Dodaj do ulubionych

Powstańców Śląskich czeka na odbiór po remoncie

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 23:16
Mi się podoba remont. Wszystko jest ładnie zrobione a najważniejsze dla mnie
są niskie podjazdy dla rowerów i wózków inwalidzkich. Samochody mogą się
rozbijać, leję na to, nie mam auta. Przez 14 lat w nowej Polsce dorobiłem się
roweru. Moi starzy za komuny dorobili się 2 polonezów.
Obserwuj wątek
    • Gość: GOŚĆ Re: Powstańców Śląskich czeka na odbiór po remonc IP: 217.153.67.* 04.10.04, 07:20
      Jestem przekonana, że kolejny nalot na p. Ziajke robi p. Szempliński.
      Cóz, widocznie to jego ulubiony chłopiec do bicia.
    • Gość: jxp Re: Powstańców Śląskich czeka na odbiór po remonc IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.04, 08:43
      Pewnie nalezeli do partii (jedynej slusznej), bo w inny sposob nie mozna bylo "sie dorobic" newet jednego. To takie typowe u nas - mam wszystkich w d..., byle tylko mi bylo dobrze :(
    • Gość: Magazynio Odbiór po remoncie IP: *.crowley.pl 04.10.04, 09:07
      No i wreszczie ktos zaczyna patrzyc na robote... Już powoli kończą sie czasy
      partaniny a ZDiK pilnuje wykonawców. Szkoda tylko, że włazy do kanałów nie sa
      najlepszej jakości (metalowo-betonowe) i pewno bedzie to powodować uszkodzenia
      jezdni właśnie przy nich. Może wreszcie miasto coś zacznie z tym robić... Pozdro
      • svarte_sjel Re: Odbiór po remoncie 04.10.04, 10:25
        Gość portalu: Magazynio napisał(a):
        > najlepszej jakości (metalowo-betonowe) i pewno bedzie to powodować uszkodzenia
        > jezdni właśnie przy nich. Może wreszcie miasto coś zacznie z tym robić...

No przecież robi
    • svarte_sjel Re: Powstańców Śląskich czeka na odbiór po remonc 04.10.04, 10:24
      Gość portalu: Phenylocyclidyne napisał(a):
      > są niskie podjazdy dla rowerów i wózków inwalidzkich. Samochody mogą się
      > rozbijać, leję na to, nie mam auta. Przez 14 lat w nowej Polsce dorobiłem się

Na wypadek, gdybyś nie zauważył
    • szoppracz1 Zgraja partaczy!!! 04.10.04, 10:32
      Jak nie Ziajka, to Przybud, jak nie Przybud, to Bisek. Zgraja partaczy!!! Czy
      ktoś z decydentów przyjrzał się, jak wygląda np. remontowany kilka lat temu
      fragment ul.Grabiszyńskiej - szczegolnie torowisko? Istna ruina!!! Czy nie
      lepiej sciągnąć dobre firmy z innych miest, niż ładować forsę w kolejne
      partactwa?
      • svarte_sjel Re: Zgraja partaczy!!! 04.10.04, 12:30
        szoppracz1 napisała:
        > lepiej sciągnąć dobre firmy z innych miest, niż ładować forsę w kolejne

Jak to sobie niby wyobrażasz? Przetarg jest otwarty dla wszystkich, jeśli firmy
        spoza Wrocławia nie chcą startować to się ich siłą nie zmusi.

A zresztą gdy wygrywają "obcy" to dopiero się awantura podnosi...
        • tomek854 Parking pod rumcajsem 04.10.04, 13:29
          Zrobili parking mniej wiecej tak jak byl. Slupki postawili i znak informujacy o parkowaniu WZDLUZ osi jezdni. Teraz trzeba bedzie pilnowac kierowcow,zeby parkowali tak jak powinni a nie na ukos. Bo te dupy wystajace na jezdie i cofajacy na slepo wyjezdzajacy stamtad to masakra byla :)
        • szoppracz1 Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 08:39
          Właśnie - na drodze uczciwego przetargu. A kto się awanturuje? Bo chyba nie
          mieszkańcy miasta mający dość brakoróbstwa i miernoty? Jak widzę wszechobecnego
          Biska, Ziajke i Przybuda, to diabli mnie biorą. Prosty przykład z mojej
          codziennej trasy - dziury na pseudoobwodnicy Rogowskiej oraz w okolicy
          przejazdu na Klecińskiej, które notorycznie łatają te firmy. Co załatają, to
          znów się jezdnia dziurawi - w tym samym miejscu!!! Rozumiem, że nie opłaca się
          inwestować w ulice przeznaczone do remontu, ale do jasnej cholery, porządne
          łaty założyc można!
          • svarte_sjel Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 11:06
            szoppracz1 napisała:
            > Właśnie - na drodze uczciwego przetargu. A kto się awanturuje? Bo chyba nie
            > mieszkańcy miasta mający dość brakoróbstwa i miernoty? Jak widzę

Alez oczywiscie, ze mieszkancy sie awanturowali i to nawet na tym forum
            • szoppracz1 Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 13:35
              Mianowicie czyje nazwisko zostało przekręcone? Polskie nazwiska są odmienne. W
              dopełniaczu brzmią tak, jak napisałam: Ziajkę, Biska (dopuszczalna jest również
              forma Biseka) i Przybuda.
              • svarte_sjel Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 14:23
                szoppracz1 napisała:
                > Mianowicie czyje nazwisko zostało przekręcone? Polskie nazwiska są odmienne. W

Biseka.

> forma Biseka) i Przybuda.

Przybud to nie nazwisko :^)
                • szoppracz1 Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 14:47
                  Jest tak, jak napisałam wyżej. Otóż, w języku polskim dopuszczane są dwie formy
                  odmiany. W tym przypadku dopełniacz brzmi BISKA lub BISEKA. Chodził ze mną do
                  podstatówki chłopak, który miał nazwisko odmieniające się podobnie, wciąż były
                  z tym problemy i wreszcie autorytety polonistyczne orzekły, że można zamiennie
                  stosowac obie formy i obie są poprawne. Nie masz się do czego przyczepić w
                  mojej wypowiedzi, to czepiasz się odmnian - nie mając przy tym racji.
                  • pluto10 Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 21:20
                    A tak na marginesie to kiedy będą remontować Rogowską?Normalnie druga
                    Karmelkowa tyle tylko,że asfaltowa.
                    --------------------------
                    pluto10
                    • Gość: darek_w1 Re: Zgraja partaczy!!! IP: *.lan.pop.pl 06.10.04, 11:27
                      > A tak na marginesie to kiedy będą remontować Rogowską?Normalnie druga
                      > Karmelkowa tyle tylko,że asfaltowa.

Pojedź na Grota-Roweckiego (od Przystankowej do Parafialnej) to zobaczysz jak
                      wygląda "asfaltowa Karmelkowa".
                      • szoppracz1 Re: Zgraja partaczy!!! 07.10.04, 12:13
                        Przejedź 30-letnim autobusem marki Ikarus naszą nowodworską pseudoobwodnicą
                        Rogowską, a wszystkiego Ci się odechce. A jeśli na dodatek kierowca jedzie z
                        tzw. ułańską fantazją - można ducha wyzionąć... Tam nie ma litego asfaltu, ale
                        same łaty, dziury i wyrwy. Uważam, że ta ulica nie zostanie wyremontowana przez
                        najbliższych 30 lat.
                        • svarte_sjel Re: Zgraja partaczy!!! 07.10.04, 13:33
                          szoppracz1 napisała:
                          > Przejedź 30-letnim autobusem marki Ikarus naszą nowodworską pseudoobwodnicą

Dobrze wiesz, że to jest niewykonalne.
                          • szoppracz1 Re: Zgraja partaczy!!! 09.10.04, 09:56
                            Oj, mądralo, mądralo, żałuj, że nie jechałeś wczoraj ok. 18.00 autobusem 134
                            przez rzeczoną pseudoobwodnicę... Rzecz miała sie tak, że przez kilkadziesiąt
                            minut staliśmy w korku (tłoczno było od stadionu na Grabiszyńskiej aż do
                            estakady), autobus miał więc spore opóźnienie. Kiedy wjechaliśmy na zwykle
                            pustą ul.Rogowską, w kierowcę wstapił zły duch. Gnał jak szaleniec, nie
                            zwracając żadnej uwagi na garstkę pasażerów siedzących z wytrzeszczonymi oczami
                            i zaciśniętymi szczękami. Wrażenia niezapomniane...
                            • pluto10 Re: Zgraja partaczy!!! 10.10.04, 16:44
                              Wiem coś o tym:(Kiedyś jechałem 122,oczywiście stary Ikraus,kierowca wypalił 90
                              ufff ledwo uszłem z życiem:(
                              --------------------------
                              pluto10
                            • svarte_sjel Re: Zgraja partaczy!!! 10.10.04, 16:49
                              szoppracz1 napisała:
                              > Oj, mądralo, mądralo, żałuj, że nie jechałeś wczoraj ok. 18.00 autobusem 134

No i? Wskaż mi związek z tym co powyżej.
            • almac Re: Zgraja partaczy!!! 05.10.04, 14:39
              svarte_sjel napisał:

> Dorazne latanie zawsze bedzie prowizorka.
              >
              Swego czasu jechałem w Austrii objazdem (z powodu wypadku na autostradzie)
              boczną, górską drogą. Połatana była w wielu miejscach, ale w taki sposób, że
              jechało się jak po stole. Wcale to nie wyglądało to na prowizorkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka