Gość: bonk IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 25.07.02, 16:14 nie zabardzo kumam co ten tytuł oznacza: czy to taka odmiana? wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=947097&dzial=wrw0027 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arvena Re: do redakcji 25.07.02, 19:06 heheheheheh redakcjo: jeżeli potrzebujecie korektora (czyli człowieka poprawiającego błędy) na okres wakacyjny oraz dorywczo na cały rok to (serio i chętnie!!) proponuję swoje usługi!!! Arvena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: do redakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 19:09 Wały kandydatów były nie do przebicia. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: do redakcji 25.07.02, 19:09 Gość portalu: bonk napisał(a): > nie zabardzo kumam co ten tytuł oznacza: czy to taka odmiana? > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp? xx=947097&dzial=wrw0027"tar > get="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=947097&dzial=wrw0027</a> Tak, to taka odmiana! r. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: do redakcji 25.07.02, 19:14 to co redzie: nie chcecie dać pracy studentce????? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: do redakcji 25.07.02, 20:44 arvena napisała: > to co redzie: nie chcecie dać pracy studentce????? Nie chca. Jeszcze bys kwestionowala dowcipne tytuly, jak np. excuse my French, ten z dzialu sportowego sprzed paru miesiecy: 'Polonia puscila Baka'. Takie przemadrzalki od Miodka i Deglera moglyby wniwecz obrocic cala koncepcje wypracowana przez dzial marketingu, w ramach ktorej mamy juz podfora o wrozbach i gazetce Cosmpolitan, jak wyczytalem. Mann Wojciech, puszczajac ostatnio, na okolicznosc tlumczenia 'Schody do nieba' w PR III, stwierdzil ze dzis puszczenie w radio utowru trwajacego OSIEM minut byloby niemozliwe,jako ze obowiazuje zasada ze wszystko co obraza polglowka - obniza ogladalnosc. BreslY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonczek dziękuję redakcjo za korektę IP: *.pl 25.07.02, 20:52 już żech się wystraszył ,że może o czyms nie wiem .. "nie kaleczyć polska mowa, bo to skarba narodowa!" :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: dziękuję redakcjo za korektę 25.07.02, 20:55 BresLy:))))) jak miło cię widzieć:) czyli- rozumiem ,że moje szanse na pracę obróciły sie proch??? biedna ja:( Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: do RK 25.07.02, 21:51 Redzie- ostatnie moje pytanie- dajesz ta pracę czy nie??? Zaznaczam ,że znam się na korekcie- po pierwsze primo -studuiję polonistykę właściwą (!) jak wiesz, po drugie primo- chodziłam na zajęcia z edytorstwa do dra Choroszego!!!!!!!! Pozdrawiam:P Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: do RK 26.07.02, 09:36 Problem w tym, ze nie ma Cie w budzecie. No, chyba, ze chcesz pracowac za „Bog zaplac”. ;-) r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: do redakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 22:33 Czytam teraz tytuł, że szkoła w Siedlcach paliła sie kilka godzin. I dwiaduję się z treści, że pożar szkoły w miejscowości Siedlec trwał kilka godzin. Siedlec o ile się nie mylę odmienia się w Siedlcu, a nie w Siedlcach. Czy mnie ktoś poprawi? Czy też Szanowna Redakcja poprawi tytuł? Dobrze, że wakacje i sezon ogórkowy. Można nad drobnostkami podyskutować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: do redakcji 25.07.02, 23:08 Redakcjo: ja umiem odmieniać Siedlce, Tychy i inne takie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: do redakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 23:18 A Siedlec, w mianowniku oczywiście? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: do redakcji 25.07.02, 23:21 Siedlec, Siedlca, Siedlcem... s'il te plait:) Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: do redakcji 26.07.02, 10:01 Wiem, wiem. Kretynski blad, ktorego - naprawde - nie musicie mi tlumaczyc. Coz moge powiedziec? Zdarzaja sie. ps Poprawilem, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: do redakcji 26.07.02, 20:05 red_rk napisał: > Wiem, wiem. Kretynski blad, ktorego - naprawde - nie musicie mi tlumaczyc. Coz > moge powiedziec? Zdarzaja sie. > ps > Poprawilem, oczywiscie Hem, centralne media warszawskie z upodobaniem lokuja wroclawskie lotnisko w Starachowicach (czasami #podwroclawskich Starachowicach#). A wie szanowny Red, co Mieczyslaw Grydzewski, Ojciec i Prapoczatek Polskich Redaktorow mawiac byl zwykl? 'Co prawda pamietam ze to Slowacki napisal 'Pana Tadeusza# ale na wszelki wypadek to sprawdze.' Pozdrowki. PS: Red, trudno. Zrobilo sie Forum dla przemadrzalych inteligentow, to trzeba cierpiec smrodek dydaktyczny :-) C'est la vie... Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: do redakcji 26.07.02, 23:00 Ekhem Ekhem... spójrzcie jak drogi Red nie zauważa moich postów odnośnie pracy:((( a ja w końcu z dobrego serca chcę mu pomóc!!!! Ignorancja!!! Jestem oburzona:P Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Re: do redakcji 27.07.02, 08:31 może trochę wazeliny? albo napisz tekst po Twojemu Odpowiedz Link Zgłoś
dlugopis Re: Arvena 27.07.02, 09:27 Arvena Skoro tak dobrze odmieniasz nazwy wlasne to mi pomoz. Ostatnio jechalismy przez miejscowosc Nowa Sol. Zobaczyslem ladna dziewczyne i mowie do kumpla: Ale ladna nowo... , nowa... ??? No i pojechalismy dalej, a kumpel mial pretensje, ze nie wydukalem o co chodzi. "Trzeba bylo powiedziec : Ale dupa !" No i tak mi sie oberwalo za nieznajomsc gramatyki. Jak powinienem powiedziec ? Nowosolanka ? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Arvena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.02, 11:39 Wg mnie to nowa solniczka, chociaż za nowość nie ręczę. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Arvena 27.07.02, 22:46 zdecydowanie Nowosolanka... głupio ale poprawnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Arvena 30.07.02, 12:08 arvena napisała: > zdecydowanie Nowosolanka... > głupio ale poprawnie:) nowosolanka, z malej litery. Nazwy mieszkancow miast piszemy mala litera. Ja jestem wroclawianka. Ale nasza importowana kocica byla juz warszawianka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: do redakcji 30.07.02, 09:28 arvena napisała: > Ekhem Ekhem... > spójrzcie jak drogi Red nie zauważa moich postów odnośnie pracy:((( > a ja w końcu z dobrego serca chcę mu pomóc!!!! > Ignorancja!!! > Jestem oburzona:P Nie oburzaj sie Arvenka, bo odpowiedzialem: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=2546022&a=2550982pzdr. r. Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: do redakcji 30.07.02, 13:23 arvena napisała: > Kochany Redzie- mogę za "Bog zapłać":) Teraz juz serio: jezeli mowisz powaznie, to moge pogadac z szefowa Korekty. r. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: do redakcji 30.07.02, 22:42 mówię poważnie!!!!! sierpień mam wolny, we wrześniu też chwilka się znajdzie!!! tylko ja nieśmiała jestem:) czekam na maila:) Odpowiedz Link Zgłoś