IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 14:25
Wkurza mnie, ze w tej calej sprawie to dziennikarz jest winny. A to ze seks
czy
kontakt byl dobrowolny (z obu stron) nikogo juz nie obchodzi. I tylko
dziewczynki sa pokrzywdzone. Pomyslmy raczej dlaczego uciekaly z osrodka i
szukaly wrazen czy sama nie wiem czego, bo dla mnie to one tez potrzebuja
pomocy, gdy zachowuja sie w ten sposob????? Oczywiscie neguje kontakty
seksualne z nieletniemi. To nie podlega jakiejkolwiek dyskusji.

Obserwuj wątek
    • Gość: Temida Re: Tomasz Z. IP: *.devs.futuro.pl 08.03.05, 14:36
      Nie masz racji. Przecież wszyscy uważamy, ze to tomasz Z. jest pokrzywdzony.
      Biedny, ufny, niedoświadczony młodzieniec padł ofiarą podstępnej dwunastolatki.
      Na szczęście w areszcie trafi na uczciwych pełnoletnich osiłków.
      • Gość: .... Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 14:39
        chłopaki "zopiekują się takim nie-człowiekm" i bardzo dobrze....
      • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 15:02
        Jestes naiwna w tym, co piszesz i chyba nie znasz srodowiska zdreprawanych
        nastolatek, ktore sie chwala z iloma to facetami i jak sie kochaly. Nie wiesz
        do czego popycha ludzi bieda.
        • Gość: Temida Re: Tomasz Z. IP: *.devs.futuro.pl 08.03.05, 17:35
          Jesteś niekonsekwentna. Swoją wypowiedzią pogrążasz Tomasza Z., dowodząc, że
          wykorzystał on trudne położenie materialne 12-letniej dziewczynki w tak niecny
          sposób. A kto twoim zdaniem deprawuje te nastolatki, jak nie tacy właśnie
          faceci jak Tomasz Z.?
          • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:40
            Nie dowodze, ze on je wykorzystal. W ogole nawet nie przeszlo mi to przez mysl!
            Jesli nie zauwazylas, pisalam ogolnie o srodowisku. Mysle, ze te panny mialy
            niezly ubaw, a ze teraz wypada byc ofiara... Dotrzyj do zrodel i przekonaj sie,
            kim sa te "dziewczynki". MIlego wieczora!
    • diablinadali Re: Tomasz Z. 08.03.05, 14:41
      Gość portalu: zmarznieta napisał(a):

> Wkurza mnie, ze w tej calej sprawie to dziennikarz jest winny. A to ze seks
      > czy
      > kontakt byl dobrowolny (z obu stron) nikogo juz nie obchodzi. I tylko
      > dziewczynki sa pokrzywdzone. Pomyslmy raczej dlaczego uciekaly z osrodka i
      > szukaly wrazen czy sama nie wiem czego, bo dla mnie to one tez potrzebuja
      > pomocy, gdy zachowuja sie w ten sposob????? Oczywiscie neguje kontakty
      > seksualne z nieletniemi. To nie podlega jakiejkolwiek dyskusji.

myslalem ze ta przypadlosc trapi tylko
      Milosciwie_Nam_Panujacego_Wielkiego_Aleksandra_Pierwszego
      ale moze to zarazliwe?
      grypa ptasich mozdzkow
      chodzi ci o to ze seks z dziewczynkami jest be, ale wazne jest to dlaczego
      dziewczynki uprawiaja seks?
      czy raczej o to ze jak dziewczynki chca uprawiac seks to przez to on sie staje
      mniej be?
      czy moze nie wiesz o co ci chodzi?
      tak jak prezydentowi?
      co ma piernik do wiatraka?
      czynem zabronionym jest uprawianie seksu (w jakiejkolwiek formie) z
      dziewczynkami - niezaleznie czy one chca czy nie chca
      "Pan redaktor" przyznal sie iz w jakiejs tam formie czynil zlo
      i tyle
      reszte w jakims poruszajacym reportazu napisze wrazliwy dziennikarz
      • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 15:08
        Niech sie kazdy kocha z kim chce. Mam to gdzies. Skoro te siksy chcialy, byly
        na to gotowe. Pech chcial, ze jedna z nich zaczela druga szantazowac zdjeciemi
        i sie wydalo. A poszlo im o faceta. Biedne dziweczynki, naprawde... tylu zlych
        panow ich dotykalo! Dla mnie one nie podlegaja ustawie o nieletnich. Maja chyba
        wieksze doswadczenie seksulane niz ja;)
        • Gość: Temida Re: Tomasz Z. IP: *.devs.futuro.pl 08.03.05, 17:40
          No to trzeba było od razu się przyznać, że zazdrościsz tym dziewczynkom
          przeżyć! Podejrzewam, że dla pedofilów jesteś już niestety za stara, skoro
          umiesz pisać.
          • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:44
            Nie chce schodzic do Twojego poziomu, ale zwroc uwage, ze te panny to juz nie
            dzieci, nawet jesli w swietle prawa tak jest. Jestes bardzo ograniczona w
            interpertacji zdarzen, przypominasz mi zwolennikow Radia Maryja. Wspolczuje.
            Milego wieczora.
            • Gość: edward Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 19:13
              16 i 13 lat - to nie dzieci? na litość boską, to dzieci jak stąd do kansas. co o
              świecie wie szesnastolatka? nic nie wie, cokolwiek by się jej wydawało i w jakim
              by się środowisku wychowywała. w wypadku zresztą tego akurat środowiska - tym
              bardziej. dlatego jakiekolwiek wykorzystanie tych dzieci jest tym bardziej
              niezrozumiałe - i to przez kogo? przez faceta, który śmiał piętnować grzechy
              innych, sam będąc wyjątkowym draniem.

znaj proporcje, kobieto. to te dzieci są tutaj poszkodowane, nikt inny, choćby i
              same z chęcią właziły kolesiowi do wyra.
              • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:23
                Dla mnie one nie są dziećmi, wybacz. Zwróć uwagę na te panny czy dzieci jak
                piszesz, ze wygladają jak stare dupy. Pozdrawiam i zycze miłego dnia!
                • Gość: napalony Re: Tomasz Z. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.03.05, 09:33
                  cześć zmarznienta. Mam 12 lat, ale wyglondam na 40. Obciongniesz mi? Mam duże
                  doświadczenie, zdziwisz się. Mozemy tez sobie zdjęcia porobić, dawaj, nikt sie
                  nie dowie
                  • Gość: napalony Re: Tomasz Z. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.03.05, 09:40
                    dodam jeszcze, że jestem bardzo zdemoralizowany i chcem ci wylizać patelnie.
                    Zdziwisz sie na co STAĆ 12latka. Spróbuj, kurna.
                • Gość: napalony Re: Tomasz Z. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.03.05, 10:09
                  no co jest? nie krempuj sie - naprawde wyglondam na czterdieche, wienc sie nie
                  liczy.
                • Gość: edward Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 10:49
                  > Dla mnie one nie są dziećmi, wybacz. Zwróć uwagę na te panny czy dzieci jak
                  > piszesz, ze wygladają jak stare dupy.

Jedynym Twoim argumentem za tym, że nie są one dziećmi, jest to, że nie
                  wyglądają jak dzieci, tylko jak stare dupy. W sumie to nie wiem jak one
                  wyglądają, bo w gazecie nie było zdjęcia, ale może Ty znasz je osobiście. Tyle,
                  że jeśli to wygląd jest dla Ciebie decydujący o tym, czy kogoś uznać za dziecko,
                  a nie jest tym np. wypadkowa wieku, doświadczeń życiowych, wiedzy, tzw.
                  socjalizacja - no to fakt, nie bardzo mamy o czym rozmawiać.

A zupełnie przy okazji, ten 24-letni Tomasz Z., dwa razy starszy od tej 12-stki,
                  mimo że wygląda na pełnoletniego, to zachowuje się jak gó..arz. Jak dziecko,
                  któremu wszystko wolno. No to niech ma po łapach.
                  • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:00
                    Witaj!
                    Chodzi mi o to, ze te "dziewczynki" juz dawno przestały być dziecmi, choc w
                    swietle prawa nimi są. Miałam do czynienia z dziećmi z tego środowiska, wiec
                    moze zasanów sie, co piszesz, jeśli nie znasz faktów i chyba zycia w ogóle.
                    Zazdroszcze takiego podejscia do zycia...
                    • Gość: napalony Re: Tomasz Z. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.03.05, 14:12
                      o fajnie, że jesteś - to obciongniesz małolatowi? naprawdę na starszego
                      wyglondam. Z twoich wpisów wnisokuję, że wiesz o co chodzi. Lubie doświadczone -
                      wylizanie patelni wcionsz aktualne
                      • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 12:34
                        Przykro mi, ale sama jestem małolata,więc obciagam tylko starszym.
                    • Gość: edward Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:34
                      > Chodzi mi o to, ze te "dziewczynki" juz dawno przestały być dziecmi, choc w
                      > swietle prawa nimi są

cały czas powtarzasz to, co wyżej, i nic nowego z tego nie wynika, nie masz też
                      żadnych argumentów poza Twoim osobistym "wrażeniem". ciekawi mnie także skąd
                      takie przekonanie w tym konkretnym wypadku, skoro nie znasz ich osobiście.

> Miałam do czynienia z dziećmi z tego środowiska

z kim? z dziećmi? ale z dziećmi w świetle prawa czy według Twojego "wrażenia",
                      bo się gubię i nie wiem czy w tym "środowisku" w końcu są dzieci czy ich nie ma...

> moze zasanów sie, co piszesz, jeśli nie znasz faktów i chyba zycia w ogóle.

wysoce ryzykowna to teza, ale często stosowana przy braku argumentów; łatwo się
                      przyzwyczaić.
                      • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 12:32
                        Witaj!
                        Popracuj troche w osrodku wychowawczym to się przekomasz. Nie moge lub raczej
                        nie chcę pisać konkretów, bo jeszcze to kogos zrani, a po co. Nie mam ochoty
                        wyjawiac tajemnic tylko po to, zebys poczuł sie bardziiej doinformowany.
                        Pozdrawiam.
                        • diablinadali Re: Tomasz Z. 10.03.05, 13:43

> Witaj!
                          > Popracuj troche w osrodku wychowawczym to się przekomasz. Nie moge lub raczej
                          > nie chcę pisać konkretów, bo jeszcze to kogos zrani, a po co. Nie mam ochoty
                          > wyjawiac tajemnic tylko po to, zebys poczuł sie bardziiej doinformowany.

Smielej!
                          jak mniemam, nie robiac sobie wyrzutow sumienia, uprawialas seks z ta
                          zdeprawowana mlodzieza?
                          to jest ta nic porozumienia ktora z taka empatia kaze ci sie wypowiadac o "panu
                          redaktorze"?
                          Jezu! a moze to wy byliscie wykorzystywani. Jestescie ofiarami przemocy seksualnej?
                          koncz
                          wstydu oszczedz
                          • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 13:55
                            Jak widać w Twojej wypowiedzi różnią nas poziomy intelektualne, więc zamlicz.
                            Po raz kolejny przekonałam sie kim SA CI STALI BYWALCY FORUM, ktorzy nawet
                            gazety w ręce nie mieli. Jak dobrze, że nie mozna Was nazwać czytlenikami!!!!!
                            Pozdrawiam.
                            • no.logo Do zmarzniętej po raz ostatni 10.03.05, 14:17
                              Swoją najnowszą wypowiedzią udowodniłaś, że nie ma sensu z Tobą rzeczowo dyskutować. Radykalna niewspółmierność argumentów i terminów, za pomocą toczymy ten dyskurs jest "nie do przeskoczenia". My o moralnej degrengoladzie ujawnionej najpierw w artykułach, a potem w życiu, a Ty o "tych, co nawet gazety w ręku nie mieli".

Zakończę więc bezsensowną - jak widać - rozmowę z Tobą.

Aha, jeszcze jedno. Gazetę mam w rękach prawie codziennie od kilkunastu lat.
                              • Gość: Zamarznieta Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:34
                                Nie sądzę, by ktoś, kto czyta gazety, był tak ograniczony. Jestes najbardziej
                                wkurzającym uczestnikiem forum, który chyba wprowadza tu jakąś oligarchię i
                                wyłączność na wypowiedzi. Przemadrzały i ograniczony, co to niby łacine zna. Me
                                cago en la leche, kiedy czytam Twoje wypowiedzi (np. przeproszisz teraz, czy
                                jak to było w dyskusji o pedofilii...żałosne;)))))
                                • no.logo Hurraaa! 10.03.05, 14:43
                                  Wiedziałem, że koleżanka Tomka w końcu nie wytrzyma. Bo jak się nie ma argumentów na obronę psychopatycznego kolegi TZ, to atakuje się ad personam.

Dodam jeszcze jedynie, że gdybym był człekiem twego pokroju, to odpowiedziałbym PEŁNYM brzmieniem: me cago en la leche de la puta que te date la luz.

A teraz pisz już sobie co chcesz na mój temat, bo i tak nie mam zamiaru odpowiadać. Lepiej weź się za robienie paczek. Przydadzą się.
                                  • Gość: tomek Re: Hurraaa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:45
                                    nie irytuj się, Agnieszka już taka jest.
                                  • Gość: zmarznieta Do logo na pożenanie(W KOŃCU;))))))! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:57
                                    Nie napisałam pełnego brzmienia, bo nie mam nic do Twojej matki i nie mam
                                    zamiaru jej obrażać, mimo że przyszło jej mieć takie dziecko. Poza to sa tylko
                                    moje odczucia do tego, co piszesz. Możesz całkiem miłym starszym Panem, który
                                    szuka dowartosciowania na forum.
                                    Wszystkiego dobrego!
                                • Gość: element edukacyjny Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:51
                                  > wprowadza tu jakąś oligarchię

Oligarchia: rządy sprawowane przez małą grupę
                                  arystokracji rodowej lub majątkowej
                                  • Gość: zmarznieta Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:06
                                    Przeciez wiem, co pisze. Logo zakwestionował moje istnienie na forum, więc
                                    doszłam do wniosku, że uczestnicy forum (w tym Logo) urzadzaja OLIGARCHIE i nie
                                    chca dopuścić innych do głosu.
                                    • tomek854 Re: Do logo co niby gazety czyta;) 10.03.05, 16:15
                                      Zakwestionował Twoje istnienie? To znaczy, ze tweirdzi, ze nie istniejesz?
                                      • Gość: zmarznieta Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:17
                                        MOje istnienie na forum. Moze moje skróty myslowe sa nie do przeskoczenia;)
                                        • tomek854 Re: Do logo co niby gazety czyta;) 10.03.05, 21:24
                                          :) Czyli no logo twierdzi, ze nie bywasz na forum i dyskutuje sam ze soba :)

Jezeli juz rozwijasz, to zakwestionowal fakt, ze jestes stalym bywalcem, co nie przeszkadza mu nijak w dyskusji z Toba :-)

Ale moze myslenie jest nie do przeskoczenia, i dlatego myslisz na skroty :)
                                          • Gość: zmarznieta Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:37
                                            Nie rozumiesz mnie, wiec mój tok myslenia jest dla Ciebie nie do przeskoczenia:)
                                            • tomek854 Re: Do logo co niby gazety czyta;) 11.03.05, 11:36
                                              Hehehe :D
                                            • Gość: takajedna Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.devs.futuro.pl 11.03.05, 13:00
                                              Nie do przeskoczenia jest też Twój sposób wyrażania myśli. Nie dziwię się, że
                                              redakcje gazet (nawet tych, które zeszły już na psy) nie chcą zatrudniać
                                              absolwentów dziennikarstwa.
                                              • Gość: zmarznieta Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:26
                                                Chyba tylko dla Ciebie. Inni go przeskakuja, bo drukuja, co piszę. Przemawia
                                                przez Ciebie jakas frustracja, może brak miłości... Idź na spacer, ciesz sie
                                                spotkaniami z ludźmi, a nie siedź w domku. Wszystkiego dobrego!
                                                • tomek854 Re: Do logo co niby gazety czyta;) 11.03.05, 13:39
                                                  Ziembe też drukowali - a czy to znaczy, ze byl dobry?

A jaki belkot jest w Naszym Dzienniku - jednej z wiekszych gazet...
                                                • pan.edward Re: Do logo co niby gazety czyta;) 11.03.05, 15:23
                                                  > Inni go przeskakuja, bo drukuja, co piszę.

drukować to mogą, tyle żeby ktoś to jeszcze czytał.
                                                  • Gość: zmarznieta Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:00
                                                    Skoro artykuł ma odzwe, to znaczy, że czytaja. Zreszta, mam dość
                                                    bezproduktywych rozmów.
                                              • Gość: dobra_rada Re: Do logo co niby gazety czyta;) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 11.03.05, 13:29
                                                ludzie - przestańcie w końcu odpowiadać zmarzniętej, bo nie przestanie belkotać;)
                            • diablinadali Re: Tomasz Z. 11.03.05, 09:55

> Jak widać w Twojej wypowiedzi różnią nas poziomy intelektualne,

ja to widze juz od twojego pierwszego posta

> więc zamlicz.

nie tak nerwowo, kochanie

> Po raz kolejny przekonałam sie kim SA CI STALI BYWALCY FORUM, ktorzy nawet
                              > gazety w ręce nie mieli. Jak dobrze, że nie mozna Was nazwać czytlenikami!!!!!

twoje oceny sa tylko twoimi ocenami
                              twoje "argumenty" nie sa zadnymi argumntami
                              probujesz cos tutaj powiedziec, ale za kazdym razem cos kaze nie mowic ci tego
                              co chcesz powiedziec
                              wieczastanow sie czy masz cos do powiedzenia, czy nie
                              • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:00
                                Przykro mi, ze naprawde jestescie zamknietym srodwiskiem. Miłego weekendu! No i
                                żegnajcie. Zaczyna mi się nudzić i to potwornie.
                                • diablinadali Re: Tomasz Z. 11.03.05, 10:20

> Przykro mi, ze naprawde jestescie zamknietym srodwiskiem.

sama jestes zamknietym srodowiskiem
                                  mnie osobiscie z tym panstwem ktore tutaj pisuje nic nie laczy
                                  poza tym ze sam tu czasami pisuje

> Miłego weekendu! No i żegnajcie. Zaczyna mi się nudzić i to potwornie.

cos nas jednak laczy
                                  • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:05
                                    To miłe, że jednak cos nas łączy;) Jak zaczęłam tu pisać, LOgo mnie zapytał, co
                                    tu robie czy cos w tym sensie. Dlatego odniosłam wrażenie, ze Forumowicze są
                                    srodowiskiem hermetycznym...
                        • pan.edward idź i nie grzesz więcej 10.03.05, 15:06
                          A, i wszystko jasne. Kompromitujesz się i tyle, nie masz ani jednego rzeczowego
                          argumentu, nie odpowiadasz na argumenty innych, za to stawiasz się w roli
                          jedynego mędrca w stadzie baranów. To ja już dziękuję, dla twojego dobra - idź i
                          nie grzesz więcej.
                          • Gość: zmarznieta Re: idź i nie grzesz więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:11
                            Gdyby argumenty były rzeczowe, a nie z pogranicza fanatyzmu, chetnie bym
                            polemizowała, a tak zycze wszytskiego dobrego i nie mam zamiaru walczyc z
                            wiatrakami. I pomysleć, że Wasze wypowiedzi cytowałam kiedyś w pracy
                            magisterskiej... oj, błąd.
                            MIłego popołudnia!
                          • no.logo Re: a czego się spodziewałeś? 10.03.05, 15:13
                            Przecież podejmując się obrony aresztanta
                            zmarznięta z góry postawiła się na straconej
                            pozycji. Spodziewałeś się rzeczowej dyskusji?
                            Po kimś kto nie odpowiedział tutaj na ani jeden
                            z argumentów swoich adwersarzy?

"Nic nie wiecie, bo ja wiem jak się pracuje
                            z takimi trudnymi dziećmi ale nie powiem, bo
                            to tajemnica" :-)))
                            • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:30
                              Jednak Cie troche polubiłam, choc Bufon z Ciebie jak stąd do Krakowa;) A
                              szczerze, próbowałam zwrócic Wam uwagę na fakt, ze nawet 15 czy 13-latka może
                              już wiedzieć, jaka przyjemność daje seks...
                              • pan.edward Re: a czego się spodziewałeś? 10.03.05, 15:42
                                no tak, ja wiem że masz zapewne i na to jakieś własne doświadczenia, z którymi
                                nie będziesz chciała się z nami podzielić, ale przechodząc do meritum (taki
                                komputer kiedyś był), to jak, załóżmy, możliwa przyjemność trzynastki z seksu ma
                                się do naszej dyskusji?
                                • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:48
                                  Jasne, ze nie jest to argument za tym, ze Tomek jest w tej sytuacji niewinny,
                                  jednak prawie każdy pisze; biedne dzieci zostały wykorzystane, ale może tak
                                  naprawdę one tego same chciały... nie wiem, jak było w rzeczywistosci i sadze,
                                  że nigdy sie nie dowiemy. Chodzilo mi tylko o fakt, ze te dziewzyny mogły mieć
                                  z tego przyjemność, tak po prostu jak każdy z nas, gdy uprawia seks;)
                                  • pan.edward Re: a czego się spodziewałeś? 10.03.05, 15:55
                                    > nie wiem, jak było w rzeczywistosci i sadze,
                                    > że nigdy sie nie dowiemy.

o, pesymistka z Ciebie. ja nadal wierzę, że właśnie w tej chwili na Solnym
                                    piórem któregoś z naszych wybitnych śledczych powstaje wielki tekst do Dużego
                                    Formatu na przykład, z którego aż słychać to uderzenie się w pierś za politykę
                                    kadrową wrocławskiej Gazety Wyborczej.
                                    • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:24
                                      Ważne, zeby wszystko sie wyjasniło dla Tomka i zeby miał sprawiedliwy proces.
                                      Jeśli jest winny, bedzie skazany. Jesli nie, i tak jego zycie juz jest
                                      doszczetnie skopane.
                                      A co do kadr w mediach. Sam wiesz, jak jest. Nikt po studiach dziennikaskich
                                      nie jest mile widziany w redakcji, bo sie wymadrza, gdy kwestionuje jakość
                                      artykułów... i zna się choć troche na zasadach etyki dziennikarskiej. Choc
                                      przecież Tomek był po dziennikarstwie... nigdzie nie można generalizować, bo
                                      zawsze jest ten wyjatek... chocby jeden.
                                      • pan.edward Re: a czego się spodziewałeś? 10.03.05, 17:13
                                        > A co do kadr w mediach. Sam wiesz, jak jest. Nikt po studiach dziennikaskich
                                        > nie jest mile widziany w redakcji, bo sie wymadrza, gdy kwestionuje jakość
                                        > artykułów...

No jasne, bo świeżo upieczony magister dziennikarstwa to ma największe
                                        kompetencje w promieniu 5 kilometrów od jego osoby. Furda doświadczenie, obycie,
                                        praktyka. Przychodzi koleś po studiach i zamierza wszystkich ustawiać, bo on ma
                                        wiedzę teoretyczną i piątkę na dyplomie. Żarty jakieś.

> i zna się choć troche na zasadach etyki dziennikarskiej.

No, Tomasza Z. to ta uwaga o znajomości zasad etyki dziennikarskiej to akurat
                                        specjalnie nie dotyczy.
                                        • tomek854 Re: a czego się spodziewałeś? 10.03.05, 21:26
                                          gdziers tu nie dawno byl watek o studiach dziennikarskich, a raczej o ich kiepskawosci. I nie ja go zaczalem, a tameczni studenci bodajze :)
                                          • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:41
                                            Jak jest sie pacanem, ktory poza szkoła nic nie widzi, to narzeka. Jasne, ze
                                            studia nie zagwarantuja Ci pracy, ale daja Ci na tyle swobody, żebys zaczął
                                            zdobywać doświadzczenia juz podczas studiów. I jest wazne.
                                            • Gość: obserwator Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:47
                                              zmarznięta dlaczego dziecko drogie znowu
                                              atakujesz ludzi brzydkimi słowami?
                                              już ci kilka osób zwróciło uwagę, że
                                              postępujesz nieładnie.
                                              • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:03
                                                Oj, wyrwało mi się. A moze jestem bardzo niegrzeczna dziewczynką i tyle;)
                                                Pozdrawiam.
                                            • tomek854 Re: a czego się spodziewałeś? 11.03.05, 11:37
                                              A to sie zgodze - na tych studiach nie ma nic do roboty, wiec swobody i czxasu na zdobywanie doswiadczen zawodowych ma sie az nadto. Fizycy, bilogowie czy chemicy nie maja tej mozliwosci :)
                                            • tomek854 Re: a czego się spodziewałeś? 11.03.05, 11:40
                                              Jak jest sie pacanem, ktory poza szkoła nic nie widzi, to narzeka. Jasne, ze
                                              > studia nie zagwarantuja Ci pracy, ale daja Ci na tyle swobody, żebys zaczął
                                              > zdobywać doświadzczenia juz podczas studiów. I jest wazne.

i CO jest wazne? Bo znowu nie nadazam za twoim tokiem rozumowania? (albo po prostu masz problemy z wyrazaniem swoich mysli na pismie :P )
                                              • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:45
                                                studia nie zagwarantuja Ci pracy, ale daja Ci na tyle swobody, żebys zaczął
                                                > zdobywać doświadzczenia juz podczas studiów. I jest wazne.

Miało byc I TO JEST WAZNE.... zapomniałam dodac :to", bo sie spieszyłam
                                                • tomek854 Re: a czego się spodziewałeś? 11.03.05, 13:40
                                                  Czyli student dziennikarstwa jest dobrym kandydatem do pracy, bo podczas studiów miał okazję nabyć doświadczenia?

To nie lepiej zatrudnić kogoś, kto ma doświadczenie, a dodatkowo jeszcze czegoś się na studiach nauczył? :)
                                                  • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:52
                                                    Odwrócenie kota ogonem tez jest dobrym sposobem. A tak poza to nie posłuchałeś
                                                    wyroczni Forum i do mnie odpisujesz. Nie psuj sobie opinii. Co inni napiszą,
                                                    jak zobacza, ze rozmawiasz z kims tak głupim jak ja?!!!!
                                                  • Gość: odpowiedź Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:47
                                                    zmarznięta, czy jesteś dziennikarką GW?
                                                  • Gość: zmarznieta Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:01
                                                    Nie, nie jestem.
                                                  • Gość: podpowiedź akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:22
                                                    > Nie, nie jestem.

Madzia czy Jadzia?
                                                  • Gość: zmarznieta Re: akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:33
                                                    Skoro pisze, ze nie jestem dziennikarka GW, to znaczy, ze nie jestem.
                                                  • Gość: odpowiedź2 Re: akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:35
                                                    ale byłaś
                                                  • Gość: zmarznieta Re: akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:46
                                                    Nie byłam, pracowałam dla innej gazety. Nie będę juz odpisywać na Twoje
                                                    zaczepki. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Polo Re: akurat IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 23:31
                                                    a gdzie pisalas? jezeli to juz nieaktualne, to nie wstydz sie jak tomek854 i
                                                    napisz :)
                                                  • tomek854 Re: a czego się spodziewałeś? 12.03.05, 01:56
                                                    > Odwrócenie kota ogonem tez jest dobrym sposobem

A gdzie odwrocilem? :)

> wyroczni Forum i do mnie odpisujesz. Nie psuj sobie opinii. Co inni napiszą,
                                                    > jak zobacza, ze rozmawiasz z kims tak głupim jak ja?!!!!

ZStali bywalcy forum wiedza, ze bawią mnie wszelkie absurdy i bezsense, wiec się nier zdziwią mojej z Tobą dyskusji :)

Pzdr :)
                                  • Gość: onufry Re: a czego się spodziewałeś? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 20:44
                                    wdepnąłem przypadkowo w tego posta, nie czytałem całego wątku-
                                    ale zmarznięta jesteś kopnięta!
                                    Dzieci niczego nie chcą bo nie rozumieją. Dzieci same chciały seksu!!! Przecież
                                    to brednie jakich nie widziałem. Dzieci chcą czuć się dobrze a co to
                                    jest "dobrze" to należy do wychowania przez dorosłych. Oni mówią i nakazaują
                                    (oczywiście przez wychowanie a nei siłę) co dzieci mają robić!
                                    • t.ziemba Re: a czego się spodziewałeś? 11.03.05, 21:45
                                      nie ma żadnego usprawiedliwienia dla wykorzystywania
                                      nieletnich
    • Gość: ocieplona Re: Tomasz Z. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.03.05, 14:49
      Przecież stwierdzeniem: Oczywiscie neguje kontakty
      seksualne z nieletniemi. To nie podlega jakiejkolwiek dyskusji - przeczysz temu,
      co napisałaś wcześniej, więc twoja wypowiedź nie ma sensu. Nie zgadzasz się sama
      z sobą. Przestań więc wklejać tę nielogicną wypowiedź w różnych miejscach.
      • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 14:59
        Probuje Wam tylko zwrocic uwage na zdeprawowane srodkowisko osrodkow
        wychowawczych. Nikt z Was nie chce nawet zrozumiec postepowania
        tych "dziewczynek". Szczerze, dajcie sobie siana z oskarzaniem chlopaka. Gdyby
        to zrobil Wasz sasiad, nie byloby sprawy. ZALOSNE.
        • diablinadali Re: Tomasz Z. 08.03.05, 15:12

> Probuje Wam tylko zwrocic uwage na zdeprawowane srodkowisko osrodkow
          > wychowawczych. Nikt z Was nie chce nawet zrozumiec postepowania
          > tych "dziewczynek".

ze cos probujesz to juz kazdy widzi
          wez sie zastanow co piszesz a potem to wysylaj

> Szczerze, dajcie sobie siana z oskarzaniem chlopaka. Gdyby
          > to zrobil Wasz sasiad, nie byloby sprawy. ZALOSNE.

myslisz tak? dla ciebie tez jak sadze nie byloby sprawy sasiada, tylko bylaby
          sprawa zdeprawowanego_srodowiska_osrodkow_wychowawczych?
          ale nawet
          jesli przyjac ze jest tak w istocie
          ze dziewczynki z osrodkow sa zdeprawowawane
          to tym gorzej dla "pana redaktora"
          gdyby on sie z nimi spotykal bo chcialby napisac wstrzasajacy reportaz o ich
          deprawacji... no chyba ze on pisal...
          reportaz uczestniczacy...
          EOT

• Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 15:17
            Cenie za inteligenty sakrazm. A powaznie te dzieci naprawde maja ze soba
            problem i to im trzeba pomagac. Tomkowi jak sadze tez, ale on to juz duzy
            chlopiec, wiec zdawal sobie sprawe z tego, co robi.
            • no.logo Do zmarzniętej 08.03.05, 16:27
              Droga forumowiczko, której jakoś dotej pory na forum nie było widać, a która objawiłaś się w tym szczególnym momencie. Pozwól, że spróbuję Ci wytłumaczyć kilka rzeczy:

1. Żadnego znaczenia dla całej tej nie ma fakt, że to mogły być zdemoralizowane dziewczęta. Co więcej - świadczy to jedynie na niekorzyść oskarżonego, bo - zamiast im pomóc, zaprowadzić do ośrodka, wyperswadować różne rzeczy - wykorzystał całą sytuację razem ze swoim równie zdemoralizowanym kumplem.

2. "Tomkowi" (jak piszesz) może rzeczywiście należy pomóc. Ale najpierw należy osądzić czyn, którego się dopuścił.

3. Dziwisz się agresji, która pojawiła się na forum po aresztowaniu Twojego kolegi. Dlaczego nie protestowałaś publicznie, gdy Tomasz Z. łamał wszelkie zasady etycznego dziennikarstwa, wykazywał pogardę dla ludzkiego cierpienia i śmierci, fascynował się bólem i nieszczęściem, a także ferował niczym nieuzasadnione wyroki?

4. Wybacz, ale pisanie, że "dla mnie te dziewczyny nie podpadają pod ustawę" jest żałosne. To nie Ty decydujesz kto "podpada pod ustawę".

Nie zazdroszczę mu takich obrońców.
              • Gość: zmarznieta Re: Do zmarzniętej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:07
                Przykro mi, ze na forum moga sie wypowiadac TYLKO STARZY BYWALCY. Myslalam, ze
                to rodzaj HYDE PARKU, ale moglam sie mylic...
                • no.logo A może by tak na temat? (n/t) 09.03.05, 09:30
        • Gość: cd-Rom Re: Tomasz Z. IP: 168.12.253.* 08.03.05, 15:14
          U nas, Romow, jak Cyganka ma 11 lat, to sie za mezem dla niej trzeba rozgladac,
          zeby nie zostala 14-letnia Stara Panna.
    • Gość: zzz Re: Tomasz Z. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.03.05, 19:29
      Jest winny,bo jest dorosły i w przeciwieństwie do 12 czy 13- latki musi zdawać
      sobie sprawę z sytuacji w jakiej się znalazł i dokonywać wyboru.Wybacz ale 24 -
      letni facet oglądający filmy porno z dziećmi , to się w głowie nie mieści. Te
      dziewczyny mogły być zdeprawowane ale on nie miał prawa tego
      wykorzystać.Normalny człowiek jak widzi dziecko w kłopotach ( a jak inaczej
      nazwać sytuację tych dziewczyn) to pomaga, a nie zaprasza na rozbieraną
      popijawę.Faceta nic nie usprawiedliwia. Narobił tylko wstydu całej Gazecie.
      • Gość: bzyku Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:18
        O co ten cały raban???

Tomuś Z. pobzykał nieco ze starszą, młodsza fociła, wszyscy byli zadowoleni.

A teraz dziewczęcia się nieco pokłóciły, pani wychowawczyni się wtrąciła i
        zrobiło sie wielkie halo jakby był jakis powód, a nie gó..ane bzyku-bzyku na
        imprezie.

Nie mówię, że redaktorek jest święty, ale po prostu szkoda niszczyć gościa za
        małe ciupcianko..
        • Gość: zmarznieta Re: Tomasz Z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 16:29
          Święta racja!!!!
          • Gość: gabi Re: Tomasz Z. IP: 5.3.1R* / *.ddc.dal.earthlink.net 10.03.05, 17:26
            Ja mam dopiero 14 lat ale juz bardzo chce sie kochac. Wienkszosc moich
            kolezanek z klasy ma juz pierwszy raz za soba. nie mowie ze pan ziemba dobrze
            zrobil ale mysle ze te dziewczyny same na to sie godzily. Takich zeczy nie
            mozna karac jak jakies normalne przestepstwo.Gdyby je gwalcil to co innego a
            tak mi sie wydaje ze cale to aresztowanie to jedna wielka lipa.
    • reamonn1 merytorycznie 10.03.05, 17:21
      sprawa wygląda tak,że była impreza i pan dziennikarz po prostu się zagalopował
      to, że pojawiły się zdjęcia nie oznacza poczatków dewiacji, jak ktoś probował
      zasugerować,lecz raczej chęć zrobienia czegoś "zajebiście odjechanego"
      zachował się nieodpowiedzialnie, teraz za to zapłaci
      rolą sądu ale również rolą społeczeństwa jest by nie zapłacił za swoje
      postępowanie bardziej niż powinien

rzeczywiście,jego styl dziennikarski był kontrowersyjny,część z artykułów i
      mnie bulwersowała,
      może to błąd, że tak młodemu dziennikarzowi pozwalano zajmować się tematyką, do
      której potrzeba więcej doświadczenia,dojrzałości,wyczucia
      trudna jest jednak do zaakceptowania ta zapiekła mściwość niektórych
      forumowiczów wypominających ową publicystykę,
      trudno również znaleźć wśród forumowych "sprawiedliwych" sprzeciw czy oburzenie
      wobec postępowania brukowców, SE i Faktu, które już go osądziły, skazały i
      napiętnowały jako pedofila
      przypomnę słownikowe pojęcie pedofilii:zaburzenie seksualne polegające na
      odczuwaniu popędu płciowego do dzieci
      informacje,które posiadamy dot.sprawy (jednorazowe spotkanie,brak zbliżenia
      płciowego z trzynastolatką) pozwalają co najwyżej określić dziennikarza mianem
      nieodpowiedzialnego matoła, na pewno nie mianem pedofila

oczywiście żal mi dziewczyn z ośrodka wychowawczego
      również żal z powodu tego, że ułożyło im się w życiu tak a nie inaczej
      to one są poszkodowane!
      (choć trzymając się litery prawa należałoby stwierdzić: ta młodsza jest
      poszkodowana bo starsza przekroczyła ustawowy próg dojrzałości)

uważam,że wszyscy "pamiętliwi" forumowicze powinni w swoich sumieniach
      rozstrzygnąć dlaczego tak raduje ich kara dla dziennikarza?
      czy zaspokoi ich poczucie sprawiedliwości ze względu na czyn,który popełnił czy
      ze względu na publicystykę,którą uprawiał?
      • Gość: rewolwer Re: merytorycznie IP: *.devs.futuro.pl 10.03.05, 17:33
        ale brednie... jezeli DOROSLY facet maca po piersiach 12-letnie DZIECKO rodzaju
        zenskiego, to chyba mozna zaryzykowac stwierdzenie, ze to pedofil?
        • Gość: bzyku Re: merytorycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:59
          Te, Kapiszonowiec z odpustu, przyznaj szczerze, sam pomacałbyś po piersiach
          rodzaju żeńskiego, co?

Niestety, jedyne na co cie stać, to macanie swojej zięby...
      • pan.edward Re: merytorycznie 10.03.05, 17:50
        > uważam,że wszyscy "pamiętliwi" forumowicze powinni w swoich sumieniach
        > rozstrzygnąć dlaczego tak raduje ich kara dla dziennikarza?

no, kary póki co nie ma.

> czy zaspokoi ich poczucie sprawiedliwości ze względu na czyn,który
        > popełnił czy ze względu na publicystykę,którą uprawiał?

dobre pytanie. pamiętaj o jednym - dziennikarz ma w swoim ręku naprawdę ogromną
        władzę. jednym tekstem może zniszczyć człowieka na lata, bo sprostowań nikt nie
        czyta, jeśli w ogóle się one ukazują. zatem musi to być ktoś wyjątkowy - jeśli
        kogokolwiek ma oskarżać o nieetyczne zachowanie, to sam musi być czysty jak łza.
        sam oceń, czy było tak w tym wypadku.

tymczasem my dowiadujemy się teraz, że pomimo tylu oskarżeń odnośnie etycznego
        postępowania formułowanych od miesięcy na tym forum pod jego adresem, żadnej
        reakcji ze strony redakcji nie było. więc gdy teraz okazuje się, która strona
        miała rację, to nie może ona odczuwać pewnej, nieco gorzkiej i mało
        pokrzepiającej, satysfakcji?

cieszy mnie to, że w zawodzie dziennikarza facet zapewne nie będzie już
        pracował. cieszy, bo nie miał do tego kwalifikacji moralnych, szkoda, że trzeba
        było ujawnienia takiej afery do zawieszenia go w pracy.

a to, jaką karę wymierzy mu sąd - nieważne. niech sąd to ocenia, to sąd jest od
        tego. ani mnie jej wysokość nie zadowoli, ani zmartwi.

mam tylko nadzieję, że pozostałe gwiazdki naszego lokalnego dziennikarstwa
        zyskaję dzięki temu wszystkiemu odrobinę pokory.
      • wielki_czarownik Nie chrzań człowieku! 10.03.05, 23:20
        reamonn1 napisał:

Co za bzdety! Zagalopował obmacując dziecko?? Zagalopowałem to się ja na pewnej bibie, wypiłem za dużo i zabrudziłem potem całą toaletę (i nie był to jednostkowy przypadek :P ). To było zagalopowanie się.
        A jak sam piszesz pedofilia to pociąg seksualny do dzieci - niekoniecznie zakończony pełnym stosunkiem ale też np. inną czynnością seksualną.
        • doomsday Re: Nie chrzań człowieku! 11.03.05, 00:54
          Prowadzilem kiedys oboz naukowy studentow socjologii na terenie domu dziecka .
          Wychowankami byly tam rowniez dziewczyny z liceum i podstawowki .Te z liceum
          pochodzily akurat z dobrych rodzin ( rzadko , ale sieroty naturalne sie
          zdarzaja ) . Pamietam kilkoro bardzo dobrych i zdolnych dzieci , ktore ojciec
          sam chory ,oddal cala gromade do domu dziecka po smierci matki , te dzieci
          mialy zawsze usmiech na twarzy .
          Byly tez takie dziewczyny , ktore mialy chlopakow wsrod kolegow z bidula i
          nie kryly sie ,ze sa juz kobietami .
          Byly tez zalotnice i do tego bardzo ladne przed 16 i po 16 .Mialem wtedy 21
          lat , bylem jeszcze studentem .
          Normalny czlowiek nigdy by nie pozwolil sobie na zeszmacenie siebie i dziecka ,
          dziecka ,ktore jako wychowanek Pogotowia Opiekunczego czy Domu Dziecka jest w
          szczegolnej sytuacji .
          Tego dziennikarza powinni zamknac do jednej celi z Krollopem (slynny dyrygent z
          Poznania ) .Za wspolzycie z ta starsza 16 letnia powinien byc artykul o
          wykorzystanie w sytuacji zaleznosci i przymusu , a za czyn seksualny wobec
          mlodszej , nalezy sie oskarzenie o pedofilie .Lacznie 15 lat minimum i zakaz
          kontaktu z dziecmi dozywotnio , tyle sie nalezy .Medycyna mowi ,ze zboczency
          sie zmieniaja , ale zawsze na gorsze .Miejmy nadzieje ,ze wspolwiezniowie
          zalatwia Tadeusza na amen .
          Czy Tomasz Zieba nest bratankiem Macieja Ziemby , tego slynnego dominikanina ?
          • nie-dzwiedz Re: Nie chrzań człowieku! 11.03.05, 09:41
            doomsday napisał:

> Czy Tomasz Zieba nest bratankiem Macieja Ziemby , tego slynnego
            dominikanina ?

No akurat ich nazwiska pisze się dokładnie na odwrót. Nie mają ze sobą nic
            wspólnego.
    • pan.edward Dzisiejsza WC 11.03.05, 15:44
      Czytam, i kartkuję, i przeglądam - i nic. Być może napisanie takiego poważnego
      reportażu zajmuje znacznie więcej czasu. Nie przychodzi mi inne wytłumaczenie.

Bo przecież GW nie jest strusiem. Nie schowa głowy w piasek, to w ogóle nie
      wchodzi w rachubę. To przecież jasne, że Gazeta poważnie traktuje swoich
      czytelników. To oczywiste, że Gazeta napisze o bulwersującej wrocławian sprawie
      swojego dziennikarza Tomasza Z. Dotrze do jego kolegów, rodziny, znajomych.
      Porozmawia z psychologiem, zada mu na łamach dramatyczne pytanie: jak mogło do
      tego dojść. Zapyta o policję o statystyki molestowań wśród dziennikarzy.
      Ostrzeże nastoletnich czytelników.
      • Gość: odpowiedź Re: Dzisiejsza WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:46
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=21535608
    • reamonn1 merytorycznie II 11.03.05, 17:42
      1.ok, zagalopował to złe sformułowanie,powinno być-odbiła mu palma podczas
      imprezy...chyba,że zapraszał nastolatkę do siebie Z ZAMIAREM dokonania innej
      czynności seksualnej - ale tego nie wiemy...

2.ja nie piszę,co to pedofilia,nie jestem psychologiem czy seksuologiem,ja
      tylko przytaczam słownikową def. pedofilii.przypomnę:zaburzenie seksualne
      polegające na odczuwaniu popędu płciowego do dzieci
      nie wiemy czy redaktor odczuwa popęd płciowy do dzieci czy po prostu odbiła mu
      palma podczas libacji...

3.zgadza się,niech sąd ocenia kwestię winy i ewentualnej kary:

Art. 1.KK
      § 1. Odpowiedzialności karnej podlega ten tylko, kto popełnia czyn zabroniony
      pod groźbą kary przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia.
      § 2. Nie stanowi przestępstwa czyn zabroniony, którego społeczna szkodliwość
      jest znikoma.
      § 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego, jeżeli nie można mu
      przypisać winy w czasie czynu.

Art. 53.
      § 1. Sąd wymierza karę według swojego uznania, w granicach przewidzianych przez
      ustawę, bacząc, by jej dolegliwość nie przekraczała stopnia winy, uwzględniając
      stopień społecznej szkodliwości czynu oraz biorąc pod uwagę cele zapobiegawcze
      i wychowawcze, które ma osiągnąć w stosunku do skazanego, a także potrzeby w
      zakresie kształtowania świadomości prawnej społeczeństwa.

§ 2. Wymierzając karę, sąd uwzględnia w szczególności motywację i sposób
      zachowania się sprawcy, popełnienie przestępstwa wspólnie z nieletnim, rodzaj i
      stopień naruszenia ciążących na sprawcy obowiązków, rodzaj i rozmiar ujemnych
      następstw przestępstwa, właściwości i warunki osobiste sprawcy, sposób życia
      przed popełnieniem przestępstwa i zachowanie się po jego popełnieniu, a
      zwłaszcza staranie o naprawienie szkody lub zadośćuczynienie w innej formie
      społecznemu poczuciu sprawiedliwości, a także zachowanie się pokrzywdzonego.

przy pisaniu pierwszego posta intencją moją było przede wszystkim zwrócenie
      uwagi na żenujący poziom dziennikarski brukowej prasy oraz na niegodne
      zachowanie niektórych forumowiczów
      myślę,że zgodzimy się iż pan redaktor TZ poznał już wystarczająco na sobie
      niszczycielską siłę słowa i mediów
      ktoś chce sobie "pojeździć" (w rewanżu?) po redakcji Gazety,jego wola,lecz moim
      zdaniem dziennikarzowi wystarczy już tego "dopieprzania"

ps.ja też mam nadzieję,że jest szansa by niektórzy dziennikarze GW przestali
      być tacy kategoryczni

kończę i pozdrawiam:)
      • Gość: lolcia Re: merytorycznie II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 17:59
        Mam 15 lat i lubię się ryćkać. Co robić?
        • Gość: zyzio Re: merytorycznie II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:58
          Szukaj ptaszków!
          • tomek.ziemba Re: merytorycznie II 11.03.05, 21:34
            Dajcie mi spokój
            • t.ziemba Re: merytorycznie II 11.03.05, 21:35
              wiecie jak tu jest teraz ciężko?
    • qutas Re: Tomasz Z. 13.03.05, 23:39
      O czem ta dyskusja?

Wchodzem gdzie mnie z przyjemnościom przyjmujom.

Dup nie lubiem!
    • the_sound_of_silence popieram zmarzniętą... 14.03.05, 13:47
      ... przynajmniej w jakiejś części.

na początek mam jedno bardzo ważne pytanie do panów - czy macie jakąś magiczną
      metodę na odgadnięcie ile ma lat dupa, za którą właśnie się obejrzeliście?
      czy jeśli ma poniżej magicznych 15 lat, to jesteście pedofilami?
      podkreślam, że nie wiem, i niestety nie doczytałam nigdzie, czy tomasz z.
      wiedział ile laseczki mają lat, ale wydaje mi się, że powinniście się panowie
      nad tym zastanowić.

zauważyłam, że wielu forumowiczów, uważa, że 13latka to tępa masa, która
      ewentualnie może "wyglądać"... jesteście w błędzie! mnożą się przykłady 13latek
      oczytanych, inteligentniejszych niż niejeden 24latek (na ten przykład...),
      czasami nawet dojrzałych. i nie muszą wcale wyglądać jak tanie k^$wki, żeby
      uwieść starszego, z założenia dojrzałego mężczyznę.
      z drugiej strony mnożą się puste laski, które mają branie "na dupę" -
      wielokrotnie słyszalam o sytuacjach, w których moi znajomi (także ci dwukrotnie
      ode mnie starsi) nadziewali się w klubach na takie panny, które
      owszem, "wyglądały", ale reprezentowały dno (zarówno emocjonalne jak i
      umysłowe).

do których zaliczają sie biedne molestowane?
      nie wiem. skoro są w jakiejśtam placówce(przepraszam, ale nie przywiązuję wagi
      do tego w jakiej konkretnie) to musiały swoje przeżyć i jakieś doświadczenie
      mają.
      w środowiskach nie tylko patologicznych, u młodych dziewcząt (także 13latek)
      odbywają się licytacje, która z kim i ile razy(etc). oczywiście, część z tego
      to puste przechwałki.
      moim zdaniem powinniśmy postawić na edukację seksualną i wbijanie młodym do
      głowy, jakie konsekwencje mają podjęte pochopnie decyzje - krótko mówiąc, trza
      wpajać odpowiedzialność.
      pamiętajmy, że w polsce obniża się średnia wieku, w którymi polacy rozpoczynają
      współżycie. jest to średnia, a więc pomyślcie szanowni państwo, że mamy
      przypadki 13latek, które w dodatku dobrze na tym wychodzą oraz 20 latek, które
      mogą na tym wychodzić gorzje od 13stek.
      odsyłam jeszcze do filmu lub książki autorstwa wladimira nabokova o wdzięcznym
      tytule - "lolita". stety lub niestety, ale to fikcja, żyjemy w świecie
      popkultury, seks jest jednym z produktów.

generalnie chodzi mi o to, aby uświadomić wam, że młode dziewczęta, jeśli nie
      są gwałcone, nie w każdej sytuacji mogą być ofiarami. one też już potrafią
      uwodzić, a wy, mężczyźni, jesteście cholernie mało odporni na bodźce seksualne.
      sztucznie pędzona żywność ma w dużym stopniu wpływ na fizjonomię przeciętnej
      13stki (coraz częściej 10, 9 latki miesiączkują, dojrzewają szybciej fizycznie).

wiem, że trudno jest to zrozumieć ojcom, wiem że trudno to dociera do nas,
      ludzi wychowanych w kraju chrześcijańskim...
      ale takie czasy...

cóż, rozpisałam się, ciekawa jestem jak zareagujecie na moją wypowiedź:)
      • diablinadali dajcie juz spokoj 14.03.05, 14:13
        the_sound_of_silence napisało:

> cóż, rozpisałam się, ciekawa jestem jak zareagujecie na moją wypowiedź:)

a co ma piernik do wiatraka
        "redaktor ziemba" a i wiekszosc dziennikarzy nie ma dylematow opisujac dewiacje.
        co kogo obchodzi czy derektor kradl/bral lapowke/etc bo musial chore dziecko
        leczyc czy co tam
        jak sie wychodzi na swiecznik - a bycie dziennikarzem w pewnym sensie wynosi na
        swiecznik - to trzeba miec swiadomosc ze nie wszystko wolno
        a juz na pewno nie wolno tego czego zabrania prawo
        i jak sie o tym zapomina to trzeba sie liczyc z tym ze dostanie sie pysk
        i "redaktor ziemba" bierze po ryju
        niestety tylko od internautow
        bo wszyscy dziennikarze jakims dziwnym trafem nie widza tematu
        nie sadze zeby zasadne bylo tlumaczenie czynu "redaktora ziemby" tym ze
        dziewczynki byly zdeprawowane
        juz sam fakt ze "redaktor ziemba" byl sie znalazl w takim towarzystwie swiadczy
        o jego poziomie
        albo sie jest ku.. albo porzadnym czlowiekiem
        i nie sposob bedac ku.. oceniac innych
        tyle
        nie wiem dlaczego ale mam dziwne przekonanie "graniczace z pewnoscia" ze
        zmarznieta i the end of.. to kolezanki "redaktora ziemby" "po fachu"
        myle sie?
        --
        diablinadali
        • the_sound_of_silence Re: dajcie juz spokoj 14.03.05, 14:23
          > nie wiem dlaczego ale mam dziwne przekonanie "graniczace z pewnoscia" ze
          > zmarznieta i the end of.. to kolezanki "redaktora ziemby" "po fachu"
          > myle sie?

co do zmarzniętej - nie mam pojęcia,
          co do mnie - mylisz się i to bardzo. jestem raczej po przeciwnej stronie
          barykady...

>a co ma piernik do wiatraka
          > "redaktor ziemba" a i wiekszosc dziennikarzy nie ma dylematow opisujac
          dewiacje
          > .
          > co kogo obchodzi czy derektor kradl/bral lapowke/etc bo musial chore dziecko
          > leczyc czy co tam

piernik ma dużo do wiatraka, a wielu ludzi to interesuje. istnieją okoliczności
          łagodzące wyroki za pewne przestępstwa. moim zdaniem nie powinno się prównywać
          łapówek ani innych przestępstw do tych natury seksualnej (bo dla mnie to bardzo
          indywidualna i delikatna materia)

> nie sadze zeby zasadne bylo tlumaczenie czynu "redaktora ziemby" tym ze
          > dziewczynki byly zdeprawowane

nie tłumaczę redaktora, tylko jestem chyba w stanie zrozumieć, biorąc pod uwagę
          okoliczności wszelakie, dlaczego stało się tak a nie inaczej.

> juz sam fakt ze "redaktor ziemba" byl sie znalazl w takim towarzystwie
          swiadczy
          > o jego poziomie
          > albo sie jest ku.. albo porzadnym czlowiekiem
          > i nie sposob bedac ku.. oceniac innych

tak... życie jest czarno-białe?
          :)

poza tym ku%$a też człowiek ( i uczciwie pracuje w dodatku )

• diablinadali Re: dajcie juz spokoj 14.03.05, 14:42
            the_sound_of_silence napisała:

> co do zmarzniętej - nie mam pojęcia,
            > co do mnie - mylisz się i to bardzo. jestem raczej po przeciwnej stronie
            > barykady...

ze mna? na pewno

> piernik ma dużo do wiatraka, a wielu ludzi to interesuje. istnieją okolicznośc
            > łagodzące wyroki za pewne przestępstwa. moim zdaniem nie powinno się prównywać
            > łapówek ani innych przestępstw do tych natury seksualnej (bo dla mnie to bardzo
            >
            > indywidualna i delikatna materia)

no i?
            okolicznosciami lagodzacymi bedzie zajmowal sie sad
            opinia publiczna ma w glebokim powazaniu okilicznosci lagodzace
            i nie udawaj ze nie rozumiesz tego co napisalem
            nie powrownuje przestepstw lapowkarskich do seksualnych
            porownuje tylko zasadnosc pietnowania tych ktorzy bedac w istocie osobami
            zaufania publicznego dopuszczaja sie przestepstw
            zwlaszcza takich jak "red ziemba", ktory sam pietnowal

> nie tłumaczę redaktora, tylko jestem chyba w stanie zrozumieć, biorąc pod uwagę
            >
            > okoliczności wszelakie, dlaczego stało się tak a nie inaczej.

no i?
            wychodzi ci ze jest w porzo koles?
            bo mnie biorac te same okolicznosci wychodzi ze on zwykly zul jest - ide o
            zaklad ze zule nie robia sobie nic z faktu uprawiania seksu ze zdeprawowanymi
            13latkami

> tak... życie jest czarno-białe?
            > :)

tak czarno-biale jak je w gazetach maluja
            kto mieczem wojuje od miecza ginie

> poza tym ku%$a też człowiek ( i uczciwie pracuje w dodatku )

owszem, ale nie jako dziennkiarz
            • the_sound_of_silence Re: dajcie juz spokoj 14.03.05, 15:35
              diablinadali napisał:

> ze mna? na pewno

nie to miałam na mysli, ale to najmniej istotne. chciałam tylko zaznaczyć, że
              nie mam nic wspólnego ze środowiskiem dziennikarskim. a co do wszelkich barykad
              zostawiam to jako zagadkę, bo nie to, co zrozumiałeś, miałam na myśli.

> no i?
              > okolicznosciami lagodzacymi bedzie zajmowal sie sad
              > opinia publiczna ma w glebokim powazaniu okilicznosci lagodzace
              > i nie udawaj ze nie rozumiesz tego co napisalem
              > nie powrownuje przestepstw lapowkarskich do seksualnych
              > porownuje tylko zasadnosc pietnowania tych ktorzy bedac w istocie osobami
              > zaufania publicznego dopuszczaja sie przestepstw
              > zwlaszcza takich jak "red ziemba", ktory sam pietnowal

tak sądzisz? że opinia publiczna ma to gdzieś? nie sądzę. chyba że bierzesz
              siebie za opinię publiczną. wydawało mi się, że owej "opinii" jest trochę
              więcej.
              abstrachuję już od tego, że szary człowiek niekoniecznie zapamiętuje nazwiska
              redaktorów i może nie pamiętać, że "red. ziemba" to akurat ten od takich a
              takich artykułów.
              wszystko więc zależy od tego jak sprawę nakreślą media.
              swoją drogą człowiek i tak jest już spalony, więc jaka może go spotkać większa
              kara?

> no i?
              > wychodzi ci ze jest w porzo koles?
              > bo mnie biorac te same okolicznosci wychodzi ze on zwykly zul jest - ide o
              > zaklad ze zule nie robia sobie nic z faktu uprawiania seksu ze zdeprawowanymi
              > 13latkami

moment. nie powiedziałam że jest w porządku. od zrozumienia do pełnej
              akceptacji daleka droga. rozumiejąc jestem w stanie tolerować w określonych
              przypadkach.

> tak czarno-biale jak je w gazetach maluja
              > kto mieczem wojuje od miecza ginie

to nie wojna. a gazety podobno kłamią (jak wielu forumowiczów raczyło zauważyć)

> owszem, ale nie jako dziennkiarz

pozostawiam bez komentarza.

pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka