Dodaj do ulubionych

Biala kielbasa z "TESCO"

IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.03.05, 09:46
Witam wszystkich! Na początku delikatnie spóżnione życzenia wszystkiego
dobrego z okazji Swiat Wielkanocnych. A teraz do rzeczy. Ciekawy jestem czy
ktoś również kupil białą kiłbasę na Bielanach. Oj mam nadzieję, że wśród was
jest niewielu "szczęśliwców". Jak co roku zdecydowalem się na zakup tego
tradycyjnego specyfiku. Mimo że do wyboru była kiełbasa od kilku producentów
zdecydowalem się na robioną n miejscu, nie zapakowaną kiełbasę TESCO. W
pospiechu włożyłem ją do koszyka i wróciłem do domu. Przykra rzeczywistość
spotkala mnie przy niedzielnym świątecznym śniadaniu. Czegoś tak niedobrego
jeszcze nie jadlem, bardzo mocno rozdrobniona bez smaku, o konsystencji
pasztetu, dosłownie tragedia. Chcialem zabrać ją do Niemiec, aby poczęstować
znajomych ale oczywiście zrezygnowałem z tego zamiaru nie chcąc robić złej
opinii polskiej kuchni. Pikanterii dodaje fakt że moje wyższe wykształcenie
bardzo blisko związane jest z przemysłem spożywczym. Pora zadać sobie
pytanie: czy naprawdę niska cena musi powodować tak niską jakość. Przychodzą
mi na tylko następujące słowa "Skandal i Żenada" i Wstyd "TESCO" Wstyt! że
tak znana i poniekąd ceniona sieć handlowa dopuściła do takiego niewypału.
Obserwuj wątek
    • Gość: nora Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.05, 10:25
      Chyba wszyscy wiedzą, że produkty oznaczone logo "tesco"( i innymi typu "dobra
      cena") są najtańsze i jednocześnie godne swojej ceny- czytaj "nic nie warte".
      Opycha się w ten sposob klientom towary, których nikt nie chce. Są wśród nich
      np. proszki do prania, które nie piora tylko zatykają pralkę, soki owocowe,
      które smakują jak popłuczyny, wyśmienita kawa naturalna, która po bliższych
      oględzinach okazuje się zbożówką podsypaną łyżeczką najgorszej naturalnej
      itp.Otrzymałeś lekcję pt Jak przestać być naiwnym. A korepetycje kosztują.
      Wesołych mimo wszystko świąt:-)
    • Gość: Jacek Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 28.03.05, 10:37
      Kupujesz w takich sklepach i jeszcze masz pretensje. Powinieneś mieć ją chyba
      tylko do siebie bo nikt przy zdrowych zmysłach nie odwiedza supermarketów.
      • Gość: hmmm Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.finemedia.pl 28.03.05, 10:58
        Właśnie dlatego po białą kiełbasę (zresztą nie tylko) jeździ się do Selgrosu w
        Długołęce... nasza była rewelacyjna !!!
    • Gość: aga Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 11:22
      taaaak, Tesco - ceniona sieć handlowa!!! świetny dowcip, ubawiłam się.
    • Gość: :) Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.03.05, 11:49
      Zadałeś pytanie "czy naprawdę niska cena musi powodować tak niską jakość?" Otóż
      TAK, żyjesz na tym świecie już tyle lat i nie nauczyłeś się podstawowej zasady
      że nie ma rzeczy tanich i dobrych. To logiczne, małe fundusze to kiepski
      produkt i odwrotnie, nie ma w tym nic dziwnego.
      • Gość: gazeciorek Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.03.05, 12:16
        Ciekawe, czy szef tego "super"marketu też wlazł na tę minę i kupił
        rodzinie na śniadanko "tfu-kiełbaskę" własnej produkcji ?

• Gość: :) Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.03.05, 12:44
          Szef mógł kupić choć przy jego zarobkach to wątpliwe, taki nie musi oszczędzać
          i tropić okazji. Na pewno nie kupił jej rzeźnik i zarazem twórca ;) bo zna
          squad ów wędlinki :)))
    • Gość: prince20 Tesco - codziennie niska jakość !! :-(( IP: *.lodz.mm.pl 28.03.05, 14:34
      (w Łodzi jest podobnie!!)
    • ts.wro Re: Biala kielbasa z "TESCO" 28.03.05, 18:08
      Wiesz co, ja też mam wykształcenie wyższe mimo,że nie o prfilu spożywczym,ale
      umiem pisać po polskiemu Wstyd, a nie jak Ty to napisałeś Wstyt, jest mi
      przykro,że studia kończą ludzie nie umiejący pisać po polsku porządnie. Tak a
      propos, ronię zakupy w Tesco,ale w byłym Hicie, nie zdarzyło mi się w żadnym
      produkcie jakiejś maniany, jestem zadowolony z produktów TESCO dla TESCO. Nie
      trzeba było jechać aż na Bielany, żeby kupić kg kiełbasy tylko marsz do
      mięsnego na osiedlu. Pozdrawiam mimo to. Tomek
      • Gość: :) Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:40
        Ale ze składnią zdania to masz jednak problemy. Mnie równiez jest przykro że
        ludzie kończą studia i nie potrafią poskładać zdania w sposób zrozumiały.
        Cytuje: "Tak a propos, ronię zakupy w Tesco, ale w byłym Hicie" - bez sensu!
        "nie zdarzyło mi się w żadnym produkcie jakiejś maniany" - bez sensu
        Po głębszym zastanowieniu stwierdziem że może chciałeś napisać tak: " Tak a
        propos, robię zakupy w Tesco na terenie dawnego Hit-u, nie zdarzyło mi się w
        ich produktach spotkać maniany" - Troche czytelniej ale i tak napisałbym to
        inaczej, chciałem jednak zachować najbliższą autorowi formę.
      • Gość: ania ts.wro nie wymądrzaj się!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.05, 22:54
        Artur napisał: "Wstyd "TESCO" Wstyt!" Ale ty już tego poprawnie napisanego
        wstydu nie zauważyłeś.
        Ale sam popełniłeś podobną literówkę. Nie wymądrzaj się na drugi raz!
      • Gość: jojek Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:06
        Jakiś ty mądry... ho,ho! hehe!
    • Gość: mało wykształcony Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.05, 22:00
      Oj, oj... Ludzie z wyższym wykształceniem! Uchowaj Panie! I wybacz jednocześnie!
      Jesteście po prostu żałosną pożywką hipermarketów. Nic więcej. Ja już od dawna
      hipermarkety traktuję specjalnie. Kupuję tam raz na 3 miesiące ręczniki
      papierowe i jeszcze kilka podobnych drobiazgów. Żadnej żywności. Tania i
      wartościowa żywność jest np. na targowisku na pl. Grunwaldzkim, ale już
      niedługo, bo ta sól w oku hipermarketów niebawem będzie zlikwidowana.
      Pikanterii (ale tej właściwej) to faktycznie dodaje fakt wyższego wykształcenia
      okołospożywczego, ale w kontekście braku jakiejkolwiek wiedzy na temat składu
      takowych kiełbas z Tesco i tym podobnych "dobrodziejstw" (Selgros o tyle lepszy,
      że więcej sypie sztucznego smaku).
      Smacznego z Tesco !
      • Gość: Jarek Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 22:47
        A ja kupiłem "białą" w EPI...tylko że cena powalająca z nóg niejednego :(
        ale smak mmmm... wolę kilogram takiej niż trzy z tesco ;) (bo taki mniej-
        więcej przelicznik). Mam też sklepik osiedlowy gdzie można dostać właśnie za
        niewielkie pieniądze (14 złotych) dobra białą specjalnie na święta robioną -
        tylko kolejki po nia są przeogromne.
        J.
    • nevra Re: Biala kielbasa z "TESCO" 29.03.05, 19:35
      Do głowy by mi nie przyszło, żeby kupować nietrwałe jedzenie w marketach.
      Przecież nie od dzis wiadomo, że mieso tam jest przedatowywane, a wędliny są
      wedlinami tylko z nazwy. Masz nauczke, choć przykrą. Ja kiełbase i inne wędliny
      zamawiam w pobliskim sklepie. Tam mi niczego nie wcisną, a jeśli, zdaniem
      sprzedawców, wędliny nie sa akurat smaczne, to mnie o tym poinformują i doradzą
      coś innego. Pełen luz i komfort. I ta miła obsługa.
    • Gość: rotfl Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:55
      Podrzucam wątek bo temat pt. "Biała Kiełbasa" jest moim ulubionym, hihihi
    • Gość: nik Re: Biala kielbasa z "TESCO" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:48
      tania biała kiełbasa nie może być białą kiełbasa
      a czym?
      ni własnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka