Dodaj do ulubionych

Jestescie tansi niz warszawiacy:))

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 09:57

• Hewlett-Packard: Jesteście tańsi niż warszawiacy
adminn 26.04.2005 00:09 + odpowiedz

Jesteście tańsi niż warszawiacy. Tak powiedziała w Słowie Polskim Gazecie
Wrocławskiej pani z Hewlett Packard. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Trochę
mi wstyd i przykro że jesteśmy tanią siłą roboczą.

Napisano jeszcze:
„...Ile będą zarabiali pracownicy wrocławskiego oddziału Hewlett-Packard? –
Tyle, żeby chcieli u nas pracować, ale nie za dużo, bo stosunkowo niskie
koszty zatrudnienia były jednym z głównych powodów lokalizacji europejskiego
centrum księgowego koncernu właśnie we Wrocławiu...”

Tekst „ale nie za dużo” mnie rozbroił.
Gdybym był zdolny i miał duże doświadczenie to bym tą firmę omijał szerokim
łukiem, bo jakbym się nie starał to i tak bym za dużo nie zarobił. Nie wiem
czy ta pani się nie boi że wystraszy najlepszych pracowników i że najlepsi
będą tą firmę omijać szerokim łukiem. A nawet w Polsce o wysoko
wykwalifikowanych pracowników trudno.

Przypuszczam że ta pani też nie zarabia za dużo i miele jęzorem nie dbając o
wizerunek firmy ale to już problem jej przełożonych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 10:24
      Ten artykuł juz jest na forum od wczoraj.
      Po drugie taka moja konkluzja: i co teraz z nami będzie? :) Ta inwestycja hp to
      naprawde tragedia hehe
      A tak na serio to lecz swoje kompleksy gdzie indziej.Ok?
      • Gość: antyHP Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 11:39
        Rafis...dalej mieszkasz z rodzicami w bloku?
        • Gość: Rafis Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) IP: 195.122.216.* 26.04.05, 11:53
          Rafis to znany aparatczyk miejski, finansowany przez lokalną sitwę,
          mówi to za co mu płacą, a płacą za propagandę sukcesu...

Szkoda tego kolesia, ale w każdym przyzwoitym społeczeństwie
          zdarzają się świnie... Nic na to nie poradzimy.

Rafis, zadzwoń do PO i zapytaj o instrukcje na dzisiaj.
          • Gość: igor Re: chłopy ,brońmy rafisa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:14
            myślałem że na forum inwestycje nie bedzie pyskówek i chamskich ataków
            personalnych,chłopie rafis jest ok nie ważne kto mu płaci ,tu się rozmawia
            poważnie,pyskówki masz na forum gazeta,wynocha!
            • Gość: RP Re: chłopy ,brońmy rafisa! IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 26.04.05, 12:26
              Najlepiej nie reagować ...

A Rafałowi proponuje zaożyć jakieś konto i wypowiadać tylko jako zarejstrowany
              uzytkownik, bo coraz czeście jakiej men(/ę)dy sie podpisaują jego nickiem.
              Ostatnio 'wykrzyknik' nie dokonca uwierzył w post o nowej inwestycji LC Corp,
              Myślał, że ktos sie podpina pod Rafisa ... :)
              • Gość: Rafis trzeba bedzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 12:51
                Trzeba bedzie niedługo posprzątac na forum bo coraz więcej smieci... :)
                • Gość: jm Re: trzeba bedzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 13:23
                  Ja bym się tymi frustratami za bardzo nie przejmował.
                  Widzę dwie możliwości przeciwdziałania zaśmiecaniu tego forum:
                  Po pierwsze, nie reagować na takie prowokacje, po drugie zawsze można poprosić
                  admina o skasowanie jakiegoś wątku, który ewidentnie nic nie wnosi do tematu -
                  ja tak zrobiłem 2 dni temu - skutecznie :)
                  • Gość: antyHP Re: trzeba bedzie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 13:39
                    No nie gniewajcie sie na mnie ze znow przeklejam ale na forum Wroclaw ,ktos
                    przedstawil interesujace wyliczenie:

Re: Hewlett-Packard: Jesteście tańsi niż warszawi IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl
                    Gość: stonka-biedronka 26.04.2005 13:23 + odpowiedz

ok, to wylicze wam kiedy kupicie sobie kawalerke wartą 80 000 zł.
                    Dostajecie około 1250 zł na łapke;
                    400zł na jedzenie
                    100zł na bilet miesięczny
                    300zł na miejsce w pokoju(licze że bedąc po studiach, mając prace w dużej
                    zachodniej koroporacji nie mieszkacie już z mamusią i tatusiem)
                    100zł na rachunki
                    100zł na ciuchy
                    zostaje co miesiąc ..około 200zł
                    200zł x 12 miesiecy = 2400 zł(pod warunkiem , zadnych innych wydatków,
                    np.:wakacje, choroba)
                    po 10 latach macie już 24000zł
                    jeszcze tylko nastepne 20 lat i macie 72000zł
                    ...czyli za około 30 lat może bedzie was stać na małą kawalerke, pod warunkiem
                    żadnych nieprzewidzianych wydatków!
                    p o w o d z e n i a !!!

• piootr Re: trzeba bedzie 26.04.05, 13:48
                      Ale było wyraźnie powiedziane że to zarobki początkowe, dla zupełnie
                      nieprzeszkolonego pracownika. Czy można takim pozostawać przez 30 lat?

Większość ma zarabiać kilka tysięcy zł, co jest chyba nie do pogardzenia, mimo
                      że na zakup mieszkania za gotówkę również zbyt szybko nie pozwoli.

Piootr
                    • piootr warto nie zapominać jeszcze o jednym 26.04.05, 13:58
                      Praca w międzynarodowej korporacji często otwiera szereg możliwości
                      pozafinansowych: solidne szkolenia, międzynarodowe kontakty, doświadczenie przy
                      dużych projektach - to w razie czego bezcenny kapitał na rynku pracy.

Piootr
                      • Gość: Co za chamstwo HP CHINA, oddz. Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:22
                        Skoro takie możliwości otwiera, to może warto dopłacać gotówką,
                        żeby móc pracować w HP CHINA?

Proponuję stawki zależne od czasu zatrudnienia - na początku
                        dopłacasz do kasy HP 2000zł brutto, potem z upływem lat kwota
                        dopłaty maleje i po 60tce dopłacasz jedynie kilkaset złotych.
                        • piootr Re: HP CHINA, oddz. Wrocław 26.04.05, 14:30
                          Gość portalu: Co za chamstwo napisał(a):

> Skoro takie możliwości otwiera, to może warto dopłacać gotówką,
                          > żeby móc pracować w HP CHINA?
                          >
                          > Proponuję stawki zależne od czasu zatrudnienia - na początku
                          > dopłacasz do kasy HP 2000zł brutto, potem z upływem lat kwota
                          > dopłaty maleje i po 60tce dopłacasz jedynie kilkaset złotych.

Z porównania widać że twoja propozycja jest znacznie mniej korzystna od oferty
                          HP.

Uszanowanie.
                          Piootr
                          • Gość: Mniej niż ZERO Re: HP CHINA, oddz. Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:38
                            Ja właściwie nie widzę różnic, wychodzisz w swoim życiu na ZERO,
                            co za różnica ile dopłacę do tej pracy?

Pracując za te "pieniądze" jesteś ZEREM, nic nie masz, mieszkasz u starych albo
                            babci,wychodzisz do kina raz na dwa miesiące, do "pracy" chodzisz na piechotę,
                            zero wakacji, ..., ...

A na dodatek HP dostaje szmal z rządu - to się nazywa BIZNES, co nie?
                            • piootr Re: HP CHINA, oddz. Wrocław 26.04.05, 15:34
                              Gość portalu: Mniej niż ZERO napisał(a):

> Ja właściwie nie widzę różnic, wychodzisz w swoim życiu na ZERO,
                              > co za różnica ile dopłacę do tej pracy?
                              >
                              > Pracując za te "pieniądze" jesteś ZEREM, nic nie masz, mieszkasz u starych
                              > albo babci,wychodzisz do kina raz na dwa miesiące, do "pracy" chodzisz na
                              > piechotę, zero wakacji, ..., ...
                              >
                              > A na dodatek HP dostaje szmal z rządu - to się nazywa BIZNES, co nie?

Jeśli za parę tysięcy miesięcznie w HP czujesz się zerem, to widocznie nie
                              pieniądze są tu przyczyną.
                              A jeśli taka kwota nie starcza na mieszkanie, kino, wakacje, czy transport, to
                              dobrze przyjrzałbym się, na twoim miejscu, pozostałym wydatkom.

Piootr
                    • Gość: Łos_bimbacz Re: trzeba bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:20
                      Jesteś optymistą:))) odkładając takie kwoty 2400 zł/rok nie zaoszczędzisz na
                      mieszkanie,ceny nieruchomości uciekają szybciej niż rosną oszczedności, a
                      inflacja, to kolejny sposób dojenia ciułaczy. Zakup mieszkania dla pracowników
                      HPChina to zadanie zespołowe, (w międzynarodowych konceranch ceni się duch
                      zespołu i umiejętnośc pracy w grupie): dwoje HP Chińczyków zawiera związek
                      małżeński, wtedy pensja jednego wystarczy na ratę kredytu, rodzina obarczona
                      kredytem bedzie też trwalsza.
                      Koszty przedstawione w cytowanym rozliczeniu, są miejscami wątpliwe: 100
                      zł/ciuchy/miesią?, to w HP pozwolą chodzić w dresie ze świebodzkiego i
                      bluzkach Versace z Niskich Łąk?
                    • Gość: tom Re: trzeba bedzie IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.04.05, 17:42
                      a gdzie pensja małżonki w twoich wyliczeniach?
    • Gość: erni WARSZAWA TO WIOCHA. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 14:35
      Warszawa to betonowa wiocha. Więc o czym my tu mówimy.
      • Gość: NIE WIEM WROCŁAW TO PLAŻA W MALEZJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:39
        A Wrocław to plaża w Malezji.
        • Gość: Musaszi O czym wy dyskutujecie? IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 26.04.05, 14:53
          Jestesmy tansi niz inni, ale widocznie rownie dobrzy i stad firmy typu HP nie
          boja sie tutaj zainwestowac. Klasyczna lekcja kapitalizmu. Dla osob ktore sa
          tym zbulwersowane dodam, ze wiele osob woli zarabiac mniej, ale mieszkac we
          Wroclawiu, niz dostac pare setek wiecej w dowolnym innym miejscu w Polsce. W
          ogole sukcesy Wroclawia coraz czesciej wzbudzaja niezdrowa zazdrosc i pewnie
          takie zjawisko bedzie sie nasilalo, bo przeciez sukcesy w naszym kraju nigdy
          nie byly doceniane.
    • Gość: kotbehemot Nie widze w czym problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:05
      Jest kapitalizm- jesli będą płacic za mało, to nie znajdą ludzi do pracy. A jesli znajdą- to znaczy, ze dla niektorych płace nie są zbyt niskie.
      Wydaje mi sie, ze akurat ludzie z TEJ branży, jeśli prezentują sobą jakikolwiek poziom i mają doświadczenie zawodowe, to we Wrocławiu mogą przebierać w ofertach. Czyli- do HP pojdą ci, ktorzy dopiero co skonczyli studia na chwile (aby zdobyc doswiadczenie)-zresztą takie tez były od początku załozenia HP, a zostaną tam na całe zycie tylko ci bez ambicji;) Bo ambitni w TEJ branży we Wrocławiu mają pracy do wyboru w bród.
      • Gość: do TEJ branży Re: Nie widze w czym problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:54
        "TEJ branży" czyli jakiej? kompletnych ZER? którzy nawet biletu do
        normalnego kraju z normalnymi zarobkami kupić nie umieją?
        • Gość: jm Re: Nie widze w czym problem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 16:13
          Mam rozumieć,że do tej kategorii sam się zaliczasz?
        • piootr Re: Nie widze w czym problem? 26.04.05, 16:15
          Gość portalu: do TEJ branży napisał(a):

> "TEJ branży" czyli jakiej? kompletnych ZER? którzy nawet biletu do
          > normalnego kraju z normalnymi zarobkami kupić nie umieją?

Tak, i które zamiast tego budują TU z czasem Eurobanki.
          • Gość: HP CHINA Re: Nie widze w czym problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:50
            Hehe Mistrzu, Eurobanki za pensję z HP CHINA....
            Na spłatę kredytu na zegarek nie wystarczy.
            • piootr Re: Nie widze w czym problem? 27.04.05, 10:06
              Gość portalu: HP CHINA napisał(a):

> Hehe Mistrzu, Eurobanki za pensję z HP CHINA....
              > Na spłatę kredytu na zegarek nie wystarczy.

A jednak powstały, bez taryfy ulgowej :-)

Zdrówka życzę.
      • Gość: Łoś_bimbacz TA Branża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:05
        Co to jest "TA BRANŻA"?, jaka szkoła wyższa prowadzi kształcenie?
        • Gość: ! Nie dokarmiajmy forumowych trolli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 17:16
          Apeluję o niedokarmianie forumowych trolli. Okres ochronny skończył się 2
          kwietnia, zima i mrozy odeszły w siną dal :)

Dla naszych kochanych trolli, na DO WIDZENIA taki oto link:
          www.paiiz.gov.pl/nowosci/?id_news=407&lang_id=2
          • Gość: Łoś_bimbacz eksterminujmy forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:34
            Brawo, wymyśliłeś wspaniały sposób skutecznej eksterminacji trolli, które nie
            chcą sławić pracy dla HP:))). Jak zobaczą ten wykres z zarobkami (Polska -
            miejsce czwarte od końca w Europie), to im żyłka, dyńka i wszystko inne pęknie
            i nie będą dalej mącić. Jeśli przeżyją, to można dobić tekstem o konieczności
            harmonizacji cen w Europie i atucie naszego kraju (a Wrocławia w szczególności
            w Polsce) jaki stanowi tania siła robocza.
            • Gość: HP CHINA Albania ciągle za nami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:51
              Wrocław zawsze przed Tiraną! Myślmy pozytywnie.
    • Gość: erni JUTRO W RYNKU O 12.00 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 17:44
      Jutro w Rynku pod pomnikiem fredry o godz. 12.00 wszystkie forumowe oszołomy
      dokonają samospalenia na znak protestu.
    • adminn Ależ oburzenie! 26.04.05, 23:47
      Nie można mieć innego zdania niż wy? Czy znacie takie forum na świecie gdzie
      wszyscy w dyskusji się ze sobą zgadzają?

Ja się cieszę że taka firma jak HP wybrała Wrocław a wątek ten założyłem na
      forum Wrocław, bo nie podoba mi się polityka kadrowa tej firmy. I chyba ma
      prawo mi się coś nie podobać?

Jeśli mam inne zdanie niż wy to jestem trolem? Nie ładnie, nie ładnie.
      • Gość: ! Re: Ależ oburzenie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 00:07
        Widzisz...Tobie nie podoba się polityka kadrowa HP w Polsce (chcociaż założę
        się, że nie masz zielonego pojęcia o tej polityce)...a innym nie podobają się
        wpisy pewnych osób, które swoje "zabawy" z forum głównego próbują przenieść na
        to forum - Forum Inwestycje... I tyle...
        • adminn Re: Ależ oburzenie! 27.04.05, 09:21
          To załóż sobie prywatne forum. Usuwaj niewygodne wpisy i wtedy będziecie mieli
          radochę bo będziecie mogli się w 5 osób pocieszać i poklepywać jak to fajnie
          żyje się we Wrocławiu. Tylko że oprócz waszej piątki nikt tego nie będzie
          czytał jeśli nie będzie mógł wypowiedzieć własnego zdania.
          Ja sobie założyłem takie forum i mogę kasować kogo chcę. Spróbuj, tobie na
          pewno to się spodoba.
          • Gość: Artur Re: Ależ oburzenie! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 10:24
            Zgadzam sie z Toba Adminnie.
            To forum to kołko wzajemnej adoracji dla kilku mlodziutkich studenciaczkow(no
            moze za wyjatkiem ! bo jego jeszcze nikt nie widział)ktorzy podniecaja kazda
            najmniejsza inwestycja wrocławska ale odbywa sie to wszystko bez głebszej
            refleksji ,na zasadzie"o jak fajnie,o jak cudownie..."
            Dzieciaki chciałaby sie wypowiadac na temat inwestycji i to tez robia jednakze
            dla kogos kto naprawde jest w temacie ,takiez forum jest zenujace...Oni nie
            maja pojecia nawet o cenach wrocławskich nieruchomosci...pamietam kiedys post
            jakiegos kolesia, ktory mial do zainwestowania 250tys i prosil o rade w ktora
            galerie handlowa wejsc....a ktorys ze wspaniałych forumowiczow mu odpisal ze ma
            zainwestowac w lokal na Oławskiej.......Myslałem ze sie posikam ze smiechu-to
            ukazuje wlasnie poziom naszych chłopaczkow-dzieci jeszcze sie nie dowiedziały
            ze ze za lokal na Oławskiej to trzeba zapłacic wielokrotnosc tych 250tys ale
            wiedza ze bedzie tam budowana fontanna i deptaczek wiec bedzie slicznie i
            trzeba polecic to miejsce.....
            Teraz obiektem uwielbienia jest HP bo jest "zagraniczne" i zatrudni spora
            liczbe osob -ale nikt nie pisze o tym ze HP potraktowalo wrocławian jako tania
            siłe robocza....szkoda..ciekawe czy jak kilka lat temu otwierano w Polsce
            Biedronki to nasi forumowicze tez sikali pod siebie ze szczescia?
            • Gość: igor Re zacznijmy rozdzierać szaty, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:41
              ogłośmy smute narodową,wrocławską,h p zainwestowal w mieście, to przecież
              tragedia sie stała ,trzeba teraz u kapitalisty amerykanina pracować za psie
              grosze,tragedia!kurcze i śmieszno i straszno jak się czyta niektóre wypociny,
              • adminn Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, 27.04.05, 11:08
                Gość portalu: igor napisał(a):

> ogłośmy smute narodową,wrocławską,h p zainwestowal w mieście, to przecież
                > tragedia sie stała ,trzeba teraz u kapitalisty amerykanina pracować za psie
                > grosze,tragedia!kurcze i śmieszno i straszno jak się czyta niektóre wypociny,

Czytałeś dokładnie to co pisałem wcześniej?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=23197405&a=23234820
                Ja się cieszę że taka firma jak HP wybrała Wrocław a wątek ten założyłem na
                forum Wrocław, bo nie podoba mi się polityka kadrowa tej firmy. I chyba ma
                prawo mi się coś nie podobać?
                • Gość: ! Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 11:13
                  A ja się pytam adminn - znasz dokładnie politykę kadrową HP w Polsce, czy swoją
                  wiedzę opierasz na tym, co przeczytałeś w gazetach i na forum? Jeżeli to
                  drugie...to :lol:

Na razie
                  • adminn Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, 27.04.05, 11:30
                    Gość portalu: ! napisał(a):

> A ja się pytam adminn - znasz dokładnie politykę kadrową HP w Polsce, czy
                    swoją
                    >
                    > wiedzę opierasz na tym, co przeczytałeś w gazetach i na forum? Jeżeli to
                    > drugie...to :lol:
                    >
                    > Na razie

Tak, swoją wiedzę czerpię z prasy a z tego co widzę to ty o inwestycjach też
                    tylko czerpiesz wiedzę z prasy kopiując artykuły z gazety na forum. To jest
                    profesjonalizm! :lol:

Na razie
              • antal Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, 03.05.05, 18:16
                Gość portalu: igor napisał(a):

> ogłośmy smute narodową,wrocławską,h p zainwestowal w mieście, to przecież
                > tragedia sie stała ,trzeba teraz u kapitalisty amerykanina pracować za psie
                > grosze,tragedia!kurcze i śmieszno i straszno jak się czyta niektóre wypociny,

Gdzieżby tam... Ogłośmy najlepiej stan narodowej euforii, że ktoś zorganizował MONTOWNIĘ swoich
                produktów, a nam łaskawie przeznaczył rolę taniej siły roboczej...

Rzygać się człowiekowi chce. Zniszczono polski przemysł zamiast go zmodernizować, miliony ludzi
                wyrzucono na bruk. Przepraszam - GDZIE SĄ I CO ROBIĄ polscy inżynierowie, polscy naukowcy,
                GDZIE JEST polska myśl techniczna? Jaką rolę pozostawiono temu krajowi? Wielkiej montowni?
                Wielkiego bazaru? Rezerwuaru taniej siły roboczej? Jaki oprócz oscypków produkt może dziś światu
                zaoferować Polska? Dla kogo w końcu kształcimy ludzi na uczelniach technicznych, na Uniwersytetach,
                gdzie oni znajdują swój cel? Na rusztowaniu w Hiszpanii, przy miotle w Anglii, w pizzerii we Włoszech?
                Czy może przy zmianie pampersów w niemieckim domu dla bogatych emerytów? Czy o to tu chodziło?
                Może właśnie o to... Jeśli tak, to życzę Wam szczęścia - będzie wam ono bardzo potrzebne. Cieszcie się
                dalej.
                • Gość: erni Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.05.05, 08:50
                  Polska myśl techniczna jest na Politechnnice Wrocławskiej. W zeszlym roku PWr
                  opracowal 80 patentow i wynalazkow - najwiecej z wszystkich uczelni w Polsce.
                  • antal Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, 04.05.05, 23:43
                    Ok... Jak to się przekłada na rozwój polskiego przemysłu, na zwiększenie jego potencjału? Jak to się
                    przekłada w końcu na poziom życia poszczególnego tzw. przeciętnego obywatela? Doczyich kieszeni
                    trafiają zarobione w ten sposób pieniądze?
                    • Gość: erni Re: Re zacznijmy rozdzierać szaty, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 09:00
                      Kozysta z tego wiele firm (choc wciaz za malo). Np. Prof. Langner i reszta
                      zaożył Firmę Novasome która zajmuje się liposomami (technologia wyżej niż loty
                      w kosmos). Jakas firma z pomoza produkujaca instalacje i zbiorniki gazowe te
                      zkozysta z patentow PWr no i teraz TVP podpisalo umowe o wspolpracy z
                      wrocławską Politechniką, bo jako jedyna w kraju ma komorę do badania pola
                      magnetycznego. Takich przykładów można mnożyć w dziesiątki. Np. PWr. opracowalo
                      dla wojska nowy material pochłaniający promieniowanie radarów (Stealth) dla
                      łodzi podwodnych.
            • Gość: kotb Re: Ależ oburzenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:44
              lepiej ci?:)
            • Gość: ! Re: Ależ oburzenie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 10:48
              1. Adminn widzę, że bardzo lubisz syf i śmiecenie. Taki jaki panuje na forum
              głównym. To może dalej sobie tam urzęduj razem ze swoimi "kolegami".
              Swietnie jest coś niszczyć, gorzej idzie budowanie. A ja nie przypominam sobie,
              żebyś uczestniczył w budowaniu tego np tego forum. A trochę ludzi nad tym
              pracowało, oj pracowało...i nadal pracuje.

2. nie podoba ci się atmosfera panująca na tym forum, to się po prostu tu nie
              wpisuj i nie zaglądaj na to forum. NIKT CIĘ DO TEGO NIE ZMUSZA! Proste?

3. Co to za "piątka"?
              Przy okazji przeprowadziłeś badania, ew posiadasz statystyki odwiedzin tego
              forum? Jeżeli tak, to prosimy "mistrzu" o te statystyki, ew wyniki badań...
              CZEKAMY!

Artur:

1. Skoro to forum jest dla ciebie żenujące, to po co tu zaglądasz? ZMUSZA CIE
              KTOŚ DO TEGO?

2. Chesz zobaczyć jak wyglądam, dotknąć i sprawdzić czy istnieję? No problem.
              Kiedy i gdzie?

3. Masz problemy z trzymaniem moczu, że tak wspominasz o sikaniu? :)

--->Na dłuższą polemikę nie liczcie "chłopcy"... Nie to forum.
              • adminn Re: Ależ oburzenie! 27.04.05, 11:51
                Nie lubię śmiecenia. Wątek ten założyłem na forum Wrocław aby wyrazić swoje
                zdanie o mało profesjonalnym zachowaniu pani z HP. Ktoś ten wątek wkleił tutaj.

Masz rację spadam z tego forum bo tutaj poziom dyskusji jest wyjątkowo niski
                (jeśli ktoś odważy się mieć inne zdanie niż wy). Pracujcie nad tym forum dalej.
                Jak zniknie na nim narodowy socjalizm i będzie można swobodnie wyrażać poglądy
                to może wrócę. A wy poklepujcie się dalej. Tylko kto to czyta oprócz was?
                • Gość: igor Re: ja czytam ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:59
                  ja czytam i chwalę, takiego forum inwestycje nie ma ani poznań ani kraków ani
                  łódż,wszyscy się starają robic dobrą robotę,admin spadaj skoro tak postanowiłeś'
                • Gość: bres Re: Ależ oburzenie! IP: 141.201.100.* 03.05.05, 17:22
                  Ja też czytam. Zgadzam się z przedmówcą. Dobrze mówi chłopak.
    • antal Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) 03.05.05, 17:43
      Gość portalu: antyHP napisał(a):

>
      >
      >
      > ? Hewlett-Packard: Jesteście tańsi niż warszawiacy
      > adminn 26.04.2005 00:09 + odpowiedz
      >
      >
      > Jesteście tańsi niż warszawiacy. Tak powiedziała w Słowie Polskim Gazecie
      > Wrocławskiej pani z Hewlett Packard. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Trochę
      > mi wstyd i przykro że jesteśmy tanią siłą roboczą.

I racja, że ci wstyd. Że wreszcie kiedyś i komuś jest za to wstyd i przykro.

> Napisano jeszcze:
      > ?...Ile będą zarabiali pracownicy wrocławskiego oddziału Hewlett-Packard?
      > ?
      > Tyle, żeby chcieli u nas pracować, ale nie za dużo, bo stosunkowo niskie
      > koszty zatrudnienia były jednym z głównych powodów lokalizacji europejskiego
      > centrum księgowego koncernu właśnie we Wrocławiu...?

I tu jest cała podłość korporacji. To się nazywa - WYZYSK

> Tekst ?ale nie za dużo? mnie rozbroił.
      > Gdybym był zdolny i miał duże doświadczenie to bym tą firmę omijał szerokim
      > łukiem, bo jakbym się nie starał to i tak bym za dużo nie zarobił. Nie wiem
      > czy ta pani się nie boi że wystraszy najlepszych pracowników i że najlepsi
      > będą tą firmę omijać szerokim łukiem. A nawet w Polsce o wysoko
      > wykwalifikowanych pracowników trudno.

Powinien nie tylko rozbroić. Powinien ludzi skłonić do walki o europejskie a nie azjatyckie płace, do
      zakładania związków zawodowych, do dążenia do odwrócenia obrazu Polski jako kraju "taniej siły
      roboczej"
      • Gość: pepe Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:14
        antyHP i Antal napisał:
        > Tekst ?ale nie za dużo? mnie rozbroił.
        > > Gdybym był zdolny i miał duże doświadczenie to bym tą firmę omijał szerok
        > im
        > > łukiem, bo jakbym się nie starał to i tak bym za dużo nie zarobił. Nie wi
        > em
        > > czy ta pani się nie boi że wystraszy najlepszych pracowników i że najleps
        > i
        > > będą tą firmę omijać szerokim łukiem. A nawet w Polsce o wysoko
        > > wykwalifikowanych pracowników trudno.
        >
        > Powinien nie tylko rozbroić. Powinien ludzi skłonić do walki o europejskie a ni
        > e azjatyckie płace, do
        > zakładania związków zawodowych, do dążenia do odwrócenia obrazu Polski jako kra
        > ju "taniej siły
        > roboczej"

JEZZZZZZZZZUUUUUUUU!!!!!
        • Gość: marian Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) IP: 81.210.112.* 06.05.05, 13:37
          Wykrzyknik jest nawiedzony!!!!!
      • squat_kromera Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) 06.05.05, 14:05
        > Powinien nie tylko rozbroić. Powinien ludzi skłonić do walki o europejskie a
        > nie azjatyckie płace, do zakładania związków zawodowych, do dążenia do
        > odwrócenia obrazu Polski jako kraju "taniej siły roboczej"

Oczywiście my również jesteśmy za walką, ale nasz głupek squatowy zapytał po co
        będą u nas budować miejsca pracy, jeśli za taką samą cenę zbudują u siebie?
        Na to ja mu że jest głupi, chyba dobrze mu powiedziałem?

Dobra, idę kroić cebulę na zupę dla ubogich.
      • Gość: | Re: Jestescie tansi niz warszawiacy:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:53
        > Powinien nie tylko rozbroić. Powinien ludzi skłonić do walki o europejskie
        > a nie azjatyckie płace, do zakładania związków zawodowych, do dążenia do
        > odwrócenia obrazu Polski jako kraju "taniej siły roboczej"

takich jak ty nie chcemy we wroclawiu.

nigdy sie nie dorobimy jesli nie bedziemy pracowac. poniewaz nie mamy (jak np.
        norwegia) szczegolnie cennych zasobow naturalnych i nie jestesmy w stanie z nich
        wytworzyc kapitalu, to musimy kapital sciagnac z zewnatrz - z zachodu. a ze
        nasza gospodarka jest zapozniona, to musimy pracowac ciezej i za mniej niz
        zachodni europejczycy. w przeciwnym wypadku nikt na zachodzie nie bedzie sobie
        nami zawracac glowy i w ogole nie dostaniemy pracy (i placy).
        podziekuj komunistom za 45 zmarnowanych lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka