Dodaj do ulubionych

śliczne kocięta

20.06.12, 16:59
Dwa przecudne brązowo-szare kocięta poszukują przyjaznego domu. Mają ok. 4 tyg, pięknie korzystają z kuwety, uwielbiają razem błaznować. Zapewniam wyprawkę i radość z posiadania tych urwisów.
Obserwuj wątek
    • jack_orlando Re: śliczne kocięta 20.06.12, 20:22
      hej,
      proponuję wrzucić fotki, to na pewno pomoże zmiękczyć sercasmile

pozdrawiam!
      • bf28 Re: śliczne kocięta 21.06.12, 13:19
        imageshack.us/photo/my-images/717/p6210904.jpg/
        imageshack.us/photo/my-images/854/p6210898.jpg/
        imageshack.us/photo/my-images/836/p6170891.jpg/
        imageshack.us/photo/my-images/99/p6210909.jpg/
        imageshack.us/photo/my-images/232/p6170874.jpg/
        Czyż nie sią urocze?
        • surmia Re: śliczne kocięta 21.06.12, 13:24
          Są urocze smile

A co z nimi zrobisz, jak nie znajdziesz im nowych domów?
          • bf28 Re: śliczne kocięta 21.06.12, 15:21
            Nie będę miała innego wyjścia - pozostaje schronisko, u siebie nie mam warunków dla kota z racji mieszkania przy ruchliwej drodze i doświadczeń z poprzednimi zwierzakami, wszystkie prędzej czy później na niej kończyły, nie da się ich upilnować, a przecież nie będę więzić w klatce. Te, którym teraz szukam domu, trafiły do nas zupełnie przypadkiem - ich matka najwyraźniej przyniosła skądś podrośnięte maleństwa do wiaty przy naszym domu i już więcej się nie pokazała. Gdyby nie ta droga (i duży pies w domu), zostałyby obydwa. Ale wierzę, że ktoś też czeka na takie pociechy.
            • surmia Re: śliczne kocięta 21.06.12, 15:46
              Ja także wierzęsmile
              Tak pytam, bo jestem ciekawa, czy to znajdy czy może okociła się wam własna koteczka.
              A może dało by się złapać tę kotkę która przyprowadziła młode i ją wysterylizować? Bo ona może przyprowadzać więcej takich ślicznot.
              Tu - koteria.org.pl/ można to zrobić bezpłatnie.
              A tu - forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88349 możesz o tej organizacji poczytać.

Zresztą możesz także zgłosić kotki na forum miau.pl. Jest tam dużo osób, które pomagają kotom, dając im np. dom tymczasowy do momentu adopcji. Działają tam m.in. ludzie z Józka i Otwocka. Na pewno pomogą.
              Ja trzymam kciuki za dobry dom, najlepiej dla obu kotków, bo wtedy jest z nimi dwa razy tyle zabawy i szczęścia.
              smile
              • bf28 Re: śliczne kocięta 21.06.12, 17:12
                Kotka była oczywiście obca, własnych kotów nie mamy od dobrych kilkunastu lat, stąd nasze zaskoczenie tym 'prezentem'. Widziałam ją na naszym podwórku ze trzy razy, nie mam pojęcia skąd tu trafiła ani czy jeszcze kiedykolwiek się pokaże. Musiała być zdesperowana, skoro nie przeszkadzała jej obecność (za płotkiem) naszego psa. Ale raczej nie była całkiem dzika, bo maluchy są ufne i szukają towarzystwa człowieka. A przy tym jak one mruczą...
                Dzięki za namiary na stronki, poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i wtedy się tam zwrócę.
                • cha-tte Re: śliczne kocięta 21.06.12, 17:53
                  A dlaczego masz czekać dwa tygodnie?
                  Powrzucaj ogłoszenia nie tylko na miau, tam przeważnie wszyscy zakoceni... Zrób im wydarzenie na facebook'u.
                  Szukanie domku może troche potrwać, niestety.

A kociaki przesłodkie. Zresztą... czy widział ktoś brzydkiego kota? wink
                • cha-tte Re: śliczne kocięta 21.06.12, 18:02
                  Podsyłam link do miauowego wątku - pomoc przy ogłaszaniu futrzaków.

gdzie ogłaszać

Często daje dobre efekty. Male koty mają większe szanse na adopcję niż "starszaki".
        • jack_orlando Re: śliczne kocięta 25.06.12, 11:44
          śliczne te kociętasmile
          trzymam mocno kciuki za ich nowy domeksmile
          • marta_i_koty Re: śliczne kocięta 25.06.12, 23:40
            Można też dać ogłoszenia na gumtree, tablicy.pl i allegro. Kociaki są tak śliczne, że z pewnością znajdą domy smile
            • bf28 Re: śliczne kocięta 27.06.12, 19:27
              Dzięki za radę. Skorzystałam i dziś jeden z kotków pojechał do nowego domku. Drugiego teraz rozpieszczamy, żeby nie czuł się samotny, i wciąż czekamy na dobrych ludzi.
              • bf28 Re: śliczne kocięta 08.07.12, 16:12
                Z radością informuję, że już oba kotki znalazły swoich nowych właścicieli!
                • surmia Re: śliczne kocięta 08.07.12, 19:45
                  Super smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka