Dodaj do ulubionych

Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualnych

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 23:41
Jak pisałem o relacjach pracodawca - pracownik. To większość forumowiczów
nazwała mnie lewakiem i poparła wszystkich pracodawców. Gdy pisałem o
mobbingu, to również kpiono - Polska się rozwija. Nie wolno przeszkadzać
pracodawcom. Badam takie sprawy na bieżąco o powiadam wam - to co się stało
to jeszcze nic. Znam o wiele drastyczniejsze przypadki łamania prawa przez
pracodawców - gadów!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anorak Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 07:06
      Wszystkich suk*****ów, którzy ją wykorzystywali - bo zbiorowym perwersyjnym
      gwałtem trzeba to nazwać (POD PRZYMUSEM - OCZYWIŚCIE KTOS POWIE, ŻE MOGŁA SIĘ
      ZWOLNIĆ Z PRACY)należałoby owszem ukarac sądownie ale PRZEDE WSZYSTKIM
      upublicznić nazwiska, twarze i adresy w prasie i mediach - tak aby wszyscy wokół
      wiedzieli z kim mają do czynienia.

Ale tak niestety się dzieje w wielu zakładach i wiele osób (mówię tu zarówno o
      kobietach gwałconych jak i mężczyznach - tez gwałconych /jeśli ktoś nie wie to
      normalnemu facetowi seks tez nie zawsze sprawia przyjemność) niestety nie ma
      siły lub odwagi lub możliwości na bunt wobec tej sytuacji.

• Gość: Finwal Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.net.autocom.pl 16.12.04, 01:45
        Dla nich nie powinno być litosci. Ale pomyśl również o ich żonach i dzieciach.
        • Gość: Mirek z Kanady seks bez ograniczen dla szefa IP: *.vn.shawcable.net 16.12.04, 02:42
          miejmy nadzieje, ze ten bydlak (bydlaki) trafi do wiezienia a tam mu z tylka
          zrobia tunel kolejowy.
          • Gość: Boruta TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 06:32
            ...i siedza w pierwszym rzedzie. Ciekawe czy sie spowiadali z tych gwaltow? To
            jeszcze jeden przyklad degeneracji tego tzw. poboznego spoleczenstwa.
            • Gość: Piotr Re: TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 07:49
              Gość portalu: Boruta napisał(a):

> ...i siedza w pierwszym rzedzie. Ciekawe czy sie spowiadali z tych gwaltow? To
              > jeszcze jeden przyklad degeneracji tego tzw. poboznego spoleczenstwa.

A skąd wiesz?
              Sam chodzisz i tez jesteś kanalią?
              • Gość: piotr czy aż tak dalece jesteś antykościelny? Pomyśl! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 16.12.04, 08:25
              • Gość: radca Re: TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: 5.5R* / *.nokia.com 16.12.04, 09:48
                no co Ty!On jest z SLD i wie lepiej.
                • Gość: dezi głupki, uderz w stół a nozyce sie odezwą IP: 62.233.214.* 29.12.04, 17:22
                  boruta nie naskakuje na kościół tylko fałszywą moralność i hipokryzje ludzką. a
                  do koscioła zapewne chodzili... jak wiekszość tego społeczeństwa.
            • Gość: andrzej A Ty jesteś OK bo nie chodzisz do kościoła? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 16.12.04, 08:20
              Każda okazja jest dla Cebie dobra by zaatakować Kościół czyli nas wierzących,
              przyjdzie czas że jeszcze przejżysz na oczy i będziesz błagała Pana Boga o
              przebaczenie, ale może być za póżno.Wiara nikogo nie uczy żle postepować, to
              człowiek wybiera i sam za to odpowiada. Przed Bogiem też.
              • Gość: aleph Re: A Ty jesteś OK bo nie chodzisz do kościoła? IP: *.polanet.pl 16.12.04, 11:22
                Kosciol to nie jest Bóg - a z tego co widać to wygląda jakby raczej zupełnie
                odwrotnie. Ale ja to nie wiem, ja to truskawki cukrem.
            • Gość: Leszek Z góry przesądzasz, że chodzili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 08:21
              a skąd ta pewność?
            • Gość: Zwisamulacha Re: TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 09:15
              A kosciol chcial wywalic Magdalene Srode! Takich swietojebliwych przykladow z
              pewnoscia moznaby tysiace znalezc!
              • Gość: Środa i zboczeńcy Re: TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 08:45
                Znacznie więcej takich facetów było w TKKŚ (Towarzystwo Krzewienia Kultury
                Świeckie) wraz z pismem ARGUMENTY, w którym pisywał ojczulek Środy, obecny prof.
                Edward Ciupak
            • Gość: Ania Re: TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:34
              Sam jesteś kanalia i śmierdziel. Co KOściół ma do gwałtu i świnstw których sie
              dopuścili. Powinno sie ich ukarać obcięciem kutasów!!!!!!!!!
            • Gość: Win Re: TE KANALIE NA PEWNO CHODZA DO KOSCIOLA IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 03:24
              Boruto, ty od nich wcale nie jestes lepszy. Oni gwalcili kobiete
              a ty, swoim powiedzeniem, "gwalcisz" rzesze Katolikow. I oni i ty powinniscie
              byc skierowani do gabinetu lekarskiego.
            • Gość: greg TE KANALIE NA PEWNO nie jedzą kalafiorow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:56
              ...gdyby jedli toby tego nie zrobili...ci co nie jedza to zwykle swinie...
          • Gość: ewik Re: seks bez ograniczen dla szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 07:44
            Też bym im tego życzyła ale znając nasze prawo dostana co najwyżej wyroki w
            zawieszeniu.
    • Gość: Gonzales A co z pracownikami - gnidami? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 08:08
      Z treści wynika, że był jeden gad pracodawca, a reszta to gnidy pracownicy :).
      • Gość: macov w USA za gwalt 15 lat w PL dostana po 3 IP: *.ihh-stud.hj.se 16.12.04, 03:10
        • Gość: Henry Re: w USA za gwalt 15 lat w PL dostana po 3 IP: *.fastdatatech.com / 209.245.22.* 16.12.04, 23:37
          O nie, u nas w Colorado za takie wyczyny to minimun 25lat, a zaklad nie
          wyplacil by sie nigdy. Przeknsultowalem to z DA (prokuratorem Hrabstwa).Teraz
          ta Pani powinna z powodztwa cywilnego skazyc zaklad. Ale napewno nie ma na to
          pieniedzy. Mysle ze jakis adwokat pomoze jej. Sam chetnie dam jej na awokata.
    • Gość: Roman Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 08:20
      Akurat opisany przypadek jest trochę nietypowy - wykorzystywał pracodwca-gad
      niższego szczebla (prezes wezwał policję) i jego kumple.
      Po drugie: przez okres "gadzich" pracodawców (czy dzikich kapitalistów jak kto
      woli) przeszły lub przechodzą wszystkie społeczeństwa. My (i nie tylko my) mamy
      to wątpliwe szczęście przechodzenia tego okresu po raz drugi dzięki półwieczu
      wszelakiej szczęśliwości, w tym braterskich stosunków "pracodawca" - pracownik.
    • kklement Znowu czytasz bez zrozumienia, człowieku. 15.12.04, 08:25
      Dziewczynę ( pardon, kobietę ) do seksu zmuszał jej przełożony - też PRACOWNIK.
      Gdy poszła na skargę do prezesa, ten powiadomił policję.

Z drugiej zaś strony... Żal mi tej pani, ale nie rozumiem jej postępowania.
      Powinna była stanowczo odmówić i pójść na skargę przy pierwszej propozycji,
      albo ... zmienić pracę na agencję towarzyską. Na jedno by wyszło. Idąc na
      brudny układ doznała okropnej traumy, w swoim otoczeniu jest już napiętnowana,
      a pracę straciła i tak.

W obecnej sytuacji powinna domagać się od tych sk..synów sporego odszkodowania.
      Tyle, żeby móc wynieść się z Bielawy.
      • Gość: ryter Re: Znowu czytasz bez zrozumienia, człowieku. IP: *.chello.pl 16.12.04, 01:55
        Idąc na skargę do dyrektora, wyleciałaby z pracy. Idąc tokiem Twojego
        rozumowania, powinna sama się zwolnić już w momencie szantażu. A nie zrobiła
        tego, bo ZALEŻAŁO JEJ NA PRACY. Dała się gwałcić debilom, bo wolała być gwałcona
        niż pozostać bez środków do życia. Sytuacja pokazuje do jakiego stopnia
        pracodawca (wiem, że tutaj pracownik) ma możliwość wykorzystywania ludzi. Zwróć
        uwagę na ten aspekt sprawy i sam czytaj ze zrozumieniem.
        • kklement Re: Znowu czytasz bez zrozumienia, człowieku. 16.12.04, 09:10
          Podtrzymuję swój tok myślenia :)

Dokonała wyboru: sex za pracę ( co się równa "sex za kasę" ). Dlaczego więc nie
          poszła pracować w agencji towarzyskiej ?

Powinna była zaryzykować i zgłosić sprawę na samym początku. Albo W KAŻDYM
          MOMENCIE W PRZECIĄGU PÓŁTORA ROKU (!!!) TEGO PROCEDERU !

Żal mi jej strasznie, ale nie można zachowywać się jak skończona ofiara losu.
          Trzeba walczyć o swoje prawa i swoją godność.

A teraz i tak nie ma pracy, w psychice ma szkody pewnie nie do naprawienia, a w
          dodatku cała zapapyziała Bielawa wytyka ją sobie palcami. Opłaciło się ?
          • Gość: Logika Re: Znowu czytasz bez zrozumienia, człowieku. IP: *.lgroup / *.azal.pl 17.12.04, 08:19
            Logika w takiej sytuacji i jeszcze do tego u kobiety, bardzo młodzi jesteście,
            koledzy.
      • Gość: Uszatek skoro znowu lubisz sie czepiac IP: 195.190.143.* 16.12.04, 08:29
        - jej przelozony - kierownik - z definicji nalezy do kadry kierowniczej,
        (ostatecznie skoro decydowal o zwolnieniach, to nie mogl byc zwyklym
        pracownikiem);
        - jezeli nadal kwalifikujesz go jako pracownika to kto jest pracodawca? Zauwaz,
        ze rowniez prezesa moze nazwac tylko pracownikiem - niezaleznie od tego co jest
        napisane w oficjalnych dokumentach. Nie ma on prawdopodobnie znaczacych
        udzialow w firmie i jest tylko wynajetym zarzadca.

• cactus Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn 15.12.04, 08:40
      Jak pan kierownik pójdzie do więzienia z etykietką przestepstwa seksualnego, to
      ma dużą szansę, że tam, to on zostanie wykorzystany.
      Od tyłu. Też po kolei przez kilku, a może kilkunastu panów.
      I być może dopiero wtedy poczuje co spotkało jego ofiarę.

• Gość: mjar Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:22
        I właśnie tego mu życzę z całego serca. I tak przynajmniej przez kilka lat.
    • Gość: Paweł [...] IP: *.golebia.clarus.com.pl 15.12.04, 08:53
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: obywatel Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 09:07
      Trzy lata i obowiązkowa kastracja. Oni juz sobie wystarczająco popieprzyli.
    • Gość: zazę Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.awf.wroc.pl 15.12.04, 10:02
      trochę dziwne, ze kierownik zapraszał podrzędnych pracownikow na "erotyczne
      igraszki" :-/, ze taki niby altruista? to wspanialy ewentualny hak na pozbycie
      sie kierownika, nieprawdaz? Moze jednak autorka tego artykulu zrobi wywiad
      srodowiskowy na temat tej "biednej" pani...
      • Gość: ruda Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: 80.224.166.* 15.12.04, 11:02
        zamknij sie kretynie/kretynko. Nie wiesz co to znaczy byc kobieta zastraszana z
        2 dzieci na utrzymaniu, zwlaszcza w chorym kraju gdzie pojscie na policje w
        podobnej sprawie gowno ci da a w malym zakichanym miasteczku zawsze bedziesz ta
        ku... co dawala bo nikt oczywiscie nikt nie bedzie chcial sie zainteresowac
        sprawa pokrzywdzonej kobiety a kazdy za to chetnie zrobi z tego sensacje.
        Wspolczuje tej Pani i mam nadzieje ze te skur... pojda do pudla, zostana
        potraktowani przez wspolwiezniow jak potraktowali ta Pania, a co do
        odszkodowania to nie ma takich pieniedzy zeby kobieta zapomniala o takim
        upokorzeniu jakim jest gwalt, a to byl gwalt, zmusili ja. A szef - to chyba
        jest skonczonym zwyrodnialcem - widocznie jaralo go ogladanie gwaltu w wykonaiu
        innych zboczencow pracownikow.

wszystkich zboczencow kastrowac, gwalcicieli itympodobnych,
        • Gość: Hegemon Zawsze Ona winna? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 02:10
          Jak to jest, ze w polskim spoleczenstwie tego typu przestepstwa traktowane sa
          zawsze ulgowo? A to "rowokowala", a to "jakby nie chciala to by nie dla", etc.

Kazdy madry ktory tak uwaza zmienilby zdanie po "kolejarzu" (prosze wybaczyc to
          okreslenie, ale jest niestety adekwatne do sytuacji) z kilkoma byczkami z
          silowni. I wtedy tez by uznal racje komentarzy "bo prowokowal"?
          Czym prowokowala? Tym, ze jest kobieta? Pokrecona logika, ale chyba wlasciwa
          tym, ktorzy wlasnie postrzegaja kobiety - widac prowokuja ich samym faktem
          bycia "pcia odmienna".

W razie gdyby sprawa wygladala tak, jak jest to opisane - ci zwyrodnialcy
          powinni byc ujawnieni z twarzy i nazwiska. Przeciez oni to samo zrobili tej
          kobiecie - skazali ja na zasciankowy ostracyzm.

Przydaloby sie kilka procesow, zeby nastepny chetny pomyslal trzy razy zanim
          poslucha glosu rozporka.
          • Gość: Hegemon errata IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 02:11
            Prosze wybaczyc literowki. Mialo byc:

A to "prowokowala", a to "jakby nie chciala to by nie dala", etc.
          • Gość: Meg Re: Zawsze Ona winna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:53
            Niestety, ale nie jest to przypadłość tylko polskiego społeczeństwa - w innych jest taka sama prawidłowość.
            • Gość: Hegemon Re: Zawsze Ona winna? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.04, 04:06
              Jednakze zdaje sie malec wraz z ucywilizowaniem spoleczenstwa.
      • Gość: Realistka Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neurosoft.pl 15.12.04, 12:55
        Gość portalu: zazę napisał(a):

> trochę dziwne, ze kierownik zapraszał podrzędnych pracownikow na "erotyczne
        > igraszki" :-/, ze taki niby altruista?

Na pewno nie... Po prostu się rozbestwił i rozszerzył wachlarz przyjemności o
        tzw. gwałt zbiorowy. Może tez dodatkowo lubi sobie na to popatrzeć...?

Pzdr.
        • Gość: woźny A może byście tak, barany, poczekali na koniec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:46
          ..procesu ze swoimi opiniami? Wy już wszystko wiecie?
          • Gość: GRZESIEK Re: A może byście tak, barany, poczekali na konie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:59
            Bardzo trafna wypowiedź. Jeden co z rozsądkiem do tego podszedł.
        • Gość: Pyzdra Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:48
          O jakim gwałcie mowa? Tu nie było żadnego gwałtu.
          • Gość: Finwal Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.net.autocom.pl 16.12.04, 01:50
            Z opisu wynikało, że był. Kobieta została zmuszona i mamy tutaj do czynienia nie
            z przemocą fizyczną ale psychiczną. Pomyśl: ktos wyciąga spluwę i mówi: "rób to
            bo inaczej strzelę". Też nie widzisz przemocy ?
            • Gość: Bernard Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.uni.wroc.pl 17.12.04, 14:06
              Przykład ten można nieco wzmocnić: wyciągamy spluwę i grzecznie prosimy aby z własnej woli i z uśmiechem ktoś nam oddał np własny portfel lub co tam sobie zażyczymy.
            • Gość: Bernard Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.uni.wroc.pl 17.12.04, 14:12
              Przykład ten można nieco wzmocnić: wyciągamy spluwę i grzecznie prosimy aby z własnej woli i z uśmiechem ktoś nam oddał np własny portfel lub co tam sobie zażyczymy. Wtedy oczywiście nie ma wątpliwości, że ktoś kto wykona to polecenie zrobi to dobrowolnie.
    • Gość: arc Półtora roku?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:32
      Półtora roku?! Głupia baba, oczywiście nie zazdroszczę, ale czemu nie podała od razu do sądu pracy? Jak nie pomoże zawsze możnya się odwoływać i pisać do gazet, one lubią takie kawałki i przy okazji nagłośnienia sprawy szybko są rozwikływane.
      • Gość: tja Re: Półtora roku?! IP: *.arcor-ip.net 15.12.04, 15:01
        Gość portalu: arc napisał(a):

> Półtora roku?! Głupia baba,

Nie wiem czy glupia - raczej na twoim miejscu nie mowilabym o glupocie.
        No bo wlasnie przez takich jak ty szerza sie patologie i maja miejsce
        takie sytuacje . Co robi przecietny gbur - ocenia - glupia baba .
        Gdybys byl jej przlozonym albo policjantem tez bylaby "glupia baba"
        W takiej sytuacji nie dziwi mnie ze czula sie osaczona w tym chorym
        podlym spoleczenstwie. Nie jest jedyna kobieta wykorzystywana w miejscu pracy.
        Wiele jeszcze znosi upokorzenia bo maj wlasnie dzieci na utrzymaniu.
        I socjopaci to wlasnie wykorzystuja .

oczywiście nie zazdroszczę, ale czemu nie podała od
        > razu do sądu pracy?

Sprobuj wobec korupcji i zdegenerowanego systemu .Gdyby praca byla -inna
        albo szansa na inne zrodlo utrzymania to pewnie by odeszla.

Jak nie pomoże zawsze możnya się odwoływać i pisać do gaze
        > t, one lubią takie kawałki i przy okazji nagłośnienia sprawy szybko są
        rozwikły
        > wane.

A ostracyzmie nie slyszales ? Wiesz jaka etykietke dostaje zgwalcona lub
        wykorzystana kobieta?
        Sam jestes tego przykladem - dla ciebie "glupia baba"
        Sa gorsze typki - potrafia powiedziec "a co sie stalo ? a co to mydlo
        ze sie wymydli "
    • piast9 To oskarżaj gadów 15.12.04, 14:55
      Natomiast swoje ataki kierujesz do WSZYSTKICH pracodawców. Karz tych którzy
      łamią prawo, natomiast nie tych którzy po prostu szukają pola do zrobienia interesu.
    • Gość: neon Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 15:00
      bezlitosny szantaż, mimo wszystko. a sam motyw to szczyt prymitywizmu.
      upublicznić, i to na forum lokalnym i krajowym, wszystkich "macho" biorących
      udział. i dla wszystkich proces. zgadzała się? nomalny człowiek w tej sytuacji
      zaproponowałby pomoc dla kobiety i dzieci, a nie coś takiego. gratulacje dla
      pani prokurator, życzę, aby znalazła się w sytuacji takiego wyboru. nic tego
      nie usprawiedliwia, tych prymitywów i tej reprezentantki "wymaru
      sprawiedliwości". liczę na dalszy rozwój sprawy, bardziej radykalny dla "ojców"
      i "mężów". pozostaje niesmak - podobne rzeczy dzieją się podczas wojny jedynie,
      i to też nie jest wytłumaczeniem.
    • Gość: sceptyk Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.client.comcast.net 15.12.04, 15:21
      Drodzy parafianie,
      Żal mi tej kobiety, jej dzieci, żal mi tych wszystkich uczciwych, dla których
      jest to kolejny policzek od tego nowego, niezbyt wspaniałego świata.
      Niestety, sami dokonaliście wyboru, przedkładając dyktature pracy ponad
      dyktaturę proletariatu. Tym samym odrzuciliście jedne patologie, a
      zaakceptowaliście inne. Teraz już nie ma odwrotu. Wiec cieszcie się i chwalcie
      to, co wpuściliście do swojego kraju, domów i rodzin.
      • Gość: Roman Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: 80.53.160.* 15.12.04, 16:17
        A kto wybierał dyktaturę proletariatu?
        • Gość: Ditran Ja ją wybierałem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.04, 16:24
          A ty możesz klęczeć nadal przed swoim pracodawcom, który i tak cię zwolni lub
          okradnie.
          • Gość: Roman Re: Ja ją wybierałem IP: 80.53.160.* 15.12.04, 16:30
            Co do tytułu - takie masz złudzenie. Nawet za Ciebie nie wybrano -
            przywieziono, zainstalowano, opancerzono i miało trwac do końca świata.
            Co do treści - jak dotąd nie klęczałem, a okrada mnie (i nie tylko mnie)
            pozostałość "społecznej własności środków produkcji".
          • Gość: mary Re: Ja ją wybierałem IP: 195.136.36.* 28.12.04, 15:38
            > lub zgwałci
            Gość portalu: Ditran napisał(a):

> A ty możesz klęczeć nadal przed swoim pracodawcom, który i tak cię zwolni lub
            > okradnie.
          • Gość: mary Re: Ja ją wybierałem IP: 195.136.36.* 28.12.04, 15:38
            lub zgwałci
            Gość portalu: Ditran napisał(a):

> A ty możesz klęczeć nadal przed swoim pracodawcom, który i tak cię zwolni lub
            > okradnie.
      • Gość: Mimikra Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:38
        Wybacz, ale pieprzysz bez sensu. Przeciętny człowiek nie miał i nie ma na nic
        wpływu. To wpływowe mniejszości tworzą rzeczywistość, która jest dla nich
        rajem, a dla niego często piekłem. Tak za komuny, jak i teraz.
    • Gość: Jazzek Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 15.12.04, 16:34
      No niestety, piszesz w stylu "pracodawca = gad", to jak Cię można nazywać jak
      nie lewakiem? Feministka może napisać przy okazji tej samej sprawy "facet =
      gad", Murzyn napisze "biały = gad" i zamiast widzieć problem konkretnego
      człowieka babrzemy się w niekoniecznie sensownym uogólnianiu.
    • feliks-50 Nie jest to pewno odosobniony przypadek ! 15.12.04, 16:46
      Takie czasy, niektórzy czuja sie panami zycia i śmierci i myślą,że wszystko im
      wolno !!
    • Gość: abhaod Polskie rownouprawnienie IP: *.a.pppool.de 15.12.04, 16:47
    • Gość: momo Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:17
      Ładnie to zapierd... czyjeś tematy artykułów?! Robicie to, niestety, coraz
      częsciej...
    • pracownicabielbawu Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn 15.12.04, 21:15
      W firmie,w której pracowała"ZHAŃCBIONA DLA CHLEBA"Małgorzata B pracuję 25
      lat.Pracuję na tym samym oddziale,na tej samej zmianie,z tymi samymi
      ludźmi.Znam Małgorzatę B jej konkubina Roberta R i znam wszystkich mężczyzn
      oskarżonych o molestowanie.Artykóły które ukazały się w Słowie Polskim i w
      Agorze są jednym wielkim kłamstwem.Uważam,że należy się sprostowanie.
      Po pierwsze-MB nigdy nie była samotną matką.Mąż opuścił ją ponieważ nie
      wytrzymał licznych zdrad i zniewag z jej strony.Zawsze otaczali ją
      adoratorzy,najpierw Artur R potem Robert R,który od kilku lat mieszka z
      nią,czyli jest jej konkubinem.Dziećmi wcześniej też się nie zajmowała.Córkę
      wychowywała teściowa a syna matka.
      Po drugie-na oddziele,na którym doszło do rzekomych gwałtów pracowało w 2001
      roku 80 osób(w większości kobiety)
      Po trzecie-w biurku w którym odbywały się te rzekome liczne orgie pracowały
      wówczas 2 panie mistrzynie(dziś na emeryturze)a będące świadkami oskarżonych.
      Po czwarte-pani MB nie posiada żadnych dokumentów ani od lekarza ani od
      psychiatry i nie potrafi wskazać ani jednej daty gwałtu.Najdziwniejsze jest to
      że nie ma ani jednej osoby spośród tych 80 ,które mogły widzieć lub domyślać
      się o odbywających się ponad rok orgiach.
      Po piąte-sąd na wniosek prokuratora ES skazał w grudniu 2002 roku 6-ciu
      mężczyzn na areszt 3 miesięcy,nie mając jakichkolwiek dowodów,świadków,a tylko
      zeznania MB i konkubina RR.Po upływie jakiegoś czasu pani MB przypomniała
      sobie,że gwałciły ją jeszcze 4 osoby.Wskazała nawet osobę-kobietę która była
      rówmież molestowana przez te osoby.Kobieta wszystkiemu zaprzeczyła.Prokuratura
      dopatrzywszy się swoich uchybień Sciągnęła karę aresztu z 3 m-cy do 1
      miesiąca,Prawdą jest,że w firmie doszło do zwolnień.Andrzej P Kierownik działu
      musiał wystawić osoby do zwolnienia.Listę konsultował ze swoimi mistrzyniami
      oraz kier.wydziału.Pani MB,która znalazła się na tej liście dostała propozycję
      pracy na tkalni.Jej konkubin ostro zareagował i wypowiedział publicznie wojnę
      przeciw AP i innym.Groził kobietom na oddziele(zgłoszono na policję).Trzeba
      dodać,że RR konkubin MG to główny bohater programu Stan Zagrożenia o przemocy w
      rodzinie,materiały dostępne w TV Wrocław.To on podpalił własnej żonie komórkę z
      rowerkami.To on zastraszał Martę R-żonę bił ją a dzieci poniiewierał-wyrok w
      sądzie.Jestem matką dwóch dorosłych córek i w szczególny sposób patrzę na tę
      sprawę. Gdybym miała cień wątpliwości,ja pierwsza stanęłabym w obronie
      MB.Piszecie,że pracownicy Bielbawu nie chcą o tym mówić.A cóż można mówić o
      nieprawdziwych artykułach?
      Panowie dziennkarze zostaliście oszukani i piszecie bzdury bez pokrycia w
      faktach.Pomyślcie,że wy również możecie stać się ofiarami pieniaczy.Na prawdę
      nie potrzeba wiele,wystarczy tylko wskazać palcem i nic więcej.Naszej szanownej
      prokuraturze nie potrzeba ani dowodów ani świadków.Każda "kobieta" może was
      posadzić.Napiszcie lepiej art.ku przestrodze innym.Znam MB i współczuję jej ona
      jest pod presją niebezpiecznego konkubina,który decyduje o każdym jej słowie,o
      każdy ruchu.Pamiętajcie jednak,że tam są małe dzieci,które również narażone są
      na niebezpieczeństwo.Gdy coś stanie się w tej rodzinie,to nie kto inny ale wy -
      łowcy taniej sensacji zadacie pytanie czy tej tragedii można było uniknąć?
      • Gość: zaze Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 21:53
        a teraz dla równowagi przydałoby się opublikować wypowiedź Pani pracownicy
        Bielbawu równiez na pierwszej stronie... Ale jak znam dziennikarzy to pewnie
        już nie tak atrakcyjna jak tekst, ktory ukazal sie dzis... i gdzies bez echa
        przepadnie. Szkoda, bo swoimi działaniam biedna "zhańbiona" przyspożyła wielu
        rodzinom niepotrzebnych cierpień.
      • Gość: Janek Napisalem moj post zanim przeczytalem twoj... IP: *.qc.sympatico.ca 16.12.04, 03:12
        Jezel to wszystko to checa i nieprawda to ci ktorzy to napisali powinni za to
        odpowiedziec. Tak czy inaczej ta sprawa powinien sie zajac policja i prokurator.
        Obojetnie kto by to nie byl powinien za to odpowiedziec i to przykladnie.
      • Gość: zemsta Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 07:49
        trzeba być idiotą by uwierzyć że ten piekny tekścik napisała osoba pracująca na
        hali fabrycznej, śmierdzi mi tu gównem PRL-u, jak nie udało się sprawu
        upier...lić w prokuraturze, to najlepiej zatakować ofiarę.
        zetknąłem się z gadziną, która proponowała za "bzykanie" karierę mojej koleżance
        z pracy, już w tej firmie nie pracujemy, a ja czekam by wyrównać rachunki
        pracując w konkurencyjnej firmie, oj zaboli s...syna
      • Gość: do "pracownicy..." prymitywna podpucha n/t IP: 212.160.172.* 16.12.04, 16:20
      • Gość: koli Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:47
        zgadzam się z pani opinią na ten temat przynajmniej jedna osoba powiedziała
        prawdę też pracuję tylko na innym oddziale i wiem że to co pani powiedziała to
        szczera prawda ale tych pismaków nie interesuje prawda tylko tania sensacja
        ja osobiscie nie współczuję im bo jak koiety się skarżyły że ten
        jej ;ideał;zastrasza je i straszy utratą życia to nie reagowali dopiero jak
        poszły na policje i do związków to dopiero ich zwolnili a do pracy to oni oboje
        się nie nadają za sam widok twarzy tego goscia za kratkami to bym na kolanach
        prseszedł całą BIELAWĘ
        • Gość: Fantasta A co na to Reynevan z Bielawy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:40
          On też lubi chędożyć na lewo i prawo
          • Gość: beLLiCoSe Buahaha .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:56
            ... najlepszy post , respect :)
          • Gość: liam Re: A co na to Reynevan z Bielawy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:26
            tak, ten to zadnej nie przepuscil, ale mial mase uroku, a ten to zwykly DZIAD.
            pozdrawiamy Cie Reynevanie
      • Gość: Ali Re: Szef zmuszał pracownicę do stosunków seksualn IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.12.04, 23:46
        Taka rada na przyszłość. Zanim coś napiszesz na publicznym Forum, poćwicz
        ortografię, bo nie da się tego czytać.
    • Gość: Oburzona Postawa wspolpracownikow to jakby kolejny gwalt IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.12.04, 22:38
      Ohyda, po prostu ohyda. To straszne co spotkalo te kobiete, a jeszcze
      potworniejsza jest postawa wspolpracownikow, w szczegolnosci zas innych kobiet,
      wspolpracownic, ktorzy w obawie o wlasna prace sa w stanie zaszczuc te kobiete
      na smierc. Dziwicie sie ze kobieta ta byla gwalcona zbiorowo i wytrzymywala to
      tyle czasu? A popatrzcie sie teraz na siebie, jak sie boicie o swoja prace i do
      czego jestescie zdolni aby tylko jej nie stracic? Policja w Bielawie jak widac
      jest rowniez mocno skorumpowana i powiazana scisle z tym zakladem. Odpowiadac
      za GWALT powinni ABSOLUTNIE WSZYSCY TAMCI PANOWIE.
      • Gość: janspruce Re: Postawa wspolpracownikow to jakby kolejny gwa IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 01:35
        Mysle ze to co mowi ta kobieta jest prawda. Przez wysokie bezrobocie i strach
        przed utrata pracy zostalismy upodleni do granic wytrzymalosci. Wszyscy ktorzy
        brali w tym udzial powinni odpowiadac karnie a nastepnie zostac oskarzeni o
        zadoscuczynienie. Pozostaje jeszcze odpowiedzialnosc zakladu za zaistniala
        sytuacje. W USA gdzie teraz mieszkam znane sa sprawy o tkzw. molestowanie
        seksualne w miejscu pracy. Zareczam wam ze za o wiele mniejsze przekroczenia
        np. poklepywanie po posladku sa zasadzane od pracodawcy milionowe
        odszkodowania. Dopuki takiego prawa nie bedzie w Polsce takie rzeczy beda sie
        zdazaly. Prawo jest moze drakonskie ale wszyscy musza sobie zdawac sprawe z
        nastepstw swojego postepowania.
    • Gość: Zezowaty bier prawo w swoje rece IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.04, 01:23
      winny, niewinny, wyrok wykonlabym sam, gwozdziami bym go przybil na drzwiach
      stodoly i tyle. zwierze za zwierze, tylko by mi cos moja powiedziala o takim
      przypadku albo nawet podejrzeniu, siekiera w lape i rozpierducha, policja
      stwierdziala ze lubila chlopow, chyba szczegolnie tych z policji, bo nawet nie
      podjeli dochodzenia, za dupe takich obroncow prawa, chyba odwiedze z nerwo ta
      Bielawe
      • Gość: SIEKIERA Re: bier prawo w swoje rece IP: *.newark-19-20rs.nj.dial-access.att.net 16.12.04, 02:20
        PELNA RACJA
    • Gość: prokurator NIE ZOSTALA SZEFOWA TO ZAKABLOWALA..... IP: *.ipt.aol.com 16.12.04, 01:24
      STARY SCENARIUSZ
    • Gość: Rafal Glogowski Prosze o kontakt IP: *.essex.ac.uk 16.12.04, 01:29
      Chcilabym sie z Panem skontaktowac. Prosze dac znac na moj adres:
      r.glogowski@gazeta.pl Jestem socjologiem.
    • Gość: Rafal Glogowski PROSZE O KONTAKT IP: *.essex.ac.uk 16.12.04, 01:32
      Chcialbym sie z Panem skontaktowac. Oto moj adres: r.glogowski@gazeta.pl
      Jestem socjologiem.
    • Gość: Miś Szef zmuszał czy nie zmuszal? IP: *.client.comcast.net 16.12.04, 01:37
      Gość portalu: pracownicabielbawu napisała:
      > Panowie dziennkarze zostaliście oszukani i piszecie bzdury bez pokrycia w
      > faktach.Pomyślcie,że wy również możecie stać się ofiarami pieniaczy...

Prokurator powinien zastosowac wykrywacz klamstw. Sprawa dotyczy okolo 10 osob.
      Wykrywacz klamstw powinien dac w miare obiektywny obraz. W tej chwili sa
      diametralnie rozne zeznania dwu stron bez jednego obiektywnego swiadka. Gosc
      portalu pracownicabielbawu moze jest obiektywna, a moze nie jest. Nie
      zazdroszcze sedziemu tej sprawy.
    • Gość: ppp Nalezy tylko miec nadzieje ze chlopaki z wiezienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 01:39
      odpowiednio zaopiekuja sie kierownikiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka