Dodaj do ulubionych

Frasyniuk -wstyd Wrocławia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 14:28
Co ten gość wyrabia ?
Swoje kombatanckie wypociny razem z Bujakami, Wałęsami
chce przedstawiać jako prawdy uniwersalne.
A są to odsmażane kotlety z kuchnii z Magdalenki.
Uparł się bidok na tezę, że Polska potrzebuje
obrońców III RP.
Czego tu bronić ?
FOZZ, niezliczonych afer, zgniłego systemu politycznego.
Jak słyszę jego gadkę a'la Michnik z końca lat 80'
(to samo słownictwo, ta sama składnia i zaklinania
o konieczności kadzenia tzw. autorytetom czyli
cymbałom z ROAD, UD i UW + tzw. liberalnym komuchom z SLD),
to nie wiem: czy jest to bardziej śmieszne czy żałosne.
O ile pewien sposób arykulacji był naturalnym dla lewactwa
z Michnikiem czy Kuroniem na czele- nie sposób im bowiem
odmówić oczytania, znajomości doktryny i umiejętności
formułowania myśli, to w przypadku naśladowania ich
przez kierowcę Frasyniuka, czy mechanika Bujaka (ostatnio
nawet doktoranta politologii)to jest po prostu kabaretowe.
Jest to ta sama "głębia" co w przypadku dr h.c. Wałesy,
chłopaka z Kujaw, gdzie jest głęboko zakorzeniona tradycja
pojedynków na pyskówki wśród chłopów, w której to kategorii
elektryk ze Stocznii nie miał sobie równych.
Najciekawsze jest to, że Władek - bohater z podziemia
stanął raptem na czele ugrupowania, którego głównym celem
jest de facto zahamowanie lustracji.
Ale dzięki temu Władzio jest zapraszany do salonu telewizyjnego, g\
gdzie robi za rozsądnego antylustratora.

Ludu Wrocławia, gdzie twój wrodzony dowcip, w czasie postu
wdziej kaftan bezpieczeństwa jako ofiarę za Władzia F.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 84.112.42.* 27.02.05, 14:52
      Dobre.
      • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 15:30
        Jak na frustrata ala PC, ROP czy o. Dyrektor nawet dość składne. Ciekaw jestem
        jednak jego legitymacji moralnej, ewentualnie jakichs dokonań na niwie walki z
        komuną gdy miała jeszcze zęby i mocno kasała tych, których tak ochoczo atakuje.
        • Gość: kajko Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:32
          Cudów oczekujesz?
          Kundelki szczekają teraz, gdy już nic za to nie grozi.
          A do więzienia wsadzali Frasyniuków. Bo oni mieli
          odwagę wtedy, gdy naprawdę jej było trzeba.
          • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 15:40
            A czegóż mozna od takich ILelum Polelum oczekiwać?
          • Gość: rsnie Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 00:19
            Za komuny "siedziałem' (tylko w "internacie", ale wystarczy).
            Popis inwencji prawdziwego demokraty Władysław "ZAMKNIJ SIĘ" Frasunik dał
            w "Siódmym Dniu Tygodnia" w ostatnią niedzielę. Warto posłuchać!!
            www.radiozet.pl.
      • Gość: explorer7 Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.hist.uni.wroc.pl 09.03.05, 14:11
        To prezyklad reaktywacji frustraty!!!Wstyd nie tylko dla wroclawia! Podeptal
        najwyzsze wartosci zeby znalezc sie(moze!) w przeyszlym parlamencie. Jedno jest
        pozytywne: odchodzac z UW rozwial mit partii inteligenckiej!
      • Gość: explorer7 Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.hist.uni.wroc.pl 09.03.05, 14:15
        Frasyniuk dolaczyl do ludzi ktorzy charakteryzuja sie retoryka wczesnych lat
        90. Do tego dochodzi stekanie a'la Urban (peee... peee) i
        zalosne "inteligenckie" wypowiedzi przypominajacego reprezentatnta motlochu
        znajdujacego sie w jakims nieokreslonym amoku!
    • Gość: kajko Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:27
      Rozumiem, że prawica składa się z samych
      profesorów i poważnych myślicieli?
      • Gość: kokosz Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.devs.futuro.pl 27.02.05, 15:51
        prawica i lewica - te strony naszej polskiej sceny politycznej nie roznia sie
        niczym. No, tylko tym, ze na prawicy wyje sie do boga, a na lewicy sie go olewa.
        Nie ma obecnie dobrego ugupowania politycznego. Jedynie partia Borowskiego
        aspiruje do miana ugupowania ludzi inteligentnych i faktycznie znajacych sie na
        rzeczy. Osobiscie cenie Frasyniuka. I wolalalbym, zeby on, Belka i wielu innych
        politykow trafilo wlasnie do SDPL.
        • Gość: ant Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:25
          Możesz mi powiedzieć, co to jest SDPL? To delikatnie zaróżowiona część SLD, czy
          całkowicie wybielona?
          Oni faktycznie znają się na rzeczy, podobnie jak miało znać się SLD, gdy
          startowało w ostatnich wyborach do Sejmu i Senatu. To, co napisałeś świadczy
          jedynie o tym, że jesteś kolejną osobą, która dała się nabrać na szybką
          przedwyborczą zmianę barw...
          • Gość: Dziadek Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.03.05, 22:42
            Nareszcie ktoś spostrzegł! Wiadomo nie od dziś, że gdy okręt tonie to szczury
            uciekają
        • Gość: Polak na emigracji Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.wa.bigpond.net.au 06.03.05, 07:19
          kokosz,ale pie...lisz jak "mlody Wladzio".Cala ta "bande " lewicowo-prawicowo-
          koscielna wyslac na "Madagaskar",bez prawa powrotu !!!
        • Gość: polejem Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:39
          uważam,że wszystkim ubekom od sprzątaczki do samej góry,oraz
          oficerom:policji,wojska i wszystkim sekretarzom pzpr,oraz dyrektorom
          przedsiębiorstw,którzy służyli komunizmowi aż do 1989 roku należy odebrać
          emerytury zasłużonych takich i owakich i przyznać najniższe krajowe,aby nie co
          dzień mieli pełną miche to może wtedy przestaną pisać głupoty.
    • Gość: lLelum Polelum Frasyniuk -standard - "Zamknij się" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:28
      Dzisiejsza dyskusja w audycji Radia Zet "7 dzień tygodnia"
      Nowy standard kultury osobistej w dyskusji w studio radiowym:

Frasyniuk do Giertycha : "ZAMKNIJ SIĘ"

On ma moralne prawo do tego typu odzywek,
      bo siedział w więzieniu za komuny.
      cha, cha, cha
      • Gość: kokosz Re: Frasyniuk -standard - "Zamknij się" IP: *.devs.futuro.pl 27.02.05, 16:34
        sorry, ale jak sie slucha Giertycha, to lepiej juz powiedziec ,,zamknij sie",
        niz pusicic pawia w studio.
        • Gość: lLelum Polelum Mylisz kulturę osobistą z okolicznościami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:46
          Co tu ma do rzeczy Giertych ?
          W stosunku do Giertycha wolno być Frasyniukowi chamem,
          a w stosunku do Oleksego trzeba być d.polizem ?
          Idzie o to, czy uczestnik dyskusji reprezentuje
          odpowiedni poziom w rozmowie.
          Antypatie czy sympatie wcale nie usprawieliwiają
          wieśniackich zachowań.

Ile jeszcze Władzio ma odcinać kupony od kombatanctwa?
          Niech się zapisze do ZBOWiD-u, tam takich potrzebują.
          • Gość: Roman Re: Mylisz kulturę osobistą z okolicznościami IP: 80.53.160.* 27.02.05, 16:56
            A kiedy "jechał" na swym kombatanctwie? Pewnie wolisz takiego Wrzoda(ka, który
            autentycznie wdrapał się do polityki po plecach robotników z Ursusa (co zostało
            z jego obietnic w stosunku do nich), o co oskarżał tzw. różowe hieny.
            • Gość: Roman Re: Mylisz kulturę osobistą z okolicznościami IP: 80.53.160.* 27.02.05, 16:58
              ... i jest wzorem (Wrzodak, jak i inni z kręgu przyjaciów Rosji jak mówi P.
              Wierzbicki) kultury.
          • Gość: X Re: Mylisz kulturę osobistą z okolicznościami IP: 213.77.43.* 27.02.05, 23:43
            Mieszkam na wsi, jestem córką "prawdziwego" ZBOWIDowca i wypraszam sobie, żeby
            Władka do mnie przyrównywać, chociaż w stanie wojennym uczestniczyłam w
            organizowaniu pomocy jemu i jego rodzinie. Czasy się zmieniają i Władek
            najwyraźniej też. "Antypatie czy sympatie wcale nie usprawieliwiają
            wieśniackich zachowań. Ile jeszcze Władzio ma odcinać kupony od kombatanctwa?
            Niech się zapisze do ZBOWiD-u, tam takich potrzebują". Przykro mi ale to też
            nie jest eleganckie, takie właśnie trochę w stylu Władka.
            • Gość: ILelum Polelum Przepraszam rzecz dotyczy osoby publicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:55
              Jezeli czujesz się urażoną, to przepraszam.
              Rzecz dotyczy osoby publicznej - polityka,
              który uprawiającego demagogię,
              broniącego fałszywego obrazu rzeczywistości,
              odcinającego kupony od swojej przeszłości
              (niewykluczone, że chwalebnej).
              Nie wiem co to znaczy 'prawdziwego' ZBOWiD-owca,
              czy Twój Ojciec był szeregowcem w np. w I Armii znad Oki
              - w takim razie chylę głowę,
              czy może 'utrwalaczem władzy ludowej',
              bo to oni rzadzili tą organizacją
              - w takim razie idź do diabła.
              To mówię jako syn AK-owca, i wnuk hallerczyka.
              • Gość: Roman Re: Przepraszam rzecz dotyczy osoby publicznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:10
                > czy Twój Ojciec był szeregowcem w np. w I Armii znad Oki
                A jak był kapralem, sierżantem czy nawet oficerem?
                > To mówię jako syn AK-owca, i wnuk hallerczyka.
                A ja jako syn wroga narodu, więźnia politycznego w latach 1948-1954 (już
                odszedł).
              • Gość: do ILelum Polelum Re: Przepraszam rzecz dotyczy osoby publicznej IP: 213.77.43.* 01.03.05, 01:34
                Nie przeczytałeś mojego tekstu uważnie, bo ci się nie chciało lub czytać ze
                zrozumieniem nie potrafisz. Rzecz dotyczy kultury dyskusji. I tylko tyle
                chciałam powiedzieć. Poglądy na temat Władka, zdawać by się mogło mamy podobne,
                więc konflikt nie powinien mieć miejsca (tego właśnie nie zauważyłeś w mojej
                wypowiedzi). Twoje zachowanie i stosunek do innych iście „władkowy” jest, takaż
                kultura i znajomość historii. Szkoda. PS. Kup sobie ciężarówkę. X.
        • Gość: zyx Re: Władysław "Zamknij się" Frasyniuk IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 00:24
          Tak będzie się dyskutować kiedy WZF będzie rządził!!!!!!
          Tylko krok do "internowania" wszystkich, którzy nie będą podzielać poglądó UW+
          jednego komunisty (Hausnera). Potem można ostrzej, może nawet pod ścianę??
          • jacek.bomersbach Re: Władysław "Zamknij się" Frasyniuk 01.03.05, 00:32
            Nieprawda! Władek nic takiego nie powiedział.
            Ktoś już w tym wątku cytował jak przebiegała
            rozmowa!
            Władek jest ekstra politykiem!
      • no.logo Śmieszny jesteś 27.02.05, 16:41
        Dokładnie każdemu politykowi z każdej polskiej partii można wyciągnąć głupie/chamskie/niegrzeczne odzywki. To standard naszego dyskursu politycznego. Ty jednak widzisz jedynie odzywkę Frasyniuka, bo jakoś nie zauważyłem, żebyś na tym forum oburzał się na faszystowskie teksty a la LPR i Wszechpolacy...
        • Gość: Roman Re: Śmieszny jesteś IP: 80.53.160.* 27.02.05, 16:51
          > jakoś nie zauważyłem, żebyś na tym for
          > um oburzał się na faszystowskie teksty a la LPR i Wszechpolacy...

Bo tak wygląda obiektywizm i prawda w wydaniu prawdziwych Pola(cz)ków - Giertych
          i inne Pardy kreują się na jedynych sprawiedliwych i pogromców komuny (już
          raczkując szli naprzód i cięli komunistów).
        • Gość: lLelum Polelum Nie jestem klientem politycznym LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:54
          Nie jestem klientem politycznym LPR, bo jest to sprzeczne
          z moim liberalno-konserwatywnym widzeniem świata.
          Środowisko LPR przecenia rolę kategorii naród,
          uwole z postkomuchami odrzucali przez tę kategorię polityczną.
          Ja uważam, że jednoska i naród mogą być w harmonii.
          Przypisywanie LPR faszyzmu świadczy nie o nich,
          lecz o Twojej ignorancji w dziedzinie analizy politycznej.
          • no.logo Re: Nie jestem klientem politycznym LPR 27.02.05, 17:13
            Gość portalu: lLelum Polelum napisał(a):

> lecz o Twojej ignorancji w dziedzinie analizy politycznej.

Jędrzej Giertych: “Jesteśmy jednym z ruchów, które - jak faszyzm we Włoszech, hitleryzm w Niemczech, obóz Salazara w Portugalii, karlizm i Falanga w Hiszpanii - obalają stary system masońsko-plutokratyczno-socjalistyczno-żydowski i budują porządek nowy: porządek narodowy” (J. Giertych “O wyjście z kryzysu”, Warszawa 1938, str. 31).

Poproszę o sprecyzowanie pojęcia "ignorancja". Chodzi Ci o Twoją postawę?
          • Gość: Roman Re: Nie jestem klientem politycznym LPR IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:29
            > Nie jestem klientem politycznym LPR, bo jest to sprzeczne
            > z moim liberalno-konserwatywnym widzeniem świata.
            No to niech zgadnę - jestes klientem "Najświętszego ;-) Czasu" z świętoj...
            Michalkiewiczem na czele. No bo Korwin jest całkiem sympatyczny w swym folklorze.
            No więc czego szukasz na łamach forum tego "brukowca"?
        • Gość: zyx Re: Śmieszny jesteś IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 00:30
          Czy Ty wiesz, co to jest "faszyzm"?
          Tak ciężkie obelgi można rzucać jezeli się to udowodni!!!!
          Podaj przykłady , ale konkretne!!
          Jeżeli nie lubi Michnika to może jest antysemitą???

• no.logo Llelum Polelum, dlaczego bezczelnie kłamiesz? 27.02.05, 17:52
        Gość portalu: lLelum Polelum napisał(a):

> Frasyniuk do Giertycha : "ZAMKNIJ SIĘ"

Masz pecha, chłopie. Ściągnąłem sobie mp3 z tej audycji. I zacytuję tu jej RZECZYWISTY przebieg, kłamczuszku:

Frasyniuk:
        "Jestem w bardzo trudnej sytuacji, dlatego, że ja jestem człowiekiem Okrągłego Stołu, dialogu i nieprzerywania, i rozumiem, że nie będę człowiekiem współczesnej polityki...

Giertych (przerywając):
        Ale zaraz, zaraz. Jak panu pan poseł Stryjewski...

Frasyniuk (ciągnąc dalej):
        ...nie będę przerywał albo nie uderzę pięścią w stół,

Giertych (znowu się wtrąca):
        Jak pan...

Frasyniuk:
        albo panu Romanowi Giertychowi nie powiem, żeby na chwilę zamknął się, to w ogóle nie zaistnieję.

Więc, Llelum Polelum, przeproś grzecznie i przyznaj, że nas wszystkich okłamałeś.
        • Gość: Roman Re: Llelum Polelum, dlaczego bezczelnie kłamiesz? IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:31
          Nie łudź się, tego pokroju "klienci polityczni" nie zwykli przepraszać. Raczej
          pojada pokłonić się Pinochetowi.
          • Gość: Marco Bo Llelum Polelum jest bezczelnym kłamcą, proste! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.05, 13:22
            Choć może jest po prostu idiotą, który nie wie co przeczytał albo usłyszał,
            żyje w ułudnym światku swoich kompleksów i kompleksików i leczy swoje ego
            atakując tych, którzy są mądrzejsi / uczciwsi od niego (czyli właściwie każdego)
    • Gość: dżojmaszin Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:13
      Ten maestro będzie kandydował z Wrocławia :).Pytanie : co zrobił dla tego miasta w ciągu kilkunastu lat? Czy pamiętacie "dziwne" wyjście UW z koalicji z AWS,potem po jakimś czasie informację o wieeeelkiej dziurze budżetowej.Ktoś to wcześniej policzył : wycofajmy się,usuńmy w cień,wrócimy kiedyś (teraz) w glorii odnowicieli...
      • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:34
        Tak, masz rację. Dziwne bo o rok spóźnione. A Twoje dalsze rewelacje świadczą o
        Twojej ignorancji godnej lepperowców lub psychicznych troglodytów od o. dyrektora.
    • Gość: === Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.02.05, 17:25
      Swego czasu taki jeden śmieszny gość oskarżał go o pobicie...Jak sprawa się
      skończyła? Jakie było stanowisko "prekuratury"?
      Wstydem dla Wrocławia jest chluba tego miasta, obecnie europeseł...Czy wyborcy
      rozumu nie mają?

• Gość: dżojmaszin Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:25
        Swoją drogą W.Frasyniuk chwalił się w wywiadzie w TVN Style ,że nie ma tygodnia "żeby sobie nie poboksował". :)).
        • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:37
          To co przytaczasz już świadczy tylko o Tobie i Twojej chęci naciągnięcia każdego
          słowo do swej tezy.
    • florek10 Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 27.02.05, 17:37
      Osobiście popieram Pana Frasyniuka i życzę mu aby się mu powiodło w tworzeniu
      nowego bytu politycznego, który będzie skuteczną alternatywą dla oszołomów z
      PO, PIS, SLD, Samoobrony, LPR, co te cholery wyrabija to sie w głowie nie
      mieści. Powodzenia Panie Władysławie, czas powrócić do wielkiej polityki.
      • Gość: Ilelum Polelum Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:46
        Chyba mylisz byt z odbytem.

A Władziowi życzę powrotu za kierownicę autobusu.
        =====================================
        Ale różowych ruszyło
        Wartoby Was rozliczyć z uczestnictwa w aferach
        razem z komuszkami s SLD
        • Gość: babcia jadzia Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.05, 17:56
          Chciałabym, żeby po ulicach mojego miasta specerowali tylko tacy piękni faceci
          jak Władzio. Cudny jest. Będę na niego głosować.
          • florek10 Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 27.02.05, 18:00
            ja na lelum polelum to zawsze polelum lelum chahcacha.
        • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:39
          Gonisz facet w piętkę, wyżal się w radyju lub u Michalkiewicza.
      • Gość: ant Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:41
        Coś mi się wydaje, że większość z tych wymienionych przez Pana bytów
        politycznych miało być alternatywą dla poprzednich. Chyba tu dobrze jest
        widoczny polski system prowadzenia polityki? Jeżeli coś nie wychodzi, jeżeli
        jest coś nie tak, to zmieńmy ugrupowanie i wtedy musi się udać, napewno się
        uda...:)))
      • Gość: olo Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:33
        Gratuluję inteligencji zwolennikom W.Frasyniuka i UW/PD!!!! Jeszcze krok i
        przejdą Radio Maryja:)
    • no.logo Llelum Polelum, czy odpowiesz łaskawie na pytania? 27.02.05, 18:09
      Zadałem Ci w tym wątku pytanie, a oprócz tego zarzuciłem, że bezczelnie kłamiesz.

Co się stało, że tak zamilkłeś? Czy raczysz nas jeszcze zaszczycić swoją obecnością, czy też zdemaskowanie Twojego kłamstwa spowodowało gwałtowną ucieczkę od odpowiedzialności za słowo?
      • Gość: ILelum Polelum Sorry, dopiero teraz przeczytałem Twój wywód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:29
        Robisz za kiepskiego stenografa,
        posłuchaj audycji jeszcze raz... i nie interpretuj.
        Cham jest chamem.

Zresztą jak jesteś w uwolowni, to wszystko jest zrozumiałe...
        Ty, osmarkana Maja Komorowska, Pietia Fronczewski
        i inne pożal się Boże autorytety od podpisywania listów
        drukowanych w organie tj. Gazecie uber alles gazetami.

Proponuję wystawić pomnik Władzia Frasobliwego
        i wydawać medaliki zrobione z autobusu, którym kierował
        Władzio Konspiratorek.
        • no.logo Czyli jednak nie odpowiesz... 27.02.05, 18:35
          Gość portalu: ILelum Polelum napisał(a):

> Robisz za kiepskiego stenografa,

stenografia - pisanie skrótowe (za pomocą uproszczonych liter i symboli reprezentujących słowa i wyrażenia), umożliwiające dosłowne zapisywanie przemówień, wykładów, poleceń, treści korespondencji itp.

Ja po prostu przepisałem treść audycji. I nadal twierdzę, że kłamiesz. Przekonaj mnie, że tak nie jest.

Poproszę jeszcze, żebyś wyjaśnił moją ignorancję w dziedzinie analizy politycznej, gdy zarzuciłem LPR i MW sympatie faszystowskie. Co, zabolał Cię cytat z Jędrzeja Giertycha?

Do reszty Twojego postu się nie odniosę, bo to nie argumenty lecz rynsztok.
        • Gość: rewolwer Re: Sorry, dopiero teraz przeczytałem Twój wywód IP: *.devs.futuro.pl 27.02.05, 18:36
          Twoje proby przekonania kogokolwiek sa dosc nieudolne i bazuja na probie - i to
          dosc mizernej w skutkach - wysmiania Frasyniuka. Zastanow sie co i po co
          piszesz. Kto wg. Ciebie jest porzadnym politykiem we Wroclawiu? Wg. mnie po
          Piniorze wlasnie Wladyslaw Frasyniuk.
          • Gość: XXX Re: Sorry, dopiero teraz przeczytałem Twój wywód IP: 84.112.42.* 27.02.05, 19:52
            Polityk powiadasz ?
            Rozbawiłeś mnie . To jest prymitywny człowiek który przypadkiem zrobił karierę
            na Solidarności.
            To jest kawałek prymitywnego chama nie potrafiącego samodzielnie myśleć.
            Gdy brak mu argumentu sięga po argument fizyczny , pięści.
            Od czasu gdy mu urosły ząbki w latach osiemdziesiątych, nic nie osiągnął dla
            dobra społecznego. Zachowuje się tak jakby społeczeństwo było jego zakładnikiem.
            Jest on niesamowitym populistą schlebiającym samemu sobie .
            To polityczny nieboszczyk .
            • Gość: Roman Re: Sorry, dopiero teraz przeczytałem Twój wywód IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:21
              Trudno odpowiadać na stek komunałów. Może zatem podasz kto jest dla Ciebie
              politykiem - moze posełek Antoś? Albo mistrz judo czujący koninkturę podobnie
              jak Rysio Czrnecki?
              • Gość: XXX Re: Sorry, dopiero teraz przeczytałem Twój wywód IP: 84.112.42.* 28.02.05, 18:55
                Powiem Tobie że każdy naród ma takich polityków na jakich sobie zasługuje.
                To są święte słowa . Ja mieszkam we Wrocławiu ale czasowo pracuje za granicą .
                Źle mi się robi jak słyszę o wskrzeszaniu takich zwłoków „politycznych” jak
                Frasyniuk.
                Taka reanimacja jego, nie prowadzi do niczego . To jest paradoks.
                Ten styropianowy tygrys powinien się podjąć dyskusji politycznej na wybiegu z
                piwem, a nie w TV. No chyba że w jakimś kabarecie rozrywkowym .
                Jego poziom intelektu jest przystosowany raczej do lewarka samochodu
                ciężarowego , niż do człowieka który może kreować przyszłość społeczeństwa w
                regionie dolnośląskim.

• Gość: Roman Re: Sorry, dopiero teraz przeczytałem Twój wywód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:30
                  Jw.
    • Gość: Iustitia Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.05, 18:53
      ILelum Polelum masz całkowitą rację, wstyd mi za Frasyniuka, dla mnie jego
      osoba kipi cynizmem, szkoda tylko że ludzie są tak mocno zaślepieni, ten
      człowiek miał już swoje pięć minut dlaczego tego czasu nie wykorzystał? Polskę
      już nie stać na tego typu eksperymenty reaktywacji tworu w
      postaci "pseudodemokracji". Zobaczcie kto stoi w szeregach tej partii. Czy
      naprawdę macie takie bielmo na oczach? Boże chroń Polskę od takich ludzi!
      • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 20:24
        I znowu komunały i ogólniki. No i brak logiki - jesli uważasz jak tenże Lelum,
        to nie Tobie powinno być wstyd tylko Frasyniukowi. Więc jaśniej, jesli Cię na to
        stać.
        • Gość: ceglar Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:49
          I ja sie dolacze do tematu. Ostatnio poruszalismy sprawe czestego wzmiankowania w miediach o Papiezu i Panu Adamie Malyszu. A mnie denerwuje nieustanne wzmiankowanie, wychwalanie Pana Frasyniuka w Gaziecie Wybiorczej i ta uszczypliwa wojna z Radiem Maryja - To jest jakas dziwaczna gra polityczna, rzucanie kielbasy glupiemu ludowi. Jesli RadioM (ktorego nie cierpie) wg Gazety, Pana Frasyniuka i Pana Walesy jest takie bezprawne to dlaczego nie pojda z tym do sadu? Dlaczego P. Frasyniuk pojawia sie kilkakrotnie w kazdym wydaniu Wybiorczej a inne mlode, ambitne dobrze zapowiadajace sie partie juz nie? Frasyniuk co mogl zrobic juz zrobil. Nie liczylbym z jego strony na nic wiecej. Utworzenie tej partyjki to wciaz tylko przetasowanie skladu personalnego partyjniakow. Nie chce juz czytac o Frasyniuku. Walesie mailujacym z Maryja, o Maryji o Wrzodaku....o Papierzu. Boze ten kraj jest na prawde chory.

ide na piwo
          • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.53.160.* 27.02.05, 21:09
            > inne mlode, ambitne dobrze zapowiadajace sie partie
            Może oświecisz nas które to. Może PO - dezerterzy z UW i AWS czy też wieczni
            gracze polityczni z PiS.
            • Gość: ceglar Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:34
              No chyba zartujesz;) jakie po jakie pis. Przeciez nie mialem na mysli partii obecnie rzadzacych - mam na mysli te ktore sa ale nigdy rzadzic nie beda. Bo media o nich nie mowia, bo te rzadace przechodza co kadencje mydlaca oczy transformacje pozwalajaca utrzymac sie przy korycie.

Na mysli mam np UPR - ktora ostatnio niestety zblaznila sie popierajac wspominane juz Radio Maryja. Mojego glosu juz nie dostanie nigdy - ale mimo to ta partia zasluguje na wieksze poparcie niz PO PIS LPR SLD SDLP UD UW i cala reszta rzadzacego syfu. Mozecie klucic sie, spierac nad tym kto ma racje, czy Frasyniuk czy Giertych czy Borowski - a wg mnie oni wszyscy juz mieli szanse. I nikt z nich nic nie zrobi juz dobrego.
              • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:01
                Jeśli uważasz wymienione partie za rządzące (chyba przez obecność w Sejmie), to
                UPR też miała swoją szansę - była w parlamencie. No i czymże Korwin się popisał?
                Prócz swoich błyskotliwych jak zwykle lecz utopijnych filipik? No ja pamiętam
                jedno. W czerwcu 1992 wystąpił z wnioskiem do ministra spraw wewnetrznych
                (Macierewicza) by ten udostepnił listę agentów SB wśród polityków. I dziwnym
                trafem Antoś zaraz te listy przedstawił (najpierw nazywając zasobem archiwalnym
                a później już listą agentów). Jak tu była rola Korwina, jakoś nikt nie zajmuje
                się kulisami tych wydarzeń.
                Inna sprawa - jeśli jakieś ugrupowanie było w sejmie, a nawet w koalicji
                rządowej to nie oznacza, że mogło realizować swój program. Największą możliwośc
                miały w ostatnich 12 latach SLD, AWS i PSL - na ich obiecanki bez pokrycia
                społeczeństwo dawało się nabierać.
                • Gość: cceglar Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:14
                  Wszystkie wymienione partie rzadza. Trzeba byc slepym glupim zeby sie klucic kto jest lepszy sld czy po - przeciez Ci ludzie rzadza nami od 15 lat, tylko co 4 lata sa albo w opocyji albo koaliach rzadzacych. I robia dokladnie to samo czyli nic ciekawego.
                  UPR byl w sejmie bardzo niedlugo i nic nie zrobil, ale to bylo kiedys. Partiasie zmienila. Korwin odchodzi od wladzy w UPR. Z reszta ten nieszczesy UPR nie jest zbyt dobrym przykladem...niestety mieszjaa sie tam rozne koncepcje ktore nie pozwalaja stworzyc jednolitegougrupowaniaza duzo konserwatyzmu w liberalizmie.

Potrzebujemy w pelni liberalnej partii - i gospodarczo i spolecznie.

A nie potrzebumejy ludzi ktorzy powracaja co chwile na arene policztyna pod inna bandera. Czemy Frasyniuk nie dziala dalej w UW tylko tworzy UD? skoro jest taki dobry i tak duzo moze zdzialac. PO to nic innego jak spadkowicze AWS i UW z zeszlej kadencji sejmu. SLD i SDPL to kompromitacja. LPR - oszolomstwo religijne. PIS prawie to samo. Samoobrona - bez komentarza. PSL i UP to nieszkodliwy margines (oby tak zostalo) A wszyscy to mniejsi lub wieksi socjalisci.
                  • Gość: ceglar Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:17
                    wiec ja sie pytam - gdzie sa nasze partie wolnosciowe?? partie postepu? Reformatorzy.
                    • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:42
                      Przede wszystkim reformatorzy nigdy nie mieli okazji zrealizować do końca (co
                      ja mówię, nawet w połowie) reform bo populiście (lewicowi czy prawicowi)
                      wmówili społeczeństwu, że istnieją cudowne recepty.
                  • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:46
                    Skoro wszystkie ugrupowania są do bani to sami jako społeczeństwo jestesmy
                    sobie winni - takich mamy przedstawicieli na jakich zasłuzyliśmy - to
                    oczywiście wniosek z Twojego stwierdzenia. Po drugie, scena polityczna nie jest
                    przeciez ostatecznie ukształtowana więc nie powinny dziwić przekształcenia
                    ugrupowań politycznych. Takie procesy zachodzą nawet w bardziej wiekowych
                    demokracjach.
                    • Gość: ceglar Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:53
                      to nie jest tak ze spoleczenswo ma taka reprezentacje na jaka zasluguje. bo spoleczenstwo obecnie nie ma mozliwosci wyboru. chociaz nie - wybor jest albo tzw lewica albo tzw prawica , ale sa to ciagle ci sami ludzie. Nie ma niczego nowego. A szkoda bo dopoki beda dominowaly partie ktore obecnie sa w Sejmie to nic sie nie zmieni. Dalej bedziemy dzielic ugrupowania wg schematow prawica lewica - opracowanych tylko na podstawie rodowodu i pogladow etyczno-morlanych. Nie ma tu mowy o tym co najwazniejsze - czyli o gospodarce. W tej kwestii nie mamy wyboru - jest socjal i bedzie socjal.
                      Dlaczego Frasynik nie dziala dalej w UW? Bo UW jest spalone? skompromitowane? zle sie kojarzy? a ja sie pytam kto do tego doprowadzil? ludzie ktorzy teraz robia nowa partie...wiec jaka ta nowa partia bedzie?
            • Gość: ant Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:51
              >Może PO - dezerterzy z UW i AWS czy też wieczni
              > gracze polityczni z PiS.
              A może SDPL - dezerterzy z SLD???
              • niezapowiedziany Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 28.02.05, 19:50
                ale unici, ktorzy przechodza do PD to juz nie dezerterzy. to nowa jakosc :)
      • Gość: keeelneer zawsze lejemy im do obiadu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.05, 13:46
        Pragnę tylko pozdrowić Rysia Czarneckiego, w sobotę włożyłem mu taaaką dużą koże
        z nosa do steku z karkóweczki. Normalnie ma zawsze plute do zupy, nie tylko u
        nas ale też w innych knajpach.
        Acha, jeszcze jedmno- ten wasz wspanaiły Europosełek chwalił się jak małe
        dziecko kartą do głosowania w parlamencie UE.
        P.S. Chodzą po mieście słuchy, że niebawem Rysiu zrobi wystwę fotograficzną "
        Moja pierwsza łapówka"
    • Gość: ILelum Polelum do mojego polemisty -no.logo i innych sympatyków W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:00
      1. Moja wypowiedź dotyczy przede wszystkim Władeczka F. a nie Romanka G.
      Dostrzeganie na polskiej scenie politycznej tylko tych panów świadczy
      tylko o ubóstwie kategorii politycznych, którymi operujesz.
      Co ma do rzeczy cytat z wypowiedzi Jędrzeja Giertycha z 1935 r. do
      prostactwa politycznego Władeczka F. ? Co mnie to obchodzi ?

2. Skoro jednak stosujesz zasadę przechodniości do poglądów politycznyc
      Giertychów, twierdząc, że skoro dziadek mówił A, to syn musiał mówić A,
      ergo wnuk musi mówić A, to spróbuję tą metodą zrekonstruować poglądy
      rodziny Frasyniuków - ojca Władeczka (imiona niestety nie znam) i dziadka
      (imiona również nie znam) pararelnie do Giertychów;

a) J.Giertych wyznaje doktrynę narodową w wersji jaka panowała przed wojną,
      gdyby była to doktryna faszystowska, to na pewno p. Giertych nie mógłby
      mieszkać po wojnie w W. Brytanii,
      a') dziadek Władka kim był, nie wiem czy mieszkał we Lwowie, czy na Wołyniu,
      czy miał jakieś poglądy - Władziu nie chwalił się dziadkiem po mieczu,

b) M. Giertych - syn Jędrzeja profesor biologii, dodatkowo zajmujący się
      polityką również w jakiś sposób kontynuuje tradycję swojego ojca, czy
      coś modyfikuje w jego doktrynie ? Nie wiem, nie dotarłem do źródeł.
      b') ojciec Władka - nie wiem jak miał na imię ? nie wiem, czy zależało mu
      na zapewnieniu wyższego wyksztłcenia swojemu Władkowi? Nie wiem. Czy miał
      jakies poglądy ? Może był przyzwoitym człowiekiem. Nie mogę tego
      wykluczyć.

c) R. Giertych - wnuk Jedrzeja, syn Macieja - kontynuuje tradycję narodową,
      z jego wypowiedzi wynika, ze jego poglądy ewoluują w kierunku thatcheryzmu.
      Jaki kształt ostatecznie przybiorą ? Nie wiem. Przypisywanie mu jednak cech
      diabolicznych, to gruba przesada. Na pewno jest politykiem wyrazistym.
      c') Władek F. jest tzw. mutacją tzw. bohatera ludowego a'la Janosik.
      Kombatant, męczennik, przystojniaczek. Poglądy własne ? Nie ma takich. To,
      o czym mówi, to implant- proteza zlepka ideologii uprawianej przez salon
      z Warszawki i Krakówka, gdzie centralną kategorią jest głoszenie tego, co
      "ludzie rozumni" głoszą. A głoszą, ze trzeba ich słuchac, bo oni są rozumni
      i do tego są kombatantami. Takim to władza się należy z definicji.
      A odpowiedzialność ? To dobre dla wszystkich innych, tylko nie dla nich.
      W najlepszym wypadku Władek spełnia rolę fellow-travellera (towarzysza
      podrózy lub trafniej - pożytecznego idioty).

3. W przypadku nowej partii Władeczka możemy zastosować tzw. triadę heglowską
      tj. teza + antyteza = synteza
      teza - SLD = partia komuchów i uboli
      antyteza - UW = partia agentów i fellow travellersów
      synteza - Partia Demokratyczna - PD = partia komuchów, uboli, agentów
      fellow travellersów, GW i podstarzałych
      aktorek jak osmarkana Maja K.
      • Gość: Roman Re: do mojego polemisty -no.logo i innych sympaty IP: 80.53.160.* 27.02.05, 21:06
        Akurat nic nowego nie powiedziałes prócz dogłębnego wyartykułowania nienawiści
        do przyzwoitych ludzi. Może zatem ujawnisz swoich idoli i ich zalety.
        • Gość: rewolwer Re: do mojego polemisty -no.logo i innych sympaty IP: *.devs.futuro.pl 27.02.05, 21:11
          wlasnie. Ja tez juz Ciebie o to prosilem i... cisza...
        • Gość: ILelum Polelum Re: do mojego polemisty -no.logo i innych sympaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:42
          Wskaż zdanie w którym dopatrujesz się "dogłębnie wyartykułowanej nienawiści".
          Kto nie z wami, ten jest nieprzyjacielem rodzaju ludzkiego.
          Cóż nowoczesność w polityce, to nowe sofizmaty.
          Udowodnij, że to co mówię jest absurdalne. Nie obawiam się tego, bo nie ma
          takiej możliwości.
          Więcej powiem: to własnie Unia Wolności zrodziła golema politycznego Leppera.
          Metody UW najlepiej ilustruje przypadek Marka Kempskiego z Katowic. Podobnie jak
          Władeczek był objawieniem AWS, lider robotniczy po szkole średniej. Poseł.
          Zostaje wojewodą katowickim, zastępcy z UW. Mówi głośno o walce z korupcję,
          liczy nawet na fotel ministra SWiA. W tym czasie za plecami koledzy zastępcy z
          UW robią interesy ze złodziejami. Na kogo spada wina ?

Patrzę na na listę pożal się Boże fantomu politycznego Partię Demokretyńską i
          tych którzy wg GW "Dotychas podpisali apel popierający" i kogo widzę :

Jana Widackiego, co to będąc wicemnistrem nie wiedział, że rejestruje fundację
          ubecko-gangsterską, czy osławionego Daniela Olbrychskiego, którego sława
          przeminęła 20 lat temu, czy trzeźwego inaczej literata Pilcha Jerzego, a może
          rodzinę Łazarkiewiczów ? Brakuje mi jeszcze kombinatora mininstra kultury
          Dąbrowskiego, ale on, jak znam życie dołączy później. Tylko nałozy podatek na
          bilety filmowe i założy instytucję, która będzie doić podatnika, a którą on w
          sposób nieusuwalny będzie zarządzał.
          Ludu Wrocławia kabaret z Władkiem w roli głównej.
          • Gość: Roman Re: do mojego polemisty -no.logo i innych sympaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:20
            > Wskaż zdanie w którym dopatrujesz się "dogłębnie wyartykułowanej nienawiści".
            Proszę bardzo,
            1. z postu rozpoczynającego wątek, sam tytuł: "Frasyniuk - wstyd Wrocławia"
            2. choćby to: "Swoje kombatanckie wypociny razem z Bujakami, Wałęsami
            chce przedstawiać jako prawdy uniwersalne."
            3. i to: "O ile pewien sposób arykulacji był naturalnym dla lewactwa
            z Michnikiem czy Kuroniem na czele- nie sposób im bowiem
            odmówić oczytania, znajomości doktryny i umiejętności
            formułowania myśli, to w przypadku naśladowania ich
            przez kierowcę Frasyniuka, czy mechanika Bujaka (ostatnio
            nawet doktoranta politologii)to jest po prostu kabaretowe."
            nie szczędzisz również zmarłemu, nie dopuszczasz mysli, że mechanik może się
            kształcić.
            4. z innej wypowiedzi: "... uwole ..."
            5. z jeszcze inneJ: "Chyba mylisz byt z odbytem. A Władziowi życzę powrotu za
            kierownicę autobusu.
            Ale różowych ruszyło
            Wartoby Was rozliczyć z uczestnictwa w aferach [chciałoby się zapytać JAKICH}
            razem z komuszkami s SLD"
            6. nastepna: "Zresztą jak jesteś w uwolowni, to wszystko jest zrozumiałe...
            Ty, osmarkana Maja Komorowska, Pietia Fronczewski
            i inne pożal się Boże autorytety od podpisywania listów
            drukowanych w organie tj. Gazecie uber alles gazetami."
            7. a tu wzniosłes się na szczyt erudycki i logiki (chyba po heglowskim
            ukąszeniu): "W przypadku nowej partii Władeczka możemy zastosować tzw. triadę
            heglowską
            tj. teza + antyteza = synteza
            teza - SLD = partia komuchów i uboli
            antyteza - UW = partia agentów i fellow travellersów
            synteza - Partia Demokratyczna - PD = partia komuchów, uboli, agentów
            fellow travellersów, GW i podstarzałych
            aktorek jak osmarkana Maja K. "
            8. i jeszcze: "Zgodnie z zasada "z polską szlachtą polski lud", na listę
            poparcia dla PD
            (Partyjnych Demokratów) ma wpisać się Szarik z "Czterech pancernych" wraz w z
            Andrew ŁaYdą."
            > Udowodnij, że to co mówię jest absurdalne. Nie obawiam się tego, bo nie ma
            takiej możliwości.
            Piękny przykład bezprzykładnej arogancji - jw.

> Więcej powiem: to własnie Unia Wolności zrodziła golema politycznego Leppera
            No pewnie. Odpowiada również za powódź 1997, epidemie grypy, szalone krowy, a
            ostatnio sięgnęła mackami do Azji i wywołała tsunami.

> Metody UW najlepiej ilustruje przypadek Marka Kempskiego z Katowic.

Oto metoda, jak nie za bardzo wychodzi obrzucanie błotem wg. schematu powyżej,
            to trzeba sięgnąć po ostateczny argument - pospolici złodzieje - to najbardziej
            przekonuje maluczkich. Oby w innych ugrupowaniach było tylu aferzystów co w UW.
            Może jednak przytoczysz więcej faktów, bo takimi ogólnikami może rzucać każdy.

Nie będę przytaczał dalszych cytatów, pomówień z poziomu rynsztoka. Pewnie
            ugodził Cię odłamek z szamba Wildsteina (nawiasem mówiąc wielki prezent dla
            pogrążającego się w niebycie SLD).
            A swoją drogą - to świadectwo kompleksów i frustracji (niektórzy nie mogą
            znieść myśli, że byli i sa porządni, odważni ludzie).
            • Gość: ILelum Polelum Do polemisty Romana - imiennika Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:53
              Drogi Romanku

I. Nie interesuje mnie to czy jesteś
              członkiem UW, czy działasz w tzw. młodzieżówce,
              czy Władysław F. jest Twoim idolem.
              Wszystko to jest dopuszczalne,
              tylko nie zapominaj o jednym:

Pan Frasyniuk jest osoba publiczną,
              jest politykiem i jako taki jest
              prześwietlany przez wyborców
              (też do nich należę i korzystam z pełni praw wyborczych).
              Kazde jego zachowanie jest obserwowane i prześwietlane,
              bo to należy do gier uprawianych w demokratycznych
              systemach politycznych.
              Moja wypowiedź mieści się doskonale w tej konwencji.

Twoje pracowite wyliczenie moich rzekomych przewin
              w niniejszej dyskusji świadczyć może tylko o tym,
              że prowadzę dialog z ludźmi którzy ponad logikę, rozum i ironię
              przedkładają emocje, nieznajomość faktów i wiarę w polityczne idole.

II. Trudno jest dzisiaj zorientować się w polityce polskiej.
              Świetny, niezależny opis sytuacji w III RP daje prof.
              Jadwiga Staniszkis w swojej książce "Postkomunizm".
              Stosuje w niej ANALIZĘ KSZTAŁTOWANIA się
              systemu politycznego, społecznego i gospodarczego III RP.
              Systemu, który jest zupełnie niesterowny,
              nie dostosowany do działania w warunkach XXI wieku.
              Trudna lektura, ale warto po nią sięgnąć,
              jeżeli chcemy ocenić działania m.in. środowiska UW,
              a tym samym i naszego bohatera głównego -W.F.
              Jako ciekawostkę warto dodać, że mimo braku cenzury w Polsce,
              Pani profesor dosyć długo musiała szukać wydawcy.

III. Skorumpowany system polityczny III RP nie wziął się ex nihilo,
              lecz miał swoich pracowitych twórców.
              Temat jest bardzo słabo rozpracowany, dotyczy powstania idei,
              często nieuswiadamianych, które legły u podstaw m.in.
              umów Okrągłego Stołu, a których głównym nośnikiem było środowisko GW
              - grupa, której duchowo przewodzili Kuroń i Michnik
              (jest to oczywiscie pewien skrót myślowy).

Korzenie ideologiczne idei wcielanych w życie w III RP
              sięgają końca lat 50, kiedy wśród tzw. rewizjonistów w PZPR
              dokonywano m.in. oceny II RP. Wnioski jakie wówczas wysnuto
              wcielono w życie właśnie po roku 1989 i to trwa ...
              tylko,ze jest to zupełnie fałszywa diagnoza rzeczywistości.
              Sięgnięto po trupy w szafie, sławny spór Piłsudski-Dmowski itd.
              Zamiast studiować rozwój systemu amerykańskiego w latach 50
              (klucz do sukcesu), czy wpływ doktryny ortoliberalnej na sukcesy
              w gospodarce niemieckiej w latach 50 i 60,
              a także rozwój systemu polityczno- gospodarczego w Japonii,
              ufundowano nam idee ... z lodówki.
              A kto kreował te nasze idee ... historyk-ideolog Michnik,
              pedagog-ideolog Kuroń. Idee w 1989 r. zupełnia archaiczne,
              zupełnie nie odpowiadające wyzwaniom.
              Świetnie to przeczuwał Stefan Kisielewski,
              który nieprzypadkowy już pod koniec lat 80'
              miał problemy z Turowiczem w "Tygodniku Powszechnym",
              drugim obok ww. środowisku,
              które odpowiada za wadliwe skonstruowanie przesłanek ideowych
              koniecznych do funkcjonowania państwa.

Podkreślam, ze nie sposób w paru zdaniach
              mówić o tych trudnych i słabo znanych sprawach.
              O wpływie idei, lub ich braku na system polityczny państwa.
              Po 15 latach III RP widać gołym okiem jak w rzeczywistości
              funkcjonuje obecny polski systemu polityczno-społecznego
              - niesterowność systemu politycznego ( brak centrum decyzji politycznych)
              - inflacja prawa
              - brak aktywności politycznej wśród obywateli
              - brak idei modernizacji systemu III RP w ramach UE
              - demoralizacja i cynizm sporej grupy polityków
              - korporacjonizm grup zawodowych

Są na szczęście ludzie i środowiska,
              które mają świadomość występowania tych
              patologii, których nie wyczerpuje ww. lista.
              Wcale mi nie przeszkadza to,
              że część z tych osób była wcześniej w UD i UW.
              Ważne, że zrozumieli ... przeczuli, że idee
              które realizowane są przez III RP opierają się
              na fałszywych przesłankach.
              Że głównym celem państwa i partii w nim działających
              wcale nie jest zwalczanie innych partii, lecz szukanie
              wizji, szukanie konkretnych rozwiązań dla Polaków
              w ich nieprzyjaznym (niestety) systemie społeczno-politycznym.
              To co usiłuje robić nowy twór partyjny pod wodzą Frasyniuka,
              to histeryczna próba cofnięcia historii.
              Jeśli to co ma do zaoferowania R. Giertych jest tylko antytezą,
              tego co wcielił w życie A.Michnik, to twierdzę, że jest to z góry
              skazane na niepowodzenie. Byłoby to tylko reaktywowanie trupa
              Dmowskiego, który należy do historii.
              W tym układzie twierdzenie, że głównym problemem politycznym Polski
              AD 2005, główna osią sporu politycznego jest spór GW+UW z LPR jak to
              usiłuje pokazać Władzio F. należy do kategorii kabaretowo-politycznych.

4. Drogi Romanku
              Temat jest bardzo baaardzo szeroki. Ciekawy opis metod stosowanych
              przez UW wspieraną przez SLD znajdziesz w dziesiejszej Rzeczpospolitej
              w artykule P. Semki 'Nowa wojna na górze'. Polecam.
              I moja przyjacielska rada, spróbuj myślec na własny rachunek, nie patrz
              na tzw. autorytety - po prostu open your mind, czego serdecznie Ci życzę.
              A tu we Wrocławiu też nie brakuje ludzi zdolnych podjąć najtrudniejsze
              wyzwania w kraju.
              Powiem to tak: kiedy AWS i UW powoływały rząd po wyborach 1997 r., myślę,
              ze bardziej fortunnym wyborem byłoby powołanie na stanowisko premiera
              Andrzeja Wiszniewskiego niż Jerzego Buzka. Ale to jest juz zupełnie inna
              historia, która jest już historią, bo czas szybko płynie. dobranoc
              • Gość: Roman Re: Do polemisty Romana - imiennika Giertycha IP: 80.53.160.* 01.03.05, 22:50
                Dzieki za dobre rady. Pozwól, że fundamentalnie się z toba nie zgodzę lecz i nie
                widzę sensu dalszej tu polemiki. Nie jest moją winą, że Maciej Giertych dał
                swemu synowi na imie tak samo jak wcześniej moi rodzice mi. No i dla jasności -
                nie należę do UW jak i jej młodzieżówki (cha, cha, w tym roku kończę 50 lat),
                dla jeszcze większej - jestem apolityczny (w sensie formalnej przynależności) od
                urodzenia. Nigdzie też nie napisałem, że nie wolno Ci krytykować Frasyniuka czy
                kogokolwiek innego. Śmieszy mnie, Twoja intencja gdy piszesz o Pani prof.
                Staniszkis (która nie musi być dla mnie autorytetem) sugerując istnienie ukrytej
                cenzury (pewnie stoi za tym UW). Wszak znacznie większe krytyczne i bzdurne
                rzeczy się publikuje (o UW również, a może przede wszystkim). I jeszcze jedno -
                wskaż w którym kraju postkomunistycznych system polityczny funkcjonuje znacząco
                lepiej niż w Polsce. Może podasz Czechy i przeprowadzoną dekomunizację? I jak ma
                się do tego urastająca do jednej z głównych sił politycznych twardogłowa
                Komunistyczna Partia Czech i Moraw. Albo rosnąca, mimo bilionów euro
                wpompowanych w gospodarkę, nostalgia za NRD we wschodnich Niemczech (tam też
                przprowadzona swoistą dekomunizację). Nie widzisz wspólnego mianownika?
          • Gość: do ILelum Polelum Re: do mojego polemisty -no.logo i innych sympaty IP: 213.77.43.* 01.03.05, 01:50
            "Na kogo spada wina ?".
            Na ciebie. Skoro wiesz jak, to powinieneś rządzić nie oglądając się na innych.
      • no.logo Chłopie, czy ty w ogóle rozumiesz to, co czytasz? 27.02.05, 22:00
        > Moja wypowiedź dotyczy przede wszystkim Władeczka F. a nie Romanka G.

Zgadza się. Nazwałeś go chamem i zacytowałeś coś, czego nigdy nie powiedział. Innymi słowy - okłamałeś wszystkich czytających Twoją wypowiedź, co jasno Ci udowodniłem wpisując tu dokładny zapis rozmowy w Radiu Zet. Do tej pory nie doczekaliśmy się przeprosin.

> Co ma do rzeczy cytat z wypowiedzi Jędrzeja Giertycha z 1935 r....

Ty chyba naprawdę nic nie rozumiesz. Spróbuję więc łopatologicznie. Najpierw napisałem o tym, że ludzie Twojego pokroju reagują na "chamstwo Frasyniuka", a nic nie piszą o faszystowskich tekstach a la LPR lub Wszechpolacy. Ty na to, że przypisywanie przeze mnie LPR-owi i MW faszyzmu świadczy o mojej ignorancji. Więc zacytowałem Ci niekwestionowany autorytet LPR i MW, który był zwykłym prostackim faszystą. Paniał?

> W przypadku nowej partii Władeczka możemy zastosować tzw. triadę heglowską
        > tj. teza + antyteza = synteza

Chłopie, Hegel chyba się w grobie przewraca, jak słyszy Twoje prostackie powoływanie się na jego doktrynę.

A na koniec - masz jakiś straszny kompleks na punkcie M. Komorowskiej? Opowiedz o tym więcej
        • no.logo Koniec dyskusji, llelum polelum to kłamca i tyle 27.02.05, 23:03
          Późno już, idę spać. Nie chcesz odpowiedzieć na zarzut bycia kłamcą? Trudno. Ale nie łudź się, że ktokolwiek będzie Cię traktował poważnie, skoro zostałeś zdemaskowany nie jako odpowiedzialny polemista, lecz zwykły, zaślepiony nienawiścią kłamczuszek.

Dobrej nocy.
        • Gość: ILelum Polelum Re: Chłopie, czy ty w ogóle rozumiesz to, co czyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 00:05
          Gdzie ja napisałem, że Władysław jest chamem ?
          Napisałem, że "W stosunku do Giertycha wolno być Frasyniukowi chamem",
          Nie widzisz różnicy między jednym a drugim ?
          Bycie chamem a zachowanie chamskie wobec jakiejś osoby, to są dwie
          różne sprawy.
          Na cyt. mp3 posłuchaj fragment trochę późniejszy niż cytujesz, ten w momencie
          zamieszania. Ale jeżeli już tak pragniesz tych przeprosin, to proszę bardzo.
          Przepraszam. Czy problem zniknął ?
          Co do triady heglowskiej, to nie obawiaj się o moją ingnorancję. Akurat w tej
          dziedzinie nie ma takiej możliwości. Hegel dla mnie nie jest żadnym autorytetem,
          a jego triadę traktuję z przymrużeniem oka. Bo na nic więcej nie zasługuje.
          Podobnie jak niejaki mistrz dialektyki postmarksistowskiej Adaś Michnik
          "poszukiwacz sprzeczności" i mistrz Władeczka.
          A aktorstwa Komorowskiej po prostu nie cierpię i nie muszę się z tego
          tłumaczyć. Jak ktoś nie ma talentu aktorskiego, to musi zamiast występów
          w teatrze, czy w filmie - udzielać się na listach poparcia drukowanych w GW.
          A Ty z kolei nie powiedziałeś mi na parę rzeczy:
          -jakie poglądy osobiste ma Władysłwa F. ?
          -co ma do zaoferowania, oprócz antylustracji i wygłaszania filipik
          przeciwko PO ?
          -dlaczego mam go kochać, podziwiać i uwielbiać za to,ze mówi farmazony ?
          Tym razem Twój ruch. Czekam.
          • no.logo EOT 28.02.05, 10:16

> Na cyt. mp3 posłuchaj fragment trochę późniejszy niż cytujesz, ten w momencie
            > zamieszania.

No właśnie słucham, słucham i nie słyszę Twojego "Frasyniuk do Giertycha - CHAMIE". Frasyniuk wydaje się w tej dyskusji (to rzeczywiście dziwne) oazą spokoju i opanowania, w przeciwieństwie do kilku innych dyskutantów.

> Przepraszam.

Widzisz, czyli jednak można. Tak - zniknął problem Twojego oszczerstwa.

> Co do triady heglowskiej, to nie obawiaj się o moją ingnorancję. Akurat w tej
            > dziedzinie nie ma takiej możliwości.

O, filozof? Może dr Roman K., słynny obrońca Pinocheta i Inkwizycji? Czy raczej student?

> A aktorstwa Komorowskiej po prostu nie cierpię

I masz do tego święte prawo. Lecz jak ma się poziom aktorstwa do sympatii politycznych? Co mają ze sobą wspólnego? To tak, jakbym powiedział, że w życiu nie zagłosuję na Giertycha, bo marny z niego brydżysta...

> A Ty z kolei nie powiedziałeś mi na parę rzeczy:

Nie mogę odpowiedzieć na te pytania, bo już na samym początku popełniłeś błąd. Założyłeś, że jestem członkiem tej partii albo znajomym Frasyniuka. A ja po prostu wystąpiłem w obronie pewnych zasad, takich jak nieokłamywanie rozmówców.

Co do programu PD - pewnie to wyśmiejesz, ale powołują się na mowę Peryklesa z "Wojny peloponeskiej". Dla mnie to bardzo wiele.
          • Gość: do ILelum Polelum Re: Chłopie, czy ty w ogóle rozumiesz to, co czyt IP: 213.77.43.* 01.03.05, 02:00
            "Gdzie ja napisałem, że Władysław jest chamem ?"
            Otóż napisałeś ale szukać musisz sam w tym swoim słowotoku. Pewnie nie
            znajdziesz, bo o twoich problemach z czytaniem już cię informowałam.
            PS. taka nasuwa się konkluzja: w ..... był i ..... widział.
        • Gość: Roman Re: Chłopie, czy ty w ogóle rozumiesz to, co czyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:28
          > A na koniec - masz jakiś straszny kompleks na punkcie M. Komorowskiej?
          > Opowiedz o tym więcej
          Tego raczej Hegel nie wyjasni, moze więc Freud?
      • Gość: ami Re: do mojego polemisty -no.logo i innych sympaty IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 03.03.05, 16:04
        jestes aroganckim chamidłem a pochodzenie akowsko(może być- tata mógł sie
        zapisać, bo tak wypadało) -hallerczykowskie (endecja- min. robili psikusy
        zydom) nie daje ci żadnego powodu zeby poniżac bliźnich . Wstydz sie sam i
        lustruj swoją familię
        • Gość: ILelum Polelum No tak, mój śp. Tatus - zaplutym karłem reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:41
          Wg. amiego - ja jestem aroganckim chamidłem
          (I am arrogant hamidlo. );
          - mój Ojciec zapisał się w 1943 r.
          do Armii Krajowej, ponieważ
          tak wypadało- zapewne dostał
          dzięki temu więcej cukru na bimber;
          - mój Dziadek będąc w Błękitnej Armii, d
          do której trafił z niewoli, miał
          pecha, bo powinien znaleźć sobie etat
          w Czeka;
          - Hannah Arendt moja ulubiona autorka
          z dziedziny filozofii politycznej
          powinna .... ami dokończ... potrafisz ...

Władziu, wchodzisz na to forum i czytasz. Nie wstydzisz się
          takiego "obrońcy" ?
    • Gość: Aktorka Pomyliłam się 15 lat temu IP: 168.12.253.* 28.02.05, 00:12
      Pragnę Państwa poinformować, że w Polsce nie skończył się komunizm.
      • Gość: Toto Milosc do komuny w narodzie nie ginie... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 28.02.05, 04:41
        • smutas3 Stryjewski - chlubą Wrocławia... 28.02.05, 06:23
          A ja,wbrew oszalałym z nienawiści oszołomom typu Lelum...,zagłosuję właśnie na
          Frasyniuka !
          Choćby za to,że potrafił dać po pysku Stryjewskiemu ! Gdyby go jeszcze
          porządnie kopnął w dupę !
          • Gość: ILelum Polelum Re: Stryjewski - chlubą Wrocławia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:01
            Co mnie obchodzi Stryjewski ?

Na tym polega "wyższość" gnostyków politycznych z Mumii Wolności -
            Reaktywacja. Mi wolno bić w mordę Stryjskiego bo ja należę do tych z racją
            urodzonych - bo jestem Władeczek z konspiry.

W imię tego, że jestem w Mumii Wolności wolno mi brać łapówki (casus
            prezydentów miasta Łodzi).
            • Gość: witka Re: Stryjewski - chlubą Wrocławia... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 03.03.05, 16:14
              krzyżówkowy ćwierćinteligencie , kogo udajesz, nie jesteś ze sfery całych
              inteligentów, jaklies brednie o gnostykach, nie wiesz co mówisz, F. nie udaje
              nikogo a tty udajesz i sie podajesz- mumia woln. to epitet wymyślony przez
              urbana a propos
              • Gość: ILelum Polelum Czemu wicia się denerwuje ..M jak miłość obejrzała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:15
                Niech 'wicia' nie wtrąca się jak nie wie o co chodzi.
                Rozpoznawanie gnozy w polityce to nie jest temat dla
                osób tego pokroju jak 'wicia'.
                A o interpunkcji 'wicia' słyszała?
                O wielkich literach, kropkach itd.
                Wicia chyba bardzo kochać tv-seriale.
          • Gość: === Re: Stryjewski - chlubą Wrocławia... IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.02.05, 19:41
            No i ja dziękuję za konkretną odpowiedź. Znaczy się umorzono?...
      • niezapowiedziany Re: Pomyliłam się 15 lat temu 28.02.05, 19:53
        :) cudne!

tylko Szczepkowska podpisala te deklaracje :(
    • Gość: Ilelum Polelum Frasyniuk, Hausner, Komorowska ...i Szarik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:07
      Zgodnie z zasada "z polską szlachtą polski lud", na listę poparcia dla PD
      (Partyjnych Demokratów) ma wpisać się Szarik z "Czterech pancernych" wraz w z
      Andrew ŁaYdą.
      Oj będzie wesoło, będzie
    • Gość: Ewa Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 09:45
      wiesz, jak sie ktos nazywa lelum polelum to faktycznie ma mało do
      powiedzenia.tak sie zastanawiam co Ty w zyciu mogłes zrobic , coś ważnego , dla
      innych no co... a krytykować innych to najłatwiej i do tego anonimowo.Mysle
      ze masz duzo z retorykui Radia Maryji. Zastanow sie co JA zrobiłem zrobiłam tak
      naprawde dla tego kraju a nie tylo dla siebi no pomyśl a ppotem napisz cos
      mądrego
    • Gość: gskor Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:11
      gdyby nie tacy ludzie jak Frasyniuk, co najwyżej mógłbyś dziś takie mądrości
      wygłaszać sam przed sobą i to po cichu
      • niezapowiedziany Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 28.02.05, 19:55
        problem w tym, ze Frasyniuk nie dopuszcza zadnych innych pogladow (nie chodzi
        mi o jego dyskusje z Giertychem, ale i wczesniejsze z ostatnich lat, dotyczace
        wielu spraw wypowiedzi) niz jego, bo on dzialal w podziemiu!
        • niezapowiedziany Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 28.02.05, 19:56
          niedopuszcza w tym znaczeniu, ze osmiesza, dyskredytuje i jest agresywny i
          kpiacy wobec ludzi, ktorzy mysla inaczej.
    • Gość: 3x Wypedzic szofera z Wrocławia IP: *.76.classcom.pl 28.02.05, 20:37
      Ale wiocha!
    • jacek.bomersbach Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 01.03.05, 00:28
      Tylko narzekacie. A Pan Frasyniuk to jeden
      z największych polskich patriotów, który
      wiele lat spędził w więzieniu, żebyście dzisiaj
      mogli żyć w wolnej Polsce.
    • Gość: Faeton Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:07
      Wstydem Wrocławia są raczej takie mutanty wyrosły na dialektyce marksistowskiej
      i posługujacy sie dawnym notatnikem agitatora. Najważniesze to zamącić ludziom w
      głowe i mataczyć tak jak to czynią Janik,Oleksy,Kwaśniewski i spólka to oni są
      bezwstydni ! Chadko słuchać imć Lelum Poleleum . Wać pan wstydu nieznasz!
      • Gość: jo Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: 80.50.49.* 01.03.05, 09:18
        Domeną pan F. jak i innych działaczy S. jest 'farbowanie" czyli zmienianie partii przy upadku:-)
    • evaww Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 02.03.05, 00:12
      Zgadzam się z Frasyniukim, a nie z Tobą.
      • asicca Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 02.03.05, 12:42
        no wstyd, wstyd!
        ja sie wstydze za niego, ze on sie nie wstydzil przed ludzmi, ktorzy znali jego
        rodzine tak postapic ze swoja wlasna matka...
        wstyd i hanba!
      • Gość: pogromca oszołomów Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.piotrkow.net.pl 03.06.05, 22:35
        wołodia wracaj do siebie nikt cie tu nie chce
      • Gość: czł. PO Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.piotrkow.net.pl 04.06.05, 19:42
        jeśli KAczyński chce delegalizować SLD, niech zdelegalizuje też neo-SLD , czyli
        PD, partię zdecydowanie bardziej agresywną
    • Gość: iLelum Polelum Życie dopisuje scenariusz - członkowie SLD idą do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:24
      No cóż drodzy przyjaciela dyskutanci - życie dopisuje scenariusz

Inforamcja z Onetu z 03.03.05
      ======================================
      "Gazeta Wyborcza" pisze o chętnych do wstąpienia w szeregi Partii
      Demokratycznej. W Łodzi do nowego ugrupowania chcą wstąpić setki członków SLD,
      co dla lokalnych działaczy Partii Demokratycznej jest sporym zaskoczeniem.
      Najbardziej pożądanym politykiem z łódzkiego SLD jest jednak premier Marek
      Belka. Jeśli zdecyduje się wstąpić do nowej formacji, ma zapewniony fotel lidera
      łódzkiej PD i pierwsze miejsce na liście do parlamentu.

W Toruniu o przejściu do Partii Demokratycznej myśli część Stowarzyszenia Ordynacka.
      ===================================
      Roman - proszę o komentarz
      no.logo - proszę o komentarz
      jacku.bomersbach - proszę o komentarz
      florku10 - proszę o komentarz
      smutas3 - juże wiem, dlaczego przybrałeś sobie takie pseudo
      gskor, faetony etc.etc. ;-))))
      • Gość: a1 Re: Życie dopisuje scenariusz - członkowie SLD id IP: 217.153.113.* 03.03.05, 15:12
        Lelum - wyprowadz sie na Bialorus, jezeli ci przeszkadza polska rzeczywistosc

all resistance is futile jak mawial Borg do kapitana Picarda. reszta userow na
        forum i tak okazala ci o wiele wiecej cierpliwosci niz na to zaslugujesz
        • Gość: ILelum Polelum a1- jesteś userem funkcjonariuszem od cenzury ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:34
          Co Cię tak zniecierpliwiło w moich postach ?
          Czy ktoś Cię przymusza do ich czytania ?
          Czy używam w nich wulgarnych sformułowań,
          nawołuję do nienawiści rasowej, czy jakiekolwiek ?
          Nie.
          To czemu usiłujesz robić za cenzora na wolnym forum ?
          Rozmawiam o polityce, o politykach,
          wyrażam swoje poglądy publicznie, bo to gwarantuje mi
          Konstytucja.
          A do Białorusi, to raczej Tobie jest bliżej,
          więcej - Białoruś jest w Twoim umyśle,
          co da się wyczytać w wypowiedzi, którą spłodziłeś.
          • alphaone Re: LP- jesteś userem od propagandy? 04.03.05, 17:56
            daj spokoj Lelum, po prostu meczace jest to, ze jak polski internet dlugi i
            szeroki, ty i tobie podobni uzytkownicy nie robia nic innego tylko szkaluja
            przyzwoitych ludzi (tak, wlasnie o Frasyniuka mi chodzi) i narzekaja na
            wszystko na co da sie narzekac.

uprzedzajac pytanie, zdaje sobie sprawe z tego ze nie musze tego tworzonego
            przez was bagna czytac, ale korzystajac z tej samej wolnosci slowa, ktorej ty
            naduzywasz wyrazam niniejszym swoj sprzeciw.
      • Gość: Roman Re: Życie dopisuje scenariusz - członkowie SLD id IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:12
        Jeśli to ma być koronny dowód Twojej nieustającej tezy, to brzmi to żałośnie.
      • no.logo Odpowiedź dla Leluma 03.03.05, 16:15
        Ktoś już słusznie zauważył, że okazaliśmy Ci wiele cierpliwości, ale ok. Prosisz o komentarz, dostaniesz komentarz.

Gdybyś zastosował zanikającą w naszym narodzie umiejętność czytania ze zrozumieniem, to dostrzegłbyś, że do Demokratów setki działaczy SLD "chcą" wstąpić, a nie "są przyjmowani".

Gdybyś wykroczył w swym penetrowaniu rzeczywistości poza portal Onet.pl, to dostrzegłbyś również, że do Demokratów już wstąpiło wielu polityków - ale nie SLD, lecz PO, przede wszystkim na Pomorzu.

Ale to wszystko jest tylko "gdybyś". Bo Ty przecież wiesz, że zdrada przy Okrągłym Stole, że różowi, że agenci, że wyprzedają majątek, że dogadują się z komuchami, że to w ogóle świnie i wcale nie walczyli o wolną Polskę. Co nie?
        • Gość: ILelum Polelum pluralis maiestatis -'okazaliśmy Ci wiele cierpliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:52
          no.logo
          Dziękuję za 'okazanie ...cierpliwości'.
          Jest to wielka łaskawość.
          Dodam przekornie ... przed siedzibami
          PD na Pomorzu kandydaci na członków
          dzień i noc czekają możliwość wypełnienia
          deklaracji. Powstały komitety kolejkowe,
          które pilnują, aby nikt spośród oczekujących
          nie zapisał się do PD poza kolejką.
          W okolicach końca kolejki widziano
          "Konia polskiego".
        • Gość: Pewex Re:Wynurzenia no.logo IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.05, 22:53
          Podpisywanie się tytułem modnej w pewnych infantylnych kręgach książki to
          aberacja.Twoja miłość do mummi wolności to nekrofilia.Możesz oczywiście
          zaprzeczać że ROAD i UD były w dużej mierze kontrolowane przez służbe
          bezpieczeństwa.Że powstanie KOR-u nie było takim "spontanicznym" działaniem
          kilku gęgaczy.Układ w Magdalence też nie miał miejsca.A latyfundia Władka
          "bohatera tamtego czasu" to oczywiście wynik ciężkiej pracy, a nie nagroda za
          "zasługi" polityczne.Wolna ręka do uwałaszczenia się nomenkulaturze, brak
          dekomunizacji i lustracji to właśnie to właśnie wynik poparcia m.in dla uwecji
          takich "pozytecznych idiotów" jak ty.
    • Gość: Prawdziwy Solidary Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:02
      Biedny kierowca-mechanik lat 80-tych, a teraz panisko i właściciel firmy
      transportowej. Czyżby zyski spadły i trzeba znowu dostac się do koryta, bo na
      ZUS nie starcza? Wstyd i hańba towarzyszu towarzyszy!!!
      • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:10
        > właściciel firmy transportowej.
        To wstyd i przestępstwo? Komunizm wiecznie żywy, jak widać.
    • Gość: JÓZEK Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.os.kn.pl 04.03.05, 16:07
      Władyś -chwalisz się że jesteś jeszcze aktywnym bokserem - Zajmij się treningami
      w sali ,a politykę zostaw mądrym ludziom . Będzie mniejszy blamaż. Może
      przestaną Cię nazywać półintyligentem co widać na razie na każdym kroku.
      • Gość: kruk Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:24
        Wrocław to bardzo dziwne miasto.Jak sie czyta Wasze opinie na formum to robi
        się niedobrze.Widać geny ukraińskie macie.Tak bluzgać na siebie oczerniać
        pajacować.Wstyd.Wam by się przydał Lukaszenka,to pozamykalibyście te wredne
        mordy.Zawziete towarzystwo.
        • Gość: mis Re: Frasyniuk - glupek wstyd Wrocławia IP: *.76.classcom.pl 06.03.05, 01:17
          Giertych – Czy pan się dobrze czuje? To, co pan powiedział świadczy o kompletnej
          schizofrenii. Jak może być pan w opozycji do rządu, którego premier deklaruje,
          że chce wstąpić do pańskiej partii a którego wicepremier jest członkiem pańskiej
          partii? To jest absolutna schizofrenia. Nie można być jednocześnie w opozycji i
          w koalicji. To jest taka podstawowa prawda, którą niech pan wreszcie zrozumie.

Frasyniuk – Niemożliwe.

Giertych – Inaczej pan będzie mówił rzeczy, które mamią opinię publiczną.

Frasyniuk – Niemożliwe. Pan ma naprawdę fantastyczne szkoły. Czy pan kończył
          szkołę w Moskwie?
    • Gość: Roman Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.dozamel.com.pl 07.03.05, 09:19
      W którym roku sie urodziłeś. Czy wiesz co było za komuny
    • Gość: Admiral plk Frasyniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:49
      hy hy
      jeszcze malo ludzi wie ze ten "bohater" wroclawskiej solidarnosci co niby
      uciekal przed SBekami z pociagu skaczac w biegu, to zwykly prosty ale i cwany
      oficer wywiadu sluzb komunistycznych
      hy hy jakie to dzisiaj sie wydaje absurdalne, prawda?
      moze teraz nie bedzie dziwic jego niechec do lustracji - bo tu nagle legenda
      przeistoczy sie w blazna i oszusta :D

trzymam kciuki za lustracje bo chcialbym jeszcze sie dowiedziec paru innych
      rzeczy o tym kto tak na prawde tworzy polska scene polityczna, i kto lepiej
      klamie

pozdrawiam serdecznie
    • whj Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia 08.03.05, 18:33
      A kim ty jesteś? Czy malutkim giertyszkiem czy smrodliwą rokitką?
      • Gość: martix Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:20
        Niech ten Frasyniuk,cwaniak jeden założy sobie budkę z lodami,ale od polityki
        wara.Nie odpowiada nam jego styl,na pewno szybko się zbłażni jak ci z
        SLD.Uwierzcie!,jemu nie chodzi o dobro ojczyzny tylko by się nachapać na stare
        lata.Jego język jest przesączony agresją,sam się słusznie
        nazwał"barbarzyńcą".Wolę już Leppera,tamten wie co mówi.
        • Gość: Iustitia Re: Frasyniuk -wstyd Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 12:02
          Słuchając Frasyniukowe wypociny, a już najbardziej pokazał co potrafi w
          ostatnim programie Lisa " Co z tą Polską" - człowiek jest na poziomie chłopa
          spod budki z piwem - żadnej konstruktywnej wypowiedzi z jego ust jeszcze nie
          usłyaszałam za to mnóstwo "pjany i jadu" z jego ust już się wydobyło.
          Polskę naprawdę już nie stać na takich klaunów- Polska potrzebuje ludzi, którym
          zależy na tym aby Polska - rządem stała !
    • janek.p Rysiek Czarnecki jest najwiekszym wstydem 09.03.05, 14:01
      Wroclawia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka