Dodaj do ulubionych

skansen europy?

IP: *.pl 30.06.02, 20:19
Obudziłem się w zbyt późno.Za oknem biły dzwony w pobliskich 3 kościołach. W radio słychać było Rydzyka a
publiczna telewizja nadawała relację z Watykanu z papieżem w roli głównej (koszta 30 tyś dolarów
tygodniowo/.W kiosku kupiłem "niedziele" bo "Nie" ksiądz zakazał sprzedawać i udałem się po dzieci do szkoły.
Dziś kończyły później bo miały dwie religie , tę drugą zamiast zlikwidowanego wuefu Niestety nie były on ostatnie
tylko w środku zajęć więc nie można było szkodników zwolnić. Kiedyś gdy chciałem je wypisać z religii pani
siostra powiedziała ,że jeśli nie będą chodzić na zajęcia religii będą miały kłopoty z innych przedmiotów. Poddałem
się bo dyro rozłożył ręce a ksiądz proboszcz miał w dupie moje problemy. Odebrałem dziewczynki i pojechaliśmy
na miejsce imprezy. Aleją Jana Pawła II dojechaliśmy do ulicy Polaka Papieża by dalej skwerem Prymasa
Tysiąclecia i Św.Bonifacego dojechać do placu Karola Wojtyłły. Stamtąd już dwa rzuty beretem przez pole Pana
na Watykanie i już byliśmy na budowie Świątyni Opatrzności Bożej. Pojechaliśmy bo chcieliśmy zobaczyć z żona
na co nasze pieniądze idą z podatków decyzją Sejmu. Zobaczyliśmy Prezydenta RP i całą świtę Sejmu III RP, i
masę różnych ważności wygarniturowanych.Stalismy, machaliśmy raczkami , horągiewakami gdy nagle córka
zobazyła coś wgniecionego w ziemię tuż pod jej nogami.Schyliłem się i podniosłem.
Art. 25 ..pkt 2:
2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w
sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając
swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.
k....do dziś nie wiem co to za dkoument?

teraz gdy słyszę że najwazniejsze dla olka jest odwołanie do boga w konstytucji UE a dla millera sprzedanie praw
kobiet wzamian za poparcie KK dla naszych prounijnych aspiracji chyba wiem co to za dokument....
Obserwuj wątek
    • arvena Re: skansen europy? 30.06.02, 21:32
      oj...zagrzmiałeś bonczku:)
      ale w słusznej sprawie...
      • Gość: bonk Re: skansen europy? IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 30.06.02, 22:41
        ano w słusznej, mam nadzieję
        • Gość: Niteczka Re: skansen europy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 07:42
          No niezle, niezle ...
    • brezly Re: skansen europy? 01.07.02, 10:40
      Przy calym szacunku, Bonk, czy uwazasz ze to jest najwazniejszy problem w
      Polsce?
      Wiesz, jak widze na Sleży tablice, na ktorej napisano ze dla upamietnienia 1000-
      lecia biskupstwa wroclawskiego tablce te ufundowali lesnicy dolnoslascy - to
      mnie to raczej smieszy niz przeraza. Przypomina mi sie, jak w rodzinnym miescie
      BreslYowej, (gdzie naprawde byli juz tylko najpierw Prusowie a potem Prusacy)
      pojawil sie pomnik Kosciuszki z napisem "Tadeuszowi Kosciuszce - wdzieczni
      kolejarze".
      Pozdr.
      BreslY
      • szarykot Re: skansen europy? 01.07.02, 10:48
        brezly, a co jest _najważniejszym_problemem_? i czy tylko
        _najważniejszym_problemem_ musimy się zajmować?
        • brezly Re: skansen europy? 01.07.02, 11:14
          szarykot napisał(a):

> brezly, a co jest _najważniejszym_problemem_? i czy tylko
          > _najważniejszym_problemem_ musimy się zajmować?

Masz racje, co do drugiego. Niemniej mam czasem subiektywne wrazenie ze ci,
          ktorzy uwazaja TO za problem, widza go taki wielkim ze zza tego zadnych innych
          nie widac.
          Co do pierwszego. IMHO, najwazniejszym problemem jest modernizacja (szyroko,
          wicie, pojynta). Irlandia przez to przechodzi, np.

• Gość: smerf Re: skansen europy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 10:46
      hmm, jestem ateistą, ale uważam, że Kościół pełni ważną
      rolę spoiwa społeczeństwa, tożsamości itd. co jest w dzisiejszych
      czasach bardzo potrzebne.
    • Gość: macio Re: skansen europy? IP: LUDK* / 130.227.160.* 01.07.02, 14:31
      Fuck this up....
      Nie obchodzi mnie tzw. Kosciol Kat
      i mam nadzieje ze coraz mniej sie bedzie panoszyl.
      Jezeli bedzie odwrotnie, niezzwlocznie
      spadam z tego pieknego kraju...
    • Gość: Toto Nic sie nie boj bonczek IP: *.proxy.aol.com 01.07.02, 18:52
      Jak w koncu SLD wepchnie Polske do Unii to Kosciol przestanie byc im
      potrzebny .I wtedy ku Twojej i gawiedzi uciesze towarzysze z kompartii zabiora
      sie za tych niedobrych biskupow.
      • Gość: jajaccek Re: Nic sie nie boj bonczek IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 01.07.02, 19:13
        Piekne opowiadanko>:)) Od piatku Stany maja problem, w zwiazku ze slowami
        zawartymi w przysiedze:"So help me God" , ktore to slowa okazaly sie niezgodne
        z tut. Konstytucja.Mnie boli glowa, na co ja mam zamienic swoje $$$, zanim je
        uniewaznia, ze wzgledu na napis:" IN GOD WE TRUST", na kazdym banknocie.:(((
        • szarykot Re: Nic sie nie boj bonczek 01.07.02, 19:18
          > .Mnie boli glowa, na co ja mam zamienic swoje $$$ [...]

euro :) ?
          • vibratorek Re: Nic sie nie boj bonczek 01.07.02, 20:10
            szarykot napisał(a):

> > .Mnie boli glowa, na co ja mam zamienic swoje $$$ [...]
            >
            > euro :) ?

Dzieki!:)Jezeli euro jest zgodne z konstytucja, to bol glowy moze mnie meczyc,
            tylko z powodu ciasnych spodni.
            • Gość: jajaccek Re: Nic sie nie boj bonczek IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 01.07.02, 20:15
              vibratorek napisał(a):

> tylko z powodu ciasnych spodni.

Juz po bolu.Wlasnie wydalem ostatniego $ na loda.A lody sa zgodne z
              konstytucja.???czy nie??
    • Gość: mr_pope Re: skansen europy? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 00:25
      Może wydam się kretynem, ale jak prezydent i wygarniturowani posłowie złamali
      ten artykuł w tym przypadku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka