Dodaj do ulubionych

Kogos solidnie pop...

IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 22:36
jest sobie pozny sobotni wieczor, czlowiek po calym tygodniu oddaje sie lenistwu i raduje spokojem, a tu o 22.30 nad blokiem, w srodku osiedla rozlega sie kanonada, bo inteligentni inaczej dzialacze spoldzielni "popowice" zorganizowali sobie w srodku osiedla festyn zakonczony pokazem sztucznych ogni. ladunki rozrywaja sie nad glowa, dzieci wyrywaja sie ze snu, alarmy w autach wyja, a samochody zaparkowane w poblizu kwalifikuja sie do mycia. pytam: kto, po co i za czyje pieniadze organizuje tego typu "atrakcje"?
Obserwuj wątek
    • Gość: NN Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 23:31
      Współczuję ci bo u nas na Kozanowie też kilka alarmów zadziałało. Mogę sobie
      wyobrazić jak hałas był na Popowicach.
      • Gość: Ansa Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 23:35
        Słyszalne było całkiem nieźle również na Kamieńskiego.
    • biceps Re: Kogos solidnie pop... 15.06.02, 23:35
      Ciiicho Cyfer, wszystko się wali i ludzie chcą igrzysk!
      • Gość: hectic Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 23:42
        wspaniale...nawet na krzykach szyby w oknach sie trzesly...gratulje bardzo
        pomyslodawcom, rzeczywiscie w dzisiejszych czasach pieniedzy mamy pod
        dostatkiem i stac nas na taka rozrywke...brawo panowie brawo...
        • Gość: bobopik Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 23:44
          i nawet na placu grunwaldzkim bylo slychac - a ja myslalem ze to burza:)
          • biceps Re: Kogos solidnie pop... 15.06.02, 23:53
            Ok, jak już licytujemy, to było też słychać na Dąbiach (koło ZOO). Noo, kto
            mnie przebije :)

Pozdr!
            • Gość: hectic Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 01:55
              wow dojdziemy zaraz do sepolna :)
              • Gość: Rob-35 Re: Kogos solidnie pop... IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 16.06.02, 02:35
                Gość portalu: hectic napisał(a):

> wow dojdziemy zaraz do sepolna :)

No to teraz "z impetem w głąb":
                słychać było tuż przy rynku, ale
                za to w piwnicy starej kamieniczki,
                trzy metry pod ziemią...
          • Gość: mr_pope Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 14:46
            Ja nic nie słyszałem. O tej porze torowisko panowie naprawiali
    • Gość: Pafik Re: Kogos solidnie pop... IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 16.06.02, 03:01
      Gość portalu: cyfer napisał(a):

> a tu o 22.30 nad blokiem, w srodku osiedla rozlega sie kan
      > onada, bo inteligentni inaczej dzialacze spoldzielni "popowice" zorganizowali s
      > obie w srodku osiedla festyn zakonczony pokazem sztucznych ogni.

Ojej, to to jest ta wojna, ktorej wyrazne odglosy dotarly na Wyspe Opatowicka!
      Wyrazy wspolczucia...
      • Gość: Yani Re: Kogos solidnie pop... IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 03:10
        Huczy tez kolo mojego domu na Florydzie. Ale to chyba idzie burza.
        Pozdr :)
        • Gość: wedka Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 07:18
          nie widziałem ze to ta k sie długo rozchodzi dotarlo teraz do mnie a mieszkam w
          Przemyslu
          pozd
          • Gość: cyfer Re: Kogos solidnie pop... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 07:39
            licytacja p.t. "jak daleko" moze i byla by zabawna, gdyby nie to, ze dzieciaki nie spaly cala noc, bo trzesly sie ze strachu i nie pomagaly zadne metody perswazji. i szlag mnie trafia nie tylko z tego powodu, ale i dlatego ze znowu ktos chcial mnie "uszczesliwic" na sile. zupelnie jak szanowna redakcja...
            • Gość: mastat Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 09:06
              Dzownił do mni ewujek z Niemiec - nic nie słyszał! O co wam chodzi;)))
              • Gość: Rob-35 Re: Kogos solidnie pop... IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 17.06.02, 00:18
                Gość portalu: mastat napisał(a):

> Dzownił do mnie wujek z Niemiec - nic nie słyszał! O co wam chodzi;)))

Aaaa to bardzo niedobrze! Przecie głównie o to chodzi, aby zagranica
                słyszała, że miasto Wrocław prężne jest i panują u nas wybuchowe
                humory...
                ...dla potencjalnych inwestorów robi się takie atrakcje.
    • Gość: anka Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.02, 09:54
      A jak wali w Sylwestra to was nie wkurza????? Mnie to wtedy wkurza
      najbardziej, bo dziecko śpi snem już nie takim mocnym jak o 22. A wczoraj na
      Popowicach to było całkiem , całkiem. Festyn się udał, dziciaki zadowolone, a
      mój młodszy (3 lata) osobiście kanonadę oglądał na żywo na placyku przy Rysiej
      i mu się podobało. Zasnął potem snem sprawiedliwego i spał do 9 rano dzisiaj.
      Ani nie zamruczał przez sen, żadnych strachów i koszmarów.
      Także nie wszystkim się nie podobało. Ale rozumiem ze niektórych mogło wkurzyć
      tak jak mnie co roku Sylwester.
      Pozdrawiam.
      • Gość: bobopik Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 10:54
        des gustibus non disputandum est - gusta nie podlegaja dyskusji. jednym sie
        podobalo innym nie - ja tam wole jak wala fajerwerkami w sylwestra:)
        • mastat Re: Kogos solidnie pop... 16.06.02, 11:01
          Przynajmniej wiadomo że będą walić i od której....
    • szary-kot Re: Kogos solidnie pop... 16.06.02, 14:26
      nie pierwszy i nie ostatni raz...
      • Gość: tyrysek Re: Kogos solidnie pop... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 14:52
        ja te "glosy" nawet o 1, czy 2 w nocy slyszalam
        ...i do tej pory spac mi nie daja
        • Gość: Rob-35 Re: Kogos solidnie pop... IP: *.116.86.84.unregistered.k.pl 17.06.02, 00:28
          Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> ja te "glosy" nawet o 1, czy 2 w nocy slyszalam
          > ...i do tej pory spac mi nie daja

Jednak jest taki plus, że ktoś został sprowokowany
          do myślenia i paru ludzi wymieniło swe opinie na ten temat.
          Ciekawe tylko, jak wielu ludzi zostało tym festynem
          skutecznie "rozprężonych" i sprowokowanych do...
          ...niemyślenia.

Jaki jest bilans?

Wszystko się wali, radni są cali?
    • Gość: Bunia hłe hłe..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 09:04
      ..w zeszlym roku o tej porze mieszkalam jeszcze na Popowicach, na
      Bialowieskiej, i dokladnie jak mowisz, w sobotni dzionek, ale od samego rana
      pod domem dyskoteka + karaoke - czyli spelnione marzenia sasiada o spiewaniu.
      Same fajerwerki na zakonczenie to juz zupelnie bylo mile, ale najgorsze bylo to
      dicho tuz pod oknem, podczas gdy czlowiek dziobie, bo sesja...a tu spiewa
      babcia i wnuczka, szyby chodza w oknach, na domiar zlego, na boisku obok byla
      konkurencyjna impreza o podobnej sile dzwiekowego razenia i dwie nawzajem sie
      przekrzykiwaly!
      A to wszystko pod haslem: miszkancy Popowic zyja i bawia sie razem!!!
      Taki festyn osiedlowy wzyna sie mocno w pamiec!!
      Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka