Dodaj do ulubionych

Pasaż Grunwaldzki

IP: *.ds.uni.wroc.pl 27.01.05, 12:39
Czy ktoś biegły w temacie może mi powiedzieć, kiedy w końcu doczekamy się
jakichkolwiek projektów??? Coś mnie powoli trafia i mam wrażenie, że staniemy
przed faktem dokonanym w postaci jakiegoś koszmaru architektonicznego...
Obserwuj wątek
    • Gość: Preslaw Re: Pasaż Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:35
      Zawsze może tak być. też się tego trochę obawiam.
      • Gość: wro2015 Re: Pasaż Grunwaldzki IP: 129.187.9.* 27.01.05, 13:59
        a ja sie wrecz tego nawet spodziewam... co oni tak ukrywaja? Gdyby projekt byl
        dobry, by sie nie wstysdzili dyskusji!
        • Gość: jester Re: Pasaż Grunwaldzki IP: 195.117.40.* 27.01.05, 14:54
          Oni się wystraszyli wro, bo poprzednio pokazali wizualki rysowane przez
          jakiegoś szczyla w 8 godzin. a teraz sie boją pokazac czegokolwiek, bo sa
          prawie pewni, że i tak się to niespodoba.
          ale nie martwcie się - elewacje nie sa takie złe.
          • Gość: michal Re: Pasaż Grunwaldzki IP: 195.116.94.* 27.01.05, 15:10
            Czyzbys juz widzial jester jakies wizualki? Powiedz cos wiecej jak mozesz.
            • Gość: Preslaw Re: Pasaż Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:26
              Jester, nie daj się prosić!
              • hen Re: Pasaż Grunwaldzki 27.01.05, 15:39
                wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/23709/0451ru04mapa.pdf
                strona 2
                Z tym się chyba nie da nic zrobić. :-)
                • Gość: michal Re: Pasaż Grunwaldzki IP: 195.116.94.* 27.01.05, 15:47
                  6-metrowa sciana + 14-metrowy dach, niezle :))) A ile waznych osob sie pod tym
                  podpisalo. :O
                • piootr Re: Pasaż Grunwaldzki 27.01.05, 17:18
                  Dziwne, na tym planie widać już rondo, za to boisko szkolne pozostaje
                  nietknięte. W rzeczywistości boisko jest już w połowie rozkopane pod Pasaż.
                  Ktoś rozumie tę niezgodność?
                  • Gość: wro2015 Re: Pasaż Grunwaldzki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.05, 18:17
                    z takimi dziwacznym MPZP rzeczywiscie duzo sie nie da zrobic... Rece opadaja.
                    Nie rozumeim dlaczego od pierwszego pietra ma byc pochyla sciana. Tez nie
                    rozumeim dlaczego budynek od samego placu musi byc w miare niski, a podwyzszenie
                    ma byc wewnatrz bloku. Gdybysmy mowili o zachowaniu jakiejs wysokosci pierzeji
                    wzdluz ulicy to bym rozumial (n.p. Problem z operetka wzdluz Pilsudzkiego, bo
                    takie budynki potrzebuja nad scena wysoko szuflade na kulisy - taka szuflada
                    moze zniszczyc pierzeje ulicy jak nie zostanie usytuowana wewnatrz bloku tak aby
                    perspektywicznie byla niewidoczna z perspektywy czlowieka).
                    Ale przecoerz plac grunwaldzki juz dzisiaj jest wysoko obudowany i ma tez
                    tworzyc wielkomiejski charackter... A opadajaca sciana wysokosciowo
                    nieprzekraczajaca 5kondygnacyjnych kamienic naprzciw wielkiego rondla po prostu
                    bedzie wygladala jak stodola - niestety!
              • Gość: jester Re: Pasaż Grunwaldzki IP: 195.117.40.* 27.01.05, 17:27
                Nie widziałem. Znam tylko dwa interesujące mnie szczegóły. Ale obiecałem, że
                ich nigdzie nie wygadam. sorki
          • Gość: ! Re: Pasaż Grunwaldzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.05, 19:01
            Gość portalu: jester napisał(a):

> Oni się wystraszyli wro

Tak, wro2015 straszą już studentów architektury (pierwszoroczniaków) hahaha :)
    • Gość: Lasse Re: Pasaż Grunwaldzki IP: *.ds.uni.wroc.pl 28.01.05, 23:04
      To na pocieszenie (???) To wizualki Echa - skład Centrum handlowo-rozrywkowego
      Galeria "ECHO" w Kielcach - galeria handlowa z punktami usługowymi, butikami i
      gastronomią, hipermarket "TESCO" oraz 5-salowy multipleks. Nie chciałbym tak we
      Wrocławiu...
      • Gość: Lasse Re: Pasaż Grunwaldzki IP: *.ds.uni.wroc.pl 28.01.05, 23:08
        Ach, ta sesja i człowiek traci zdolność myślenia :) Tutaj jest link
        www.mofo.pl/?a=project&id=32

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka