Gość: zed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:19 Mam pytanie do osób które były w Egipcie,jakie buty kupić do kąpieli w możu,ponieważ przeczytałem na forum że najlepsze będą klapki plastikowe ale w żadnym sklepie nie mogą takich dostać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:41 W Hurghadzie w każdym sklepie ze sprzetem do nurkowania i nie tylko można kupić specjalne obuwie przeznaczone do pływania. Spód wykonany jest z gumy, a wierzch z elastycznego materiału z praktycznym wiązaniem. Polecam my jesteśmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:48 klapki nie muszą być plasitowe a PIANKOWE z tworzywa przypominającego piankę (podobnego do tego z którego zrobione są karimaty) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Proszę o pomoc 04.08.04, 22:25 Do kąpieli w morzu nie polecałabym klapek, tylko pełne buty, które jak napisano można nabyć na miejscu lub kupić w Polsce ( ja kupiłam w makro za 18 zł. ). Tylko jedna rada ( nie jest to żart ! )- nie radzę Ci kupować butów w intensywnie niebieskim kolorze bo wtedy będziesz miał do czynienia z surgeonfish, które najwyraźniej mają obsesję na punkcie niebieskiego i nie dadzą Ci spokoju. Pzdr. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Proszę o pomoc 05.08.04, 07:43 spokojnie kupisz w egipcie. w wwie widziałam takie buty w decathlonie, ale kosztowały chyba ok 40pln (nie pamiętam dokładnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:30 ZED może ty potrzebujesz pomocy w ortografii co?? MORZE - to akwen a może - powrót do podstawówki by się przydał ???? Odpowiedz Link Zgłoś
inguna1 A po co takie buty? 05.08.04, 08:39 A po co takie buty czy klapki? Czy to oznacza, iż w morzu nie można kąpać się na bosaka????????? Jadę do Corala, słyszałem, że ośrodek ten ma najlepszą plażę w Hurghadzie. Ale czyżby przy brzegu były jakieś ostre kamienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULIA Re: A po co takie buty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:42 Od razu widać,że nigdy nie kąpałeś się w Morzu Czerwonym a spróbuj wejść do morza bez obuwia, behehehehe!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inguna1 Nie kąpałem się, fakt 05.08.04, 08:50 Ale dlaczego należy kąpać się w butach???? Niektórzy radzą również, żeby pływać w podkoszulku? Czy tak faktycznie należy robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie kąpałem się, fakt IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 09:25 Nie musisz ani kąpać się w butach ani pływać w podkoszulku. Osoby, które radzą tak postępować, już wiedzą, jakie skutki powoduje pływanie / dłuższe/ bez tej części odzienia. Jeśli chcesz mieć bąble na plecach od oparzenia słońcem i ewentualnie kolec jeżowca w stopie, to proszę bardzo. Pamiętaj, że Morze Czerwone jest bardzo zasolone, woda wysycha a na skórze zostają drobniutkie kryształki soli. A słońce praży, praży ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: A po co takie buty? IP: 195.215.5.* 05.08.04, 09:38 Zalezy od plazy, lepiej sie zabezpieczyc w buciki i mozna chodzic wszedzie. W Magawish na przyklad mozna spoko wejsc boso w srodkowej czesci plazy, ale to pewnie wyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś