Dodaj do ulubionych

Awans w cieniu awantur

IP: *.magma-net.pl 09.06.05, 19:28
CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA!
Mam nadzieje, że doczekamy sie strategicznego sponsora i tym samym druzyny na
miarę 700-tys miasta, które pasjonuje sie kopaną piłką.Mam nadz, że znów na
godzinę przed meczem stadion będzie wypełniony,a ludzie będą wychodzili ze
stadionu z wypiekami na twarzy, a na drugi dzień o spotkaniu będzie się
dyskutowało w szkołach, uczelniach, pracy.Mam nadz,że młodzi młodzi chłpocy
grający na podwórkach będą mieli swoich wrocławskich idolów, taj jak ja w
osobie R. Tarasiewicza, W. Prusika, A. Rudego, P. Króla, czy też
W. Tęsiorowskiego. Mam nadz,że tak będzie. Pozdrawiam wszystkich kibiców, nie
tylko tych we Wrocławiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: fant Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.05, 20:19
      Wisniewski minąłeś się z powołaniem, terminujesz u Sapkowskiego?
    • Gość: Pedro Re: Awans w cieniu awantur IP: *.206.115.137.telsat.wroc.pl 09.06.05, 22:11
      Nie jest prawdą, że:
      1. Sędzia przerwał spotkanie z powodu wtargnięcią kibiców na murawę.
      2. Chuligani z Wrocławia wygonili część fanów Arki ze stadionu.
      3. Pseudokibice Arki i Śląska bili się (w szczególności na murawie boiska w
      trakcie meczu).
      4. Wrocławscy pseudokibice pobili miejscowych widzów.
      5. Akcja sił porządkowych uspokoiła sytuację na stadionie.
      5 klamstw z okazji jednego meczu.
      • Gość: Rob Re: Awans w cieniu awantur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:21
        > 5 klamstw z okazji jednego meczu.

Pedro - przyznasz jednak, że trudno brać pod uwagę opinię bandyty, a tacy są
        kibice piłki nożnej. Dziennikarz jest dla mnie bardziej wiarygodny. Mam szczerą
        nadzieję, że policja weźmie się za to zapudłuje tych wszystkich, co przynoszą
        wstyd naszemu miastu.
        • Gość: Pedro Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 09:00
          Nie. Skoro twierdzisz, ze kibice pilki noznej to bandyci, to sam nazywasz sie
          idiota, bo jest to nie tylko uogolnienie, ale i falsz.
          A po drugie ja tez jestem dziennikarzem, wiec powienienem byc dla Ciebie co
          najmniej rownie wiarygodny. A GW jest dla mnie najmniej wiarygodnym medium ze
          wszystkich. Mam nadzieje, ze sad sie za nich wezmie i przyspieszy trwajaca od
          paru lat sprawe o znieslawienie.
      • Gość: Pedro kłamca Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 22:38
        Bzdury piszesz Pedro, byłem na meczu i niestety dziennikarz napisał prawdę
    • Gość: Muli [...] IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 09.06.05, 23:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: zibby-usa Re: Awans w cieniu awantur IP: *.sd.sd.cox.net 10.06.05, 06:20
      czy ktos moze mi wytlumaczyc na czym polega to awansowanie z III ligi i
      spadanie z II ligi.4 grupy III,czyli 4 wchodza automatycznie i 4 w barazach?
      czy tak?. czy z II ligi spadaja 4 od konica i 4 powyzej w barazach?. II liga
      liczy 18 zespolow tak wiec 8 od konca zagrorzonych jest spadkiem? jak to w
      koncu wyglada? thanks.
      • Gość: mistrzintelektu Re: Awans w cieniu awantur IP: 195.42.249.* 10.06.05, 08:54
        Z drugiej spadaja 2 zespoły a wchodzą z 3 cztery w barazach walcza cztery z 2
        i vivemistrzowie z 3-zwyciezca wchodzi.A jest tak bo z 2 wchodza 3zespoły a
        spada z 1ligi tylko gieksa
        • Gość: zibby usa Re: Awans w cieniu awantur IP: *.sd.sd.cox.net 11.06.05, 03:50
          thanks mistrzu intelectu. czy to znaczy ze 1 liga bedzie powiekszona o 2
          zespoly ? jeszcze raz gratulacje dla naszego SLASKA.
    • Gość: k. Re: Awans w cieniu awantur IP: 195.20.110.* 10.06.05, 08:57
      Gość portalu: prawie juz zgred napisał(a):

> CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA!
      > Mam nadzieje, że doczekamy sie strategicznego sponsora i tym samym druzyny na
      > miarę 700-tys miasta, które pasjonuje sie kopaną piłką.Mam nadz, że znów na
      > godzinę przed meczem stadion będzie wypełniony,a ludzie będą wychodzili ze
      > stadionu z wypiekami na twarzy, a na drugi dzień o spotkaniu będzie się
      > dyskutowało w szkołach, uczelniach, pracy.Mam nadz,że młodzi młodzi chłpocy
      > grający na podwórkach będą mieli swoich wrocławskich idolów, taj jak ja w
      > osobie R. Tarasiewicza, W. Prusika, A. Rudego, P. Króla, czy też
      > W. Tęsiorowskiego. Mam nadz,że tak będzie. Pozdrawiam wszystkich kibiców, nie
      > tylko tych we Wrocławiu.

Nic dodać, nic ująć. Amen
      hej Śląsk
      • Gość: kk Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 09:50
        Pedro to Ty klamiesz:
        Piszesz: Nie jest prawdą, że:
        1. Sędzia przerwał spotkanie z powodu wtargnięcią kibiców na murawę.
        - To z jakiego powodu przerwal mecz? Bo pilka pekla? A moze trawa byla za
        sliska? A moze w ogole nie przerwal?

2. Chuligani z Wrocławia wygonili część fanów Arki ze stadionu.
        - Stalem kolo jednego z nich do ktorego dzwonili ci wygonieni. Podobno uciekli
        gdzies kolo szpitala czy cos takiego.

3. Pseudokibice Arki i Śląska bili się (w szczególności na murawie boiska w
        trakcie meczu).
        - A zdjecie w czwartkowej Gazecie? Gdzie sie bija? A moze nie widziales gazety?
        No coz pewnie nie kupujesz, bo zbierasz na nowego beisbola.

4. Wrocławscy pseudokibice pobili miejscowych widzów.
        - No, moze przesadzili, ale kilka osob postronnych ucierpialo.

5. Akcja sił porządkowych uspokoiła sytuację na stadionie.
        - Masz racje. Ale w dzisiejszym tekscie juz tego nie ma. Domyslam sie ze
        redaktor ktory byl nameczu nie pisale tekstu w gazecie tylko dyktowal przez
        telefon koledze co sie dzieje w Nowej SOli. Juz nie raz widzialem jak tak robia
        dzienikarze. I pewnie ten z Wroclawia juz sam od siebie dodatl o silach
        porzdkowych. A skad takie wnioski. Bo pewnie ten dziiesjszy tekst pisla juz ten
        co tam byl i pisal jak bylo naprawde i dlatego nie ma juz sil porzdkowych a
        jest napisane ze "sami wrocili na swoj sektor". Pedro, czytaj i mysl.

5 klamstw z okazji jednego meczu.
        Oj Pedro, w jakiej gazecie pracujesz. Nie w Wyborczej. W konkurencji? A moze
        sie tylko uwazasz za dzienikarza?
        Cieszmym sie awansem i pomyslmy co dalej.
        Jak to mawia Lepper - Cymanek musi odejsc ;)
        • Gość: Pedro Re: Awans w cieniu awantur IP: *.206.115.137.telsat.wroc.pl 10.06.05, 14:13
          1. W momencie, kiedy kibice przebiegali przez boisko, gra byla wstrzymana na
          kilka minut z powodu kontuzji jednego z graczy z Nowej Soli.
          2. Czy byl to kibice Dozametu? Nie.
          3. Na zdjeciu gazety jest ochroniarz, ktory zadaje cios butem kibocowi Slaska
          za to, ze on przebiegal przez boisko. Jesli nie widzisz pomaranczowej
          kamizelki, to jestes daltonista. Przy okazji: ow ochroniarz zostal zganiony
          przez szefa ochorniarzy za te interwencje.
          4. Wiec przyznajesz mi racje. Caly artykul jest przesadzony. A juz tytul wola o
          pomste do nieba. Zamieszki byly malo znaczacym incydentem, o ktorym nikt nie
          pamietal po meczu, bo wszyscy cieszyli sie z awansu. Awansu, ktory nie byl w
          cieiu niczego.
          5. Czyli dziennikarz GW byl jedyna osoba, ktora zamiast relacjonowac radosc z
          awansu skupil sie na czym innym. To tak, jakby ja z Toba spotkal sie i dobil
          jakiegos targu, a w gazetach naglosniliby, ze nie podano wody mineralnej
          gazowanej, tylko niegazowana.
          Nie pracuje w gazecie, wiec GW nie jest dla mnie konkurencja. Rzeklbym tez, ze
          to ci z Wyborczej nazywaja sie dziennikarzami, a sa zwyklymi specjalistami od
          propagandy i siania zametu.
          Cymanek juz raz odszedl. I co? Okazalo sie, ze ukochany posel GW nie jest w
          stanie udzwignac takiego ciezaru, jakim jest klub pilkarski. Chociaz jest to
          osoba rzadzaca w miescie.
          Pozdrawiam.
      • Gość: Głośnik Re: Awans w cieniu awantur IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 10.06.05, 09:51
        dla mnie jesteście typowym brukowcem, fantaści z wybiórczej, piszcie lepiej
        wyłącznie o dajszmalu swojego kolegi, zero szacunku za szkalowanie Śląska od
        kilku lat.
        PS. miejcie choc troche honoru i nie przychodźcie na Oporowską w sobotę to jest
        świeto dla wszystkich kibiców Śląska nie dla dziennikarsich hien.
    • Gość: k. Re: Awans w cieniu artykułów GW IP: 195.20.110.* 10.06.05, 09:47
      w artykułach GW na temat awansu Śląska, można przeczytać o dwóch rzeczach tj.
      kłopotach organizacyjnych klubu i o awantuarch kibiców. Czy całosezonowy wysiek
      piłkarzy i trenerów zasłużył tylko na takie podsumownie!??. opublikujecie przy
      okazji jakiś wywiad z trenerem lub zawodnikiem, w końcu to ich sukces, który my
      kibice chcemy dzielić razem z nimi.
      • Gość: Lazs Re: Awans w cieniu artykułów GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:09
        Przez cały sezon w GW było więcej wywiadów z piłkarzami,trenerem niż w
        jakimkolwiek innym medium....
        • Gość: k. Re: Awans w cieniu artykułów GW IP: 195.20.110.* 10.06.05, 11:38
          Gość portalu: Lazs napisał(a):

> Przez cały sezon w GW było więcej wywiadów z piłkarzami,trenerem niż w
          > jakimkolwiek innym medium....

szczególnie od wczoraj, gdy Ślązeczek awansował .....;-(
        • Gość: Pedro Re: Awans w cieniu artykułów GW IP: *.206.115.137.telsat.wroc.pl 10.06.05, 14:17
          Nic dziwnego. Przez wiekszosc sezonu szefem pilkarzy byl Grzegorz S. -
          ulubieniec GW.
          • Gość: Lazs Re: Awans w cieniu artykułów GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:48
            Gość portalu: Pedro napisał(a):

> Nic dziwnego. Przez wiekszosc sezonu szefem pilkarzy byl Grzegorz S. -
            > ulubieniec GW.

O długach i złej sytuacji pisano w ciągu całego roku,a do kibiców nie miano się
            za co wcześniej czepić.Ale możliwe że Schet potrafił pismaków z Wyborczej
            trzymać krótko,z drugiej strony ciężko by było mi uwierzyć,że teraz też piszą
            pod jego dyktando...
    • Gość: k. Re: Awans w cieniu awantur IP: 195.20.110.* 10.06.05, 14:42
      Dla porowniania przesyłam link do strony Gazety Wrocławskiej (Słowa Polskiego),
      okazuje się że można pisać coś pozytywnego o awansie Ślązeczka:
      www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/485965.html

a jutro pewnie, w ramach przyciąganie ludzi na stadion i zachęcenia ich do
      udziału w świętowaniu awansu, GW napisze o długach Śląska.
      • Gość: kk Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 15:24
        pedro piszesz:
        1. W momencie, kiedy kibice przebiegali przez boisko, gra byla wstrzymana na
        kilka minut z powodu kontuzji jednego z graczy z Nowej Soli.
        - Chyba sam w to nie wierzysz. Ciekawe ze gre wznowiono jak sie na trybunach
        zrobilo spokojnie. Gre przerwano bo kilka osob znalazlo sie na murawie. Zdjecie
        w Gazecie to ukazuje, a wiec nie pisz bzdur
        2. Czy byl to kibice Dozametu? Nie.
        - Nie wiem co to byli za kibice, ale byli bici.
        3. Na zdjeciu gazety jest ochroniarz, ktory zadaje cios butem kibocowi Slaska
        za to, ze on przebiegal przez boisko. Jesli nie widzisz pomaranczowej
        kamizelki, to jestes daltonista. Przy okazji: ow ochroniarz zostal zganiony
        przez szefa ochorniarzy za te interwencje.
        - To nie kamizelka a kurtka. Jakos dziwnie sie uklada ta kamizelka i ma
        scigacze na dole. Gdzie takie kapizelki robia?
        4. Wiec przyznajesz mi racje. Caly artykul jest przesadzony. A juz tytul wola o
        pomste do nieba. Zamieszki byly malo znaczacym incydentem, o ktorym nikt nie
        pamietal po meczu, bo wszyscy cieszyli sie z awansu. Awansu, ktory nie byl w
        cieiu niczego.
        - Spytaj sie dzialaczy Arki czy nie pamietali po meczu zamieszek. I spytaj sie
        tego chlopaka co spadl czy zostal zrzucony z dachu garazu.
        5. Czyli dziennikarz GW byl jedyna osoba, ktora zamiast relacjonowac radosc z
        awansu skupil sie na czym innym. To tak, jakby ja z Toba spotkal sie i dobil
        jakiegos targu, a w gazetach naglosniliby, ze nie podano wody mineralnej
        gazowanej, tylko niegazowana.
        - Pisal o radosci, ale pisal tez o rozrubach. Dobra relacja. Nie pisze tylko co
        dobre, pisze o prawdzie.
        Mnie sie podoba ten tekst co sie ukazal dzisiaj. Fajny pomysl. I widac ze
        dzienikarz byl przy zespole bo pisze o wielu sprawach o dramacie na lawce
        rezerwowych o zabawie w szatni. Jest OK.
        Nie pracuje w gazecie, wiec GW nie jest dla mnie konkurencja. Rzeklbym tez, ze
        to ci z Wyborczej nazywaja sie dziennikarzami, a sa zwyklymi specjalistami od
        propagandy i siania zametu.
        Cymanek juz raz odszedl. I co? Okazalo sie, ze ukochany posel GW nie jest w
        stanie udzwignac takiego ciezaru, jakim jest klub pilkarski. Chociaz jest to
        osoba rzadzaca w miescie.
        Pozdrawiam.
        - Schet odszedl bo go przerosly dlugi i syf w klubie. Jezeli Cymanek jest taki
        OK, to niech powie naprawde jakie sa dlugi. Ile trzeba wylozyc aby przejac
        klub. A poza tym, to kiedy on odszedl. Zawsze byl w klubie tylko na drugim
        planie. Ma wiekszosciowy pakiet akcji.
        • Gość: Pedro Re: Awans w cieniu awantur IP: *.206.115.137.telsat.wroc.pl 11.06.05, 09:25
          1. Zdjecie w gazecie ukazuje, ze gre przerwano, bo kilka osob znalazlo sie na
          murawie? Czy moze zdjecie w gazecie ukazuje, ze gre wznowiono, jak sie na
          trybunach zrobilo spokojnie?
          2. Ja tez nie wiem i dziennikarz GW tez tego nie wie. Ale ja przynajmniej wiem,
          na czym polega dziennikarska rzetelnosc.
          3. Tak, to z pewnoscia byl chuligan z Nowej Soli, bo tam maja zwyczaj chodzic w
          pomaranczowych strojach, zeby policja i przeciwni kibice ich latwiej
          identyfikowali. Ponadto kazdy wie, ze w Nowej Soli nienawidza Slask i ten koles
          biegl przez cale boisko, zeby zaatakowac 200-osobowa grupe wroclawian.
          4. Dzialaczy Arki jest kilku, moze kilkunastu, poszkodowanych tez bylo
          niewielu. A kilkaset osob na zywo i wiele tysiecy w domach cieszylo sie z
          awansu Slaska. Te proporcje sprawiaja, ze jedne wydarzenia sa incydentami, a
          inne sa wazne. Bez wzgledu na to, co chca zrobic uczniowie Goebelsa z GW.
          5. Gdyby GW byla dobra gazeta, mialaby juz w czwartkowym wydaniu podsumowanie
          dwoch lat Slaska w drugiej, wrecz specjalna wkladke z duza iloscia statystyk,
          zdjec i wypowiedzi. A oni napisali w piatek, ze nic nie jest wazne, bo zadymy
          byly na meczu. Zauwaz, ze to nie zadymy sa w cieniu awansu, tylko awans w
          cieniu zadym.
          Schet wiedzial o dlugach i sytuacji w klubie, kiedy go przejmowal, wiec
          przestan klamac o jakims syfie w klubie. Klub ma jakies 1.5 miliona zlotych
          dlugow - kazdy moze to sprawdzic, bo klub jest spolka jawna. Zeby przejac klub
          wystarczy chciec i miec pieniadze na dalsze funkcjonowanie, bo Cymanek caly
          czas splaca swoje dlugi.
          Cymanek odszedl w tym znaczeniu, ze miejsce w lidze zajela spolka Schetyny. I
          nadal kazdy moze sobie zastrzec w umowie, ze nie bedzie splacal dlugow klubu.
          Cymanek nie ma zadnego wiekszosciowego pakietu. Juz Sobiesiak ma wiecej akcji.
          • Gość: Lazs Re: Awans w cieniu awantur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:29
            Co do Scheta to raczej jednak sytuacja w klubie go przerosła,czego nie do końca
            się spodziewał plus kryzys w koszykarskiej spółce. A gdy dodamy wieczną nagonkę to
            nic dziwnego,że poddał się tak łatwo. I czy nie wiedział o możliwym wybuchu
            afery związanej z ustawianiem meczów? Domysłów może być mnóstwo,ale nie, z góry
            już wiadomo,że taka decyzja to jeszcze jeden powód zaliczany do wielkich
            zbrodni Grzesia przeciw Śląskowi....
            • Gość: Pedro Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 09:07
              Nagonka??? Nagonka to jest to, co robi GW Slaskowi. A Schetynie niby kto robi
              nagonke?
    • Gość: b. Re: Awans w cieniu awantur IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 10.06.05, 15:35
      panie wiśniewski a był pan do cholery chociaż na meczu?? bo ja tak i nie było
      tak, że śląsk bez powodu zaczął, tylko najpierw sześciu nowosolan przyburało
      się do jednego z wrocławia, który siedział po drugiej stronie, pobili go to on
      zadzwonił po kolegów
      ŻADNI "BANDYCI" NIE BIEGALI tak o sobie po trybunach i nie bili kogo popadnie,
      nikt też nie zrzucił tego chłopaka z dachu tylko on spadł.
      Najpierw trzeba ruszyć dupę i pojechać na mecz a nie zasłyszane brednie pisać.
      • Gość: bos Re: Awans w cieniu awantur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:54
        W ostatnim roku banda włóczęgów mieniąca się kibicami Śląska przynosiła
        Wrocławiowi wstyd na Śląsku. Co za pech! Teraz będzie to robić w całej Polsce.
    • Gość: jack Re: Awans w cieniu awantur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.05, 18:36
      bydło - kibice slaska to bydło
    • Gość: Jacek Porównałem Gazetę Wyborczą i gazetę Słowo Polskie- IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.06.05, 11:20
      Od tygodnia kupuję Gazetę Wyborczą i gazetę Słowo Polskie-Gazeta Wrocławska.
      Czytałem artykuły i obserwowałem, w których Gazetach jest więcej i ciekawiej o
      Śląsku i wyszło na to że w gazecie Słowo Polskie-Gazeta Wrocławska. Nie
      sugerujcie się artykułami na stronie www.wroclaw.naszemiasto.pl/ bo na
      niej jest tylko część tego co dzisiaj piszą w tej gazecie o Śląsku. Nawet na
      pierwszej stronie SP-GW najwięcej miejsca jest poświęcone Śląskowi.
      Pozdrawiam kibiców WKS Śląsk Wrocław.

WYBIERZCIE GAZETĘ KTÓRA JEST ZE ŚLĄSKIEM A NIE PRZECIWKO NAM !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka