Dodaj do ulubionych

reportaż o autobusie 604

23.12.04, 05:42
Witam!
Ponoć był ogłoszony jakiś konkurs na reportaże, zdaje się w liceach. Zdaje
się, że swoim potronatem objęła to Gazeta. Bowiem II miejsce w tym konkursie
zajął reportaż o podrózowaniu autobusem Kominikacji mieskiej 604. Dojeżdżam
tym autobusem do pracy i właśnie ten codzienny koszmar został opisany. Bardzo
by mi zależało na treści tego reportażu, czy ktoś mógłby mi pomóc?!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: szmaja Re: reportaż o autobusie 604 IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.04, 09:07
      tez chetnie poczytam... zdarzyla mi sie ostatnio ta niewatpliwa przyjemnosc...
      tylko mnie wywiozl na wszystkie mozlwie wioski (z zaskoczenia)? czy tylko ja
      nie umie czytac tego zasranego rozkladu?
      i czy ktos mi wyjasni, dlaczego jesli w weekend koncze prace o 20:00, to zeby
      sie dostac do wroclawia musze czekac poltorej godziny na autobus?
      • busmen Linia 604 23.12.04, 15:17
        Gość portalu: szmaja napisał(a):

> tylko mnie wywiozl na wszystkie mozlwie wioski (z zaskoczenia)? czy tylko ja
        > nie umie czytac tego zasranego rozkladu?

Zawsze komunikacja miejska gotowa jest z chęcią wywieźć wszystkich, którzy nie
        umieją czytać rozkładów daleko, daleko stąd. Analfabeci powinni nauczyć się
        wreszczie czytać, bo ten rozkład nie jest trudny do opanowania.

> i czy ktos mi wyjasni, dlaczego jesli w weekend koncze prace o 20:00, to zeby
        > sie dostac do wroclawia musze czekac poltorej godziny na autobus?

Wytłymaczenie jest bardzo proste. Miasto / gmina Długołęka płaci za tyle kursów
        ile jest wykonywanych. Zawsze istnieje jeszcze PKS lub inny środek komunikacji,
        a za częstotliwość kursowania to pretensje do władz gminy...

A co do linii 604 to jest to bardzo ciekawa linia. Pozdrowienia dla wszystkich
        co chcą tym jeździć - chcą, a nie muszą, bo za czasów 504 nie musieli. Może
        wystarczyłoby podnieść ceny biletów na tą linię. Ludzie znów zaczęliby jeździć
        czym innym i problem by się sam rozwiązał. A ty teraz tylko narzekania i
        pretensje, że ma się tani środek komunikacji... Można też na tej lini sprawdzić
        jak autobus który ma pojemność 110 osób może zabrać ich ponad 130... sam to
        kiedyś liczyłem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka