Dodaj do ulubionych

W Kątach Wrocławskich obawiają się kibiców Śląska

IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:42
Niezła biesiada się szykowała,pewnie znowu mielibyśmy występ jakiejś ponurej
kapeli w stylu "wrocławianie" i trzeba byłoby przyjść z zatyczkami do uszów.
Obserwuj wątek
    • Gość: VVV Re: W Kątach Wrocławskich obawiają się kibiców Śl IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.05.05, 22:50
      troche brzmi to jak grozba to co powiedzial prezes Motobi, tylko nie wiem do
      kogo skierowana bo napewno nie do fanow Śląska, jestem przekonany o tym ze
      spokoju nie bedzie jesli tylko ktorys z fanow Śląska nie zostatnie wpuszczony,
      wiec jedna rada na sam poczatek - wpuscic wszystkich kibicow z Wroclawia to
      moze nie zagwarantuje spokoju ale stworzy taka szanse
    • Gość: Wrocek Białek najpierw się puszy a teraz sra w gacie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 23:36
      Białek jesteś burakiem najpierw się puszysz jak burak że masz lepszy zespół niż
      Śląsk (pamiętam sparing w Dzierżoniowie) a teraz srasz w gacie.Nikt nie będzie
      płakał jak odejdziesz a może i lepiej bo zespół z kątów zacznie grać.Jak tacy
      ludzie mogą być prezesami.Trenerzy i kibice chcą zrobić coś dla piłki a takie
      prezesy buraki wszystko niszczą.To my kibice odejdziemy od piłki jak takie
      buraki będą prazesami.Więc nie strasz bo się zesrasz.Idź sprzedawać swoje
      motorki takim jak ty i nie obrażaj kibiców Śląska!!!!!
      • Gość: Marcin Nie chcesz odchodzić -przegraj mecz IP: *.srodaslaska.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:24
        Dobra rada dla prezesika Motobi. Chcesz mieć piłkarskie święto, bez awantur,
        chcesz nadal być prezesem, to zadbaj o to, aby po meczu 3 punkty dopisał sobie
        Śląsk. Zapewniam, że nawet większość ludzi w Kątach tego sobie życzy.
    • kibicwks Redaktorze Wiśniewski! Dla mnie pan i pana koldzy 12.05.05, 08:51
      Co za BZDURY! Kibice Śląska od prawie 2 lat jeżdżą po małych miejscowościach i
      ich nie demolują. Jak nie ma zadym to upośledzeni dziennikarze z Gazety sami je
      wymyślą, bo nie ma o czym pisać. Tak było przed meczem z TOR-em i tak jest
      teraz. Kibice zachowują się normalnie to trzeba na siłę zrobić z nich bydło.

Redaktorze Wiśniewski! Dla mnie pan i pana koldzy z redakcji to największe
      dziennikarskie bydło jakie znam.
    • kibicwks Puma Pietrzykowice - Śląsk Wrocław 12.05.05, 09:10
      TAK PISZĄ NA FORUM ŚLĄSKA KIBICE KTÓRZY BYLI NA MECZU W PIETRZYKOWICACH.
      Straszni z nich wandale! Prawda!?

"Panie kierowniku Pumy- reprezentuje Pan naprawdę dużą klasę to raz - a dwa
      Puma to naprawdę niezły zespół i nie sądzę- by ktoś mógł nazwać sympatyczną
      drużynę z Pietrzykowic podwórkową. Śląsk wygrał, ale wcale nie był to taki
      spacerek jak np. w ubiegłym sezonie z Odrą Ścinawa Polska, choć wiem, że Puma
      występuje klasę wyżej od wynienionej tu drużyny"

"Ja dołączam się do słów krzyśka. Widać było, że w Pietrzykowicach
      przygotowywano się na przyjazd Wu-Ka-eS-u. Piłkarze postawą na boisku - co tu
      ukrywać - momentami równorzędną, a organizatorzy przygotowaniem całego meczu -
      boiska, ochrony, parkingu itp. Drużyna Pumy zyskała moją sympatię."

"Slowa uznania dla Romka Rudego. Mimo 35 lat pokazał wielu naszym chlopakom jak
      sie gra. Szkoda ze nie zrobil swego czasu wiekszej kariery na co liczylem
      obserwujac go od juniorow. No i lza sie w oku kreci bo sie przypomina Andrzej"
    • Gość: k. Re: W Kątach Wrocławskich obawiają się kibiców Śl IP: 195.20.110.* 12.05.05, 09:13
      To już przesada, wywołuje sie jakąś chorą histerię. Kibice Śląska 15 razy w
      sezonie jadą na wyjazdy i jakoś wszystkie wioski i miasta, w których byli
      jeszcze stoją. Prezes Motobi już dzisiaj stawia założenie, że jeżeli coś się w
      tym meczu nie uda, to wszytko będzie przez kibiców Śląska. Jak Motobi przegra
      to też pewnie przez kibiców Śląska. Najlepiej jest zgonić wszytko na
      bezimienny tłum kibiców Sląska, oczerniając wszytskich na raz - takie działanie
      nic nie kosztuje, powoduje rozgrzeszenie własnych działań.
      Najgorsze jest, że GW bez żadnych oporów i z pełnym entuzjazmem rozpowszechnia
      to co komu ślina na język przyniesie w przedmiocie oczernienia Śląska. Życzę
      redaktorom GW żeby zachowali równie dużo entuzjazmu w rozpowszechnianiu i
      reklamowaniu meczów Śląska. GW - moglibyście wykonać dobrą i pożyteczną robotę
      przyciągając mnóstwo normalnych kibiców na trybunu, ale Wy wolicie posługiwać
      się łatwymi i sensacyjnymi stereotypami, tylko pytam po co????
    • Gość: Jacek Re: W Kątach Wrocławskich obawiają się kibiców Śl IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.05.05, 10:00
      Na szczęście ludzie mają oczy a na to co pisze Gazeta patrzą przez palce.
      Wybiórcza sama sobie na to zasłużyła.
      • Gość: Lazs Re: W Kątach Wrocławskich obawiają się kibiców Śl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:09
        Ten tekst trochę nie na miejscu i rzeczywiście może chce komuś zamydlić nieco
        oczy pan Białek,ale cenię w Wyborczej,że Śląsk tu zajmuje niepoślednią pozycję i
        zawsze dużo oraz na wiele sposobów pisze się o naszym klubie,choć czasem w
        przejaskrawiony sposób(na świecie jest podobnie,gazety lepiej się sprzedają gdy
        napiszą trochę sensacji "pod publiczkę",zresztą red.Wiśniewski cytuje tylko co
        rzekł prezes klubu z Kątów).Niemniej w takim SP GW czy innych mediach więcej
        można się dowiedzieć czasem o szachach, bieganiu po schodach lub nawet
        siatkówce(kto to ogląDa we Wrocławiu?) niż naszym klubie,co mnie zawsze
        wkurza.Śląsk powinien być na pierwszym miejscu i chwała wyborczej,że to rozumie.
    • Gość: carlos_london katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.server.ntli.net 12.05.05, 19:55
      kto ma tam sie niby bic. wszyscy ktorzy mieszkaja w katach kibicuja slaskowi
      kazdy o tym wie, zreszta to jest jak jedna z dzielnic wrocka wiec daj se siana
      panie redaktorze ,wiedzej wiedzy o naszym regionie!!
      • Gość: dziadek Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.05.05, 22:21
        Carlos London ma racje.A takim co robia zla atmosfere wokol tego spotkania to
        trzeba nakopac do tylka.
        • Gość: kk Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.05, 21:47
          Nie rozumiem czego sie wszyscy czepiaja Gazety? Przeciez to nie oni sie boja
          awantur i kibicow Slaska a prezes Motobi. A Gazeta tylko o tym napisala. I
          przez to dziennikarze sa nazywani bydlem? Nie rozumiem tego. Zamiast sie
          cieszyc, ze w ogole pisza o Slasku to im ublizacie (kibi i jemu podobni).
          Wytlumaczcie mi to bo nie rozumiem, dlaczego?
          Pozdrawiam patrzacych na swiat normalnie i trzezwo.
          • kibicwks Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! 13.05.05, 23:11
            > awantur i kibicow Slaska a prezes Motobi. A Gazeta tylko o tym napisala.

Szkoda że Gazeta nie jest taka konsekwentna i nie napisała jak kibice z
            Wrocławia i Pietrzykowic dobrze się bawili podczas meczu Pumy i Śląska. Ale kto
            by chciał o tym pisać i czytać skoro ludzi pasjonuje tylko mordobicie.
            • Gość: kk Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.05, 11:48
              Kibicu, chyba zartujesz? Maja pisac za kazdym razem jak w jakiejs wiosce na
              meczu kibice sie normalnie zachowaja. To jakies swieto i wyjatek o ktorym
              trzeba sie rozpisywac i trabic na cala Polske - KIBICE SIE DOBRZE ZACHOWALI I
              NIE ZDEMOLOWALI WIOSKI!!! Niesamowite! Chwalmy ich za to. Zrobili cos
              niesamowitego ze nie zdemolowali czegos i nikogo nie pobili. I to podczas
              takiego szlagieru.
              czytam Twoje posty juz od jakiegos czasu i zawsze kibicuwks sie czegos
              doczepisz. Ja sie ciesze ze Gazeta pisze o naszym marnym trzeciologowym Slasku.
              A ze pisze nie najlepiej? A jest cos dobrego w Slasku? Graja slabo, maja dlugi
              i nie wiadomo co bedzie w lipcu, "wspanialy" prezes Cymanek doptoradzil klub na
              skraj upadlosci - takie sa fakty.
              Co dobrego mozna teraz napisac o Slasku? Nic. Moze tylko to, ze prowadza w
              lidze. Ale tylko dlatego, ze rywale jacys tacy nie specjalnie sie starajacy.
              Nie, masz racje. Napisza ze kibice nie zdemolowali Pietrzykowic - to dobra
              wiadomosc. Moze nawet powinni ufundowac nagrode dla bandytow w szalikach. Co Ty
              na to?
              • Gość: obornicka Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.magma-net.pl 14.05.05, 12:53
                Drogi kk! Kibicwks napisał, że kibice Śląska i Pumy "dobrze się bawili" a nie "
                nie zdemolowali wioski" Nie chodzi Mu zapewne o to, żeby wychwalać normalne,
                pozbawione wandalizmu zachowania, ale by nie popadać w skrajności i
                poszukiwanie sensacji. Skoro od prawie 2 lat kibice Śląska jeżdżą po wioskach i
                nic się nie dzieje, to dlaczego teraz w miasteczku w dużym stopniu kibicującym
                Śląskowi ma się coś dziać? Problemem, jak sądzę, jest wytwarzanie nieopartej na
                faktach psychozy rzekomych wandali ze Śląska, co utrudnia przyciągnięcie do WKS-
                u sposorów. Tymczasem, kto chodzi an Oporowską ten wie, że od dłuższego czasu
                jest tam spokojnie.
                • Gość: kk Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.05, 13:13
                  Ale psychoza dziala. Tak bylo jak Slask mial grac z TOR-em i tak jest teraz. I
                  to nier jest wina ani moja ani dzienikarzy. To nie dzienikarze wpadaja w
                  panike, ale dzialacze malych klubow. Niestety, ale kibice Slaska dali sie juz
                  poznac w Polsce ze zlej strony i to sie ciagnie. Do dzialaczy nie trafia ze nic
                  sie nie wydarzylo od dawna. Oni pamietaja tylko to co bylo zle. Niestety. Ja
                  mam nadzieje ze w Katach fani Slaska pokaza jak sie nalezy bawic i glosnym
                  dopingiem poprowadza swoj zespol do wygranej.
                  • Gość: mateusz Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: 195.116.199.* 14.05.05, 13:48
                    cos mi sie wydaje ze autorzy artykulu ani razu nie byli na meczu... wydaje mi
                    sie ze bedzie spokoj, senna atmosfera, a slask wygra z 3 - 0, nie ma sensu
                    wywolywac paniki...
                • Gość: notek Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 13:53
                  Skoro od prawie 2 lat kibice Śląska jeżdżą po wioskach i
                  >
                  > nic się nie dzieje, to dlaczego teraz w miasteczku w dużym stopniu
                  kibicującym
                  > Śląskowi ma się coś dziać?

W powyższym artykule: "Tej wiosny w Żarach, Radzionkowie i Legnicy fani Śląska
                  weszli na trybuny, wyważając bramę stadionu. Czarni Jelcz-Laskowice oddali
                  walkowerem mecz ze Śląskiem w Pucharze Polski w obawie przed najazdem
                  chuliganów z Wrocławia."
                  - tu jest mowa o wydarzeniach z tej wiosny, raptem 2-3 miesiące.

• Gość: Lash Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 14:48
                    A co te wywarzenie bramy ma wspólnego z demolowaniem wsi i miasteczek ?Kilka
                    osób być może niezadowolonych z traktowania weszło wyłamując otwarcie i to jest
                    wszystko co możesz zarzucić kibicom ? Gdzie te zdemolowane domy,pobici ludzie
                    czy nawet rozwalone stadiony ? Przypuszczam,że gdyby do tego naprawdę doszło,
                    byłoby ci to na rękę.I żeby było jasne-jestem daleki od usprawiedliwiania
                    takiego zachowania kibiców,niemniej wywody prezesa Motobi co do fanów Śląska,a
                    "twoje fakty" mają się jak pięść do nosa. Co do meczu z Czarnymi,widać,że
                    jeszcze nikt nie zdąrzył narozrabiać a już się go sądzi za to....ech,co za
                    draństwo...( nie wiem zresztą na jakiej podstawie doszli do swoich
                    wniosków,pewnie na podstawie ślepoty,głupoty i po części lenistwa)
                    • Gość: Lazs Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 14:50
                      "nie wiem zresztą na jakiej podstawie doszli do swoich
                      wniosków,pewnie na podstawie ślepoty,głupoty i po części lenistwa" to o tych z
                      Laskowic,żeby było jasne
                  • kibicwks Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! 14.05.05, 15:51
                    Gość portalu: notek napisał(a):

> Skoro od prawie 2 lat kibice Śląska jeżdżą po wioskach i
                    > >
                    > > nic się nie dzieje, to dlaczego teraz w miasteczku w dużym stopniu
                    > kibicującym
                    > > Śląskowi ma się coś dziać?
                    >
                    > W powyższym artykule: "Tej wiosny w Żarach, Radzionkowie i Legnicy fani
                    Śląska
                    > weszli na trybuny, wyważając bramę stadionu. Czarni Jelcz-Laskowice oddali
                    > walkowerem mecz ze Śląskiem w Pucharze Polski w obawie przed najazdem
                    > chuliganów z Wrocławia."
                    > - tu jest mowa o wydarzeniach z tej wiosny, raptem 2-3 miesiące.

Ten dalej swoje! A ile było meczów kiedy było normalnie!? Lepiej pisać że jest
                    źle chociaż w znacznej większości przypadków jest dobrze.
              • kibicwks Re: katy sa jak jedna z dzielni wrocka!!! 14.05.05, 15:41
                Gość portalu: kk napisał(a):

> Kibicu, chyba zartujesz? Maja pisac za kazdym razem jak w jakiejs wiosce na
                > meczu kibice sie normalnie zachowaja. To jakies swieto i wyjatek o ktorym
                > trzeba sie rozpisywac i trabic na cala Polske .....

A czy uważasz że pisanie KOLEJNY RAZ co kibice MOGLIBY ZDEMOLOWAĆ A NIE
                ZDEMOLOWALI jest normalne? Zdecydowanie NIE! Równie dobrze posrani redaktorzy z
                Gazety mogą pisać że kibice Śląska planują serię zamachów terrorystycznych i
                chociaż ich nie zrobili zawsze to jest możliwe że zrobią. A ja uważam
                (postępując wedle sposobu myślenia dziennikarzy z Wybiórczej) że są debilami do
                kwadratu. Nie wolno mi? Skoro oni mogą pisać bzdury to chyba ja mogę je
                krytykować? Nieprawdaż? Sami sobie wyrobili taką opinię wśród czytelników. To
                zasługa ich marnej pracy.
    • kibicwks Na fobie cierpi około 10% ludzkości 14.05.05, 17:09
      Zaczynam rozumieć redaktorów Gazety i im podobnych. Przecież na fobie cierpi
      około 10% ludzkości!

pl.wikipedia.org/wiki/Fobia
      Fobia (Zaburzenia lękowe w postaci fobii) - uporczywy lęk przed różnymi
      określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami, związany z unikaniem
      sytuacji wywołujących go i utrudnieniem funkcjonowania społecznego. Fobie
      wywołane są przez pewne sytuacje lub obiekty, zewnętrzne wobec osoby
      przeżywającej lęk, które obiektywnie nie są niebezpieczne. Na fobie cierpi
      około 10% ludzkości.

• kibicwks Różnice w 2 gazetach 14.05.05, 17:30
      Czy widzicie różnicę w zapowiedzi meczu?
      www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/476449.html
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,2703232.html
      Która gazeta pisze o sporcie a która za przeproszeniem pierd....li?
      • Gość: Lash Re: Różnice w 2 gazetach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:26
        No fakt,że przesada,ale taki styl wielu mediów,że żyją z "wojny".Nie ma jednak
        co przesadzać,cytują co powiedział prezes klubu z Kątów.I tak dziwne,że w SP GW
        aż tyle napisali o tym meczu.Ja cieszę się,że GW zawsze poświęca wiele miejsca
        Śląskowi,choć takie artykuły jak ostatni to przesada.W Słowie wg. mnie nie
        traktują klubu tak poważnie,ich artykuły są słabe i nieciekawe.Poza tym piszą
        bzdury,tak jak teraz o Tarasiewiczu,bo mało się znają i nie interesują
        nawet.Myślę,że dziennikarze w Gazecie to prywatnie lepsi kibice Śląska i to
        widać,nawet mimo,że zdarza im się przekręcać fakty.Swego czasu czytałem artykuł
        I.Maciasia,to było ze dwa lata temu-zimą,gdzie autor bredził coś o świetnym
        pomyśle fuzji z Polarem,wspólnej nazwie,barwach i że wreszcie dzieje się to co
        być powinno i czego domagają się kibice.Kompletny nonsens i nóż w kieszeni się
        otwierał gdy to czytałem.Gość z przypadku,ignorant,olewacz co potwierdza też
        ostatni jego artykuł.
        • kibicwks Re: Różnice w 2 gazetach 15.05.05, 17:17
          > No fakt,że przesada,ale taki styl wielu mediów,że żyją z "wojny".Nie ma jednak
          > co przesadzać,cytują co powiedział prezes klubu z Kątów.

Nie zgodzę się. Jak do redaktora przyjdzie jakiś idiota i np powie że kibice
          Śląska to kosmici z Marsa którzy chcą zniszczyć ziemię to redaktorzy też będą
          go cytować? Wcale się nie zdziwię jeśli tak zrobią.
          • Gość: Lazs Re: Różnice w 2 gazetach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:58
            No ale prezes Motobi nie jest przecie jakimś przypadkowym idiotą...
    • kibicwks Zorganizować takie warsztaty redaktorom działu spo 14.05.05, 17:44
      "...jak zrobić z tego etycznie poprawny dziennikarski materiał..."

Zorganizować takie warsztaty redaktorom działu sportowego!
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2705368.html
      O etyce i pokusach - warsztaty dziennikarskie na II Międzynarodowym Festiwalu
      Mediów
      Jak zdobywać informacje, sprawdzać źródła i jak zrobić z tego etycznie poprawny
      dziennikarski materiał - uczyli się w czwartek studenci z Polski, Białorusi i
      Ukrainy
      • kibicwks Padły pytania o reality shows i kreowanie rzeczywi 14.05.05, 17:46
        "...Padły pytania o reality shows i kreowanie rzeczywistości w reportażach..."

Takie pytania o kreowanie rzeczywistości w reportażach to do redaktorów działu
        sportowego Gazety proszę!
    • Gość: boa Re: PRAWIDŁOWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 07:33
      Albo porządek na trybunach i wokół stadionów i pieniądze na rozwój albo
      badziewie, chamstwo i mordobicie w 3 lidze.
    • Gość: BANITA Re: W Kątach Wrocławskich obawiają się kibiców Śl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:19
      DEBILU PRZEZ TAKIE ARTYKUŁY TYLKO NAM SZKODZISZ.GDZIE TY KONCZYŁES SZKOŁE
      DZIENIKARSKĄ.TUMANIW KĄTY TO WROCŁAW WIĘC NIBY CO SAMI MIEDZY SOBĄ MAMY SIE
      NAPIE..C.PRZEZ TAKICH JAK TY MAMY PROBLEMY Z WPUSZCZANIEM NAS NA STADIONY TY
      PISMAK BEZ ROZEZNANIA ILE CI DALI ZA TEN ARTYKUŁ.MOŻE JA ZACZNE PISAC ZA POŁOWE
      TEJ GAŻY.I NIE PRZYPIE..C SIE O MOJĄ PISOWNIE BŁEDY ITD BO MAM 6KLAS SZKOŁY
      PODSTAWOWE RESZTA KREMINAŁ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka