Dodaj do ulubionych

Barbara Zdrojewska - radna

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 14:28
Jaja kompletne zaczynaja sie dziac w naszym pieknym grodzie.
Geniusz Wroclawia wystawia swoja zone na radna. Zdrojewska jest
kulturoznawca,prowadzi galerie na na pl Solnym( ciekaw jestem jak weszla w
jej posiadanie i jaki placi czynsz).Na kandydatke zaproponowalo ja rodzinno-
kolezenskie kolko zwane PO , w ktorym jest przewodniczaca kola srodowisk
tworczych. Moze Zdrojewski wprowadzi jeszcze dziadziusia i tesciowa dorobia
sobie do emeryturki,dzieciatko tez wchodzi juz w wlasciwy wiek wiec moze
uslyszymy wkrotce tez i o tej osobie.
Ludzie nie dajmy sie zwariowac dosc czs najwyzszy przeciac ten krag
towarzystwa wzajemnej adoracji.
Co takiego zrobila pani ta na rzecz mieszkancow!
czy procz pierdzenia w kanape w ostatnich latach mozna powiedziec ze czyms
sie wyroznila(nie slyszalem).
A moze galeryjka nie prosperuje tak jak powinna i 1600zl bedzie jak znalazl
na kosmetyczke.
Obserwuj wątek
    • Gość: bonczek nowa, świecka tradycja IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 24.07.02, 15:00
      to nic zdrożnego wręcz przeciwnie kontynuacja nowej polskiej świeckiej tradycji ...
      np :
      cugowski - synkowie spiewają w pszennoburaczanych festiwalach rodem z tvp2
      buzek - cureczka marusia z 4 pancernych w nowym wydaniu
      gierek - syn senstorem
      giertych - syn senatorem
      loska - corka torbicka królóje na ekranach
      kwach - jolanta ma umowe ze na prezydenta wawy olechowski który jej w wyborach na prezydenta rp odpusci
      mlynarski - niestety córka na ekranach /ile jeszcze?/
      i tak bez końca z prawicy i lewicy więc nie ma się czemu dziwić
      tak naprawdę my to oceniamy i w wypadku wyborów to dzięki nam rodzą sie i umierają "zdrojopodobni" gorzej z
      mediami
      a swoją drogą to też bollo nie fai'r wydawać wyrok na kogoś kto tylko pokrewieństwem łaczy się ze znanymi
      bonk
      • Gość: bollo Re: nowa, świecka tradycja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 15:37
        Bonku masz racje nowa swiecka slomiana tradycja.
        Ale czy zawsze musi tak byc ze ludzie ktorym jeszcze niedawno sloma z butow
        wychodzila musza nami rzadzic.
        Czy zauwazyles ze ani z lewej ani z prawej strony nie ma ludzi mlodych.
        Czy pojedyncze przypadki takie jak Tober czy Pusz to jest kwiat naszej
        mlodzierzy.
        Mamy mase mlodych zdolnych ludzi dlaczego mamy utrzymywac te relikty
        przeszlosci, ktore nie maja koncepcji na rzadzenie miastem ,krajem.
        Dlaczego stare pierdziele nie dopuszczaja mlodych, czy boja sie o swoje
        synekury.
        Czy tak samo jest w tym przypadku!
        Juz niedlugo zobaczymy ilu mlodych wystawia owe organizacje w zblizajacych sie
        wyborach
        Zobaczymy na jakim miejscu bedzie na liscie pani Z, a na jakich mlodzi z tej
        kanapowej organizacji.
        • Gość: Alen Re: nowa, świecka tradycja IP: *.i-one.at 24.07.02, 16:38
          Jaka tam nowa tradycja , jest to nic innego jak kontynuowanie kounistycznych
          tradycji . Tylko w troche leprzym wydaniu . Tak właśnie powstają kręgi władz ,
          które tym modelem zapewniają sobie nie tykalność . Nie wróży to nic dobrego i
          nie jest to element twórczy w rozwoju demokracji . Zapewnia to pewnego rodzaju
          sukcesje , której prawie zawsze produktem ubocznym była ukryta arogancja władz
          w stosunku do społeczeństwa . Jednym słowem w taki sposób powstają kręgi
          interesów wspólnych . Jest to raszej prymitywna forma władzy nad
          społeczeństwem , ale jest ona konsekwencją wczesnej niekaralności władz , za
          nadużycia . Jedni pchają się do władzy żeby służyć społeczeństwu a drudzy żeby
          siebie ustawić ,i oczywiście swoje rodziny .
          Nie znam przypadku takiego , żeby taka forma włwdzy wykreowała jakiegoś
          twórczego przywódce .

Alen.
          • Gość: bonk do alena IP: *.pl 24.07.02, 17:17
            jako przykład szczególnie komunistycznej tradycji podaję busza seniora i juniora..a swoja droga uważaj
            alen bo za każdym drzewem zły komunista się czai :-)))))))
            • Gość: Alen Re: do alena IP: *.i-one.at 24.07.02, 18:54
              Gość portalu: bonk napisał(a):

> jako przykład szczególnie komunistycznej tradycji podaję busza seniora i
              junior
              > a..a swoja droga uważaj
              > alen bo za każdym drzewem zły komunista się czai :-)))))))

Amerykańskie tradycje ,to jest inna historia . Jeśli chcesz te dwie sprawy
              rozróżnić , polecał bym Tobie prześledzenie histori klanu Kenedi, jak również
              kapitału tego klanu . Który to ma swoje źródła z czasów Alfonso Cappone . Na
              kapitale klanu Kenedi jest więc krew . Temat rzeky .
              I z tąd można wyprowadzić pewne konkluzje dotyczące podziału władzy w USA .

Natomiast jeśli chodzi o Polskę , to również aby zrozumieć obecne czasy ,
              należy szukać przyczyn teraźniejszożci w przeszłości .
              I z tąd wyprowadzić proces myślenia , w inny wypadku będziemy się potykać
              cały czas , nie zuzumiejąc prawidłowo przyczyn tego .

Mam w rodzinie we Wrocku kilka postaci z tak zwanych elit , w każdym wieku .
              Grzebałem im celowo w głowie , szukając pewny mnie nurtujących pytań .
              Nie będe wchodził w szczegóły , jak się to robi , ale są na to sposoby , nie
              szablonowe .

Czasami tu na zachodzie również z Polakami prowadze celowe dyskusje ,które
              dadzą mi materiał do medytacji .
              Wniosek jest zadziwiająco zbieżny , jak kolwiek nie zabierzesz się do tego
              otrzymasz prawie ten sam wynik . Komuna jest głębiej w świadomiści jak by się
              wydawało . Dla tego nie należy się dziwić pewnym zjawiską socjologicznym w
              Polsce . Nie stety nie można się czemuś dziwić , jak się tego nie rozumie .
              Nic się nie dzieje bez przyczyn .

Alen.

Ps. Nie wiem co napisał Wędzonka , i nie chce wiedzieć , nie jestem
              zainteresowany tą wiarą , szkoda mi czasu . Tak że nie odpowiem .

• wedzonka Re: Barbara Zdrojewska - radna 24.07.02, 17:51
      Gość portalu: bollo napisał(a):

> Jaja kompletne zaczynaja sie dziac w naszym pieknym grodzie.
      > Geniusz Wroclawia wystawia swoja zone na radna. Zdrojewska jest
      > kulturoznawca,prowadzi galerie na na pl Solnym( ciekaw jestem jak weszla w
      > jej posiadanie i jaki placi czynsz).

Nie slyszalem jeszcze wiele o zonie Zdroja, ale wiem na pewno ze nie jest
      wlascicielka galerii, a jedynie prowadzi ja na zlecenie ZPAP...

> Na kandydatke zaproponowalo ja rodzinno-
      > kolezenskie kolko zwane PO , w ktorym jest przewodniczaca kola srodowisk
      > tworczych. Moze Zdrojewski wprowadzi jeszcze dziadziusia i tesciowa dorobia
      > sobie do emeryturki,dzieciatko tez wchodzi juz w wlasciwy wiek wiec moze
      > uslyszymy wkrotce tez i o tej osobie.
      > Ludzie nie dajmy sie zwariowac dosc czs najwyzszy przeciac ten krag
      > towarzystwa wzajemnej adoracji.

Wprawdzie nic przeciwko Zdrojewskiej nie mam (a wrecz przeciwnie: jako zona
      Zdroja moze sie u mnie cieszyc sporym kredytem zaufania!), ale taki apel moze
      sprawi ze MKK choc raz pojdzie do wyborow? To by chyba byl jeden z wazniejszych
      kamieni milowych na naszej drodze do zdrowej i stabilnej demokracji! :)

> Co takiego zrobila pani ta na rzecz mieszkancow!
      > czy procz pierdzenia w kanape w ostatnich latach mozna powiedziec ze czyms
      > sie wyroznila(nie slyszalem).

Ja tez nie. Ale to jest wlasnie czesc pytan na ktore powinni otrzymac odpowiedz
      wyborcy podczas kampanii wyborczej! :)

> A moze galeryjka nie prosperuje tak jak powinna i 1600zl bedzie jak znalazl
      > na kosmetyczke.

O kondycje galeryjki zapytaj w ZPAP, albo w samej galeryjce. Jesli gdzies Ci
      zechca odpowiedziec do daj znac na forum!

Pozdrawiam! :)
      • kirkol Re: Barbara Zdrojewska - radna 24.07.02, 18:26
        moze najsampierw poznac ta pania a potem krytykowac , wszak nasi radni rozne
        maja zaszlosci za soba , moze sie okazac ta najlepsza , i tak jeden glos nic
        nie zmieni , sadze ze to cale towarzycho nie liczy sie juz z nikim wiec krzyk o
        jedna pania nie zmienia i tak problemu.Wedzonko znam lepsze kandydatki , wierz
        mi na slowo , ale by nie byc glosem tylko krytyki sadze ze MKK byla by dobra w
        roli jakiegos doradcy technicznego dla miasta , jest w tym dobra nawet bardzo ,
        ale na radna Nie.
        pozdro
        • wedzonka Re: Barbara Zdrojewska - radna 24.07.02, 19:04
          kirkol napisał:

> moze najsampierw poznac ta pania a potem krytykowac , wszak nasi radni rozne
          > maja zaszlosci za soba , moze sie okazac ta najlepsza , i tak jeden glos nic
          > nie zmieni , sadze ze to cale towarzycho nie liczy sie juz z nikim wiec krzyko
          > jedna pania nie zmienia i tak problemu.Wedzonko znam lepsze kandydatki , wierz
          > mi na slowo , ale by nie byc glosem tylko krytyki sadze ze MKK byla by dobra w
          > roli jakiegos doradcy technicznego dla miasta , jest w tym dobra nawet bardzo,
          > ale na radna Nie.
          > pozdro

Kirkol, co Ty zaraz synekury dzielisz! Mi by wystarczylo gdyby MKK poszla
          zaglosowac! :)
          Co do Jej kwalifikacji to chyba nie tu i nie nam to oceniac, skoro nie jest
          osoba publiczna ani nie kandyduje. Moge Ci sie tylko zwierzyc z osobistych
          forumowych spostrzezen: stesknilem sie za Nia! :)

Pozdrawiam!
          • Gość: kirkol Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.magma-net.pl 24.07.02, 19:27
            jak widzialem , pisze na forum
            pozdro
            • wedzonka Re: Barbara Zdrojewska - radna 24.07.02, 20:09
              Gość portalu: kirkol napisał(a):

> jak widzialem , pisze na forum
              > pozdro

Rzeczywiscie! Musze zaczac korzystac z wyszukiwarki, dzieki! :)
              • Gość: Stefano Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.cetniewo.cos.pl 25.07.02, 09:17
                I tak oto wedzonka sprawnie zszedl z tematu .
                Start pani Zdrojewskiej uwazam za niesmaczny zart z wyborcow . Co ta pani jest
                w stanie wniesc ? Zapewne trwaly glos za w sprawach PO. Trudno sie wypowiadac
                bo rece opadaja , zupelny brak samooceny i odrobiny skromnosci . Coz ja niczego
                takiego sie po Zdrojewskich nie spodziewalem , ale po co jeszcze szargac dobre
                imie zony.
                • dlugopis Re: Barbara Zdrojewska - radna 25.07.02, 09:30
                  To ladne.
                  Nikt nie wie co pani Zdrojewska zaoferuje wyborcom, nie znacie jej programu, a
                  juz krytykujecie. Myslalem , ze w wyborach wazny jest czlowiek , ktory ma nas
                  reprezentowac, a nie jego nazwisko.

A jezeli pani Kwasniewska bedzie startowala w wyborach to to juz nie bedzie ci
                  przeszkadzalo jak mniemam ?

Pozdrowionka

• Gość: Alen Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.i-one.at 25.07.02, 10:13
                    dlugopis napisał:

> To ladne.
                    > Nikt nie wie co pani Zdrojewska zaoferuje wyborcom, nie znacie jej programu,
                    a
                    > juz krytykujecie. Myslalem , ze w wyborach wazny jest czlowiek , ktory ma
                    nas
                    > reprezentowac, a nie jego nazwisko.
                    >
                    > A jezeli pani Kwasniewska bedzie startowala w wyborach to to juz nie bedzie
                    ci
                    > przeszkadzalo jak mniemam ?

Nie wykluczone że Kwaśniewska będzie się startowała , z resztą już widać pewne
                    elementy naśladownictwa innych ,nie polskich wzorców , u Kwaśniewskiej .
                    Polscy tak chętnie patrzą za ocean , nie rozumiejąc bardzo co jest zgrane .
                    Przypadek rodziny Klintonów , Bill wiedział co robi .
                    Dlaczego Zdrojewjki czy Kwaśniewski ma nie wiedzieć . Oni tak chętnie chcieli
                    by być może Amerykanami iż zapominają że żyją w Europie . I właśnie ten
                    element robi z nich Afrykańczyków . Nie ma nic gorszego jak naśladownictwo ,
                    jest to tylko wyrwanie elementu z kontekstu , łowienie grzybów w zupie
                    grzybowej i wrzucanie ich do błota . Nie poprawi to smaku błota , chyba że w
                    kierunku szamba . Tak się kleji polską rzeczywistość i takie plony czekają w
                    przyszłości. To że przyszłość jest wypadkową przeszłości , to każdy z Was wie .

Alen.
                    • dlugopis Re: Barbara Zdrojewska - radna 25.07.02, 10:56
                      Gość portalu: Alen napisał(a):
                      > Nie wykluczone że Kwaśniewska będzie się startowała , z resztą już widać
                      pewne
                      > elementy naśladownictwa innych ,nie polskich wzorców , u Kwaśniewskiej .
                      > Polscy tak chętnie patrzą za ocean , nie rozumiejąc bardzo co jest zgrane .
                      > Przypadek rodziny Klintonów , Bill wiedział co robi .

Alen , czy mozesz wytlumaczyc jak chlop krowie na rowie o co ci chodzi w tym
                      kawalku. Przekracza on granice mojej percepcji.

Pozdrowionka
                      • Gość: Alen Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.i-one.at 25.07.02, 11:52
                        dlugopis napisał:

> Gość portalu: Alen napisał(a):
                        > > Nie wykluczone że Kwaśniewska będzie się startowała , z resztą już widać
                        > pewne
                        > > elementy naśladownictwa innych ,nie polskich wzorców , u Kwaśniewskiej .
                        > > Polscy tak chętnie patrzą za ocean , nie rozumiejąc bardzo co jest zgrane
                        > .
                        > > Przypadek rodziny Klintonów , Bill wiedział co robi .
                        >
                        > Alen , czy mozesz wytlumaczyc jak chlop krowie na rowie o co ci chodzi w tym
                        > kawalku. Przekracza on granice mojej percepcji.
                        >
                        > Pozdrowionka

Nie kontaktujesz brzmiało by lepiej . Chyba nie chcesz , żebym ja zaczoł
                        używać słów obcych , wtedy bowiem było by jeszcze problematyczniej pojąć .

Moje posty zaadresowane są do tych Userów którzy zorientowanych są w temacie ,
                        na tyle zorientowani że nie trzeba pisać wprowadzających poematów . Wydaje mi
                        się że i tak zbyt wiele wprowadzam zamętu , ale nie tylko zamętu
                        również "glazności" . Wszystko zależy jakie wiadomości i doświadczenie ma
                        czytelnik , co również było kwesią już omawianą ,z akademickimi przkładami
                        omawiane .

Tu nie do rady jak chłop krowie przetłumaczyć , jeśli nie posiadasz pewej
                        wiedzy , to mnie i tak nie zrozumiesz o co chodzi . Będziemy się tylko kręcić
                        w kółko , wywołując lawine zamętu .
                        Nie gniewaj się więc , że swój czas chce poświęcić sprawą bardzij mnie
                        absorbującym jak ciągłe kręcenie się w kółko .
                        A tak między nami , ten tramwaj lini "Zero" , którym wspólnie jedziemy , chyba
                        dojeżdza już do mojego przystanku z którego muszę wysiąść , oposzczając Was .

Alen.
                        • dlugopis Re: Barbara Zdrojewska - radna 25.07.02, 12:26
                          Ale ze mnie glab kapusciany.
                          Masz racje , szkoda czasu.
    • Gość: milena Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.cafe.wla.pl 25.07.02, 11:20
      Bardzo bym chciała, aby polityką w tym mieście w końcu zajeli się
      odpowiedzialni ludzie, a nie tacy, co chcą stworzyć chyba własne, małe księstwo
      o nazwie " Wrocław- Zdrój" A tacy ludzie niestety nie mają najmniejszych szans,
      gdyż ...po prostu : nie są ani przyjaciółmi ani krewnymi Zdrojewskiego,
      Schetyny czy też Protasiewicza....a po drugie: nikt ich nie sfinansuje !!!
      Wiedzą Państwo ile wynosi WPISOWE na 1 miejsce na liście ??? ( propozycja
      zgłoszona przez PO ) 15.000 !!!!! To chyba wyjaśnia start p. Zdrojewskiej w
      wyborach....jej mąż po latach rządzenia tym miastem może sobie nawet pozwolić
      na wystawienie w wyborach całej swojej rodziny....a żeby przeprowadzić w miare
      skuteczną kampanię wyborczą potrzeba minimum 5.000. ...kogo stać? Już wiemy...
      • Gość: hen Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: 156.17.85.* 25.07.02, 12:00
        Gość portalu: milena napisał(a):

> Bardzo bym chciała, aby polityką w tym mieście w końcu zajeli się
        > odpowiedzialni ludzie, a nie tacy, co chcą stworzyć chyba własne, małe
        księstwo
        >
        > o nazwie " Wrocław- Zdrój" A tacy ludzie niestety nie mają najmniejszych
        szans,
        >
        > gdyż ...po prostu : nie są ani przyjaciółmi ani krewnymi Zdrojewskiego,
        > Schetyny czy też Protasiewicza....a po drugie: nikt ich nie sfinansuje !!!
        > Wiedzą Państwo ile wynosi WPISOWE na 1 miejsce na liście ??? ( propozycja
        > zgłoszona przez PO ) 15.000 !!!!! To chyba wyjaśnia start p. Zdrojewskiej w
        > wyborach....jej mąż po latach rządzenia tym miastem może sobie nawet pozwolić
        > na wystawienie w wyborach całej swojej rodziny....a żeby przeprowadzić w
        miare
        > skuteczną kampanię wyborczą potrzeba minimum 5.000. ...kogo stać? Już wiemy...

To co robi PO wcale a wcale mi się nie podoba (chocby pregłosowali z SLD ustawę
        o wyborach powszechnych, a w TeDe p. Zdrojewski lamentował, jaka szkoda się
        stała, że ustawa przeszła - zresztą "głównie większością głosów SLD"). Ale to
        co sobie ustalają jest ich wyłaczną sprawą. Czy bedzie to wpisowe 100 czy 100
        tys złotych - to ich sprawa, toż samo, czy wystawią panią Zdrojewską - jest ich
        świętym prawem. Można mieć coś na przeciw samej Zdrojewskiej (choć nie wiem
        co), ale nie można być ptrzeciwko wystawieniu jej na liście PO - to
        nielogiczne, no chyba, ze się jest członkiem platformy. Jeśli jesteś Bollo w
        PO, bo jeśli nie to nic Ci do tego. :-)
        PO zdrówko
      • Gość: Alen Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.i-one.at 25.07.02, 12:23
        Gość portalu: milena napisał(a):

> Bardzo bym chciała, aby polityką w tym mieście w końcu zajeli się
        > odpowiedzialni ludzie, a nie tacy, co chcą stworzyć chyba własne, małe
        księstwo
        >
        > o nazwie " Wrocław- Zdrój" A tacy ludzie niestety nie mają najmniejszych
        szans,
        >
        > gdyż ...po prostu : nie są ani przyjaciółmi ani krewnymi Zdrojewskiego,
        > Schetyny czy też Protasiewicza....a po drugie: nikt ich nie sfinansuje !!!
        > Wiedzą Państwo ile wynosi WPISOWE na 1 miejsce na liście ??? ( propozycja
        > zgłoszona przez PO ) 15.000 !!!!! To chyba wyjaśnia start p. Zdrojewskiej w
        > wyborach....jej mąż po latach rządzenia tym miastem może sobie nawet
        pozwolić
        > na wystawienie w wyborach całej swojej rodziny....a żeby przeprowadzić w
        miare
        > skuteczną kampanię wyborczą potrzeba minimum 5.000. ...kogo stać? Już
        wiemy...

To już chyba łyżka po obiedzie ,te kręgi będą się bowiem wspierały i wychowają
        sobie społeczeństwo , są na to znane wybróbowane metody .

Zjawiska takie produkują chore populacje w klasach rządzących . Populacje
        pozbawione motywacji do działania , fantazji a co najważniejsze kontaktu ze
        społeczeństwem . Takie przypadki występują również na zachodzie , jednak
        zaczej nie w klasie rządzącej .

Kiedyś przeprowadzono interwiu z małżonką jednego człowieka , który właśnie
        należy do takich grup zamkniętych dla społeczeństwa .
        Wyszedł istny cyrk i blamarze , ale pokazało to mniej więcej jaki potrafi być
        wykszywiony stosunek do społeczeństwa i do realiów w jakim te społeczeństwo
        egzystuje .
        Konkluzja była taka ,lepiej jak małżonki z takich kręgów są zamknięte w
        złotych klatkach .

Alen.
        • Gość: hen Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: 156.17.85.* 25.07.02, 13:13
          He he, może i mądrze gadasz. (?) Kiedyś czytałem opowiadanko pt: "O ministrze
          co piechotą chodził". Ministra służbowy kierowca należący do związków
          zawodowych pewnego dnia rozpoczął strajk i w środku miasta po prostu wyszedł z
          samochodu. Oj jakże zabawnie minister wyglądał. Chcąc nie chcąc wysiadł z
          samochodu. Wokół niego kręciło się tylu dziwnych ludzi, wsiadali i wysiadali,
          jak zauwazył z takich dużych pojazdów i co najdziwniejsze do ciągłego
          poruszania używali nóg! He he :-)
    • Gość: duzY Nie znam kobitki. IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.02, 13:16
      Ale boje się zawłądnięcia wszystkiego przez rodziny, kotrie. Juz niedługo
      powstanie nowy stan szlachecki i tylko dzieci z takich rodów będą miały prawo
      podejmowac prace w TV, w zarządach Spółek Skarbu Państwa i kandydować do
      wszelkiej maści władz.
      • Gość: bonk nie jęczcie... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 25.07.02, 13:24
        ALen widzi wszędzie komunistów
        Wędzonka wogóle nic nie widzi zaslepiony miłością do władz nowych..
        A ja widzę ciemnośc choć w niej iskierka tli się jeszcze.
        Owa iskierka to wybory samorządowe.Z tego co wiem to nikt inny ale MY własnie idziemy do urn wybierać.Mamy
        równiez prawo wystawiać swoich kandydatów.
        Zachowujemy się jak Niemen na scenie i wciąż jęczymy zamiast po prostu przyznać się że owi cwaniacy , złodzieje i
        wszelkiej innej maści plugastwo jak ich w sieci okreslami to nikt inne jak nasze dzieci demokracji.
        W każdym z nich jest cząstka nas czy się nam to podoba czy nie bo to my pośrednio i bezpośrednio o tym
        zadecydowaliśmy.Więc zamiast się rozwodzić jak wedzonka nad zdrojem to po prosu głosujmy tak by jęk ten choc na
        chwile skończyć...
        pozdrawiam
        upierdliwa antyjęczybuła bonczek
        • Gość: Alen Re: nie jęczcie... IP: *.i-one.at 25.07.02, 14:06
          Gość portalu: bonk napisał(a):

> ALen widzi wszędzie komunistów
          > Wędzonka wogóle nic nie widzi zaslepiony miłością do władz nowych..
          > A ja widzę ciemnośc choć w niej iskierka tli się jeszcze.
          > Owa iskierka to wybory samorządowe.Z tego co wiem to nikt inny ale MY
          własnie i
          > dziemy do urn wybierać.Mamy
          > równiez prawo wystawiać swoich kandydatów.
          > Zachowujemy się jak Niemen na scenie i wciąż jęczymy zamiast po prostu
          przyznać
          > się że owi cwaniacy , złodzieje i
          > wszelkiej innej maści plugastwo jak ich w sieci okreslami to nikt inne jak
          nasz
          > e dzieci demokracji.

Tak myślisz . Szczęśliwy z Ciebie człowiek , też chciałbym być zawrze
          dzieckiem . Niech ta iskierka nie zgaśnie w Tobie i rozgrzewa Twoją dusze ,
          dając Ci nadzieje .

Tak powinien myślieć grzeczny obywatel ,iść grzecznie do urny , myśleć że to
          on wybiera , czytać prase i oglądać wiadomości , wyrabiające światopogląd i
          podtrzymujące palącą iskierke .
          Twoje życie ,Twoje poglądy , Twoja iskierka .

Ja nie potrafje tak myśleć , moje życiowe doświadczenia nie pozwalają mi tego .
          Dla mnie liczą się , nie iskierki , ale fakty . Nie obietnice ale
          rzeczywistość .

Alen.

> W każdym z nich jest cząstka nas czy się nam to podoba czy nie bo to my
          pośredn
          > io i bezpośrednio o tym
          > zadecydowaliśmy.Więc zamiast się rozwodzić jak wedzonka nad zdrojem to po
          prosu
          > głosujmy tak by jęk ten choc na
          > chwile skończyć...
          > pozdrawiam
          > upierdliwa antyjęczybuła bonczek
          • Gość: bonkl Re: nie jęczcie... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 25.07.02, 14:16
            . Szczęśliwy z Ciebie człowiek , też chciałbym być zawrze
            > dzieckiem . Niech ta iskierka nie zgaśnie w Tobie i rozgrzewa Twoją dusze ,
            > dając Ci nadzieje .
            >
            > Tak powinien myślieć grzeczny obywatel ,iść grzecznie do urny , myśleć że to
            > on wybiera , czytać prase i oglądać wiadomości , wyrabiające światopogląd i
            > podtrzymujące palącą iskierke .
            > Twoje życie ,Twoje poglądy , Twoja iskierka .
            >
            > Ja nie potrafje tak myśleć , moje życiowe doświadczenia nie pozwalają mi tego .
            > Dla mnie liczą się , nie iskierki , ale fakty . Nie obietnice ale
            > rzeczywistość .
            >
            >
            >czy grzeczny jestem to nie mnie oceniać co do szczęścia to tobie jak widzę litylko życzyć mogę a co do wyboró to
            tak - jestem święcie przekonany, że mam na to wpływ , mały bo mały ale mam.Mam swojego posła z którego jestem
            zadowolony, swojego radnego który mnie zawiółdł ale mam też świadomość że jest to po części moja wina i
            następnym razem nie oddam głosu na niego bo mnie okłamał.Szczęście moje polega na tym ŻE MAM TEN WYBÓR.A to
            czy się uda czy nie oraz czy zostanę oszukany to zupełnie inna sprawa.\
            Reasumując nie potepiam tej kobiety za kandydowanie i nazwisko choc jej męza nie darzyłem sympatią jak co
            poniektórzy , nie jest to powód by ją skreśłać.Czas pokaże...
            Wracając do twojej riposty to przyznaję że czytam prasę oglądam telewizję,chodzę grzecznie do urny i mam
            wyrobiony swiatopogląd i wcale się z tym nieszczęśliwym nie czuję.
            Rozumiem że żadnej z wymienionych rzeczy ty nie robisz stąd ten smutek wątkowy.
            Może spróbujj zanim znowu nas swoim doświadczeniem życiowym zaskoczysz.
            Pozdrawiam życząc lepszych doświadczęn i szczęscia
            bonk
            • Gość: Alen Re: nie jęczcie... IP: *.i-one.at 26.07.02, 21:21
              Gość portalu: bonkl napisał(a):

>czy grzeczny jestem to nie mnie oceniać co do szczęścia to tobie jak widzę
              > litylko życzyć mogę a co do wyboró to
              > tak - jestem święcie przekonany, że mam na to wpływ , mały bo mały ale
              mam.Mam
              > swojego posła z którego jestem
              > zadowolony, swojego radnego który mnie zawiółdł ale mam też świadomość że
              jest
              > to po części moja wina i

To jest właśnie to , ludzie mają świadomość że to ich wina .
              Szkoda że ludzie nie mają świadomości że ich świadomość jest na tyle nie
              świadoma żeby świadomie poświadomić o świadomej decyzji . To tak żartem .

> następnym razem nie oddam głosu na niego bo mnie okłamał.Szczęście moje
              polega
              > na tym ŻE MAM TEN WYBÓR.A to

Nie oczekujesz wiele od życia .

> czy się uda czy nie oraz czy zostanę oszukany to zupełnie inna sprawa.\
              > Reasumując nie potepiam tej kobiety za kandydowanie i nazwisko choc jej męza
              ni
              > e darzyłem sympatią jak co
              > poniektórzy , nie jest to powód by ją skreśłać.Czas pokaże...
              > Wracając do twojej riposty to przyznaję że czytam prasę oglądam
              telewizję,chod
              > zę grzecznie do urny i mam
              > wyrobiony swiatopogląd i wcale się z tym nieszczęśliwym nie czuję.

Też tak kiedyś myślałem i byłem nawet szczęśliwy , jednak teraz gdy poznałem
              inne układy społeczne ,kultury ,stosunki między ludzkie ,mam skale porównawczą
              i inny punkt widzenia .

> Rozumiem że żadnej z wymienionych rzeczy ty nie robisz stąd ten smutek
              wątkowy.
              > Może spróbujj zanim znowu nas swoim doświadczeniem życiowym zaskoczysz.

Nie zrozumiałeś mnie , poprostu nie czytam gazet w celu wyrobienia sobie
              światopoglądu, a telewizja to strata czasu . Chyba że kanały agencji
              informacyjnych , ewentualnie filmy historaczno-biograficzne .

> Pozdrawiam życząc lepszych doświadczęn i szczęscia
              > bonk

Wyobraź sobie że ektra przyjeżdzam do Polski żeby zagłosować . Mam nawet
              swojego faworyta który mnie jeszcze nie zawiódł .

Alen.
        • Gość: stefano Re: nie jęczcie... IP: *.cetniewo.cos.pl 27.07.02, 09:29
          Czas szukac sobie miejsca za granica . Polski wirtschaft , polnische polityka .
          Mam jeszcze taki zart przez lzy , ale jakze madry ;
          Bog wezwal do siebie kilka narodow i rozdal kezdemu po 2 kulki , po tygodniu
          wezwal przesdstawicieli tych narodow i kazal ppoinformowac sie co z kulkami
          zrobili .
          mowi niemiec - my mamy swietna bron do tych kulek .
          Mowi Anglik - my mamy bilard .
          Mowi Francuz - my mamy erotyczne akcesoria .
          i w koncu pyta Bog Polaka ; a wy co zrobiliscie z kulkami ?
          Odpowiada Polak ; jedna zepsulismy , a druga zgubilismy .

Miales chamie...
    • johann3 Re: Barbara Zdrojewska - radna 25.07.02, 15:34

pora żebym sprawdził drzewo genealogiczne, a jak znajdę w nim jakieś słynne z
      dokonań na rzecz społeczeństwa nazwisko to może też wejdę do jakieś koterii,
      jako szwagier Antka Kobyły brat...
      • Gość: Flowers Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.02, 17:59
        Słowo się rzekło. Kobyłka u płotu.
        • Gość: hrabiaa Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.eu.org 26.07.02, 21:24
          Zdrojewskie mają już objawy dynastycznych ciągotek.
          • Gość: bollo Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 21:42
            Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Zdrojewskie mają już objawy dynastycznych ciągotek.

To widac i slychac.
            • Gość: jajaccek Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 26.07.02, 21:58
              Przyklad z Palacu idzie.Dynastia Kwasniewskich na horyzoncie.
              • Gość: bollo Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 22:14
                O Kwasniewskich nie slyszalem ani nie widzialem.
                Urbana jakbys cyklicznie czytal , to wiedzialbys ze robi sobie jaja.
                O Zdrojewskich donosi prasa wroclawska.
                • Gość: jajaccek Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 26.07.02, 22:41
                  Gość portalu: bollo napisał(a):

> O Kwasniewskich nie slyszalem ani nie widzialem.
                  Czytalem i slyszalem o zawiazaniu sie komitetu mlodych SLD-owcow(link mi
                  gdzies przepadl)chcacych zatrzymac Jolante w Palacu.Tu w Chicago tez byly takie
                  zapedy w czasie Jej wizyty.Ostanimi dniami bylem odciety od wiadomosci, ze
                  wzgledu na aktywne urlopowanie sie i upajanie (upijanie) wolnym czasem.Czego
                  wszystkim zycze.Pozdr.
                  • Gość: hrabiaa Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.eu.org 27.07.02, 01:00
                    Jajacku ! Mu tu o dynastii Zdrojów, a nie Kwaśniewskich. Ci tutejsi, grożą nam
                    opanowaniem rynku i przejęciem władzy bezpośrednio nad nami.
                    • Gość: jajaccek Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 27.07.02, 01:16
                      Toz wlasniem wyzej zaznaczyl-w przenosni, ze (malpuja-przepraszam), wzoruja sie
                      na Palacu.Jezeli kiedys dynastia zostanie ustawowo zatwierdzona, odpadna koszty
                      wyborow i emocje z nimi zwiazane.No i myslec juz tyle nie trzeba.
                      • Gość: stefano Re: Barbara Zdrojewska - radna IP: *.cetniewo.cos.pl 27.07.02, 09:32
                        Jeszcze taka refleksja na koniec tych smutnych tematow , ze zycie sklada sie z
                        3-4 historii ktore ciagle sie powtarzaja.
    • Gość: milena do hana IP: *.cetniewo.cos.pl 27.07.02, 12:15
      Jasne...może być 100 albo i 100.000 zł....ale to jest bardzo cawaniackie
      zagranie, tym bardziej ,że dotyczy to nie tylko samej PO ale także i PIS-u...i
      niestety możemy tylko poklnąc sobie cicho pod nosem, bo w tej chorej koalicji
      coś czuję i tak PO bedzie grała pierwsze skrzypce....a PiS...no cóż....oby nie
      był przysłowiowym " listkiem figowym" przysłaniającym kolejne pezkręty starej
      ekipy. Chwasty trzeba wyrwać z korzeniami...ale już na to troche za późno. A
      wiemy dokładnie ,że najlepiej być na pierwszym miejscu na liście...reszta jest
      już tylko do ozdoby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka