Dodaj do ulubionych

INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>>

09.09.01, 13:46
Zgodnie z obietnicą 3 część info o we Wrocławiu, tym razem planowanych na
koniec 2002 i 2003 rok:

1.WROCŁAW PLAZA CENTER - ul Zdrowa (tereny PHS-u)
- wielkie centrum biurowo-handlowo-rozrywkowo-kinowe , około 18 kondygnacyjny
biurowiec z hotelem ****, multikino 10-12 ekranowe, w tym kino IMAX, bardzo
duża galeria handlowa (220 sklepów), 10-12 restauracji różnego typu, być może
na terenie centrum powstanie też kryte lodowisko (ale to nie takie pewne).
Inwestycja podzielona na 2, a być może nawet 3 etapy, nie rozpocznie się
wcześniej niż w 2003 roku. Łączny koszt inwestycji wg cen w 2000 roku ma
wynieść około 130 mln dolarów (całość). Inwestor ma także partycypować razem z
miastem w budowie długiej i dużej estakady nad torami kolejowymi, która połączy
ul Szpitalną z okolicami Pl Strzegomskiego i dalej z Legnicką.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>
Obserwuj wątek
    • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:03
      2. EPI CENTER - skrzyż Swobodnej z Powst Śl
      - 2 etap budowy centrum biurowego - szklana wieża o wysokości od 20
      (minimalnie) do nawet 40-50 kondygnacji (ja osobiście sądzę, że osiągnie może z
      25, góra 30 pięter)- wszystko zależy od potenchjalnych najemców na pow biurowe,
      dlatego też najlepiej aby ta inwestycja zaczęła się w 2004/2005 roku kiedy
      koniunktura na pow biurowe znów bezie w Polsce wielka >
      Oczywiście przy obiekcie powstanie duży parking.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>
      • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:06
        3. HOTEL **** (ok 220 - 230 pokoi) z centrum biurowo-handlowym w miejscu
        dawnego DW PKS przy Pl Konstytucji 3 Maja
        - są w tej chwili duże problemy z tą inwestycją (zmiana inwestora), ale wydaje
        się, ze wcześniej czy póżniej ta inwestycja wreszcie ruszy. Pierwotny projekt
        zajłada w tym miejscu budowę 10-12 kondygnacyjnego hotelu z 3-4 piętrową dolną
        częścią biurowo-handlową. Inwestycja raczej nie ruszy przed 2003 rokiem.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:11
          4. EGG INTAKUS - skrzyż Strzegomskiej i Estońskiej (Os Nowy Dwór)
          - najbardziej chyba orginalny biurowiec jaki jest planowany w ciągu 1-2 lat we
          Wrocławiu. Projekt bardzo kontrowersyjny i bardzo odważny.
          Ma to być 12-13 kondygnacyjny budynek biurowy (pow ok 6000 m2 biur), mieszkalny
          (dosć drogie mieszkania) oraz z częścią handlowo usługową na 2 najniżwezych
          piętrach. Pod budynkiem parking na około 200 aut.

Wizualizacja tego orginalnego obiektu jest na stronie: www.intakus.pl
          (kliknijcie na stronie głownej na obrazek centrum u góry z prawej strony)

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
          • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:17
            5. CENTRUM HANDLOWO - BIUROWO - PARKINGOWE - ul Zielińskiego (teren
            dzisiejszego targoeiska)
            - ma tu powstać wielkie centrum z halą targową dla tutejszych kupców, od str
            Zielińskiego ma powstać część biurowa (ok 4000-4500 m2 pow biur), ładny
            zaokrąglony narożnik z biurami od str skrzyż Zielińskiego i Piłsudskiego (5
            pięter, mocnie przeszklony).W kompleksie ma się znależć też parking
            wielopoziomowy od str ul Kolejowej na ponad 400 aut (5 poziomów).
            Inwestycja szacowana na około 40- 45 mln DM (całość)
            Inwestor - czyli kupcy chcą zaciągnąć na budowę tego kompleksu kredyt w banku,
            ale muszą mieć gwarancję dostania tego terenu na co najmniej 40-50 lat. Miasto
            oferuje im ten teren na około 30 lat, ale wszystko jest na dobrej drodze, aby
            ta inwestycja jednak doszła do skutku.

ciag dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
            • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:19
              6. INSTYTUT INFORMATYKI UNIWERSYTETU WROCŁAWSKIEGO (teren pomiędzy mostem
              Pokoju a mostem Grunwaldzkim, tuż nad samą Odrą)
              - pow użytkowa tego budynku to około 7000 m2, znależć się mają w nim sale
              wyjkładowe, aule itp.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>
              • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:23
                7. SOLPOL 3 - tym razem własciciel Polsatu - Pan Solorz nie zamierza już
                stawiać kolejnego Domu Handlowego we Wrocławiu (ma już przecież dwa takie domy
                na Świdnickiej). Tym razem SOLPOL 3, który ma stanąć na tyłach SOLPOLu 1 (przy
                Franciszkańskiej i Św Doroty - tam gdzie stoi teraz ta rozppadająca się ruina),
                ma powstać biurowiec klasy A z niewielką częścią handlową. Oprócz tego ma się
                tam znależć niewielkie centrym rozrywkowe (kręgielnia, bilard, klub). Całkowita
                pow użytkowa tego biurowca to około 4500 m2). Obiekt ma mieć 5 pięter.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>
                • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:25
                  8. DOM HANDLOWY i BIUROWIEC FINANCAL INVEST GROUP - ul Oławska
                  - całkowicie zmodernizowany i przebudowany budynek dawnych Wrocławskich
                  Zakładów Graficznych na rogu Oławskiej i Łaciarskiej. Ma w nim powstać dom
                  handlowy z biurami na górnych kondygnacjach.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
                  • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:27
                    9. BIUROWIEC FINANCAL INVEST GROUP 2 - ul Oławska (w miejscu ruiny tej
                    kamienicy przylegajacej tuż do Kameleona).
                    - biurowiec z częścią handlową, 5 kondygnacyjny plus część podziemna, połączony
                    ma być ze stojacym obok, projektowanym Domem Handlowym i biurowcem FIG (poz na
                    liście 8)...

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>
                    • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:30
                      10. BIUROWIEC ARC2 - ul Włodkowica (na tym terenie obok Casablanki)
                      - biurowiec klasy chyba A 5- 6 kondygnacyjny o ciekawym, może nieco za
                      nowoczesnym (w tym miejscu i otoczeniu) wyglądzie. Nic nie wiem o ilości m2 pow
                      biurowej i nie znam innych szczegółów tej inwestycji. Bardzo prawdopodobne, ze
                      ruszy ona nawet już w połowie 2002 roku.

ciąg dalszy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
                • Gość: hen Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: 156.17.85.* 12.09.01, 16:57
                  roberto65 napisał(a):

> 7. SOLPOL 3 - tym razem własciciel Polsatu - Pan Solorz nie zamierza już
                  > stawiać kolejnego Domu Handlowego we Wrocławiu (ma już przecież dwa takie domy
                  > na Świdnickiej). Tym razem SOLPOL 3, który ma stanąć na tyłach SOLPOLu 1 (przy
                  > Franciszkańskiej i Św Doroty

Pewnie będzie różowo złoty z wystajacymi elementami konstrukcujnymi. Jak ja lubię
                  Solorza i wszystko co jest z nim związane!
    • markoo Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 14:56
      Do Roberto- ilosc informacji od Ciebie na temat nowych inwestycji jest naprawde
      godna podziwu . Mam pytanie. Interesuje mnie inwestycja na Kępie
      Mieszczenskiej, tj. Hotel i biurowiec Campanille - czy gdzies mozna zobaczyc
      jakies matrialy na ten temat -chodzi mi nie tylko o wizualizacje ale o jakis
      ogolny plan zagospodarowania calego zalozenia. Wlasnie koncze prace dyplomowa
      na Wydziale Architektury i teren ten jest wlasnie w obrebie mojego opracowania
      wiec warto byloby go umiescic w moim projekcie.
      Pozdrawiam
      • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 16:03
        Dziękuję Markoo za uznanie. Sporządziłem tę listę inwestycji wrocławskich
        (pominąłem inwestycje - domy mieszkalne, osiedla itd, ale jeżeli potrzeba, to
        mogą sporządzić i takową listę, chociaż, o ilem mnie pamięc nie myli to
        inwestycji mieszkaniowych prowadzi się w tej chwili we Wrocławiu około 75 - 80
        mniejszych i wiekszych tego typu inwestycji (niedawno GD zamieściła około 60
        takich inwestycji - opisów, gdzie są w tej chwili budowane mieszkanaia i nowe
        osiedla mieszkaniowe we Wrocławiu.

Co zaś tyczy się MARKOO inwestycji francuskiej sieci Campanille (hotelu i
        biurowca), to wizualizacja tego hotelu i biurowca była jakieś 2-3 miesiące temu
        w GD w środowym cyklu w dodatku Nieruchomości pn:"Co to będzie" (bardzo polecam
        Ci Markoo ten cykl prowadzony w znakomity sposób przez Red Kuleszę i
        Chodzińskiego - przy okazji serdeczne pozdrowienia Panowie Redaktorzy, robicie
        naprawdę znakomitą robotę). Niestety, ze względu, ze mam prawie całe mieszkanie
        zawalone planami , arkuszami inwestycji (tych które przygotowuje firma w
        której pracuję), nie zbieram tych wszystkich środowych numerów GD z
        wizualizacjami tych wrocławskich inwestycji. Myślę, że te wizualizacje tego
        Hotelu i biurowca Campanille na Kepie Mieszczańskiej mogą jeszcze mieć właśnie
        redaktorzy Kulesza badż Chodziński i myślę, że jakbyś wysłał maila z prośbą o
        te wizualizacje do gazety, to oni z cąłą pewnością , by CI te wizualizacje
        przysłąli. Ja spróbuję poszukaćtych wizualizacji w internecie, projektantami
        tego kompleksu jest wrocławskie biuro projektów: R2 Pana Rubika. Być moiże
        wizualizacje tego kompleksu będą na stronie: HOTELE RESIDENCE , albo ENTERPRISE
        PASCAL, którzy są wykonawcami tej inwestycji...

Pozdrawiam Markoo !
        • Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 16:10
          bardzo dobra robota Roberto, jestem pełen podziwu, wiele ciekawych inwestycji
          pozdrawiam
      • Gość: sigma Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: 195.205.108.* 09.09.01, 16:24
        Wizualizacja tego obiektu znajduje się na stronie Pascal Polska -
        http://www.pascal.com.pl/.
        Pozdr.
        • Gość: wroclawi >>>>>>>>> IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 12.09.01, 19:42
          tylko nie piszie, ze sie wam to podoba...

• Gość: geniusz Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.01, 18:33
        u ktorego profesora robisz twoja prace dyplomowa?

scusi, ze sie pytam, ale masz zdrowe poglady o architekturze, wiec moze twoj
        profesor tesz ma ...
    • Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 16:13
      Roberto !!! czas na rok 2004 :)
      pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje dobrej roboty
      • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 16:21
        Dzięki Max, ale w 2004 rok nie ma na razie co wybiegać, niech wszystkie
        wcześniejsze inwestycje zostaną zrealizowane, abędzie i tak bardzo ciekawie...

Pozdro !
        • Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 18:51
          zgadza sie, jest co budować !!! za jakies 10 lat będzie naprawde super we
          Wrocławiu
          pozdrawiam
          • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 19:00
            Mam taką nadzieję MAX...
            ...mam także nadzieję, ze władze Warszawy i kilku "przeszkadzajków" węszacych
            swój interes pozwoli wreszcie by pełną parą ruszyła budowa ZŁOTYCH TARASÓW i
            dadzą ING - Dworzec Centralny. Szkoda, że kilku "madrych" chce popsuć tak
            znakomicie zapowiadającą się w Warszawie inwestycję...

Pozdro MAX !
    • markoo Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 20:20
      Dzieki Roberto za informacje. Zajrzalem na strone Pascala i jest tam
      wizualizacja budynku ktory mnie interesuje. Wyslalem maila z prosba o
      przeslanie dokladniejszych materialow i mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie.
      Jesli nie - bede probowal innej drogi.
      Pozdrawiam
      • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 21:01
        Cieszę się Markoo, że sobie jednak jakoś poradziłeś z tymi wizualizacjami...
        I jak podoba Ci się ten kompleks, a zwłaszcza hotel ???
        • Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 21:37
          słyszałem że pracowałeś przy Złotych Tarasach, co dokładnie robiłeś ??? wiesz
          coś więcej bo ja tylko to co w gazetach piszą
          pozdrawiam
          • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 21:42
            Opracowywałem koncepcję zagosp tego terenu (pierwsza wersja, która niestety nie
            zostanie zrealizowana), oraz analizę opłacalności tej inwestycji, a teraz z
            powodu "przeszkadzaczy", którzy utrudniają jak mogą przy tej inwestycji i braku
            do tej pory rozstrzygnięć w sprawie Dworca Centralnego, przynajmniej ja i część
            zespołu przenosimy się wkrótce do Berlina, tam robić koncepcję pod jedno z
            centrów powstajacych w stolicy Niemiec.
            Pozdro MAX !
            • Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 21:51
              czytałem ze ponowny przetarg związany z Centralnym ma być tej jesieni, moze
              jeszcze we wrześniu, ja mysle że ING zwleka bo czeka na rozstrzygniecie tego
              przetargu bo jeśliby wygrali to zapewne by te 2 inwestycje jakos połączyli
              • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 09.09.01, 22:01
                Gość portalu: max napisał(a):

> czytałem ze ponowny przetarg związany z Centralnym ma być tej jesieni, moze
                > jeszcze we wrześniu, ja mysle że ING zwleka bo czeka na rozstrzygniecie tego
                > przetargu bo jeśliby wygrali to zapewne by te 2 inwestycje jakos połączyli

To nie jest taka prosta sprawa z tym przetargiem na Centralny, po prostu jak przy
                każdej inwestycji wartej grube setki mln DM każdy chce zrobić na tym interes i
                się na chapać. nie am nawet sensu pisać o łapówkarstwie jakie panuje w naszym
                kraju i jest zwiażane z załatwianiem różnych pozwoleń, zezwoleń itd, bo pewnie
                sam wiesz, albo sięprzynajmniej domyślasz jak to jest. Gdyby nie kilku
                rzucajacych kłody pod nogi i chcących zrobić swój własny interes na tej
                inwestycji, to budowa Złotych Tarasów dobieagałby w tej chwili conajmniej do
                półmetka prac budowlanych jak nie lepiej. A przetarg na Centralny takze byłby już
                dawno rozstrzygnięty i ekipy budowlane już by pracowały na tym terenie...
                Cierpliwość niektórych osób związanych z tą inwestycją jest już powoli na
                wyczerpanniu, ale konkurencja tylko na to czeka...

Pozdro MAX !

• Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 22:06
                  a wiesz coś o placu Defilad, podobno inwestycje maja sie tam zacząć za 3-4
                  lata, teraz trwaja prace związane z własnościami działek ???
                  pozdrawiam
                  • Gość: collin Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.wsjoe.czest.pl 12.09.01, 17:45
                    Czy wiadomo już, gdzie we Wrocku będzie miała siedzibę słynna SZKOŁA RABINÓW
                    • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 12.09.01, 21:15
                      Spróbuj o to zapytać Wrocławską Gminę Zydowską, oni powinni coś na ten temat
                      wiedzieć, aj mogę Ci tylko powiedzieć, ze powoli odzyskuje dawną świetność
                      stara wrocławska synagoga przy Włodkowica. Właśnie trwa jej gruntowny remont.
                      Pozdro !
                  • roberto65 Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 12.09.01, 21:13
                    Max, nie zdążyłem przeczytać Twojego pytania o Pl Defilad przed wyjazdem w
                    poniedziałek do Stolicy, ale postaram się zdobyć dla ciebie jakieś informacje
                    na temat tej stołecznej inwestycji...
                    Przy okazji cieszę sie bardzo, ze wreszcie ruszyła w Warszawie sprawa Portu
                    Praskiego - to bardzo ciekawa i bardzo duża inwestycja, która w znaczący sposób
                    zmieni oblicze tamtej części Twojego miasta...

Pozdro Max !
                    • Gość: max Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 20:02
                      ok, dzięki
                      Pozdrawiam
                      • roberto65 Re: >NOWA PORCJA INWESTYCJI plus link do wizualizacji >>>>>> 15.09.01, 20:31
                        Planowane są 2 nowe biurowce w tzw Wrocławskim Parku Technologicznym.
                        Są to biurowce dwóch firm z branży komputerowej (oprogramowanie?):

Oba biurowce - firm CCS Systems i IMG Polska mają mieć po 3000 m2 pow biurowej
                        każdy.

RAINBOW POLSKA ma zamiar całkowicie zm,odernizować kamienicę przy skrzyż
                        Oławskiej i Łaciarskiej, dokładnie vis a vie obecnego biurowca d Zakładów
                        Graficznych (przypomnę, że ten biurowiec ma sie takze całkowicie zmienić,
                        unowoczęsnić i ma być w nim urządzony wielki dom handlowy plus biura firmy
                        Financal Invest Group.
                        Ten hotel firmy RAINBOW Polska ma mieć prawdopodobnie standart *** gwiazdek i
                        mieć około 60-70 pokoi hotelowych.

ciąg dalszy w następnym poście >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
                        • roberto65 Re: >NOWA PORCJA INWESTYCJI plus link do wizualizacji >>>>>> 15.09.01, 20:38
                          Ciekawostka dla studiujacych na wydziale Elektrycznym Politechniki
                          Wrocławskiej. Ten dział ma się wkrótce wzbogacić (być może prace ruszą w 2003
                          r) o nowy budynek o pow użytkowej około 12.000 m2. Ten nowy, mocno zaokrąglony
                          i przeszklony budynek ma stanąć tuż obok starego budynku tego wydziału.

IZBA SKARBOWA ma zamiar wznieść nowy biurowiec na Powstańców Ślaskich (niestety
                          nie wiem dokładnie w którym miejscu na tej ulicy). Biurowiec będzie dosć spory.

Wizualizacje tych i wielu, naprawdę wielu innych wrocławskich inwestycji
                          znajdziecie na stronie (zresztą bardzo znakomitej stronie) biura projektów
                          ARCHIPELAG WROCŁAW :

www.archipelag.com.pl

Polecam tą stronę, ma znakomitą grafikę i zawiera całe "morze" wizualizacji
                          różnych nowych i dopiero planowanych inwestycji - (każda nowa inwestycja ma
                          przynajmniej 3-4, a nawet i nieraz 5 wizualizacji).

• roberto65 Re: >NOWA PORCJA INWESTYCJI plus link do wizualizacji >>>>>> 16.09.01, 22:27
                            Wyjeżdżam jutro rano do Berlina i prawdopodobnie przywiozę Wam stamtąd kolejną
                            informację o inwestycji w naszym mieście. Inwestowaniem we Wrocławiu
                            zainteresowany jest jeden z największych niemieckich inwestorów...
                            Szczegóły już wkrótce...
                            • roberto65 Re: >NOWA PORCJA INWESTYCJI plus link do wizualizacji >>>>>> 21.09.01, 20:32
                              roberto65 napisał(a):

> Wyjeżdżam jutro rano do Berlina i prawdopodobnie przywiozę Wam stamtąd kolejną
                              > informację o inwestycji w naszym mieście. Inwestowaniem we Wrocławiu
                              > zainteresowany jest jeden z największych niemieckich inwestorów...
                              > Szczegóły już wkrótce...

No i wróciłem z Berlina i zgodnie z obietnicą mam kilka wiadomości:

1. Nieprzypadkowo pytałem Was na forum o to jak chcielibyście, aby zostały
                              zagospodarowane tereny przy Dworcu Świebodzkim i pobliskich okolicach, otóż jedna
                              z największych niemieckich grup inwestycyjnych chce zainwestować w teren obok
                              Dworca (konkretnie pomiędzy Pl Orląt Lwowskich a Braniborską i Robotniczą) około
                              150 mln DM , chcieliby tam wybudować dom handlowy (nie mylić z Galerią
                              Dominikańską - ew inwestor tego domu handlowego to Kauhof), około 300
                              apartamentów mieszkalnych oraz ok 12.000 - 15.000 m2 pow biurowej w ciągu
                              biurowców nie wyższych niż 5 pięter. Na razie ta grupa inwestycyjna przeprowadza
                              sondaż i nie rozmwaiała do tej pory jeszcze z miastem i ew właścicielami tego
                              terenu

2. Wielką ochotę na inwestowanie we Wrocławiu ma jeden z potentatów na rynku
                              elektroniki samochodowej w Niemczech, swój zakłąd chciałby ulokować na obrzeżach
                              Wrocławia. Ew inwestycja wartości od 20 do 25 mln DM.

Obie inwestycje w razie powodzenia maiłyby rozpocząć sie na początku 2003 roku.
                              Trzymajmy za te inwestycje kciuki...
                              • roberto65 Re: >NOWA PORCJA INWESTYCJI plus link do wizualizacji >>>>>> 27.09.01, 23:15
                                Grupa firm devloperskich z Koloni jest bardzo zainteresowana inwestycjami we
                                Wrocławiu. Interesuje ich postawienie w naszym mieście min centrum
                                motoryzacyjnego (3-4 salony samochodowe niemieckich marek, stacja serwisowa 24
                                h z ponad 20 stanowiskami, stacji benzynowej, motelu dla kierowców tirów i
                                wielkiego w pełni wyposażonego w niezbędną infrastrukturę parkingu dla wielkich
                                ciężarówek). Interesują ich zwłaszcza tereny przy wężle Bielańskim. Jęzeli
                                zdecydują się zainwestować w polsce, to ich ekspansja ma się zacząć właśnie od
                                Wrocławia i jego okolic. Inwestycja tego typu, o którym napisałem, to
                                inwestycja rzędu ok 20 mln DM...
    • do_gory Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> 28.04.02, 15:59
      • Gość: noc Re: INWESTYCJE we WROCŁAWIU (ciąg dalszy) rok 2003 >>>>>>>>> IP: *.hicom.poznan.pl 28.04.02, 16:09
        NO...kurde
        kopara mnie opadła
        to wszystko się w pale nie mieści
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka