Dodaj do ulubionych

Długi weekend - jakie plany ?

18.04.02, 10:44
Ja musze się pochwalić, że wyjeżdżam na południe Europy, i bardzo się z tego
cieszę !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: acho Chlip chlip... IP: *.wroc.gazeta.pl 18.04.02, 10:49
      Pracować musi ktoś, by wyjechać mógł ktoś... :-(
      • Gość: duzY Ktoś wypoczywa by pracę miał ktoś! IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 11:07
        Tez jade na południe ... jakies 150 km. Szkoda, ze wyciągi już zamkną.
        • Gość: terkas Re: Ktoś wypoczywa by pracę miał ktoś! IP: *.tlsa.pl 18.04.02, 13:35
          W Pecu w ubiegłą sobotę jeszcze działały, ale bez jazd nocnych.
          • Gość: duzY W Spindlu IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 13:52
            będą do 28 kwietnia działały ... ale 1 maja już nie ;-(
    • rezurekcja Re: Długi weekend - jakie plany ? 18.04.02, 11:43
      nelka napisał(a):

> Ja musze się pochwalić, że wyjeżdżam na południe Europy, i bardzo się z tego
      > cieszę !!!

Ja tez jade na poludnie Europy, nawet na poludniowy zachod, w koncu Wrocla w stosunku do WArszawy lezy
      wlasnie na południowym zachodzie. Tez sie ciesze. NIe ma jak w domu.

Nelce zyczymy dobrego wypoczynku i niezapomnainych wrazen takze kulinarnych.
      • nelka Re: Długi weekend - jakie plany ? 18.04.02, 12:20
        Dzięki Rezurekcja, mam zamiar skorzystać z tego wyjazdu jak najwięcej, tym
        bardziej że jest to wyjazd nastawiony na zwiedzanie i oglądanie założeń
        krajobrazowych i barkowych ogrodów włoskich. Po powrocie podzielę się
        wrażeniami. Juhu ! ale się cieszę !
    • Gość: ds Re: Długi weekend - jakie plany ? IP: 194.203.201.* 18.04.02, 11:59
      Przyjezdzam do Wrocka i biore slub.
      A co... Nie wolno mi?
      • nelka Re: Długi weekend - jakie plany ? 18.04.02, 12:22
        Gość portalu: ds napisał(a):

> Przyjezdzam do Wrocka i biore slub.
        > A co... Nie wolno mi?

Gratulacje !!!
      • Gość: duzY Jesli jesteś IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 12:30
        zamężna (żonaty) to nie wolno :-))))))))))
        Gratulacje i pozdrowiania.
      • rezurekcja Re: Długi weekend - jakie plany ? 18.04.02, 12:32

> Przyjezdzam do Wrocka i biore slub.

Raczej skladasz slub (...i slubuje ci...) i przyjmujesz.

> A co... Nie wolno mi?

Wolno.

Zycze Ci pieknej jesieni zycia z zona, ktorej bedziesz slubowac (a ona Tobie).

Milosc to nie jest poryw serca, to decyzja woli.

• Gość: ds Re: Długi weekend - jakie plany ? IP: 194.203.201.* 18.04.02, 13:03
          Dzieki.
          Zonaty jeszcze nie jestem wiec mi wolno.

A slub zapowiada sie na calkiem niezla impreze ;-) - przyjezdza 10 "innostrancow"
          Bede we Wrocku cale 8 dni. Ale prawdziwy miesiac miodowy dopiero w listopadzie
          (praca i inne sprawy)
          • Gość: ds Re: Długi weekend - jakie plany ? IP: 194.203.201.* 18.04.02, 13:05
            Wlasnie sie zorientowalem, ze chyba mowimy o innym weekendzie... ;-)
            Ja mowie o przelomie Maj/Czerwiec (w Polsce wtedy Boze Cialo - tak wiec jak ktos
            bierze piatek wolny to ma dluuuugi weekend). A wy?
            • Gość: duzY No o innym. IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 13:14
              Ale tak dalekosiężne spojrzenie w Twoim przypadku jest usprawiedliwione.
              • Gość: ds Re: No o innym. IP: 194.203.201.* 18.04.02, 13:25
                > Ale tak dalekosiężne spojrzenie w Twoim przypadku jest usprawiedliwione.

Dzieki.

Ja mam zreszta teraz prawie same dlugie weekendy - az 3 w maju!!! Ale potem juz
                bida - jeszcze chyba tylko jeden do konca roku... :(
                • Gość: Jureek Re: No o innym. IP: 62.8.156.* 18.04.02, 19:39

> Ja mam zreszta teraz prawie same dlugie weekendy - az 3 w maju!!! Ale potem juz
                  >
                  > bida - jeszcze chyba tylko jeden do konca roku... :(

A ja mam aż 4 w maju.
                  1 maja - wypada w środę, 2 dni urlopu i 5 dni wolnych,
                  Wniebowstąpienie - 9 maja, czwartek, 1 dzień urlopu i 4 dni wolne,
                  Zielone Swiątki - 19 i 20 maja + 21 maja frankwurckie święto lasu, 0 urlopu i 4
                  dni wolne,
                  no i wreszcie Boże Ciało - 30 maja, czwartek, 1 dzień urlopu i 4 dni wolne.
                  A potem długo, długo nic aż do 3 października, w tym roku w czwartek i Bożego
                  Narodzenia, środa i czwartek.
                  Jurek
                  • Gość: ds Re: No o innym. IP: 194.203.201.* 19.04.02, 13:02
                    > Zielone Swiątki - 19 i 20 maja + 21 maja frankwurckie święto lasu, 0 urlopu i 4

A ja wlasnie dzisiaj bede w Frankfurcie na weekend.
                    Nie ma tam dzisiaj/jutro/pojutrze przypadkiem jakiegos swieta?
                    ;-)
                    • Gość: Jureek Re: No o innym. IP: 62.8.156.* 19.04.02, 13:23

> A ja wlasnie dzisiaj bede w Frankfurcie na weekend.

To znajdziesz może trochę czasu i przekręcisz do mnie? Najlepiej jeszcze dzisiaj,
                      bo nie wiem jeszcze, co żona na jutro i pojutrze wymyśli.
                      01796937764

> Nie ma tam dzisiaj/jutro/pojutrze przypadkiem jakiegos swieta?
                      > ;-)

dzisiaj - dzień pracy
                      jutro - wolna sobota
                      pojutrze - niedziela
                      J.
                      • Gość: ds Re: No o innym. IP: 194.203.201.* 19.04.02, 13:35
                        > > A ja wlasnie dzisiaj bede w Frankfurcie na weekend.
                        >
                        > To znajdziesz może trochę czasu i przekręcisz do mnie? Najlepiej jeszcze dzisia
                        > j,
                        > bo nie wiem jeszcze, co żona na jutro i pojutrze wymyśli.
                        > 01796937764

Dzieki ale raczej niestety sie nie uda. Wlasciwie to spedze wiekszosc czasu w
                        Saarbrucken (bodajze tak sie to pisze...) - chrzciny u rodziny przyszlej zony.
                        Tak wiec przylatuje wieczorem, od razu do Saarbrucken a wracam w niedziele - moze
                        bede wtedy pare godzin we Frankfurcie ale pewnie sie ogranicze do sklepow na
                        lotnisku.. ;-)

Ale kto wie - moze nastepnym razem... Zona czasami lata tam z pracy - ja moglbym
                        dolaczyc na weekend. Kiedys myslalem, zeby moze mieszkac we F. Ale na razie sie
                        nie zanosi.
                        • Gość: Jureek Re: No o innym. IP: 62.8.156.* 19.04.02, 13:52

> > > A ja wlasnie dzisiaj bede w Frankfurcie na weekend.
                          > >
                          > > To znajdziesz może trochę czasu i przekręcisz do mnie? Najlepiej jeszcze d
                          > zisia
                          > > j,
                          > > bo nie wiem jeszcze, co żona na jutro i pojutrze wymyśli.
                          > > 01796937764
                          >
                          > Dzieki ale raczej niestety sie nie uda. Wlasciwie to spedze wiekszosc czasu w
                          > Saarbrucken (bodajze tak sie to pisze...) - chrzciny u rodziny przyszlej zony.
                          > Tak wiec przylatuje wieczorem, od razu do Saarbrucken

O której przylatujesz i skąd (tzn. z którego londyńskiego lotniska)? Mógłbym
                          wyjść po Ciebie i pomóc znaleźć pociąg do Saarbruecken. Jeśli chcesz, oczywiście.

> a wracam w niedziele - mo
                          > ze
                          > bede wtedy pare godzin we Frankfurcie ale pewnie sie ogranicze do sklepow na
                          > lotnisku.. ;-)

W Niemczech obowiązuje w niedzielę zakaz handlu. Nie wiem, być może nie dotyczy
                          on sklepów wolnocłowych.

> Ale kto wie - moze nastepnym razem... Zona czasami lata tam z pracy - ja moglby
                          > m
                          > dolaczyc na weekend. Kiedys myslalem, zeby moze mieszkac we F. Ale na razie sie
                          >
                          > nie zanosi.

Pozdrawiam
                          Jurek
                          • Gość: ds Re: No o innym. IP: 194.203.201.* 19.04.02, 14:09
                            > O której przylatujesz i skąd (tzn. z którego londyńskiego lotniska)? Mógłbym
                            > wyjść po Ciebie i pomóc znaleźć pociąg do Saarbruecken. Jeśli chcesz, oczywiści
                            > e.

Wow. Dzieki.
                            Z pociagiem do Saarbruecken wolalem nie ryzykowac - ostatni odjezdza chyba 40 min
                            po ladowaniu tak wiec raczej bym nie zdazyl (paszport/bagaz/dojsc do stacji/kupic
                            bilet). I wtedy co? Czekam do rana. Tak wiec znajomi po mnie przyjezdzaja
                            specjalnie z Saarbruecken - staraja sie.

> W Niemczech obowiązuje w niedzielę zakaz handlu. Nie wiem, być może nie dotyczy
                            > on sklepów wolnocłowych.

Tak cos wlasnie mi sie zdawalo ale mialem nadzieje, ze sie myle. Czyli wyjazd do
                            F. na weekend na zakupy to w takim wypadku glupi pomysl. No nic - moze cos uda mi
                            sie kupic w Saarbr[itd]

Pozdrawiam
    • Gość: kejti jakie plany ? Konkretne :-) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 12:34
      A ja w długi weekend mam urodziny i mam zamiar spędzic te dni bardzo
      rozrywkowo ;-) Mam zamiar zjawić się m.in. w Metropolis, Plus Minus i Alibi,
      ale czas pokaże jak to będzie naprawdę... :-) Życzę wszystkim wspaniałej
      zabawy! Pijcie moje zdrowie!!! :-)))
      • Gość: duzY Wszystkiego najlepszego IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 12:38
        Za zdrowie wypiję (jak nie zapomnę) :-)
        • Gość: Janek Re: Wszystkiego najlepszego na weselu życzę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.02, 12:44
          DużY. Narzekasz, że wyciągi zamkną, a przecież Ty na wesele jedziesz. Czyżbyś o
          stan kończyn się obawiał?
          • Gość: duzY Na weselę jadę w ten weekend. IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 12:47
            A narzekam na majowy.
            • Gość: Janek Re: W maju przewidują opady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.02, 13:30
              Jak przeżyjesz wesele i poprawiny to o maj się nie musisz obawiać. Przewidują
              opady i to duże. W razie czego na nartach wodnych poszusujesz. :)))
              • Gość: duzY Mam słaba silna wolę IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.04.02, 13:34
                więc mogę w maju ulec namową wyjazdu na lodowiec ;-)
                • mastat Re: Mam urodziny w łykend 18.04.02, 17:25
                  A ja podobnie jak Kejti mam urodziny w ten dłuuugi weekend!
                  Zdrówko!
                  • Gość: marsha Re: Mam urodziny w łykend IP: 192.168.0.* 18.04.02, 17:34
                    mastat napisał(a):

> A ja podobnie jak Kejti mam urodziny w ten dłuuugi weekend!
                    > Zdrówko

to jest nas więcej :)))
                    a początek maja spędzę w Tatrach!
                    pozdrawiam !!!
                    • mastat Re: Mam urodziny w łykend 18.04.02, 17:43
                      A ja gdzie spędze to jeszcze nie wiem, bo nie:)
                      ps. Marsha a którego? :)
                      • arvena Re: 18.04.02, 18:10
                        Ja mam nadzieję że wezmę się do roboty i wolne dni przeznaczę na pisanie prac
                        semestralnych...chyba że znów leń mnie pokona:(

Nelka- miłej wycieczki życzę- baw się dobrze i wróć opalona:)
                        Ds- gratulacje z okazji ślubu:)
                        A tym co mają urodziny powinszuję w maju!!!
                      • Gość: marsha Re: "byki" :)) IP: 192.168.0.* 18.04.02, 18:16

> ps. Marsha a którego? :)

05.05 ! [to tak "prawie" w dłuuugi łykend wypada] :)
                        a Ty,którego?
                        "byki" górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • mastat Re: Marsha nie śmiej się... 18.04.02, 19:50
                          To złoże życzenia, wysle kartke itd:)
                          Bo ja mam... pierwszego!
                    • Gość: Pafik Re: Mam urodziny w łykend IP: *.kom-net.pl 18.04.02, 19:27
                      Gość portalu: marsha napisał(a):

> a początek maja spędzę w Tatrach!

Jak rozumiem - naszych. Wyjdz na gran, to Ci pomacham z Niznych :)

Pozdrawiam! :)
    • nelka Re: Jureek ! 19.04.02, 14:44
      Jureek, przeczytałam Twoją korespondencję z ds, ale Ty jesteś miły !!!
      Pozdrawiam Ciebie i rodzinkę, schoenes Wochenende, oczywiscie tego który się
      juz zaraz zaczyna i do zobaczenia we Wrocławiu.
      nell
      • Gość: ds Re: Jureek ! IP: 194.203.201.* 19.04.02, 14:52
        > Jureek, przeczytałam Twoją korespondencję z ds, ale Ty jesteś miły !!!
        > Pozdrawiam Ciebie i rodzinkę, schoenes Wochenende, oczywiscie tego który się
        > juz zaraz zaczyna i do zobaczenia we Wrocławiu.
        > nell

Mily, nie?
        A mi az sie przykro zrobilo, ze tak caly czas mowilem nie.... Ale coz - tak
        wyszlo.
        • Gość: Jureek Re: ds IP: 62.8.156.* 19.04.02, 15:29

> A mi az sie przykro zrobilo, ze tak caly czas mowilem nie.... Ale coz - tak
          > wyszlo.

Eee tam. Nie cały czas. Napisałeś przecież, że może kiedy indziej :-)
          Jura
      • Gość: Jureek Re: Nelka IP: 62.8.156.* 19.04.02, 15:13
        Czy Ty jesteś tą Nelką, która kiedyś podpisywała się Nell?
        Jeśli tak, to już widzieliśmy się wtedy Pod Papugami.
        Do zobaczenia
        Jura
        • nelka Re: Nelka 19.04.02, 15:28
          Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Czy Ty jesteś tą Nelką, która kiedyś podpisywała się Nell?
          > Jeśli tak, to już widzieliśmy się wtedy Pod Papugami.
          > Do zobaczenia
          > Jura

Tak to ja, ale nick nell był zajęty i nie mogłam się logować, więc musi być nelka.
          Oczywiście, że się widzieliśmy, dlatego pozwoliłam sobie na takie osobiste
          pozdrowienia !
          Do zobaczania
          nell
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka