Dodaj do ulubionych

Konferencja o głupocie

16.12.04, 00:45
Wykład profesora Dolińskiego był absolutnie rewelacyjny. Majstersztyk! Kto
nie był niech żałuje. Nie dość, ze wiedza taka, ze głowa boli, to jeszcze
umiejętnośc tak fascynujacego opowiadania, że nie wiadomo kiedy skończyła sie
godzina wykładu.
Jakże mi szkoda, że nie jestem Jego studentem... A podobno kiedys u nas na
Uniwersytecie pracował...
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia t. Re: Konferencja o głupocie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 10:06
      a pracował i to wcale nie tak dawno! Egzaminował mnie z emocji i
      motywacji...mniejsza o efekty, ale z jego rocznika wywodzi się wielu Wielkich,
      np. Pani dr Krystyna Szmajke (pozdrawiam:)Więc korzystajcie z jej wiedzy, póki
      pracuje w Instytucie!
      • Gość: seledynowa oj, chyba ...pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:54
        kończyłam psychologię w latach 80-tych
        D.Doliński był rok starszy, a K.Szmajke miała z nami zajęcia (nieciekawe z
        resztą - zdecydowanie lepszy był jej mąż A. Szmajke)
        w tych latach jeszcze psychologia wrocławska była b.dobrym ośrodkiem naukowycm
        (W.Łukaszewski, Straś-Romanowska), choć straszył odętym ego prof. Skorny czy
        skostniała Porebska
        ale Darek Doliński był wtedy studentem - świetnym, pomysłowym, ambitnym, ale
        studentem - tak jak Staszek Chełpa (tez fajny)
        • Gość: hm, Re: oj, chyba ...pomyłka IP: *.client.comcast.net 17.12.04, 05:44
          zgodze sie ze Szmaja byl lepszy od swojej zony i dzis juz jest profesorem./

Co do Lukaszewskeigo to byl oczytany w literaturze amerykanskiej i epatowal
          tym .Ego tez ma rozdete ze daj boze. Nie lubie go. Jego wada jest to ze jest
          pedagogiem i to mimo zajmowania sie psychologia. W koncu konczyl najpierw
          pedagogike i to jest jak plama nie do zmycia.
          Zawsze gdzies w koncu wylezie.
          Poza tym zawsze mowilo sie ze lubi studentki ... a to nie licuje z etyka
          nauczyciela.

• Gość: ola Re: oj, chyba ...pomyłka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 12:37
            a ja tam lubie Lukaszewskiego - mialam z nim wstep do psychologii i pamietam ze
            mowil nam wszystko tak, ze potrafilismy siedziec pozniej po wykladzie przy
            piwie i rozpatrywac wszystko co powiedzial, co z tego wynika i w ogole,
            pamietam ze ten czlowiek nas fascynowal i pokazywal jak ciekawa jest
            psychologia i do ilu pytan zmusza. I naprawde niezauwazylam zeby w jakis
            szczegolny sposob faworyzowal studentki...w zasadzie nikogo nie faworyzowal -
            raczej mial dystansnaprawde respect
          • Gość: seledynowa chyba też pomieszałeś ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:54
            pedagogiem jest Łukaszewicz - ten od Wrocławskiej Szkoły Przyszłości (Prof.
            nadzw. dr hab Ryszard Łukaszewicz - od listopada 1999 roku kierownik Zakładu
            Animacji Pedagogicznej Instytutu Pedagogiki.
            Teoretyk i praktyk studiów nad alternatywami w edukacji człowieka; lider
            Wrocławskiej Szkoły Przyszłości)
            natomiast prof. Wiesław Łukaszewski to jeden z filarów polskiej psychologii
    • Gość: Paweł [...] IP: *.golebia.clarus.com.pl 16.12.04, 12:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kluczyk Re: Konferencja o głupocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:52
      Takie konferencje powinny się odbywać częśćiej i szkoda, że nie zaprosili na
      nich uzrędników i polityków ! tym by się dopiero taki wykład przydał, choć nire
      wiem, czy coś by z tego zrozumieli :)
      • Gość: Blekot Re: Konferencja o głupocie IP: *.home.cgocable.net 27.12.04, 17:16
        Politykow? To by bylo dokladnie na ich temat, tzn. o nich.
    • Gość: kate Re: Konferencja o głupocie IP: *.sympatico.ca 16.12.04, 17:31
      A co powiecie na Ptycha z Uniwerku z wydzialu Geografii.No chociazby to
      wspaniale stwierdzenie" bo 1dm3 to jest w przyblizeniu 1 litr, ale nie zawsze".
      Albo ta perelka" Ocean jest przedzielony ladami i wyspami, ale w przypadku
      O.Indyjskiego i Atlantyckiego mamy normalne glebie oceaniczne polaczone ze soba
      woda"
      MAm tego wiele.Jezeli ktos jest zainteresowany, moge sluzyc swymi zbiorami.A
      naprawde przez dwa lata wykladow z tym czlowiekiem nagromadzilam tego duuuuzo -
      wiecej tego niz rzeczowych notatek z wykladow.
      • Gość: ola Re: Konferencja o głupocie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 12:44
        no jak jeszcze bedziemy organizowac taka konferencje to pewnie by sie przydaly
        takie rzeczy, takze jak cos to prosze mejlem na aleksandra.terpinska@wp.pl
        aczkolwiek, nie wiem czy bedziemy jeszcze raz robic konferencje na ten temat.
        chociaz z tego co wynika z niektorych postow przydaloby sie uswiadamiac
        spoleczenstwo ;]
    • Gość: Zoolog Re: Konferencja o głupocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:26
      Nie żałuj, sam stwierdził, że zwierzęta racjonalnie postępują niż ludzie. W
      przyszłości zaproś jego psa, pewnie wykład bęzie lepszy.
    • Gość: Magda Mittwoch Re: Konferencja o głupocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:35
      Oto zalecenia z biblii dla uczestników tej konferencji:
      Głupcy mówią za dużo. Biblia mówi: „Człowiek mądrego serca przyjmuje
      przykazania, lecz gadatliwy głupiec upadnie.” PRZYP. 10,8 (BW). „Nawet głupiec,
      gdy milczy, uchodzi za mądrego, za roztropnego, gdy zamyka usta.” PRZYP. 17,28
      (BW)

• Gość: Adam Re: Konferencja o głupocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:24
      No ba, wiadomo. Co klasa, to klasa. Przeciez to wciąż najmłodszy profesor
      psychologii w Polsce, mimo, że profesure dostal kilka lat temu.
      • Gość: kachuna Re: Konferencja o głupocie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 23:03
        Mam zaszczyt miec z profesorem Dolinskim wyklady (ze Wstepu do Psychologii Spolecznej), poza tym
        jest moim dziekanem :)))) ZApraszam do Szkoly Wyzszej Psychologii Spolecznej, Wroclaw ul.
        Grunwaldzka 98. Najlepsza szkola psychologii w Polsce!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka