Dodaj do ulubionych

ŻYDZI PRZEPRASZAM WAS ZA WSZYSTKICH TAKICH JAK REBE I TACY JAK ON

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.01, 11:55
Przeczytałem przed chwilą wątek o żydach pod tytułem "Za co was przepraszać"
napisany przez Rebe. Ipostanowiłem zacząć nowy o świadomości Polaków odnośnie
żydów.Mam 22 lata i uwierzcie mi ,że w życiu nie widziałem na oczy w Polsce
żyda .Wedłó ostatnich spisów i trzeba zaznaczyć ,że wedłóg danych żydowskich w
Polsce mieszka 3500 żydów.Ja naprawdę nie rozumie dlaczego w Polsce dochodzi do
takich aktów antysemickich dlaczego Polska jest uwarzana przez niemal cały
świat za kraj najbardziej anysemicki. Anysemityzm chyba wielu ludzi wyssało z
mlekiem matki. Moja babcia opowiadając mi często historie o wojnie
niepochlebnie wyrażała się na temat żydów i ukraińców. Ją początkowo ostro się
temu sprzeciwstawiałem ale rozumiem ją ,niechęć do tych narodów jest w jej
przypadku uzasadniona doznała w szczególności od ukraińców wiele złego .Teraz
gdy widzi w telewizji ukraińca to z naprawdę bardzo spokojnej osoby przeistacza
się w wilka. Nie chcecie wiedzieć co w tej chwili mówi.
To wszystko starsze pokolenie, ale dziwi mnie antysemityzm wśród
młodych ,ścierpieć mogę gdy osoba starsza mówi coś niepochlebnego o narodzie
żydowskim ale my ludzie którzy w życiu nie widzieli żadnego żyda na oczy
naprawdę nie rozumiem.Podobno gdy ktoś nadmiernie krytykuje jakiś naród to
posiada jego cechy i zobaczcie U żydów Semityzm czyli nacjonalizm żydowski u
nas antysemityzm który wiąże się z naszym nacjonalizmem i strachem przed innymi
nacjami. U żydów mesjanizm u nas również .
Napiszcie mi za co młodzi ludzi (niektórzy) nienawidzą żydów bardzo mnie to
ciekawi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Re: Spokojnie, chwilę się zastanów. IP: *.*.*.* 12.07.01, 13:21
      Generalnie muszę przyznać, że Człowiekiem kierują pozytywne intencje. Chłop nie ma uprzedzeń to i
      dobrze. Jednak wzywać do pojednania można jedynie z pełną świadomością przeszłości. Polacy
      zawinili w stosunku do Żydów jednak druga strona nie była całkiem bez winy. Czy wiecie, że w 1918
      roku w czasie ofensywy Armii Czerwonej w Białymstoku, wówczas już zajętym, redagowano tekst
      nowej konstutucji Polskiej Republiki Rad. Czy wiecie jakie dwa języki były w niej zapisane jako
      urzędowe ? Rosyjski i Idisz. To nie jest żaden żart. Żydzi od tysięcy lat szukali ojczyzny i omało co nie
      znaleźli jej w 1918. Nie chcę tu przypominać o innych czerwonych aktywistach z czasów późniejszych.
      O tym ogólnie wiadomo. Ciągle słychać o polskim antysemityźmie tymczasem wydaje mi się, żę
      można by zastanowić się nad żydowskim antypoloniźmie. W USA każde żydowskie dziecko wie, że w
      Polsce palono żydów, ale nie każde wie że Polaków taż palono tak jak Cyganów i innych. Tymi
      przemilczeniami fałszuje się historię, a nie tędy droga do pojednania.
      • Gość: ja Re: Spokojnie, chwilę się zastanów. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.01, 15:08
        Gość portalu: Polak napisał(a):

> Generalnie muszę przyznać, że Człowiekiem kierują pozytywne intencje. Chłop nie
        > ma uprzedzeń to i
        > dobrze. Jednak wzywać do pojednania można jedynie z pełną świadomością przeszło
        > ści. Polacy
        > zawinili w stosunku do Żydów jednak druga strona nie była całkiem bez winy. Czy
        > wiecie, że w 1918
        > roku w czasie ofensywy Armii Czerwonej w Białymstoku, wówczas już zajętym, reda
        > gowano tekst
        > nowej konstutucji Polskiej Republiki Rad. Czy wiecie jakie dwa języki były w ni
        > ej zapisane jako
        > urzędowe ? Rosyjski i Idisz. To nie jest żaden żart. Żydzi od tysięcy lat szuka
        > li ojczyzny i omało co nie
        > znaleźli jej w 1918. Nie chcę tu przypominać o innych czerwonych aktywistach z
        > czasów późniejszych.
        > O tym ogólnie wiadomo. Ciągle słychać o polskim antysemityźmie tymczasem wydaje
        > mi się, żę
        > można by zastanowić się nad żydowskim antypoloniźmie. W USA każde żydowskie dzi
        > ecko wie, że w
        > Polsce palono żydów, ale nie każde wie że Polaków taż palono tak jak Cyganów i
        > innych. Tymi
        > przemilczeniami fałszuje się historię, a nie tędy droga do pojednania.
        macie racje ludzie
        • Gość: KUKi Re: Spokojnie, chwilę się zastanów. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 17:37
          Kto bezposrednio szczelal w Katyniu , Ostaszkowie ???? nie ruscy i nie ruscy
          byli nadgorliwi gdy przesiedlano Polakow z terenow zajetych przez armie
          czerwona,i nie wiem Czlowieku co Ty o tym sadzisz. To ze w historii Polak jest
          zawsze bity i nie potrafi sie odwarknac to normalka .Ale jakos sobie nie
          przypominam faktow ktore nadmienilem na poczatku zeby je ktos naglasnial.I
          sadze ze Polak ma racje co do opini zydow i ich antypolizmu , nie wolno im
          zapomniec ze nie kopie sie matki zywicielki bo historia sie lubi powtarzac , a
          anty semityzm w Polsce jak i rasizm to normalka , zawsze ktos musi byc winien ,
          a nie ma kasy na igrzyska to nie lubimy zydow albo murzynow , albo koloru
          fioletowego
          sie ma
    • Gość: viri zapraszam na strone-> www.palestine.prv.pl IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 21:53
      zbrodniarzy sie nie powinno przepraszac a NAPOMINAC i KARAC!!!

sharon do Hagi !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka