Dodaj do ulubionych

Pytanie o graffiti na moście

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.04, 20:56
Dziwne. Mówili, że ten most jest monitorowany. Byłem na nim ze swoimi
znajomymi w sobotę w nocy. Co 5 minut mijały nas radiowozy. Policjanci
przygladali się jak robimy nocne zdjęcia. Nawet musieliśmy jednemu tłumaczyć
jak działa cyfrówka. A tu raz graficiarze przeszli niezauważeni zupełnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jędrek Re: Windy też juz nie działają IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.11.04, 22:42
      Na dodatek kierowcy znalezli sobie krótszą droge do Obornickiej przez
      Ćwiczebną.Ciekawi mnie co z tym zrobi ZDiK. Pewnie nic.Tylko dlaczego zamknieto
      Łuzycka.czyżby tam byli inni mieszkańcy.
    • Gość: ron Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.hutmen.pl 19.11.04, 08:31
      Złapał bym takiego sku..ela i przekręcił mu ręke w maszynce do mięsa, to by
      już nic nie pomalował.
      • Gość: 625 Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 08:33
        wydaje mi sie, ze przemoc jest bez porownania gorsza od graffiti. co bys
        zrobil, jak byloby ich 10?
        • Gość: tom Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 09:27
          Ale przemoc to niestety jedyna metoda na idiotów.
          • Gość: bitkonwerter Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:58
            Popieram.To chyba już jedyna metoda na bydło niszczące wszystko co się da.
            • Gość: 625 Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 11:20
              przemoc to metoda bandytow i idiotow, w rzeczy samej;)
    • Gość: zalew Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:35
      Rozumiem jeszcze grafitti na starych płotach, śmietnikach, zaniedbanych
      ogrodzeniach itp. ale za malowanie świeżych konstrukcji bądź co gorsza
      wyremontowanych kamieniczek w rynku i okolicach - kazałbym zmyć to autorom
      bohomazów szczoteczką do zębów a potem do suki na pola irygacyjne i łomot!!!!
      • Gość: Rafis Śliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:55
        Piękne, że artyści nie boją się systemu i otwierają
        przed nami swe dusze - ja bym jeszcze się zesikał
        na ten pomnik korupcji.
    • Gość: hess Skąd się biorą debile malujący po murach??? IP: *.securitas.com.pl 19.11.04, 13:00
      Chyba z probówki
      • Gość: KKW Re: Skąd się biorą debile malujący po murach??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 14:06
        Nie wiem skąd, ale jeszcze ani razu tego mostu nie widziałem na żywo, a te
        gnoje juz go zniszczyły.
    • Gość: tomaszek ...a ja lubie graffiti IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 02:02
      Lubie i popiera graffiti. To sztuka wspolczesna, na ktorej widocznie nie
      wszyscy jeszcze sie poznali. Zwlaszcza ci, ktory wypowiadaja tu tak nienawistne
      komentarze...
      • Gość: t.j. Re: ...a ja lubie graffiti IP: *.238.252.117.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 20.11.04, 03:18

Gość portalu: tomaszek napisał(a):

> Lubie i popiera graffiti. To sztuka wspolczesna, na ktorej widocznie nie
        > wszyscy jeszcze sie poznali. Zwlaszcza ci, ktory wypowiadaja tu tak
        nienawistne
        >
        > komentarze...

To ty sku..ielu zes ten most pobazgrolil. Czy nie rozumiesz, ze nikt nie chce
        twoich bochomazow. Jak juz nie mozesz wytrzymac, to idz sprejowac bilboardy, a
        kamienice i mosty oraz wszelkie budowle zostaw w spokoju, bo jak cie kiedys
        dorwe sk..wielu, na goracym uczynku, to ci tego spreja wsadze do dvpy. Ty
        wspolczesny artysto zasrany.
      • Gość: ron5 Re: ...a ja lubie graffiti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 06:51
        Jak ty albo twoi rodzice zbudują ciężką pracą dom,zrobia na nim elewację to
        wtedy idź i pospraejuj ten własny dom.Jak zniszczysz swoją pracę to wtedy
        zobaczysz jak to smakuje debilu.Ten most to nasza własność,z naszych
        podatków.Dokąd tego nie zrozumiemy,dotąd ten kraj będzie wyglądał tak jak
        wygląda-jak kraj 3 świata.
        • Gość: mg Re: ...a ja lubie graffiti IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 09:33
          nie chce przeklinac, ale dolaczam sie do wszystkich wyrazow wscieklosci. co za
          pseudoartystyczne bydlo, zaczynam miec dosc graficiarzy, szczegolnie tych, co
          maluja tylko po to, by pokazac, ze tu byli - jak zwierzeta obsikujace swoj
          teren. zlapac i kazac pokryc koszty malowania calego mostu, a potem pokazac w
          telewizji i powiedziec, ze tak bedzie z kazdym!!!!
          • Gość: bitkonwerter Re: ...a ja lubie graffiti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:00
            Dzięki temu bydłu Wrocław wygląda jak wygląda.Ale to jest sztuka.Oni to
            lubią ,a inni to tylko tępi współmieszkańcy którzy nie znają się na sztuce:).
            • Gość: yata Re: ...a ja lubie graffiti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:24
              Gość portalu: bitkonwerter napisał(a):

>Ale to jest sztuka.
              To ja dziękuję za taką sztukę, ze wszystkich sztu to ja wolę sztukę mięsa.

Oni to
              > lubią ,a inni to tylko tępi współmieszkańcy którzy nie znają się na sztuce:).

Ja tępy mieszkaniec nie znam się na tej sztuce. Z tego co wiem to każdy ma
              prawo interpretować sztuka według własnego gustu. Tak więc większość ludzi nie
              preferuje tego rodzaju SZTUKI. Więć wandale jedni prosimy was nie zmuszajcie
              nas do oglądania czegoś co nam się nie podoba, my tępi współmieszkancy nie
              życzymy sobie tego.

Popieram aby takie ludziki wyczyścili to, zapłacili za czyszczenie a na koniec
              na jakiś poligon i obić łapy i tyłki tak żeby im się odechciało do końca życia.
              Chamstwo zwalczać chamstwem. I pokazać to w telewizji ku przestrodze innym.
            • Gość: 007 Re: ...a ja NIE lubie graffiti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:27
              Ci którzy lubia graffiti niech sobie używają na obiektach SWOICH. Wielu ludzi
              nie lubi tych bazgrołów, nie chce ich ogladać i też maja do tego prawo. Tych
              którzy tego nie rozumieja i zmuszają innych do ogladania tej "sztuki dla
              sztajmesów" proponuję zmusić do pokazania się publicznie, np przez przykucie
              gnoja do pręgierza w Rynku.
              • Gość: nina Re: ...a ja NIE lubie graffiti IP: *.6.15.vie.surfer.at 20.11.04, 13:06
                Tym młodym wandalom smarującym po ścianach dalabym kubeł farby i pędzel ,
                musieliby wszystko zamalować ! Może wtedy nauczyliby się porządku- naprawdę
                wstyd !!! Nie znoszę tego niechlujstwa i bazgrania po budynkach i mostach. Co
                sie stalo z Polską młodzieżą,dlaczego z pieknych polskich miast robia slumsy ?!-
                - apeluję o opamiętanie i surowe kary !!!- Nina
                • Gość: Rafis Demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:18
                  Ale chciałbym zauważyć, że jest demokracja, i każdy ma prawo do własnej części
                  mostu - artyści wykorzystali swoją, wy możecie waszej nie malować.
      • Gość: lolo graffiti a tagi to 2 rozne rzeczy IP: *.rozanka.wroc.pl 20.11.04, 13:17
        ja tez lubie graffiti ale w dobrym stylu a nie jakies lamerskie tagi na kazdej
        kamienicy, bramie... bleeee
        • Gość: w Re: graffiti a tagi to 2 rozne rzeczy IP: *.udn.pl 20.11.04, 13:32
          myslalem, ze tylko w Polsce sa tacy bezmozgowcy, ktorzy swoja "sztuką" niszczą
          zabytkowe budynki i wszystko, co nie ucieka. ale w wakacje przemierzyłem autem
          prawie całą Europę i przekonałem się, ze to nie jest specjalnośc tylko naszych
          rodzimych "sprayowiczów". najbardziej mnie zaszokowały pomazane bezmyślnie
          ściany kościołów i kamienic w Kadyksie - podobno najstarszym mieście
          kontynentu.
          lubię graffiti, ale uważam, że wszystko ma swoje miejsce. [do czego innego
          służy pokój stołowy, a do czego innego wychodek]
          • fredrus Re: DEMOKRACJA 20.11.04, 17:49
            Gość portalu: pseudo Rafis napisał(a):

>Ale chciałbym zauważyć, że jest demokracja, i każdy ma prawo do własnej części
            >mostu - artyści wykorzystali swoją, wy możecie waszej nie malować.

Ty szczylu, ktory podajesz sie za Rafisa, ty nie masz pojecia na czym
            demokracja polega. W uproszceniu powiem ci, ze to ustroj w ktorym wladze
            sprawuje wiekszosc. A czy ty albo ten popaprany "wspolczesny artysta" co
            zabazgrolil most, wczesniej sie zapytal tej wiekszosci, czy zyczy sobie
            takie "dzielo" miec w tym miejscu? Demokracja to nie anarhia. Demokracja nie
            oznacza, ze kazdy robi co mu sie podoba. W demokracji sa pewne procedury,
            ktorych nalezy przestrzegac, a nie uprawiac samowole.
            A teraz podam ci pewien przyklad: Powiedzmy, ze lezysz w szpitalu po ciezkim
            wypadku i jestes podlaczony do aparatury dozujacej jakies leki bez ktorych nie
            moglbys zyc. W tym czasie jakis palant, ktory ma takie samo pojecie o
            demokracji, jak ty, wchodzi do elrektrowni i ladyje jakiegos stalowego preta w
            tyby turbiny powodujac wylaczenie pradu w czesci miasta gdzie znajduje sie
            szpital w ktorym ty lezysz. Czy wtedy nadal bys uwazal, ze ten bezmuzgowiec ma
            prawo psuc swoja czesc turbiny? Przeciez jest demokraja, kazdy ma prawo zrobic
            z wlasna czescia turbiny co chce, prawda?

• Gość: Rafis Re: DEMOKRACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 17:53
              Szpital ma generatory prądu, jest samowystarczalny przed długi czas.
              Szpital trzeba chronić, i to zarówno fizycznie, jak i intelektualnie (sieć
              komputerowa).

A co do graffiti na moście, to mnie się bez niego Wielki Pomnik Korupcji wydaje
              zbyt monumantalny, jak pisałem.
              • fredrus Re: DEMOKRACJA 20.11.04, 21:12

Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Szpital ma generatory prądu, jest samowystarczalny przed długi czas.
                > Szpital trzeba chronić, i to zarówno fizycznie, jak i intelektualnie (sieć
                > komputerowa).
                >
                > A co do graffiti na moście, to mnie się bez niego Wielki Pomnik Korupcji
                wydaje
                > zbyt monumantalny, jak pisałem.

Przeciez tu nie chodzi oto czy szpital ma generatory czy nie. ten palant rownie
                dobrze mogl uszkodzic te szpitalne generatory wczesniej, pozniej mu wyszlo z
                rahunku, ze zamolo napsul "swego" i postanowil jeszcze cos dolozyc aby wyrownac
                rachunek i jego wybor padl na turbine w elektrowni
      • Gość: jaszczomp Jasne powinni ci zatem pierd***ąć jakiś rzucik na IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.04, 01:52
        samochodzie,jak go masz.
        Bedziesz mógł kontemplować te sztukę, bo jak rozumiem ty się już poznałeś.
      • Gość: al Re: ...a ja lubie graffiti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:46
        chcesz przyjde i wysram ci się na środku pokoji tez będzie sztuka naprwde
    • Gość: yata Nic tylko bic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:25
      i patrzeć czy równo puchnie.

Rafis z takimi pogladami to ciebie powinno się chronić intelektualniei
      fizycznie.

Skoro masz takie pojęcie demokracji to dlaczego ten wandal pomalował akurat ten
      kawałek mostu który jest mój. (Upatrzyłem go sobie już pierwszego dnia jak
      otwarli most ;)).

Nie wspomne już o kawałku szyby od windy który też jest mój bo z moich
      podatków. Nie życzę sobie aby ktokolwiek ruszał bo moje a jak zobacze to w ryja.
      • fredrus Re: Nic tylko bic 21.11.04, 01:10
        Gość portalu: yata napisał(a):

> i patrzeć czy równo puchnie.
        >
        > Rafis z takimi pogladami to ciebie powinno się chronić intelektualniei
        > fizycznie.

To nie Rafis, tylko jakis szczyl podszywajacy sie pod niego. A, pozatym to masz
        clkowita racje, takich "demokratow" nalezy tempic
    • Gość: gsr Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.11.04, 00:46
    • gstumpf Re: Pytanie o graffiti na moście 21.11.04, 00:53
      Niegdyś latem 2004 r. w stolecznym grodzie nad Weltawą zapytalem policjantów
      (powiedzmy municypalnych, czyli strażników miejskich) dlaczego mlodzieńcy przy
      pomocy szczotek ryżowych i wody z Weltawy (w asyście strazników) szorują różne
      napisy np z przęsel Mostu Karola. Otóż odpowiedź byla taka, że zlapano ich na
      graficiarstwie. Pracą publiczną bylo czyszczenie. Może tak trzeba i u nas. Woda
      z Odry i szuru-buru do skutku.
      gstumpf@wp.pl
      • Gość: Gieroj Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:55
        Ale z pomnika korupcji nie róbmy od razu zabytku :-)
    • Gość: dssfsdfsdfs Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 06:46
      Na to jest jedna metoda : obcinać ręce graficiarzom. To proste.
    • Gość: marcus075 Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 19:46
      Ludzie, prosze! Nie mylcie jakiś-tam dresiarskich napisów na mow stylu: "arka gdynia k***a, świnia" z SZTUKĄ, jaką jest graffiti, proszę. Graffiti nieraz nadaje szaro-buremu miastu jakiś inny klimat- namalowane na ścianie komiksy, rysunki satyryczne, a nie obraźliwe napisy na Żydów, kluby sportowe, albo "Kasia aj lof ju" [nota bene: widziałem kiedyś w Katowicach, niedaleko dworca głównego PKP napis na murze: "musk tfuj wruk"...]
      • Gość: yata Re: Pytanie o graffiti na moście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:18
        Graffiti nieraz nada
        > je szaro-buremu miastu jakiś inny klimat- namalowane na ścianie komiksy,
        rysunk
        > i satyryczne,

Wszytko ładnie i pięknie ale dlaczego na nowych murach, świeżo pomalowanych
        albo broń Boże na zabytkach. Niezależnie czy jest to ładne czy brzydkie to
        takie miejsca powinny być chronione. Mało to jest szarych murów w różnych
        częściach miasta, postarać się o pozwolenie i wszystko super (np. płot
        rozdzielni na Długiej, co jakiś czas zmienia się cosik na nim i jest fajnie.)
        Zaraz ktoś powie za zgodą to nie "abdergrand" i nie jest ciekawie itak dalej i
        tak dalej. Ale w tym przypadku to czysty wandalizm i nalerzy go tępić ze
        wszelką bezwzględnością.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka