roberto65 08.09.01, 14:26 Ponieważ miałem wielkie problemy z wysłaniem postów na serwer, dlatego jeszcze raz: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lili Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 14:27 roberto65 napisał(a): > Ponieważ miałem wielkie problemy z wysłaniem postów na serwer, dlatego jeszcze > raz: ...się nie udało :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 14:31 Roberto, udało się wysłać odpowiedź dopiero po skróceniu tytułu postu! Przypuszczam, że chcesz wysłac coś baardzo długiego. Spróbuj to pokawałkować i tak w częściach wysylać Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:38 Faktycznie, post mój jest bardzo długi - 3 bite strony ... Spróbuję każdą inwestycję opisać w jednym poście... Niestety nie ma innego wyjścia... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:41 A wiec po kolei, na początek inwestycje, które są na ukończeniu, czyli, ze zakończą się jeszcze w tym roku, lub na pocżątku 2002 : 1. WRATISLAVIA CENTER - kwartał; Św Mikołaja/Kiełbaśnicza/Ruska - Hotel niemieckiej sieci DORINT - pierwszy w polsce, standart **** (202 pokoje), centrum biurowe o pow 5600 m2, galeria sklepów w pasażach na parterze, parking podziemny na ponad 300 aut (wartosć inwestycji około 36 mln DM - bez wyposażenia) ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:43 Hurrrrrra post wreszcie poszedł na forum.............. 2. WRATISLAVIA TOWER - Św Antoniego/Kazimierza Wlk - centrum kinowo-biurowo-rozrywkowe, multikino 9 salowe na ponad 2700 widzów, biura, bank, klub muzyczny, parking podziemny na ponad 22o aut (wartość inwestycji - około 28-30 mln DM) ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:46 3. CENTRUM HANDLOWO - BIUROWO - PARKINGOWE - Pl Rozjezdny (k/Zielińskiego) - wielkie centrum z domem handlowym, sklepami, pow biurowymi i małym ** hotelem, łącznie 33.500 m2 pow użytkowej plus parking wielopoziomowy na około 420 aut. (wartość szacunkowa ok 25 mln DM) ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:48 4. ZOJAN CENTER - ul Legnicka (obok d. Zakładów Mięsnych) - biurowiec klasy A o pow biur około 10.600 m2, wielki salon samochodowy na parterze, bank, na 6 piętrze restauracja z widokiem na okolice, biurowiec o bardzo orginalnej architekturze - wielki przeszklony walec od str d. Zakł Mięsnych (wartość szacunklowa około 12-13 mln DM) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:50 5. HOTEL RADISSON ACCADEMIA - ul Purkiniego (vis a vie Panoramy RACŁAWICKIEJ, obok ASP) - Hotel **** (192 pokoje), budynek o architekturze nawiązującej do budynku jaki stał w tym miejscu przed 1945 rokiem, pod hotelem spory parking podziemny. ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:52 6. BIUROWIEC FUNDACJI KRZYŻOWA - ul K. Wielkiego (tuż obok kościoła ewangelicko-augsburskiego) - mały biurowiec z hotelem dla gości fundacji, łącznie o pow 2200 m2 i małym parkingiem podziemnym. Ciekawe, całościowe przeszklenie o ciemnym kolorze. ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 11:07 ciekawe kolory ? totalny shit - mialy byc 2 jednakowe biurowce - jednakowy kolor tak by to sie jakos "komponowalo" z kosciolem (nawet ciekawy pomysl) a tu wybudowali klocek, ktory ni przypiol ni przyatal do tamtego miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 12:50 Gość portalu: wroclawi napisał(a): > ciekawe kolory ? > > totalny shit - mialy byc 2 jednakowe biurowce - jednakowy kolor > tak by to sie jakos "komponowalo" z kosciolem (nawet ciekawy pomysl) > a tu wybudowali klocek, ktory ni przypiol ni przyatal do tamtego miejsca Wrocławi, jak o jednakowym kolorze nic nie pisałem, a co do 2 jednakowych biurowców, (tzn jeszcze drugiego, mającego stanąć dokładnie po drugiej stronie tego kościołu), to takie były założenia architekta, projektującego ten biurowiec "Fundacji Krzyżowa", ale jak wiesz , ta druga działka, pod ewentualny drugi, taki sam, lub bardzo podobny biurowiec nie należy do Fundacji i nie wiadomo dokładnie co i kiedy tam jeszcze powstanie. Mam nadzieję, że przyszły włąsciciel i inwestor, który będzie tam chciał coś postawić, postawi identyczny biurowiec, jka ten Fundacji Krzyżowa i cały zespół będzie jako tako wyglądął razem z kościołem w środku... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:54 7. BIUROWIEC FINANCAL INVEST GROUP - skrzyż Szewskiej i Wita Stwosza - biurowiec z bankiem, studiami fitnes,, łacznie o pow 4700 m2 plus luksusowe apartamenty na ostatnich piętrach. Pod biurowcem niewielki parking podziemny (wartość inwestycji około 11-12 mln DM) ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:57 8. BIUROWIEC EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU LEASINGOWEGO - CENTRUM "ORLĄT" - PL Orląt Lwowskich. - biurowiec klasy A , 12 KONDYGNACYJNY O ŁACZNEJ POWIERZCHNI 17.200 m2 - biura i siedziby: EFL, Towarzystwa Ubezpieczeniowego Europa i kilkunastu portali internetowych należacych do EFL. ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 14:59 9. BIUROWIEC ZUS-u - ul Litomska (Szczepin) - biurowiec o łącznej pow biurowej 5000 m2 10. CENTRUM BIUROWE DEVKO STRZEGOMSKA - Strzegomska (teren d. Pafawagu) - jedno z najbardziej orginalnych centrów biurowych w Polsce - skąłda się z kilkunastu mąłych, niskich biurowców, całkowicie zatopionych w zieleni, każdy biurowiec to osobna firma, łacznie w 1 etapie inwestycji, która dobiega wąłśnie końca powstało 8200 m2 biur. ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 15:01 11. CENTRUM SPORTOWO-REKREACYJNE DEVKO NOWY DWÓR - ul Rogowska (obok pętli autobusowej Nowy Dwór) - centrum rekreacyjno sportowe, na które skąłdają sie 2 kryte baseny, małą hala sportowa, siłownie i studio fitnes. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 15:03 Pewnie pominąłem kilka inwestycji, ale z tych większych i ciekawszych, które są właśnie na ukończeniu, opisąłem chyba wszystkie najistotniejsze. Żeby ten wątek nie był zbyt "napakowany" postami, dlatego też dla listy inwestycji które są przewidziane do realizacji w przyszłym 2002 roku, założę na naszym forum za chwilkę osobny wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 08.09.01, 16:52 Jak sobie jeszcze jakąś inwestycję (z większych ) przypomnę, to będę dodawał do te listy... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 01:50 W niedzielę przedstawię Wam listę inwestycji wrocławskich planowanych na koniec 2002 i 2003 rok... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 02:11 Zapomniałem dodać do listy realizowanych inwestycji ten hotel u zbiegu Św Mikołaja i Rzeżniczej vis a vie Wratislavia Center , który powstaje od ponad miesiąca na tej małej narożnej działce. Będzie to dość orginalny hotelik o ciekawej i nieco może kontrowersyjnej architekturze... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 16:30 Spacerujac sobie wczoraj wieczorem z małżonką po Ostrowie Tumskim zapomniałem przecież, że właśnie na naszym pięknym Ostrowie dobiega po woli do końca jedna z ciekawszych i wartościowszych inwestycji w naszym mieście, a mianowicie budowa kompleksu DOMU PIELGRZYMA IM JANA PAWŁA II przy ul Kanoniej/Św Idziego, tuż obok Ogrodu Botanicznego. Ten kompleks to znakomite moim zdaniem uzupełnienie zniszczonej podczas Festung Breslau w 1945 roku gęstej zabudowy Ostrowa Tumskiego. Kompleks DOMU PIELGRZYMA jest naprawdę imponujący jak na Ostrów Tumski. Powierzchnia kompleksu jest też spora, na pewno znajdzie się w tym kompleksie hotel dla pielgrzymów, widać wyrażnie w środkowej części duży, obszerny hol, atrium. Ten kompleks zapewnie nie ma piwnic, bo wody gruntowe na Ostrowie Tumskim są bardzo wysokie (wiadomo, jak to na wyspie)... Jak widzicie, moja lista inwestycji jest nie pełna i w miarę jak sobie coś przypomnę (albo jak Wy mi o jakiejś inwestycji przypomnicie), to będę je dodawał w tym i dwóch pozostałych wątkach o wrocławskich inwestycjach (2002 r i na 2003 r) Pozdrawiam wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 16:32 I chciałbym bardzo WAS WSZYSTKICH PRZEPROSIĆ, ŻE KAŻDĄ INWESTYCJĘ Z LISTY OPISUJĘ W OSOBNYM POŚCIE, ALE KIEDY NA SAMYM POCZĄTKU PRÓBOWAŁEM wysłać na forum pełną listę inwestycji, to serwer nie chciał tego umieścić na forum (post był za długi)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU IP: 195.205.108.* 09.09.01, 16:37 Czy wiesz może co jest budowane na Sienkiewicza zaraz za placem Bema? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 19:30 Sigma zaraz za Pl Bema po prawej stronie budowane jest HERBARIUM UNIWERSYTETU WROCŁAWSKIEGO (przechowywane tam będą unikatowe zbiory uniwersyeteu (min nie występujące już od wielu lat gatunki różnych roślin (zasuszone))... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 09.09.01, 19:28 roberto65 napisał(a): > A wiec po kolei, na początek inwestycje, które są na ukończeniu, czyli, ze > zakończą się jeszcze w tym roku, lub na pocżątku 2002 : > > 1. WRATISLAVIA CENTER - kwartał; Św Mikołaja/Kiełbaśnicza/Ruska > - Hotel niemieckiej sieci DORINT - pierwszy w polsce, standart **** (202 > pokoje), centrum biurowe o pow 5600 m2, galeria sklepów w pasażach na parterze, > > parking podziemny na ponad 300 aut (wartosć inwestycji około 36 mln DM - bez > wyposażenia) > > > ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>> > 2>>>>>>>>>> Wartość tej inwestycji szacowałem na podstawie cen i danych z 2000 roku i do tego bez wyposażenia, a tu okazuje się, że całą inwestycja dużo przewyższyła podaną prze ze mnie wcześniej kwotę około 36 mln DM i wyniosła ostatecznie ponad 55 mln DM (z wyposażeniem)... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 12.09.01, 19:17 Kolejna inwestytcja, która już trwa w naszym mieście, a która zakończy się w przyszłym roku -: BIUROWIEC WTL (Wrocławskiego Towarzystwa Leasingowego) ul Armii Krajowej (obwodnica śródmiejska, obok WKTS-u (Os Gaj) -biurowiec 5-6 kondygnacyjny z parkingiem, pow biur niewielka - ok 2200 m2, ale za to o dobrym standardzie. Architektura biurowca jest dość ciekawa, nie jest to może cudo architektoniczne, ale moim zdaniem bardzo dobrze wpisze się w pobliską okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 12.09.01, 19:24 budynek bedzie mial elementy... DREWNIANE !!! niezle... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU 12.09.01, 21:08 ...ale widziałeś Wroćławi na wizualizacji biurowca WTl jak łądnie będą się komponować z całością te niewielkie elementy drewniane. Dość orginalne nieprawdaż Wrocławi ? Na marginesie, widziałem pierwotny projekt tego biurowca WTL, był znacznie gorszy moim zdaniem od aktualnego projektu... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś