Gość: Paweł Z. Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 22:32 Ludziom przeszkadzają różne rzeczy. Mam w domu nie tylko parę dzieł Lenina, ale i sztandarową pozycję Józefa Wissarionowicza. Zastanawiam się, kiedy wpadnie do mnie komisja miejsca w celu spalenia w/w bluźnierczych dzieł. A gdybym pewnego dnia miał fantazję wywiesić sobie w oknie portret Tomasza z Torquemady (taki tam znany specjalista od rozciągania heretyków na kole), to czy szanowna komisja wybije mi szyby w oknach? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mówiłem Ci 18.05.05, 22:48 Mówiłem, że trzeba mieć broń w domu? Teraz do domu wpadnie miejska komisja do spraw praworządności, sprawdzi co masz w domu i skaże w trybie administracyjnym na śmierć. Masz broń to możesz się bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Mówiłem Ci IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 23:07 Rozumiem, że niekiedy strzelanie do morderców może być uzasadnione. Ale żeby tak od razu strzelać do półgłówków? Ich trzeba wychowywać, wlać im jakoś oleju do ich pustych czerepów. Jak trzeba będzie, to wydam na spalenie nawet mesjanistyczne dzieła Mickiewicza (potępione przez Kościół katolicki, więc kwalifikujące się zapewne - zdaniem świętoszków - do użycia w charakterze podpałki), ale, Wielki, ja do takiego Brody bym nie strzelił. Wystarczy, że nigdy w życiu nie zagłosuję na bandę, która rządzi od pewnego czasu w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Mówiłem Ci 18.05.05, 23:10 Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): > Rozumiem, że niekiedy strzelanie do morderców może być uzasadnione. Ale żeby > tak od razu strzelać do półgłówków? Ich trzeba wychowywać, wlać im jakoś oleju > do ich pustych czerepów. Lepszy ołów w głowie niż próżna absolutna. Zresztą i tak ich nie zabijesz bo to trzeba w mózg trafić co w naszym przypadku będzie niemożliwe. > Jak trzeba będzie, to wydam na spalenie nawet mesjanistyczne dzieła Mickiewicza > > (potępione przez Kościół katolicki, więc kwalifikujące się zapewne - zdaniem > świętoszków - do użycia w charakterze podpałki), ale, Wielki, ja do takiego > Brody bym nie strzelił. Wystarczy, że nigdy w życiu nie zagłosuję na bandę, > która rządzi od pewnego czasu w naszym mieście. Ja na nich nigdy nie głosowałem więc przynajmniej nie pluję sobie w brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Z. Re: Mówiłem Ci IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 23:24 Nie znam nawet nikogo, kto by się przyznawał do głosowania na nich. Kto ich wybiera? A z tym ołowiem to bym nie ryzykował. Nawet baranowi, gdy mu się strzeli między oczy, można zrobić krzywdę. Poza tym istotnym argumentem przeciwko używaniu broni palnej jest fakt, że pocisk może przejść przez czaszkę na wylot i wylądować np. na trawniku. Procesy korozji i opady kwaśnych deszczy mogą spowodwać powstanie szkodliwych soli ołowiu, które mogą przedostać się do wód gruntowych, wywierając zgubny wpływ na ekosystem trawnika. Jak sam widzisz, użycie broni palnej w walce z cymbalstwem nie jest obojętne dla środowiska naturalnego, tak więc należy - w miarę możliwości - owo użycie ograniczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 Lenin to zbrodniarz komunistyczny 18.05.05, 22:40 Bardzo dobrze, że zakazali temu wałowi odgrywania tej smierdzącej kreatury. Tak samo powinni zresztą zrobić gdyby chciał odgrywać Hitlera czy Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
koba_71 Re: Lenin to zbrodniarz komunistyczny 18.05.05, 22:44 a ja o tej kraturze sie na stufdiach ucze i to dokladnie, bo mnie cwiczeniwoeic nie pusci do egzaminu, musze wiedziec wszytsko , calutki program, poglady itp z tad wniosek, ze nalze mnie powiesic i moich kolegow, gdyz w myslach pewnie plugawie planujemy rewolucje !!! jak byla wsytawa plakatow z czasow zsrr w galerii na wita sfosza i tez tam byl i lenin i inne hasla dobrobytu kraju rad , to nikt nie protestowal pewnie jeszcze maisto dalo kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiatraczek Re: Lenin to zbrodniarz komunistyczny IP: *.upc-f.chello.nl 22.05.05, 14:29 Dziwie sie jak nas wpuscili do UE z takim zacofanym spoleczenstwem.Mamy tak malo tolerancji a tak duzo slomy w butach.Ludzie pilnujcie raczej swoich spraw, zacznijcie myslec o sprawach waznych ktore maja wplyw na poprawe Waszego zycie a nie zajmujcie sie bzdetami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:58 jezeli tak wam tęskno do lenina-to prosze na białoruś-tam jest na topie. jak będą jednak przywracać na pidestał nieboraka to trzeba dać szanse tez by inny mim zarobił na pokazywaniu hitlera,dr.mengele,czy namiestnika franka. wolność to ograniczenia-a ja sobie nie zycze by ktoś zarabiał na pokazywaniu lenina.to był bandyta i tyran.i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
koba_71 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 18.05.05, 23:02 mozesz sobie nie zyczyc, tylko nie ograniczaj wolnosci innych ludzi :p jak bede chcial to ebde smigal po rynku przberany za "czegeware" i nie ma na mnie paragrafu :p liznij troche swiata to to zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:08 jedz i zobacz tą wolność na zachodzie i jak wrócisz to pogadamy.a CHE biegaj sobie.to był palant najwzszych lotów,nawet castro go wylał ze stołka-i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
koba_71 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 18.05.05, 23:13 blyszysz towarzyszu expercie blyszczysz jako che czy bonaparte moge robic za zywy posag , a jako lenin nie !!! hipokryta jestes i pączek ! i nie musze jchac na zachod wystarczy , ze znam swe konstytucyjne prawa ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:05 Wrocław słynął przez ostatnie lata z tolerancji i dobrego poczucia humoru.Dutkieiwicz powinien zareagować ostro na nierozsądne decyzje urzędnika. To psuje wizerunek miasta tak mocno promowany w Polsce i Europie jako miasto otwarte i przyjazne.A tak swoją drogą.TY BARANIE JEŻELI DZIAŁAŁEŚ W OPOZYCJI W LATACH 80-TYCH NIE RÓB WSTYDU KOLEGOM.Naszym celem była wolność nie tylko polityczna.Ubierz welury,koszulkę flanelową i pojedź pociągiem w góry i zastanów się co wyprawiasz.Może coś ci jeszcze tam w duszy zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Muzykant Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 18.05.05, 23:14 A ja nie chcę żeby odgrywał amerykańską WOLNOŚĆ! Tam prawdopodobnie bili i molestowali Murzynów. Bill Clinton rozpoczął najnowszą wojnę Ameryki i wezwał do walki z otyłością! Tego prześladowania przyjaciół z za wielkiej wody nie możemy popierać hasłami głoszonymi przez ludzi,którzy reprezentują nieliczną grupkę bezrobotnych. To jest padaka dla wrocławian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynkowy_piwosz BARDZO DOBRZE ZROBILI IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.05.05, 23:37 Tamten gość udający Lenina był wyjątkowo wredny i nie raz widziałem jak przeszkadzał innym prezentować się na rynku. To do kogoś podszedł i maznął farbą, to "potłumaczył" że jego miejsce, zniechęcał innych jak mógł. Jak dla mnie powinni całkowicie zabronić mu pokazywać się w tak eleganckim miejscu jak centralny plac Wrocławia. Moje spostrzeżenia powstały gdy siedziałem nieraz w ogródkach otaczających rynek. Pozdrowienia dla wszystkich Wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 00:15 Niedlugo znowu bedzie trzeba walczyc o wolsnosc slowa w "wolnej" Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:20 Za czasów PRL biednego mima wsadzili by na długo do pudła, a po drodze jeszcze srogo obili. Dziś urzędas zabrania mi śmiać się z Lenina i jego ideii wartych tyle ile grosza znajdzie się w kapeluszu. Jeśli więc za PRL nie mogłem się śmiać z głupot leninizmu i dziś też mi nie daje takiego prawa urzędas to ja się pytam czy ja żyję w kraju demokratycznym, czy nadal w PRL. A może urzędniczek magistracki natal tkwi w minionej epoce. Jeśli nie podoba się komuś mim przebrany za Lenina to niech nie daje mu grosza i kwita. Nie zarobi to zmieni sam prezentowaną postać. Jak ktoś twierdzi, że mim - Lenin głosi jakieś tam ide, to niech przebierze się za jakąś postać z biblii i krzewi w ten sposób wartości chrześcijańskie! Uroczyście zobowiązuję się najpierw odwiezdać go w szpitalu, a potem przesyłać paczki do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real nawet MAO IP: *.neurosoft.pl 19.05.05, 13:42 Jak dla mnie, po wrocławskich ulicach może chodzić nawet MAO ze swoją książeczką i machać nią pod pręgierzem - byłby nawet malowniczy. Może Pan MIM przebrałby się za MAO? Ludzie, rzeczy, które kogoś urażają, jest całe mnóstwo. W książkach, albumach, muzeach możecie zobaczyć całe fury podobizn (obrazów, rzeźb) różnych postaci historycznych, przez których zginęło mnóstwo ludzi, choćby taki Napoleon czy inny Neron. A właśnie, czy władze miasta usunęłyby z rynku Nerona? W todze, dajmy na to? Drodzy urzędnicy, "wasza mowa jest dla mnie jak brzęczenie much" Ciekawe, kto zgadnie, skąd ten cytat? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka nawet MAO IP: *.neurosoft.pl 19.05.05, 13:46 P.S. szkoda, że umarł Bareja. On wiedział, co to satyra, w przeciwieństwie do wrocławskich urzędników trzęsiportków. I sorry za poprzedni błąd w nicku. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville a gdyby Mussolini? 20.05.05, 07:52 tak sie zastanawiam, a gdyby w rybku stanął człowiek przebrany za Mussoliniego, albo za Himmlera? Czy to tez zostałoby uznane przez Pana Prof. W. Sitka za oswajanie historii? Odpowiedz Link Zgłoś
retiro1 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 21.05.05, 20:17 Na Lenina w Rynku nie wolno się godzić w imię tych samych zasad, zgodnie z którymi wycofano niedawno z polskich księgarń "Main Kampf", a w polskich drukarniach nie wolno drukować faszystowskich niemieckich pisemek. Te kwestie dość precyzyjnie reguluje polskie prawo, więc proszę przestać się podniecać. Jednak przede wszystkim to kwestia dobrego smaku i wyczucia - ale to wynosi się z domu dzięki dobremu wychowaniu. Są ludzie, którym nic absolutnie nie przeszkadza, a na sztandarach wypisują, że wszystko wolno. Mogą sobie założyć komunę na osiedlu, mieszkać w sqwacie, palić gandzię i podniecać się Che. Ale nie można modelu życia w rezerwacie przekuć w obowiązujące w normalnym społeczeństwie prawo. To banał, ale, jak widać, niezbyt oczywisty dla okupujących to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 22.05.05, 23:20 Czy mógłbyś zatem podać który to paragraf zakazuje przebierać się za lenina mimom? Podanie takiego paragrafu ukróciło by tę pełną banałów dyskusję niedojrzałych forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
retiro1 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 31.05.05, 22:59 bardzo proszę: art 256 kodeksu karnego: "kto publicznie propaguje faszystowski albo innny totalitarny ustrój...podlega karze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak Lenin morderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:24 www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak antykomuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:29 www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:25 www.parade.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędnik Dlaczego nie zabronić jesli można? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.05, 00:41 Po historycznym centrum Wrocławia - Rynku nie można już jeżdzić rowerem, jednocześnie mogą się na niej znajdować maksymalnie dwie dorożki (to też z Uchwały z 12 czerwca 2003 r), zero ryksz, zero Leninów. Pewnym niedostatkiem tej uchwały jest brak określenia ilości diabłów, które mogą zmieścić się na szczycie Pręgierza no i przede wszystkim brak bramek wejściowych i dziennego limitu wejść, osobno dla mieszkańców i turystów. Czas najwyższy skończyć z tym bezhołowiem. Panie Marcinie, niech Pan nie będzie śmieszny! Dlaczego nie zabronić jeśli można? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Czy korzystanie z Internetu zabija szare komórki? 28.05.05, 01:31 Chyba tak, sądząc po wypowiedziach tego wątku. Przecież ten "Lenin" zbierający miedziaki do kapelusza to najbardziej dotkliwa kpina z wodza jaką można sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Czy korzystanie z Internetu zabija szare komó IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.05, 01:57 Daj spokój cyklista. Można posądzać o wyobraźnię małe dzieci no ale żeby urzędników??? Przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok A może by tak Lenin po ukraińsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 02:31 www.spiegel.de/panorama/0,1518,354414,00.html www.spiegel.de/panorama/0,1518,grossbild-466332-354414,00.html Tak na marginesie tego karnawału, który odbywał się w Odessie w okolicach 1 maja bieżącego roku (!) przypominam szczególnie zacietrzewionym "antyleninowcom", że kto jak kto ale Ukraińcy mają szczególnie mało powodów by wielbić tego pana tak wdzięcznie uwidocznionego na brzuszku. A swoją drogą ciekawe jakby broda zareagowała na takie naruszenie "przestrzeni publicznej"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Jesteśmy narodem wielkich SMUTASÓW IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.05.05, 17:50 Po Londynie a właściwie po jego centrum w okolicach Victoria Street, koło Big Bena i obok parlamentu od czasu do czasu spaceruje sobie Adolf Hitler. Właściwie przebrany facet za Adolfa, prototyp, ale podobny do oryginała. Wąsik, płaszcz, buciki - no wszystko. I co robią Angole i turysci? Nic! Śmieją się. Ja tez się uśmiałem. A policja? Też się śmieje. To, że po Londynie spaceruje Hitler nic nie oznacza. Kompletnie nic. U nas oznacza wiele. My kochamy symbole, chociaż pusto w stodole...... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Jesteśmy narodem wielkich SMUTASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 18:00 Czy juz cos sie wyjasnilo? sa jakies konretne reakcje ludzi? czy Recznik Prawo Obywatelskich juz zostal powiadomiony? Wstyd Panie Broda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: Jesteśmy narodem wielkich SMUTASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:50 jak jestes taki wesoły to jedz na pare wiosen do usa.tam zobaczysz co znaczy zamordyzm i braki humoru u decydentów.więc jak nie na ręke Polska -to droga wolna.PRECZ Z OPRAWCĄ LENINEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Jesteśmy narodem wielkich SMUTASÓW IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.05.05, 19:41 A co ci oprawił Lenin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSENOS Re: Jesteśmy narodem wielkich SMUTASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:52 pradziadka jeśli jesteś ciekaw.więc nie lubie szubrawca,a temu mimowi proponuje inną wielką postać historyczną hitlera,stalina,berie,malenkowa,jerzowa,mołotowa,dzierżyńskiego...itp.ale "smiec hu bedzie co niemiara " prawda??? co nie???? ale dlaczego nie?przecierz oni nie zyją ,nie mogą nikomu szkodzić-więc dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak Precz z komuną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:35 www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PropozycjaDlaBrody Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 31.05.05, 20:20 Proponuję aby pan Broda zasiadl w KRRiT i zabronil wyswietlania skeczu Monty Pythona z Hilterem w restauracji, a także zakazal zlotów sobowtórów (oczywiście postaci politycznych), sprzedaży koszulek z Mao, zamknkal restaurację Havana i PRL i nałożył ekskomunikę na gabinety figór woskowych (oczywiście tylko na te z niepoprawnymi postaciami politycznymi). Amen. Odpowiedz Link Zgłoś