Dodaj do ulubionych

najgorsze ulice wroclawskie!!!

21.03.05, 11:14
bo juz mnie cos trafia...nie wiem, na jakiej zasadzie dobierane sa ulice,
ktore zostana wyremontowane w najblizszym czasie, ale chyba nie zawsze odbywa
sie to wedlug stopnia zniszczenia tychze.przyklad:rozpoczyna sie remont
broniewskiego, ktora byla, jak na wroclaw, w nienajgorszym stanie, podczas
gdy taka np.ulica sobieskiego wyglada jak poligon a nie jak porzadna dwu-lub
trzypasmowka.czy miasto tego nie widzi?jakie jeszcze ulice sa wg was palacym
probleme, a nic sie na nich nie dzieje?czekam na wasze typy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Arq Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 21.03.05, 11:19
      nie wiem, jakie są, ale wiem, jaka niebawem nie będzie. otóż na biskupinie ma
      się wybudować któryś z ex-vice-przezydentów wrocka, więc pewnie braci
      gierymskich doczeka się lepszej nawierzchni...
      • Gość: zet Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: 62.233.177.* 21.03.05, 11:47
        Bardzka- istny tor przeszkód:)
        • martouf Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 12:35
          Po zimie to niemal każda ale zdecydowanie ciąg Ślężna-Wyścigowa, a szczególnie
          ta druga. I na dodatek w najbliższym czasie nie przewiduje się jej generalnego
          remontu, są tylko "łatanki".
    • Gość: perian Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.03.05, 12:56
      Można by wymieniać w nieskończoność, ja rzucam 2 typy: Trzebnicka, Pomorska.
      • pluto10 Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 13:36
        Rogowska i Karmelkowa.
        ----------------pluto10----------------

"Kto myśli na rok do przodu sieje zboże, kto myśli na dziesięć lat do przodu
        sadzi las, a kto myśli na wiele wiele lat do przodu wychowuje młodzież" -
        o.Tadeusz Rydzyk - założyciel i dyrektor Radia Maryja
        • szoppracz1 Potwierdzam 21.03.05, 13:43
          • evil7 Re: Potwierdzam 21.03.05, 14:38
            to ja jeszcze cos dorzuce.sienkiewicza-na szczescie niedlugo zostanie
            zrobiona.perelka jest rowniez most szczytnicki,dobry jest tez most warszawski-
            manewrowanie w tak waskim miejscu miedzy jedna dziura a druga to prawdziwa
            sztuka.ciekawam rowniez,czy taka uliczka jak poprzeczna doczeka sie kiedys
            jakiegos remonciku-bo kogo na gorze zainteresuje takie malenstwo-a to juz jest
            rozklad totalny
    • svarte_sjel Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 15:04
      evil7 napisała:
      > bo juz mnie cos trafia...nie wiem, na jakiej zasadzie dobierane sa ulice,
      > ktore zostana wyremontowane w najblizszym czasie, ale chyba nie zawsze odbywa

Skoro nie wiesz to się najlepiej nie odzywaj.

Trudno chyba oczekiwać, żeby duży remont (typu Sobieskiego) był robiony w
      ramach puli środków na drobne remonty (z której jest robiona Broniewskiego).
      • man_of_brass Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 16:20
        ok, ale znajdzie sie wiele innych malych ulic, ktore sa w znacznie gorszym stanie niz Broniewskiego

evil7 zapytal na jakiej podstawie wybiera sie ulice, wiec krytykowanie go za to, ze ich nie zna jest co najmniej bezzasadne, jesli svarte znasz te zasady to podziel sie ta informacja z nami, bedziemy na prawde wdzieczni!
        • svarte_sjel Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 21:15
          man_of_brass napisał:
          > ok, ale znajdzie sie wiele innych malych ulic, ktore sa w znacznie gorszym stan
          > ie niz Broniewskiego

To akurat prawdopodobne.

> evil7 zapytal na jakiej podstawie wybiera sie ulice, wiec krytykowanie go za to
          > , ze ich nie zna jest co najmniej bezzasadne, jesli svarte znasz te zasady to

Moooże. Ale gdybyś przeczytał jeszcze raz ten wątek (włącznie z pierwszym postem
          evil7) to zauważysz, że jako przykłądy tych bardziej potrzebujących są
          wymieniane same ulice, które są przeznaczone do kapitalnego remontu z budżetem
          znacznie przekraczającym budżet całej operacji "14.5". I co ciekawe same (albo
          prawie same) planowane do remontu z współfinansowaniem UE, co dodatkowo
          komplikuje sytuację.

> odziel sie ta informacja z nami, bedziemy na prawde wdzieczni!

Gdybym wiedział jakie dokłądnie są kryteria to bym od razu podał :^)
          • piast9 Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 21:54
            svarte_sjel napisał:

> Gdybym wiedział jakie dokłądnie są kryteria to bym od razu podał :^)
            Może alfabetyczna? 'B' jest dość blisko początku alfabetu.
            • martouf Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 21.03.05, 22:29
              > Może alfabetyczna? 'B' jest dość blisko początku alfabetu.

No to Wyścigowa nieststy dłuuugo jeszcze poczeka :(
              ;)
            • almac Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 22.03.05, 03:18
              3xP: Pilczycka, Popowicka, Poznańska.
              Popowicka będzie (chyba) robiona w "najbliższym" czasie a co z resztą?
              (zwłaszcza z Poznańską, chociaż Pilczycka też już się "sypie", przydałby się
              już remont istniejącej jezdni + dobudowanie 2 jezdni od skrzyżowania
              Popowicka/Nowomilenijna do Pilczycka/Modra/Kozanowska).
              • jb.wroc Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 22.03.05, 10:05
                Zapomnieliście o Krakowskiej???
    • Gość: karmelek Generalnie to jakieś 80 % wogóle nie zasługuje na IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.03.05, 10:22
      miano dróg (jak najbardziej natomiast "bezdroży"). A nawet te z w miarę znośnym
      stanem asfaltu mają zawsze pozapadane studzienki - firmy odpowiedzialne za taki
      stan rzeczy nie powinny już nigdy dostać żadnego zlecenia, tymczasem jak jest
      każdy widzi.
      • pluto10 Re: Generalnie to jakieś 80 % wogóle nie zasługuj 22.03.05, 17:07
        Dorzucam jeszcze Grabiszyńską i Kamieńskiego (od kościoła do granicy miasta)

• wx Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 23.03.05, 12:54
      Ciekawa ulicą jest również Krzywoustego na Psim Polu. Wygląda trochę tak, jakby
      wojna skończyła się dwa dni temu...:(
    • Gość: Pablo Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 24.03.05, 01:48
      Najgorsza to jest Walbrzyska.
      Ciekawe kiedy cos z ta ulica zrobia.
      • sstes Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 31.03.05, 13:43
        Wydaje mi sie, czy juz niedlugo?
        • pluto10 Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 31.03.05, 15:19
          Kostka będzie miała 100 lat i nic jej nie będzie i będzie następne 100, a
          asfalt po 10m trzeba wymieniać, to samo tyczy się budynków. Dworzec Główny ma
          150 lat i nic mu nie jest postoi pewnie jeszcze z 300 a przy odpowiednim dbaniu
          to i 500 lat, a taki komunistyczny czy obecnie budowany blok to 50 lat i śmierć
          kiliniczna. To samo jest np. z rurami ostatnio (chyba na Muchoborze Wielkim)
          odkryli coś tam przy rurach i się dziwili że ma to sto lat i nic się nie dzieje
          a jak jest obecnie? W styczniu w moim bloku wymieniali rury które miały
          niespełna 20 lat
          przykładów można mnożyć w nieskończoność...

• jekosz Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 30.03.05, 15:35
      Prawie wszystkie przelotowe:
      Wyszyńskiego, Pułaskiego, Powstańców Śl. od ronda w stronę miasta, Karmelkowa,
      Zaporoska, Tęczowa, Gajowicka, Borowska, Bardzka, Popowicka, Lotnicza, Kurkowa,
      Szewska, most Szczytnicki i Warszawski i wiele innych.
      Zastanawia mnie skąd we Wrocławiu taka popularność kostki? Rzecz raczej
      niespotykana na taką skalę w innych miastach.
      • Gość: majeranek Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.03.05, 09:18
        Po prostu przed wojną i parę lat po niej ta technologia dominowała :/. A od tego
        czasu ograniczano się na większości bezdroży jedynie do łatania półmetrowych dziur.
      • svarte_sjel Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 31.03.05, 12:10
        jekosz napisała:
        > Zastanawia mnie skąd we Wrocławiu taka popularność kostki? Rzecz raczej

Stąd, że kostka jest trwała na wieki, a nie tak jak asfalt na jakieś 10 lat :^P
        • sstes Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 31.03.05, 13:42
          No asfalt (no chyba juz jednak blizej czystego betonu) w cenie kostki tez moze byc trwaly, czyz nie?

• Gość: wiking Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.03.05, 15:37
          No właśnie, zawsze się zastanawiałem czemu w tej całej zachodniej Europie budują
          autostrady z tego marnego asfaltu zamiast ułożyć trakt z kostki a'la Karmelkowa.
          • Gość: mira11 Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:33
            dobrze położona kostaka bije asfalt na głowę. A jak Niemcy budowali autostradę
            do Berlina to pod asfaltem zrobili 1,5 m podkładu.
            • Gość: darek_w1 Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.lan.pop.pl 13.04.05, 10:46
              > dobrze położona kostaka bije asfalt na głowę. A jak Niemcy budowali
              autostradę
              > do Berlina to pod asfaltem zrobili 1,5 m podkładu

I co, zrobili ją z kostki, która bije asfalt na głowę?
              • Gość: Martix Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.05, 12:48
                Fatalna jest również Krakowska zarówno dla tramwajow jak i
                samochodów.Pozapadana,popękana kostka,połatana tak fatalnie,że samochody
                wypłókuja ten asfalt po deszczu i to jest przelotówka?Również tramwaje po mocno
                zapadniętych torach się chyboczą i nie mogą szybko jechać.Ulica do pilnego
                remontu!
                • Gość: zet Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 08:46
                  Według mnie najgorszym typem nawierzchni jest "mieszanina" kostki i asfaltu z
                  dodatkiem resztek poniemieckich torów tramwajowych, czyli cos a la' Gajowicka:)
    • Gość: ZiBi Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.05, 18:43
      Zdecydowanie Wyścigowa! Przy kilkudziesięciu tysiącach samochodów dziennie nie
      ma ani jednego, który by jakiejś dziury nie zaliczył. Niestety, są to auta
      zwykłych ludzi, bo żaden dygnitarz w tej okolicy nie mieszka.
    • Gość: kierowca z Wrocka Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: 57.67.17.* 16.04.05, 20:24
      1.Karmelkowa
      2.Krakowska
      3.Sienkiewicza
      4.Wałbrzyska
      5.Pomorska
      6.Aleja Piastow
      7.Borowska
      8.Zielinskiego
      ......
      • Gość: wit Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.neta-si.pl 17.04.05, 06:53
        Przyjaźni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Wstyd
        • Gość: darek_w1 Najgorsze ulice cz.2 IP: *.lan.pop.pl 18.04.05, 11:05
          > Przyjaźni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > Wstyd

Nie tyle wstyd co zabytek ;-))) Doprowadzenie ulicy do takiego stanu żeby się
          na niej poprzewracały krawężniki, a nawierzchnia zdeformowała się w zapadliska
          o głębokości rzędu 20-30 cm i powierzchni kilkunastu metrów kwadratowych wymaga
          kilkudziesięciu lat starań. W skali od 0 do 5: -1.
      • Gość: Martix Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 14:22
        9.Pułaskiego 10.Kościuszki 11.Pl.Grunwaldzki 12.Pl,Pwst.Wlkp. 13.Bardzka
        14.Krzywoustego-koło mostu Warszawskiego 15.Boya Żeleńskiego 16.Grunwaldzka
        17.Wyszyńskiego 18.Dyrekcyjna...
        • almac Re: najgorsze ulice wroclawskie!!! 17.04.05, 14:57
          19. Poznańska
        • Gość: darek_w1 Najgorsze ulice cz.3 IP: *.lan.pop.pl 18.04.05, 11:29
          > 9.Pułaskiego

Pułaskiego jest wąskim gardłem, ale jej stan nie jest taki tragiczny.

10.Kościuszki

Odcinek do Pułaskiego do Traugutta w skali od 0 do 5: 2, reszta ulicy bez
          większych zastrzeżeń. Remont najlepiej byłoby zrobić równocześnie z remontem
          Krakowskiej wykorzystując zmniejszony ruch.

11.Pl.Grunwaldzki

Jemu jest potrzebny nie tylko remont ale przede wszystkim przebudowa. Będzie
          robiony wkrótce.

12.Pl,Pwst.Wlkp.

W skali od 0 do 5: 1-2. Jest w planach na najbliższe dwa lata. Przyznam jednak,
          że wraz z Kwidzyńską są u mnie na liście do przesunięcia na później. Są
          pilniejsze sprawy.

13.Bardzka

W skali od 0 do 5: 1-2. Są jakieś plany remontu i przebudowy do dwujezdniówki,
          ale terminy o ile się orientuję są niesprecyzowane. Trzeba by to skoordynować z
          licznymi remontami w okolicy: Borowska, Morwowa, Al.AK. Moim zdaniem najpierw
          powinna być zrobiona Borowska, potem Bardzka (druga jezdnia do Świeradowskiej,
          remont starej jezdni od Świeradowskiej do Krynickiej), równolegle z nią
          Morwowa, a na końcu Al.AK od Krakowskiej do Bardzkiej. Już widać, że będzie
          inaczej bo zaczynają od Al.AK.

> 14.Krzywoustego-koło mostu Warszawskiego

????? Jaka ulica i koło jakiego mostu???

15.Boya Żeleńskiego

??? Przecież jest wyremontowana.

16.Grunwaldzka

??? A co od niej chcesz?

> 17.Wyszyńskiego

Odcinek od Damrota do mostu Warszawskiego w skali od 1 do 5: 1. Pewnie będzie
          remontowany przy okazji budowy nowego mostu. Reszta ulicy pod względem jakości
          nawierzchni ujdzie.

18.Dyrekcyjna...

Bez przesady, w skali od 1 do 5: 2-3. Jest tam kilka niewielkich zapadlisk
          możliwych do łatwego skorygowania w ramach bieżących remontów. Ulica wymaga
          przebudowy, ale to już inna historia.
      • Gość: darek_w1 Najgorsze ulice cz.1 IP: *.lan.pop.pl 18.04.05, 10:59
        > 1.Karmelkowa

W skali od 0-5: 0 na odcinku DCHRS - Czekoladowa, 1 na pozostałym. Remont
        rozpocznie się prawdopodobnie w tym roku w ramach budowy kanalizacji. Byłby
        wcześniej, ale przesunięto go do czasu budowy Trasy Przemysłowej (Auchan -
        Mokronoska).

> 2.Krakowska

W skali od 0-5: między 0 a 1. Problemem jest gdzie puścić objazd na czas
        remontu. Najpierw trzeba wyremontować Al.AK, a przede wszystkim rozpadające się
        wiadukty - rozpoczęcie prac w tym roku.

> 3.Sienkiewicza

W skali od 0-5: 2. W złym stanie jest przede wszystkim torowisko, sama jezdnia
        jest jeszcze do wytrzymania. Poza tym remont właśnie trwa.

> 4.Wałbrzyska

W skali od 0-5: 0. Ten sam rodzaj nawierzchni i taki sam stopień rozpadu co ten
        gorszy odcinek Karmelkowej. Remont w ciągu najbliższch 2 lat w ramach budowy
        kanalizacji.

> 5.Pomorska

??? Może chodzi o odcinek od pl.Strzeleckiego do wiaduktu kolejowego, ale to
        już nie jest Pomorska tylko pl.Staszica. Ten odcinek oceniłbym na 1 do 2, ale z
        remontem wstrzymałbym się do ukończenia przebudowy Klecińskiej i przełożenia na
        nią DK5.

> 6.Aleja Piastow

Kiepska (w skali od 0-5: 1), ale ruch na niej znikomy. Remont wkrótce
        (kanalizacja).

> 7.Borowska

Czego chcesz od Borowskiej???

> 8.Zielinskiego

Trochę zdezelowana, ale większych dziur nie ma. Dałbym jej ocenę 3. Są
        pilniejsze tematy.
    • Gość: darek_w1 Najgorsze ulice cz.4 IP: *.lan.pop.pl 18.04.05, 12:35
      Mój ranking w skali od 0 do 5

mniej niż zero: Przyjaźni, Pawia, Jerzmanowska na Jerzmanowie plus Jarnołtowska
      i Samotworska (nie wiem czy te ostatnie są aktualne, dawno tam nie byłem),
      Płaska, Strachowicka

od 0 do 1: Karmelkowa, Wałbrzyska, Wyścigowa, Krakowska, Kamieńskiego na
      Polanowicach (być może już nieaktualne), Wyszyńskiego od Damrota do mostu
      Warszawskiego, Grota-Roweckiego od wiaduktu do Parafialnej (nikt jej dotychczas
      nie wymienił, a to jedna z najgorszych ulic we Wrocławiu), Al.AK od Krakowskiej
      do Bardzkiej, Żernicka od Jerzmanowskiej do Złotnik, Opatowicka w okolicach
      Trestna, Maślicka, Kunickiego

od 1 do 2: Bardzka, pl.Powst.Wlkp., pl.Staszica, Gajowicka od Zaporoskiej do
      Kruczej, Zaporoska od pl.Hirszfelda do Skwierzyńskiej, Ślężna od Pułtuskiej do
      Sudeckiej, Al.AK od Bardzkiej do Orzechowej, Grabiszyńska od pl.Srebrnego do
      Stalowej, Wiaduktowa, Rogowska, Karwińska

Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę.
      • Gość: Martix Re: Najgorsze ulice cz.4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 15:45
        Wyjaśniam:Boya Zeleńskiego-odcinek od plKromera do wiaduktu,tam nic nie było
        robione,przejazd do poszerzenia.Zielińskiego-od Swobodnej do pl.Hirszfelda
        usunać tory,nowa jezdnia i chodniki ale nie tak pilne.Ul.Zaporoska-
        nawierzchnia,usunięcie kostki nierównej za asfalt wraz z
        przeb.Szpitalnej.Grabiszyńska-od Pereca do stadionu ma być cała
        robiona.Dyrekcyjna-przebudowa od Pułaskiego wraz z wąskim i za niskim wiaduktem
        do Borowskiej.Borowska-od Glinianej do sklepu Albert-przebudowa z usunieciem
        kostki,starych,nieużywanych szyn i budowa nowej trasy tramwajowej
        {AM,AKWAPARK}.Grunwaldzka-zniszczona nawierzchnia od Piastowskiej w stronę
        mostu Szczytnickiego,który też wraz z kawałkiem Kochanowskiego nadaje się do
        pilnego remontu.Kamienna-przy Borowskiej-kapitalka,usunięcie kostki i szyn tak
        jak niedługo na Oławskiej,ktora ma stać sie deptakiem wraz z Szewską.
        • Gość: darek_w1 Re: Najgorsze ulice cz.4 IP: *.lan.pop.pl 18.04.05, 16:07
          W tym wątku była mowa o ulicach _do remontu_ z uwagi na zły stan techniczny, a
          nie o planach przebudowy. Co do kostki granitowej to ja nie jestem jej
          wielbicielem, ale nie widzę powodu, żeby ją wymieniać dopóki jezdnia jest w
          jakim takim stanie. Dotyczy to np. Borowskiej. Jak będzie remont albo jakaś
          przebudowa to się ją wymieni, a na razie są ważniejsze rzeczy.
          • almac Re: Najgorsze ulice cz.4 20.04.05, 03:40
            A co sądzisz o Poznańskiej?
            Na mój gust to po niej jeździ się nawet gorzej niż na polnej drodze....
            Właśnie jechałem (przed jakąś godziną wracając z pracy) Poznańską starym
            Ikarusem (linia 245). Wrażenia niesamowite. Niektórzy płacą za
            takie "przyjemności" grube pieniądze (sporty ekstremalne w innych krajach
            jednak sporo kosztują....).
            • Gość: darek_w1 Re: Najgorsze ulice cz.4 IP: *.lan.pop.pl 20.04.05, 13:13
              > A co sądzisz o Poznańskiej?

Zapomniała mi się :-)
              Rzeczywiście, to kategoria od 0 do 1.
              A co do sportów ekstremalnych to spróbuj przejechać się Pawią z szaleńczą
              prędkością 40 km/h ;-)
      • Gość: mamu Re: Najgorsze ulice cz.4 IP: 62.233.251.* 20.04.05, 08:21
        ... nie wiem dlaczego nikt nie mowi o ulicy ŚREDZKIEJ ktora nie dosc ze jest w
        fatalnym stanie to jeszcze znajduje sie w strefie zabytkowej ...kamienice ktore
        przy niej stoja niedlugo sie zawala przy takim ruchu i stanie nawierzchni
        .... a nawierzchnia mieszanka kostki i asfaltu pozostalego po "niby" lataniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka