Dodaj do ulubionych

Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:32
A slyszeliscie cos moze o WSH? Chce sie wybrac na ta szkole ale prosilabym o
jakies opinie na jej temat.Chcialabym isc na turystyke i rekreacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: trener Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.02.05, 16:34
      Syf. jak na każdej prywatnej. Poziom żadny. płacisz, to masz dyplom.
      • Gość: Aga Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.05, 18:27
        Nie generalizuj. Nie na każdej prywatnej jest syf, jest w Polsce kilka (fakt,
        że tylko kilka) bardzo dobrych prywatnych. Należy do nich bez watpienia swps,
        który ma znakomitą filię we Wrocku.
      • no.logo Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 27.02.05, 18:30
        Gość portalu: trener napisał(a):

> Syf. jak na każdej prywatnej. Poziom żadny. płacisz, to masz dyplom.

Ktoś tu niedawno pisał z przekąsem o "Wyższej Szkole Ogrodnictwa Działkowego" czy jakoś tak... Ja z kolei słyszałem o "studiach kosmetologicznych" dających dyplom ukończenia szkoły wyższej (licencjat) - czyli wykształcenie wyższe zawodowe...
        • Gość: Perl Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:37
          A co to jest swps? Pierwszy raz o tym slysze
          • Gość: Aga Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.05, 23:29
            Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej - bez wątpienia najlepsza niepaństwowa
            uczelnia w dziedzinie nauk humanistycznych i społecznych.
            • Gość: lea Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:38
              perl, hmm ja tez zamierzam pojsc na turystyke i rekreacje do WSH, slyszalam ze
              jest jeszcze w WSZ edukacja ten kierunek.
              • Gość: Perl Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:01
                W WSZ edukacja? Nie wiem co to za szkola.Moze wiesz ile tam sie placi i czy
                jest dobra szkola?
              • giboon Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 20.03.15, 15:11
                I co zostaniesz turystą ? Nie idź na ten kierunek. Żaden ze znajomych nic po tym nie robi bo nie da się pracy znaleźć na pewno nie w kierunku. Ostatnio nawet spotkałem policjanta, który to skończył i wstąpił do policji bo nie było co robić po tym. Pewnie po każdym kierunku można coś znaleźć jak się ma łeb na karku, jednak pamiętaj, że pracodawcy nie traktują poważnie szkół prywatnych wbrew reklamom itp. PWR, UE, UWr, UP, AWF i tylko po tym traktują ciebie w miarę poważnie.
    • Gość: aga Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:57
      Znam tę szkołę dobrze, polecam. A swoją drogą ciekawe czy ten ktos, kto pisze,
      że to syf jak na każdej prywatnej, ma w ogóle wyższe wykształcenie. Teraz
      obowiązują w szkolnictwoe wyższym jednolite standardy i każda uczelnia musi je
      spełnić.
      • logator Przyznam, że mnie rozbawiłaś stwierdzeniem, 28.02.05, 18:03
        że każda uczelnia musi spełnić jednolite standarty. Raczej nie studiowałaś na UWr, Pwr albo AE ; - )))))).
        • Gość: aga Re: Przyznam, że mnie rozbawiłaś stwierdzeniem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:30
          Chętnie sie spotkam i pokaże dyplom ukończenia studiów dziennych na UWR i to
          wydział prawa :) tak więc swojej opinii nie opieram doświadczeniach studiowania
          na prywatnej... nie mozna po prostu generalizować. A co do WSH znam tę uczelnię
          i mam zamiar jej bronić przed opiniami typu "syf".
        • Gość: aga Re: Przyznam, że mnie rozbawiłaś stwierdzeniem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:40
          Nie wiem jak Ty, ale ja uważam, że uczelnia wyższa, jako instytuacja, pełni w
          pewnym sensie rolę pomocniczą. Oczywiście wazny jest poziom jaki reprezentuje,
          ale jego wyznacznik stanowi najczęściej kadra naukowa. Natomiast tak naprawdę
          to już od samego studenta zależy czy będzie chciał się uczyć i poszerzać wiedzę
          czy nie. Jesli będzie miał do tego odpowiednią motywację, którą (jak by nie
          było) powinien zapewnić mu wykładowca, to super, ale nie zapominajmy o dużej
          roli tzw. motywacji wewnętrznej. Mam nadzieję, że tym razem się ze mną
          zgodzisz. Pozdrawiam. :)
      • Gość: Trener Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.02.05, 19:40
        Maam wyższe wykształcenie. i właśnie piszę doktorat z Nauk Prawych. Mam również
        kumpli, którzy studiują na pawie wszytkich prywatnych uczlniach Wrocka - i stąd
        moja opinia. Generalnie - przeważają tam studenci, którzy się na żadną
        państwową nie dostali. Jak ktoś chce bez bólu zrobić "mgr-a" to polecam. Ale
        poziom i wymagania żadne. Nawet profesorowie od nas z Wydziału
        (najwięksi "mordercy") - tam są milutcy i niczego nie wymagają. Nic dziwnego -
        gdyby zastosowali normalne kryterium niwiele osób by zdało, a co za tym idzie o
        uczelni zaczęto by mówić, że jest tam ciężko i spadłyby zyski z czesnego.
        • Gość: antoslaw Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 28.02.05, 20:58
          Haha...dawno sie tak nie usmialem. Zobaczymy ,kiedy wszystkie studia beda
          platne i uczelnie panstwowe beda traktowane na rowni z prywatnymi, tzn. nie
          beda dostawac kasy odp panstwa. Przekonamy sie ilu tych mordercow-uczelnianych
          psychopatow przetrwa.... Uczelnie panstwowe czesto tez reprezentuja niski
          poziom i dodatkowo upadlaja studenta->politechnika mialaby tu duzo do
          powiedzenia, zamiast uczyc, udawadniaja jak malo wiesz itd. Z niecierpliwoscia
          czekam na momement, kiedy panstwowe szkolki beda musialy zabiegac o studenta,
          tak bedzie jak dojda liberalowie do wladzy, konmkurencja zawsze dobrze robi
          tylko klientowi, w tym przypadku studentowi.
        • Gość: Nick Re:Trenerowi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.05, 18:27
          Jakoś Tobie nie wierzę....
          Może najpierw delikwentów odesłać do rankingów? A tu niespodzianka bo SWPS jest
          tylko klasyfikowana jako jednostka macierzysta a nie wraz z filiami.
          We Wrocławiu z uczelni prywatnych ekonomicznych kształcących w zakresie
          liencjatu licza się trzy-cztery: wspomniana WSH, Edukacja, WSB, WSZiM. Co do
          kolejności to chyba pierwsza w rankingachjest WSB ("bankowa") z Fabrycznej,
          dalej WSZiM potem Edukacja i WSH na końcu (tak było bodajże w zeszłym roku).
          Co do kadry - tu jak wszędzie grono profesorskie jest liczne ale większość to
          dwu-pięcio etatowcy. Z tego co wiem to WSB i Edukacja kształcą własnych
          pracowników.
          Wymagania są różne - wiele osób narzeka na te dwie uczelnie - bo tu dwój i
          poprawek jest sporo, wymagania prawie takie jak na AE. Wystarczy przyjść na
          drzwi otwarte i popytac już studiujących.
          Jeżeli ktoś myśli o MSU po licencjacie to niech lepiej się zorientuje gdzie
          jest mozliwa kontynuacja. Wiem że WSZiM ma takową, WSB tez. Można jeszcze
          próbować na AE ale tu niekoniecznie się wyrobi "różnice programowe" szczególnie
          tam gdzie są to specyficzne kierunki.

Poza tym kwestie akredytacji....Każda uczelnia musi spełniac warunki by takową
          otrzymać. A warunki są jasne - minima programowe MENiS-u.
          Polecam zajrzeć na stronę ministerstwa www.menis.gov.pl
          Co do PWr i UWroc oraz AE. Dwie pierwsze uczelnie z racji składu kadry
          profesorskiej(liczba zwyczajnych) i wielowydziałowości(to w drugiej kolejności)
          nie muszą mieć spełnionych norm MENiSu, a AE musi bo jej kilku osób brakuje (a
          np. takiej SGH już nie).
          Pozdro
    • rw.wro Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 28.02.05, 22:09
      akurat studiuję na WSH, a przeniosłem się tam z państwowej uczelni. jeśli mowa
      o syfie, to właśnie w budżetowych szkołach (szczególnie na zaocznych - never
      again!), na wszystko brakuje im kasy i czasu.
      teraz kończę licencjat na 3 roku WSH i jest super. i nie jest prawdą, że jak
      się zapłaci, to ma się egzamin w ręce, zapraszam do gabloty przed dziekanatem,
      akurat wiszą wyniki egzaminów, oceny w skali 2-5, kto nie wie, niech siedzi
      cicho i nie wypisuje bzdur, bo sam mógłbym powiedzieć co nieco o rzeczonej tu
      gdzieś w powyższym poscie "e-DUKACJI", ale nic nie napiszę, bo znam to tylko z
      plotek.
      • Gość: Perl Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:12
        rw.wro. mam kilka pytan do Ciebie.Bo wlasnie zastanawiam sie nad wyborem tej
        szkoly, kierunku: Turystyka i rekreacja Moze wiesz czy jak to jest na tym
        kierunku? Czy sa jakies wyjazdy, czy samemu sie za nie placi? Jacy sa ludzie i
        wykladowcy? Najlepiej gdybys mi wszystko napisal co wiesz o tym kierunku ale
        nie takie informacje jak w informatorze bo to wszystko wiem.Chce opini osoby
        ktora studiuje na tej szkole.
        • Gość: Leser 86 Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:10
          No i takiej szkoły mi potrzeba gdzie nauki nie za wiele ale można sie
          porozrywać na boki :0
          • Gość: Perl Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:53
            Leser idziesz do tej szkoly? Jak tak to na jaki kierunek?(jesli mozna spytac
            oczywiscie)
            • Gość: agami Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: 213.155.167.* 03.03.05, 22:20
              ja tez chce zlozyc papiety tam , ale sie jeszcze zastanawiam; za malo opini na
              ten temat , malo kto zna szkole
              • Gość: student wsh Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.05, 00:30
                No akurat tak sie zlozylo ze jestem studentem WSH na studiach magisterskich
                dziennych, marketing i zarzadzanie 3 rok. Powiem Ci, ze ta szkola mi sie podoba
                i jestem z niej zadowolony. Moze nie jest za trudno w porownaniu z tym co mi
                mowia kumple z polibudy, ale to nie znaczy ze w ogole nic nie wymagaja.
                Atmosfera szkoly jest wedlug mnie bardzo dobra. Fajni ludzie. Kadra naukowa
                jest na bardzo dobrym poziomie, maja bogata wiedze i umieja ja przekazac. I co
                najwazniejsze maja szacunek do studenta! Na minus wypada sprawne funkcjonowanie
                dziekanatu, bo niektore sprawy sa niejasne i nie raz maja tam burdel. Ale nie
                ma szkol idealnych. Tak czy inaczej polecam WSH
                • Gość: Gen de Mello Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:32
                  Generalnie mozna by powiedzieć że różnica miedzy szkołami prywatnymi a
                  państwowymi jest taka jak pomiedzy Alma Mater i qrwa mac:)

Może troche upraszczam ale tak to w zarysie wygląda.Ostatnio mój znajomy
                  zdawał "egzamin wstępny" na pracownika jednego z ministerstw i powiedzieli mu
                  ze tylko on i jescze jedna dziewczyna są brani pod uwage a to dlatego że cała
                  reszta kończyła prywatne uczelnie. Ostatnio koleznka poprosiła mnie żebym
                  zastąpił ją na zajęciach na jednej z wyższych szkół. powiem krótko BOSZZSZSZZ
                  ci ludzie powinni miec odebrane swiadectwa ukończenia podstawówki a co dopiero
                  starac sie o mgr.

No cóz ale jak mawiali starożytni petunia nie omlet::)))) a kasa nie smierdzi
                  dlatego kadra bedzie narzekać na poziom a i tak bedzie dorabiać w prywatnych
                  szkołach i wypuszczac co roku nowych tumanów, którzy zaraz po "studiach"
                  zadomowią sie w PUPach.

Pozdr dla omc dr Trenera:)))
                  Do zob na oblewaniu mgr Marzina:)))))
                  • Gość: student wsh Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 23:58
                    Nie wiem w jakiej szkole zastepowales kolezanke, ale chyba przesadzasz. Co Ci
                    sie nie podobalo w studentach, ze Ci tak podpadli? Nie mam porownania ze
                    studiami publicznymi, ale na mojej uczelni wiekszosc osob wydaje sie byc
                    normalna. Zreszta gdyby byli takimi kretynami jak sugerujesz, to dlugo by w tej
                    szkole nie usiedzieli, wierz mi. Masz jakies uprzedzenie do studentow
                    prywatnych uczelni. W sumie to prawda ze laduja tu ludzie, ktorzy nie dostali
                    sie na studia publiczne, ale czy to przesadza o ich mniejszym ilorazie
                    inteligencji? Ja np probowalem sie dostac na ochrone srodowiska na AR. Nie bylo
                    egzaminu, tylko konkurs swiadectw. Niestety moja srednia byla za mala. (To bylo
                    3 lata temu kiedy najwiecej ludzi od kilkudziesieciu lat ubiegalo o przyjecie
                    na wyzsze uczelnie, wiec niesamowita konkurencja). Nie dostalem sie, wiec nie
                    chcac tracic roku postanowilem isc na prywatna uczelnie. Taka historie na wielu
                    z moich znajomych. Czy nadal jestem w Twojej opini tumanem?
                    Poza tym przeraza mnie to co napisales o pracodawcach, ktorzy nie biora pod
                    uwage magistrow z prywatnych uczelni. Przez ten fakt traci sie calkowita
                    motywacje do nauki :( Niech to! A taka wlasnie mysl pojawila mi sie w glowie
                    przed podjeciem nauki w WSH, ale ja naiwny sadzilem wyzsze wyksztalcenie to
                    wyzsze wyksztalcenie, bez wzgledu na to czy po studiach publicznych czy
                    prywatnych :( I gdzie tu sprawiedliwosc??
        • rw.wro Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 10.03.05, 23:35
          co roku są organizowane wyjazdy, ale trzeba się wykazać (wyniki w nauce,
          znajomość języków itp), wbrew temu, co piszą nieuki na tym forum, WSH jest
          wymagająca w stosunku do studentów, ale - jak już wcześniej pisałem w poście -
          atmosfera jest bardzo przyjazna, nie jesteś x-tym studentem, ale zawsze możesz
          się zwrócić do wykładowców i dziekanatu, czy skąd tam jeszcze piotrzebujesz
          pomocy czy rady i nikt cię nie oleje. a wiem, jak było na państwowej uczelni,
          zanim stamtąd "uciekłem".
          nie ma na tym kierunku za dużo matmy i tego typu "niehumanitarnych"
          przedmiotów, (bo ja dzielę przedmioty na humanistyczne i niehumanitarne -
          żart)...
          co do odpłatności za wyjazdy, to do tej pory zawsze załatwiała to szkoła.
          jeśli chcesz się dowiedzieć więcej, to napisz mi konkretne pytania na maila
          rw.wro@gazeta.pl
          pzdr!
    • Gość: ts.wro Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:31
      Powiem chodziłem tm przez 2 lata, wykładowcy ok, dziekan spoko(o kobieta),
      atmosfera jak w każdej uczelni wyższej, ale ja chodziłem na uzup. mag. polecam
      ta szkołe
      Tomek
    • Gość: p.magisterskie Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.14, 15:10
      pomogę w napisaniu pracy zaliczeniowej (licen. magist.) z ekonomii (rachunkowość, analiza ekonomiczna, rachunek kosztów, podatki, finanse).
      p.magisterskie@tlen.pl
    • Gość: profesor dr inż Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? IP: *.play-internet.pl 31.07.14, 22:42
      Aby wyjechać do pracy w Szkocji na zmywaku wystarczy gimnazjum.
    • ancekabance123 Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 10.12.14, 13:23
      hej, ja skończylam tam turystykę i nie mialam problemu ze znalezieniem pracy. Możesz sobie wybrać zajęcia dodatkowe w jezyku angieslkim, spora jest tez oferta stazy i prkatyk. generlanie pozytywne mam wspomanienia. :)
      • szczawnicka Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 20.03.15, 14:00
        Moja siostra tam studiuje, nie narzeka, jeszcze rok jej został i fru na rynek pracy, ale teraz też dorabia ucząc angielskiego i to jest akurat atut tej szkoły, ze mozna język podszkolić, a nie zapomniec jak na wiekszości studiów.
        • filth1982 Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 31.03.15, 22:02
          Albo studia inżynierskie, ablo żadne.
          ------------------
          www.km.org.pl/
          • jennywroc Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 17.04.15, 17:38
            Witam,

poszukuję studentów zaocznych studiów I stopnia (licencjat) ze Szkół:

- Dolnośląska Szkoła Wyższa
            - Uniwersytet ekonomiczny
            - Uniwersytet Wrocławski
            - Wyższa Szkoła Bankowa

do wypełnienia anonimowej krótkiej ankiety dotyczącej satysfakcji.

proszę o kontakt na m.k.a@tlen.pl

pozdrawiam,

Monika
        • gawronkowa Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 02.04.15, 16:15
          Szczawnicka, bo i nie ma na co narzekać, zresztą nie wiem dokłądnie jak teraz, ale WSH zawsze w rankingu wprost czy perspektyw stało dosc wysoko jesli chodzi o uczelnie prywatne a to o czyms swiadczy:) moja kumpela skończyła w zeszłym roku też turystykę własnie, pamietam, że ciągle gdzieś jeździła, miałą mnóstwo praktyk, ale tez takich ciekawych rzeczy jak np. marketing usług turystycznych, socjologie czasu wolnego czy wykorzystanie nowych technologii w turystyce. Takie rzeczy bardzo się przydają. Nie wiem jak na inych kierunkach ale przypuszczam, ze też jest sporo praktyk, czasem nawet połowa zajec to praktyczne.
    • giboon Re: Wyzsza Szkola Handlowa we Wrocku??? 20.03.15, 15:06
      Nie idź do żadnej wyższej szkoły smażenia placków bo to tylko kasa stracona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka