Dodaj do ulubionych

DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m.

IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 12:59
proszę o poradę!
co zrobić,aby migdały powiększone do rozmiarów jaj kurzych stały się normalnymi
na powrót i abym mogła zacząć jeść i pić. [rzekomo cholernie silny antybiotyk
nie pomaga]
albo niech ktoś ukróci moje męki.
zdruzgotana m.
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ! IP: *.chem.uni.wroc.pl 10.07.02, 13:05
      Gość portalu: m. napisał(a):

> proszę o poradę!
      > co zrobić,aby migdały powiększone do rozmiarów jaj kurzych stały się normalnymi
      >
      > na powrót i abym mogła zacząć jeść i pić. [rzekomo cholernie silny antybiotyk
      > nie pomaga]
      ***Zmienić antybiotyk wraz z lekarzem.

> albo niech ktoś ukróci moje męki.
      > zdruzgotana m.

***Wprawdzie eutanazja jest zakazana prawem, ale co mi tam. Domowych sposobów
      jest bez liku. Jeden z nich opisał w jednym ze swoich "Erotyków" Wacław Mejbaum
      (na razie nie pociągnę wątku nt. tej postaci, warte habilitacji). Szło to mniej
      więcej tak - oddaję jeno sens:
      Gałąź godną wybrać,
      Stołek podstawić, wejść nań,
      Sznur konopny zawiązać,
      Głowę wetknąć, stołek kopnąć.
      • Gość: m. Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ! IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 13:15

> ***Zmienić antybiotyk wraz z lekarzem.

już zmieniałam-dwukrotnie![i lekarzy i antybiotyk] i nic... :(

dziękuję za radę "skrócenia męki"-ale wybiorę chyba inszy sposób niż wieszanie
        się-sznur sprawi ból i tak już dość obolałemu memu gardłu. :)
    • Gość: Dari Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.warszawa.ec.pl 10.07.02, 13:24
      m. napisał(a):
      [..]
      > na powrót i abym mogła zacząć jeść i pić. [rzekomo cholernie silny antybiotyk
      > nie pomaga] albo niech ktoś ukróci moje męki.

A jesteś pewna, że to efekt infekcji bakteryjnej a nie alergia?
      Proponuję wziąć wapno, a jeśli kogoś znasz z lekami antyuczuleniowymi to
      i takie łyknąć np. zyrtec.
      Nie zaszkodzi Ci na pewno, a zobaczysz czy nie pomaga

Dari

• Gość: m. Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 13:57

> A jesteś pewna, że to efekt infekcji bakteryjnej a nie alergia?

alergia na pewno też.
        jestem sypiącym się okazem ćwierćwiecznego osobnika. dam się wypchać i postawić
        przy trolu-krasnalu pod zegarem :)
        • Gość: MKK Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 14:33
          Marsho... przyznaj się (jak na spowiedzi) ... rzuciłaś palenie na amen?

Zamiast karmienia przemysłu tytoniowego i farmaceutycznego najlepszy biały serek
          ze szczypiorkiem :)

(ta, która rzuciła w diabły fajki ponad 2,5 roku temu)
          • Gość: m. Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 11.07.02, 11:55

> Marsho... przyznaj się (jak na spowiedzi) ... rzuciłaś palenie na amen?

rzuciłam!
            a i zimne piwko na dłuuugi czas pójdzie w zapomnienie :(
            pozdrawiam!
            m.
            • Gość: STrup Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.07.02, 12:44

> a i zimne piwko na dłuuugi czas pójdzie w zapomnienie :(
              > pozdrawiam!
              > m.

Coś mi świta (ja nie lekarz), że na stany zapalne gardła akurat coś zimnego jest
              jak najbardziej na miejscu.
              A poza tym widziałaś kiedyś pijaka z powiekszonymi migdałkami? Wiele rzeczy mają
              pijacy powiększonych, ale migdałków nie zauważyłem.
              A poważnie: moja Panie Doktor Rodzinna na gardło zaleca z całą mocą płukanie
              mocno osoloną wodą. Obrzydliwe, ale pomaga!
    • Gość: boskimajkel Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.ch.pwr.wroc.pl 10.07.02, 13:43
      Może po prostu wyciąć?
    • Gość: Behemot Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 14:24
      Proponuje pędzlowac gardło płynem Lugola, ale takim robionym na zamówienie w
      aptece z dużą iloscią gliceryny, nie wyleczy co prawda ale na pewno nieco ukoi
      Twoje cierpienia. Ponadto proponował bym zmienić antybiotyk najlepiej na jakiś
      w postaci zastrzyków... :)pupa co prawda boli niemiłosiernie ale efekt
      mórowany. Jest też taka choroba mononukleoza zakaźna lub coś takiego też
      objawia sie podobnie jak angina... Najlepiej udac się do dobrego Laryngologa
      (to nie jest już domowy sposób) np dr Jonak, który przyjmuje w czwartki ok.
      godz 17 w przychodni przy ulicy Leginckiej (skrzyżowanie z Wejherowską na
      przeciwko zajezdni),jest to doskonały fachowiec, który na pewno Ci pomoże
      Powodzenia i wytrwałości :)
      • Gość: kirkol Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma-net.pl 10.07.02, 14:36
        starym sposobem , sa lody , ale co dalej?
        pozdro
    • Gość: Pafik Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 10.07.02, 17:03

> albo niech ktoś ukróci moje męki.

Byl kiedys taki jeden. Mowil: adin, dwa, tri, czietyrie i... podobno wielu
      pomagalo ;]
    • isis! Zajrzyj na skrzynkę 10.07.02, 18:41

> proszę o poradę!

Wczoraj napisałam ci na "krzynkę", nie czytałaś?
      Lodów nie polecam. Możesz - zanim wybierzesz się do lekarza (najlepiej polecanego
      przeze mnie) kupić w aptece "to fioletowe" do odkażania (-tanina ma końcówkę) i
      smarować tym migdałki za pomocą wacika do czyszczenia uszu. Zdrowiej!
      • Gość: Kociątko Re: Zajrzyj na skrzynkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 18:51
        > kupić w aptece "to fioletowe" do odkażania (-tanina ma końcówkę)
        pioktanina - to tajemnicze coś :)
        • no-ah Re: jeszcze dycham... 10.07.02, 23:25

> pioktanina - to tajemnicze coś :)

a nie zaszkodzi mi to coś?

• isis! Re: jeszcze dycham... 10.07.02, 23:32
            no-ah napisał(a):

> > pioktanina - to tajemnicze coś :)
            > a nie zaszkodzi mi to coś?

Na pewno nie. Chyba, że wypijesz całą buteleczkę :)
        • Gość: m. jeszcze dycham... IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 23:27
          czyli mam się zrobić na filoetowo hmmm :) a są jakies przeciwskazania do
          maźnięcia się pioktaniną?
          • Gość: Kociątko Re: jeszcze dycham... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 12:34

> czyli mam się zrobić na filoetowo hmmm :) a są jakies przeciwskazania do
            > maźnięcia się pioktaniną?

z tego co wiem to wyłącznie smak tego cudu ;)
    • Gość: Kociątko Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 18:48
      stary i sprawdzony sposób to lody - niejedna infekcje w ten sposób się wyleczyło.
      alergia to na pewno nie jest, napisz co jeszcze oprócz powiększonych migdałów
      dolega? na bolące gardło dobrze robi płukanie wodą z solą (fuj, jakie to
      niedobre). i uważaj zeby nie pozarażać otoczenia bo kto nad toba będzie się
      litował ;)
      • Gość: Tirsa Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 19:04
        a wymaz z gardła i antybiogram Ty sobie robiłaś???
        poza tym tylko duże, czy bolą?
        może ropień?

i zdrowiej wreszcie, bo to już przegięcie.....
    • Gość: karbol Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 23:53
      Cześć prowokatorzy. Udzielanie porady medycznej przez osoby nie mające prawa
      wykonywania zawodu lekarza jest karalne. Toteż nie będę radził dekapitacji na
      wysokości 7 cm nad górnym fałdem lewego pośladka. A jeśli rzeczywiście masz coś z
      migdałem, to idź do laryngologa i każ sobie wyciąć, jak to było w modzie za
      Stalina. Haj.
      • Gość: m. Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 11.07.02, 11:09
        >i każ sobie wyciąć, jak to było w modzie za
        > Stalina. Haj.

nie dam sobie nic wyciąć! :))

• Gość: Kociątko Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 12:36
          i jak postepy w leczeniu? tirsa ma rację z tym antybiogramem - powinni to byli
          zrobić od razu, przed podawaniem czegokolwiek. jeśli twój stan sie nie poprawia
          to stanowczo zażądaj tego badania. (weź obstawę żeby lekarz nie mógł odmówić)
        • dlugopis Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. 11.07.02, 12:40
          Moj wujek zawsze doradzal na wszystkie przypadlosci, aby posmarowac kurzym
          moczem. ;-)
          Pozdrowionka
          i zdrowiej w koncu
        • rezurekcja Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. 11.07.02, 14:50

> nie dam sobie nic wyciąć! :))

Ja tez odmowilam, mimo ze lekarz sugerowal. Zamiast wody z sola - w moim przypadku nieskuteczna -
          uzwam roztworu gargarinu. Albo chinozolu (do plukania).
          I jednak te badania u laryngologa oraz wymaz z gardla.

• Gość: m. Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 11.07.02, 17:02
            ...jadę na "czarodziejską górę" :) - może tatrzańskie powietrze zdziała cuda.
            pozdrawiam wszystkich!
            i oby do zobaczenia!
            m.

• Gość: peneloppa Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 11.07.02, 17:26
              Siostra,ty sie nie bój. Już ja cię swoimi magicznymi sposobami wyleczę...;)
              • Gość: kirkol Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.magma-net.pl 11.07.02, 17:54
                albo grzanca , wino cynamon , plus cytrynka i szklanka do konca i pod kolderke
                pozdro i szybkiego powrotu do zdrowia
    • Gość: arvena Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.olecko.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 21:53
      Marsha- niech ci Revi naciera młodym ciałkiem to wyzdrowiejesz!!!!1
      buziaki
      M
      • Gość: Janek Re: DOMOWYCH SPOSOBÓW POSZUKUJĘ!!! m. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 21:58
        Arvenko. Migdałki? :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka