Gość: Janusz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 18:40 No wspaniale, im mniej muzyki tym lepiej i jeszcze reżyseria. To znak czasu,chore pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad.imiela Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 15.01.05, 12:07 Chyba źleśmy się zrozumieli. Akurat muzyki w tym spektaklu będzie mnóstwo - właściwie towarzyszy akcji nieprzerwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margerytka Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:20 Jeśli ktoś miał okazję porozmawiać z kimkolwiek z ekipy przygotowującej "Scata", to wie, jak zajmujace jest to przedsięwzięcia dla zaangażowanych w to osób. Ja miałam i święcie wierzę w tę ideę. Jeśli postać Leszka Możdżera nie jest wystarczająco dobrą reklamą, to ja już nie wiem o co chodzi... Narzeka się, że we Wrocławiu nic nowego się nie dzieje, stagnacja i nuda, a zamykamy się na niecodzienne pomysły. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu prawdziwie "muzycznych" inicjatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-cut Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 16:25 "Tekst w scenariuszu jest tylko po to, by aktorzy wiedzieli, co grać i co śpiewać. - To, co jest w dialogach, zamieniamy na sylaby, chodzi o zachowanie intencji autora - tłumaczy aktor Konrad Imiela. - Na próbach walczymy teraz, by dla widza było czytelne to, co chcemy wyrazić daną frazą muzyczną. To przypomina trochę pantomimę i kreskówkę, choć mnie najbardziej kojarzy się z filmem niemym." Wszystko pięknie tylko z tego co pamiętamy to Konrad miał problemy z przekazaniem ze sceny Teatru Polskiego zwykłego (albo niezwykłego) tekstu. Zrozumiały był tylko dla dziecięcej widowni co dla dyrekcji było zbyt małym osiągnięciem więc się go pozbyła.Skąd pomysł żeby jeszcze bardziej zaszyfrować jego intencje? Odpowiedz Link Zgłoś
paulula Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 16.01.05, 20:00 Tak to już jest, nie wszystko musi się podobać, to jest przedstawienie dla wrażliwej widowni. Jeśli macie problem zawsze możecie obejrzeć klasyczną operetkę..., pozdrawiam zwolenników Capitolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:23 ja to taki wrażliwy jestem , że się mogę obwymiotować. Chyba jednak podaruję sobie to cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
paulula Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 16.01.05, 20:42 aż mi Cię szkoda, proponuje abys obejrzał choć dwa musicale w Capitolu i wtedy zobaczymy..., miłych wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-cut Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 13:52 Myślę, że "Opera za Trzy grosze" wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulula Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 17.01.05, 19:57 proponuję również "mandarynki i pomarańcze", "west side story" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL LESZEK MOZDZER IP: *.skane.se 18.01.05, 05:11 Ten facet zaaranzowal na smierc Hair Teatru Muzycznego w Gdyni. Piosenki pozmienial nie do poznania.W talenty tego faceta nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hairowiec Re: LESZEK MOZDZER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 13:22 A jaki był zdziwiony tłumaczac dziennikarzom, że aranżacja polega na napisaniu nut dla członków orkiestry. To ci dopiero odkrywca:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Jan Kosski Re: LESZEK MOZDZER IP: 80.50.48.* 18.01.05, 19:25 Bo to też Żyd jest. I Murzyn. Co on może wiedzieć o prasłowiańskiej aranżacji musicali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laluś Re: LESZEK MOZDZER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:28 No i pedał:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Kolejna próba "scatowania" publiczności wkrótce!!! IP: *.crowley.pl 20.01.05, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogo jogo Re: Kolejna próba "scatowania" publiczności wkrót IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 13:50 Na szczęscie wznawiają przygody mrówki Bogo Jogo to bedzie na co popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś