Dodaj do ulubionych

ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE

IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 22.10.04, 20:15
jak juz kupisz mieszkanie, to badz zdrow.
nie moge sie doprosic wymiany drzwi wejsciowych, ktore zgodnie z umowa mi sie
naleza. dali mi nie takie jak trzeba (o wiele gorsze i o wiele tansze). a
teraz klucza i kreca (szczegolnie pan dyrektor prokurent).
sa dwie osoby, ktore taka wymiane lub roznice w cenie wywalczyly. na pytanie
dlaczego tej pani wymieniono a mnie nie chcecie - uslyszalem: byc moze
zadzialal urok osobisty tej pani.
powazny developer, powaznie i ostro sie reklamujacy (mieszklanie dla
maturzysty, ufundowanie rzezby mieszkancom osiedla) robiacy przy okazji takie
malutkie szwindle i szwindliki to skandal. moj szacunek juz straciliscie. choc
mialem go wiele.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 22.10.04, 21:38
      Prawda jest taka, że Tomek ma rację, a Archicom boi się oddać pieniądze lub
      wymienić drzwi ponieważ będą musieli to zrobić u wielu mieszkańców, a to
      kosztuje. Ale sami się w to wkopali, ponieważ każdy ma coś innego w swoich
      umowach w pkt. dotyczącym standardu wykończenia. Ale co nas to obchodzi??? Niech
      płacą za woje błędy. I tak idziemy na kompromis w wielu sprawach
      • Gość: Mieszkaniec Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.04, 10:37
        Widzę,że jest więcej zawiedzionych jakością usługi szanownego developera. To
        fakt. Mili byli tylko przy podpisywaniu umowy. A każdy problem, usterka to
        dziesiątki rozmów, telefonów maili. I to jeszcze nie zawsze skutkuje. Ale
        widomo o co chodzi - pieniadze juz wzięli.
      • Gość: b. zla Vivaldianka Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.04, 10:58
        a Archicom boi się oddać pieniądze lub
        > wymienić drzwi ponieważ będą musieli to zrobić u wielu mieszkańców, a to
        > kosztuje. Ale sami się w to wkopali, ponieważ każdy ma coś innego w swoich
        > umowach w pkt. dotyczącym standardu wykończenia. Ale co nas to obchodzi???

No wasnie. To moze sie zbierzemy razem? Ja nawet nie wiedzialam, ze mam inne
        drzwi niz w umowie. Bardzo dziekuje szanowny Archicomie za uczciwosc.

Wrrr! XIX wiek, ceny za mieszkanie tez wspolczesne, a poziom obslugi, niestety
        jak z filmow Bareji
        • Gość: lukasz Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.devs.futuro.pl 30.10.04, 17:16
          ja też juz wiem, że mam nie te drzwi, które mieć powinienem. Za nieuczciwość i
          ignorancję trzeba placić.
        • Gość: mn Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 14:28
          > Wrrr! XIX wiek, ceny za mieszkanie tez wspolczesne, a poziom obslugi,
          niestety
          > jak z filmow Bareji
          Nie, to są ceny zakładające z góry 200 do 300% zysku. Sam buduję co nieco i
          wiem ile kosztuje 1 m kwadratowy. Nie powienien więcej jak 800 zł ze skromnym
          wykończeniem.
    • Gość: Kjan Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 31.10.04, 00:48
      Dzięki za przestrogę. Miałem zamiar skorzystać z ich usług, bo o innych
      deweloperach słyszałem wiele krytycznych uwag. Pozostaje kupić stary dom pod
      Wrocławiem i zacząć remont samemu:(((
      • Gość: konjak Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 10:56
        nie tylko archikom - zatrudnia on do zarządzania pania D. która prowadzi firmę
        zarzadzającą - takie zarządzanie jakie ta firma wykonuje przechodzi wszelkie
        granice przyzwoitości
        • Gość: jagodziak Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 14:20
          jakos nie dopatrzylem sie niczego zlego w zarzadzaniu akurat.
          jakie zarzadzanie masz na mysli?
        • Gość: A Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 00:01
          Niestety zgadzam się z tym niestety na naszym osiedlu nie udała się zmiana tej
          pani widać ludzie ją kochają a co do usterek trzeba być nieugiętym w końcu
          poprawiają to co muszą choć jest to okraszone chamstwem
    • Gość: wiki Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.04, 11:43
      Są tacy co nie dają w ogóle mieszkań, uciekają za granicę albo zmieniają nazwę
      firmy. Inni, wydawałoby się w porządku, siedziba na Mikołaja piekna, a potrafią
      się poslizgnąć na głupich drzwiach.Ile zaoszczędziliście?. Co?
      Wstyd mili Państwo! Jestem przerarzona poziomem usług developerskich w Polsce.
      Za rok przymierzam się do kupna mieszkania. Na razie nie byliście na mojej
      czarnej liście. Ale macie szanse się na niej znaleźć. Będe z uwagą i
      podejrzliwościa się wam przygladała.
      Co za kraj paskudny.
    • Gość: Piotr Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: 195.117.149.* 02.11.04, 14:51
      zapraszam na:
      forum.vivaldiego.wroclaw.pl/
      tam jest więcej o drzwiach i nie tylko :-)
      pozdro (mieszkaniec vivaldiego)
      • Gość: Androgen Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.hasco-lek.pl 03.11.04, 14:30
        Wstyd panie dyrektorze K O Z Ł O W S K I, wstyd. Trzeba ponosić konsekwencje
        niedbałości i niekompetencji swoich pracowników a ludziom dać to co im się
        prawnie należy. Ale to jest po prostu nasza rzeczywistość wyskubać, okraść i
        kopnąć w du... tyłek.
      • Gość: juka Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.04, 11:38
        > zapraszam na:
        > forum.vivaldiego.wroclaw.pl/
        > tam jest więcej o drzwiach i nie tylko :-)
        > pozdro (mieszkaniec vivaldiego)

O Boze. ale ich wypunktowaliscie!!!
        Jesli wasze forum przeczyta ktos zdecydowany na kupno mieszkania w
        archicomie,napewno ucieknie gdzie pieprz rosnie. po takiej lekturze wlos sie
        jezy na glowie.
        Chociaz się nie dajecie. Calkowicie popieram. Trzeba walczyc z takim
        traktowaneim klienta.
    • Gość: A Re: ARCHICOM POSTĘPUJE NIEUCZCIWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 14:41
      Pamiętajcie też o usterkach w częściach wspólnych Pamiętajcie że to też część
      waszego budynku elewacje korytarze i tak dalej. Archicom ma zwyczaj powoływać
      się potem jak budynek się sypie na to że został odebrany więc ważne żeby
      zgłaszać też takie sprawy. Powodzenia w walce z nimi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka