Gość: hana Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: 82.160.112.* 15.03.05, 10:04 Czytam te bzdury od 20 minut i jestem zdruzgotana poziomem dyskusji z której wniosek nasuwa sie taki: Studenci PW, UW i innych szacownych uczelni na traktory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadek Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 10:49 odezwij się na morepower@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Dlaczego??? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.03.05, 11:06 Dlaczego osobe o duzej wiedzy technicznej, a malej humanistycznej nazywa sie ograniczona, natomiast o osobach o duzej wiedzy humanistycznej, lecz malej technicznej tak sie nie mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:06 taką osobę, która ma małą wiedzę techniczną również nazywa się ogranioczoną; co z tego, że mam dużą wiedze humanistyczną skoro nazywają mnie matematycznym debilem??? myślisz, że przejmuję się tym; każdy niech robi,to co robi najlepije; i wszystko bedzie w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Faceci z polibudy są.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:38 Faceci z uniwerku są przemądrzali,brzydcy i niedojrzali. Podpisano: studentka UWr. mająca chłopaka z polibudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Faceci z polibudy są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:59 pare postów wczesniej była mowa o tym, że dziewczyny z UWr to same pasztety; nie bronisz się kochanie, czy może takim pasztetem jesteś???? ja znam przystojnych, inteligentnych i dojrzałych studentów z UWr, ale z polibudy również; co to za różnica skąd są; ważne jacy są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek27 Re: Dlaczego??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:02 Bo humanistomwydaje sie że rozumy zjedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.magma-net.pl 15.03.05, 11:54 Droga Magdo, choć jestem zwolenikiem kulturalnej rozmowy to z trudem przychodzi mi odpowiedz na twoje prowokacyjne - a moze po prostu niemadre stwierdzenie. Generalizowanie jest nie na miejscu - nie mozna oceniac IQ ludzi w zaleznosci od rodzaju uczelni, czy ukonczonej szkoly. A dlaczego - pozostawiam to Tobie do przemyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajefajny prostak Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 15.03.05, 12:56 joł Wy wszyscy jestescie poje.... Co wam biedna madzia przeszkadza? Czy ktos z was jest taki suuuuuper jak ona i w ciagu tygodnia jest w stanie zalozyc dwa tak czesto przegladane watki??????? Nikt!!!!! wszyscy jestescie(jestesmy) burakami!!!!!! Tylko nie madzia!! bo ona dala rade to zrobic. madziu jestes super. Kocham cie. Chcial bym sie z toba pie...(znaczy sie uprawiac sex dodam cos jeszcze: Wszyscy z polibusy to chu... bo sa ograniczonymi prostakami Wszyscy z polibudy sa zajefajni bo sie znaja na technice i wymyslakja duzo rzeczy i szybko prace znajduja Wszyscy z uniwerku to chu... Bo sie znaja na wszystkim czyli na niczym Wszyscy z uniwerku sa zajefajni bo sa oczytani i potrafia znalesc prace A Magda, Ma-gdzie ale nie ma z kim;) Pozdrawiam madziu zostaw mi e-mail to sie umowimy na bzykanie Pozdrawiam wszystkich najwiekszy prostak z........oczywiscie ze z PWr:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:43 Żałosny tekst - widać, żeś z PWr - kabaret na najniższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Hej! Magdo! Magdo! Magdo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:58 Nie jestem studentem z politechniki. Nie wiem czemu ale Twoje posty działają na mnie i nabieram ogromnej ochoty na seks z Tobą. Piszę poważnie i nie miej urazy ale naprawdę mam ochotę na ostry, zwierzęcy seks z Tobą. Zapewniam Cię że nie pożałujesz, bo potrafię zadbać o to aby miłość ze mną była dla Ciebie niezapomniana. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Dąbrowski Re: Hej! Magdo! Magdo! Magdo! IP: *.media4.pl 21.03.05, 13:16 Myśle, że zdecydowanie korzystniej będzie jeśli się podpiszesz pełnym imieniem i nazwiskiem, bo twoje posty jak na razie przypominają wirtualną masturbację orangutana pośród podobnych sobie stworzonek. Doprawdy przezabawne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student PWR Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:24 Jestem studentem i Uniwerku Wroclawskiego i Polibudy i musze powiedziec, ze rzeczywiscie studenci polibudy nie sa obdarzeni zbytnim polotem jesli chodzi o wypowiedzi, a ciagle przebywanie miedzy innymi facetami nie wplywa pozytywnie na ich kulture osobista, ale na uniwerku tez jest duzo palantow i debili, ktorzy zrecznie ukrywaja sie pod kolderka elokwencji, na ktora nabieraja sie glupie panienki. A tak naprawde to ludzie i na polibudzie i na uniwerku sa rozni, sa buraki i sa normalni. Powiedz nam lepiej z jakiego kierunku sa Ci tepawi, bo poziom ludzi na politechnice jest rozny, od mlotow do geniuszy, chociaz Ci tez sa nie do wytrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.comp.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:43 śliczna oczole myślą nie skażonym Oblicz i rozrysuj trywialną kratownicę czy jakiś wałek , ciekawe jaki % mózgu zostanie ci na funkcjonowanie w realu. Podejrzewam , zapadniesz w letarg . Podziwiaj tych tytanów umysłu. ps. Jeśli czujesz miętę do chłopaka czy dziewczyny z polibudy , lepiej po prostu powiedz o tym . Możesz zrobić hapening artystyczny na Solnym- posadź na środku kupę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 16:49 czym się rózni chemik po PWr od chemika po UWr. Tym czym wróbel od kanarka. Jeden i drugi kończyli konserwatorium. Ci pierwsi na studiach eksternistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha TO DLACZEGO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:34 ... uniwerki są kuźniami bezrobotnych buahahaha?:) Dla ścisłości nie kończyłem politechniki tym bardziej w tej waszej dziurze Wrocławiu hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dizura A w której dziurze konczyles moze tej Krakowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:36 A w ktorej dziurze konczyles? W krakowskiej czy warszwskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: A w której dziurze konczyles moze tej Krakows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:41 strzelaj dalej ale widze teraz do kogo miasto bez asfaltu ma najwiecej kompleksów uahahaha:) EXPO - i wszystko jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha jeszcze to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:51 DLA TYCH KTÓRYCH POMINĄŁEM W WYPOWIEDZI - TEN TEMAT ŚWIADCZY JEDYNIE O TYM, ŻE CAŁY WROCŁAW SKŁADA SIE Z PROSTAKÓW, NO ALE KTO BY WYTRZYMAŁ W TEJ ROZPADLINIE JAK NIE CHAMY ZE WSI BUAHAHA. TAK WIĘC PREZYDENT "MIASTA" POWINIEN WAS BŁOGPSŁAWIĆ - IM GŁUPSI TYM LEPSI PRZYSZŁOŚĆ JEST RÓŻOWA JAK RAJSTOPY MĘSKIEJ CZĘŚCI STUDENTÓW UNIWERKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fitron Re: jeszcze to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:00 Myslisz przyglupie ze kogos rusza twoj chamski belkot? Idz do psychoterapeuty swirze. Najpierw pomoz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: jeszcze to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:06 Gość portalu: Fitron napisał(a): > Myslisz przyglupie ze kogos rusza twoj chamski belkot? CIEBIE NAPEWNO SKORO ODPISAŁEŚ HAHAHAHA:) CZY MOŻE KTOŚ MI PODAĆ PRZYKŁADY WYŻSZOŚCI WROCŁAWIA CHOCIAŻBY NAD ŚWIDNICĄ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: jeszcze to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:12 O takich to tu na pewno nie ma. Moze na kraszewskiego. :)) Czemu jestes taki sfrustrowany i agresywny? Czy w twoim zyciu jest cos nie tak? Nie potrafisz znalezc sobie dziewczyny? Jestes nieakceptowany? A moze masz kompleks nizszosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bua ha hła Re: jeszcze to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:15 W ten sposób nie wytłumaczysz kolegom, że są prowincjuszami :-( Fatalny styl przyjąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: jeszcze to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:42 A ODPOWIEDZI BRAK:))) A MOZE JEJ BRAK JEST ODPOWIEDZIĄ UAHAHAHA:) Odpowiedz Link Zgłoś
2pier Re: A w której dziurze konczyles moze tej Krakows 15.03.05, 19:26 miasto bez asfaltu to sie zgadza, zmieniloby sie gdybys ty tu studiowal:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: A w której dziurze konczyles moze tej Krakows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:31 DZIĘKUJĘ CIEBIE LUBIĘ, ALE NIESTETY JESTEM STWORZONY DO WYŻSZYCH CELÓW NIŻ WROCŁAW (O ILE WROCŁAW JEST JAKIMKOLWIEK CELEM CHYBA, ŻE GŁOWIC JĄDROWYCH). ALE KOMBINOWAŁES NAPRAWDĘ DOBRZE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super ziom zmiana watku? IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 15.03.05, 19:40 witka Prosze o nie zmienianie watku! Do pana krakusa(tak ktos go ochrzcil?) Pytal sie pan o wyzszosc wrocka nad swidnica? No co pan? pan z takiej swiatowej metropoli i nie wie? Przecierz jest tyle liczb w ktorych wroclaw przewyzsza swidnice! Pierwsze samo sie nasowa - liczba mieszkancow Drugie - Liczba debili trzecie - liczba patafianow zle wyrazajacych sie o danej miejscowosci czwart - liczba zapytan o dana miejscowosc w google pan taki swiatowy i tego nie wie? Dziwie sie:( Jak juz pisalem zostawiamy pana krakusa i zajmujemy sie dalej nasza ulubienica Madzia. Madzia jest jakas dziwna. Jak sie ostatnio z nia spotkalem swietnie nam sie gadalo. Nawet skonczylo sie w lozku. Tak na marginesie to magda super ciagnie. Nie wiem dlaczego tak sie zle o niej wyrazacie. Nikt mi jeszcze tak nie ssal jak ona. Jest suuuuuuper. Madziu bede to dlugo pamietal. Jak juz pisalem wyzej super nam sie rozmawialo, a teraz ona pisze ze ludzie z polibudy sa jacys ograniczeni. Dziwne! Madziu nei rozumie:(Mi co innego moiwlas:( To kiedy klamalas?? Nie lubie byc oklamywany:( Pozdrawiam wszystkich xoyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha udowodniłeś mi:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:35 punkt drugi powala mnie na kolana:) tu masz calkowita racje. Aha przeciez piszemy przez "ż", nasuwa przez "u" a profesor miodek to chyba z uniwerku? slabiutko wyklada! (dalej nie czytalem bo nie o mnie wiec sorry jesli cos minalem ehehehe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: A w której dziurze konczyles moze tej Krakows IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:53 Pewnie w jakims Zbuczynie albo Gejogrodzie...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: A w której dziurze konczyles moze tej Krakows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:00 w spermopijcach malych:) i patrzcie jak tam wroclaw nisko tez stoi:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:33 Jak widac jest celem twoich frustracji. To jak, masz problemy w kontaktach z dziewczynami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:36 nie mam zadnych zyje w celibacie:))))))) nie to co uniwerek i ich gejowskie fantazje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:02 uuu ale śmierdzi... masz racje świdnica ma wyższość nad wrocławiem. ludzie bardziej śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zombi My prawdziwi humaniści :))) IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.03.05, 20:04 Madzia dużo obserwuje, zakłada coraz to nowe wątki... Ot, nudzi się dziewczyna na tych swoich studiach. Teraz doszła do wniosku, rzekomo na podstawie swoich bacznych obserwacji świata, że studenci Politechniki (domniemam, że Wrocławskiej) ustępują tu cytat "umiejętnościami swobodnego rozumowania" kolegom z Uniwersytetu. A więc kolejna część dyskusji o domniemanej wyższości wykształcenia humanistycznego nad ścisłym. Tylko niestety ze smutkiem muszę przyznać, że to właśnie studenci uniwersytetów zazwyczaj prezentują zawężenie swoich horyzontów myślowych do swojej dziedziny. Stara wymówka - bo ja jestem humanistą, wielokrotnie powtarzana ostatnimi czasy przez przyszłych maturzystów, którzy oblali próbną maturę z matematyki. Nie powie, że jest po prostu debilem, ale, że jest humanistą. Obecnie za humanistę uważa się osoba, która po prostu nie potrafi rozwiązać nawet trywialnego zadania z matematyki, a odsetki na koncie najlepiej gdyby podawał jakiś sprytny mechanizm umieszczony na internetowej stronie banku. Ja znam ludzi na Politechnice, którzy oprócz tego, że są rzeczywiście kompetentnymi fachowcami w swojej dziedzinie, piszą też wiersze, tworzą muzykę, odwiedzają teatry, grają w zespołach muzycznych czy śpiewają w chórze. Oczywiście, że wśród tak licznej rzeszy studentów znajdują się różni ludzie i uogólnianie z gruntu rzeczy jest krzywdzące i wypacza rzeczywistość, ale czy znacie, chociaż jednego, studenta z uniwersytetu, który rozwiązuje zadania matematyczne, fizyczne (pomijając studentów Matematyki i Fizyki, którzy robią to z racji swoich studiów) albo rozrysowują jakieś urządzenie mechaniczne. A może znacie takiego, który nie boi się rozkręcić z ciekawości telewizor albo, chociaż spłuczkę klozetową, aby zobaczyć, co wprawia to wszystko w ruch? Dla mnie największym humanistą był Leonardo da Vinci - znał matematykę i mechanikę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: My prawdziwi humaniści :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:38 Piwo dla Zombi (polecam heinekena bo na nie nie stac humanistow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poliszynel Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:40 Spodziewałaś się takiego sukcesu forumowego? Dwa tematy i tyle postów:) Chyba jest czego gratulować. Tylko po co to wszystko? Widzisz przecież, że ludzie się denerwują. Uogólnienia (tak przez humanistów lubiane) to ocieranie się o ksenofobizm, stereotypy i ślepa uliczka bolesnych życiowych porażek. 90% ludzi w Polsce wybiera nie takie studia jakie chce, ale na jakie się dostanie. Te 10% studiuje architekturę, biotechnologię na UWr, medycynę, marketing i zarządzanie na polibudzie, ASP, farmację, prawo czy psychologię. To są kierunki "oblegane" więc chcąc nie chcac żeby sie dostać coś trzeba umieć i pracować na to już dużo wcześniej. Co polibuda poradzi na to, że jest tam najwięcej kierunków na które dostanie się każdy kretyn? P.S.Przepraszam jeżeli pominąłem jakiś elitarny, oblegany kierunek z tradycjami. Tak nota bene to na tych kierunkach też jest mnóstwo kretynów, co jeszcze bardziej boli, bo wydawać, by się mogło..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielica Swój do swego ciągnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:56 jw. swój do swego ciągnie... ja znam wielu ludzi z PWr i nie są tępi, są błyskotliwi i inteligentni, zabawni i zyczliwi choc z dosc sarkastycznym podejsciem do pewnych spraw... :) nie studiuje na PWr. Mysle ze jako studentka ASP masz za duzo czasu a z tego co wiem...to czasu sie tam zawiele nie ma...idz do jakiejs artystycznej knajpy i tam znajdziesz "swoich". powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Swój do swego ciągnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:05 idz do jakiejs artystycznej knajpy i tam > znajdziesz "swoich". CZYLI DO GEJOWSKIEJ:) WIDZIALAS KIEDYS NIEGEJOWSKA ARTYSTYCZNA KNAJPE?! WOGULE TA WASZA MADZIA TO CHYBA MA JAJA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala to co z panami z PWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:10 yh, nudno się tu zrobiło; myślałam, że przynajmniej sie dowiem, za studentów z których kierunków PWr trzeba się brać ; ] na których kierunkach sa najciekawsze osobniki??? osobiście znam z budownictwa,biotechnologii, telekomunikacji, elektroniki i elektryki;wiem, że mało ; / ale może mnie oświecicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
2pier Re: to co z panami z PWr 15.03.05, 21:16 Do kala: Nie bierz sie a pozwol sie brac. Moze nie dowiesz sie, ktory osobnik ciekawy ale na pewno, ktory zdesperowany;P Odpowiedz Link Zgłoś
2pier Re: Swój do swego ciągnie... 15.03.05, 21:14 madzia jaj nie ma....ale kiedys mial;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Swój do swego ciągnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:17 MIĘDZY NOGAMI HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Swój do swego ciągnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:24 A OBECNIE W KACIKACH UST... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:38 Nieee no wiesz co "Madziu" po prostu noz mi sie w kieszeni otwiera jak slysze (/czytam) takie wypowiedzi :). Ten twoj "watek" (powtorze jeszcze kilka razy dla pewnosci, bo jakby ktos nie zauwazyl, to madzia poruszyla "watek" (!!!). Zatem: watek, ten interesujacy watek, aha no i pamietajcie aby nie odchodzic od watku... :)) wynika zapewne ze zbyt malej ilosci glukozy we krwi, co przy dluzszym utrzymaniu sie takiego stanu powoduje poczucie apatii, niecheci do samych siebie i innych a w nastepstwie depresji (poza tym bez dlukozy mozg nie pracuje, zatem jesli idzie o ciebie to na pewno to :D). U nas na samej elektronice na PWR studiuje okolo 5 czy 6 tysiecy ludzi, wiec takie generalizowanie jest tylko przejawem hipokryzji i impertynencji... Jedyne co moge powiedziec, to ze wspolczuje ci znajomych, bo jak to mowia: "Kto z kim przystaje takim sie staje" i zdaje sie ze ta twoja "tepawosc" tobie tez sie udzielila :). Kobieto (jesli moge tak o tobie powiedziec) przeciez rownie dobrze moglabys stwierdzic, ze wszyscy ludzie z miasta XXX sa glupi, bo masz kilku znajomych, ktorzy sa glupi i mieszkaja w miescie XXX. Idac dalej - wszyscy z woj. XXX sa tacy i siacy, bo twoi znajomi z miasta XXX (pociag porusza sie z miasta A do miasta B...:)), ktore jest w wojewodztwie XXX... (itd). Powinnas chyba troche bardziej wazyc slowa... Nie wiem za kogo sie masz i z kim sie zadajesz, ze uwazasz wszystkich studentow politechniki za "tepawych", ale moze ty im po prostu zazdroscisz, bo sama chcialas sie dostac na PWR ale cie nie przyjeli :D, wiec poszlas na ASP (a tam kaza ci rysowac - powtorka z plastyki z podstawowki :D), a po tym, ze ty jestes z ASP wnioskuje, ze wcale nie chodza tam jakiesz "piekne sztuki", skoro jeden z okazow reprezentujacych grupe probuje znalesc chlopaka na forum :D. Wiesz co? Ostatnio na miescie wisza takie bilboardy: www.single.pl (chyba, ze jestes ze wsi, a podejrzewam ze tak, to moze nie wiesz co to bilboard), moze sprobuj ^^? Poznasz jakiegos milego pana(/pania) i byc moze przestaniesz rzucac takimi durnymi tekstami w stylu "wszyscy Irakijczycy to terrorysci, a Amerykanie to pedaly". Przez chwile dziwilem sie, ze studenci PWR nie obrzucili cie wyzwiskami, ale znowoz czemu tu sie dziwic? Moze sa nieco bardziej inteligentni od ciebie? Radze sie dobrze zastanowic nad soba, bo podejrzewam, ze masz jakies problemy emocjonalne a poruszylas ten "watek" (juz kocham to slowo:)) zeby znalesc sie w centrum zainteresowania. Zycze zatem szczescia w milosci na forach RP i nie tylko i szybkiego powrotu do zdrowia i rownowagi psychicznej. Pozrawiam, Mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PWR rulez Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:41 Jestem z Politechniki. I choc jestem raczej spokojnej natury, to wkurzyly mnie Twoje slowa, bowiem po części dotyczą także mnie. I CHCE MI SIE AZ KRZYKNAC!! NIE GENERALIZUJMY !! Powiem tak: znam jełopów na PWR, i znam też jełopów z Uniwerku i z Rolniczej i z innych uczelni też znam jełopów. I powiem wiecej: bylem kiedys na obozie tzw. integracyjnym dla 1szego roku- byli tam ludzie z naprawde roznych uczelni. I obiektywnie rzecz ujmujac, raczej, wiecej 'tepakow' bylo z Uniwerku. Ale ja nie chce generalizowac. I nie robie tego, poniewaz: Wszystko tak naprawde zalezy od: a) kierunku studiow i wydzialu ... jezeli bowiem jednym z wymogow, by dostac sie na dany kierunek jest posiadanie 600 punktow / 700 mozliwych, to za wielu tepakow tam nie uswiadczysz ( choc zdarzaja sie wyjatki, i tu takze). b) definicji 'tepaka' - czy jest to czlowiek o niskim IQ, czy po prostu burackim zachowaniu. Swobodne rozumowanie, moim zdaniem jest pojeciem co najmniej rozmytym. W kazdym opracowaniu dotyczacym inteligencji, jest napisane iz wyrozniamy przynajmniej kilka sfer tzw. inteligencji. Nie wchodzac zbytnio w temat, dla mnie jest oczywistym, ze facet z Politechniki jest generalnie mniej elokwentny niz jego 'konkurent' np. z filologii z Uniwerku... jednakze zadaj panu z filologii progsa do napisania, narysowanie jakiegos wykresu albo po prostu zaprojektowanie jakiegos urzadzenia/schematu... hm... mysle ze moglby miec z tym co najmniej problem. pozdrawiam Erazm z PWR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamie PWr is THE BEST IN EUROPE !!! :):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:15 Actually Wroclaw Istitute of Technologi is the best technical university in Poland. I know what I talk about, lord I really know. So greets for my best friends from Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: PWr is THE BEST IN EUROPE !!! :):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:44 are you sure that your diploma is also useful on the state side?:) And should be "technology", now I know all about WIoT:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 15.03.05, 22:16 Domyslam sie, ze twoje obserwacje wynikaja z tego, ze twoja barwna osobowosc przyciaga samych burakow z PWr, tymczasem inteligentni faceci z poczuciem humoru ( na przyklad z elektronika) omijaja kogos o twoich cechach charakteru. Moze emanujesz swoja niesamowita inteligencja i bystroscia ( zeby generalizowac w taki superinteligentny sposob, trzeba byc KIMS) i odrzucasz cala PeWuerowska inteligencje w promieniu stu metrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister_warunkowy Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 15.03.05, 22:17 Kolejny niewyszukany, prowokacyjny temat, jakich nie brakuje na tym forum. Tyle, że tym razem autorka godzi we mnie bezprośrednio, bo wybrałem PWr i siedzę tu już 3 rok. Muszę zatem porzucić obojętność, z jaką traktuję podobne wynużenia panienek o IQ oscylującym wokół pięćdziesiątki i podnieść z błota honor i godność studenta Politechniki (przez duże P). Struktura gospodarki krajowej i światowej jest tak ustalona, że ZAWSZE będzie istnieć większe zapotrzebowanie na specjalistów w dziedzinach ścisłych/technicznych. Nie mam tu na myśli wyłącznie ludzi legitymujących się dyplomem uczelni technicznej. Większy szacunek mam do kogoś, kto potrafi naprawić pralkę albo wydoić krowę, niż do domniemanych "humanistów", pieprzących bzdury trzy po trzy i biorących pieniądze za picie kawy i rozważania o naturze wszechrzeczy i wszechbytu. Zgoda - oni też są potrzebnie. Ale po jaką choinkę tylu ich corocznie wyprodukowują uczelnie pokroju UWr (nie mam na myśli nauk przyrodniczych, bo przecież te również są z powodzeniem uprawiane na Uniwersytecie)? Na co nam tylu mości psychologów, jaśnie socjologów, wielce "óczonych" politologów? Przecież ci ludzie najczęściej mają problem z wymianą żarówki. Z przestrachem myślę o tym, że ktoś taki będzie w przyszłości kształtował moje życie (miałem kumpla, który poszedł na socjologię, a zapytany o co w tej nauce chodzi odpowiedział, że zajmię się "kierowaniem społeczeństwami"; LOL). Student PWr, może nie tak oczytany (chociaż tu też jest możliwość zażartej polemiki; ja np. czytam dość dużo), może nie tak elokwentny, może nie tak "wymędrkowany", uczy się jednak rzeczy praktycznych, życiowych, potrzebnych. Co nam- ludzkości- dadzą kolejne teorematy, dajmy na to, o toposie latryny w literaturze, albo o motywie krowich placków w literaturze klasycznej? Potrzebujemy za to ułatwienia naszego życia, a więc nowych urządzeń i nowych ich zastosowań, poskromienia sił natury, użycia tych sił do naszych celów, uwolnienia człowieka od balastu błędów niedoskonałej ewolucji (vide walka z nowotworami i innymi chorobami; ja studiuję biotechnologię proszę państwa i tym się mogę zajmować). Spektrum dziedzin i dyscyplin, jakie obejmują nauki techniczne jest imponujące. Na koniec proszę mi wytłumaczyć, czym w przyszłości będzie się zajmował student socjologii albo politologii? Pozdrawiam znajomych z PWr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.magma-net.pl 15.03.05, 23:06 Brawa dla kolegi Magister_warunkowy ! Mysle ze malo ktory student UWr o ASP juz nie wspomnie umialby sie tak dobrze wypowiedziec... Na UWr i ASP koncza studiua i jedyne o czym umieja mowic to narzekanie ze nie ma pracy albo ze malo placa, zamiast wziac sprawy w swoje rece i przestac jeczec! Ale coz, widac tylko tego nauczyly ich te uczelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.wredna.zdzira juzek nie daruje ci 15.03.05, 23:17 zes mnie z bachorem zostawil. chocbys sie pod ziemie schowal, znajde cie ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira11 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:46 kończyłam politechnikę i moim kolegom nie mogę zarzucić ani braku kultury ani braku inteligencji, wyobraźni i talentu. wielu z nich sprawdza się także w zupełnie nietechnicznych branżach. może trafiłaś na wyjątki (potwierdzające regułę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:56 madzia od jakiegoś czasu się nie odzywa; pewnie zaginęła; porwali ją ukraińcy wywieźli do lasu i wycięli jej wszystkie narządy a potem zakopali w ziemi; nie??? to może madzia w końcu poznała jakiegos miłego chłopca z PWr. nie??? to może madzia została napadnięta przez jednego z forumowiczów.też nie??? madzie chyba szlag trafił... ; ] wracajcie na swoje uczelnie i powiedzcie wszystkim jakich tepaków produkuje ASP pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rila Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 16.03.05, 14:43 niesty studentom politechniki wydaje sie ze wiedza jak poderwac dziewczyny i wtedy zaczyna sie katastrofa.. wielu z nich zaczyna od hasla "jak tam dupeczki" jest podpitych, ma nie modny przepocony sweter, który był ostatni raz prany w 1998 - z tego samego roku pochodzi rownie czesto ich fryzura. Natomiast sa gleboko przekonami, ze nie sposob im odmowic!!! ze kazda umowi sie z nimi, nawet nie na randke, ale prosto do lozka. I chyba w tym caly problem: w braku obycia, w jakims fikcyjnym postrzeganiu wlasnej oblesnej osoby jako atrakcyjnej. Oczywiscia zapomnialam wspomniec, o slyszanych opowiesciach, przynudzaja, robia z siebie herosow, truja o jakis cwiczeniach z pierdzisrubek... blagam,kto to zniesie. Mam na politechnice kilko kolegow - niezwykle inteligentnych i oczytanych, z powodu licznych kompleksow,czytaja o wiele wiecej niz wszyscy inni studenci,nie chca sie dac zamknac tylko w naukach scislych,ale i ich inteligencja emocjonalna wynosi -100!!! Sposob w jaki im sie wydaje, ze mozna sie z kims umowic (nie mowie zaprzyjaznic) jest z kosmosu!!! chlopcy z politechniki wezcie sie prosze za swoj sposob komunikownania i bycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras71 (pwr) Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.03.05, 16:03 No prosze cie.Wiadomo ze na kazdej uczelni znajduja sie przystojniacy (tacy jak JA) i chlopcy "troche" mniej przystojni(tacy jak ty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:10 CO TU DUZO GADAC W KAZDYM MIESCIE NASZEGO PANSTWA STUDENCI UNIWERKOW TO GEJE CAŁA POLSKA SIE Z NICH SMIEJE. A ZWLASZCZA Z TYCH WE WROCKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martix Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:32 A którą pozycję w skali kraju ma "Polibud Wrocławski",że tak nieładnie się o nich pisze?A czy gdzie indziej jest "fabryka prymusów"?Nie sądzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa [...] IP: *.zsi.pwr.wroc.pl 17.03.05, 09:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2pier Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 17.03.05, 11:14 Do aaa: urzekla mnie twoja historia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.03.05, 12:04 Na każdej uczelni znają się "nieco tępawi" studenci, a obycie i kultura osobista nie zależa od ilość świetnych specjalistów czy patentów... Co do Polibudy... hmm... moi znajomi super, na buraków jakoś nie trafiam:) No i zatańczyć z kobitką potrafią :D ...a o to ostatnio baaardzo trudno... I żeby nie było żem stronnicza: ja studiuje na AWF :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rektor Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 23:09 Ludzie, ktorzy maja poglady takie jak ty sa tepi i beznadziejni. Studenci z PWr sa po prostu "bardziej studenccy". Umieja sie bawic 100 razy lepiej niz ludzie z innych uczelni. PO PROSTU IM ZAZDROSCICIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krz Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.brzegdolny.gigabit.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:27 co to jest elemonetarny czy piszesz, że nie mają kasy czy chodzi o elementarny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 14:28 witam..to ja wtrace moje trzy zdania...najwieksze 'tepaki' jakie znam sa na AR...tam prawie nic nie trzeba robic/myslec itd..przez 5 lat studiow tam czlowiek wychodzi takim jakim byl..tyle ze 5 lat starszy...uniwerek...hmmm...humanisci...tak sie skalada ze najwiekszymi humanistami byli scislowcy..supermozgi..da Vinci..Einstein..itd...humanizm jest 'okrojonym' pogladem na swiat...humanista jest najara..nacpa..i pisze swoje bzdury na temat otaczajacej go rzeczywistosci..kazdy inne...a prawda obiektywna jest jedna...prowadzaca przez nauki scisle. czlowiek od zawsze staral sie poznac otaczajacy na swiat, dlatego sa scislowcy, ktorzy uwaznie obserwowali swiat i zaczeli glowkowac jak to dziala....i sa humanisci...ktorzy za cholere nie wiedza jak dziala ten swiat...ale za to jak sie najaraja i nawala to uruchamia im sie fantazja i przelewaja to na papier...awf...tam trzeba pracowac miesniami a nie glowa...i dobrze...bo sport to zdrowie ;)...ekonomik...no tam proboja uczyc liczyc...ale cos slabo...kolega z ae jak zobaczyl zadania ze skryptu algebry pwr to mu wlosy deba stanely...kazdy bank bedzie wolal zatrudnic matematyka-fizyka na analityka niz czystego analityka po ekonomiku...gdyz ten tylko potrafi cos policzyc...a ten pierwszy bedzie to umial poprawnie zinterpretowac...dodam ze w jednym z najwiekszych bankow we wrocku analitykiem jest fizyk-matematyk po pwr... nie mial zadnych znajomsci ;)...medyk...no tam tez nie trzeba myslec...tam sie kuje i nic wiecej...nie wiem co autorka postu miala na mysli tepawi ;)...ale gdyby sie lubowala w tej swojej sztuce to by zyla w swoim swiecie ... piekniej szutki...i nie nazywala innych ludzi tepakami....ale widac cos jej lezy na sercu ;)...podsumuwujac..nie da sie ukryc, ze najciezej we wrocku jest na pwr...tu trzeba umiec myslec logicznie..konkretnie...miec wyobraznie...a nie pieprzyc jakies bzdury...pozdrawiam dzieci kwiaty z uniwerku :D...i pseudosnobow z asp :D i cala reszte studentow z wrocka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 15:21 z Twojego postu wynika, ze studenci PWr sa bardziej humanistami, niz ci z Uniwerka. Ale bezsens. Wiesz co to znaczy humanista? Na pewno nie to, ze mam wyobraznie, kta pozwala zrobic kombajn, albo rzwiazac zadaie z matmy. Swoboda mysli! to jest humanizm. Ty takowej nie posiadasz, bo Twoj post jest bardzo jednostronny, wrecz dziecinny. Nikt mi nie wmowi, ze studenci politechniki to blyskotliwi erudyci, bo znam ich wielu i wiekszosc to zwykli kolesie, ktorzy sie nawet wyslowic nie potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
lukeszbobo Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 19.03.05, 15:34 Ale w przeciwienstwie do ciebie magdo! potrafia czytac i wypowiadac sie ze zrozumieniem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 19.03.05, 15:52 JEstem czlowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce - tak sie mowi... Da Vinciemu nieobce bylo malatrstwo, rzezba, anatomia, medycyna, fizyka i inzynieria... Ten to mial swobode mysli... A dzisiejsi artysci po ASP? Tam nawet nie trzeba umiec malowac - wystarczy przebrac sie jak przedszkolaki i powywracac na lodowisku i juz jest sie Artysta o ktorym pisza w gazetach... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 19.03.05, 15:53 P.S. Magdo: tępi politechnicy mają wąskie horyzonta i znają si tylko na kombajnach a sztuka jest im obca. A czy ty masz na tyle szerokie horyzonta, zeby rozumiec prawa Keplera umiec calkowac? A moze wiesz chociaz dlaczego jezdzi samochod? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 16:12 ...no az mi sie jej zal zrobilo...ok..zgodze sie z toba...na te 5min ze na pwr sa tepaki ;) :D... no i co z tego?..musisz to zaraz oznajmiac calemu swiatu? po prostu sie z nimi nie zadawaj :D...poznalas sie na nich i juz :D. p.s. zycze ci bys w koncu znalazla swojego men'a i zapomniala o bozym swiecie ;)...tym bardzie o tym forum :D...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 16:33 ...pewnie porownoujesz fizyke na uwr do tej ktora ma kazdy na pwr a i tak jej jest po uszy...a porownaj do czystej fizy na wydziale ppt..gdzie siedza najwieksze mozgi z fizy i matmy calej polibudy..tam jest dopiero jazda...zwlaszcza z matmy..jednym slowem kosmos..wiem bo mieszkalem z kolesiem z ppt z fotoniki.....aby cos szybko policzyc trzeba cos zrozumiec...zadan nie robi sie schematycznie....a skad co sie bierze to student pwr wie..jeszcze bardziej od tego z uw...idz na ppt to zobaczysz...oni tam nic nie robia tylko nonstop udawadniaja cos.. [...Nikt mi nie wmowi, ze studenci politechniki to blyskotliwi erudyci, bo znam ich wielu i wiekszosc to zwykli kolesie, ktorzy sie nawet wyslowic nie potrafia....]...widze, ze to cie boli :) [...Swoboda mysli! to jest humanizm...]- a co scislowiec takowej nie posiada? gdyby mial ja zamknieta w klatce to dopiero nic by nie wymyslil....a mysl sobie co chcesz...ale jak juz pisalem prawda absolutna jest tylko jedna...i po jaka cholere tu polemizowac z drugim humanista, gdy obaj sa w bledzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan SWOBODA MYŚLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:35 Madziu czy jacku jak cie tam w domu wolali jak widze twoja jedyna swoboda mysli to pier*olic to co ci slina na jezyk przyniesie. Prawdziwego humaniste nie poznaje sie po tym ze ma swobode mysli tylko po tym ze nosi rozowe rajstopy obojetnie jaka ma plec Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 19.03.05, 15:49 Podoba mi sie ten podzial, ze na UWr studiuja tylko humanisci... Studencik tez najwidoczniej nie słyszał o tym, że np. fizyka jest nei tylko na PWr ale i na uniwerku - pokaz studentowi PWr zadania z list dla fizyków na UWr to tez zobaczysz wlosy stajace deba. Ale studia na politechnice z zalozenia maja ksztalcic inaczej niz na uniwerku- jak to okreslil jedne profesor z UWr: "Na politechnice musza umiec wszystko blyskawicznie policzyc. Na uniwerku niekoniecznie, ale za to powinni wiedziec skad to sie bierze i umiec wszystko udowodnic" Co do humanistow zas: pewnien profesor z PWr powiedzial cos takiego: Jak ktos czyta duzo ksiazek, to jest to czlowiek oczytany. Jak ktos wiele z nich rozumie, to jest to humanista. Ale dopiero kiedy wsrod tych, ktore rozumei znajduja sie ksiazki do matematyki mamy pewnosc ze to jest czlowiek inteligentny. Jeszcze o Polibudzie - chcialbym miec na UWr taki wybor humanów jaki daje PWr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Studenci Uczelni Technicznych sa super madrzy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.03.05, 16:20 A co to za nagonka na Polibude? Niektorzy z Uniwerka musza miec chyba duzo kompleksow? Kazdy student Polibudy moze byc znakomity na Uniwerku. Odwrotnie niestety to juz nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Studenci Uczelni Technicznych sa super madrzy 19.03.05, 16:30 A gdzie ja nagonkuję? Powiedziałem tylko o przykładzie z fizyką, bo go znam z autopsji. Ale zaznaczyłem, że nie świadczy to o wyższości/niższości, tylko ot ym, że na polibudzie kształcą inaczej - fizyk z polibudy ma za zadanie sprawnie rozwiązywać problemy, fizyk z uniwerku zgrabnie stwarzać nowe :) A że student z polibudy może być znakomity na uniwerku to ja wiem doskonale - wystarczy porównać niektóre przedmioty (np. fizykę statystyczną) na PPT i na FiA UWr - osoby studiujace tu i tu przepisują sobie z PWr na UWr, bo na PWr ten rpzedmiot zalicznie tego jest formalnością... Jest wiele innych przykładów. Jednak wcale nie znaczy to o niższości wyższości - po prostu na PWr kładzie się nacisk na inne umiejętności niż czysto teoretyczne zagadnienia... No ale nie o tym przecież miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan UDOWODNIJ MI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:37 i napisz jaka jest roznica miedzy kwantowym przewodnictwem elektrycznym a przewodnictwem klasycznym. Wystarczy pare zdan a bede wiedzial wszystko jaki poziom ma uniwerek. jesli napiszesz bezblednie opluje sie tu sam na forum i przyznam racje ze wy tez cos umiecie Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: UDOWODNIJ MI 20.03.05, 03:35 Akurat to nie moja specjalność :D (Ale przypuszczam że u was na Politechnice wszyscy umieją wszystko) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan PODSUMOWANIE DYSKUSJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 09:07 Dziekuje, tak myslalem, dalsza polemika jest zbyteczna. Dno, muł, szlam... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: PODSUMOWANIE DYSKUSJI 20.03.05, 17:23 No ja tak stwierdziłem posta temu :) Aler tylko w odniesieniu do Twojej osoby a nie do całej uczelni :D Odpowiedz Link Zgłoś
fermion dowód dla Banana 20.03.05, 18:21 Jak się tłumaczy dzieciom w gimnazjum co to jest przewodnik, to się mówi, że prąd to "uporządkowany ruch elektronów" i to jest podejście klasyczne. Oczywiście z kwantowego punktu widzenia błędne. Kwantowo: przyłożone zewnętrzne napięcie powoduje wzrost energii elektronów w ramach danego pasma przewodnictwa- rozchodzą się tylko fale elektronowe o energii z widma pasmowego, czyli popularnie mówiąc "płynie prąd". Ciężko tu napisać jakieś wzorki, a takie tłumaczenie na Uniwerku nazywamy "machaniem rękami" lub "tłumaczeniem na palcach" czyli dla laików....a tak w ramach burzy mózgów możesz napisać co by się działo w świecie gdyby elektrony były bozonami;-)? ale to tak dla zabawy, nie róbmy scen panowie;-) i na UWr i na PWr można się wiele nauczyć a od każdego studenta zależy czy to wykorzysta, czy będzie udawał że się uczy;-) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dowód dla Banana 21.03.05, 00:13 No własnie :-) Ja się nie chcałem wdawać w dyskusję, bo wiadomo, że banan pytao to, z czego akurat jest obkuty. Ja bym mógł np, z gwiazd zaćmieniowych go pytać i założę się że też by nic nie umiał. Ale mógłby oczywiście wygooglować - ale co to za dowód? I jaki to ma sens? I po co ta dyskusja? Przecież skoro zaczyna, to dowodzi że nei zrozumiał co piszę - a ja napisałem, że u nas uczą INACZEJ. Napisałem, że szczęką o ziemię walnęli by polibudowcy widząc nasze listy zadań, nie napisałem, ze ja bym nie walnął widząc ich - trudno, żebyśmy umieli to samo, jak się inaczej uczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 01:16 dzieki wiesz mialem laborke musze napisac wnioski a nie chce mi sie isc do bilioteki:) my scisli zawsze was wydymamy - to sie nazywa spryt:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fermion Re: dowód dla Banana 21.03.05, 10:18 nie ma za co! nie czuje się oszukany, zawsze chętnie pomagam słabszym w nauce:) a tak między nami mówiąc jak Ci wystarczy tyle co w poście do wniosków w laborce to trafiłeś na małowymagającego Laboranta - gratuluję szczęścia! i życzę powodzenia w nauce! ps. czyli nie znasz odpowiedzi na moje pytanko? widzisz nie zaczynaj tematu, w którym nie jesteś biegły, bo potem już Ci tylko przekleństwa jako riposty zostaną! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:45 alez po co mam cie bluzgac moj dobroczynco:) Wystarczylo wrzucic pare twoich terminow w yahoo i mam na uniwersytecka prace dyplomowa:) Niech cie zolc z tego nie zalewa ze cie tak podszedlem sadze ze twoja laska wali ci lepsze numery:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dowód dla Banana 22.03.05, 00:52 U nas na uniwerku wnioski pisze się wyciągając wnioski z tego co się zrobiło... Ale na PWr widocznie wystarczy wygooglać parę słów o odpowiednim brzmieniu :P :P :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 07:19 za to u nas prace dyplomowe pisze sie o czyms co dziala, nie o tym co moglo by byc pod warunkiem ze ksiezyc bylby kwadratowy i nie na objetosci 15 stron pisanych czcionka 20tka:))) A zreszta co ty mi tu wciskasz za teksty jak ty chlopie nie wiedziales o czym ja pisze. wychodzi na to ze jak masz takie wnioski jak do mojego postu to nic nie robisz:) ten drugi choc sie postaral, a ty wyszedles na tepego lenia:) jedyne co was laczy to ze tez cie laska zdradza... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dowód dla Banana 22.03.05, 07:53 NIe chciało mi się odpowiadać na taką głupią prowokację - tak jak ty mi nie powiedziałeś jeszcze nic o gwiazdach zmiennych zaćmieniowych :) Po za tym u nas nei pissze się prac dyplomowych Po za tym znam faceta na matmie którego doktorat miał dwie strony... Czy to świadczy że był gorszy? :) Pozostałe argumenty pozostawiam tak jak powinienem, czyli bez dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:15 odp 1)Akurat to nie moja specjalność odp 2)NIe chciało mi się odpowiadać na taką głupią prowokację Reszta bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dowód dla Banana 23.03.05, 16:13 Biedactw0 - nie umie dopasować odpowiedzi do pyutania... Może chociaż w drugą stronę Ci się uda - próbowałeś swoich sił w Va Banque? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:25 odp 1)Akurat to nie moja specjalność odp 2)NIe chciało mi się odpowiadać na taką głupią prowokację Niestety misiek to sa TWOJE odpowiedzi. A reszta bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dowód dla Banana 23.03.05, 17:40 Tak ale kiedy ja ich użyłem, to pasowały do Twoich wypowiedzi. Ty umiesz wycinać i wklejać ale co z tego :) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:40 Ty naprawde nie rozumiesz jakiego ciala dajesz? Wyszedles na idiote bo nie pamietasz co piszesz oraz nie umiesz przyznac sie do bledu i jeszcze sie myskasz?:) Umiej sie przyznac, ja niewiedzialem to tamtemu gosciowi napisalem i sie tego nie wstydze bo mnie to wali:). I tak ja bede mial prace, nie ty czy on (nie mowimy o zostaniu dziadem-wykladowca czy prace na kasie w hipku) bo takie czasy przyszly ze wy jestescie do niczego nie potrzebni. Kiedys sie pewno to zmieni i do was sie sloneczko usmiechnie ale mowimy o chwili obecnej. Pamietaj na koniec (bo juz mi sie tej dziecinnej linii obrony nawet czytac nie chce, aha mniej bledow ort. w nerwach rob), zawsze trzeba miec jaja, NAWET na uniwersytecie. Teraz daszek wez sie do nauki, wiesz z jakiego przedmiotu;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: dowód dla Banana 24.03.05, 13:04 Miałem się nie odzywać, ale powiem: Tak się składa, ze jeszcze studiów nie skończyłem a propozycję pracy w zawodzie mam już dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:06 szczere kondolencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: dowód dla Banana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:38 czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student PWr sru tu tu ram tam tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:42 DUJ WAM W CHUPĘ Z TAKIM TEMATEM. ROWY KOPAĆ I BYKI PASAĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.mm.pl 19.03.05, 17:21 Ludzie z Uniwerku, ktorzy sadza ze studenci PWR sa tepawi bo nie potrafia porozmawiac o Różewiczu naprawde zdaja sie nie miec mozgu i ani odrobiny logiki w glowie. Politechnika>>>Nauki scisle. Tam sie nie gada o wierszach tylko o procesach termojadrowych, ogolnie o technice i technologi. Dla takiego studenta jak ja np. nie jest wazne roztrzasanie dlaczego: "ten kwiatek jest taki piekny" :P Interesuje sie inna literatura. Ale wcale nie uwazam Uniwersytetu za ciemnote skoro nie potrafia sie wypowiedziec na pewne tematy zwiazane z naukami scislymi... Panowie i Panie intelektualisci z Uniwerku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandos ???? IP: 81.208.161.* 19.03.05, 20:56 To powiedz dziewczę ilu tych studentów spotkałaś, że masz takie zdanie o nich. Umowiłaś się z każdym z osobna czy jedna "randka" wystarczyła???? Jak na moje oko to nudzisz się potwrnie (pewnie dlatego, że nikt się nie chce z Tobą umówić :P) i stąd ten nędzny temacik. Żałosna jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: ???? IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.03.05, 22:04 oj koleś ale pojechałeś z poziomem! naprawde tekst"pewnie dlatego, że nikt się nie chce z Tobą umówić > :P" to juz do prawdy na trzy portale smierdzi politechniką, wyjatkowo wyszukany, siegnął bruku jak najbardziej. jezeli chcesz krytykowac to przynajmniej zastanów sie i znajdz odpowiednie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandos do Jarka IP: 81.208.161.* 20.03.05, 11:18 Nie koleś chłopczyku :P ja dziewczynką jestem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derk niestety prawda! IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.03.05, 21:55 nie chce nic tu pisać, nie chce sie narażać kolegom polibudowcom, i ze ogolnie zły to ptak co własne gniazdo ale wybaaaaaczcie! jestem na pierwszym roku i dziadzieje w oczach przy tych ludziach. idac na pwr myslalem ze to jakies idiotyczne stereotypy rządzą a tu sie przekonuje ze w kazdym musi byc troche prawdy. ludzie mówią jakimiś monosylabami, "poszłem na szpary", podniecają sie byle głupotą! ciekawe jaki procent myje zęby rano!? wrrr! ja chce do liceum, tam przynajmniej nikt nie udawał mądrali i omnibusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Ha! Cos jednak w tym jest! IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 22:06 To juz kolejny glos poparcia w mojej slusznej sprawie. Chlopcze! Masz jeszcze czas sie przeniesc na inne studia! pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy absolwent PWR Re: Ha! Cos jednak w tym jest! IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.03.05, 15:07 Oczywiście słuszna sprawa :) A gdzie w niej ta słuszność ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Chwala Bogu prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:40 to masz zajebistych kolesi ja niestety samych dziobakow co kiedys nobela dostana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentPWr Re: niestety prawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.05, 22:48 derk jak Ci sie nie podoba to zmieniaj studia, podejrzewam ze nikt Cie powstrzymywac nie bedzie ;) co do tepakow na pwr to zdarzaja sie.. jak na kazdej innej uczelni, nie ma na to reguly. studiuje na pwr i wcale nie uwazam moich znajomych za ludzi ograniczonych w zadnym tego slowa znaczeniu. ps. Magda moze lepiej sie przyznasz co Cie tchnelo do zamieszczenia takiego posta?? czyzbys ulegla jakiemus "tepakowi" a teraz czujesz sie wykorzystana, taka mala zemsta?? musial Ci niezle zajsc za skore;P pozdro dla wszystkich z PWr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki dzik Re: niestety prawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.05, 23:22 Mi sie wydaje, ze jej 'barwna' osobowosc przyciaga samych analfabetow i prostaczkow. Normalnych facetow z polibudy ( tych z dzikim poczuciem humoru i pythonowskimi pomyslami ) odstrasza jej brak dystansu do swiata i ogolne ograniczenia (czyli waski horyzonty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGISTER INZYNIER MAGDA I DEREK TO PARA DEBILI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.05, 01:23 A tacy trafiaja sie niestety wszedzie. Kto inny dokonywalby takich debilnych uogolnien? Derek a ty widac nie wyrabiasz z tym marnym mozdzkiem. Niestety Polibuda to nie Akademia Sztuk Brzydkich gdzie moZg potrzebny wcale nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekq Re: niestety prawda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 18:39 Hola! Student pierwszego roku nie mieści się w omawianej populacji - po prostu nie zdążył się jeszcze ukształtować na tyle... on się dopiero dociera, niezależnie od typu uczelni taki student jest jeszcze (byłym) licealistą z XIV LO albo z Pcimia Dolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Durmast (PWr) Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:13 Przeczytałem cały temat i mam tylko jedną rzecz do powiedzenia. Pod względem wychowania i kultury jesteście wszyscy sobie równi ... żenująco równi. Nie mam zamiaru bronić politechniki czy atakować uniwerek - w tym temacie pokazaliście cały swój kochany humanizm ... obie grupy (o ASP i innych nie wspomnę). Studiuję tu już trzeci rok i troche sie naoglądałem. Widziałem na polibudzie buraków, ale widziałem tez naprawde porządnych ludzi. Tak samo z uniwerkiem. Jesli chodzi o tępote ... o czym świadczy fakt, ze w zeszłym roku Uniwerek robił juwenalia osobno, gdy wszystkie inne uczelnie urządzały razem ?? O czym swiadczy zachowanie studentów UWr zdzierających plakaty i rozdających ulotki, że Juwenalia PWr, AR, AE, AWF itd sa odwołane ?? O czym świadczy ten temat ?? Czasami po prostu załamuje sie gdy widze SZTUCZNIE powstające podziały, nawet wśród (podobno) tak zgranych grup jak brać studencka. Nie ma co ludzie ... burzycie stereotypy. Jedna grupa równa drugiej ... bedziecie sie przekrzykiwać o to kto ma bardziej lotny umysł czy o to jak kto się ubiera. No faktycznie ... uczelnia ma tu wielki wpływ :P Ludzi należy traktować indywidualnie. Ktoś tam sie rozwodził na temat kozy z nosa ... Boże, widzisz i nie grzmisz :) No może mu smakują ... Ciebie nie częstował wiec sie odczep :P Weźcie odczepcie sie od oczytania i lotności umysłu. Każdy ma inny system wartości i inne rzeczy są dla niego ważne. Dla jednych poezja, dla innych nowinki techniczne. Moralizuję, ale chyba nie należy ludziom wytykać hobby :)? Na koniec gratuluję tolerancji :) ... szczególnie "humanistycznym" umysłom z UWr i ASP, bo własnie od nich zawsze wychodzą takie tematy. Przestańcie sie czepiać ! Odpowiedz Link Zgłoś
przemotril Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 20.03.05, 11:24 całkowicie się z tobą zgadzam i mnie też zdziwiło że ktos znalazł taki temat do rozmowy. Od razu wiedziałem, że bedzie to jedynie temat do zaczepek i dogryzania sobie nawzajem. Tytuł tego forum powinien brzmieć "czy uczelnia ma jakiś wpływ na nasze zachowanie i kulturę osobistą", przecież jeżeli ktoś jest dobrze wychowany i idzie na studia nie przemieni się błyskawicznie w ordynarnego buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.05, 15:23 ...Madziu moze sie spotkamy? Chciałbym Ci udowodnić, że student z pwr nie jest tępawy..:D Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 20.03.05, 15:29 ofert towarzyskie prosze skladac w wiadomym watku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.05, 15:40 ...to nie jest oferta towarszyska...za kogo mnie masz !!! :D...taki wielki kłopot Ci sprawia spotykanie się z ludzmi? chcę iść do kawiarni..parku..z tak mądrą studentką ... bo na mojej uczelni mi ich brakuje ;) ... no trudno jestem skazany z góry na porażke..;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:46 magda miss polonia, magda pokaz cycki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy absolwent PWR Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.03.05, 15:10 Tam też obcujesz ???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 22.03.05, 00:50 Przeczytałem cały temat i mam tylko jedną rzecz do powiedzenia. Pod względem > wychowania i kultury jesteście wszyscy sobie równi ... żenująco równi. O to sie znalazł ten, co nie uogólnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY! Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 10:24 Ty, bileciki kasuj, a nie zużywaj prąd na forum! Odpowiedz Link Zgłoś