Dodaj do ulubionych

reklamacja internetu

11.02.12, 18:55
Witam. Chciałabym się podzielić moim problemem i ewentualnie poradzić się Was co mogę dalej zrobić. Jestem studentką, rok temu podpisałam umowę z firmą Pley dotyczącą bezprzewodowego internetu- dodam że była to umowa terminowa na okres 1 roku. Po upływie tego czasu wybrałam się ponownie do sklepu aby spytać czy nie muszę czegoś podpisać w związku z tym, że zbliża się czas rozwiązania umowy( tak pisało na umowie). Konsultant powiadomił mnie jednak, że jest to umowa terminowa w związku z czym nic podpisywać, wysyłać itp. nie muszę. Dwa miesiące później otrzymałam jednak rachunek za 2 kolejne miesiące. Aby to wyjaśnić udałam się do salonu w moim rodzinnym mieście. Powiadomiono mnie, że wcześniej udzielono mi złej informacji i przed końcem umowy niezbędne jest abym wysłała papier do centrali playa. Taki papier oczywiście tego samego dnia wysłałam( dołączyłam jednak reklamacje, że nie chce płacić za 2 miesiące w których nie wykorzystałam ani impulsu, przez to że ich pracownicy wprowadzili mnie w błąd). Data stemplu pocztowego 31 grudnia. W kolejnym miesiącu dostałam odpowiedź w której było mniej więcej o tym, że oni nie będą odpowiadać za błędy swoich pracowników ale oczywiście jest im bardzo przykro i że zapłacić muszę. Dodatkowo umowę powinnam według nich wypowiedzieć 2 msc wcześniej więc do marca ( z marcem włącznie) zapłacić jeszcze muszę.I moje pytanie- co mogę zrobić aby nie płacić( odwołać się itp.). Jeśli jednak jednak tak się nie stanie i zapłacić będę musiała,dlaczego nie uwzględniono mi daty ze stempla pocztowego(31 grudzień) a datę przyjścia do nich mojego listu. Z góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: reklamacja internetu IP: *.multimo.pl 11.02.12, 23:51
      www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php
      • selljus Re: reklamacja internetu 20.02.12, 22:16
        tylko ebay
    • Gość: Nathanael Re: reklamacja internetu IP: 85.17.214.* 31.05.12, 15:38
      Film Czas wojny (2011) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka