Dodaj do ulubionych

Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką

IP: 194.146.120.* 03.02.05, 17:28
Czy ktoś wie co grozi jesli kontrolerzy PKP zlapia kogos z legitymacja
studencka i podrobiona jedna pieczatka?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką IP: *.mat.univie.ac.at 03.02.05, 17:32
      Jak praktyka wskazuje, nawet wiezienie.
    • Gość: pimiko Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką IP: *.core.lanet.net.pl 03.02.05, 18:03
      Mojego znajomego kiedys zlapali na legitce z liceum z przerobiona tylko data
      (wychodzilo ze ma 18) Podrobka byla zrobiona rewelacyjna ale kanar PKP sie
      ropatrzyl (nie wiem jak w zaciemnionych trzesacych żolciakach:)) skonczylo sie
      na karze (nawet nie chcial w lape), ale slyszalem tez o przypadkach zgloszonych
      policji - efektow niestety nie znam
      • Gość: aaa Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką IP: *.visp.energis.pl 03.02.05, 19:14
        no niestety byla juz u mnie policja - nie wiem co dalej - bo mnie akurat
        niebylo - i nie wiem co mowic? legitka byla ok - 4 pieczatki tez z uczelni
        legalne - ostatnia byla od miesiaca tylko podrobiona - pech! mam nadzieje ze
        tylko kara grzywny (mam nadzieje ze jest roznica pomiedzy podrobiniem
        legitymacji a podrobieniem jednej pieczatki?)
        • wielki_czarownik No to masz przesrane 03.02.05, 22:36
          Nie ma różnicy czy przerabiasz 1 pieczątkę czy inną część dokumentu.
          Kodeks karny:
          Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa,
          podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Ile dostaniesz nie wiem ale masz już kartotekę i pożegnaj się z dobrą robotą po studiach. Jako skazany to może będziesz chodniki zamiatał.
          • Gość: wojtek Re: No to masz przesrane IP: *.mat.univie.ac.at 03.02.05, 23:07
            A tu jeszcze dochodzi proba wreczenia lapowki.
        • Gość: uczciwy Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.02.05, 22:21
          "Pech"? Ty bezczelny złodzieju..
    • Gość: ktos Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:18
      Przestań kombinować!
    • szoppracz1 Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką 04.02.05, 10:29
      Znam osobę, która stanęła za to przed sądem grodzkim. Przerobiła datę na
      legitymacji szkolnej.

W mediach pisali jakiś czas temu o chłopaku, który spędził w areszcie kilka
      miesięcy - w końcu pod presją społeczną wyszedł na wolność. Chodziło o
      podmienione zdjęcie, ale ciężar gatunkowy sprawy jest ten sam.
    • Gość: aaa Re: Legitymacja studencka z podrobiona pieczątką IP: 194.146.120.* 07.02.05, 10:25
      dzięki "Aniołki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka