Dodaj do ulubionych

wrocław tolerancyjny?

IP: *.stacje.agora.pl 23.03.05, 12:12
czy to prawda, że wrocław jest najbardziej tolerancyjnym miastem w polsce? bo
tak ludzie mówią, zwłaszcza studenci z zagranicy ( i geje rzecz jasna)
Obserwuj wątek
    • Gość: jot Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.amsnet.pl 23.03.05, 13:44
      Jasne, że tak.
    • Gość: emil Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.03.05, 13:59
      oczywiście że tak! ;)
      • Gość: ceglar Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:05
        naturalnie ze tak:)))

chociaz czasami widze za duzo tolernacji dla bezsensu i glupoty...dla nienawisci, niesprawiedliwosci, przemocy...nietolerancji...
      • Gość: magda Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.siedmiorog.pl / *.siedmiorog.pl 23.03.05, 14:08
        czy tolerancyjny? na pewno to najbardziej europejskie miasto w Polsce, tuż za
        nami jest Kraków. Na Warszawę lepiej "spuścić zasłonę miłosierdzia". A jak
        europejski to i tolerancyjny :))) Ja się cieszę, że jestem właśnie tutaj.
        Pozdrawiam
        • Gość: Lidka Pisali nawet u nas w gazetach. IP: *.cybernet.ch 23.03.05, 21:51
          A moze Wroclaw nie ma innego wyboru,
          bo by sie np. Kongresowka ze Lwowem pozagryzala !

Moze dlatego, ze nikt tam nie mieszka "z dziada pradziada"...

Miasto otwarte ?
          • wari Re: Pisali nawet u nas w gazetach. 28.03.05, 18:55
            A po czym poznajecie, że Wrocław to takie tolerancyjne miasto ? Mój skośnooki
            kolega dostał po mordzie w tramwaju, tylko dlatego, że miał inny kolor skóry.
            Mi jakoś nieszczególnie Wrocław wydaje się taki tolerancyjny.
            • Gość: k Re: Pisali nawet u nas w gazetach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:08
              miałam podobnie. swego czasu jak były jakies zawody w piłke nozną i kiedy
              Polska przegrała chyba z Japonią kolega musiał wszedzie, na wszelki wypadek z
              kijem bambusa chodzic... choc wcale nie jest z Japonii. ale to nie wazne, wazne
              ze kolor skóry ten sam.
              to paranoja... ale i tak wypadamy lepiej od innych pod wzgledem tolerancji.. a
              nietolerancyjni i tolerancyjni znajda sie wszedzie
            • Gość: TERMIT WARI - WROCŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:05
              Wari mi rowniez Wrocław nie wydaje sie tolerancyjnym, to tylkko wymysl jakiegos
              czlowieka. Nie wiem czy slyszeliscie o akcjach przeprowadzanych przez NOP np:
              "Stop pedałowaniu" i takie tam, bylo ich wiecej ale to jest najbardziej znana
              akcja. Wtedy rozwieszane byly plakaty oraz rozdawane ulotki, wiadomo o jakiej
              tresci. Wiec wydaje mi sie jednak ze nie mozna powiedziec o TOLERANCYJNYM
              WROCŁAWIU. Albo pamietacie ta manifestacje gejow i lezbijek, jak szybko sie
              zaczela tak szybko sie skonczyla, nie pamietam juz w jakim to miescie bylo, ale
              bylo o tym glosno w telepatorze :]. Pozdro all
    • Gość: Jello Biafra Tolerancja na forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 19:00
      O tym jak Wrocław jest tolerancyjny świadczą wypowiedzi forumowiczów na temat
      Ditrana i Torza. Większość tych ludzi to raczej święta inkwizycja
      • Gość: matt Re: Tolerancja na forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:14
        tylko jest tak jedna sprawa -tolerancja też ma swoje granice!.Nie mozna
        wyrzekać się własnych poglądów czy przekonań tylko dlatego,że tak
        głosi "poprawność politycza"!!!Oczywiście wszystko w granicach prawa-
        wyrządzanie komuś krzywdy, czy nawoływanie do niej nie wchodzi w grę.Tak to
        jest,że miejszości są szczególnie uwrazliwione-spróbuj napisać, czy głośno
        mówić,że Żydzi eksterminują palestyńczyków lub popierasz tradycyjny model
        rodziny....
        • igi.wr Re: Tolerancja na forum? 28.03.05, 20:47
          Chyba jest tolerancyjny, ale czy to dobrze? Anglikom dla przykladu ta
          tolerancja nie wyszla na dobre :/
    • Gość: TERMIT Re: wrocław tolerancyjny? Nie sadze :] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.05, 16:55
      Nie sadze zeby tak bylo poniewaz dopuki NOP isnieje Wrocław nie jest
      najbardziej tolerancyjnym miastem w Polsce. Gdzies jest nawet stronka o
      wyczynach Nacjonalistów Wrocławskich. NIe jestem za nacjonalistami ale nie
      jestem tez za pedalstwem.
      • barbarel Re: wrocław tolerancyjny? 29.03.05, 17:31
        Wszystko jest względne. W stosunku do wielu innych miast - tak. Ale to nie
        znaczy, że jest dobrze. Zaraza rasizmu, ksenofobii i antysemityzmu, nawet
        jeżeli o mniejszym natężeniu, niż gdzie indziej, nie omija i Wrocławia.
        • Gość: el Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:43
          zgadzam się
    • Gość: tolerancyjna Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 11:25
      gdyby nie te chamskie napisy na murach...
      gdyby prasa się interesowała szkiolnymi akcjami młodziezy walki o tolerancje
      • Gość: lolo Re: wrocław tolerancyjny? IP: *.osk.szczecin.pl 31.03.05, 12:01
        ostatnio widzialem antyislamska nalepke (wielka profesjonalnie wykonana wlepa)
        faszystowskiego ugrupowania "Europa Przyszlosci"...
        zdarzaja sie rozne takie elementy w naszym miescie ale w koncu mamy
        demokracje...
    • agasik4 glupie pytanie 01.04.05, 23:24
      nie wiem dlaczego zadajesz pytanie czy Wroclaw jest tolerancyjny.
      To nie miasto jest tolerancyjne tylko dany czlowiek. Trzeba by przeprowadzic
      badania na ten temat zeby stwierdzic czy we Wroclawiu mieszka duzo
      tolerancyjnych osób. Osobiscie to nie wierze zeby we Wroclawiu czy w innym
      miescie nie bylo róznego rodzaju rasistów.
    • bardzo.wredna.zdzira kilka pytan 02.04.05, 10:22
      Co to znaczy tolerancyjny? Tolerancyjny dla religii? Tolerancyjny dla
      manifestacji gejow i lesbijek?
      Czy kazda "tolerancyjnosc" jest dobra? Czy Wroclaw chce byc taki tolerancyjny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka