ol.o 29.03.05, 14:03 dyspozytor zajezdni grabiszyńskiej zbyt często sie myli. ostatnio na niskopodłogową brygade 127 posłał starego ikarusa. czy nie najwyższy czas coś zrobić w sprawie zbyt często mylącego się dyspozytora?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svarte_sjel Re: dyspozytor sie myli 29.03.05, 15:22 ol.o napisał: > niskopodłogową brygade 127 posłał starego ikarusa. czy nie najwyższy czas coś Ale jesteś pewien, że to nie była rezerwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ol.o Re: dyspozytor sie myli 29.03.05, 15:40 nie to nie była rezerwa. ten ikarus jeździł cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 11:06 ol.o napisał: > nie to nie była rezerwa. ten ikarus jeździł cały dzień. To napisz skargę. Ale taką oficjalną, na papierze, do zarządu MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 14:21 A ostatnio pewien kierowca linii 134 zamiast z pętli Nowy Dwór pojechać Rogowską to on pojechał Chociebuską i Gubińską, powiedział że tak ma jechać... ----------------pluto10---------------- "Kto myśli na rok do przodu sieje zboże, kto myśli na dziesięć lat do przodu sadzi las, a kto myśli na wiele wiele lat do przodu wychowuje młodzież" - o.Tadeusz Rydzyk - założyciel i dyrektor Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 18:15 Dyspozytor z Obornickiej też nie jest taki święty, bo od czasu rozpoczęcia remontu Broniewskiego i zmiany rozkładu, w każdy dzień roboczy wysyła na 142 jedną solówkę, zazwyczaj 120M... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 18:19 A ja z jakieś 2 tygodnie temu widziałem na 122 autobus solo tylko że ten nowy Volvo:( Tragedia ----------------pluto10---------------- "Kto myśli na rok do przodu sieje zboże, kto myśli na dziesięć lat do przodu sadzi las, a kto myśli na wiele wiele lat do przodu wychowuje młodzież" - o.Tadeusz Rydzyk - założyciel i dyrektor Radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 22:23 pluto10 napisał: > A ja z jakieś 2 tygodnie temu widziałem na 122 autobus solo tylko że ten nowy > Volvo:( 9012 albo 9013, co? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 22:23 svarte_sjel napisał: > 9012 albo 9013, co? Aaaa... 7012 albo 7013 oczywiście miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
sstes Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 22:58 Opowiedz, svarte, dlaczego one tak czesto robia za przeguby? !!! Dzisiaj i w ogole czesto na 136! Z gory dzieki:^) Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: dyspozytor sie myli 31.03.05, 15:43 sstes napisał: > Opowiedz, svarte, dlaczego one tak czesto robia za przeguby? !!! > Dzisiaj i w ogole czesto na 136! > Z gory dzieki:^) 7012 i 7013 to są rezerwy zajezdnii VII... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: dyspozytor sie myli 31.03.05, 22:48 bystrzak2000 napisał: > > Opowiedz, svarte, dlaczego one tak czesto robia za przeguby? !!! > 7012 i 7013 to są rezerwy zajezdnii VII... Naprzemiennie zresztą, drugi z nich zazwyczaj objawia się na 406. A z rezerwami jest tak, że wyjeźdża ta, która: a. jest wolna b. jest najbliżej Kryterium pojemnościowego się raczej nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: dyspozytor sie myli 31.03.05, 19:02 svarte_sjel napisał: > 9012 albo 9013, co? Nie wiem:( Jak zobaczyłem ten autobus i spoglądnąłem na tablicę (122) to mi się żygać zachciało a na numery już uwagi nie zwróciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: dyspozytor sie myli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 18:42 W rozkładzie 142 przy niektórych kursach (od szczytu popołudniowego)nie ma litery "P" ani "N"- więc ta solówka moze być planowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzak2000 Re: dyspozytor sie myli 31.03.05, 21:52 Gość portalu: Michał napisał(a): > W rozkładzie 142 przy niektórych kursach (od szczytu popołudniowego)nie ma > litery "P" ani "N"- więc ta solówka moze być planowa. Na 149 też tak jest, a solówek nie ma. Ale cóż, to dobra wola dyspozytora co puści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarus Re: dyspozytor sie myli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 19:33 mogla to byc rezerwa5293;) albo po prostu ten woz ktory mial tam jezdzic ulegl awarii Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro Re: dyspozytor sie myli 29.03.05, 23:15 może popiiiiip... im się kursy - korek tu, korek tam i rozkład szlag trafił, co się czepiacie dyspozytora, to kierowcy są za wszystko odpowiedzialni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: dyspozytor sie myli 30.03.05, 09:12 > to kierowcy są za wszystko odpowiedzialni ;) no chyba żartujesz, przecież wiadomo, że wszystkiemu winni sa cykliści!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: dyspozytor sie myli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 16:13 Jakiś czas temu jechałem "rezerwowym" Volvo na linii 119 (właściwy wcześniej rozkraczył się na Blacharskiej) Pan kierowca na wysokości FAT , gdybym mu nie przypomniał, że to 119, pojechałby zapewne na skróty Klecińską. No cóż, zdarza się najlepszym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: dyspozytor sie myli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 00:05 a kilka dni temu rano przygłupy z mpk wysłsły jakies krótkie gó.. na 409.Sami pewnie ch..e rozbijaja sie brykami! Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro Re: dyspozytor sie myli 06.11.05, 12:03 w weekendy jest więcej kondonów na torach... chyba dobijają je już na maxa. kiedy jeszcze jeździły nocne tramy, to (pod koniec istnienia tramowych nocek) właściwie wszystkie linie były obsługiwane przez przegubowce. jak kupią tę skodę, to pewnie będą ją trzymać pod kluczem i zardzewieje zanim wyjedzie kiedykolwiek z zajezdni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał 4002 na 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 18:15 A dzisiaj (25 listopada) na 125/3 jeździ ..... 4002. Odpowiedz Link Zgłoś
rw.wro Re: 4002 na 125 i na K też 25.11.05, 22:10 kiedyś widywałem "kurduple" na K, ale to były kursy tuż przed zmianą K na nocny, więc ok... ale w ciągu dnia, to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna J Ochrona Re: dyspozytor sie myli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.05, 19:06 PROBLEM NA UL.ŚW.MIKOŁAJA (HOTEL DORINT) "KIEROWCY TAKSÓWEK KONTRA STRAZ MIEJSKA" Już od ponad 2 lat trwa walka kierowców taksówek ze Strażą Miejska na Ul.Św. Mikołaja(hotel Dorint).Codziennie jestem światkiem Kiedy to Kierowcy taxi podjeżdżają pod hotel po klijęta niespełna po paru minutach pojawia się straż miejska aby wlepić kolejny mandat.Każdy jest Świadomy zakazu ruchu drogowego ale nie w takiej sytuacji kiedy nasze Wrocławskie taksówki płaca mandaty!!! prawie nie słusznie ponieważ pełnią obowiązki jak każdy z nas w pracy jaką mu powierzono.Przecież to paranoja jakaś,Władze Miast nie chce w żadnym wypadku nic w tym kierunku zrobić.Mozę po przez taki artykół ktoś pomyśli logicznie jak naprawdę jest, a jak być powinno.Nawet ludzie którzy przechodzą i widzą taką sytuacje staja się agresywni i zbulwersowani wobec Straży Miejskiej "jak tak można"już nie wspomnę o gościach hotelowych którzy chcieli by w jak najbardziej wygodny sposób udać się Taksówką na miasto czy do hotelu w drodze powrotnej po całodziennym wzmaganiu się w pracy czy sprawach zawodowych bądź interesach.Ludzie zróbcie coś przecież to absurd.Władze Miast Wrocław bądźcie ludzi mi i dajcie zarobić ludzi w godny i uczciwy sposób,a także goście hotelowi aby mieli ułatwiony dostęp do komunikacji naszych Wrocławskich taksówek. Anna J. Pracownik Ochrony. ŻYCZĘ WSZYSTKIM WROCLAWIANĄ MIŁEGO DNIA ORAZ POGODY DUCHA NA TWRAZY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Hmm 09.11.05, 19:21 1. Może warto napisać tekst jeszcze raz i bez błędów? 2. Taksiarze nie stoją ponad prawem. Jest zakaz to jest zakaz. I żadne "obowiązki" taksówkarzy nie zwalniają od przestrzegania przepisów RD. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_plo Re: dyspozytor sie myli 09.11.05, 19:14 ol.o napisał: > dyspozytor zajezdni grabiszyńskiej zbyt często sie myli. ostatnio na > niskopodłogową brygade 127 posłał starego ikarusa. czy nie najwyższy czas coś > zrobić w sprawie zbyt często mylącego się dyspozytora?? PROBLEM NA UL.ŚW.MIKOŁAJA (HOTEL DORINT) "KIEROWCY TAKSÓWEK KONTRA STRAZ MIEJSKA" Już od ponad 2 lat trwa walka kierowców taksówek ze Strażą Miejska na Ul.Św. Mikołaja(hotel Dorint).Codziennie jestem światkiem Kiedy to Kierowcy taxi podjeżdżają pod hotel po klijęta niespełna po paru minutach pojawia się straż miejska aby wlepić kolejny mandat.Każdy jest Świadomy zakazu ruchu drogowego ale nie w takiej sytuacji kiedy nasze Wrocławskie taksówki płaca mandaty!!! prawie nie słusznie ponieważ pełnią obowiązki jak każdy z nas w pracy jaką mu powierzono.Przecież to paranoja jakaś,Władze Miast nie chce w żadnym wypadku nic w tym kierunku zrobić.Mozę po przez taki artykół ktoś pomyśli logicznie jak naprawdę jest, a jak być powinno.Nawet ludzie którzy przechodzą i widzą taką sytuacje staja się agresywni i zbulwersowani wobec Straży Miejskiej "jak tak można"już nie wspomnę o gościach hotelowych którzy chcieli by w jak najbardziej wygodny sposób udać się Taksówką na miasto czy do hotelu w drodze powrotnej po całodziennym wzmaganiu się w pracy czy sprawach zawodowych bądź interesach.Ludzie zróbcie coś przecież to absurd.Władze Miast Wrocław bądźcie ludzi mi i dajcie zarobić ludzi w godny i uczciwy sposób,a także goście hotelowi aby mieli ułatwiony dostęp do komunikacji naszych Wrocławskich taksówek. Anna J. Pracownik Ochrony. ŻYCZĘ WSZYSTKIM WROCLAWIANĄ MIŁEGO DNIA ORAZ POGODY DUCHA NA TWRAZY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: dyspozytor sie myli 09.11.05, 22:00 niunia_plo napisała: > ol.o napisał: > > > dyspozytor zajezdni grabiszyńskiej zbyt często sie myli. ostatnio na > > niskopodłogową brygade 127 posłał starego ikarusa. czy nie najwyższy czas > coś > > zrobić w sprawie zbyt często mylącego się dyspozytora?? > > PROBLEM NA UL.ŚW.MIKOŁAJA (HOTEL DORINT) "KIEROWCY TAKSÓWEK KONTRA STRAZ > MIEJSKA" > Jakoś tak dziwnie się mi wydaje, że trochę problem Dorintu i taxi to nie do tego wątku. > > Już od ponad 2 lat trwa walka kierowców taksówek ze Strażą Miejska na Ul.Św. > > nic w tym kierunku zrobić.Mozę po przez taki artykół ktoś pomyśli logicznie > jak naprawdę jest, a jak być powinno.Nawet ludzie którzy przechodzą i widzą > taką sytuacje staja się agresywni i zbulwersowani wobec Straży Miejskiej "jak > tak można"już nie wspomnę o gościach hotelowych którzy chcieli by w jak > najbardziej wygodny sposób udać się Taksówką na miasto czy do hotelu w drodze > > Anna J. Pracownik Ochrony. > ŻYCZĘ WSZYSTKIM WROCLAWIANĄ MIŁEGO DNIA ORAZ POGODY DUCHA NA TWRAZY!!!! 1. Musi się taryfiarzom opłacać stawać, skoro to robią pomimo nieuchronności mandatu, 2. Moze zamiast "artykółu" w tym wątku należałoby napisać notatkę służbową do Dyrekcji Hotelu, która powinna załatwić ze ZDiK wyznaczenie tam legalnego postoju, 3. Jaki w tym wszystkim interes ma pracownik ochrony? Odpowiedz Link Zgłoś