Dodaj do ulubionych

REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 22:26
Proponuje napisanie regulaminu forum przez forumian
Moja propozycja na pkt 1
zarejestrowanie w GW swojego nicka , dalej cos zaproponujcie
Niech miliony woltow i amper beda z Wami
Pozdro
Obserwuj wątek
    • roberto65 Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 02.09.01, 22:29
      Pnkt: 2 (licenced by: Tirsa)

47 razy (przynajmniej) sprawdzamy, czy nowy wątek, który chcemy założyć na
      naszym wrocławskim forum, nie był na tym naszym forum założony już jakiś czas
      temu (tydzień, miesiac czy rok wcześniej).
      • Gość: kirkol Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 22:34
        pkt skracac cytaty do minimum
    • Gość: lili Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 22:37
      Gość portalu: kirkol napisał(a):

> Moja propozycja na pkt 1
      > zarejestrowanie w GW swojego nicka

Sprzeciw! Uzasadnienie:
      Punktem 1 powinien chyba byc zakaz podszywania sie pod cudzego nicka i pisanie
      pod kilkoma nickami na jednym forum.
      Niby jest to oczywiste i wynika z etyki forumowicza, ale regulamin to regulamin!
      Co do rejestrowania swojego nicka, to kazdy jak chce, w koncu to w jego interesie!
      Pozdro! l.
    • roberto65 Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 02.09.01, 22:43
      Gość portalu: lili napisał(a):

> Gość portalu: kirkol napisał(a):
      >
      >
      > > Moja propozycja na pkt 1
      > > zarejestrowanie w GW swojego nicka
      >
      > Sprzeciw! Uzasadnienie:
      > Punktem 1 powinien chyba byc zakaz podszywania sie pod cudzego nicka i pisanie
      > pod kilkoma nickami na jednym forum.
      > Niby jest to oczywiste i wynika z etyki forumowicza, ale regulamin to regulamin
      >

Niestety chyba nic nie jest w stanie wyeliminować podszywania się i wpisów
      jednego "gościa", który dziś znowu pokazał swoje chamstwo na naszym forum
      (wiadomo o kogo chodzi)...
      Ów "gość" nadal pewnie będzie tu "macił" i wpisywał się pod 10 różnymi nickami...
      Co z nim zrobić (oprócz totalnego lekceważenia jego wpisów?) /Przyznaję,
      niepotrzebnie dzis mu odpowiedziałem na jego wpis/

> Co do rejestrowania swojego nicka, to kazdy jak chce, w koncu to w jego interes
      > ie!
      > Pozdro! l.

• Gość: FraMauro Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: 213.76.92.* 02.09.01, 22:53
        Pkt.3: stosowac ostracyzm wobec wszelkiej masci idiotow, szowinistow, rasistow
        i innych cwiercmozgow-czyli nie kontynuowac ich bezmyslnych watkow, nie
        polemizowac, nie odpowiadac. Niech ich "zlote mysli" umieraja z iloscia wpisow
        =1
        • Gość: lili Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 22:58
          Zadzam sie za 100% z FraMauro!!! Tylko trzeba byc konsekwentym i powstrzymac
          sie od zlosliwosci. to drugie jest szczegolnie trudne dla mnie (i chyba dla
          innych kochanych forumkow takze)
          Pozdro!
          l.
          • roberto65 Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 02.09.01, 23:08
            Zgadzam się w 100 % z Wami !!!
            • Gość: lili Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 23:11
              roberto65 napisał(a):

> Zgadzam się w 100 % z Wami !!!

no to pkt 3 mamy chyba zatwierdzony. zgodnie z brzmieniem nadanym przez FraMauro:

Pkt.3: stosowac ostracyzm wobec wszelkiej masci idiotow, szowinistow, rasistow
              i innych cwiercmozgow-czyli nie kontynuowac ich bezmyslnych
              watkow, nie
              polemizowac, nie odpowiadac. Niech ich "zlote mysli" umieraja
              z iloscia wpisow
              =1

Gratuluje FraMauro.
              lili
            • klinta Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 02.09.01, 23:11
              popieram radosnie wszelkie punkty,podpisuje sie pod referendum obiema lapkami!

nie wiem czy trzeba to zapisac w regulaminie,bo jest to raczej kwestia
              kultury,ale moze by tak jednak zaprzestac wszelakich opluwan z Warszawa???? co
              chwilke ktos nas wyzywa od najgorszych,a my w odpowiedzi lecimy do nich i
              robimy z siebie kretynow i z Wroclawia przy okazji.Proponuje zaprzesatc tak czy
              owak (nawet bez wpisywania tego do regulaminu)
              • Gość: lili Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 23:18
                klinta napisał(a):

> nie wiem czy trzeba to zapisac w regulaminie,bo jest to raczej kwestia
                > kultury,ale moze by tak jednak zaprzestac wszelakich opluwan z Warszawa???? co
                > chwilke ktos nas wyzywa od najgorszych,a my w odpowiedzi lecimy do nich i
                > robimy z siebie kretynow i z Wroclawia przy okazji.Proponuje zaprzesatc tak czy
                > owak (nawet bez wpisywania tego do regulaminu)

Lepiej wpisac, w razie czego bedzie sie na co powolac :-)
                l.

• eela Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 03.09.01, 10:34
                klinta napisał(a):

> popieram radosnie wszelkie punkty,podpisuje sie pod referendum obiema lapkami!
                >
                > nie wiem czy trzeba to zapisac w regulaminie,bo jest to raczej kwestia
                > kultury,ale moze by tak jednak zaprzestac wszelakich opluwan z Warszawa???? co
                > chwilke ktos nas wyzywa od najgorszych,a my w odpowiedzi lecimy do nich i
                > robimy z siebie kretynow i z Wroclawia przy okazji.Proponuje zaprzesatc tak czy
                >
                > owak (nawet bez wpisywania tego do regulaminu)

Bardzo się z Toba zgadzam. Najlepiej by było nie odpisywać

• Gość: marsha Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.kask.net.pl 02.09.01, 23:13
              pkt 4
              pielęgnowanie najstarszego żyjącego wątku-"bezsenność"-podczas mojej
              nieobecności na Forum!

:)
              • Gość: Janek Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.01, 23:15
                Pkt.5 Liberum veto.
              • Gość: lili Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 23:16
                Gość portalu: marsha napisał(a):

> pkt 4
                > pielęgnowanie najstarszego żyjącego wątku-"bezsenność"-podczas mojej
                > nieobecności na Forum!
                > :)

Hurra! Czyli Tirsa nie musi juz miec wyrzutow sumienia?
                A tak swoje droga, to znowu planujesz jakies nieobecnosci?
                l.
                • Gość: marsha Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.kask.net.pl 02.09.01, 23:27

> Hurra! Czyli Tirsa nie musi juz miec wyrzutow sumienia?
                  > A tak swoje droga, to znowu planujesz jakies nieobecnosci?
                  > l.

za 12 dni znikam - daleko,ale tylko na 2 tygodnie...
                  a Tirsa znakomicie sprawuje się jako gospodyni wątku podczas moich wojaży! :)
              • roberto65 Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 02.09.01, 23:24
                Gość portalu: marsha napisał(a):

> pkt 4
                > pielęgnowanie najstarszego żyjącego wątku-"bezsenność"-podczas mojej
                > nieobecności na Forum!
                >
                > :)

...pielęgnujemy, pielęgnujemy, może nie tak dobrze jak Ty Marsho, ale bardzo się
                staramy...

Pozdrawki !

• roberto65 Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 02.09.01, 23:27
                  Co do tematu oszołomów, to najlepszy sposób, to całkowite ignorowanie takich
                  wpisów. Jeżeli sie te wpisy ignoruje, to taki "osobnik" [po napisaniu sobie
                  kilku postów i odpowiedzeniu sobie samym na nie, po chwili znika sam z forum).
                  Dzisiaj mieliśmy tego dobry przykład (jeden wątek)...
        • hen Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 03.09.01, 16:29
          Gość portalu: FraMauro napisał(a):

> Pkt.3: stosowac ostracyzm wobec wszelkiej masci idiotow, szowinistow, rasistow
          > i innych cwiercmozgow-czyli nie kontynuowac ich bezmyslnych watkow, nie
          > polemizowac, nie odpowiadac. Niech ich "zlote mysli" umieraja z iloscia wpisow
          > =1

No nie wiem był taki wątek, coś jak "Wy wrocławskie K..., nadchodzi Legia" i cały
          spociłem się ze śmiechu, czytając odpowiedzi. To był chyba najlepszy wątek. Ale
          jest i ta druga racja by, nie trzymac wątków oszołomów za długo. Proponuję, jeśli
          ktoś chce takiemu odpowiedzieć, riposta ma być śmiertelna.
      • eela Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 03.09.01, 10:32
        Przychylam się do obowiązkowej rejestracji nicka. Niestety, ludzie postepują
        nieetycznie. Pozdrawiam wrocławiaków, przepraszam, wrocławian :))
        • Gość: klinta Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: 10.105.1.* / 209.217.137.* 03.09.01, 10:46
          eela napisał(a):

> Przychylam się do obowiązkowej rejestracji nicka. Niestety, ludzie postepują
          > nieetycznie. Pozdrawiam wrocławiaków, przepraszam, wrocławian :))

a ja sie za wroclawiakow nie obrazam eela,zwlaszcza jak Ty tak piszesz :)
          pozdrawiam
    • Gość: STrup REGULAMIN FORUM _ odliczanki IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.09.01, 09:25
      Zadnego odliczania w rodzaju niegdysiejszego *W*R*O*C*L*A*W czy (starannie
      pielegnowanego w Warszawie) wysylania kolejnych liczb.

• Gość: STrup REGULAMIN FORUM _ obscenia i przeklenstwa IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.09.01, 09:28
      Zakaz uzywania tzw. ''epitetow'' w stosunku do innych Forumowiczow, a takze wobec
      kogokolwiek innego. Zadnych ''kretynow'' czy ''ciot''!

Watki o charakterze erotycznym dopuscic tylko pod warunkiem zachowania kultury.
      zwlaszcza kultury jezyka.
    • Gość: STrup REGULAMIN FORUM _ jezyk polski IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.09.01, 09:34
      Post na Forum jest forma publicznej wypowiedzi.
      Powinna wiec byc zwiezla i czytelna.
      Blagam (niektorych zwlaszcza) o staranna korekte (ortograficzna, stylistyczna,
      interpunkcyjna) postu przed kliknieciem na ''WYSLIJ''.
      I jeszcze jedno: obcojezyczne cytaty i maksymy podawac wraz z tlumaczeniem. Nie
      kazdy jest poliglota (a dla naszej nieco niedouczonej mlodziezy to bedzie
      dodatkowa nauka).
      • Gość: klinta ostracyzm IP: 10.103.1.* / 64.0.99.* 03.09.01, 10:21
        hm wlasnie cwicze zgodnie z regulaminem ignorowanie watku "wroclawskie cioty..."
        jest to NIEPRAWDOPODOBNIE CIEZKIE tym bardziej,ze ta 13 bodajze postowa
        dyskusja prowadzona jest zdaje sie tylko przez jedna i ta sama osobe w kolko i
        na okraglo.
        bede za to w niebie,ze nie wybuchne teraz wscikloscia i nie nawrzucam im (jemu).
        • Gość: STrup Re: ostracyzm IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.09.01, 11:14
          Nawrzucaj, Klinta.
          Tym razem chyba trzeba.
          • Gość: klinta Re: ostracyzm IP: 10.105.1.* / 209.217.137.* 03.09.01, 11:22
            Gość portalu: STrup napisał(a):

> Nawrzucaj, Klinta.
            > Tym razem chyba trzeba.

nie prowokuj prosze bo NIE WYTRZYMAM!!!!
            a regulamin mowi....
            ale jemu o to chodzi...
        • eela Re: ostracyzm 03.09.01, 12:00
          Mnie się wydaje, że pisze to ta sama osoba, która załozyła podobny wątek u nas.
          Z domeny zostało tylko "pl". Przez safeweb mozna zmieniać adresy. Podobny styl
          pisania. Fakt, ze ręka sama zbliza się do klawiatury, ale jak się będzie
          konsekwentnie olewać, to moze to cos pomoze
      • Gość: Jajaccek Re: REGULAMIN FORUM _ jezyk polski IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 03.09.01, 17:05
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> I jeszcze jedno: obcojezyczne cytaty i maksymy podawac wraz z tlumaczeniem. Nie
        >
        > kazdy jest poliglota (a dla naszej nieco niedouczonej mlodziezy to bedzie
        > dodatkowa nauka).

Bardzo ladny puknt!!Pozdr.
    • Gość: STrup REGULAMIN FORUM _ jezyk polski IP: *.chem.uni.wroc.pl 03.09.01, 09:35
      Post na Forum jest forma publicznej wypowiedzi.
      Powinna wiec byc zwiezla i czytelna.
      Blagam (niektorych zwlaszcza) o staranna korekte (ortograficzna, stylistyczna,
      interpunkcyjna) postu przed kliknieciem na ''WYSLIJ''.
      I jeszcze jedno: obcojezyczne cytaty i maksymy podawac wraz z tlumaczeniem. Nie
      kazdy jest poliglota (a dla naszej nieco niedouczonej mlodziezy to bedzie
      dodatkowa nauka).
    • Gość: rwt Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 14:35
      Gratuluję pomusłu. Podpisuję się pod wszystkimi punktami, a szczególnie pod
      tymi, które mówią o ignorowaniu wszelkiej maści oszołomów i o porawnej
      polszczyźnie. W jednym i drugim przypadku czasami "ręce opadywujo".
      Pozdrawiam.
      • Gość: MKK Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 14:58
        Gość portalu: rwt napisał(a):

> (...) W jednym i drugim przypadku czasami "ręce opadywujo". Pozdrawiam.

No właśnie: a potem tymi ręcami trzeba jeść ;(.

MKK

PS.skruszona poprawiam : nie ręcami, tylko łapami :)
      • Gość: Oke Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 15:04
        jak się to u Was sprawdzi to proponuję jako że jesteście liderami zaszczepić tę
        inicjatywę na innych forach a zwłaszcza na... upsss.miało nie być inwektyw
        ponowne pozdr z 3-City
        • Gość: hrabia Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 15:15
          Propozycje STrupa są O.K. ( tzn. w porządku).
          Do komputra zasiadać tylko w garniturze z męskim zwisem ( tzn. krawatem) i w
          sukni balowej.
    • Gość: Jarosz Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: 195.116.104.* 03.09.01, 16:18
      Propozycje regulaminowe są jak najbardziej słuszne. Ja bym jedynie do tego
      postulował niewpisywanie obowiązku rejestracji - mój nick np. jest już przez
      kogoś zajęty, a nie chcę na Forum występować jako Jarosz1 czy Jaarosz. No ale
      jeśli będę do tego zmuszony...

Pozdrowionka :-)))))
      • Gość: BreslY Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: 130.225.149.* 03.09.01, 16:24
        Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Propozycje regulaminowe są jak najbardziej słuszne. Ja
        bym jedynie do tego
        > postulował niewpisywanie obowiązku rejestracji - mój
        nick np. jest już przez
        > kogoś zajęty, a nie chcę na Forum występować jako
        Jarosz1 czy Jaarosz. No ale
        > jeśli będę do tego zmuszony...

To bedziesz musial wystepowac jako jarosz1 albo jaarosz,
        bo PT. Forum nie akceptuje duzych liter w tzw- nikach!!
        Musze przyznac ze mnie to zniecheca do rejestrowania sie
        :-)
        >
        > Pozdrowionka :-)))))
        PS.Aha, Jarosz. Dzieki za mile slowa pod adresem
        BreslY-seniora, ktores tu ongi napisal.

• Gość: Jarosz Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: 195.116.104.* 03.09.01, 16:30
          Masz na myśli wątek o ulubionych książkach? Cóż, lubię twórczość BreslY
          Seniora :-)))

Pozdrawiam :-))))))))
          • Gość: feran Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.txucom.net 03.09.01, 17:08
            Ja tam zgadzam sie z Hrabia.Im mniej regulaminow tym lepiej.Jak ktos chce
            regulaminowo to moze wstapic do strazy Miejskiej albo Seminarium ( w diecezji
            Nowy Jork ok 170 wolnych miejsc).

Regulaminy prowadza do glupich sytuacji:np w moim powiecie nie wolno kupic
            zadnego alkoholu(nawet piwa).
            • Gość: kirkol Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 18:40
              juz wyloniliscie kilka dobrych pkt . Feran tu nie chodzi o jakis regulamin typu
              wojsko czy tez jakas inna zgnilizna tu chodzi o pewne zasady ktore beda
              obowiazywac i w pewien sposob maja nam pomoc w utrzymaniu porzadku na
              forum.Chociaz by cytowanie jeden za drugim jakichs postow .Co do hrabiego sadze
              ze moze nago ale w krawacie usiasc przed monitorem i nikogo to nie zezli bo to
              jego prywatna sprawa.Aby zima usiadl dalej od okna bo chlod moze wplynac na
              jego elokwencje.Co do upodobania do fatalaszkow damskich , mogl nam tego
              oszczedzic.Wszak eksibicjonizm jest mniejszym zboczeniem
              Pozdro
              • Gość: Jajaccek Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 03.09.01, 19:32
                Regulaminy sa dobre, jakaz jednak gwarancja ich przestrzegania.Zbyt duzy nacisk
                regulaminow moze doprowadzic do swobody wyrazenia sie i w konsekwencji do
                zaniku mysli tworczej.W koncu kazdy z nas,Forumowiczow, jest tworca.A kazdy
                tworca ma swoja aure, w ktorej tworzy.Nie chce w tej chwili przytaczac anegdot
                z zycia slawnych tworcow. Nie tylko literatury. Ale gdyby np.H.Balzac nie mial
                swojej porcji kawy,nigdy nie powstalyby te wspaniale, opasle i nudne
                dziela.Taki Galczynski uzywal waselszych trunkow a i weselsze tematy przez to
                obieral.O calej plejadzie Mlodopolski na trawce chowanej, nie wspomne.
                • Gość: kirkol Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 21:25
                  sadze ze nikt nikomu nie narzyci tematow i ich formy pisania.Chodzi zasadniczo
                  tylko by nikt nie podpisywal sie pod kogos i zeby nie ciagnac watkow nic
                  wartosciowego wyracvajacych
                  pozdro
              • Gość: hrabia Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 09:12
                Gość portalu: kirkol napisał(a):

> juz wyloniliscie kilka dobrych pkt . Feran tu nie chodzi o jakis regulamin typu
                >
                > wojsko czy tez jakas inna zgnilizna tu chodzi o pewne zasady ktore beda
                > obowiazywac i w pewien sposob maja nam pomoc w utrzymaniu porzadku na
                > forum.Chociaz by cytowanie jeden za drugim jakichs postow .Co do hrabiego sadze
                >
                > ze moze nago ale w krawacie usiasc przed monitorem i nikogo to nie zezli bo to
                > jego prywatna sprawa.Aby zima usiadl dalej od okna bo chlod moze wplynac na
                > jego elokwencje.Co do upodobania do fatalaszkow damskich , mogl nam tego
                > oszczedzic.Wszak eksibicjonizm jest mniejszym zboczeniem
                > Pozdro

Kirkolu ! Bracie !

Coś Ci się z tym ekshibicjonizmem poplątało.
                O chłód mą elokwencję bądź spokojny. Dam sobie radę.
                Mam Cię na podglądzie. Jesteś boso, nago ale w ostrogach.
            • Gość: Jajaccek Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 03.09.01, 18:56
              Gość portalu: feran napisał(a):

> Ja tam zgadzam sie z Hrabia.
              > Regulaminy prowadza do glupich sytuacji:np w moim powiecie nie wolno kupic
              > zadnego alkoholu(nawet piwa).

Tez wyrazm podobny poglad.Chociaz niektore przepisy np.z zakresu
              odpowiedzialnosci cyw.,odpowiedzialnosci za wypadki musialem pozostawic po
              zlikwidowaniu ogolnego regulaminu w swojej instytucji.
              Co do piwa w Twoim powiecie, to identyczna przygoda spotka Cie w Indianie w
              niedziele i W Utah, gdzie po flaszke jedzie sie czasami 350km.
              • klinta Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM 04.09.01, 09:31
                > Tez wyrazm podobny poglad.Chociaz niektore przepisy np.z zakresu
                > odpowiedzialnosci cyw.,odpowiedzialnosci za wypadki musialem pozostawic po
                > zlikwidowaniu ogolnego regulaminu w swojej instytucji.
                > Co do piwa w Twoim powiecie, to identyczna przygoda spotka Cie w Indianie w
                > niedziele i W Utah, gdzie po flaszke jedzie sie czasami 350km.

he he he..wlasnie Amerykany maja LABOUR DAY!
                stan na dzien dzisiejszy (wtorek 3:27 nad ranem czasu wschodniego w USA) w
                Connecticut: od soboty 20:00 nie mozna kupic grama alkoholu w zadnym sklepie!!!!!!
                bo:
                1)po 20:00 si enie sprzedaje w calym stanie tegoz trunku
                2)w niedziele tez sie nie sprzedaje
                3)w swieta tez sie nie sprzedaje...
                jestem zla...mialam dalej swietowac awans Polakow ...:(
          • Gość: BreslY Re: REGULAMIN FORUM _ REFERENDUM IP: 130.225.149.* 04.09.01, 07:42
            Jarosz, bardziej doslownie. Daj mi priva na
            Bresly@poczta.onet.pl to ci wytlumacze :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka