Dodaj do ulubionych

"CZTERNASTKA"

• bigdog polmetek heheheh 21.10.01, 15:33
      ludzie jak tam bylo na polmetku???
      • Gość: brudu Re: polmetek heheheh IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 22:28
        slyszeliscie, ze misiek zgarnal na tym polmetku jakies 2000pln!?!?
        • Gość: spec Re: polmetek heheheh IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 22:48
          według mnie to chyba jednak przeliczył się i tym razem wyszedł na minus,
          hahaha :)

jeszcze się pochwali, poczekamy, zobaczymy...
          • Gość: spec Re: polmetek heheheh IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 23:00
            nie wiem jak poradził sobie z elektrykiem, ale
            za browar dopłacił z własnej kieszeni, bo barman nie umiał
            obsłużyć beczki i wszyscy myśleli że się skończył...(browar, bo barman jest
            skończonym - idiotą) :)))))

kupili browar, a tu się okazało, że w beczce jeszcze pełno piwa
            przynajmniej było smaczniejsze niż to "zgniłe" bez gazu wystawiane na kartki
            przez barmana :)))
    • Gość: spec gdzie są wszczyscy? co jest? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 18:21
      spoden, natychmiast wróć! napraw tego kompa!
      micard, misiek, gregorio... siedzicie cicho...
      co wy, zamiast na forum to na lekcjach siedzicie :)
      • Gość: Micard TU i TAM IP: 192.168.1.* / 62.233.138.* 27.10.01, 00:19
        Jak kto gdzie???
        W metapociągu - w "joli"
        lub chorują leżąc w łóżeczku przyciągnąwszy sobie kompa w zasięg ręki :))
        • Gość: spec ==-==-== IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 00:40
          wątek podupada
          jeszcze troche i schowamy sie na drugiej stronie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: mia Re: ==-==-== IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 22:55
            czy tradycje osmiu lekcji na 7:10 oraz wywieszania listy rankingowej wciaz zywe?
            • Gość: spec Re: ==-==-== IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 19:58
              niestety, osiem lekcji na 7.-mą to przeszłość (a szkoda :) ...
              zazwyczaj jest siedem! :P

albo : pn-czw na wcześnie rano, a gdy już się przyzwyczisz do wstawania o 6:10,
              masz w piątek na 12:00... i z przyzwyczajenia nie śpisz od szóstej :))))
      • misiu369 Re: gdzie są wszczyscy? co jest? 28.10.01, 00:34
        Gość portalu: spec napisał(a):

> spoden, natychmiast wróć! napraw tego kompa!

W tym akurat pomóc nie mogę.... Ale dołączę się do apelu!

> micard, misiek, gregorio... siedzicie cicho...

No cóż, nie ma co pisać tutaj za bardzo... Rzuć jakimś ciekawym tematem, to
        może... A poza tym objeżdżaj Micarda, bo my z Gregorio chłopcy-modemowcy, więc
        raczej nie zawsze możemy sobie pozwolić na ten luksus...

> co wy, zamiast na forum to na lekcjach siedzicie :)

nie znasz mnie?!?!?!?!?!?
        • Gość: Micard Re: gdzie są wszczyscy? co jest? IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.top.pl 28.10.01, 21:27
          Co mnie!!!!!! To że mam stałę to znaczy że mam siedzieć non stop na tym forum
          co się ładuje jak krew z nosa???? NO COMMENT
          Może powiecie mi coś panowie co wiecie na temat naszych przenosin??
          To w końcu co z nami robią??
          • Gość: spec Re: gdzie są wszczyscy? co jest? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 00:24
            spoden wie... jakby mu działał komp to by sie podzielił informacją

dyro podobno sam drzewka sadził za szkołą (jaaaakie drzeeewka? ;)

ma być kilka (5?!) szkół w jednym
            było kilka lokalizacji, ale zosstały tylko dwie : że(L)gluga i swobodna, z tym
            że ta druga odpadła...
            • misiu369 Re: gdzie są wszczyscy? co jest? 02.11.01, 18:14
              paranoja... mam dość tego tematu, więc się nie wypowiem a jedynie zaznaczę
              swoje zmęczenie i przesyt tą kwestią...
    • Gość: spec .....-----=====[ 200-etny WPIS ]=====-----..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 20:01
      o! yeAH!
      • Gość: spec Re: .....-----=====[ 200-etny WPIS ]=====-----..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.11.01, 13:58
        jak już sam sobie muszę tu odpowiadać, znaczy że do 300-tu nie dojdziemy...
        temat spadł aż na drugą stronę :((
        • misiu369 Re: .....-----=====[ 200-etny WPIS ]=====-----..... 02.11.01, 18:10
          ech.. taka karma jest....
    • xivlo Re: 05.11.01, 21:39
      Zapraszam wszelkich zainteresowanych na grupę dyskusyjną alt.pl.lo14
      Jakby ktoś nie wiedział co to grupy dyskusyjne to... a bo ja wiem? Niech se na
      www.usenet.pl wejdzie albo co.... :oP

pozdro
      • Gość: Micard Re: IP: 192.168.1.* 07.11.01, 15:54
        Sorry za text ale:
        Co To kuwa ma być?????
        To jakaś popierdółka a nie forum...
        Nikt tu do jasnej cholery nie zaględa!
        Więc CWWD i WSNR!
        • xivlo Re: 07.11.01, 16:40
          Ej, no jak Ci nie pasi to tfuj problem!!!
          Nikt nie gada bo tu mało typa... Wejdź na usenet to będzie więcej tam i będzie
          się fajnie gadało..
          A poza tym - z tego co się zorientowałem - spoden nie może korzystać tylko z
          forum więc na usenecie mógłby siedzieć....

pozdrawiam
    • Gość: spoden Re: IP: 156.17.220.* 09.11.01, 15:26
      nie przenosimy się,ale nowi uczniowie idą od razu tam.piszcie więcej,bo mi
      dalej "gazeta" z domu nie wchodzi.POZDRO
    • spoden Re: 10.11.01, 20:12
      ludzie,spoden pisze! odpisujcie.
      • Gość: xivlo Re: IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 19:56
        DOBRZYCKI CHUJ!!!!! QRWA MAĆ ZARAZ COŚ ROZJEBIĘ!!!!!!!
        KUTAS ZASRANY NASZĄ BUDĘ CHCE ROZPIERDOLIĆ!!!!
        NORMALNIE NIE WYTRZYMAM!!!!!
        • Gość: king a kuku IP: 156.17.183.* 19.11.01, 14:40
          • spoden wróciłem 15.12.01, 02:59
            wróciłem na forum,a zatem micard,misiu369 ,specu na forum i praca wre!
    • Gość: bromden gdzie teraz jestescie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 18:09

• Gość: tyrysek Re: gdzie teraz jestescie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 20:57
        odwiedziles kiedys szkole po latach?
        • Gość: gangster Re: gdzie teraz jestescie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 01:14
          wroclaw krzyki
          • misiu369 Re: gdzie teraz jestescie? 08.02.02, 01:49
            Gość portalu: gangster napisał(a):

> wroclaw krzyki

A ja news:alt.pl.lo14 :o)

• misiu369 Re: gdzie teraz jestescie? 08.02.02, 00:37
        Tutaj :o)
    • telimena bolan 09.02.02, 00:37
      hehe,wiecie gdzie pracuje prof. bolanowski...?
    • spoden Re: 09.02.02, 17:55
      hehe,wiemy w pogotowiu opiekuńczym,będzie dzieci straszyć,żeby juz więcej z
      domu nie uciekały...
      • Gość: telimena Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 18:22
        łeee,myslałam,że nie wiecie...
        no,ale o pani dudek ,to chyba nie wiecie?
      • Gość: telimena Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 18:22
        łeee,myslałam,że nie wiecie...
        no,ale o dudek ,to chyba nie wiecie?
        • Gość: telimena Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 17:02
          z wiarygodnego źródła:jest pomocą domową,zmywa,sprząta itd
          nieźle,co?
    • Gość: uczeń stanisław buś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 00:10
      cóż legendarna to postać tej szkoły. Co o nim sądzicie?
      dla jednych to doskonały pedagog,dla innych sadysta znęcający się nad uczniami
      a jak Wy go oceniacie?
      • Gość: bromden Re: stanisław buś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 13:46
        > a jak Wy go oceniacie?

nie mialem z nim zajec, ale z relacji (wiarygodnych, niezaleznych od siebie) moich znajomych wynika, ze slabo uczyl, bardzo duzo wymagal, jego pedagogika sprowadzala sie do zmuszania slabych z matematyki uczniow do przenosin do innych klas
        • Gość: uczeń Re: stanisław buś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 15:05
          cóż,on miał przeważnie klasy mat-fiz,zatem nic dziwnego,ze głębił uczniów
          mających kłopoty z matmą.nie mozna też zapomnieć o jego sukcesach w pracy z
          olimpijczykami...
          aczkolwiek moja opinia o nim nie jest jednoznacznie pozytywna,gdyż,wielu
          uczniów przez niego do dziś choruje na wrzody żołądka i inne takie nerwowe...
    • Gość: historyk Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 22:51
      hmm,ja przez busia musiałęm zmienic szkołę(ale to było dawno,podobno teraz
      złagodniał),ale nie załuje,przynajmniej nie mam papki z mózgu od tej teorii na
      pamięć...
      • Gość: uczeń Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 14:09
        moze teraz omówimy kolejną słynną postac "czternastki" czyli wice dyrektora
        skibę...
    • Gość: telimena Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.02, 20:45
      ja ****dolę,ale ze skiby nudziarz,pamitam ,zawsze miała fize na 7.10 i 2
      godziny snu,koleś dyktował temat,odwracał się i pisał cos na tablicy.masakra!
      ani jednego olimpijczyka,wszystkich bąk przygotowuje,serio skiba to chyba
      najgorszy nauczyciel w czternastce,chyba,ze się coś zmieniło w ostatnim
      czasie...
      • Gość: bromden skiba jest ok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.02, 23:07
        skiba to fajny koles, swietny fizyk, z matmy najlepszy nauczyciel w szkole,
        wykladal moze nie jakos bardzo atrakcyjnie, ale porzadnie i skladnie, ma zdrowe podejscie do nauczania, jak ktos chce sie uczyc, to ma do tego dobre warunki, a jak nie, to jego sprawa, trzy nie jest trudno dostac,
        jak dla mnie, drugi (moze trzeci) nauczyciel po lorkiewiczu,
        w mojej klasie bylo co najmniej trzech olimpijczykow z fizyki, wiec prosze *nie klamac*,
        czasami tez mialem na 7.10, nauczylem sie wtedy ziewac bezobjawowo

skiba bylby (i mam nadzieje, ze bedzie) bardzo dobrym dyrektorem
        • Gość: telimena Re: skiba jest ok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.02, 12:07
          małe pytanko: to skiba przygotowywał tych olimpijczykó z Twojej klasy?
          co do dyrektora,to się mogę nawet od biedy zgodzić,bo koles ma jakieś tam
          zdolności organizacyjne,ale co do stylu nauczania,to mnie chyba nie przekonasz.
          • Gość: bromden Re: skiba jest ok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.02, 15:59
            > małe pytanko: to skiba przygotowywał tych olimpijczykó z Twojej klasy?

tak

> zdolności organizacyjne,ale co do stylu nauczania,to mnie chyba nie przekonasz.

wcale nie chce cie przekonac, bardzo mnie to zdziwilo, ze tak zle go oceniasz, ale to twoje zdanie
            • brianplacebo Re: skiba jest ok 22.02.02, 19:16
              cóż mi przychodzi skibe oceniac jedynie negatywnie.co prawda nigdy nie miałem z
              nim lekcji,ale z tego co słyszałem,oraz z osobistych z nim kontaktów moge o nim
              mówić tylko źle.koleś to totalny sztywniak,a podobno lekcje prowadzone przez
              niego są strasznie nudne.byłem z nim kiedyś na wycieczce i nie dość,że nic nie
              umiał na miejscu załatwić,to jescze systematycznie sie upijał(sic!)...
              • Gość: gangster skiba jest the best IP: *.enh.org 26.03.02, 07:20
                Jego lekcje zawsze byly dobrze poukladane, wiedzial czego chcial i nigdy nie
                udalo sie nam go z niczego zagiac, choc mielismy w klasie 3 olimpijczykow. Poza
                tym wylozyl dla waskiej (3-osobowej) grupy (zaczelo ok. 15 osob) w ciagu
                polrocznego cyklu wykladow - ogolna teorie wzglednosci, za co jestem mu
                dozgonnie wdzieczny.
                Swoj gosc, kiedy zaczynal w tej szkole (=1983) widzialem go na meczu WKS i to w
                mlynie.
                • Gość: maturzys Re: skiba jest the best IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.02, 01:25
                  no niew iem.chyba się strasznie zmienił.choć musze przyznać ,że jak się z nami
                  napił na studniówce to mi zaimponował,nie spodziewałem się czegoś takiego po
                  nim.
    • telimena Re: 22.02.02, 19:32
      cóż w tej sprawie zdaje się satć po środku...
      jak już pisałam,lekcje są faktycznie nudne,i nie wierze,że mogą np. kogoś
      zainteresować fizyką,ale aż tak jak brianplacebo to bym skiby nie oceniała,a co
      do tego "upijania się" to ciekawe co robili na tej wycieczce uczniowie...
    • Gość: xxx Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.02, 19:08
      heh,co by tu nie mówić to to zjebana szkoła,popatrzcie na swojego
      przewodniczącego,przekręt za przekrętem...(a do tego jest
      tłusty,brzydki,pije,ćpa i pali).
      janek z karłowic
    • Gość: Joanna Re: XIV LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 20:22
      Czytalam ostatnio artykul w Newsweek. To co tam jest napiane to straszliwy
      belkot, ale nie o tym chcialam pisac. Byl tam wymieniony jako tzw. geniuszek
      absolwent XIV LO - Lukasz Kaiser. Jak czternastkowicze postrzegaja swoich
      olimpijczykow, czyli po prostu madrych ludzi? I co sadzicie o tym okropnym
      artykule?
      • Gość: Avocado XIV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.02, 18:04
        No coz, jestem starym absolwentem, ale skoro slyszalem o Lukaszu juz pare lat
        temu, to to chyba samo w sobie o czyms swiadczy ! Rozumiem, ze wymieniono
        rowniez Gala i Sniadego ?

Osobiscie jestem dumny z tego co osiagaja ludzi bez wzgledu na to jaka konczyli
        szkole ! Ale jesli do tego sa to przyjaciele/znajomi albo przynajmniej osoby, z
        ktorymi choc raz przyszlo wypic piwko w milej atmosferze, to tym bardziej
        trzymam za nich kciuki i zycze im wszystkiego najlepszego !!!

Pozdrawiam,

Avocado Aguila
        • Gość: telimena Re: XIV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.02, 20:24
          nie,wymieniono tam jedynie kaisera,było o tym,że koordynuje on prace zespołu
          zajmującego się sztuczną inteligencją.kaiser to był swoisty ewenement:finalista
          olimpiad z chemii,polskiego i matematyki,a oprócz tego całkiem normalny
          facet,choć troche przemądrzały,no ale takie jego prawo...
    • Gość: tomczyk Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.02, 19:50
      to jak to w końcu jest z tymi przonosinami,bo sprawa coś ucichła ostatnio
    • telimena Re: 09.05.02, 19:36
      to przejecie "czternastki" przez salezjanki to jakis skandal.pan aniszczyk
      powinien bac sie kontroli z NIK-u ,bo moze juz krotko cieszyc sie wolnoscia...
    • Gość: xxx Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.02, 18:02
      czy juz nikogo nie interesuje nasz los??
      • Gość: em Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 12:03
        interesuje, interesuje
        kończyłam czternastkę w ... ojojoj... dawno temu, to było w 1994r...
        pozdrawiam
        • Gość: olgas14 Re: urban IP: 65.208.200.* 31.05.02, 16:07

a urban uczy jeszcze w pieknej sali nr 10?
          • Gość: xxx Re: urban IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 16:46
            uczy,uczy.naweet dobrze uczy (moim zdaniem przynajmniej).dosc kontrowersyjna to
            postac,ale osobiscie go cenie.
            • Gość: olgus14 Re: urban IP: 65.208.200.* 31.05.02, 17:45
              urban to byl jeden wielki cynik. ale zlewki czasami przydarzaly sie na jego
              lekcjach. tylko za duzo stresu jak na moj gust :)
        • Gość: Luki matura 1994 IP: 141.63.88.* 30.08.02, 10:18
          Gość portalu: em napisał(a):
          > kończyłam czternastkę w ... ojojoj... dawno temu, to było w 1994r...
          > pozdrawiam

O, ja tez. A ktora klasa?
    • Gość: 997 Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.02, 15:57
      ??
      • janek.p Czy juz przeniesli szkole? 14.06.02, 01:54
        Czy mozna zaczac juz spiewac "dobry Jezu na nasz Panie.."?
        • Gość: Nikt Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.probit.org / 192.168.1.* 03.09.02, 08:14
          ???
          • Gość: tyrysek Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.biblio.med.unipg.it 04.09.02, 12:17
            tak!
            jakie odczucia dolaczonych?
            mam na razie wiesci ze strony "domownikow" stojacych odtad w szeregach nowego
            wladcy
            zobaczymy, jak bedzie
            • Gość: telimena Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 18:21
              w tej chwili liceum chodzi na szczytnicka,a gimnazjum na brucknera,ale od
              przyszlego tygodnia,gimbusy maja chodzi na szczytnicka,zas pierwsze klasy
              przeniesc sie do srodladowki.(w ogole polew:dobrzyc przepraszal pierwszakow,ze
              beda musieli 2 tygodnie na szczytnicka chodzic,no comments)
        • Gość: SOL Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:40
          Ekhm... dlaczego nikt nic nie wie co sie dzieje z czternastką? :( to zaczyna
          sie robic prymitywne
          • Gość: cezar Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.02, 13:58
            Gość portalu: SOL napisał(a):

> Ekhm... dlaczego nikt nic nie wie co sie dzieje z czternastką? :( to zaczyna
            > sie robic prymitywne

Można powiedzieć nawet prostackie:))
            Byłem, widziałem, stoi nadal!
            • Gość: SOL Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:15
              No ok.. ale ja siedze na Bruknera.. czekam.. czekam... czeeeekam.. i nadal
              czekam.. i jakos sie chyba nie doczekam odpowiedzi gdize mamy chodzic. pewnie
              bedzie kolejna (zdaje sie ze siodma) zmiana planu no jest kulernie. zwłaszcza
              ze mozna sie dogadac z fakultetami i w ogole... ale nic. czekamdalej
              Pozdrowienia dla wszystkich czekaczy
              • Gość: ja Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 16:39
                Witam a co powiecie na dzisiejsza wizyte w 14 naszego prezydenta
                Huskowskiego ????
                • Gość: SOL Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 18:54
                  A była takowa????????????!!!!!!!!!!!! czemuż to ja muszę sie o wszytkim
                  dowiadywać na końcu? AVE SPRAWIEDLIWOŚĆ!!!!
                • Gość: cezar Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.02, 10:33
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Witam a co powiecie na dzisiejsza wizyte w 14 naszego prezydenta
                  > Huskowskiego ????

Ciekawe! Bardzo ciekawe! No i jaki efekt tej wizyty... zapisał się czy nie? :-))
                  Sorry, ale nie wierzę panu Huskowskiemu.
                  • Gość: SOL Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 18:36
                    Przepraszam, czy ktoś juz wie cokolwiek? zostajemy na szczytnickiej? kiedy jest
                    nastepna zmiana planu?????
                    • Gość: cezar Re: Czy juz przeniesli szkole? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.02, 11:27
                      Co Ty gazet nie czytasz? Patrz dzisiejsza GW "List prezydenta...w sprawie XIV
                      lo".
                      Zapomnij o Szczytnickiej - to przegrana sprawa:-(
      • Gość: teresa Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.02, 06:35
        !!
    • Gość: melisa1970@tlen.pl Re: 'CZTERNASTKA' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.02, 01:34
      jestej absolwentka z 1989 roku. Uczucia wobec "Czternastki" bardzo mieszane -
      znajomych niektorych mam do dzis, ale wspomnienia ze szkoly raczej okropne.
      Zbyt duzo presji i malo podmiotowe podejscie do uczniow. Praktyki zastraszania
      i kultywowanie rywalizacji. a to nie jest zbyt zdrowe, tak uwazam teraz.
      ja sie idzie ze strachem przez 4 lata w jedno miejsce dzien w dzien, to nie
      sposob o tym zapomniec nawet po latach.
    • Gość: 997 Re: 'CZTERNASTKA' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 22:53
      hoho,ale popularne te oba czternastkowe tematy :)
      a i tak 3LO jest the best!!
    • Gość: Kasia Re: 'CZTERNASTKA' IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 22:25
      EJ NOOOOOOOOOOOO.. CO SIE WSZYSCY RZESTALI WPISYWAC???????????????
      • Gość: Wawa Re: 'CZTERNASTKA' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.03, 00:06
        A Ty co jakieś starocia odświeżasz? Są już nowsze wiadomości! Czytaj uważnie.
        • Gość: bubu Re: 'CZTERNASTKA' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.03, 00:49
          jak to po co??
          czternastka bedzie zyla,nawet jak ja przeniosa ,zamkna,czy cokolwiek sie nie
          stanie.tylu wybitnych absolwentow ilu wydala na stale wpisalo ja na stale do
          historii naszego miasta,czy sie to komus podoba czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka