Dodaj do ulubionych

Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol"

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 18:40
No wspaniale, im mniej muzyki tym lepiej i jeszcze reżyseria. To znak
czasu,chore pomysły.
Obserwuj wątek
    • konrad.imiela Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 15.01.05, 12:07
      Chyba źleśmy się zrozumieli. Akurat muzyki w tym spektaklu będzie mnóstwo -
      właściwie towarzyszy akcji nieprzerwanie.
    • Gość: margerytka Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:20
      Jeśli ktoś miał okazję porozmawiać z kimkolwiek z ekipy
      przygotowującej "Scata", to wie, jak zajmujace jest to przedsięwzięcia dla
      zaangażowanych w to osób. Ja miałam i święcie wierzę w tę ideę. Jeśli postać
      Leszka Możdżera nie jest wystarczająco dobrą reklamą, to ja już nie wiem o co
      chodzi... Narzeka się, że we Wrocławiu nic nowego się nie dzieje, stagnacja i
      nuda, a zamykamy się na niecodzienne pomysły.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu prawdziwie "muzycznych" inicjatyw.
      • Gość: S-cut Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 16:25
        "Tekst w scenariuszu jest tylko po to, by aktorzy wiedzieli, co grać i co
        śpiewać. - To, co jest w dialogach, zamieniamy na sylaby, chodzi o zachowanie
        intencji autora - tłumaczy aktor Konrad Imiela. - Na próbach walczymy teraz, by
        dla widza było czytelne to, co chcemy wyrazić daną frazą muzyczną. To
        przypomina trochę pantomimę i kreskówkę, choć mnie najbardziej kojarzy się z
        filmem niemym."

Wszystko pięknie tylko z tego co pamiętamy to Konrad miał problemy z
        przekazaniem ze sceny Teatru Polskiego zwykłego (albo niezwykłego) tekstu.
        Zrozumiały był tylko dla dziecięcej widowni co dla dyrekcji było zbyt małym
        osiągnięciem więc się go pozbyła.Skąd pomysł żeby jeszcze bardziej zaszyfrować
        jego intencje?
        • paulula Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 16.01.05, 20:00
          Tak to już jest, nie wszystko musi się podobać, to jest przedstawienie dla
          wrażliwej widowni. Jeśli macie problem zawsze możecie obejrzeć klasyczną
          operetkę..., pozdrawiam zwolenników Capitolu
          • Gość: rotfl Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:23
            ja to taki wrażliwy jestem , że się mogę obwymiotować. Chyba jednak podaruję
            sobie to cudo.
            • paulula Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 16.01.05, 20:42
              aż mi Cię szkoda, proponuje abys obejrzał choć dwa musicale w Capitolu i wtedy
              zobaczymy..., miłych wrażeń
              • Gość: S-cut Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.05, 13:52
                Myślę, że "Opera za Trzy grosze" wystarczy.
                • paulula Re: Próby "Scata" w Teatrze Muzycznym "Capitol" 17.01.05, 19:57
                  proponuję również "mandarynki i pomarańcze", "west side story"
                  • Gość: MICHAL LESZEK MOZDZER IP: *.skane.se 18.01.05, 05:11
                    Ten facet zaaranzowal na smierc Hair Teatru Muzycznego w Gdyni.
                    Piosenki pozmienial nie do poznania.W talenty tego faceta
                    nie wierze.
                    • Gość: hairowiec Re: LESZEK MOZDZER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 13:22
                      A jaki był zdziwiony tłumaczac dziennikarzom, że aranżacja polega na napisaniu
                      nut dla członków orkiestry. To ci dopiero odkrywca:)))
                      • Gość: xc Jan Kosski Re: LESZEK MOZDZER IP: 80.50.48.* 18.01.05, 19:25
                        Bo to też Żyd jest. I Murzyn. Co on może wiedzieć o prasłowiańskiej aranżacji
                        musicali!
                        • Gość: laluś Re: LESZEK MOZDZER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:28
                          No i pedał:))
                          • Gość: kat Kolejna próba "scatowania" publiczności wkrótce!!! IP: *.crowley.pl 20.01.05, 22:35
                            • Gość: bogo jogo Re: Kolejna próba "scatowania" publiczności wkrót IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 13:50
                              Na szczęscie wznawiają przygody mrówki Bogo Jogo to bedzie na co popatrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka