Dodaj do ulubionych

MPWiK naprawia kanalizację

IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.04.05, 02:27
no to PKP
Obserwuj wątek
    • Gość: mjf Re: MPWiK naprawia kanalizację IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 12:28
      Jak i tak jezdnia jest zamknięta to niech robią 24 godziny, po co wydłużać
      zamknięcie jezdni
      • svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 07.04.05, 12:46
        Gość portalu: mjf napisał(a):
        > Jak i tak jezdnia jest zamknięta to niech robią 24 godziny, po co wydłużać
        > zamknięcie jezdni

Może po to, żeby nie tarasować jeszcze sąsiedniego pasa w czasie prac?
      • Gość: pimpek Re: MPWiK naprawia kanalizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 21:44
        Że jakie 24 godziny ? Chcielibyście ! Prawda jest taka, że trzeba płacić
        pracownikom więcej w godzinach nocnych, więc jest to nieopłacalne. Opłacalne
        jest za to babrać się z tym przez w sumie 24 godziny (3 dni po 8-mio godzinnej
        zmianie). Już ja się poznałem na takich gierkach pracodawców. A nadgodziny ? Ha!
        Pracodawca ma je w d..ie! Rzuci ochłapy jako "premię" i po sprawie. Teraz już
        rozumiecie dlaczego takie firmy nie prowadzą robót na okrągło ? Cieszę się :)
        • svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 07.04.05, 21:53
          Gość portalu: pimpek napisał(a):
          > Że jakie 24 godziny ? Chcielibyście ! Prawda jest taka, że trzeba płacić
          > pracownikom więcej w godzinach nocnych, więc jest to nieopłacalne. Opłacalne

A teraz przeczytaj jeszcze raz.
          • Gość: pimpek Re: MPWiK naprawia kanalizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:05
            chodziło mi o 24h/dobę.. ;)
            • svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 08.04.05, 20:13
              Gość portalu: pimpek napisał(a):
              > chodziło mi o 24h/dobę.. ;)

Owszem, ale zauważ teraz, że to by było (dla wykonawcy) tańsze niż praca tylko w
              nocy.

Tym razem nie chodzi o ścinanie kosztów tylko o redukcję uciążliwości.
    • piast9 Re: MPWiK naprawia kanalizację 07.04.05, 22:19
      A ruch z Nowego Światu w Krupniczą jak się będzie odbywał? Tym ciągle chyba
      nienazwanym łącznikiem koło muzeum? Tam przecież jeden samochód skręcający w
      lewo w Modrzejewskiej blokuje ruch na dość długi czas.
      • piast9 Oj, źle spojrzałem na mapkę 08.04.05, 19:25
        Wydawało mi się że pokazuje ona trasę objazdu z pl. 1. Maja na Krupniczą.
      • svarte_sjel Re: MPWiK naprawia kanalizację 08.04.05, 20:11
        piast9 napisał:
        > A ruch z Nowego Światu w Krupniczą jak się będzie odbywał? Tym ciągle chyba
        > nienazwanym łącznikiem koło muzeum? Tam przecież jeden samochód skręcający w

Na główne pytanie sam sobie odpowiedziałeś, a "łącznik" ma nazwę już dość dawno.
        • meh_ow Re: MPWiK naprawia kanalizację 08.04.05, 22:36
          svarte_sjel napisał:
          > Na główne pytanie sam sobie odpowiedziałeś, a "łącznik" ma nazwę już dość dawno

na Zamkową to chyba zawita 144

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka