IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.05.02, 13:00
Ma największe szansę na EXPO 2010. Czemu? Bo w samym Szanghaju mieszka więcej
ludzi niz planuje się, że do Wrocka przyjedzie. A kto przyjedzie? Niemcy u
siebie zawiedli to czemu mieliby do Wrocławia jechać. To samo Europa.
Obserwuj wątek
    • Gość: terkas Re: Szanghaj. IP: *.tlsa.pl 17.05.02, 13:41
      Takie piękne słonko, tyle zieleni, dookoła cudnie, a od Ciebie wieje taki
      pesymizm? Po co nam Niemcy, może inni przyjadą:)))))))))
      uśmiechnij się
      • Gość: duzY No własnie sie śmieję :-) IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.05.02, 14:59
        A to tak mi sie skojarzyło.
        • Gość: noc Re: No własnie sie śmieję :-) IP: *.hicom.poznan.pl 18.05.02, 15:46
          Gość portalu: duzY napisał(a):

nareszcie rozsądni ludzie piszą o Szanghaju i jego szansach
          swoją drogą szkoda,że tak późno bo gdy ja o tym pisałem,to byłem osamotniony w
          swoich wywodach.
          zakończę jak zawsze:
          "Better City Better Life"
          i spadam na ich stronę internetową

• Gość: Marcin Re: Szanghaj. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 13:53
      W Polsce będa do nas przychodzić głównie Polacy, a nie niemcy którym nie chce
      się dupy z tyłka ruszyć.
      • Gość: duzY Taaaaaak, tłumy zamożnych Polaków IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.05.02, 15:05
        kłębia sie w ogonku po bilety a' równowartość zasiłku rodzinnego dla dziecka -
        ulgowe; równowartość zasiłku dla bezrobotnych - normalny. Bilety rodzinne w
        cenie płacy minimalnej.
    • Gość: NN Re: Szanghaj. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 15:49
      DuzY w tym co mówisz masz 99,99% racji. Myśle ,że to właśnie Chiny będą
      gospodarzem Expo. Ostatnio jest ich wszędzie pełno.Jest to jeden wielki plac
      budowy. Miałem okazję widzieć obiekty budowane z myślą na Olimpiadę w Tsing
      dao, gdzie będą regaty.Ceny oferowane dla obcych inwestorów wręcz
      śmieszne.Teraz stoją już wysokie bloki jakich we Wrocławiu nie ma ,puste i
      czekają na swój czas.Stocznia z centrum miasta bez najmniejszego sprzeciwu
      wyrzucona ok 20 km dalej na drugą stronę zatoki.Jak trzeba wyciąc las to
      wycinają bez najmniejszych protestów i zaraz sadzą nowy w innym miejscu.
      Ich polityka otwarcia na świat przynosi już efekty, wystarczy zobaczyć jak
      wiele firm lokuje tam swoje fabryki.Chinczycy zorganizuja Expo w celach
      propagandy i wcale nie beda myslec aby zarobić ,oni maja wciąż inny system.
      • Gość: vicki Re: Szanghaj. IP: 217.97.195.* 17.05.02, 16:17
        Pewno, że ma duże szanse, stać go na duże łapówy. Dość hańby że olmpiada będzie
        w cieniu obozów, więc cemu nie EXPO ? Decydenci załatwią sobie za darmo, być
        może, darmową wtrobę i rezerwow serduszko od rozstrzliwanych.
    • Gość: TIMMY Re: Szanghaj. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 17:21
      Gość portalu: duzY napisał(a):

> Ma największe szansę na EXPO 2010. Czemu? Bo w samym Szanghaju mieszka więcej
      > ludzi niz planuje się, że do Wrocka przyjedzie. A kto przyjedzie? Niemcy u
      > siebie zawiedli to czemu mieliby do Wrocławia jechać. To samo Europa.

A kto będzie do nich przyjeżdżał? 90% to będą Chińczyki a reszta Koreańce i
      Japońce. I po co komu taka wystawa?
      • szarykot Re: Szanghaj. 17.05.02, 17:28
        Chińczycy, Koreańczycy i Japończycy, Polaczku...
      • Gość: NN Re: Szanghaj. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 18:38
        Widać za mody jesteś,żeby wiedzieć co to znaczy propaganda sukcesu.Nie zdziw
        się , że kiedy Shanghai będzie miejscem Expo i wystawę odwiedzi największa w
        historii liczba gości.Byłem w tym roku ponad miesiąc w Chinach i trochę
        poznałem ten kraj i ludzi.
        • ballest Re: Szanghaj. 17.05.02, 23:03
          Ja tez bylem w Chinach , ale duzo dluzej i musze przyznac, ze kraj sie zmienil,
          jeszcze w 1990 roku dziewczyny w workach chodzili, dzisiaj sa bardzo modnie
          ubrane, do tego prawie kazda ma Handy !!!
          Shanghai jest nie tylko najwiekszym miastem w Chinach, ale oprocz HongKongu tez
          najbardziej ZACHODNIM.
          Oczywiscie wierz w to , ze Wrocek wygra.
          Pyrsk Ballest z Gliwic
          • Gość: NN Re: Szanghaj. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 08:09
            Z moich obserwacji twoje porównanie Shanghai - Hong Kong jest trafne.To miasto
            wybiega daleko poza wyobrażenia o Chinach.
            Chiny wciąż rządzą się innymi prawami ekonomii niż Polska i zrobią wszystko,
            żeby pokazać światu swoją potęgę i sukces wystawy. Tam nikt nie będzie myślał o
            zyskach finansowych bo są rzeczy ważne i mniej ważne.Jako jedno z ostatnich
            państw komunistycznych potrzebuje sukcesow nawet papierowych , aby
            udowodnić ,przede wszystkim sobie ,wyższość ich systemu. Tej propagandzie jest
            wszystko podporządkowane, ostatnio tematem numer jeden są Mistrzostwa w piłce
            nożnej. Całe Chiny żyją życiem drużyny futbolowej ,tak jak my ponad dwadzieścia
            lat temu kiedy nasze oczekiwania co do sukcesów kadry były znacznie wiższe.
            • ballest Re: Szanghaj. 19.05.02, 09:51
              Po za tym Shanghai mial kiedys najwieksza kolonie zydowska w Azji, wiec na
              poparcie tez z tej strony liczyc moze.My wszyscy wiemy, w jakich etagach ludzie
              tego wyznania siedza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka