Dodaj do ulubionych

nieuczciwy DIALOG

24.07.02, 17:27
Od jakiegos czasu mam wykupiony dostęp do internetu w sieci Dialog Dialnet Co
dzień. I wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że postanowiłem
korzystac z tej usługi w innym mieście. Reklama Dialogu mówi, że po
wykupieniu abonamentu na internet możesz łączyć sie w ramach tego abonamentu
ze wszystkich dostepnych linii abonenckich Dialogu wykorzystując otrzymany
login i hasło. Tak też zrobiłem i używałem we Wrocławiu otrzymany login i
hasło (umowa dotyczyła Legnicy). Niestety przyszła faktura VAT i okazało sie,
że moje połączenia z internetem zamiast zostac zaliczone do wykupionego
abonamentu zostały potraktowane jako normalne rozmowy telefoniczne, i musze
za to zapłacic ponad 1.000 zł. Wykorzystywałem podany mi przez DIALOG login i
hasło. Jak sie okazało DIALOG używa w każdym mieście innego numeru
dostępowego do internetu, a mnie o tym nikt przy podpisywaniu umowy nie
poinformował, więc tu we Wrocławiu używałem jedynego znanego mi numeru
dostępowego. Niestety DIALOG uznał tu moją winę i nie chce przyjąć mojej
reklamacji, a to jego pracownicy nie poinformowali mnie, o tym, że trzeba
zmienic numer dostępu zmieniając region (a przecież DIALOG działa w wielu
różnych regionach Polski, więc powinien o tym informowac). Postawa DIALOGU
jest dla mnie niezrozumiała - przecież po to wykupiłem abonament aby
korzystać z internetu, a nie za korzystanie z internetu płacić jak za
połączenie telefoniczne i to jeszcze międzymiastowe.
To jakiś absurd - ostrzegam przed tym operatorem.
Uważajcie na to jak się łączycie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marianna Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 18:26
      A oczywiście że dialog to syf (finansowo cienko pierdzą - więc się muszą odkuć
      na abonentach).
      hej, mtutka - bedziesz się procesował?
      pzdr M
      • Gość: sew Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.02, 20:26
        "abonent ma obowiązek zadbać, aby sesje internetowe w sieci Dialnet nawiązywane
        byly przy użyciu właściwych numerów dostępowych. Operator nie bierze
        odpowiedzialności za skutki użycia niewłaściwych numerów dotępowych lub ich
        zmiany także podczas trwania sesji internetowej..." par. 6 pkt 5 regulaminu
        świadczenia usług- części umowy, którą podpisałaś. oj przykro , proces nic nie
        da.
        niestety te malutkie literki pod umowami są zawsze najważniejsze........
        • Gość: mr_pope Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 04:31
          A klient nie ponosi odpowiedzialności za regulamin przyjęty bez ustalenia z
          jego skromną osobą.
          • Gość: duzY Podpisanie regulaminu (umowy) jest IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.02, 11:58
            niczym innym jak uzgodnieniem jego treści pomiedzy stronami. Jeśli pewne punkty
            są nie do zaakceptowania to sie nie podpisuje póki ich nie zmienią (czyli wcale
            nie podpisywać). Tak jest na całym świecie.
            Nalezy uznac, że mtutka niefrasobliwie korzystała z danych jej mozliwości.
            Trudno. Nauka kosztuje.
            Jedyna szansa to wystąpienie o rozłożenie należności na raty.
            • Gość: mr_pope Re: Podpisanie regulaminu (umowy) jest IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 12:52
              A kupienie biletu jest jednoznaczne z zaakceptowaniem regulaminu?
              • Gość: duzY Tak, jest zawarciem umowy na przejazd. IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.02, 13:00
                • Gość: mr_pope Re: Tak, jest zawarciem umowy na przejazd. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 14:28
                  Ale mnie nie chodzi o bilet MPK, tylko np: do kina:))
                  • Gość: duzY Też IP: *.dtvk.tpnet.pl 26.07.02, 10:12
                    • Gość: mr_pope Re: Też IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 12:33
                      Rozwiałeś moje wątpliwości. Rzecznik konsumentów mówi jednakże coś innego:))
                      • Gość: duzY Tych wszystkich rzeczników to ja bym ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 26.07.02, 12:37
                        ...
        • Gość: Alen Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.i-one.at 25.07.02, 09:40
          Tak , to prawda . Nie uczciwość firm świadczących takie typu usługi jest
          bardzo wielka . Trzeba bardzo uważać co się podpisuje , szczególnie właśnie
          jak "sew" wspomiał ,na te małe literki . Jest jeszcze wiele innych chwytów ,
          np. francuski Telekom stosował praktyki celowego przerywania połączeń . Po to
          aby konsument ponownie łączył się , co z koleji doprowadzało do kożyści
          finansowych dla tej firmy . Są też inne afery ,ale może przejde raczej do
          zdrowego systemu obsługi klijęta .

Jeden z takich systemów działa następująco , raz w miesiącu klijent otrzymuje
          rachunek z wykazem wszystkich połączeń , i czasu ich trwania . Jaśli dojdzie
          do przypadku francuskiego i zostanie przerwane połączenie wtedy te połączenie
          nie może być doliczone do rachunku , nawet jak godzine trwało , a klijęt w
          zamian za przerwanie połączenia otrzymuje bonus w małej kwocie . Co jest na
          miesięcznym rachunku uwydatnione ,poprzez odjęcie pewnych sum . Sprawdzałem
          to , działa perfekt .

Skudkiem takiej polityki , jest że firma muszą się starać o jakość i płynność
          połączenia , jeśli są nie udolne , niech ustąpią miejsca innym firmą które
          dadzą sobie rade.
          Musi bowiem funkcjonować zasada " klijąt nasz Pan " .
          A nie klijet jest po to żeby w sprytny sposób go oskubać .

Alen.
          • Gość: koneser Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.02, 02:16
            a myslenie nie szkodzi. na co liczyłaś ze z NY bedziesz sie laczyla z dialogiem za free? Jak wykrecalas prefiks 1033? pozdro
    • Gość: Piotr Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.02, 18:06
      Odbierajac login ta Pani wyraznie powiedziala ze zapoznala sie z regulaminem
      uslugi. W tym regulaminie wyraznie mowi sie o zmianie nr dostepowych i
      ostrzega przed dialerami. Dialog ma czynna infolinie gdzie jak nie jestes
      czegos pewien to zawsze mozesz zapytac i kompetentnie Ci odpowiedza. Natomiast
      jak ktos nie chce z niczym sie zapoznac i uwaza ze mu tego nie powiedziano
      itd. Przeciez odbierajac login i haslo trudno wymieniac wszystkie "zagrozenia"
      np wybieranie nr dostepowego do innego miasta przez miedzymiastowy prefiks.
      Zaden pracownik nie jest w stanie wszystkich przypadkow wymienic. I nas tez to
      nie interesuje w wiekszosci bo jak nie jestesmy pewni to mozemy pozniej
      zapytac. Ale na glupote nie ma rady. Debil zawsze tlumaczy zo to przez innych.
      • Gość: on_Morph Re: nieuczciwy DIALOG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.02, 19:31
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> zapytac. Ale na glupote nie ma rady. Debil zawsze tlumaczy zo to przez innych.
        Czy to typowe podejście Dialogu do klienta? Ostatnio też widziałem, coś takiego
        w banku... Wprawdzie "fachowiec" nie ośmielił się niczego takiego powiedzieć na
        głos, ale miał to wypisane na czole. Po niemal 20-to minutowej kłotni okazało
        się, że... "debil" miał rację! Ech, znam ja kilku takich "wszechwiedzących"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka