02.07.02, 16:42
Szanowny Kolego !
Mam do Ciebie ogromną prośbę - przenieś się na inne forum, najlepiej znajdź
takie gdzie piszą ludzie o podobnych poglądach do Ciebie.
MAM DOŚĆ (zresztą nie tylko ja) Twoich pseudo intelektualnych wywodów,
dowodzenia, że nie jesteś garbaty w przeciwieństwie do wszytskich innych ludzi,
którzy grab taki noszą.
Jeżeli masz problemy z osobowością, Twoi znajomi nie chcą z Tobą rozmawiać,
masz depresję, to nie wyżywaj się na innych, którzy muszą czytać Twoje
wypociny, Twój zupełnie NIC nie wnoszący głos w dyskusji. Pomyśl przez chwilę
co piszesz, chociaż wątpie żebyś wyciągnął jakieś wnioski.
Są inne sposoby na dowartościowanie się niż pozbawiona polotu przeplatana
błędami ortograficznymi subiektywna krytyka.
Naprawdę Cię pozdrawiam i mam nadzeję, że pomimo krytycznej odpowiedzi jaką
udzielisz na mój post przemyślisz swoją postawę.
Niech Moc będzie z Tobą !!!
l.vader
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 18:32
      Ja mam inne zdanie. Podoba mi się jak Alen myśli i to co pisze. Ale tak zawsze
      jest, że jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki.
    • nelka Re: Do l.vader 02.07.02, 18:36
      Wiesz tu jest więcej osób, które mają depresję, nadpobudliwośc, pocenie,
      moczenie nocne itd, Isis by Ci te wszystkie choroby wymieniła, a oni Ci jakoś
      nie przeszkadzają, ciekawe dlaczego tak sobie tego Alena upatrzyłeś ?
      Trochę tolerancji, tego się właśnie m.in. uczymy na tym forum.
      • Gość: Yani Re: Do l.vader IP: *.proxy.aol.com 02.07.02, 18:42
        A jaka jest Twoja produktywnosc na tym Forum M/M I.vader?
    • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 02.07.02, 18:43
      l.vader napisał(a):

> Szanowny Kolego !
      > Mam do Ciebie ogromną prośbę - przenieś się na inne forum, najlepiej znajdź
      > takie gdzie piszą ludzie o podobnych poglądach do Ciebie.

Nie stety nie znalazłem tekiego forum .

> MAM DOŚĆ (zresztą nie tylko ja) Twoich pseudo intelektualnych wywodów,

Nigdy nie twiezdziłem że jestem intelektualistą ani że nim nie jestem.
      Czyż byś był CENZOREM , że musisz czytać wszystkie posty Alena ?????????

Przecież chyba Ciebie nikt nie zmusza do czytania tego , chyba że żeczywiście
      cenzurujesz , i jesteś zdania że userzy nie są w stanie sami zakwalifikować
      postów Alena do czytania bądź nie czytania . Do postów chorych nie przynoszących
      nic nawego albo do świeżego wiatru , poprostu innej logiki ,allternatywnej .

Nie sądze że musisz brać pod ręnke innych Userów i im pokazywać droge jak
      ślepcowi .

> dowodzenia, że nie jesteś garbaty w przeciwieństwie do wszytskich innych ludzi,
      > którzy grab taki noszą.

Ale Ty masz fantazje . Powiedz od razu o co Ci chodzi , jeśli wierz oczywiście .
      Nigdy nie twierdziłem że ktoś ma garba i nikomu nie ubliżyłem . Wprost
      przeciwnie , zawrze poddawałem pod wątpliwość i podkreślałem że to co ja pisze
      jest owocem moich przemyśleń .

> Jeżeli masz problemy z osobowością, Twoi znajomi nie chcą z Tobą rozmawiać,
      > masz depresję, to nie wyżywaj się na innych, którzy muszą czytać Twoje
      > wypociny, Twój zupełnie NIC nie wnoszący głos w dyskusji. Pomyśl przez chwilę
      > co piszesz, chociaż wątpie żebyś wyciągnął jakieś wnioski.

Mam problemy , ale nie takie jak Ty piszesz .
      Mój problem jest mianowicie mój nałóg do PC-ta .Który z powodu nadmiaru wolnego
      czasu się pogłębił . Ale nie martw się , powoli wracam do obowiązków służbowych
      tak że nie będe już miał tyle czasu poświęcać się mojemu nałogowi .
      Z czego się pewnie bardzo cieszysz . Nie miej jednak renke będe trzymał na
      pulsie .

> Są inne sposoby na dowartościowanie się niż pozbawiona polotu przeplatana
      > błędami ortograficznymi subiektywna krytyka.

Widzisz , chyba reprezentujemy inne systemy wartości , skoro Ty czujesz że ja
      szukam na forum dowartościowania .

Co do błędów ortograficznych , to zadziwiające jest że Ci robią ich najwięcej to
      mnie za to krytykują . Co mnie bardzo dziwi ? ,żyją oni przecież w Polsce i mają
      z językiem ojczystym kontakt na codzień . Chyba że to nie jest ich język
      ojczysty .
      Ja natomiast , przebywam od lat na obczyźnie i nie mam kontaktu z językiem
      polskim na codzień .

> Naprawdę Cię pozdrawiam i mam nadzeję, że pomimo krytycznej odpowiedzi jaką
      > udzielisz na mój post przemyślisz swoją postawę.
      > Niech Moc będzie z Tobą !!!
      > l.vader

Dziękuje za pozdrowienia .
      A co do przemyśleń , to przemyślałem sobie że pierwrzy raz podobnego ducha post
      otrzynałem przed jakimś czasem .

Były tam nawet pogróżki o tym że moje IP adres powinno być dla forum GW
      zamknięte . Tak , coś w rodzaju senzury .
      Powodem tego było moje tłumaczenie artykułu o Wrocławiu umieszczonego w gazecie
      der Spiegel , napisane przez strone Niemiecką .

Tłumaczenie moje pokazało Userom jak dalekce komentarz GW ,do tego artykułu
      napisany przez i w GW odbiega od rzeczywistości .
      Pewnie zadowolenia nie wywołał ten fakt w kręgach GW i próbowano się mnie
      pozbyć . No cóż , prawdę nie udało się schować pod tepich .

Alen.

• Gość: AL Re: Do Alena. IP: *.ivu.de / 10.14.100.* 02.07.02, 19:07
        nigdy bym nie przypuszczal, ze tu tyle zasciankowosci. jak mozna popierac te
        bzdety Alena?
        Alen, dlaczego ty wlasciwie siedzisz na obczyznie? jezeli taki patriota z
        ciebie, to wroc i zainwestuj w lpr, samoobrone i radio maryja...
        • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 02.07.02, 19:50
          Gość portalu: AL napisał(a):

> nigdy bym nie przypuszczal, ze tu tyle zasciankowosci. jak mozna popierac te
          > bzdety Alena?
          > Alen, dlaczego ty wlasciwie siedzisz na obczyznie? jezeli taki patriota z
          > ciebie, to wroc i zainwestuj w lpr, samoobrone i radio maryja...

Jestem jednam z tych , którym w 81 na wrocławskiej Politechnice pokazamo dźwi .
          W szoku , spakowałem walizke i wyjechałem .
          Czy Ty myślisz że to tak łatwo wszystko zostawić . Rodzine ,dzieci ,małżonke i
          przyjechać powiękrzyć grono bezrobotnych . A może małżonka ma zostawić
          prace ,dzieci szkołe ?

Gdybym nie wyjechał ,nie miał bym okazji w stanie wojennym dać z siebie wrzystko
          dla mojej ojczyzny , nie miał bym okazji i może środków do bezinteresownej
          pomocy bliźnim .
          Nie miał bym tego doświadczenia które zdobyłem i z którym się dziele .
          Nie miał bym może środków dla pomocy najbliższym bliźnim umierającym dzięki moim
          środką w ludzkich warunkach w nie ludzkim systemie .Temat rzeka .

Tak naprawde moja dusza nigdy nie opuściła ojczyzna .

Alen.
          • Gość: AL Re: Do Alena. IP: *.ivu.de / 192.168.11.* 04.07.02, 11:54
            z tymi "dźwiami" to wcale im sie nie dziwie....
            ;-)
            pzdr

Gość portalu: Alen napisał(a):

> Gość portalu: AL napisał(a):
            >
            > > nigdy bym nie przypuszczal, ze tu tyle zasciankowosci. jak mozna popierac
            > te
            > > bzdety Alena?
            > > Alen, dlaczego ty wlasciwie siedzisz na obczyznie? jezeli taki patriota z
            > > ciebie, to wroc i zainwestuj w lpr, samoobrone i radio maryja...
            >
            > Jestem jednam z tych , którym w 81 na wrocławskiej Politechnice pokazamo dźwi .
            > W szoku , spakowałem walizke i wyjechałem .
            > Czy Ty myślisz że to tak łatwo wszystko zostawić . Rodzine ,dzieci ,małżonke i
            > przyjechać powiękrzyć grono bezrobotnych . A może małżonka ma zostawić
            > prace ,dzieci szkołe ?
            >
            > Gdybym nie wyjechał ,nie miał bym okazji w stanie wojennym dać z siebie wrzystk
            > o
            > dla mojej ojczyzny , nie miał bym okazji i może środków do bezinteresownej
            > pomocy bliźnim .
            > Nie miał bym tego doświadczenia które zdobyłem i z którym się dziele .
            > Nie miał bym może środków dla pomocy najbliższym bliźnim umierającym dzięki moi
            > m
            > środką w ludzkich warunkach w nie ludzkim systemie .Temat rzeka .
            >
            > Tak naprawde moja dusza nigdy nie opuściła ojczyzna .
            >
            >
            > Alen.

• Gość: mr_pope Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 18:56
      Jeśli Ci się nie podobają wypowiedzi Alena to zignoruj je. Chyba, że drażni
      Cię, że nie potrafisz z Nim rozmawiać. Wtedy to co innego. Nawet mam dla Ciebie
      radę. Zmień forum. Pozdrowienia
      • l.vader Re: Do Alena. 02.07.02, 20:04
        Drogi Alenie !!!
        Widzę, że nie wziąłeś sobie moich rad do serca. Tego się właściwie spodziewałem.
        Poziom bzdur jakie wypisujesz przekracza moje możliwośći. Jak to napisał
        mr.pope może powinienem zmnienić forum, ale patrząc na ilość rozsądnych postów
        na tym forum to Ty człowieku musisz zapisać się na terpię (może nawet z
        elektrowstrząsami).
        Brakuje Ci mocy coraz bardziej.
        L.Vader.
        • Gość: member Re: Do Alena. IP: *.wsercumiasta.wroclaw.net.pl 02.07.02, 20:08
          Niestety alenku to wszystko to prawda, jesteś przeintelektualizowanym,
          zakompleksionym człowiekiem, przeanalizuj swoje wpisy. To bolesne, ale nikt nie
          mówił, że będzie lekko.
          pzdr.
          Memcia
          • Gość: mr_pope Re: membara IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 20:50
            Razi Cię w oczy intelekt Alena? Może po prostu napisz, że Alen używa zbyt
            trudnego języka jak na Twój gust.
          • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 02.07.02, 21:00
            Gość portalu: member napisał(a):

> Niestety alenku to wszystko to prawda, jesteś przeintelektualizowanym,

Według Ciebie "Mamcia" , nie Ty jedan jesteś na tym świecie , niezapomnij .
            Brzmisz jak byś chciał wszystkich pozamykać , co inaczej myślą jak Ty.

> zakompleksionym człowiekiem, przeanalizuj swoje wpisy. To bolesne, ale nikt nie
            > mówił, że będzie lekko.
            > pzdr.
            > Memcia

Tobie nie radze ich analizować , nie zrozumiesz ich . Ale nie martw się ,może
            przyjdzie czas , kiedy zazębisz w logice Alena .

Przykład z II wojny , pokazujący problem zrozumienia się miedzy ludzimi .

Wojskowym USA stacjonującym w Angli powiedziano :
            Jak idziecie na przepustke nie zadawajcie się z angielskimi dziewczynami ,one
            wszystkie są dziwkami .

Natomiast dziewczyną Angielskim oćwiadczono :
            Nie zadawajcie się z Amerykanami oni tylko ciągnę was do łużka żeby wykożystać .

Gdzie leży prawda ?

Prawda jest taka że dla kultury Angielskiej konserwatywnej pocalunek kobiety z
            mężczyzną w tamtych czasach był wielkim zobowięzaniem .
            Natomiast dla swobodnej mentalności ametykańskiej pocałunek nic wielkiego nie
            oznaczał .

Skutek był taki że gdy doszło do pocałunku Angielka miękła w całości .
            Amerykanin myślał że Angielki to dziwki i nie czuł się zobowiązany .Takie
            zachowanie amerykanina dla angielki było okrucieństwem.

Myśle że wiele nieporozumień między nami "member" mają podobną logike działania
            jak opisany fakt autentyczny . Zbyt wielka różnica w doświadczeniach opwoduje
            błędy interpretacyjne .
            To nie oznacza że ktoś z nas ma garba ,nie . Albo musi być ułomny .

A jeśli coś mnie boli , to gdy patrze jak w Polsce ludzie ludzią robi piekło .

Alen.
          • Gość: asd Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:15
            Gość portalu: member napisał(a):

> Niestety alenku to wszystko to prawda, jesteś przeintelektualizowanym,
            > zakompleksionym człowiekiem, przeanalizuj swoje wpisy. To bolesne, ale nikt nie
            >
            > mówił, że będzie lekko.
            > pzdr.
            > Memcia

jak to jest jak sie jest takim leszczem i gejem, ktory zmienia co chwile nicki co?
        • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 02.07.02, 23:02
          l.vader napisał(a):

> Drogi Alenie !!!
          > Widzę, że nie wziąłeś sobie moich rad do serca. Tego się właściwie spodziewałem
          > .

Miałeś dobrego nosa , gratuluje .

> Poziom bzdur jakie wypisujesz przekracza moje możliwośći.

Moje też .

> Jak to napisał mr.pope może powinienem zmnienić forum,

Nie sądzisz że wystarczyło by zmienić skarpeki ?

> ale patrząc na ilość rozsądnych postów na tym forum

Ja jednak wole jakość od ilośc , szczególnie jeśli chodzi o nierzsądek .

> to Ty człowieku musisz zapisać się na terpię (może nawet z elektrowstrząsami).

Zapisał bym się , ale nie chciał bym zrobić błędu ortopedycznego . A Ty wiesz
          przecież że jestem wtórnym analfabetą .

> Brakuje Ci mocy coraz bardziej.
          > L.Vader.

Nie stety wszystko ma swój początek i koniec.
          Spadł Alen z krzesła i nie może się podnieść , zabrakło mu mocy .

Dosyć zabawy mam nadzieje że L.Vader. się nie obrazi .

Jeśli L.Vader. jest Wrocławiakiem ,jak ja .
          Wychował się na wspaniałej wrocławskiej satyrza , jak ja.
          To wie co to jest Studio 202 , jak ja .
          To się napewno nie obrazi , to potrafi się czasymi śmiać z siebie , jak ja .

Troche odprężenia się należy po ciężkim dniu , tym bardziej że nie wiadomo co
          nam jutrzejszy dzień na forum przyniesie .

Alen.
        • Gość: asd Re: Do l.vadera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:14
          l.vader napisał(a):

> Drogi Alenie !!!
          > Widzę, że nie wziąłeś sobie moich rad do serca. Tego się właściwie spodziewałem
          > .
          > Poziom bzdur jakie wypisujesz przekracza moje możliwośći. Jak to napisał
          > mr.pope może powinienem zmnienić forum, ale patrząc na ilość rozsądnych postów
          > na tym forum to Ty człowieku musisz zapisać się na terpię (może nawet z
          > elektrowstrząsami).
          > Brakuje Ci mocy coraz bardziej.

l.vader ty leszczu znow nalykales sie spermy mlodych gejow i ci odpierdala?
          wypierdalaj z tego forum w podskokach cwoku buraczany

• Gość: yacho 11 Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 20:07
      mozna nie lubic alena - ale niestety czasami ma racje , poza tym niech beda
      rozne poglady - a nie takie ktore sie wszystkim podobaja - alen pzdr
      • Gość: Obserwer Re: Do Alena. IP: *.wsercumiasta.wroclaw.net.pl 02.07.02, 20:11
        Alen, gościu jak jesteś taki erudyta to wróć do Polski i zobacz co znaczy
        bezrobocie wśród absolwentów i jaki jest poziom życia młodego człowieka. Jak
        czytam twoje wpisy to chce mi się rzygać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
        • Gość: mr_pope Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 20:52
          To dlaczego nie rzygasz?
        • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 02.07.02, 22:21
          Gość portalu: Obserwer napisał(a):

> Alen, gościu jak jesteś taki erudyta to wróć do Polski i zobacz co znaczy
          > bezrobocie wśród absolwentów i jaki jest poziom życia młodego człowieka. Jak
          > czytam twoje wpisy to chce mi się rzygać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Hi Obserwer

Teraz mam mały problem , rzygać na moje posty i moje poglądy czy na sytuacje w
          kraju ?
          Znam sytuacje w Polsce w środowisku akademickim . Ubolewam nad Waszą sytuacją .
          Temat rzeka . Pokolenie za pokoleniem jest wpuszczane w maliny .

Znam kilka pięknych wrocławianek i wiem jak wygląda ich nauka . Raczej gonią za
          pieniędzmi jak za wiedzą . A szkoda , nie jest to bowiem opymalna sytuacja dla
          rozwoju .
          Praca jest dobra , ma też elementy uszlachetniające osobowość . Ale raczej na
          wakacje a nie podczas semestru .

Alen.

• Gość: asd Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:17
          Gość portalu: Obserwer napisał(a):

> Alen, gościu jak jesteś taki erudyta to wróć do Polski i zobacz co znaczy
          > bezrobocie wśród absolwentów i jaki jest poziom życia młodego człowieka. Jak
          > czytam twoje wpisy to chce mi się rzygać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

cwelku znow zmieniles nicka, teraz jestes obserwer a jutro podpiszesz sie jako
          kto? kutas lesny?
      • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 02.07.02, 21:54
        Gość portalu: yacho 11 napisał(a):

> mozna nie lubic alena - ale niestety czasami ma racje , poza tym niech beda
        > rozne poglady - a nie takie ktore sie wszystkim podobaja - alen pzdr

Masz racje , świat byłby nie do zniesiena gdybyśmy mieli jednakowe poglądy .
        Ciesze się z tego że wrocławianie mają pewną klase , i muszę powiedzieć że jako
        bywalec różnych forum dyskusyjnych , moim zdaniem ta klasa jest nie byle jaka ,
        ale po prostu wrocławska . Co dla mnie oznaczy ponad przeciętna .
        Nie myślcie że mam zamiar komuś schlebiać , nie o to tu chodzi . Jest to
        poprostu tylko moment refleksji , nic więcej .

Alen.
    • Gość: Pacjent Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 21:31
      Fakt, ze to co pisze Alen mowiac najdelikatniej jest dosc belkotliwe i trudne
      do przebrniecia. Choc oczywiscie na forum kazdy kto chce moze sie wypowiadac
      wiec dotyczy to takze Alena. Byloby jednak dobrze gdyby pisal krocej i nie
      cytowal innych.
    • Gość: Kociątko Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 12:34
      forum jest z założenia dla wszystkich, którzy potrafią zachować pewien poziom
      kultury.
      do Alena - kilka uwag :
      1. pisanie zgodnie z regułami ortografii i gramatyki jest w pewien sposób
      okazywaniem szacunku dla czytających wypowiedź. wydaje mi sie że jest to
      kwestia do rozwiązania technicznie, a niektóre twoje wypowiedzi są naprawde
      nieczytelne z powodu błędów.
      2. mania prześladowcza pt. "wszyscy chcą mnie zniszczyć za moje kontrowersyjne
      poglądy" to lekka przesada, a często zachowujesz się w ten sposób jesli
      wywiązuje się jakaś dyskusja.
      3. każdy ma prawo mieć swoje poglądy i je wygłaszać. o ile te poglądy nie są
      sprzeczne z powszechnie przyjetymi zasadami etycznymi, to odpowiedzia na nie
      powinna być rzeczowa wymiana argumentów a nie pyskówka.
      • Gość: Kociątko Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 12:37
        jeszcze punkt 4. od wielu lat nie mieszkasz w polsce, a bywasz tu okazjonalnie,
        więc widzisz sytuacje trochę inaczej niż ci, którzy mieszkaja tu na stałe.
        zapewne nie znasz dokładnie wszystkich sytuacji więc przyjmowanie postawy, ze
        wiesz najlepiej jak tu sytuacja wygląda nie jest uzasadnione.
        • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 04.07.02, 15:20
          Gość portalu: Kociątko napisał(a):

> jeszcze punkt 4. od wielu lat nie mieszkasz w polsce, a bywasz tu okazjonalnie,
          >
          > więc widzisz sytuacje trochę inaczej niż ci, którzy mieszkaja tu na stałe.
          > zapewne nie znasz dokładnie wszystkich sytuacji więc przyjmowanie postawy, ze
          > wiesz najlepiej jak tu sytuacja wygląda nie jest uzasadnione.

Być może moja ortografia Tobie nie pozwoliła zrozumieć treści moich postów w
          których bardzo często nadmieniam :

To są wyłącznie moje poglądy ,które są wypadkową moich doświadczeń .
          Nikomu nie staram się narzucić toku myślenia ,o czym ciągle wspominam .
          Każdy z Userów ma własną głowe , oczy i doświadczenie . Potrafi samodzielnie
          myśleć i wyciągać wnioski . Nie oczekuje również zgodności z moimi poglądymi ,
          oczekuje jedynie wymiany poglądów.
          Być może moje pogłądy są kontrowersyjne , dlatego przyjmowane w formie
          pouczającej . Tak jednak nie jest , nie to jest moją intencją kogokolwiek
          pouczać .

Co dotyczy gramatyki i stylistyki , to doskonale zdaje sobie sprawe jak ona jest
          kulawa . Nie jest to zamierzone ,lecz te zjawisko nazywa się wtórnym
          analfabetyzmem i nie jest to ono w takich sytuacjach nic dziwnego .
          Dlatego Twoje twierdzenie , że jest to brakiem szacunku do partnerów dyskusji
          jest całkowicie dla mnie nie zrozumiałe i nie uzasadnione .
          Szacunek mam bowiem nawet do człowieka którego nie znam , leżącego na ulicy .
          Zastanawiam się wtedy , Boże ,to było kiedyś małe dziecko , które z pewnością
          przyniosło tyle radości rodzicą jak się urodziło . I od razu zastanawiam się nad
          przyczynami tych zjawisk .Temat rzeka.

Alen.
          • Gość: Antyfan Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 15:57

> Szacunek mam bowiem nawet do człowieka którego nie znam , leżącego na ulicy .
            > Zastanawiam się wtedy , Boże ,to było kiedyś małe dziecko , które z pewnością
            > przyniosło tyle radości rodzicą jak się urodziło . I od razu zastanawiam się na
            > d
            > przyczynami tych zjawisk .Temat rzeka.

Tylko nie lej wody ,bo pojebany jestes zdrowo .Boze ,i ty Alen byles kiedys male
            dziecko ,a potem tak ci odbilo .
            • Gość: asd Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:18
              Gość portalu: Antyfan napisał(a):

> Gość portalu: Alen napisał(a):
              >
              > > Szacunek mam bowiem nawet do człowieka którego nie znam , leżącego na ulic
              > y .
              > > Zastanawiam się wtedy , Boże ,to było kiedyś małe dziecko , które z pewnoś
              > cią
              > > przyniosło tyle radości rodzicą jak się urodziło . I od razu zastanawiam s
              > ię na
              > > d
              > > przyczynami tych zjawisk .Temat rzeka.
              >
              > Tylko nie lej wody ,bo pojebany jestes zdrowo .Boze ,i ty Alen byles kiedys mal
              > e
              > dziecko ,a potem tak ci odbilo .

antyfan znowu nawachales sie bakow puszczanych z rowow murzynskich gejow?
          • Gość: Kociątko Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 16:13
            niedokładnie czytasz moje wypowiedzi a przez to wypaczasz ich sens. napisałam
            ze pisanie poprawnie jest _w_pewien_sposób_okazywaniem_szacunku_ i nie
            zamierzam zdania zmienić. pisanie wypowiedzi np. w jakimś edytorze tekstu z
            polskim słownikiem nie jest chyba zbyt wielkim problemem, a na pewno tekst
            napisany poprawnie wygląda lepiej niż taki z błędami. i byłby to sposób
            okazywania szacunku dla ojczystego języka i jego innych użytkowników.
            • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 04.07.02, 17:50

> niedokładnie czytasz moje wypowiedzi a przez to wypaczasz ich sens. napisałam
              > ze pisanie poprawnie jest _w_pewien_sposób_okazywaniem_szacunku_ i nie
              > zamierzam zdania zmienić. pisanie wypowiedzi np. w jakimś edytorze tekstu z
              > polskim słownikiem nie jest chyba zbyt wielkim problemem,

Nie stety , nie posiadam takiego edytora . Może ktoś z Was da mi jakiś typ gdzie
              taki edytor można nabyć we Wrocławiu . Ewentualnie zna strone w sieci , gdzie
              taki soft jest do dyspozycji . Albo poprastu umieści na uploadzie np. pod adresem
              sat.ist.net/index.php
              albo
              vkey.dyn.ee/
              Jak będe we Wrocławiu załatwie sobie jakiś słownik ortorgaficzny .

Alen.

> a na pewno tekst
              > napisany poprawnie wygląda lepiej niż taki z błędami. i byłby to sposób
              > okazywania szacunku dla ojczystego języka i jego innych użytkowników.

• Gość: bromden Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 18:16
              > jakimś edytorze tekstu z
              > polskim słownikiem nie jest chyba zbyt wielkim
              > problemem, a na pewno tekst

dlaczego nie uzywasz wielkich liter? to przeciez blad
              ortograficzny,

pouczasz alena, by uzyl edytora tekstu do sprawdzenia
              bledow, a samej ci sie nie chce nacisnac klawisza shift,
              piszesz, jak ci wygodnie, i alen tez pisze, jak mu wygodnie,

alen ubarwia to forum,
              hej, alen, co mylisz na temat prof. jakuba mazura?
              nie sadzisz, ze powinien zostac ministrem finansow?
              • Gość: Kociątko do Bromdena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 11:10
                nieużywanie wielkich liter to pewna maniera stylistyczna, którą sie posługuję,
                bo odpowiada mi wizualnie. równie dobrze mogłabym nie uzywać znaków
                przestankowych czy polskich znaków diakrytycznych. nikogo nie pouczałam tylko
                napisałam kilka uwag i to nie do ciebie skierowanych więc bądź łaskaw sie nie
                wtrącać.
                • Gość: puma Re: do Kociątka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 11:17
                  Ty jak coś palniesz to...........................
                • Gość: bromden Re: do Bromdena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 17:51
                  > napisałam kilka uwag i to nie do ciebie skierowanych
                  > więc bądź łaskaw sie nie wtrącać.

to dlaczego ty odpowiedzialas na post l.vadera?
                  przeciez nie byl do ciebie skierowany
        • Gość: mr_pope Re: Do Kociątka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 18:07
          Każdy popełnia jakieś błędy ortograficzne, interpunkcyjne czy stylistyczne. U
          Ciebie widziałem np: polska zamiast Polska. Oznaką szacunku jest także pisanie
          zaimków dużą literą:P
      • Gość: qwerty Re: Do Alena. IP: *.tlsa.pl 04.07.02, 16:29

> 3. każdy ma prawo mieć swoje poglądy i je wygłaszać. o ile te poglądy nie są
        > sprzeczne z powszechnie przyjetymi zasadami etycznymi, to odpowiedzia na nie
        > powinna być rzeczowa wymiana argumentów a nie pyskówka.
        zdefiniuj pojecie "powszechnie przyjete zasady etyczne". nie ma chyba czegos
        takiego w pojeciu uniwersalnym, mozna jedynie mowic o normach zachowan przyjetych
        w danych spolecznosciach. wydaje mi sie, ze nawet jesli czyjes poglady w razacy
        sposob odbiegaja od standardow przyjetych w spolecznosci, w ktorej zyje, nie
        powinno mu sie odmawiac prawa do ich artykulacji. zrobilbym tu moze wyjatek dla
        osob, ktore namawiaja do zbrodni, chociaz to tez dyskusyjne.
        jesli czyjes poglady odbiegaja od ustalonych (?) norm, to tym bardziej odpowiedzi
        powinny byc rzeczowe i konkretne. w ostatecznosci dobrym srodkiem jest
        przemilczenie.
        • Gość: feran Re: Do Alena. IP: *.txucom.net 04.07.02, 18:53
          Alen moze pisac co Mu sie podoba.To co pisze nie jest takie zle.

Kazdy kto pisze szybko,bez treningu pisania na klawiaturze,w jezyku dlugo
          nieuzywanym,popelni bledy.
          To wcale nie oznacza,ze nie powinien sie wypowiadac;wprost przeciwnie.
          Im wiecej tym weselej;The more - the merrier.
          • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 04.07.02, 19:42
            Gość portalu: feran napisał(a):

> Alen moze pisac co Mu sie podoba.To co pisze nie jest takie zle.
            >
            > Kazdy kto pisze szybko,bez treningu pisania na klawiaturze,w jezyku dlugo
            > nieuzywanym,popelni bledy.
            > To wcale nie oznacza,ze nie powinien sie wypowiadac;wprost przeciwnie.
            > Im wiecej tym weselej;The more - the merrier.

Do tego dodał bym jeszcze ciągłe przełanczanie klawiatury między językiem
            systemu operacyjnego WXP , jakim jest niemiecki, a polskim . Który czasami
            nawet podczas pisania automarycznie przeskakuje z (PL) na (De). Coś w sofcie
            musi być chyba nie tak .
            Najgorsze jest jednak dla mnie wpływ pisowni i stylistyki niemieckiej na
            polską , który jest w budowie zdania w języku polskim zauwarzalny .

Myśle jednak że tym Userom , którym moje poglądy nie pasują ,szczególnie moja
            gramatyka przeszkadza . Co z koleji nie jest takie złe , ponieważ zawsze mogą
            sobie powiedzieć " biedny Alen analfabeta " . W taki oto sposób , w pewnym
            sensie powstanie względna równowaga w niezadowolonej części Userów.

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .

Alen.

• Gość: lem Re: Do Alena. IP: *.um.wroc.pl 05.07.02, 11:32
              gratulacje.
              stajesz sie bozyszczem tlumow ;)))))))))))))
            • dlugopis Re: Do Alena. 05.07.02, 11:38
              Co sie go tak czepiacie?
              Ma inne poglady no i co z tego ?
              Robi bledy ortograficzne - zyje juz w Austrii 20 lat i uwazam, ze i tak bardzo
              dobrze sobie radzi z pisownia.
              Czesto pokazuje , ze ten sam temat, ktory jest dyskutowany przez osoby zyjace w
              Polsce wyglada zupelnie inaczej z zewnatrz. Wczesniej Jureek , Feran i JaJacek
              opisywali nam jak rozne sprawy wygladaja z pozycji zycia w innym kraju.
              Pisz dalej Alen
              Pozdrawiam
              • Gość: wędzonka Do L.Vadera. IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 05.07.02, 20:54
                dlugopis napisał(a):

> Co sie go tak czepiacie?
                > Ma inne poglady no i co z tego ?
                > Robi bledy ortograficzne - zyje juz w Austrii 20 lat i uwazam, ze i tak bardzo
                > dobrze sobie radzi z pisownia.
                > Czesto pokazuje , ze ten sam temat, ktory jest dyskutowany przez osoby zyjace w
                > Polsce wyglada zupelnie inaczej z zewnatrz. Wczesniej Jureek , Feran i JaJacek
                > opisywali nam jak rozne sprawy wygladaja z pozycji zycia w innym kraju.
                > Pisz dalej Alen
                > Pozdrawiam

Powyzsze to prawda, ale rozumiem tez zgryzote L.Vadera - ludzie o szczegolnej
                wrazliwosci z trudem akceptuja chelpliwosc i demagogie. Tym bardziej jednak sadze
                ze trzeba raczej uczyc sie radzic sobie z takimi postawami, a nie spychac je pod
                dywan. Predzej czy pozniej bowiem stamtad sie wysypuja i konczy sie na tym ze
                jakis Lepper trafia do parlamentu! Tylko patrzyc jak ktos zacznie Alena
                proponowac na prezydenta miasta! :)

Temat rzeka...

Pozdrawiam! :)
                • Gość: Alen Re: Do L.Vadera. IP: *.i-one.at 05.07.02, 22:42
                  Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Tylko patrzyc jak ktos zacznie Alena
                  > proponowac na prezydenta miasta! :)
                  >
                  > Temat rzeka...
                  >
                  >
                  > Pozdrawiam! :)

Z takimi propozycjami powinieneś się przyjacielu zgłosić chyba do Tymińskiego .
                  A może lepiej nie , szkoda by było Wrocławiakow .

Zawstydziłeś mnie tak , że nie wiem co powiedzieć . Powiem więc byle co , za
                  uczciwy jestem , za bardzo się we wszystko angarzuje , za bardzo kocham wolność
                  i wszystkich ludzi , jestem zbyt skąplikowanym i za równo prostym człowiekiem .
                  Czekam od kilku dni na wiatr , żeby skoczć na moją deske serfingową i poszaleć
                  na wielkim jeziorze pod Wiedniem .
                  Tak że widzisz , nie bardzo pasuje na urzędnika państwowego .Z drugiej strony
                  nie chciał byś chyba żeby Wrocław został stolicą Polski , prawda . To był by
                  paradoks , a więc nie zmuszaj mnie żebym otwożył okno i wyżucił mój komputer
                  przez okno .

Alen.
                  • l.vader Re: Do L.Vadera. 07.07.02, 13:02
                    Alen wrote :
                    > Zawstydziłeś mnie tak , że nie wiem co powiedzieć . Powiem więc byle co , za
                    > uczciwy jestem , za bardzo się we wszystko angarzuje , za bardzo kocham wolność
                    > i wszystkich ludzi , jestem zbyt skąplikowanym i za równo prostym człowiekiem .
                    > Czekam od kilku dni na wiatr , żeby skoczć na moją deske serfingową i poszaleć
                    > na wielkim jeziorze pod Wiedniem .

Boże za co ??????? Przy Tobie Alen nawet Ciemna Strona Mocy ma spadek napięcia !!!
                    Zawstydziłeś się to powiesz "byle co"(cyt.), mam radę nie mów NIC bo każdy mądry
                    człowiek jak nie ma nic do powiedzenia to milczy.

>jestem zbyt skąplikowanym i za równo prostym człowiekiem .
                    Człowieku zastanów się co piszesz !!!!!! Bo powyższy cyt. wskazuje, że źle się z
                    Tobą dzieje.
                    Pzdr. pomimo wszystko.

• Gość: Alen Re: Do L.Vadera. IP: *.i-one.at 09.07.02, 09:48
                      l.vader napisał(a):

> Boże za co ??????? Przy Tobie Alen nawet Ciemna Strona Mocy ma spadek napięcia
                      > !!!
                      > Zawstydziłeś się to powiesz "byle co"(cyt.), mam radę nie mów NIC bo każdy mądr
                      > y człowiek jak nie ma nic do powiedzenia to milczy.

Sprawiłeś mi komplement "L.Vadera" , nie wiedząc nawet o tym . Z twojej rady
                      wynika że uważasz mnie za mądrego . Dlatego powinienem milczeć .

> >jestem zbyt skąplikowanym i za równo prostym człowiekiem .
                      > Człowieku zastanów się co piszesz !!!!!! Bo powyższy cyt. wskazuje, że źle się
                      > z Tobą dzieje.

Coś mi się wydaje że słowa "jestem zbyt skąplikowanym i za równo prostym
                      człowiekiem" są zbyt skąplikowane dla Ciebie .

Ekstra dla Ciebie skomentuje znaczenie tych ogólnie znanych porównań .

Są ludzie skomplikowani i nie dostąpi , dla otoczenia nieznośni ,nie elastyczni
                      w myśleniu . Tak jak byś do głowy zamiast mózgu nala gipsu . Nie dostępność ich
                      wynika między innymi z pewnych ograniczeń , idą dobrą drogą ale widzą tylko
                      jeden cel . Jak koń który ma klapki na oczach .

Są ludzie zarówno skąplikowani jak prości , doskonale poruszający się każdym
                      środowisku , zanjący obyczaje każdego środowiska . Tak potrafiący znakomicie się
                      dopasować do każdej sytuasji . Być dominant jeśli tego chcą , w każdym
                      środowisku .

Są też jeszcze inni ludzie .
                      Zapewniam Ciebie , że Ty nie należysz do żadnej z tej grupy .

Alen.

• Gość: Pafik Re: Do L.Vadera. IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 06.07.02, 03:02

> Powyzsze to prawda, ale rozumiem tez zgryzote L.Vadera - ludzie o szczegolnej
                  > wrazliwosci z trudem akceptuja chelpliwosc i demagogie. Tym bardziej jednak sad
                  > ze
                  > ze trzeba raczej uczyc sie radzic sobie z takimi postawami, a nie spychac je po
                  > d
                  > dywan. Predzej czy pozniej bowiem stamtad sie wysypuja i konczy sie na tym ze
                  > jakis Lepper trafia do parlamentu! Tylko patrzyc jak ktos zacznie Alena
                  > proponowac na prezydenta miasta! :)
                  >
                  > Temat rzeka...

Wędzonka, z ironii masz zloty medal :)

Pozdrawiam jak cholera! :)
                  • Gość: Alen Re: Do L.Vadera. IP: *.i-one.at 06.07.02, 13:31
                    Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Gość portalu: wędzonka napisał(a):
                    >
                    > > Powyzsze to prawda, ale rozumiem tez zgryzote L.Vadera - ludzie o szczegol
                    > nej
                    > > wrazliwosci z trudem akceptuja chelpliwosc i demagogie. Tym bardziej jedna
                    > k sad
                    > > ze
                    > > ze trzeba raczej uczyc sie radzic sobie z takimi postawami, a nie spychac
                    > je po
                    > > d
                    > > dywan. Predzej czy pozniej bowiem stamtad sie wysypuja i konczy sie na tym
                    > ze
                    > > jakis Lepper trafia do parlamentu! Tylko patrzyc jak ktos zacznie Alena
                    > > proponowac na prezydenta miasta! :)
                    > >
                    > > Temat rzeka...
                    >
                    >
                    > Wędzonka, z ironii masz zloty medal :)
                    >
                    > Pozdrawiam jak cholera! :)

Nie znasz się na żartach "Pafik" . Do dyskusji należy również element oceny nie
                    tylko tematu ale i dyskutantów reprezentujących pewna światopoglądy. Krytaka
                    bowiem jest zdrowym elementem dyskusji ,pozwalającym rozwijać w sposób kreatywny
                    nurujący nas problem . A że od czasu do czasu ktoś zacznie żartować ,nie ważne
                    z jakiej przyczyny, nie oznacza jeszcze nic .Poprostu moment odprężenia.

Alen.
                    • Gość: Pafik Re: Do L.Vadera. IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 06.07.02, 15:32

> Nie znasz się na żartach "Pafik" . Do dyskusji należy również element oceny ni
                      > e
                      > tylko tematu ale i dyskutantów reprezentujących pewna światopoglądy. Krytaka
                      > bowiem jest zdrowym elementem dyskusji ,pozwalającym rozwijać w sposób kreatywn
                      > y
                      > nurujący nas problem . A że od czasu do czasu ktoś zacznie żartować ,nie ważne
                      >
                      > z jakiej przyczyny, nie oznacza jeszcze nic .Poprostu moment odprężenia.

Przepraszam, zapomnialem. Pozdrawiam rowniez Ciebie, moj mistrzu w szerokim
                      rozumieniu! :)
                • l.vader Re: Do Wędzonki !!! 07.07.02, 12:54
                  >Tym bardziej jednak sadze ze trzeba raczej uczyc sie radzic sobie z takimi
                  >postawami, a nie spychac je pod dywan.

Łatwo powiedzieć, trudniej zrealizować ! Bo jak "uczyć się radzić" z takimi
                  postawami ??? Alenowska retoryka wskazuje, że jest to ktoś kto nie rozumie słów
                  do niego kierowanych, w odpowiedzi na konkretne uwagi ucieka od meritum i robi z
                  siebie ofiarę !!!

> Temat rzeka...
                  To może trzeba tej rzece postawić tamę !!!
                  >
                  Ja również !!!
                  • Gość: Alen Re: l.vader IP: *.i-one.at 07.07.02, 14:38
                    l.vader napisał(a):

> >Tym bardziej jednak sadze ze trzeba raczej uczyc sie radzic sobie z takimi
                    > >postawami, a nie spychac je pod dywan.
                    >
                    > Łatwo powiedzieć, trudniej zrealizować ! Bo jak "uczyć się radzić" z takimi
                    > postawami ??? Alenowska retoryka wskazuje, że jest to ktoś kto nie rozumie słów
                    >
                    > do niego kierowanych, w odpowiedzi na konkretne uwagi ucieka od meritum i robi
                    > z
                    > siebie ofiarę !!!
                    >
                    > > Temat rzeka...
                    > To może trzeba tej rzece postawić tamę !!!
                    > >
                    > > Pozdrawiam! :)
                    > Ja również !!!

Hi l.vader .

Ty jseteś tym Userem , który otworzył ten temat " Do Alena " .
                    Intencje Twoje ściśle zdefiniowałeś w swoim pierwszym poście , nie ukrawając że
                    najchętniej nie widział byś Alena na tym forum .

No cóż , nie mogłeś przewidzieć że spodkasz się z Userami którzy są innego
                    zdania niż Ty . Z którzy wypowiedzi wynika jasno że poglądy na forum powinny być
                    różne , w ten sposób myśląc przyczyniamy się do wzbogacenia tego forum .

Rozumie dlatego Twoje rozczarowanie i twierdzenie że :

Jeżli Ty nie rozumiesz moich słów ,nie oznacza jeszcze że nikt nie rozumie .
                    Brzmi te twierdzenie troche zabywnie , ale nie mam nic przeciwko takim
                    oświadczenią . Ktoś kto zabiera głos publicznie musi się liczć z krytyką i
                    stawić jej czoło .
                    Niech Userzy sami zdecydują czy Ty masz racje , obawiam się jednak że nikt
                    swobodnie myślący nie jest w stanie przełknąć dobrowolnie cenzuy .
                    Będe się dalej starał pisać takim jęykiem , nie używijąc fachowych określeń ,
                    aby być najbardziej komunikatywny .

Nie jestem Polikim politykiem , który w jednam zdaniu używy określeń tego
                    samego, kilka razy , siląc się na kilka określeń możliwie skąplikowanych .
                    Myśląc że w tem sposób nada ważności swojej wypowiedzi , a tak naprawde to on
                    sam nie wie co mówi .

Możesz być pewny , że nie jesteś jedyny który by chciał mnie widzieć najchętniej
                    na Syberji .
                    Tak że nie rób ze mnie " ofiary" , to jest najmnie co potrzebuje .
                    Zaakceptuj życie jakie jest , włącznie z ludzimi których starasz się na siłe
                    zdeskredytować .

Alen.
                  • Gość: wędzonka Re: Do Wędzonki !!! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 07.07.02, 18:19
                    l.vader napisał(a):

> >Tym bardziej jednak sadze ze trzeba raczej uczyc sie radzic sobie z takimi
                    > >postawami, a nie spychac je pod dywan.
                    >
                    > Łatwo powiedzieć, trudniej zrealizować ! Bo jak "uczyć się radzić" z takimi
                    > postawami ??? Alenowska retoryka wskazuje, że jest to ktoś kto nie rozumie słów
                    > do niego kierowanych, w odpowiedzi na konkretne uwagi ucieka od meritum i robi
                    > z siebie ofiarę !!!

Nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale tez nie trac nadziei! :)
                    Jedyna bron na forum to argumenty, jesli sa dosc jasne i celne to nawet Alen sie
                    pod nimi slania, czego dowiodl Pafik zadajac mu kiedys kilka prostych pytan przed
                    ktorymi biedny Alen musial sie salwowac ucieczka w obrazalstwo! :)

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=72&wid=17152&aid=2256864

>
                    > > Temat rzeka...
                    > To może trzeba tej rzece postawić tamę !!!

To bedzie sie tylko pietrzyc! :)

Moze jednak lepiej przedstawic klarownie swoje zdanie - kto zechce to rozpozna
                    ktora woda czysta a ktora metna.
                    No i jak przezyjesz to forum to bedziesz mial nerwy ze stali - przydatna rzecz w
                    realu! :)

> >
                    > Ja również !!!
                    Ja bardziej! :)
                    • Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 07.07.02, 21:47

> Nikt nie mowil ze bedzie latwo, ale tez nie trac nadziei! :)
                      > Jedyna bron na forum to argumenty, jesli sa dosc jasne i celne to nawet Alen si
                      > e pod nimi slania, czego dowiodl Pafik zadajac mu kiedys kilka prostych pytan
                      > przed ktorymi biedny Alen musial sie salwowac ucieczka w obrazalstwo! :)

Jeśli nie możesz wygrać z Alenem na argumęty to starasz się porażkę obrucić w
                      wygraną . Wyrywasz moje posty z kontekstu ,i starasz się nadańć im Twojego
                      znaczenia .
                      Sprawa z Pafikiem to temat Jedwabne , jasno się wyraziłem opierając przykładami
                      z histori . Nie będe dyskutował z Pafikiem na temat Jedwabny , ponieważ jastem
                      zdania że został ten temat wyczerpany , a Pafik ocenia wydarzenia które miały
                      wtedy miejsce , nie wchodząc w realia tamtych lat ale z perspektywy dziśejszego
                      czasu . Co prowadzi siłą rzeczy do deformacji tych zdarzeń .

To było główną przyczyną niechęci mojej do dalszej kontynuacji dyskusji z
                      Pafikiem , nie obrażalstwo jak Ty napisałeś . A skoro Ty inaczej odczuwacz , to
                      wybacz ale to Twoja sprawa , i mi nic do tego . Każdy bowiem interpratuje czyjeś
                      posty tak jak potrafi. I nie mam nic przeciwko jakiej kolwiek interpretacji .

Poza tym , dlaczego Alen ma się dalej tym z Pafikiem zajmować skoro Alen uważa
                      tem temat za wyczerpany . Bądzi tak miły Wędzonka i pozwól że ja będe decydował
                      o swoich poczynaniach i o tym kiedy moje zdanie w danym temacie będzie
                      wyczerpane .

> <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=72&wid=17152&aid=2
                      > 256864"target="_blank">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=72&wid=1715
                      > 2&aid=2256864</a>
                      >
                      >
                      > >
                      > > > Temat rzeka...
                      > > To może trzeba tej rzece postawić tamę !!!
                      >
                      > To bedzie sie tylko pietrzyc! :)
                      >
                      > Moze jednak lepiej przedstawic klarownie swoje zdanie - kto zechce to rozpozna
                      > ktora woda czysta a ktora metna.
                      > No i jak przezyjesz to forum to bedziesz mial nerwy ze stali - przydatna rzecz
                      > w realu! :)

Ta woda która dla Ciebie jest czysta dla innych może być brudne i odwrotnie . To
                      jest kwestia doświadczeń i punktu odniesienia który jest punktem widzenia .

Zamiast zajmować się Alenem albo innymi userami ,którzy mają poglądy niezgodne z
                      Twoimi przekoniami , podejmij rzeczową dyskusje . Nie w formie pouczającej
                      innych ,ale dzieląc się poprostu swoimi doświadczeniami , jak ja to robie .

Alen.
                      • Gość: wędzonka Re: Do Wędzonki !!! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 07.07.02, 22:28

>
                        > Zamiast zajmować się Alenem albo innymi userami ,którzy mają poglądy niezgodne z
                        > Twoimi przekoniami , podejmij rzeczową dyskusje . Nie w formie pouczającej
                        > innych ,ale dzieląc się poprostu swoimi doświadczeniami , jak ja to robie .
                        >
                        > Alen.

Zawsze to robie! :)

A skoro Ty inaczej odczuwacz , to wybacz ale to Twoja sprawa , i mi nic do
                        tego . Każdy bowiem interpratuje czyjeś posty tak jak potrafi. I nie mam nic
                        przeciwko jakiej kolwiek interpretacji .

• Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 07.07.02, 23:29

>
                          > >
                          > > Zamiast zajmować się Alenem albo innymi userami ,którzy mają poglądy niezg
                          > odne z
                          > > Twoimi przekoniami , podejmij rzeczową dyskusje . Nie w formie pouczającej
                          >
                          > > innych ,ale dzieląc się poprostu swoimi doświadczeniami , jak ja to robie
                          > .
                          > >
                          > > Alen.
                          >
                          >
                          > Zawsze to robie! :)
                          >
                          > A skoro Ty inaczej odczuwacz , to wybacz ale to Twoja sprawa , i mi nic do
                          > tego . Każdy bowiem interpratuje czyjeś posty tak jak potrafi. I nie mam nic
                          > przeciwko jakiej kolwiek interpretacji .
                          >
                          >
                          Hi

Dokładnie tak , widzisz nie jest tak źle z tobą jak tak dokładnie bieżesz sobie
                          do serca co inni napiszą . Twoje zdanie ja szanuje , nie zależnie od tego czy
                          akceptuje . Czego i Tobie życzę , to ma coś wspólnego z wolnością myślenia i
                          tolerancją .

Przeczytaj sobie kilka swoich postów ,zobaczycz jak często zajmujecz się nie
                          rozwinięciem tematu i dyskusją , ale krytyką innych userów .
                          Chyba nie chcesz żebym to ja robił publicznie , znaczy się analizował wybrane
                          twoje posty .
                          Więc proszę Cię nie zajmuj się mną , postaraj się przyczynić do rzeczowego
                          rozwoju tego forum .
                          Kiedyś gdy mnie napadałeś napisałem Tobie , nie martw się Wędzonka o Alena , tak
                          jak ja pojawiłem się na tym forum ,tak znikne . A Ty będziesz mógł dalej grać
                          role lokalnego matadora forum GW .

Czyż byś aż tak był niecierpliwy i mnie popędzał już do zniknięcia ??

Alen.

• waldek.s Re: Do Wędzonki !!! 07.07.02, 23:34
                            dobrze powiedziane matador. A może mandaryn?
                          • Gość: wędzonka Re: Do Wędzonki !!! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.07.02, 20:36

>
                            > > Gość portalu: Alen napisał(a):
                            > >
                            > > >
                            > > > Zamiast zajmować się Alenem albo innymi userami ,którzy mają poglądy
                            > niezg
                            > > odne z
                            > > > Twoimi przekoniami , podejmij rzeczową dyskusje . Nie w formie poucza
                            > jącej
                            > >
                            > > > innych ,ale dzieląc się poprostu swoimi doświadczeniami , jak ja to r
                            > obie
                            > > .
                            > > >
                            > > > Alen.
                            > >
                            > >
                            > > Zawsze to robie! :)
                            > >
                            > > A skoro Ty inaczej odczuwacz , to wybacz ale to Twoja sprawa , i mi nic do
                            > > tego . Każdy bowiem interpratuje czyjeś posty tak jak potrafi. I nie mam nic
                            > > przeciwko jakiej kolwiek interpretacji .
                            > >
                            > >
                            > Hi
                            > Dokładnie tak , widzisz nie jest tak źle z tobą jak tak dokładnie bieżesz sobie
                            > do serca co inni napiszą . Twoje zdanie ja szanuje , nie zależnie od tego czy
                            > akceptuje . Czego i Tobie życzę , to ma coś wspólnego z wolnością myślenia i
                            > tolerancją .
                            > Przeczytaj sobie kilka swoich postów ,zobaczycz jak często zajmujecz się nie
                            > rozwinięciem tematu i dyskusją , ale krytyką innych userów .
                            > Chyba nie chcesz żebym to ja robił publicznie , znaczy się analizował wybrane
                            > twoje posty .
                            > Więc proszę Cię nie zajmuj się mną , postaraj się przyczynić do rzeczowego
                            > rozwoju tego forum .
                            > Kiedyś gdy mnie napadałeś napisałem Tobie , nie martw się Wędzonka o Alena , tak
                            > jak ja pojawiłem się na tym forum ,tak znikne . A Ty będziesz mógł dalej grać
                            > role lokalnego matadora forum GW .

Calkowicie sie nie zgodze z Twoja opinia , która jest nie zgodna z natura ludzka .

>
                            > Czyż byś aż tak był niecierpliwy i mnie popędzał już do zniknięcia ??

Pochlebiasz sobie! :)

> Alen.
                            >
                            • Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 09.07.02, 22:07

> > Hi
                              > > Dokładnie tak , widzisz nie jest tak źle z tobą jak tak dokładnie bieżesz
                              > sobie
                              > > do serca co inni napiszą . Twoje zdanie ja szanuje , nie zależnie od tego
                              > czy
                              > > akceptuje . Czego i Tobie życzę , to ma coś wspólnego z wolnością myśleni
                              > a i
                              > > tolerancją .
                              > > Przeczytaj sobie kilka swoich postów ,zobaczycz jak często zajmujecz się n
                              > ie
                              > > rozwinięciem tematu i dyskusją , ale krytyką innych userów .
                              > > Chyba nie chcesz żebym to ja robił publicznie , znaczy się analizował wybr
                              > ane
                              > > twoje posty .
                              > > Więc proszę Cię nie zajmuj się mną , postaraj się przyczynić do rzeczowego
                              >
                              > > rozwoju tego forum .
                              > > Kiedyś gdy mnie napadałeś napisałem Tobie , nie martw się Wędzonka o Alena
                              > , tak
                              > > jak ja pojawiłem się na tym forum ,tak znikne . A Ty będziesz mógł dalej g
                              > rać
                              > > role lokalnego matadora forum GW .
                              >
                              >
                              > Calkowicie sie nie zgodze z Twoja opinia , która jest nie zgodna z natura ludzk
                              > a .
                              >
                              >
                              > >
                              > > Czyż byś aż tak był niecierpliwy i mnie popędzał już do zniknięcia ??
                              >
                              > Pochlebiasz sobie! :)
                              >
                              >
                              > > Alen.
                              > >

Hi

Pozwole Tobie przypomieć , że Ty przyjacielu Wędzonka byłeś tym Userem który
                              stwierdził że moje posty są bardzo szkodliwe , dla tego moje IP Adres powinien
                              być dla serwera forum GW zablokowany .

Prowadziłeś ze mną walke , zamiast rzeczowo podłączyć się do tematu . Pomimo
                              tego ja nie uwarzam Ciebie za Usera z którym ne można by było wymienić poglądy ,
                              tak , wymienić poglądy . Nie walki z userami , a raczej z tematem który nas
                              nurtuje . Ja wyrażam swoje poglądy , i czytam innych poglądy akceptując je ,nie
                              zależnie od tego czy się z nimi zgadzam .
                              A jeśli się nie zgadzam , zastanawiam się co może być przyczyną że ten człowiek
                              tak myśli , chętnie poddając swoje poglądy pod rewizje , korygując je gdy znajde
                              błąd w moim myśleniu .

Nie dawno opisałem skąd się czasami różnice poglądów .To był przykład rzołmierzy
                              amerykańskich stacjonowanych w Angli . Jest jeszcze wiele innych byrdzo
                              interesujących przykładów.
                              Właśnie w tym duchu podchodze do każdego człowieka , czego Tobie bym życzył .
                              Jest to bowiem bardzo istotny element zrozumienia innych ludzi , ich problemów
                              itp . A nie narzucanie swojego JA .

Piszecz że pochlebiam sobie , wierz mi , nie mam tej potrzeby ,może kiedyś
                              będziesz inaczej myślał . Wtedy zrozumiesz Alena , że Alen będzie szczęśliwy gdy
                              będzie mógł Wędzonce pochlebić .

Alen.
                              • Gość: wędzonka Re: Do Wędzonki !!! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.07.02, 22:14

>
                                > Hi
                                >
                                > Pozwole Tobie przypomieć , że Ty przyjacielu Wędzonka byłeś tym Userem który
                                > stwierdził że moje posty są bardzo szkodliwe , dla tego moje IP Adres powinien
                                > być dla serwera forum GW zablokowany .

Duzo dam za linka klamczuszku! :)

>
                                > Prowadziłeś ze mną walke , zamiast rzeczowo podłączyć się do tematu . Pomimo
                                > tego ja nie uwarzam Ciebie za Usera z którym ne można by było wymienić poglądy ,
                                > tak , wymienić poglądy . Nie walki z userami , a raczej z tematem który nas
                                > nurtuje . Ja wyrażam swoje poglądy , i czytam innych poglądy akceptując je ,nie
                                > zależnie od tego czy się z nimi zgadzam .
                                > A jeśli się nie zgadzam , zastanawiam się co może być przyczyną że ten człowiek
                                > tak myśli , chętnie poddając swoje poglądy pod rewizje , korygując je gdy znajde
                                > błąd w moim myśleniu .
                                >
                                > Nie dawno opisałem skąd się czasami różnice poglądów .To był przykład rzołmierzy
                                > amerykańskich stacjonowanych w Angli . Jest jeszcze wiele innych byrdzo
                                > interesujących przykładów.
                                > Właśnie w tym duchu podchodze do każdego człowieka , czego Tobie bym życzył .
                                > Jest to bowiem bardzo istotny element zrozumienia innych ludzi , ich problemów
                                > itp . A nie narzucanie swojego JA .
                                >
                                > Piszecz że pochlebiam sobie , wierz mi , nie mam tej potrzeby ,może kiedyś
                                > będziesz inaczej myślał . Wtedy zrozumiesz Alena , że Alen będzie szczęśliwy gdy
                                > będzie mógł Wędzonce pochlebić .
                                >
                                > Alen.

Tak myslisz ??
                                Nie mam nic przeciwko temu zebys tak myslal, Twoja sprawa .
                                Ty rzeczywiscie chyba jestes aniolem ale aniolem struzem ,ciekawe czyjim ?
                                Jak kolwiek nie jest, zaczynasz przekraczac granice które nie prowadza do
                                niczego konstruktywnego .

• Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 09.07.02, 22:59

>
                                  > Tak myslisz ??
                                  > Nie mam nic przeciwko temu zebys tak myslal, Twoja sprawa .
                                  > Ty rzeczywiscie chyba jestes aniolem ale aniolem struzem ,ciekawe czyjim ?
                                  > Jak kolwiek nie jest, zaczynasz przekraczac granice które nie prowadza do
                                  > niczego konstruktywnego .

To jest Twoje odczucie , czy tak inni myślą ?
                                  Wątpie .

Widze że nauka nie idzie w las .
                                  A jeśli chcesz wiedzieć czyjim aniołem strużem jestem , chętnie Tobie odpowiem .
                                  Przede wrzystkm rozsądku i tych userów na których niektórzy starają się wyżywać
                                  pokazując swoje tz. głupie mądrości .

Nie dawno żaliłeś się na to że na tym forum można stracić nerwy , ale że taki
                                  trening jest dobry ,ponieważ przygotowuje dobrze do , jak to Ty napisałeś ,
                                  REALU .

Ja tego "realu" nie tworze , ja żyje w innym " realu" . I właśnie ten
                                  polski "real" jest dla mnie nie ludzki . Może nie świadomie , ale Ty tworzysz
                                  ten "real" .
                                  Ja widze przyczyny tego polskiego " realu " , ponieważ znam przyczyny i
                                  mechanizmy mojego austrijackiego "realu" .

Chciałbym mocno żeby polski " real " był bardziej ludzkim "realem" . Nie stety
                                  samo to nie przyjdzie ,nad tym trzeba popracować .

Alen.
                                  • Gość: wędzonka Re: Do Wędzonki !!! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 10.07.02, 07:57

>
                                    > Widze że nauka nie idzie w las .
                                    > A jeśli chcesz wiedzieć czyjim aniołem strużem jestem , chętnie Tobie odpowiem .
                                    > Przede wrzystkm rozsądku i tych userów na których niektórzy starają się wyżywać
                                    > pokazując swoje tz. głupie mądrości .
                                    >
                                    > Nie dawno żaliłeś się na to że na tym forum można stracić nerwy , ale że taki
                                    > trening jest dobry ,ponieważ przygotowuje dobrze do , jak to Ty napisałeś ,
                                    > REALU .
                                    >
                                    > Ja tego "realu" nie tworze , ja żyje w innym " realu" . I właśnie ten
                                    > polski "real" jest dla mnie nie ludzki . Może nie świadomie , ale Ty tworzysz
                                    > ten "real" .
                                    > Ja widze przyczyny tego polskiego " realu " , ponieważ znam przyczyny i
                                    > mechanizmy mojego austrijackiego "realu" .
                                    >
                                    > Chciałbym mocno żeby polski " real " był bardziej ludzkim "realem" . Nie stety
                                    > samo to nie przyjdzie ,nad tym trzeba popracować .
                                    >

Jest to nie piewrzy raz , tak ze przestan silic sie na nie rzeczowe
                                    wykrzywianie prawdy. Rozumie teraz ze reprezentujesz frakcje która ma problemy z
                                    rzeczywistoscia i dlatego szuka pomocy w niedorzecznosci.
                                    Gratuluje !!

> Alen.

• Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 10.07.02, 10:09
                                      Trafiłeś w dziesiątke , mam problemy z rzeczywistością ,polską
                                      rzeczywistością . I zawsze będe miał ten problem , bo nigdy nie pogodze się z
                                      tym że w mojej ojczyźnie jest naród tak zniewalany ,tak oszukiwany .
                                      Okłamuje się młodzież rozbudzając im apetyty i tym samym drwiąc z ich
                                      przyszłości . Redukuje się potrzeby społeczeństwa do zaspokojenia potrzeb
                                      biologicznych . Robi się wrzystko żeby słowo Polska ,oznaczało w świecie
                                      nieudolniść , chaos , brak organizacji , złodzieje samochodów ,
                                      sprzedawczyki ,jednym słowem to co jeden z dyktatorów powiedzieł " Polska jest
                                      narodem który nie zasłużył na włsne państwo , nie unmie bowiem obchodzić się z
                                      własną substancją społeczną " .

Z tym nigdy się nie zgodze , ponieważ znam dobrze nie tylko polską historie i
                                      kulture znam dobrze nie tyko polsą dusze . Mając skale porównawczą , Polska
                                      jako nacja nie stoji wcale źle , wprost przeciwnie nawet lepiej .
                                      Dlatego będe miał problemy z polską rzeczywistością , a Ty Wędzonka nie musicz
                                      mnie oświecać ,za blade jest Twoje światło i nie służy ono moim zdaniem dobrej
                                      sprawie .

Ponieważ jesteś niepoprawny chłopczyk ,chłopszyk który chce coś osągnąć nie
                                      swoim wkładem w tematyke . Bo widocznie nie wiele ma do zaproponowania od
                                      siebie dla innych . Lecz Twoje osiągnięcia są głównie czepiania się innych i
                                      zajmowania się innymi zamiast rzeczowo podejść do tematu .
                                      Dlatego też nie mam zamiaru tracić czasu na dalszą dyskusje z tobą i wpisuje
                                      Ciebie na liste pasożytów forum , a tym samym uznaje za niezdolnego do
                                      prowadzenia dyskusji .Możesz pisać ile chcesz i co chcesz , od Alena nie
                                      otrzymasz już odpowiedzi .

Musisz jednak wiedzieć że mój oddech będziesz jeszcze odczuwał , biedny
                                      realisto . Powodem tego nie będziesz Ty , ale moja Ojczyzna . Słowo te dla
                                      emigranta jest znacznie więsej niż słowem , może być celem i romantyką życia .
                                      żyjąc w Polsce nie rozumiełem słów niektórych poetów piszących o Ojczyźnie jak
                                      o matce . Teraz wiem , dokładnie wiem co mieli na myśli .

To jest miejsce na ziemi gdzie się człowiek urodził , wychował . Gdzie w tej
                                      ziemi leża jego przodkowie ,gdzie sam chciałby żyć ,pracować, mieć dzieci ,
                                      patrzyć jak one dorastają , mieć wnuki , cieszyć się z życia i chcieć tam
                                      umrzeć .

Mi została ta Ojczyzna wydorta fizycznie ,ale tylko fizycznie ,we mnie ona
                                      żyje . Jednak należe do ludzi zranionych i wiem co to jest , ta rana nigdy się
                                      nie zagoji .
                                      Dlatego tworzenie w Polsce takiej rzeczywistości która produkuje emigrantów
                                      jest dla mnie , w obecnej polsce nie do pojęcia .
                                      Tak wiele ludzi chce opuścić kraj , szczególnie młodych .
                                      Ach , można by pisać ,pisać i pisać .

Alen.
                                  • l.vader Re: Do Wędzonki !!! 10.07.02, 10:19
                                    > Widze że nauka nie idzie w las .
                                    > A jeśli chcesz wiedzieć czyjim aniołem strużem jestem , chętnie Tobie odpowiem.
                                    > Przede wrzystkm rozsądku i tych userów na których niektórzy starają się wyżywać
                                    > pokazując swoje tz. głupie mądrości.

No proszę kolega alen został samozwańczym strażnikiem rozsądku i wszelkich
                                    mądrości, żałosne !!!
                                    Jak ty człowieku możesz pisać o tolerancji, a sam czyjeś wypowiedzi uważasz za
                                    "głupie mądrości".
                                    Z przykrością muszę stwierdzić, że jesteś takim samym małym człowieczkiem jak
                                    polishAM, we własnym przekonaniu jesteś źródłem wszelkich zacnych cnot, a inni
                                    którzy się z tobą nie zgadzają są albo tendencyjni albo "mądrzy inaczej" !!!
                                    Niech Moc będzie z Wędzonką (bo on przynajmniej zachowuje zdrowy rozsądek).
                                    • Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 10.07.02, 19:53
                                      l.vader napisał(a):

> No proszę kolega alen został samozwańczym strażnikiem rozsądku i wszelkich
                                      > mądrości, żałosne !!!

A Ty czyim strażnikien jesteś ?
                                      Polskiej racji stanu , napewno nie . A więc czyim . Przez takich strażników jak
                                      Ty Polska gospodarka jest rozkradziona , polski naród zepchnięty na margines
                                      europy , bez atutów do negocjacji . Wszystkie kraje kandydackie do EU
                                      wyprzedziły Polske . Właśnie takim strażniką jak Ty krórych jest więcej na ciele
                                      narodu , Polska młodzież czeka żeby opuścić ten kraj . O to chyba chodziło .
                                      Słowo Ojczyzna kojarzy im się z niczym dobrym na przyszłość .

> Jak ty człowieku możesz pisać o tolerancji, a sam czyjeś wypowiedzi uważasz za
                                      > "głupie mądrości".

Takich nauczycieli , którzy lansują w polskim narodzie "głupie mądrości" jest
                                      więcej . Naród padł ofiarą takich populizmów jak "Strategie dla Polski " czy
                                      robienie Japoni z Polski (Wałęsa) . Za każdym razem obiecywano złote góry , a
                                      klasa średnia ubożała i ubożała . Lepiej nie wówić o emerytach i rencistach .

A Ty wiesz co to jest tolerancja ?
                                      Dla Ciebie być może do tolerancji należy niszczenie polskiej nacji , a nacja
                                      według Ciebie ma być tolerancyjna i się przyglądać .
                                      Plujesz kolego w oczy i mówisz że deszcz pada . To jest Twoja tolerancja .
                                      Tolerancja nie oznacza tolerowanie oszustów i złodzieji .

Tolerancja to akceptacja człowieka takim jakim on jest , z jego
                                      słabościami ,ułomnościami niezależnie od jego przekonań politycznch czy
                                      religijnych .
                                      A nie z jego strategią nienawiści do innych nacji , czy oszustw w ściśle
                                      określonym celu .

> Z przykrością muszę stwierdzić, że jesteś takim samym małym człowieczkiem jak
                                      > polishAM,

Zawsze byłem mały i nigdy nie miałem aspizacji być większym niż jestem .
                                      Natomiast Ty jesteś wielki , a może chcesz nim być , dlatego masz wielkie
                                      plany , dla wielkich popleczników .

Czyż byś odgrywał tu role cenzora , kontrolera ? Jeśli nie ,to dlaczego
                                      wkładasz mnie z polishAM do jednej szuflady ? Pozwól że ja się sam
                                      zdefiniuje , co już miało miejsce . Możesz sobie przeczytać . Ty jednak
                                      spełniasz tu role sprzątaczki , wszyskkich co Ci nie pasują wkładasz do jednego
                                      kubła i udajesz oświeconego , toleracyjnego i wielkiego .
                                      No cóż , każdy robi co potrafi .

> we własnym przekonaniu jesteś źródłem wszelkich zacnych cnot, a inni
                                      > którzy się z tobą nie zgadzają są albo tendencyjni albo "mądrzy inaczej" !!!

We własnym przekonaniu jestem przeciętnym , o czym już pisałem .Nie jestem
                                      również źródłem wszelkich cnot ale kożystam chętnie ze źródeł i autorytetów ,na
                                      czym bazuje moja logika .

Nie ma ludzi "mądrych inaczej" , są ludzie krórzy mają większe lub miejsze
                                      predyspozycje , większe lub miejsze doświadszenie . Dopiero wtedy w zależnożci
                                      od liczby połączeń neuronowych w mózgu , zaczyna się proces kojarzenia
                                      doświadczeń ,wiedzy w logiczną całość .

Zawsz podkreślałem że nie przeszkadza mi to gdy ktoś inaszej myśli i nie
                                      oczekuje zgodności z moimi poglądami . A nawet pisałem że moje poglądy podlegają
                                      korekturz , bo jestem zdania że są ludzie mający większe doświadczenie w życiu
                                      jak ja , a więc od nich mogę się coś nauczyć .

Jednak gdy Wędzonka pisze że nie wie dlaczego polskie drogi są tak fatalne i w
                                      niedługin czasie po ich zbudowaniu już się rzsypują .
                                      Czuka rozwiązań tego problemu w internecie , no to przepraszam , więcej nic nie
                                      powiem . Tu widze zbyt wielką przepaść . Kopletny brak rozeznania i doświadczeń .

> Niech Moc będzie z Wędzonką (bo on przynajmniej zachowuje zdrowy rozsądek).

To jemu rzeczywiście się przyda jak i może troche więcej rozsądku niż ma .

To że Tobie ,Wędzonce i Pafik-owi nie pasują Alena światopogląd , to nie do się
                                      ukryć ,jak również chęć Wasza upaprania Alena błotem jest wielka .
                                      Takie jest tu Wasze prawo na forum , dlatego żysze Wam dużo szczęścia w swoich
                                      poczynaniach .Co trzy głowy to nie jedna.

Alen.
                                      • Gość: Pafik Re: Do Wędzonki !!! IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 11.07.02, 17:28

> To że Tobie ,Wędzonce i Pafik-owi nie pasują Alena światopogląd , to nie do się
                                        >
                                        > ukryć ,jak również chęć Wasza upaprania Alena błotem jest wielka .

Biedny Alen! Ten niedobry Pafik zadaje zbyt trudne pytania, ktore packaja Alena
                                        jak bloto! Na szczescie Alen leje tyle wody, ze bloto mu niestraszne :)
                      • Gość: Pafik Re: Do Wędzonki !!! IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 10.07.02, 17:13

> Sprawa z Pafikiem to temat Jedwabne , jasno się wyraziłem opierając przykładami
                        >
                        > z histori . Nie będe dyskutował z Pafikiem na temat Jedwabny , ponieważ jastem
                        > zdania że został ten temat wyczerpany , a Pafik ocenia wydarzenia które miały
                        > wtedy miejsce , nie wchodząc w realia tamtych lat ale z perspektywy dziśejszego
                        >
                        > czasu . Co prowadzi siłą rzeczy do deformacji tych zdarzeń .

Czy potrafisz odpowiedziec na pytanie, ktore z pytan tego postu:
                        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=72&wid=17152&aid=2254968
                        jest ocenianiem, a szczegolnosci ocenianiem bez wchodzenia w realia tamtych lat?
                        • wedzonka Re: Do Wędzonki !!! 11.07.02, 08:40
                          Gość portalu: Pafik napisał(a):

>
                          > > Sprawa z Pafikiem to temat Jedwabne , jasno się wyraziłem opierając
                          > > przykładami z histori . Nie będe dyskutował z Pafikiem na temat Jedwabny ,
                          > > ponieważ jastem zdania że został ten temat wyczerpany , a Pafik ocenia
                          > > wydarzenia które miały wtedy miejsce , nie wchodząc w realia tamtych lat ale
                          > > z perspektywy dziśejszego czasu . Co prowadzi siłą rzeczy do deformacji tych
                          > > zdarzeń .
                          >
                          > Czy potrafisz odpowiedziec na pytanie, ktore z pytan tego postu:
                          > www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=72&wid=17152&aid=2254968
                          > jest ocenianiem, a szczegolnosci ocenianiem bez wchodzenia w realia tamtych lat?

Alen powiedzial ze temat zostal wyczerpany, a wiec w koncu przyznal ze nie
                          potrafi przytoczyc faktow na ktorych opieral swe wywody. Nawet szkoda ze to co
                          mowil okazalo sie tak zupelnie zmyslone...
                          Ale co ciekawe: powazny czlowiek, taki jak Alen, nie staralby sie tak gorliwie
                          zacierac prawdy historycznej o morderstwie gdyby nie mial bardzo waznych powodow.
                          Kto tam wie co sie czasem kryje w czelusciach rodzinnych wspomnien...

• Gość: Alen Re: Do Wędzonki !!! IP: *.i-one.at 11.07.02, 10:57
                            wedzonka napisał(a):

> Alen powiedzial ze temat zostal wyczerpany, a wiec w koncu przyznal ze nie
                            > potrafi przytoczyc faktow na ktorych opieral swe wywody.

Dla Alena został ten temat wyczerpany , szczególnie gdy Alen po zapoznaniu się z
                            zeznaniami naocznych świadków , z których jednoznacznie wynikło że znajdowały
                            się tam elenenty przynusu bezpośredniego ze strony niemieckiej, na polską
                            ludność cywilną .

Sprawa Jedwabnego ma również podłoże polikyczno-gospodarcze , dlatego tak
                            chętnie była z finalizowana przez Kwaśniewskiego .
                            Wczoraj było głośno w austrijackich madiach na temat Jedwabnego i
                            odpowiedzialności za tą zbrodnie .

> Nawet szkoda ze to co mowil okazalo sie tak zupelnie zmyslone...
                            > Ale co ciekawe: powazny czlowiek, taki jak Alen,

Alen sam siebie , nie uważa sie za poważnego . Ale za zwykłego przeciętnego ,
                            który przekroczył granice wiecznogo głodu informacyjnego .
                            Dla którego nic nie jest tak interesujące jak rzeczywistość . Aby tą
                            rzeczywistość zrozumieć trzeby znać i zrozumieć przeszłość . Nie różne jej
                            interpretacje historyczne które są wypadkową dzisiejszych realiów polityczno-
                            gospodarczych . Ale przyczyn faktycznch tej zbrodni.

W innym przypadku , stowując naciski polityczne dojdziemy być może za
                            kilkadziesiąt lat , że tak naprawde to Polska jest winna II wojnie światowsj .

Tak ,takie chore teorie już słyszałem . Które mówiły że Polska stała się
                            zapleczem ekspansji żydowskiej na europe . Dlatego Hitler musiał coś
                            przedsięwziąść żeby ratować europe .

> nie staralby sie tak gorliwie zacierac prawdy historycznej o morderstwie gdyby
                            > nie mial bardzo waznych powodow.
                            > Kto tam wie co sie czasem kryje w czelusciach rodzinnych wspomnien...

Jak widać nie posuniesz się przed niczym żeby dobrać się do mojej skóry . Ty sam
                            chyba nie wierzysz w to co napisałeś ,ale nie to jest oczywiście dla Ciebie
                            najważniejsze . Masz inny cel , cel Twój jest Alen , i do tego każdy środek jest
                            dozwolony . Tak robili komuniści , taki duch prześladuje Ciebie .

Co do moich czeluści rodzinnych.
                            Wspomiałem już że mój Ojcie jako rzołnierz AK , walczył o wolną Polske . Swoje
                            najleprze lata spędził w lasach na południowym-wschodzie Polski .
                            Po wojnie musiał się długo ukrywać . Mojej matki rodzice , choć nie byli żydami
                            zgineli w Oświęcimiu . A ona jako sierota zastała zabrana i wysłana na roboty do
                            Niemiec . O czym już także pisałem .

To są moje czeluścia , jak to Ty napisałeś " czelusciach rodzinnych
                            wspomnien... " . I z nich jestem dumny , mój ojciec poszedł na ochotnika do
                            partyzantki i nie było w mojego rodzinie żadnych zdrajców Polskości .
                            Nawet we śnie .
                            >

Tak chętnie Wędzonka chciał by we mnie widzieć obrońce zbrodniarzy , że nie jest
                            w stanie lugicznie myśleć .
                            Coś mi się wydaje że postów Usera Wędzonki nie będe już nawet otwierał ,
                            poprostu szkoda mi czasu na zaśmiesanie mojej głowy chwastami z histori .

Alen.

• Gość: zwako Re: Do A !!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.07.02, 11:31
                              Pamietasz Kornela Morawieckiego?
                              • Gość: Alen Re: Do A !!! IP: *.i-one.at 11.07.02, 11:45
                                Gość portalu: zwako napisał(a):

> Pamietasz Kornela Morawieckiego?

Jeśli to pytanie jest do mnie skierowane , to nie pamiętam Kornela Morawieckiego.

Alen.

• Gość: Kuc Re: Do Alena. IP: *.koof.com.pl 05.07.02, 20:25
      Alen na prezydenta Wroclawia-popieram

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=2363103&aid=2389074
      • Gość: lord Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.02, 23:28
        Odjebaj sie od Alana vader !!!!!!!!
        pozdro Lord Syf !!!!!!!!
        • Gość: asd Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.02, 00:38
          Gość portalu: lord napisał(a):

> Odjebaj sie od Alana vader !!!!!!!!
          > pozdro Lord Syf !!!!!!!!

co? kolejny miłosnik gejów?

• Gość: l.syf Re:asd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.02, 21:22
            Gość portalu: asd napisał(a):

> Gość portalu: lord napisał(a):
            >
            > > Odjebaj sie od Alana vader !!!!!!!!
            > > pozdro Lord Syf !!!!!!!!
            >
            > co? kolejny miłosnik gejów?
            > idź obciagnąć waldkowi s. albo olowi ty zakompleksiony kryptogeju. wmawiaszz
            wszystkim ze sa pedalami zebys nie czuł sie samotny ?
            • waldek.s Re:asd 07.07.02, 22:50
              Gość portalu: l.syf napisał(a):

> Gość portalu: asd napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: lord napisał(a):
              > >
              > > > Odjebaj sie od Alana vader !!!!!!!!
              > > > pozdro Lord Syf !!!!!!!!
              > >
              > > co? kolejny miłosnik gejów?
              > > idź obciagnąć waldkowi s. albo olowi ty zakompleksiony kryptogeju. wmawias
              > zz
              > wszystkim ze sa pedalami zebys nie czuł sie samotny ?

wszyscy możecie mi obciagnąć pajace!

• Gość: asd Re:asd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:26
              Gość portalu: l.syf napisał(a):

> Gość portalu: asd napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: lord napisał(a):
              > >
              > > > Odjebaj sie od Alana vader !!!!!!!!
              > > > pozdro Lord Syf !!!!!!!!
              > >
              > > co? kolejny miłosnik gejów?
              > > idź obciagnąć waldkowi s. albo olowi ty zakompleksiony kryptogeju. wmawias
              > zz
              > wszystkim ze sa pedalami zebys nie czuł sie samotny ?

o forumowy gej dal glos! leszczu pedalski jeszcze nie trafilo do tego twojego
              mozgu wielkosci glowki od szpilki ze zwalczamy na forum takie pedalskie nasienia
              jak ty? juz kilku unieszkodliwilismy, nie szczekaja na tym forum jak to czynili
              kiedys! zwalczymy was cioty do ostatniej sztuki!
          • Gość: asd Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:23

> Gość portalu: lord napisał(a):
            >
            > > Odjebaj sie od Alana vader !!!!!!!!
            > > pozdro Lord Syf !!!!!!!!
            >
            > co? kolejny miłosnik gejów?

leszczu co brak ci nickow ze sie pode mnie podszywasz cioto jebana? paluj sie
            malolacie i dalej pij murzynska sperme hekto litrami!
            >
            • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 11.07.02, 05:57

> leszczu co brak ci nickow ze sie pode mnie podszywasz cioto jebana? paluj sie
              > malolacie i dalej pij murzynska sperme hekto litrami!

Hi

Z takich prymitywów jak Ty rekrutują się też moi przeciwnicy .
              Z wtulonym ogonem , mrugasz okiem do swojej chorej psychiki , Ty chyba jesteś
              damskim bokserem .

Współczuje Twojej kobiecie , jeśli wogóle będziesz ją kiedykolwiek miał.
              Zanudziła by się przy Tobie , zaczoł byś ją bić , nie wiedząc dla czego .
              A gdy byś miał dzieci , nie wykluczone że widział byś w nich obiekt do wyżycia
              się swojej chorej seksualności .

Gdybyś stanoł przed Alenem twarzą w twarz , nie wydbył byś powietrza ze swojej
              buźki , bohaterze .

Alen.

• Gość: Dr Jekyl Re: Do Alena. IP: *.dtvk.tpnet.pl 09.07.02, 20:52
      Krótko: Alen TRZYMAJ SIĘ!!! Pzdr.
      • wyrwikutas Re: Do Alena. 09.07.02, 23:23
        Gość portalu: Dr Jekyl napisał(a):

> Krótko: Alen TRZYMAJ SIĘ!!! Pzdr.

Tak jest. I nie przejmuj sie popaprańcami w stylu asd czy waldek.s
        • Gość: asd Re: Do Alena. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 05:27
          wyrwikutas napisał(a):

> Gość portalu: Dr Jekyl napisał(a):
          >
          > > Krótko: Alen TRZYMAJ SIĘ!!! Pzdr.
          >
          > Tak jest. I nie przejmuj sie popaprańcami w stylu asd czy waldek.s

slyszalem ze ze swoim nickiem robisz malolacie kariere w gimnazjum, obciagasz
          wszystkim, nawet palaczowi z kotlowni.
          • Gość: Alen Re: Do Alena. IP: *.i-one.at 11.07.02, 06:17

> wyrwikutas napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Dr Jekyl napisał(a):
            > >
            > > > Krótko: Alen TRZYMAJ SIĘ!!! Pzdr.
            > >
            > > Tak jest. I nie przejmuj sie popaprańcami w stylu asd czy waldek.s
            >
            > slyszalem ze ze swoim nickiem robisz malolacie kariere w gimnazjum, obciagasz
            > wszystkim, nawet palaczowi z kotlowni.

Hi

No cóż , moje poglądy na homoseksualizm , wyrażone tu na forum , przyczyniły się
            nie pierwszy raz do nienawiści w stosunku do mojej osoby .
            Nie pierwszy raz walczyłem z poglądami niektórych homoseksualistów ,i to z
            bardzo dobrym skudkiem , i nie tylko na polskim forum .
            Zdefiniowałem przy pomocy wielkich mistrzów psychoanalizy , zjawisko
            homoseksualizmu . Które w żadnym wypadku nie jest ani inną formą seksualizmu
            człowieka ani nie można je zaliczyć do wolności seksualnych .

Rozumie dla tego stosunek niektórych userów , do moich innych poglądów .
            To się nazywa szukanie odwetu .

Alen.
            • Gość: Alen Alena stosunek do homo IP: *.i-one.at 11.07.02, 07:03
              Hi

Uzupełniając kwestie nie normalnego się zachowania niektórych userów i
              homoseksualizmu .

Dnia 28-06-2002 w temacie " to forum " i podtemacie " Tolerancja i
              homoseksualizm " dobyła się dyskusja , gdzie jasno wyraziłem swoje poglądy na
              kwestie homoseksualizmu .
              User " asd " jest również tam obecny , jego obecność ogranicza się do dwuch
              chorych postów w stylu "asd" .

Zakładając że procent liczby homoseksualistów w społeczeństwie jest około taki
              sam jak procent liczby homoseksualistów na forum , muszę się do czasu do czasu
              liczyć z norwowymi reakcjami niektórych Userów .

Prosze tylko nie wyciągać fałszywych wniosków , chodzi mi tu o twierdzenie że
              kto niezgadza się z Alenem , jest homo . Nie jest tak .
              Chdzi mi tu tylko o to że w tej części Userów którzy nie akceptują Alena ,
              znajduje się część która może wynikać i ich skłonności seksualnych .
              Z czym już miałem styszność na innym forum .

Alen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka