Gość: . IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 10.02.05, 14:10 Koncert 7 Marca w hali IASE obok WFF. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pigua Re: Myslovitz w IASE 03.03.05, 17:55 Pan Cholewa zapomniał chyba dodać w artykule o koncercie że przed zespołem Myslovitz wystąpi wrocławskie LILI MARLENE. I tyle.. acha.. dzień wcześniej LM rowniez w Bezsennosci.. zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Myslovitz w IASE IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 05.03.05, 10:56 Myslovitz w hali IASE Grzegorz Cholewa 03-03-2005 , ostatnia aktualizacja 03-03-2005 15:20 Wrocław, ul. Wystawowa 1, poniedziałek (7 marca), godz. 19.30, bilety 27 zł przedsprzedaż, 32 zł w dniu koncertu Zespół rockowy chyba nie może w tym kraju osiągnąć niczego więcej niż osiągnęła grupa Myslovitz. Oczywiście nie jest to od razu powód, żeby nagrywać swoje płyty po angielsku i pchać się za granicę, ale fakt faktem, w pewnym momencie polski rynek stał się dla nich za mały. Na rozdaniu Fryderyków bodajże w 1997 roku wywarli na mnie fatalne wrażenie. Podczas gali zaśpiewali koszmarną "Peggy Brown", a mój świat runął w gruzach, że coś takiego, na takiej imprezie, itd. Ale na płytę "Miłość w czasach popkultury", która okazała się jedną z najciekawszych w dziejach nowożytnego rocka, nie trzeba było długo czekać. Niemal natychmiast znaleźli się na krajowym topie, na którym to tylko umocniły ich i umacniają nadal kolejne produkcje (jak choćby wydana w grudniu płyta "Skalary, mieczyki, neonki"). W pewnej chwili zespół naszła jednak myśl, by zrobić karierę za granicą, no i niemal jak misjonarze z kagankiem brit popowych melodii i przetłumaczonymi odpowiednio tekstami udali się do... Wielkiej Brytanii! Pomysł z góry był skazany na niepowodzenie, idea wożenia drewna do lasu jest przecież absurdalna sama w sobie. Jednak, co ciekawe, dalej walczą na tym froncie, ich obecna trasa koncertowa, licząca blisko pięćdziesiąt występów, obejmuje tylko jedenaście polskich miast! Reszta to właśnie Anglia, Szwajcaria, Niemcy, Holandia i Francja, gdzie grają w większości pokątnie jako zupełnie nieznany zespół z Polski. Nigdy nie kupowałem płyt Myslovitz, w domowym odtwarzaczu raczej też na długo nigdy nie zagościły. Ale żadnego ich występu nie odpuściłem sobie od dawna, bo to jeden z najlepszych zespołów koncertowych na tej szerokości geograficznej. Światowa klasa, brzmienie, produkcja, niesamowity kontakt z publicznością. I to jest chyba jak na razie jedyna pozytywna sprawa wynikająca z tych ich europejskich wojaży. Poniedziałkowy koncert w hali IASE polecam intensywnie i gorąco. Myslovitz wystąpi w hali IASE przy ul. Wystawowej 1 w poniedziałek o godz. 19.30. Bilety kosztują 27 zł (przedsprzedaż) i 32 zł (w dniu koncertu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Myslovitz w IASE IP: *.pmt.pl 08.03.05, 09:43 Jednym słowem porażka - czy oni nie widzieli tych nudzących się ludzi ??? Puścić całą nową płytę, która nie nadaje się na koncert (a przynajmniej innej muzy oczekiwała publiczność)..... Ludzie oczekiwali chyba czegoś innego... wychodzili w trakcie koncertu - to chyba o czymś świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Myslovitz w IASE IP: *.os.kn.pl 08.03.05, 21:23 > Jednym słowem porażka - czy oni nie widzieli tych nudzących się ludzi ??? > Puścić całą nową płytę, która nie nadaje się na koncert (a przynajmniej innej > muzy oczekiwała publiczność)..... a ja bylem zachwycony!!! balem sie, ze poleca z czyms starym a ja przyszedlem tylko dla tej ostatniej plyty... i nie zawiodlem sie. swietny klimat, znakomicie zagrane, fajna oprawa wizualna. na koniec polecieli troche ze starymi szlagierami i wtedy, szczesliwy i spelniony, moglem spokojnie wyjsc. "smn" znakomicie nadaje sie na koncert, natomiast nie jest to material dla fanow "peggy brown" i nie dziwie sie, ze siedzieli pod scianami ziewajac ;) > Ludzie oczekiwali chyba czegoś innego... wychodzili w trakcie koncertu - to > chyba o czymś świadczy... swiadczy tylko o tym, ze nie sluchali nowej plyty i nie zdawali sobie sprawy, ze trasa koncertowa bedzie koncentrowac sie na nowym materiale :P Odpowiedz Link Zgłoś