Dodaj do ulubionych

konserwator chce usunąć IGLICĘ!!

IP: *.tlsa.pl 27.06.02, 08:25
I co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • nelka Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 27.06.02, 08:58
      Ja jestem za, ta iglica pasuje tam gdzie stoi jak róża do kożucha, ale bym jej
      nie likwidowała całkowicie, tylko przeniosła w inne miejsce.
      • Gość: vic Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 10:17
        nelka napisał(a):

> Ja jestem za, ta iglica pasuje tam gdzie stoi jak róża do kożucha, ale bym jej
        > nie likwidowała całkowicie, tylko przeniosła w inne miejsce.

Całkowicie popieram pomysł przeniesienia Iglicy, a na nowe miejsce proponuje taki
        mały placyk tuż obok dworca Mikołajów.
        • nelka Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 27.06.02, 10:25
          Gość portalu: vic napisał(a):

> Całkowicie popieram pomysł przeniesienia Iglicy, a na nowe miejsce proponuje ta
          > ki mały placyk tuż obok dworca Mikołajów.

Ha, ha, ha ....
          tak poważnie,na ten skwer- parczek, gdzie przed wojną był cmentarz czy po
          drugiej stronie gdzie przed wojną stał kościół Św. Rocha? A może za dworcem, tam
          też był jakiś kościółek z cmentarzykiem parafialnym.

• Gość: Staś Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 14:03

> Całkowicie popieram pomysł przeniesienia Iglicy, a na nowe miejsce proponuje ta
          > ki
          > mały placyk tuż obok dworca Mikołajów.

To jest jak prowokacja.Jakby oan wyglądała obok tak ładnego i kolorowego
          galeriowca. Jeśli już to postawiłbym ją tuż obok policji skarbowej,która mogłaby
          od razu w iście sienkiwiczowski sposób wymierzać sprawiedliwość tym co
          nielegalnie zdobyli fortuny. Byliby dosłownie nadziani.
      • nelka Re: Ale jakby na ten przykład ... 27.06.02, 14:16
        postawić iglicę, na jakimś nowo powstałym dużym pustym rondzie, przy którymś z
        głównych wjazdów do Wrocka.
        Dalej zostałaby symbolem miasta, a zyskalibyśmy dodatkowy punkt orientacyjny.
        Tam gdzie stoi jest niedostatecznie wyeksponowana i nie można jej podziwiać w
        pełnej krasie.
        Dodatkowo pomalowałabym ją na jakiś odjazdowy kolorek:-)))
        • Gość: vic Re: Ale jakby na ten przykład ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 19:58
          nelka napisał(a):

> postawić iglicę, na jakimś nowo powstałym dużym pustym rondzie, przy którymś z
          > głównych wjazdów do Wrocka.
          > Dalej zostałaby symbolem miasta, a zyskalibyśmy dodatkowy punkt orientacyjny.
          > Tam gdzie stoi jest niedostatecznie wyeksponowana i nie można jej podziwiać w
          > pełnej krasie.
          > Dodatkowo pomalowałabym ją na jakiś odjazdowy kolorek:-)))

Muszę ci przyznać, że Twój pomysł podoba mi się ale niestety nie wiem ,czy gdzieś
          planowane jest rondo lub coś na jego kształt.Byłby fajny punkt orientacyjny.Ze
          swoich okien widzę szczyt Ślęży i maszt na nim , ale tylko w dobrej widzialności.
          Zawsze sprawdzamy jak widać Slężę.Kiedyś Roberto65 był kopalnią wiedzy na temat
          inwestycji, ale po kilku miesiącach poza siecia , po powrocie do Wrocławia nie
          widzę go.W Twoim pomyśle jest tylko jedna nieścisłość.Chciałabyś, aby Iglica
          stała gdzieś na jednym z WJAZDÓW do miasta , a chcesz pomalować ją na ODJAZDOWY
          kolorek.To właściwie co miałaby oznaczać wjazd, czy odjazd z miasta?;-))
          • nelka Re: Ale jakby na ten przykład ... 28.06.02, 07:49
            > Muszę ci przyznać, że Twój pomysł podoba mi się ale niestety nie wiem ,czy gdzi
            > eś planowane jest rondo lub coś na jego kształt.Byłby fajny punkt
            orientacyjny.Ze swoich okien widzę szczyt Ślęży i maszt na nim , ale tylko w
            dobrej widzialności. Zawsze sprawdzamy jak widać Slężę.Kiedyś Roberto65 był
            kopalnią wiedzy na temat inwestycji, ale po kilku miesiącach poza siecia , po
            powrocie do Wrocławia nie widzę go.W Twoim pomyśle jest tylko jedna
            nieścisłość.Chciałabyś, aby Iglica stała gdzieś na jednym z WJAZDÓW do miasta ,
            a chcesz pomalować ją na ODJAZDOWY kolorek.To właściwie co miałaby oznaczać
            wjazd, czy odjazd z miasta?;-))

Hej Vic, ja to nie Ty, a Ty to nie ja, prawda ?
            Ja też codziennie rano a czasami kilka razy w ciągu dnia spoglądam na Ślężę,i
            sprawdzam widoczność, tez mam na nią piękny widok, a czasami jest tak bliziutko.
            Co do Iglicy, wyobraź sobie jakby ją np.obkleić lusterkami albo pomalować
            złotolem i na czubku zamontować wielką czerwoną kulę, od razu byłoby bardziej
            bajkowo i wjazdowo :-)))))
    • Gość: duzY Jaki konserwator? IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.06.02, 10:04
      Bo mój od dźwigów nie przyznaje się do niczego.
    • Gość: STrup Konserwator chce usunąć IGLICĘ!! Po co? IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.06.02, 10:58
      Jeszcze tydzień, jeszcze dwa i iglicę ktoś i tak ukradnie, żeby sprzedać na
      złom. Dziwne, że jeszcze tego nie zrobili.
      Szkoda fatygi Konserwatora.
    • Gość: spiwor Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 11:10
      Ja jestem przeciw, choć nie pasuje to już się wrosła w krajobraz Halowo-ludowy.
      Bez niej byłoby łyso. Mogliby zmienić jej kolor.
    • Gość: jaga Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.25.116.227.unregistered.k.pl 27.06.02, 12:13
      Konserwator chyba się nudzi. A tyle jest w mieście spraw do dopilnowania.
      Jakieś obrzydlistwa montują na Feniksie na przykład.
      • Gość: jajaccek Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 27.06.02, 12:35
        Iglica jest symbolem Ziem Odzyskanych.A konserwator to sobie zęba moze
        usunac.Albo Krzyz na Giewoncie.
        • Gość: CZESIEK Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.igo.wroc.pl 27.06.02, 12:45
          KRZYŻ NA GIEWONCIE MA BYĆ I ODWAL SIĘ OD NIEGO
          • Gość: Niteczka Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 13:41
            Ci ludzie sa jacys pomyleni !!! Raz chca zasypac przejscie na Swidnickiej, raz
            zdemontowac Iglice !!! PRZECIEZ TO SYMBOLE WROCLAWIA !!! To tak jakby usunac
            Palac Kultury i Nauki w Warszawie (nie kwestionuje tu jego zalet czy wad
            estetycznych), to sa symbole miast !!!
            A tak w zasadzie to Smoka Wawelskiego tez nalezy spod Wawelu usunac, po co tam
            tyle zelastwa ??? :-)

POZDROWIENIA !!! Niteczka.
            • mastat Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 27.06.02, 17:29
              Konserwator najwyraźniej nie ma co robić - z fontanną aktualnie ma spokój na
              pare lat no to trzeba sie czymś innym zająć, nie? Poroniony pomysł - iglica
              wrosła w tę okolicę i Ja osobiście nie potrafię sobie wyobrazić takiej
              sytuacji aby jej tam nie było.

ps. To kiedy się przykuwamy? ;)
              • szarykot Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 27.06.02, 20:56
                > ps. To kiedy się przykuwamy? ;)

jak będą chcieli zepsuć...
          • Gość: qwerty Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.tlsa.pl 28.06.02, 15:08
            Gość portalu: CZESIEK napisał(a):

> KRZYŻ NA GIEWONCIE MA BYĆ I ODWAL SIĘ OD NIEGO
            tak mi dopomoz bog! amen.

• Gość: irek Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: 213.76.147.* 27.06.02, 18:19
      Czy was wszystkich czasami nie pogieło??????
      • upperian Iglica jest wrocławska!!! 27.06.02, 20:54
        Moim zdaniem iglica powinna pozostać we Wrocławiu. Dla kilku pokoleń wrocławian
        stała się jednym z symboli Wrocławia i ich tu osiedlenia się, odbudowy miasta
        ze zniszczeń i stworzenia własnego, przyjaznego kąta. Myślę, że nie wolno im
        tego odbierać.
        Jeżeli jednak tabun specjalistów od urbanistyki i kształtowania krajobrazu
        uzna, że na terenach targowych iglica źle wygląda, to najlepiej byłoby ją
        umieścić - tak, jak proponujecie - w centrum jakiegoś owalnego placu,
        oczywiście z zabudową powojenną. Niewątpliwie stanowiłaby ona nietypową ozdobę
        i wyznacznik tej dzielnicy miasta.
        • Gość: jajaccek Re: Iglica jest wrocławska!!! IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 27.06.02, 21:01
          upperian napisał(a):

Dla kilku pokoleń wrocławian
          >
          > stała się jednym z symboli Wrocławia i ich tu osiedlenia się, odbudowy miasta
          > ze zniszczeń i stworzenia własnego, przyjaznego kąta. Myślę, że nie wolno im
          > tego odbierać.

Tez tak to odbieram.Ostatecznie mozna przeniesc, ale pozbywac sie?-NIE.!
    • Gość: Stefan Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 00:24
      A może lepiej tak:
      wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/177717.html
      jest też tu: www.age.pl/promo/zegar.html

W sumie rzeczywiście koszt niewielki, a do czegoś by się przydała :)

Pozdr
      Stefan
      • szarykot Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 28.06.02, 10:11
        hm... super pomysł :) czegoś takiego chyba rzeczywiście nigdzie nei ma :)))
      • Gość: vic Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:22
        Gość portalu: Stefan napisał(a):

> A może lepiej tak:
        > <a href="http://wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/177717.html"target="_blank">w
        > roclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/177717.html</a>
        > jest też tu: <a href="http://www.age.pl/promo/zegar.html"target="_blank">www.ag
        > e.pl/promo/zegar.html</a>
        >
        > W sumie rzeczywiście koszt niewielki, a do czegoś by się przydała :)
        >
        > Pozdr
        > Stefan

cytat
        - Olśniło mnie kilka dni temu. Byłem na spacerze obok Hali Ludowej - opowiada
        Andrzej Majewski, prezes Towarzystwa Ekologicznego Nasz Wrocław. - Zobaczyłem
        cień, jaki rzuca nasza iglica. Wtedy do mnie dotarło: od lat chodzimy po zegarze
        słonecznym!

Dla mnie jest to przykład,że należy zaprzestać wychodzenia z domu w czasie
        upału ,w pełnym słońcu aby uniknąć olśnienia.
        Wybieram pomysł przeniesienia iglicy w inne miejsce.
        • nelka Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 28.06.02, 14:53

> Wybieram pomysł przeniesienia iglicy w inne miejsce.

A jak Ci się podoba pomysł obklejenia iglicy lusterkami ?
          Fajnie by było, w razie co to ja pierwsza to wymysliłam !
          • Gość: vic Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 16:56
            nelka napisał(a):

> A jak Ci się podoba pomysł obklejenia iglicy lusterkami ?
            > Fajnie by było, w razie co to ja pierwsza to wymysliłam !

Może wyglądałaby ciekawie, ale pewnych warunkach mogłaby olśnić wzrok kierowców
            i stworzyć zagrożenie, dlatego nie popieram tego pomysłu. Pomalować , tak.
            A lusterka, no cóż możemy poszukać jakiegoś miejsca żebyś mogła sobie
            obkleic.;_))))
            • Gość: deINO Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.02, 16:34

> nelka napisał(a):
              >
              >
              > > A jak Ci się podoba pomysł obklejenia iglicy lusterkami ?
              > > Fajnie by było, w razie co to ja pierwsza to wymysliłam !
              >
              > Może wyglądałaby ciekawie, ale pewnych warunkach mogłaby olśnić wzrok kierowcó
              > w
              > i stworzyć zagrożenie, dlatego nie popieram tego pomysłu. Pomalować , tak.
              > A lusterka, no cóż możemy poszukać jakiegoś miejsca żebyś mogła sobie
              > obkleic.;_))))

tam kierowcow.. biorac pod uwage, ze iglica ma w zwyczaja zwezac sie, domniemuje,
              iz kat miedzy zew. strona iglicy a podstawa od strony jej srodka ( mieszam;))
              jest mniejszy niz miedzy zew. strona a podstawa od strony zewnetrznej, wzw z czym
              ew. lusterka raczej oslepialy by nadlatujacego na miotle konserwatora, co
              spowodowaloby jego raczej twarde ladowanie w ex. akwenie tzw. pergoli, miedzy
              przygnilymi smieciami.. w sumie wiec jestem za, o ile oczywiscie nad iglica nie
              beda latac zadne sojusznicze maszyny, bo piloci tez dostana po oczach ( a ich
              armie po lapkach;))

• Gość: Marcin Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 16:39
                Ja z iglicy zrobiłbym palmę.
                • Gość: jajaccek Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 29.06.02, 16:51
                  Ja ja moge kupic.Jest jedyna na skale swiatowa.Chetnie sobie postawie taka
                  RZECZ u siebie przed domem.
                  • deino2000 Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! 29.06.02, 17:01
                    Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> Ja ja moge kupic.Jest jedyna na skale swiatowa.Chetnie sobie postawie taka
                    > RZECZ u siebie przed domem.\

ci kurna damy zaraz RZECZ !!!!!!!!!!

;)

• Gość: jajaccek Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 29.06.02, 17:02
                      deino2000 napisał(a):

> Gość portalu: jajaccek napisał(a):
                      >
                      > > Ja ja moge kupic.Jest jedyna na skale swiatowa.Chetnie sobie postawie taka
                      >
                      > > RZECZ u siebie przed domem.\
                      >
                      > ci kurna damy zaraz RZECZ !!!!!!!!!!
                      >
                      > ;)
                      >

To niech bedzie: CUDO!!:)
                      • Gość: feran Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.txucom.net 29.06.02, 17:36
                        Lustra na iglicy juz byly.Na samym poczatku.Wiatr je zniszczyl.
                        • Gość: jajaccek Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 29.06.02, 17:46
                          Gość portalu: feran napisał(a):

> Lustra na iglicy juz byly.Na samym poczatku.Wiatr je zniszczyl.

Alpinisci je zdejmowali, bo helikopterow jeszcze nie bylo.Pozdrawiam.J.
                        • Gość: vic Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 18:58
                          Gość portalu: feran napisał(a):

> Lustra na iglicy juz byly.Na samym poczatku.Wiatr je zniszczyl.

Już były?? Dopiero wczoraj Nelka wpadła na taki pomysł, a już były i wiatr je
                          zniszczył albo alpiniści. Nieprawdopodobne jak to wszystko szybko się dzieje.
                          • Gość: jajaccek Re: konserwator chce usunąć IGLICĘ!! IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 29.06.02, 19:24

> Gość portalu: feran napisał(a):
                            >
                            > > Lustra na iglicy juz byly.Na samym poczatku.Wiatr je zniszczyl.
                            >

.....albo alpiniści.....mialo byc taternikow.
                            Byly trzy lustra. Kawalki jednego z nich zaczely spadac i owczsny konserwator,
                            podlegly owczsenemu I sekretarzowi znanej organizacji partyjnej, wydal polecenie
                            zdjecia luster.
    • Gość: mauser Jaki konserwator? IP: *.enh.org 29.06.02, 19:32
      Po to zeby ja zakonserwowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka