Dodaj do ulubionych

Radio RAM i radio Wrocław pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:25
Czy obie te stacje są rozgłośniami publicznymi bo zauważyłem że mają ten sam
adres ? jeśli tak to jak to się stało że w jednym mieście dwie stacje
publiczne. Czy mógłby ktoś napisać coś więcej o nich kiedy powstały , czym się
różnią?

pozdrowienia z Krakowa !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrozzz Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:28
      Radio RAM jest bardziej młodzieżowe i gra fajowo.
    • Gość: Fakir Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: 195.117.40.* 30.05.05, 20:29
      Ty ze RAM da sie słuchac :)
    • Gość: spec Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 20:30
      Typowe radio jakich działa w POlsce tysiące. Nic w nim nie ma. Zadnych
      osobliwości. Chłam - pop - brak alternatywy dla młodzieży. Młodzi ludzie bez
      pomysłu mają nadajnik. Nawet nie dowiedziałem się z niego o ofiarach nawałnicy,
      która przeszła nad Wrocławiem. Więcej było w radiowej Trójce. Pozdrawiam
      • Gość: cavemac Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.05.05, 21:02
        Spec to jestes..ale od dezorientacji ludzi.
        • Gość: ziutek Do Krakusa IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 21:36
          Obie stacje to radio publiczne. Główna różnica - wg mnie sluchacza - polega na
          tym, że radio Wrocław oficjalnie zwane: "Polskie Radio Wrocław" (PRW)
          nakierowane jest głównie na słuchacza z Dolnego Śląska (jak tobie wiadomo
          województwo dolnośląskie jest jedno z większych w Polsce) a radio RAM (Radio
          Auto Muzyka) na słuchacza z miasta Wrocławia. PRW pokrywa swoim zasięgiem cały
          obszar Dolnego Śląska oraz województw przyległych, radio RAM około 7o% w tym
          całe miasto Wrocław. Następna różnica polega na tym, że PRW utrzymuje sie z
          abonamentu a radio RAM utrzymuje sie z reklam, podobnie jak radia komercyjne.
          Radio RAM istnieje ponad 4 lata, a właściwie gdyby zaliczyć okres, kiedy
          istniało jako "Radio Wrocław na sto i dwa - Program Miejski" to już conajmniej
          13 lat. W piątym roku dziłalności radio RAM straciło swoją autonomię i zostało
          oddane "w opiekę" szefostwa PRW (dotychczas miało swojego szefa). Nie wychodzi
          to na dobre, chociaż jak zauważyłem ludzie tam pracujacy, starają się jak mogą,
          żeby radio RAM wbrew przeciwnościom nie straciło słuchaczy i zachowało swój
          oryginalny charakter i brzmienie. A przeciwności, cóż. Nowe szefostwo PRW
          otrzymawszy taki prezent, w postaci fantastycznej oddanej załogi radia RAM,
          robi totalną rozpierduche ramówki i ludzi tam pracujących. Idiotyczne
          bezsensowne przetasowania i sekowanie prowadzących (casus p. red Moniki
          Jaworskiej, którą chyba z zawiści spycha się na margines, wbrew woli słuchaczy)
          to wszystko co potrafi szefostwo PRW robić z RAM-em. Dla mnie słuchacza wygląda
          to tak, jakby szefowie radia otrzymali brylant i zamiast dbać o to, żeby
          błyszczał, pchają go do gumiaka z którego wystaje słoma. To przykre. Mimo
          przeciwności, RAM jest wyróżniającą się stacją we Wrocławiu, na tle
          beznadziejnej komercyjne sieczki, nadawanej przez pozostałe stacje lokalne. Tak
          pokrótce opisałem ci różnice Krakusie. Nie pracuje w radiu i jestem
          najzwyklejszym ale wiernym słuchaczem radia RAM (czasem PRW i 3-ki). Pozdrówka
          z Wrocławia.
          • Gość: radio wrocław Re: Do Krakusa IP: *.prz.rzeszow.pl 31.05.05, 08:48
            jako publiczna rozgłośnia jest jedną z lepszych lokalnych stacji - radio kraków
            bywa czasami ok, ale jest trochę nadęte, radio katowice - szkoda gadać, radio
            wrocław przypomina mi starą dobrą trójkę , której dziś - po zmianach - się nie
            da słuchać.

radio RAM znam ze wspólnego czasu antenowego z PRW - i wtedy posłuchać można
            Joy Division, KIng Crimson, ale i nowej dobrej muzy

i co najfajniejsze - bedac daleko - moge posłuchać w internecie tych rozgłośni

nie wiem co tam sie w środku dzieje - mam nadzieję ,że nie to co politycy
            zrobili na Mysliwieckiej 3/5/7 ...
        • Gość: ... Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 23:32
          Co szanowni panowie zrobili bezpośrednio przed tragiczną nawałnicą?? Jak
          nie pamiętacie to przypomnę : puszczaliście skoczne kawałki . Ani słowa o tym
          co sie dzieje w mieście . I wy macie czelnosc zwać się radiem regionalnym ??
          To kpina ,a nie radio regionalne .
          Wnerwiony zupełną indolencją naszego radia dzwonie do wydawcy programu . I
          co robi szanowny pan ? Najpierw zrzuca mnie z linii . Przy drugim połączeniu
          mówi dobranoc i rzuca słuchawką . Polskie Radio Wrocław : za co ja i inni
          obywatele płacimy wam abonament . Za to żebyście pilnowali ramówki ? Mdli
          mnie jak pomyślę o waszym refleksie . Dziennikarze ,he he :((
          • Gość: ziutek Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 23:51
            Nie bulwersuj się tak bardzo. Napisz, które radio nadawało w czasie nawałnicy?
            Żadne. Tylko "Eska" z przerwami, ale też zero informacji a podobno numer jeden
            we Wrocławiu. Radio RAM ostrzegało przed nawałnicą. W trakcie jej trwania nie
            odbierałem nic, padły stacje radiowe i telewizyjne. Niestety w czasie takich
            klęsk, wiele urządzeń wylorzystujących fale radiowe przestaje działać. Przez
            kilka minut niedziałała telefonia komórkowa. Trochę obiektywizmu i
            wyrozumiałości. Nikt ci nie zrobił na złość - jak sądzę.
      • Gość: robert mackowiak Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 21:33
        Otoz informuje Cie, że radio ram co polgodziny nadaje (do tej pory tj 21.31)
        Infokofeine czyli ich Informacje. Pierwsi podali info o skutkach nawalnicy,
        takze tych tragicznych. Sa panstwowym radiem i wysylaja informacje do radiowej
        agencji informacyjnej IAR-u, takze jesli sieczegokolwiek dowiedziales z Trojki
        to wlasnie dzieki RAM-owi, bo to oni musieli wyslac informacje do IAR-u a
        stamtad trafila do Trójki. Wiec to nie mozliwe bys czegos o wroclawiu od trojki
        dowiedzial sie wczesniej bo korespondentami trojki sa... reporterzy RAM-u! Sam
        czasem ich podsluchuje, wlasnie w takich chwilach, gdy w miescie dzieje sie cos
        waznego - maja najsprawniejszych reporterow. Choc zgodze sie, ze u nich z
        sluchalnoscia kiepsko - to jednak nie powod by klamac ze akurat informacje
        robia zle.
        pozdrawiam
        robert mackowiak
    • Gość: q Re: Radio RAM i radio Wrocław pytanie IP: *.media4.pl 30.05.05, 22:24
      tym że w sztywnym PRW WROCŁAW pracuje lanser Marek Obszarny, a w RAMie nie, i
      to jest największa zaleta RAMu :-)))))))))))))))))))

każdy wrocławiak Ci to powie :-)
      • Gość: spec Napisz to polaczku jeszcze raz po Polsku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 22:39
        Bo nie każdy potrafi rozczytać twojego snobowego kul języka debilu.
        • robak_wroc Re: Napisz to polaczku jeszcze raz po Polsku 31.05.05, 01:54
          a ja tam wole radio bis i bisliste, albo mocne nocne :)
          • Gość: Amelius Re: Muzyka nawałnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:27
            Gość portalu: ... napisał(a):

> Co szanowni panowie zrobili bezpośrednio przed tragiczną nawałnicą?? Jak
            > nie pamiętacie to przypomnę : puszczaliście skoczne kawałki . Ani słowa o tym
            > co sie dzieje w mieście . I wy macie czelnosc zwać się radiem regionalnym ??
            > To kpina ,a nie radio regionalne .
            > Wnerwiony zupełną indolencją naszego radia dzwonie do wydawcy programu . I
            > co robi szanowny pan ? Najpierw zrzuca mnie z linii . Przy drugim połączeniu
            > mówi dobranoc i rzuca słuchawką . Polskie Radio Wrocław : za co ja i inni
            > obywatele płacimy wam abonament . Za to żebyście pilnowali ramówki ? Mdli
            > mnie jak pomyślę o waszym refleksie . Dziennikarze ,he he :((

Jaką muzykę powinni grać przed i w czasie nawałnicy?

• Gość: nostromo Re: Muzyka nawałnicy IP: *.iitd.pan.wroc.pl 31.05.05, 08:33
              mysle ze podczas nawałnicy powinnien leciec punkrock/ HC a po tylko i wylacznie
              Chopin przeplatany klasykami reggae dla zlagodzenia emocji a co do marka
              obszarnego to rzeczywiscie jakis na sile lansujace sie cwaniaczycho ani porzadny
              i fachowy dziennikarz
          • Gość: tomek Re: Napisz to polaczku jeszcze raz po Polsku IP: *.prz.rzeszow.pl 31.05.05, 08:53
            jasne - tylko nie zawsze można słuchać radia w nocy ...

radio wrocław jest OK - posłuchaj innych lokalnych stacji z Polski - żenada -
            przoduje chyba radio katowice !!
        • Gość: q Re: Napisz to polaczku jeszcze raz po Polsku IP: *.media4.pl 31.05.05, 09:48
          oj, słaby z Ciebie spec, bo nie znasz się na cool języku, za to znasz
          polaczkowate inwektywy (trudne słowo).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka