Gość: TWK IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.04.05, 02:27 no to PKP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mjf Re: MPWiK naprawia kanalizację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 12:28 Jak i tak jezdnia jest zamknięta to niech robią 24 godziny, po co wydłużać zamknięcie jezdni Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 07.04.05, 12:46 Gość portalu: mjf napisał(a): > Jak i tak jezdnia jest zamknięta to niech robią 24 godziny, po co wydłużać > zamknięcie jezdni Może po to, żeby nie tarasować jeszcze sąsiedniego pasa w czasie prac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: MPWiK naprawia kanalizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 21:44 Że jakie 24 godziny ? Chcielibyście ! Prawda jest taka, że trzeba płacić pracownikom więcej w godzinach nocnych, więc jest to nieopłacalne. Opłacalne jest za to babrać się z tym przez w sumie 24 godziny (3 dni po 8-mio godzinnej zmianie). Już ja się poznałem na takich gierkach pracodawców. A nadgodziny ? Ha! Pracodawca ma je w d..ie! Rzuci ochłapy jako "premię" i po sprawie. Teraz już rozumiecie dlaczego takie firmy nie prowadzą robót na okrągło ? Cieszę się :) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 07.04.05, 21:53 Gość portalu: pimpek napisał(a): > Że jakie 24 godziny ? Chcielibyście ! Prawda jest taka, że trzeba płacić > pracownikom więcej w godzinach nocnych, więc jest to nieopłacalne. Opłacalne A teraz przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: MPWiK naprawia kanalizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:05 chodziło mi o 24h/dobę.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 08.04.05, 20:13 Gość portalu: pimpek napisał(a): > chodziło mi o 24h/dobę.. ;) Owszem, ale zauważ teraz, że to by było (dla wykonawcy) tańsze niż praca tylko w nocy. Tym razem nie chodzi o ścinanie kosztów tylko o redukcję uciążliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: MPWiK naprawia kanalizację 07.04.05, 22:19 A ruch z Nowego Światu w Krupniczą jak się będzie odbywał? Tym ciągle chyba nienazwanym łącznikiem koło muzeum? Tam przecież jeden samochód skręcający w lewo w Modrzejewskiej blokuje ruch na dość długi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Oj, źle spojrzałem na mapkę 08.04.05, 19:25 Wydawało mi się że pokazuje ona trasę objazdu z pl. 1. Maja na Krupniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 08.04.05, 20:11 piast9 napisał: > A ruch z Nowego Światu w Krupniczą jak się będzie odbywał? Tym ciągle chyba > nienazwanym łącznikiem koło muzeum? Tam przecież jeden samochód skręcający w Na główne pytanie sam sobie odpowiedziałeś, a "łącznik" ma nazwę już dość dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: MPWiK naprawia kanalizację 08.04.05, 22:36 svarte_sjel napisał: > Na główne pytanie sam sobie odpowiedziałeś, a "łącznik" ma nazwę już dość dawno na Zamkową to chyba zawita 144 Odpowiedz Link Zgłoś