Dodaj do ulubionych

Policja walczy z grafficiarzami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 19:22
Łapy obcinać,potem niech zlizują swoje bohomazy.Albo do kamieniołomów o
chlebie i wodzie!
Obserwuj wątek
    • Gość: asd i bardzo dobrze, łapać syf tego miasta IP: *.nat.tvk.wroc.pl 14.01.05, 20:56
      pewnie jeszcze trawę mają i kroją radia samochodowe. najlepiej dać im wp... na
      komendzie tak by popamiętali i obciążyć kosztami ponownego malowania całej
      elewacji czy innej części
      • Gość: pszczola [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 01:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: klientka sklepu "S Re: i bardzo dobrze, łapać syf tego miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 19:57
        A ICH odpowiedż jest taka jaką namalowali na świeżo odnowionej ścianie
        sklepu '"Stokrotka" na ulicy Jedności Narodowej, cytuję : "JEBAĆ W DUPĘ
        POLICJĘ". I to cała prawda. Ja oczywiście jestem zgorszona całym tym
        wandalizmem, wyłapałabym wszystkich pseudo-malarzy, ale nie zastąpię w tym
        policji, którą owi "żartownisie" mają w istnym poważaniu ( o czym zresztą
        wulgarnie piszą w samym sercu naszego miasta!) Życzę policji sukcesów w
        wyłapaniu miejskich wandali , a sobie i innym szarym obywatelom Wrocławia
        więcej spokoju i bezpieczeństwa.
      • Gość: klientka sklepu "S Życzę policji sukcesów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 20:00
        A ICH odpowiedż jest taka jaką namalowali na świeżo odnowionej ścianie
        sklepu '"Stokrotka" na ulicy Jedności Narodowej, cytuję : "JEBAĆ W DUPĘ
        POLICJĘ". I to cała prawda. Ja oczywiście jestem zgorszona całym tym
        wandalizmem, wyłapałabym wszystkich pseudo-malarzy, ale nie zastąpię w tym
        policji, którą owi "żartownisie" mają w istnym poważaniu ( o czym zresztą
        wulgarnie piszą w samym sercu naszego miasta!) Życzę policji sukcesów w
        wyłapaniu miejskich wandali , a sobie i innym szarym obywatelom Wrocławia
        więcej spokoju i bezpieczeństwa.
    • wielki_czarownik HEHEHE!! 14.01.05, 21:00
      26 patyków! Oj chyba się tego nie spodziewali. A najlepiej jakby mieli sami usunąć szkody! No a skoro dane tych "artystów" ujawniono to czemu redakcja ich nie podała?
      • Gość: pf Re: HEHEHE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 07:50
        a cooni wiedza o graffiti dla nich wszystko to wandalizm a niech poapatrz na
        siebie!!!!je..e pierdy!!!!hwdp!
    • Gość: Andrzej Tylko tydzień na pl.Wyzwolenia we Wrocławiu po IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.01.05, 21:26
      odnowieniu całej elewacji na budynku było piękie.Pojawili sie gnojki i pomazały
      elewację.Łapy połamać.
    • Gość: lek .met. Policja niech walczy z korupcją wśród lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:28
      Nareszcie ktoś o śmierdzące przejście na Świdnickiej zadbał i ładnie pomalował.
      • Gość: drom Re: Policja niech walczy z korupcją wśród lekarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:19
        Gość portalu: lek .met. napisał(a):
        > Nareszcie ktoś o śmierdzące przejście na Świdnickiej zadbał i ładnie
        > pomalował.
        przejscie bylo wielokrotnie odnawiane i myte, a smierdzace i brudne jest
        przez pseudo artystow ze sprajami w rekach oraz roznej masci obszczymurkow,
        ktorzy nie nauczyli sie siusiac do kibelka.
    • Gość: czas Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 14.01.05, 22:59
      Pamietam jak sama Gazeta gloryfikowala smarkaczy z farba i nazywala ich
      artystami. Przecie malowali mur w szpitalu i jeszcze w innych miejscach. Cala
      ta zadyme nalezalo przypisac nieograniczonej glupocie tych co malowali i tych
      co o nich pochwaly pisali. To "sciana" nie do przebicia bo najtrudniej walczyc
      z glupota poparta autorytetam chociazby niewielkim. Aprobata tego wystepku
      zaszolomiona "tzw.nowym" doprowadzila do calkowitego poczucia odpowiedzialnosci
      i zachecila po prostu do wandalizmu.
      Czas najwyzszy te sprawy wyprowadzic na pozytywna droge i skonczyc z wygodnym
      pojeciem "wolnosci", bo wolnosc to nie hamstwo i farba w szpraju, kielbasa i
      piwo. Czas najwyzszy posprzatac troche miasto. Pan Hrabia przestanie balowac i
      weznie to bractwo do roboty. Spodziewane jest ze miasto Wroclaw bedzie
      przewodniczyc i swiecic przykladem dla innych polskich miast. Przedewszystkim
      przestac ogladac sie na zagranice. Europa jest we Wroclawiu i Wroclaw ma o tym
      wiedziec. Wydaje sie ze nie wszyscy to kumaja jak nalezy. Policja niech sciga
      korupcje a wandali nalezy wyplewic samemu i nie ogladac sie na kogos. Wygodnie
      sie nam zrobilo, oj wygodnie Panie Hrabio?
      • Gość: Artysta Re: Policja niech walczy do śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:21
        A co ty ze Stanów nam chcesz tłumaczyć jak żyć?
        Zabierz się za Dżordża Busza, tę waszą małpę.

A graficiarzy zostaw, są jedynym interesującym elementem
        pejzażu artystycznego miasta, który jest niestety malowany
        urzędniczymi pieniędzmi i w/g gustów urzędasów.
        • Gość: ep graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:29
          akceptowany czy nie jest znakiem naszych czasow i elementem zycia w miejskiej
          dzungli.
          • Gość: t Re: graffiti to glos miasta IP: 81.219.224.* 14.01.05, 23:51
            wiekaszosc tych ....eeeeee szkoda gadac. tyle razy przerabiany temat.
            jedno ciesz . KARA!! szkoda tylko ze taka niska!
          • tomek854 Re: graffiti to glos miasta 14.01.05, 23:55
            Aha. Tylko że ja chcialem żyć w mieście a nie w dżungli. Ale niestety pojawiają
            sie ciągle małpy, które muszą smarować po ścianach...

Co do poprzedniego posta - czy skrobanie po szybach tramwajów i tagi to też jest
            sztuka?

Po za tym przecież wiadomo, że prawdziwi artyści nie muszą smarować po
            świdnickiej. Mogą na legalu, albo po czymś naprawdę brzydkim. Po ratuszu czy w
            takich miejscach malują tylko debile.

A co do policji - mój kolega zobaczył taga pod oknem. Przejrzenie stron o
            graffiti i znalezienie autora tego bohomazu zajęło mu 2 h. Potem spacerek,
            propozycja "albo to zniknie albo wpie.. i graffiti zniknęło. Czyli da się.
            • Gość: Etosowiec Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:14
              Największymi małpami są ludzie.

Graffiti to obrona przed małpiarnią.
              • tomek854 Re: graffiti to glos miasta 15.01.05, 02:58
                > Największymi małpami są ludzie.
                O, tu się zgodzę

> Graffiti to obrona przed małpiarnią.
                i co, bazrolący sami przed sobą się bronią? :D
                • Gość: Etosowiec Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 03:02
                  Nie zrozumiesz duszy artysty...
                  • Gość: drom Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 13:55
                    Gość portalu: Etosowiec napisał(a):
                    > Nie zrozumiesz duszy artysty...

wolalbym zeby artysta zrozumial moja potrzebe zycia w czystosci i niechec do
                    zabazgrolonych scian.
                    • Gość: Etosowiec Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:07
                      Niestety artysta, który nie może z przyczyn istnienia sitwy
                      pseudoartystów i skorumpowanych urzędników, zaistnieć - realizuje
                      się w jedynie dostępny mu sposób.

Spowoduj, że będą przeprowadzane prawdziwe konkursy na każdą wydawaną
                      na sztukę gotówkę, a gwarantuję, że graffiti zacznie znikać ze ścian.
                      • Gość: drom Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:37
                        > Niestety artysta, który nie może z przyczyn istnienia sitwy
                        > pseudoartystów i skorumpowanych urzędników, zaistnieć - realizuje
                        > się w jedynie dostępny mu sposób.
                        cos p.... nie na temat.
                        co niszczenie scian i olewanie czyjejs pracy i pieniedzy ma wspolnego z
                        urzednikami czy innymi pseudoartystami ?
                        i co to znaczy jedyny dostepny sposob, oraz co mnie obchodzi, ze nie chcesz
                        malowac na sztalugach czy scianie swojego pokoju tylko wolisz wylewac farbe
                        na moj dom ?

> Spowoduj, że będą przeprowadzane prawdziwe konkursy na każdą wydawaną
                        > na sztukę gotówkę, a gwarantuję, że graffiti zacznie znikać ze ścian.
                        wystartowales kiedys do jakiegokolwiek konkursu czy zakladasz z gory,
                        ze go nie wygrasz i dla tego wolisz pomalowac organizatora sprajem ?
                        dorosnij do szacunku dla innych to moze inni zaczna i ciebie szanowac
                        (a moze i podziwiac jesli bedziesz potrafil im zaproponowac cos wartego
                        podziwu)
                        • Gość: Etosowiec Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:38
                          A ty wystartowałeś?
                          • tomek854 Re: graffiti to glos miasta 15.01.05, 14:41
                            Do konkursu na czyste sciany dzięki Wam nie mógł.
                            Dajesz dobre świadectwo intelektowi grafficiarzy etosowcu :D
                          • Gość: drom Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 15:50
                            > A ty wystartowałeś?

nie o mnie tu bylo bo ja po scianach nie bazgrole.
                            ja nie mam potrzeby malowania wiec w konkursach nie startuje -
                            spelniam sie w innych zainteresowaniach i nie zagraza to mieniu ani zadnemu
                            innemu dobru innych ludzi.
                            • Gość: Etosowiec Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:09
                              "ja nie mam potrzeby malowania wiec w konkursach nie startuje" - zatem skąd masz
                              pojęcie, jak wyglądają te konkursy? Czy w ogóle są organizowane?
                              • Gość: drom Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.05, 15:09
                                > "ja nie mam potrzeby malowania wiec w konkursach nie startuje" - zatem skąd
                                > masz pojęcie, jak wyglądają te konkursy? Czy w ogóle są organizowane?
                                czytac nie umiesz, masz rozdwojenie jazni, wszystko na raz .... ?
                                przeciez sie wlasnie ciebie pytalem o te konkursy. to TY o nich pisales
                                twierdzac jednoczesnie ze sa zle robione a nie ja. ja pytalem czy w nich
                                wystartowales ze rzucasz takimi opiniami.
                                widze jednak ze rozmowa nie podniesie sie z twojego poziomu wiec EOT z mojej
                                strony.
                      • wielki_czarownik Chrzanisz 16.01.05, 11:11
                        Dlaczego nie możecie dogadywać się z właścicielami obiektów? Sam znam sytuacje, gdzie właściciel sklepiku pozwolił (a czasami nawet zafundował farby) na zrobienie mu na ścianie graffiti. Nawet kiedyś dyrektor szpitala oddał cały mur graficiarzom. Więc trzeba pisać tam gdzie inni nie chcą?
                      • Gość: Dekar Re: graffiti to glos miasta IP: *.lukas.com.pl 17.01.05, 12:09
                        > Niestety artysta, który nie może z przyczyn istnienia sitwy
                        > pseudoartystów i skorumpowanych urzędników, zaistnieć - realizuje
                        > się w jedynie dostępny mu sposób.

W nawiązaniu do powyższego cytatu. Powiedzmy, że ktoś ma wewnętrzną potrzebę
                        przemodelować komuś artystycznie facjatę, niestety taki artysta "nie może z
                        przyczyn istnienia sitwy innych pseudoartystów i skorumpowanych urzędników,
                        zaistnieć". Dlatego mam pomysł, to może pomóż takim osobom zaistnieć "w jedynie
                        dostępny im sposób" i spotkaj się z nimi, tak aby mógły obić ją Tobie,
                        powinieneś być szczęśliwy, pomożesz się komuś zrealizować.

> Spowoduj, że będą przeprowadzane prawdziwe konkursy na każdą wydawaną
                        > na sztukę gotówkę, a gwarantuję, że graffiti zacznie znikać ze ścian.
                        Nie gwarantuj bo się przejedziesz. Graffiti to przede wszystkim gó..arze,
                        którzy talentu mają tyle, że wystarcza im go zaledwie na opanowanie obługi
                        spraya, tu żadne pieniądze na sztukę nie pomogą.
                      • Gość: Timino Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 16:59
                        Etosowiec:) co ty bredzisz czlowieku:)) banda nastoletnich prymitywow ze
                        sprayem zlosliwie marze po swiezo malowanych scianach i tyle. A ty wyjezdzasz z
                        ideologią":) co za palant.
                  • Gość: jx Re: graffiti to glos miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:46
                    Jakiego artysty??? Niekiedy widuję jakieś ciekawe grafiti, ale przeważnie jest
                    to nic innego jak bazgroły. Nie powinno być tak, że własciciele posesji
                    inwestują niemałe pieniądze w remonty swoich budynków, a kilka dni później jakiś
                    pseudoartysta wymaluje bzdurne hasełko! Powinno się ścigać takich wandali, a
                    tym, naprawdę zdolnym graficiarzom, znaleźć kilka miejsc, w których mogliby
                    pokazywać swoją sztukę.
            • Gość: mądry dzieciak Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:28
              A teraz przeczytaj tomuś to co sam napisałeś i zastanów się nad tym. Wszystko
              załatwiacie "wpie..m na komendzie"? Jeśli tak to czekam z niecierpliwością
              aż sam oberwiesz. Sam nieraz spotkałem się z nieuzasadnionym chamstwem i
              groźbami ze strony policji, i to w majestacie prawa. W pełni popieram graffiti,
              bo to jedna z alternatyw wobec tej całej kultury kiełbasy i piosenki
              biesiadnej, która jest nam narzucana. Dlaczego ogół ma się jej
              podporządkowywać? Mam nadzieję, że graffiti przeżyje i będzie żyć jeszcze
              długo, ciągle się rozwijając. Poza tym wydawało mi się że ta gazeta jest dość
              obiektywna, ale po raz kolejny się rozczarowałem. Graffiti na zawsze.
              • tomek854 Re: graffiti to glos miasta 21.01.05, 00:08
                Sam przeczytaj

Czy ja GDZIEKOLWIEK napisałem, ze wp... odbył się na komendzie? Że kolega jest
                policjantem? Załatwił to najzupełniej "prywatnie" że tak to ujmę.

A co do narzucania to nie gadaj bzdur, bo zaraz pęknę ze śmiechu... Ktoś każe Ci
                patrzeć na gakę piosenki biesiadnej w TV? Na siłę Ci do gardła wciskają kiełbasę?

I ty to porównujesz do graffiti? Jeżeli jakaś sztuka się narzuca to jest to
                WŁAŚNIE graffiti. Myślę że miłośnicy jazzu nowoczesnego też nie przepadają za
                biesidami w dwójcew, ale nie jeżdżą pod twoim oknem z megafonem puszczając w
                kółko robotaobiboka prawda?

Owszem, gdybym ja na twoim domu bez twojej zgody, a nawet wiedząc, że jesteś
                tyemu przeciwny, wymalował kiełbasą (ciekawe czy tak się da - ale rozważmy
                teoretycznei) treść całego "majteczki w kropeczki" to było by to mozna porównać
                do narzucania, jakie stosuje graffiti.

Graffiti neich sobie będzie tam, gdzie właściciele obiektu, który ma być
                malowany wyrażają na to zgodę ew. nie mają nic przeciwko (jak stare mury do
                wyburzenia np.) Tak trudno to zrozumieć? A może opary farby już troszkę szare
                komórki przerzedziły?
          • Gość: drom Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:00
            Gość portalu: ep napisał(a):
            > akceptowany czy nie jest znakiem naszych czasow i elementem zycia w miejskiej
            > dzungli.
            jak chcesz dac glos to szczekaj lub postaw transparent, a nie dewastuj czyjas
            wlasnosc tylko dla tego zeby oglosci wszem i wobec, ze nazywasz sie ziutek.
            • Gość: czaisz Re: graffiti to glos miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:30
              Pooco ty człowieku żyjesz jak ten chwast ,ale z ciebie jest tepy strzał
              • Gość: drom Re: graffiti to glos miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.05, 11:59
                Gość portalu: czaisz napisał(a):
                > Pooco ty człowieku żyjesz jak ten chwast ,ale z ciebie jest tepy strzał

zeby nie bylo ze sie nie staram zrozumiec "duszy artysty" zejde na twoj poziom
                na moment i spytam: moglbys wyjasnic co miala znaczyc ta wypowiedz i co ma
                wspolnego z "elementem zycia", "dzungla", "daniem glosu", "graffiti", czy
                czymkolwiek innym poruszonym w tym watku ?
                a moze bylo to tylko zwykle szczekanie ? :-P
          • Gość: wojtek Re: graffiti to glos miasta IP: *.mat.univie.ac.at 15.01.05, 14:39
            A w zdecydowanej wiekszosci, takim samym jak psie kupy na ulicach.
          • Gość: babelopiles Re: graffiti to glos miasta IP: *.mofnet.gov.pl 24.01.05, 11:15
            gdzieś to wyczytał, w jakim zinie? dorośnij. ciekawe jakby tobie ktoś chatę
            zabazgrolł tagami jakimiś
        • Gość: Or!g!n@l_GaNg$t@ Re: Policja niech walczy do śmierci IP: 81.219.224.* 15.01.05, 00:04
          Pejzażu artystycznego?? hahaha... Jesteś przezabawny i dziecinny. Nawet
          ostatnio odnowiona kamienica przy ul. Świdnickiej (obok H&M) została już
          pomalowana przez jakichś idiotów bawiących się farbą. Durne napisy, dewastacja,
          niszczenie czyjegoś mienia, a więc i brak szacunku do czyjejś własności
          oznacza, że grafficiarzom także szacunek się nie należy i trzeba ich tępić.
          Powołać więcej nocnych patroli !!! W tej sprawie moglibyśmy czerpać przykład z
          Niemiec.
          • Gość: Etosowiec Re: Policja niech walczy do śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:16
            Uruchomić nocne patrole policyjne - jak najbardziej, ale niech zajmują się
            prawdziwymi przestępcami. Tylko gdzie te patrole?
            • Gość: drom Re: Policja niech walczy do śmierci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 13:56
              uwazasz ze dokonanie zniszczen na 26 tys. to nieprawdziwe przestepstwo ?
              • Gość: res Re: Policja niech walczy do śmierci IP: 83.27.15.* 15.01.05, 17:35
                dla kolesia to zapewne żadne przestępstwo, bo dokonane na cudzym mieniu, ale
                założę się, że gdyby mu ktoś ukradł buraczka wartego 300 złotych, zaraz by się
                darł, że policja, przestępstwo, łapać złodzieja
      • Gość: IGLICA Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.01.05, 19:47
        Czysta prawda, pamietamy te artykuliki w "Gazecie" o nowej ekspressji w sztuce
        itd....Juz dawno powinni sie za nich wziac, jesli chca sobie graffittowac to na
        wlasnym domu, a nie na cudzych scianach prosze! Graffitti nie jest wcale
        objawem czasow jak ktos to napisal ale glupoty tych co to robia, a na swiecie
        pojawia sie w gettach biedoty, gdzie gangi za pomoca graffitti markuja swoje
        terytoria...
    • Gość: lolo miasto powinno wydzielic miejsce IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.01.05, 00:27
      miasto powinno wydzielic miejsce na taka dzialalnosc - brudne estakady, mury
      zakladow, fabryk...
      • mr_pope Re: miasto powinno wydzielic miejsce 15.01.05, 00:36
        I powinno wydzielić jakąś ścianę czy mur, żeby można było go obsikać, a nie
        szcz.. po bramach.
      • tomek854 Re: miasto powinno wydzielic miejsce 15.01.05, 01:11
        Kiedys wydzielilo
        Stal jeszcze taki murek pare lat temu kolo placu pereca
        Bylo napisane "Zamiast pisac po scianie pisz tu na tym ekranie"

I co? I gó.. to dało. Na idiotów tylko kary działają.
    • Gość: xxl Policja walczy z grafficiarzami IP: *.bermudy.net / *.net 15.01.05, 02:30
      ....zobaczcie jak "oni" opisują swoją ciężką pracę
      artystyczną.....sukin*yny....je szcze pracą się pewnie nie schańbili ale ile
      srtat nam zafundowali swoim wandalizmem...www.andegrand.pl/index.php?
      page=listarticles&id=13&name=Gr affiti
      • tomek854 Niech policja zrobi tak: 15.01.05, 03:03
        O, i kochana policjo

Bierzemy galerię zdjęć według autorów.
        I bierzemy sprawdzamy z jakiego IP dany autor pisze.

Idziemy do niego do domu
        Jeżeli się przyzna, to za dewastację cudzego mienia.
        Jeżeli się nie przyzna, to za zamieszczania zdjęć cudzych dzieł jako swoich (
        prawa autorskie, w końcu graffiti też sztuka)

NIe ma bata, zawsze beknie.

Powodzenia!
        • Gość: Specjalista od IP <a href="http://anonymizer.com/" target="_blank">anonymizer.co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:45
          anonymizer.com/
          • tomek854 Re: & & #35; 60;a href="<a href="http://anonymizer.com/"" 15.01.05, 14:44
            Jeszczeniczego nie wymyślili takiego, żeby się nie dało obejść.

A po zz tym, jak graficiarze mają takie IQ jak etosowoiec, to pewnie o tym nie
            wiedzą - ten mój kolega znalazł graficiarza właśnie w taki sposób jak opisałem
            mneij więcej, to policja nie może?
        • Gość: jaka bieda Re: Niech policja zrobi tak: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:19
          jaka bieda
    • Gość: kl Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.206.113.70.telsat.wroc.pl 15.01.05, 09:27
      Super pomysł. Kochana gazeto opublikuj ich dane i zdejęcia jak najszybciej..
    • Gość: Kaska Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.ar.wroc.pl 15.01.05, 12:43
      Graficiarze niszczą odnowione elewacje i miejsca publiczne (np przejścia
      podziemne dla pieszch na ulicy Legnickiej) i ta ich działaność powinna być z
      cała mocą tępiona . Są jednak miejsca np mur zajedni przy Legnickiej przy
      Wejcherowskiej który gdyby nie był przez graficiarzy pomalowany był by straszny.
      Wandaliznu jest więcej i tolerujemy wokoło siebie (np porysowane szyby w MPK
      ale też pomalowane ściany na klatce schodowej przez dziecko sąsiada). Czasami
      gdy jego poziom jest nadmierny interweniujemy . Policji życzę aby kolejnymi
      działaniami podnosiła standard życia i bezpieczeństwa bo stan niektóry miejsc
      publicznych w mieście Wrocławiu jest jeszcze żenujący (np niektórych dworców
      PKP)
    • Gość: wojtek Sikacze a nie graficiarze IP: *.mat.univie.ac.at 15.01.05, 13:19
      Zdecydowana wiekszosc z nich ma wiecej wspolnego z psem sikajacym na rog budynku
      niz z prawdziwym graficiarzem.
    • Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:01
      no nareszcie cos zaczyna sie z tymi wandalami robic.
      tylko gdzie te mordy skoro jest zgoda na publikacje wizerunkow ?
      • Gość: Etosowiec Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:08
        Pokaż swoją mordę bulteriera.
        • Gość: drom Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:30
          chyba mnie z kims mylisz bo nie przypominam bulteriera (wogole nie lubie
          agresywnych psow), co wiecej moja morda nie miala zatargu z prawem wiec nie
          ma powodu jej pokazywac.
          ci "artysci" mieli zatarg z prawem (zostali zlapani na goracym uczynku) i ich
          mordy powinny sie pojawic w mediach zebysmy wiedzieli komu patrzec na rece
          jak w okolicy ktos zniszczy nastepna elewacje, samochod czy inna rzecz.
        • Gość: Fakir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:33
          No prosze, obrońca wandalizmu się znalazł...
          Ciekawe coś by mówił jaby jakiś "pseudoartysta" stwierdził że twoja buźka jest
          świetnym podłożem na tatuażyk czy odciśnięcie bieżnika buta....
          • Gość: Etosowiec Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:10
            Czyli porównujesz graficiarzy do pospolitych przestępców:
            rozbójników i morderców?
            • tomek854 Re: Policja walczy z grafficiarzami 15.01.05, 16:16
              Ja porównam

Do rzezimieszków i morderców raczej nie ( chyba, że mają też inne zastosowania)

Do pospolitych przestępców - jak najbardziej.

Bo przestępstwem jest niszczenie czyjejś własności.

I choćbyście narysowali "Bitwę Pod Grunwaldem" na czyjejś własności, to jeżeli
              ten ktoś sobie tego nei życzy to ( abstrahująć od dyskusji czy jest to sztuka)
              na pewno jest to zniszczenie jego własności, naruszenie prawa itd.

Jeżeli chodzi o miejsca wspólne - jak przejścia na świdnickiej np.

One nei są niczyje, one są wspólne. A skoro są wspólne, to rządzą się wspólnymi
              zasadami. Do takich zasad należą akty prawne - jakiś kodeks wykroczeń czy coś.
              Jeżeli większość osób się z tym zgadza, to znowu naruszacie ich prawa.

Oczywiście nic nie stoi na przeszkoodze, abyście zebrali 100 000 podpisów czy
              ile tam trzeba i zwołali ogólnonarodowe referendum w sprawei graffiti żeby
              sprawdzić, czy przypadkiem naród już nie "dojrzał" do waszej "sztuki". Do tego
              macie prawo. Do smarowania gdzie popadnie - nie.
            • Gość: res Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: 83.27.15.* 15.01.05, 17:41
              do morderców- nie, do rozbójników- jak najbardziej
              bo co mi za różnica, czy 5 tysiecy złotych zabierze mi osiłek grożący użyciem
              siły, czy zrobi to ukradkiem niedorobiony pseudoartysta bazgrając po mojej
              ścianie, na której odnowienie właśnie tyle będę musiał wydać.
            • Gość: Fakir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 18:35
              Z cała świadomością porównuje to do rozboju...
              I w jednym i w drugim wypadku straty są wymierne...
    • Gość: kopiko Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:21
      po 1sze odroznijmy wiesniakow bazgrzacych sciany napisamy typu 'HWDP' od
      graficiarzy,ktorzy potrafia zrobic na brudnych i szarych scianach zapuszczonych
      wiaduktow kolejowych cos naprawde ladnego;
      po 2gie smieszy mnie to uganianie sie policji za chlopakami ze sprejami i
      robienie z tego wielkiego halo, podczas gdy sa ulice, gdzie nie mozna przejsc
      spokojnie nawet w dzien, lyse kafary bez szyi woza sie drogimi furami, zule w
      tramwajach kopia dziewczyny itp itd... i nikt z tym nic nie robi. no ale
      rozumiem, ci graficiarze, to jest prawdziwe zagrozenie bezpieczenstwa! nie to
      co gacys gangsterzy, menele i psychopaci... ;
      po 3cie ujawnienie nazwiska i twarzy zlapanego graficiarza bedzie miec skutki
      wrecz przeciwne niz sie wam wydaje, zapewniam:)
      • wielki_czarownik Re: Policja walczy z grafficiarzami 15.01.05, 14:45
        Ale jeśli właściciel danej rzeczy na której powstało graffiti nie życzy sobie tego? Może ja wezmę farbę i pomaluję jakiemuś graficiarzowi samochód, bo uznam, że jego auto jest brzydkie i ja je zrobię ładnym? Może być?
        • Gość: Fakir Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 18:38
          Jakis czas temu sokiści w któryms z regionów kraju stwierdzili,że skoro to są
          osoby tak kochające grafiiti - to przyłapanym na bazgraniu wagonów pomalują
          lica.. Swoja drogą ciekawe jaki był finał tej sprawy...
    • Gość: bla bla Widze ze kolegów z idc dopadli..hehe.. NIGDY IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 15.01.05, 14:27
      NIE WYGRACIE Z GRAFFICIARZAMI!!!i nie zaczynajcie lepiej zadnej wojny bo sie
      zacznie taki bombing o jakim nie słyszeliście!graffiti wiecznie zywe!
      • Gość: Fakir Re: Widze ze kolegów z idc dopadli..hehe.. NIG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 14:37
        Tylko ze ta wojna została dawno wypowiedziana ludziom chcącym mieszkać i
        przebywac w ładnym, czystym otoczeniu - a grafitti (o ile te 99% bohomazów
        można tak nazwać) ku temu nie służą.
        • Gość: idc Re: Widze ze kolegów z idc dopadli..hehe.. NIG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 22:32
          zlapac cie ?
      • Gość: bombing 071 Widze ze kolegów z idc dopadli..hehe.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 16:13
        no i co mysli policja ze 3 osoby zlapali z idc i co dobzi sa nic takiego nie
        zlapia wiecej bo sa za grubi.i kazdy czlowiek dawno spali gume przed policja a
        za to ze zlapali 3 osoby bedzie jeszcze wiecej bomb na miescie.a to co w gazecie
        napisaliscie to jak zwykle przechwalanie!!!!! zobaczymy kto jest dobry
        grafficiarze czy policja markery czy pałki??no jak myslicie kto wygra?????
        • tomek854 Re: Widze ze kolegów z idc dopadli..hehe.. 30.01.05, 18:41
          Na razie wyraźnie widzimy kto jest GŁUPSZY.
    • brytnej Re: Policja walczy z grafficiarzami 15.01.05, 15:08
      Szukam, ale nie mogę znaleźć. Dziwne, ale zwykle tak skora do donoszenia
      "Gazeta" nagle postanowiła nie korzystać z zezwolenia i nie opublikowała zdjęć i
      nazwisk wandali.
    • Gość: WK Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.ig.pwr.wroc.pl 15.01.05, 16:13
      Wszystko tylko nie publikacja ich nazwisk i wizerunków w mediach! Przecież po
      takiej reklamie stanie się "sławny" w swoim chorym środowisku.
    • Gość: -HWDP- [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:17
    • Gość: IER [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:10
    • Gość: XY Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:50
      no spoko!! tak sie składa że też maluje i to całkiem często. niestety albo
      naszczęście tylko legalnie(przynajmniej sie staram) niestety nasze wspaniałe
      miasto nie pozwala, nie umożliwia a przynajmniej nie pomaga w malowaniu
      kolorowych obrazów na szarych ścianach. we wrocławiu jest bardzo dużo szarych
      ścian które z podzniem możnaby przeznaczyć pod malowanie graffiti. niestety
      jest to dość trudne (przekonałem sie osobiście) nikt z urzędników nie rozumie
      że chłpacy chcieliby pokazać swoją twórczość nie tylko bezdomnym gdzieś w
      opuszczonych budynkach czy pod mostami ale także i innym . obawiam sie jednak
      że jeszcze wielokrotnie przejście podziemne na Świdnickiej zostanie zamalowane
      zanim komuś na górze wpadnie pomysł że zanim ścigać malarzy i ich karać
      należałoby ich zrozumieć i dogadać sie z nimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      pozdrówki
      • wielki_czarownik Re: Policja walczy z grafficiarzami 16.01.05, 11:13
        Gość portalu: XY napisał(a):

> obawiam sie jednak
        > że jeszcze wielokrotnie przejście podziemne na Świdnickiej zostanie > zamalowane zanim komuś na górze wpadnie pomysł że zanim ścigać malarzy i ich > karać należałoby ich zrozumieć i dogadać sie z nimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Proponuję dogadać się ze złodziejami i ich nie karać. Może być?
    • Gość: ... JWP ... Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.Korbank.PL / 81.219.226.* 16.01.05, 00:01
      IN DIRTY CITY ! ! !
      • Gość: idc Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 22:41
        ellllllo
    • Gość: Dewastator01 Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:23
      Własnie własnie, tych graficiarzy to powinni zamykać w alcatras, to
      wyrafinowane bandziory jakich mało.Powinni do końca zycia odmalowywac elewacje
      to nigdy by juz niepobrudzili cudzego mienia.a te bazgroły co robią, prosze
      pani to takie brzydactwa, wogóle nie widac co to ma przedstawiać , to jakies
      bazgroły, po co takie gó.. malować i jeszcze tak ryzykowac?, ja naprawde sie
      dziwie...(((((((heheh typowy post< to tak dla polewki))))))
    • Gość: REX Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.01.05, 12:26
      Najważniesze, żeby sądy nie pokpiły sprawy i wymierzały odpowiednio dotkliwe
      kary np. dozorowana praca na cele społeczne, a w skrajnych przypadkach(
      niepoprawność) bezwzględna kara pozbawienia wolności.
    • Gość: Januszek Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.05, 12:43
      • Gość: obsrane majtasy KTÓRE CREW JEST NAJLEPSZE WE WROCŁAWIU?? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 16.01.05, 14:05
        idc?bck?ifcc? piszcie!
        • Gość: ma dupa Re: KTÓRE CREW JEST NAJLEPSZE WE WROCŁAWIU?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 22:44
          ifcc i bck a idc to pedaly . nie ?
    • Gość: wuiekin [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 12:57
    • Gość: grooby rysiek Re: Policja walczy z grafficiarzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 13:48
      CHCĄ WSADZAĆ NAS DO WIEZIEŃ??? TAK NIEEE BEDZIE!! TAGI WSZEDZIE!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka