Gość: Rafał Orszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:58 Zapraszam do zapoznania się z moją sylwetką,poezją,kontrowersyjnymi aforyzmami i niepoprawnymi politycznie artykułami. www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarS Re: Rafał Orszak IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.05.05, 12:04 uuuu onanista od Giertycha..... Odpowiedz Link Zgłoś
ketom Re: Rafał Orszak 24.05.05, 12:12 "Kobiety są jak psychopaci! Nigdy nie wiadomo, co myślą, kiedy robią i co robią, kiedy myślą." "Europie brakuje kary śmierci, łaciny i wiary" "Homoseksualistów powinno się zrównać nie w prawach, ale z ziemią." "Książki są ścierwem intelektu." baardzo głębokie aforyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarS Re: Rafał Orszak IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.05.05, 12:19 A faszyzm jest prawem zabroniony....nie wolno... Ktos kiedyś zamknie to forum jak się tu onaniści wszechpolacy będą reklamować. Zamknie prawem pisanym wsparty....i rację miał będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak Re: Rafał Orszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:25 Aforyzmy mają to do siebie,że nie są dokładnym odzwierciedleniem słów,które się na nie składają.to forma literacka.Jedyny mój błąd to taki,że chodziło mi nie o homoseksualistów jako osoby,ale o homoseksualizm jako postawę.Resztę "tez" wypływających z tych aforyzmów jestem w stanie obronić.A co do onanisty,to chodziło chyba o onirystę bo nie wydaje mi się,żeby kolega MarS tak głęboko wnikł w moje życie seksualne by być kompetentny do forowania takiej opinii o mnie.Jeśli kolega MarS udowodni,gdzie tu jest faszyzm to zamilknę na zawsze.Pozdrawiam. www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ketom Re: Rafał Orszak 24.05.05, 12:38 Gość portalu: Rafał Orszak napisał(a): > Aforyzmy mają to do siebie,że nie są dokładnym odzwierciedleniem słów,które > się > na nie składają.to forma literacka.Jedyny mój błąd to taki,że chodziło mi nie > o homoseksualistów jako osoby,ale o homoseksualizm jako postawę.Resztę "tez" > wypływających z tych aforyzmów jestem w stanie obronić.A co do onanisty,to > chodziło chyba o onirystę bo nie wydaje mi się,żeby kolega MarS tak głęboko > wnikł w moje życie seksualne by być kompetentny do forowania takiej opinii o > mnie.Jeśli kolega MarS udowodni,gdzie tu jest faszyzm to zamilknę na > zawsze.Pozdrawiam. > > www.rafalorszak.prv.pl zacytuję: "Co to za myśl, co to za wiersz, który poeta musi wytłumaczyć innym? Nieżywy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatthe?? Re: Rafał Orszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:07 > homoseksualistów jako osoby,ale o homoseksualizm jako postawę. A co to jest "homoseksualizm jako postawa"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Rafał Orszak IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.05.05, 19:02 nie wiesz, że kłamstwo to grzech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olej nik Re: Rafał Orszak IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 12:42 28.05.05r. - VII Pielgrzymka Młodych Słuchaczy Radia Maryja na Jasną Górę Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Rafał Orszak 24.05.05, 20:42 jestem pod wrażeniem...brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostromo Re: Rafał Orszak IP: *.iitd.pan.wroc.pl 25.05.05, 11:31 ja sie zapoznalem i moge jasno stwierdzic zes zakompleksiony albo jest to klasyczna paranoja jaka mial slynny Adolf no i jak to sie skonczylo wszyscy wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał.orszak Re: Rafał Orszak IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 25.05.05, 23:53 jestem doskonały kochaja mnie wszyscy wiem ze mnie lubicie mam mnostwo talentów jestem najlepszy a wszyscy ktorzy sa przeciw mnie to debi;le homosexy i inne gnoje ja wasa wszystkich ro zwale jak starczy mi tylko czasu poniewaxz jestem zajety sledzeniem tego co dzieje sie na forum oraz duzo spedzam na zebraniach LPR i gwalce moja dziewczyne zydówke oraz mam jeszce kochanka pedała a wszystko to dla duszy czy dla ciała?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Rafał Orszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 00:02 O ja pie..!!!!! Jestem pod wrażeniem. Pytanie do Pana Rafała Czy Pan ma wszystkich w domu?? A może szklanki sie pobiły?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon x Re: Rafał Orszak IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 09:58 boże drogi co za psychol, ale pewnie dzis z kolegami z LPR niesie baldachim na procesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka NSZ - nie dziękuję!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.05, 00:06 Sam plakat i gloryfikacja NSZ ze ściągniętym ordynarnie zdjęciem z płytki Images America - deprecjonuja autora jako osobę odpowiedzialną.A pisac sobie może oby tylko nieco mądrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Rafał Orszak IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 12:29 "książki są ścierwem intelektu" a Twoje wiersze są ścierwem psychozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Na co Rafał Cierpiał i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:12 Ubrany w maskę gazową i odkupiony niegdyś od Rosjan (za pół litra) strój ochronny OP1 wszedłem ostrożnie na stronę leprowszechpolaczą i cóż tam za perełki ujrzały oczy moje chronione wzmocnionymi okularami ze szkła ołowiowego? Różności, różnistości, które nazwać bełkotem byłoby bełkotu obrazą, bo z całą pewnością tylko megalomania, pożal się Boże, autora pozwala mu nazywać to coś aforyzmami, które z definicji w błyskotliwej formie przedstawiać mają jakieś myśli. A najbardziej błyskotliwa na tej stronie jest fryzura autora, która nie wymagając czesania zwiodła nieszczęśnika mirażem sławy i złudzeniem, że rodzą się pod nią co najmniej nowe "myśli nieuczesane". Tyle, że między myślą a wrażeniem jest przepaść, której mózg autora zwłókniały "potęgą o wyłupanych oczach" nie rejestruje bo i nie jest w stanie zarejestrować, czego załączone próbki są najlepszym dowodem. Zadzierać głowę muszą ci, poniżej których już nic nie ma. A czyż jest coś niżej dna??? To jest równie "głębokie" (a może i głębsze zależnie od położenia dna, ale nie uznałbym tego za prawdę objawioną - wszak przecież czasem i na dnie słychać pukanie od dołu) ale moje (copyright jekdok, chyba, że wymyślił to ktoś przede mną ;-))). Nie odważałbym się jednak tego rodzaju "rewelacji" publikować pod własnym nazwiskiem ze względu na brak certyfikatu oryginalności właśnie. Bo przynajmniej w dwóch przypadkach oryginalność rzeczonych tekstów wydaje mi się mocno wątpliwa. Mam wrażenie (chociaż niestety tylko wrażenie, a nie chce mi się szukać i sprawdzać), że gdzieś już zetknąłem się z angielską lub niemiecką wersją zdań (lub podobnie brzmiącymi ale nie aspirującymi do miana aforyzmów): "Naukowcy chcą uczynić znośnym życie na Marsie, choć na Ziemi im się to nie udało" "Naukowcy udają, że wiedzą. Nie wiedzą, że udają." Megalomania zrozumiała u geniuszy, żałosna u pętaków stała się pożywką dla ubierania tęsknot w nadęte frazesy, jak ten: "Europie brakuje kary śmierci, łaciny i wiary." a czyż nie brakuje tego tylko wszechpolaczym orszakom? A to wyznanie nowotworu: "Zniszczmy technologię! Rozwijajmy się do wewnątrz a nie na zewnątrz.", którego działanie doprowadziło do odkrycia: "Włókna mózgu mam nasycone potęgą o wyłupanych oczach." - to by wskazywało na włókniaka, który generalnie we wczesnym stadium łatwo daje się leczyć, ale włókniak w mózgu??? Więc albo nie o mózg chodzi albo, ku czemu bardziej się skłaniam mowa o sianie, które stosunkowo łatwo daje się nasycić zwłaszcza snami o potędze, szczególnie ślepawej z lekka. Mam przy tej okazji wątpliwość czy chodzi o oczy wyłupione (komu?), wyłupane (z czego) czy wreszcie wyłupiaste (z jakiego powodu? - wytrzeszcz może mieć różnorodną etiologię). "Co to za myśl, co to za wiersz, który poeta musi wytłumaczyć innym? Nieżywy." "Myśliciele nic nie wiedzą. Dlatego rozpaczliwie pisują książki" i już wiadomo, dlaczego doczekaliśmy (?) wydawania tylko tomików a nie książek tego autorstwa. "W przyjemnym towarzystwie można i trzy dni nie spać" (o ile właściwie wykorzysta się noce chciałoby się dodać), ale to towarzystwo i ta twórczość (tfurczość) odbiera ochotę na sen z zupełnie innego powodu i raczej skłania do lektury autorów, którzy pisali, że "istnieją szuflady, których lepiej nigdy nie otwierać". Chociaż temu autorowi wydaje się, że "Współczesna literatura ma wybite zęby." Rozumiem, że niniejsze produkcje są dziurą po jednym z nich. "Kobieta to nie fotel. Nie znajdziesz w niej oparcia." No i proszę jakże rewelacyjnie głęboka konstatacja, ale przecież fotel ma też nogi (toż na dwie kobiety -przepraszam- wystarczy jak obszył), niektóre fotele mają miękkie aksamitne obicie, a niektóre przecudne krągłości - jakiż to materiał do dalszych wynurzeń, a w końcu czy pan Orszak jest dla kogoś fotelem, bo przecież "with a little help from his friends" (przy niewielkiej pomocy przyjaciół) i usiąść by się na nim dało? . "Mówią: "polegaj na swoim rozumie". I wielu na nim poległo." co nie grozi chyba autorowi i dlatego życzyć mu długich lat życia chyba nie trzeba, w końcu to tylko wybrańcy bogów umierają młodo. I mimo porażającej (czyżby przerażającej w "zamyśle" - biorąc pod uwagę ulubioną symbolikę i odniesienia do falangi) czerni, w jaką autor uznał za stosowne ubrać swą stronę to bardziej żałosny niż żałobny jest jej charakter. Ale czerń jest tu jak najbardziej na miejscu, bo skoro "Tlen, którym oddycham jest biało-czerwony." to z całą pewnością wydychany przez autora dwutlenek węgla jest czarny (choć może z lekko brunatnym odcieniem) A tak na marginesie: rozumiem, że autor swój cel osiągnął a licznik odwiedzin na jego stronie kręci się jak oszalały, skoro nawet ja (który nie dałem się niegdyś zwabić na wszechpolacze strony uznając, że lepiej środki wymiotne kupić w aptece) tu zajrzałem wiedziony czczą ciekawością. Ale opłaciło się. Bo przy ładowaniu strony otworzyła się reklama Whiskasa. I to było tutaj najciekawsze i najbardziej wartościowe, szczególnie dla moich futrzaków ;-)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostromo Re: Na co Rafał Cierpiał i dlaczego? IP: *.iitd.pan.wroc.pl 27.05.05, 11:24 cierpi dlaje niewatpliwie na psychoze maniakalno-depresyjna Odpowiedz Link Zgłoś