Dodaj do ulubionych

WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:49
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:55
      Dowody proszę :)
      • Gość: Rafis Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: 213.199.196.* 10.10.04, 11:00
        a nie mówiłem? ;)
      • Gość: slawek Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 11:00
        Sorry ale za szybko wkleiłem pusty post, bo mi się z tego wszystkiego ręce
        trzęsą. :)

Oficjalna informacja z dzisiaj:

Czyli się wszystko wyjaśniło! Przepraszam że napisałem w newsletterze,że
        ciężarówki wożą ziemię na Strzelin. Źle widziałem :-) (w rzeczywistości
        Bardzka to droga na Strzelin) :-) W rzeczywistosci wożą ją na Wzgórze Gajowe,
        na którym oficjalnie rozpoczęła się budowa centrum narciarskiego. Piszę
        oficjalnie, bo jest już tablica informacyjna. Wykonawcą robót jest "Akme"
        czyli ta sama firma która "rozbiera" Wzgórze Andersa a inwestorem "Ośrodek
        sportów narciarskich i ekstremalnych" z ulicy Upalnej 10. Ziemia ze Wzgórza
        Andersa przewożona jest na Gaj. Na Wzgórzu Gajowym pracuje już spychacz,
        który rozprowadza ziemię na górce i od strony Bardzkiej. Na razie został
        dokładnie wyrównany podjazd na sam szczyt a ziemia na górze jest zsypywana od
        strony Bardzkiej. To na razie tyle relacji z budowy.
        Aha jeszcze jedno : Mama nadzieję, że wystarczy ziemi z Andersa na górkę na
        Gaju i nie będzie kłopotów z surowcem oraz że zakończą ją w pzryszłym roku.
        Na pewno częściowo zepchną na górę część górki od strony Świeradowskiej tak
        aby powstał stok o odpowiednim nachyleniu.

Pozdrawiam slawek
      • Gość: Rafis Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: 213.199.196.* 10.10.04, 11:01
        Upieka dwie pieczenie na jednej ziemii tzn ogniu.
        • Gość: slawek Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 11:02
          Przeczytajcie mój post powyżej. Sorry ale się spóźniłem z jego wklejeniem i
          mamy pusty post a komentarz na 4 miejscu.
          • Gość: Rafis Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: 213.199.196.* 10.10.04, 11:14
            dzięki za relacje, zaraz ja wklejam na sky ;)
            Co do ziemii to jeszcze sporo tego będzie na Grunwaldzie i Legnickiej(Galerii)
            więc o brak materiałów bym sie nie martwił.Oby tylko była kasa na budowe
            urzadzen zjazdowych.
            Tak na marginesie to jestem ciekaw kwestii finansowych AKME.Oni jednoczesnie
            pracuja dla 2 inwestorów ta samą ziemią.Czyli jak to jest? Miasto płaci im za
            wywiezienie ziemii a Anioł za przywiezienie? :) hehe
            Co jak co ale firmy ziemne maja i będą miały w najbliższych miesiącach zniwa we
            Wrocku.Nawet widze, że musza ściągac samochody z Oławy i innych miast
            aglomeracji.
            • Gość: RP Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.10.04, 12:20
              O jak się cieszę :))))))))))
              W końcu jakieś mądre działanie inwestorów !
              Tylko jak oni to załatwili ?! Ciekawe czy Anioł coś płaci Miastu za ziemię,
              albo miasto płaci Aniołowi za możliwość składania ziemi na jego terenie. Jest
              jeszce możliwośc, ze poprostu się dogadali i nikt nikomu nie płaci (najbardziej
              prawdopodbne jak dla mnie) Anioł chyba dzierżawi Wzgórze Gajowe od miasta, nie
              jest to jego własnośc wieczysta ? No podoba mi się to, ale czuje że szczegóły
              tej transakcji mogą być lekko niezgodne z prawem ;) Obym się mylił :)
              • Gość: rabuch101 Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 18:44
                A gdzie wywiozą ziemię z wykopu na Grunwaldzie? Na "Kilimandżaro"?:-)
                • Gość: kotbehemot Re: WZGÓRZE ANDERSA ZASILA WZGÓRZE GAJOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 18:53
                  Pewnie wsypią do tej duzej dziury, którą ktos wykopał przy swobodnej:>
                  • Gość: ! Więcej informacji....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 19:26
                    Do marca 2005 Wzgórze Gajowe ma być wyższa o 30 metrów (w tej chwili ma 25
                    metrów). Codziennie kilkadziesiąt wywrotek przywozi na Wzgórze Gakowe ziemię z
                    Wzgórza Andersa, gdzie rozpoczęła się budowa Aquaparku.

- Zawarliśmy ze spółką Gajowe Wzgórze porozumienie na mocy którego zwożona jest
                    ziemia - powiedział Tadeusz Łapa, dyr wydziału mienia i geodezji Urzędu Miasta.

Stanisław Anioł zapewnia, że prace ziemne zakończą się do marca 2005. Anioł
                    razem z Romanem Pustelnikiem (architektem) są pomysłodawcami budowy sztucznego
                    stoku we Wrocławiu.

- Jeśli nie będzie żadnych przestojów, to zaprosimy wrocławian na stok w
                    przyszłym sezonie.

Marcin Gąsiorowski - Gazeta Wrocławska / Słowo Polskie (skróty !)
                    • Gość: slawek Re: Więcej informacji....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:35
                      Znowu gafa. Chyba do lutego będzie miała 30 m bo docelowo ma mieć 50m. Teraz ma
                      25. To 25+30=55 a nie 50.
                      • Gość: ! Re: Więcej informacji....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 20:10
                        Dosłowny cytat z GWrocławskiej:

"W marcu górka ma być już wyższa o 30 metrów"...
                        • Gość: slawek Re: Więcej informacji....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:41
                          Tak tylko ostanio redaktorzy z gazet popełniają bardzo dużo błędów
                          merytorycznych. Ja rozumiem że się spieszą bo czas i szefowie ich gonią, ale
                          żeby być dobrym redaktorem to trzeba wszystko dokładnie sprawdzić zanim się coś
                          napisze. Mam nadzieję, że to nie jest błąd i górka będzie miała nie 50 a 55 m.
                          Wtedy i wieża stała by 5 metrów wyżej co dało by lepszy widok :)
                          • Gość: ! Re: Więcej informacji....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 20:45
                            Wiem, wiem Sławek :) Ostatnio pękałem ze śmiechu, jak w każdej kolejnej relacji
                            TV Wrocław podawała inną wartość japońskich inwestycji na Dolnym Śląsku.
                            Rozbieżności były olbrzymie. Co ciekawe każdą informację podawał inny
                            dziennikarz :)
                            • Gość: ! ......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 23:24
                              Zobaczcie jakie wydano ciekawe pocztówki tematyczne z Wrocławia dotyczące tych
                              dwóch inwestycji (Wz Andersa, Wz Gajowe) :))))))

hydral.com.pl/neo/teeold1.php?ref=20997&type=z&thread=0&f=1
                              hydral.com.pl/neo/teeold1.php?ref=20996&type=z&thread=0&f=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka