Dodaj do ulubionych

DO PALACZY!!!!

IP: *.ds.ae.wroc.pl 13.02.05, 00:19
Typowa sytuacja na wroclawskim przystanku:
pada deszcz,
tlum ludzi
wszyscy tlocza sie pod skromnym, przystankowym daszkiem
nagle jakis za przeproszeniem ....palacz wyciaga papierosa, zapala i
wszystkich truje
Az mnie cos trafia...
Tak wiec drogi palaczu: jak chcesz palic to wynocha spod daszaka!!!
Dlaczego mamy wszyscy cierpiec???
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wro73 Re: DO PALACZY!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.02.05, 10:36
      Popieram!!! Chce się truć dziad jeden to niech się sam truje. Czas skończyć z
      dyktaturą smrodziarzy.
      • busmen Re: DO PALACZY!!!! 13.02.05, 11:41
        POPIERAM !!!
        • Gość: ja17 Re: DO PALACZY!!!! IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 13.02.05, 17:34
          poieram.
    • Gość: jajko Re: DO PALACZY!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.02.05, 21:28
      a mnie kiedyś (jak korzystałe z kom. publ) wkrewiało , gdy jakiś badziewny
      palacz badziewnych, śmierdzących papierosó, ostatniego macha na schodach
      autobusu wciągał, rzucał peta na ulicę, ale wydech robił juz w autobusie - pal
      licho dym, ale smród koszmarny takiego zżartego papierochami człowieka (?)
      meczył połowe autobusu, podobnie jak bezdomny brudas zasikany i bóg wie co
      jeszcze. efekt taki sam - jedno i drugie cuchnie okropnie, tyle ze palacz chyba
      sobie nie zdaje sprawy, ze się równa temu brudasowi.....
      • szoppracz1 POPIERAM!!! POPIERAM!!! POPIERAM!!! 14.02.05, 07:54
        • szarykot Re: POPIERAM!!! POPIERAM!!! POPIERAM!!! 14.02.05, 10:11
          palaczu - TRUJ SIĘ SAM!!!!!!!!!!
          • szoppracz1 ??? 14.02.05, 10:43
            Nie jestem palaczem.
            Popieram wystąpienia przeciwników palenia.
            • szarykot !!! 14.02.05, 12:55
              > Nie jestem palaczem

ależ nic takiego nie sugeruję.
          • Gość: WB Re: POPIERAM!!! POPIERAM!!! POPIERAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:42
            Co z tego, że popieramy, jak to wyeliminować?
            • szoppracz1 Re: POPIERAM!!! POPIERAM!!! POPIERAM!!! 14.02.05, 12:50
              Jeśli w wiatach przystankowych pojawiły się sporej wielkości naklejki z zakazem
              palenia, należy ten zakaz skutecznie egzekwować. Zdaje się, że to zadanie dla
              strażników miejskich. W naszym kraju jest mnóstwo zakazów i nakazów, których
              nikt nie wymaga - a to prowadzi do coraz skuteczniejszej demoralizacji
              społeczeństwa. Sztuką nie jest zaostrzanie prawa (w czym przoduje PiS), ale
              skuteczne egzekwowanie istniejących paragrafów.
    • Gość: niepalacy Re: DO PALACZY!!!! IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.02.05, 18:42
      A ja proponuje po prostu reagowac.
      Najczęściej jest tak ze nikt ze zgromadzonych na przystanku osob nic nie powie,
      a polowa ucieknie na deszcz.
      W skrajnym przypadku palacz zostaje sam pod daszkiem
      A wystarczyloby wspolnie zareagowac i poprosic delikwenta o oddalenie sie.
      • szoppracz1 Re: DO PALACZY!!!! 16.02.05, 08:32
        Problem w tym, że nie we wszystkich wiatach jest naklejony piktogram z zakazem
        palenia. Jeśli jest, to wystarczy wskazać na znaczek i intruza wypłoszyć, jeśli
        nie ma musimy warować przed wiatą...
      • Gość: tubi Re: DO PALACZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:20
        To nie jest takie proste.. Zazwyczaj palacze są bardzo agresywni. Kiedyś
        zwróciłem uwagę jednemu takiemu śmierdzielowi w pociągu, że znajduje się w
        części dla niepalących. Wiesz, co usłyszałem? "A ja mam to, ku.., w piździe,
        je..y oszołomie, spie..j bo ci zajebię i ch..". Dopóki odpowiednie służby
        nie będą robić z tą hołotą porządku, dopóty będzie się chamstwo czuło bezkarnie
        i terroryzowało nas wszystkich:(
        • tomek854 Re: DO PALACZY!!!! 24.02.05, 03:08
          A ja ostatnio poprosilem, choc nalepki nie bylo (ale przepis jest na to!), pan przeprosil powiedzial ze nie wiedzial, jeszcze raz przeprosil ze nie pomyslal i sobie spacerowal dookola w deszczu - skoro az tak musial zapalic, to jego strata.

Innym razem sam moj wsciekly wzrok na jednego palacza spowodowal zdanie "niech sie pan nie boi, ja tylko nabijam" po czym po nabiciu fajki poprosil, zeby mogl zapalic w srodku, bo deszcz pada i potem od razu wyszedl :)

Czyli da sie - sa i kulturalni palacze - nie uogolniajmy...
        • Gość: Michał Re: DO PALACZY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 07:54
          Nie generalizuj kolezko bo sa palacze napewno duzo lepiej wychowani od Ciebie
    • tigers28 Re:Popieram 10.03.05, 11:41
      Też uważam, że w wiatach przystankowych powinny byc nalepki "Zakaz palenia".
      Kiedyś zwróciłam uwagę - ale usłyszałam same epitety i niestety musiałam stac
      koło wiaty. A palacze robia co chcą. Powinni dostawac za to ogromne kary
      pienięzne.
    • Gość: Wrocławianin Re: DO PALACZY!!!! IP: 195.20.110.* 11.03.05, 14:31
      POPIERAM !!!!

Smrodziuchy precz . Jak ktoś chce sie truć , niech to robi , ale nie musi
      innych.
      Kiedyś w kolejce do wyciągu tez taki smrodziuch kopcił , a jak zwróciłem uwage
      to zaczął się kłucić . Nie dałem za wygraną :) . Najlepszy był jego
      argument ,ze jak mnie się nie podoba , to niech kupię sobie wyciąg i stok -
      będę miał priv. Po tych słowach , gość już więcej nie jeździł wyciągiem , bo
      obsługa go wywaliła , poszedł do kierwnika na skarge .... też wyleciał.
      Regulamin jest regulaminem ( nie wolno było palić w kolejce , ani na wyciągu ).
      Oczywiście kasy nie zwrócili mu :)))

Pozdr
      WR z czystymi płucami
    • Gość: precz z preczami CZOSNKI też precz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:45
      Po zjedzeniu czosnku powinien też być zakaz wchodzenia do środków komunkacji
      miejskiej przynajmniej przez 48 godzin. I nalepki też powinny się pojawić!
      • Gość: e Re: CZOSNKI też precz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:04
        niektorzy sa niereformowalni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka