Dodaj do ulubionych

Roznice miedzy miastem a wsia

IP: *.devs.futuro.pl 23.03.05, 19:32
Eh... az sie boje cos napiac. Wiem, ze zaraz na mnie napadniecie. A co mi
tam. Chcialabym zauwazyc, ze ludzie ze wsi, sa nieco gorsi od przedstawicieli
miasta. Nie umieja sie zachowac, sa prosci, a takze nie potrafia sie odnalezc
w zyciu. Nawet widac to u mnie na uczelni (akademia sztuk pieknych). Ja sama
jestem olawianka i bardzo nie chcialabym mieszkac na wsi. To troche wstyd.

Pozdrawiam,

Magda
Obserwuj wątek
    • florek10 Re: Roznice miedzy miastem a wsia 23.03.05, 19:43
      to oznacza że wrocław leży koło JELENIEJ GÓRY i nie może być ODWROTNIE. Bliżej
      z tego miasta jest na zachód a z Wrocławia bliżej na wschód - resztę sobie
      dopowiedz. Ale narozrabiałem ?! - teraz się dopiero zacznie !!!!! Pozdrawiam z
      wrocławia.
    • kagarro Re: Roznice miedzy miastem a wsia 23.03.05, 20:07
      Będąc we Wrocławiu odniosłam wrażenie, że w centrum dzielnicy miasta w którym
      mieszkam obecnie dzieje się więcej niż w centrum Wrocławia w którym kiedyś
      miałam okazję spedzić kilka dni. Moja przyjaciółka, która zaprosiła mnie tam do
      siebie (nota bene Twoja imienniczka), studentka, pochodząca z tej samej
      miejscowości, a z której wyjechała na studia do Wrocłąwia, dnie wolne wolała
      spedzać ze mną ogladając tv, podczas gdy pogoda aż prosiła się o wyjście na
      spacer. Jednakże o tym wypadku, w wypadku wyjścia na spacer istniało pewne
      ryzyko nie dotarcia na miejce piechotką, lecz którymkolwiek środkiem
      transportu, gdyz jak wiadomo, ze względu na nieregularnośc zabudowań czyli
      Wrocław to nie tylko bloki, domy i akademiki szybciej i łatwiej wszędzie dostać
      sie jako środka transportu uzywajac na przykład tramwaju. Przynajmniej droga
      wtedy nie dłuzy sie.
    • Gość: Marcin Re: Roznice miedzy miastem a wsia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.05, 20:25
      Za to miastowy nie poradzi sobie na wsi. Będzie mu tam za cicho.
    • Gość: ehheeh Re: Roznice miedzy miastem a wsia IP: *.adsl.wanadoo.nl 23.03.05, 20:34
      przeciez olawa to wies
    • Gość: GREG Re: Roznice miedzy miastem a wsia IP: *.com 23.03.05, 22:28
      Wstyd?? Chyba masz mylne pojecie na temat wsi. Ja sam na niej mieszkam i uwazam
      , ze lepiej nie bedzie nigdzie. Studiuje we Wroc., mieszkam pod wroclawiem. A to
      jak sie kto zachowuje chyba nie zalezy od tego gdzie mieszka.
      Z tego co sie ostatnio obserwuje, to coraz wiecej rodzin wynosi sie poza miasto.
      Kolo mnie buduja sie na potege piekne wille i rezydencje. kazdy ucieka z miasta
      jesli moze. Jeszcze troche a na mieszkanców blokowisk mijskich bedzie sie
      patrzylo z politowaniem.
      A my mieszkancy wsi mamy cisze spokoj, swieze powietrze a jednoczenie w ciagu
      20min mozemy sie znalezc w teatrze , kinie itp.
      A co masz na mysli mowiac "prości"? Moze prostolinijni w dobrym tego slowa
      znaczeniu. Bez sztucznosci, pozy i blefu? Nigdy nie zapomne zderzenia z jakim
      sie kiedys spotkalem gdy musialem nagle przebywac w tzw "miastowym"
      towarzystwie. Rozmowa krecila sie tylko wokoł ciuchow, kolorze paseczkow na
      szczoteczce do zebow itp. Koledzy i kolezanki z tzw "wsi" byli duzo bardziej
      dojrzali.
    • wielki_czarownik Wielki Czarownik przypomina: 23.03.05, 22:46
      Wielki Czarownik przypomina: NIE KARMIĆ TROLLA.
      • Gość: Magda Re: Wielki Czarownik przypomina: IP: *.devs.futuro.pl 24.03.05, 02:03
        ale o co Ci chodzi?
        • Gość: On Ty jestes tym trollem , nie rozumiesz? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.03.05, 02:21
        • pan.edward Re: Wielki Czarownik przypomina: 24.03.05, 09:17
          > ale o co Ci chodzi?

No patrzcie, troll, a poczucie humoru ma.
      • tomek854 To TO jeszcze żyje? 24.03.05, 02:35
        Czarowniku: tego trolla karmić :) Nie dość że samo głupie, to jeszcze z niektórych odpowiedzi można mieć ubaw :)
      • map4 Re: Wielki Czarownik przypomina: 24.03.05, 10:43
        wielki_czarownik napisał:

> Wielki Czarownik przypomina: NIE KARMIĆ TROLLA.

Ależ skąd, mój drogi !

Właśnie zupełnie przeciwnie !
        Troll niekarmiony weźmie nam i zdechnie.
        I co wtedy ? Kto zadba nam o rozrywkę na forum ? Cały czas tylko wojna,
        korupcja, prywata, złodziejstwo, kumoterstwo i kurestwo - dzisiejsza Polska,
        znaczy się. Od czasu do czasu trzeba przecież się choć trochę od syfu naszego
        codziennego oderwać. Inaczej zbzikujemy. Magda pełni na forum zbawienną, ożywczą
        rolę pajaca. Dziękujemy Ci, Magdo.

Tak trzymaj i się nie puszczaj !
        • Gość: Magda Re: Wielki Czarownik przypomina: IP: *.devs.futuro.pl 24.03.05, 11:01
          ale z was proste bolki. Pewnie jestescie ze wsi albo z politechniki... albo i
          ze wsi, i z politechniki... Nie rozumiecie moich przemyslen. Ja jestem z ASP -
          czy do was to nie docierta? Jestem nieco bardziej podatna na myslenie, niz wy!
          • tomek854 Re: Wielki Czarownik przypomina: 24.03.05, 12:59
            Czy ktoś jeszcze naprawdę wierzy, że to jest prawdziwe? :)
            • map4 Re: Wielki Czarownik przypomina: 24.03.05, 15:14
              tomek854 napisał:

> Czy ktoś jeszcze naprawdę wierzy, że to jest prawdziwe? :)

Taaak, to już jest przegięcie.
              • yoma Re: Wielki Czarownik przypomina: 24.03.05, 15:26
                prawdziwe, prawdziwe...
                nikt nie pisze tak zaskakujących scenariuszy jak rzeczywistość...

Magda, co studiujesz? Malarstwo, grafikę, rzeźbę, konserwację zabytków?
                • map4 Re: Wielki Czarownik przypomina: 24.03.05, 15:38
                  Brzmi to tak jakbyś miał z tą panną do czynienia.
                  Jeśli tak, to opisz ją choć troszkę. Nie musisz oczywiście zdradzać szczegółów,
                  ale napisz mi proszę, czy rzeczywiście można przeżyć w tym wstrętnym świecie
                  będąc tak jasnowłosym, jak nam się tutaj raczyła Madzia zaprezentować.
    • Gość: On I ZNOWU TA BEZNADZIEJNA PROWOKATORKA? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.03.05, 23:48
      Zgadza sie i ty jestes tego dobitnym potwierdzeniem. A na powaznie to tylko ty
      jestes zakompleksiona i beznadziejnie glupia gesia bez wychowania , ktora
      ciagle tu ubliza ludziom, reszta jest OK.
      • Gość: yoma Re: I ZNOWU TA BEZNADZIEJNA PROWOKATORKA? IP: *.crowley.pl 24.03.05, 13:05
        On, no i co się denerwujesz? Jedni są ze wsi, inni z miasta, a jeszcze inni z
        ASP, co widać, słychać i czuć.

Magda, jesteś sławna! Cała Wawa się zarykuje. A ty się urodziłaś na tej ASP, że
        tak "a ja jestem z ASP" powiadasz?

Co do meritum - jeszcze pięć lat i wyprowadzam się na wieś... a przynajmniej do
        małego miasta... gdzieś na Podlasiu zapewne...będzie pięknie...
        no chyba, że mnie Kaczyńscy wcześniej za granicę wyrzucą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka