Dodaj do ulubionych

Ulica Wołoska

IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 26.12.04, 15:19
Wśród planów inwestycji drogowych w mieście na lata 2005-06 jest przebdowa
tejże ulicy . Ale zastanawiam się poco ? Przecierz nie jest to ciąg żadnej
obwodnicy, nie słyszałem żę w poblizu ma byc jakas inwestycja, jest to zwykla
droga osiedlowa. Jeżeli ktoś coś wie na ten temay niech da znać.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: slawek Re: Ulica Wołoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:39
      Ulica ta jest przebudowywana ponieważ w tamtych rejonach mają powstać
      inwestycje firm z grupy MCC (Fagor - Wrozamet). Żeby ktoś chciał zainwestować
      musi być porządna infrastruktura. Wraz z przebudową ul. Zmigrodzkiej przyniesie
      to na pewno dużo dobrego dla tamtych okolic.
      • Gość: a Re: Ulica Wołoska IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 26.12.04, 17:00
        To dobrze nareszczie się coś dzieje. W najbliższych latach bardzo poprawi się
        infrastruktura północnego wrocławia, mam tu na myśli OŚ i MOsty Warszawskie :)
        • Gość: polonista WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 27.12.04, 16:26
          WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! naucz sie pisalc po polsku
          • Gość: polonista Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 27.12.04, 16:34
            WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! naucz sie pisać, przepraszam
            • Gość: a Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 27.12.04, 16:36
              ULICA NAzywa się WOŁOSKA- niedoszły polonisto, sprawdź na planie miasta! Nazwa
              nie pochodzi od MIejscowości Wołów.
            • Gość: a Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 27.12.04, 16:37
              Plan Wrocławia współrzędne (8 O)
            • Gość: a Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 27.12.04, 16:39
              Widzę że numer IP ,,Polonisty" jest z Różanki- Wypada znać nazwy ulic we
              własnej okolicy.
              • Gość: slawek Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:01
                A ja mam trzy plany na dwóch jest Wołowska a na jednym Wołoska. Komu wierzyć?
                • Gość: a Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 27.12.04, 18:06
                  Odpowiadasz na :
                  Gość portalu: slawek napisał(a):

> A ja mam trzy plany na dwóch jest Wołowska a na jednym Wołoska. Komu wierzyć?

Ja sprawdziłem, na dwóch z trzech planów Była Wołoska. Używałem tej nazwy gdyż
                  taka była na planie miasta, na dodatek w internecie wśród inwestycji drogowych
                  napisane jest Wołoska - Sam już nie wiem. A tak wogółe to gdzie można to
                  sprawdzić? Bo plany miast słyną z błędów. Ja korzystałem z planu miasta z
                  Wrocławskiej Firmy Eko-graf, jest on naprawdę dobry a tam była Wołoska
                  • Gość: michal Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: 195.116.94.* 27.12.04, 18:45
                    Na planie internetowym na stronach Wroclawia jest Wołowska, wiec chyba jednak
                    tak to sie pisze.
                    • Gość: slawek Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:03
                      W WPI dla Wrocławia jest zapisane: Przebudowa ulicy Wołowskiej.
                      • Gość: a Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 27.12.04, 19:47
                        A teraz taka ciekawostka: znalazłem przypadkiem plan miasta z 1978 roku, Jest
                        tam ulica Wołoska- tyle że znajduje się ona pomiędzy dzisiejszym placem
                        społecznym a mazowiecką. Natomiast w miejscu dzisiejszejWołowskiej/wołoskiej
                        nie ma żadnej ulicy.
                • svarte_sjel Re: WOŁOWSKA !!!!!!!!!!!! 27.12.04, 20:50
                  Gość portalu: slawek napisał(a):
                  > A ja mam trzy plany na dwóch jest Wołowska a na jednym Wołoska. Komu wierzyć?

Ma być Wołowska, od Wołowa.
                  Ludzikom (tak, tym od planów też) sie myli z dawną Wołoską (od Wołochów, ni w
                  pięć ni w dziewięć skądinąd), obecną Walońską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka