Dodaj do ulubionych

Lekcja wszechpolskiego

21.06.05, 07:10
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • border Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 07:14
      na mysl, ze jakas weszpolska moglaby zblizyc sie do mojego dziecka w szkole
      robi mi sie goraca. powiem to na zebraniu z grozba, ze w razie czego zmienie
      dziecku szkole !
      b
      • Gość: marta2345 A MOZE KTOS NAPISZE O PRAWACH DOROSŁYCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:44
        jak ktos ublizy, opluje, zaczepi - niech kots napisze z pisaków
      • niestaly_czytelnik Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 18:14
        Ciebie zaatakowała mentalnie wesz trockizmu. A groźby to sobie możesz wygłaszać
        w domu - na zebraniu głos ma większość przerośnięty Pawko Morozowie. A jak się
        robi gorąco to polecam "Enarenal" na ciśnienie.
      • Gość: baat-man LAMANIE PRAWA?!?! IP: 209.29.133.* 21.06.05, 19:15
        A co do cholery robi ta cala czerwona klika na gorze?! Korupcja, kolesiowo,
        sadownictwo w kieszeni, co chwila przekrety. Nie jestem zagorzalym fanem LPR
        ale oni przynajmniej nie sa zamieszani w zadne afery. Co dzieciom zaoferowac
        wzamian? Nauke od 6-go roku zycia, ze miec dwu tatusiow jest zupelnie w
        porzadku, jak to sie juz robi w niektorych krajach zachodnich i ameryki pln??
        • divak2 Re: LAMANIE PRAWA?!?! 26.06.05, 16:04
          Gość portalu: baat-man napisał(a):

> Nie jestem zagorzalym fanem LPR
          > ale oni przynajmniej nie sa zamieszani w zadne afery.

Jeszcze nie są.
        • kisana Re: LAMANIE PRAWA?!?! 02.07.05, 01:07
          Ne obchodzi mnie, kto jaki kolor lubi, czy czerwony, czy czarny, zielonych, czy
          niebieski.... ALe czy sadzisz, ze co, ktorzy krzycza zaoferuja naszym dzieciom
          prace? chyba ze przy biciu innych....
          A co do watku, to nie podoba mi sie, jak ktos dziala na zasadzie "jestem
          wielki, mocny i mam racje, a wy w to wierzcie, bo to jest prawda, dlatego, ze
          ja w nia wierze".
    • border Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 07:15
      Weszpolska jest SEKTĄ!!!!
      • aron2004 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 07:22
        bo im się chce po prostu, a inne młodzieżówki leżą do góry d...
        • elfhelm łysi precz ze szkół... 21.06.05, 11:49
          żadna organizacja idiotów nie powinna mieć tam wstępu
        • Gość: ferie Re: Lekcja wszechpolskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 00:40
          Lekcja skończona. Ferie przez 4 lata.
    • antyklerykal DELEGALIZACJA NATYCHMIAST! 21.06.05, 08:24
      Oni propagują metody rodem faszystowskie! Hitler to ich guru! Czy o to chodziło
      nam w cywilizowanym kraju z bandą bandytów?
      www.app.org.pl
      • the.bill1 Re: DELEGALIZACJA NATYCHMIAST! 21.06.05, 08:59
        Zdelegalizować trzebabyłoby także Unię WOlności lub jak wolą obecna Partie
        "Demokratyczną" Jej akcja Ambasadorzy UE i stosowne plakaty wiszą w szkołach. To
        jest już w porządku. Oczywiście WYborcza nie ma nic przeciwko.
        No, ale jak przyjdzie przeciwnik polityczny, to juz nie mozna chodzić po szkołach...
        Co zachamska, perfidna, PRL-owsko -Michnikowska obłuda!
        • hatteras Re: DELEGALIZACJA HITLEROWCOW NATYCHMIAST! 21.06.05, 10:17
          Faszyzm istnieje w Polsce i szyscy jestesmy temu winni!Tolerancja zla,
          tolerancja wobec rydzykow,jankowskich,giertychow doprowadzi?a do tego.
          Polska zap?aci jeszcze straszna, cene, za nasza g?upote,zobaczycie!
          • abba15 Re: DELEGALIZACJA HITLEROWCOW NATYCHMIAST! 21.06.05, 18:33
            hatteras napisała:
            > Faszyzm istnieje w Polsce i szyscy jestesmy temu winni!Tolerancja zla,
            > tolerancja wobec rydzykow,jankowskich,giertychow doprowadzi?a do tego.
            > Polska zap?aci jeszcze straszna, cene, za nasza g?upote,zobaczycie!

Istnieje w Polsce faszyzm ale żydokomunistyczny, bowiem to ścierwo uważa
            wszystkich o innych poglądach za gorszych i godnych potępienia. Paszoł won!
            • Gość: polak Re: za dużo się tej abby nasłuchałeś;-) IP: *.icpnet.pl 21.06.05, 22:52
              lol
            • kisana Re: DELEGALIZACJA HITLEROWCOW NATYCHMIAST! 02.07.05, 01:16
              A co to ta niby zydokomuna? Bo juz z ta zydokomuna to i czerwoni w swoim czasie
              walczyli. A i w walce mieli te same metody wchodzenia na lekcje i uswiadamiania
              dzieci. Czyzby wszepolacy to komunisci? Juz nic nie rozumiem chyba. A abby
              stanowczo bylo w radiu za duzo
        • cobolt PD nie promuje faszyzmu!!! 21.06.05, 10:46
          O to tak na prawde chodzi wiec kill bill
          • kisana Re: PD nie promuje faszyzmu!!! 02.07.05, 01:19
            bang bang :))))
            to z kill bila
        • kisana Re: DELEGALIZACJA NATYCHMIAST! 02.07.05, 01:12
          W szkole powinna wisiet tablica mendelejewa, a wszelkie inne plakaty powinny
          miec tam wstep wzbroniony.
      • polonic Wszędzie są faszyści... 21.06.05, 09:14
        to juz potwierdzona choroba umysłowa... kazdy kto nie jest taki jak ja jest
        faszystą... Ładnie to skomentował Markiewicz - w Hiszpanii szło 1,5 miliona
        faszystów :)
      • abba15 Re: DELEGALIZACJA NATYCHMIAST! 21.06.05, 18:34
        antyklerykal napisał:
        > Oni propagują metody rodem faszystowskie! Hitler to ich guru! Czy o to chodziło
        > nam w cywilizowanym kraju z bandą bandytów?
        > www.app.org.pl

Hitler to żydokomunistyczny bandyta tak jak każdy żydokomunista! Paszli won!
    • the.bill1 A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 08:57
      Nareszcie ktos komu zalezy na Polsce!

Interesujące jest to, ze Wyborcza chce ganic osoby patriotycznie nastawione.
      Poraz kolejny sprawdza się, że chcieliby prać mózgi i demoralizowac Polaków i
      polska młodzież. Unia Wolności oczywiście może prowadić sa akcję "Ambasadorzy
      UE". Plakaty wiszą w szkołach, nikt ich nie zrywa....

Proszę spojrzec na dwa zdania z:

Studnicki (Z MW)- jak relacjonuje serwis internetowy Wszechpolacy.pl - "zachęcał
      rówieśników do aktywności w życiu publicznym, porzucenia bierności i
      zaangażowania się w działania na rzecz Ojczyzny". Przemówienie zakończył
      zaproszeniem na "spotkanie organizacyjne"

Jacek Strzemieczny, dyrektor Centrum Edukacji Obywatelskiej

Dobrze, gdy uczniowie mogą spotkać się z politykami albo radnymi. Posłuchać ich,
      zdawać pytania. Takie spotkania mogą być dla uczniów bardzo ciekawe. Dlatego nie
      powinno się zakazywać ich w szkole. Ale na szkole ciąży odpowiedzialność za ich
      przebieg. Szkoła musi zadbać, by politycy nie naruszali konstytucji, nie
      nawoływali do nienawiści, nie propagowali rasizmu.
      • loquin.phd Zawsze byłem zdania, że MW to cenna opoka ... 21.06.05, 09:21
        ... polskości. Są w powijakach, to ich problem. Praktycznie nie mają pojęcia o
        gospodarce i polityce europejskiej i zagranicznej. Muszą się tych rzeczy
        nauczyć. Jeśli unikną infiltracji przez środowiska niemieckie i odetną się od
        faszyzmu, wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Gejów zaakceptują
        wcześniej lub później, gdyż z punktu widzenia narodowego akurat geje nie
        stanowią żadnego zagrożenia, wręcz przeciwnie.
        • kisana Re: Zawsze byłem zdania, że MW to cenna opoka ... 02.07.05, 01:28
          :)) fakt...geje nie zagrazaja narodowosci. Mowisz, ze narogowcy nie znaja sie
          na gospodarce, polityce, ekonomii? a po co im to? Przeciez wazne, ze bedziemy
          zyc w polsce wszepolsce sami. Gospodarka sie jakos zalatwi. A w koncu dla
          polski wszepolski mozna sie obyc bez gospodarki. Najwazniejszy jest patriotyzm
          w takim, a nie innym wydaniu.
          Ale pryznam, ze fajnie napisales :)
      • alatien Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 09:43
        Od kiedy pamietam w liceach zawsze byly organizowane jakies spotkania, debaty
        itd z udzialem politykow, wiec to nic nowego. W wypadku MW nie chodzi o to ze
        chca propagowac sie w szkolach, ale o to ze robia to czesto w sposob nielegalny.
        Probuja sie tam "wkrecic" zamiast organizowac to oficialnymi kanalami.

Tez dolaczam sie do zdania ze MW nalezaloby zdelegalizowac. Ich obecna
        dzialalnosc dala wiele powodow do takiego dzialania: propagowanie tresci
        faszystowskich, antysemickich i rasistowskich, akcje zaklucajace porzadek
        publiczny, czy pomowienia i oszczerstwa. Az dziw ze zadna z zainteresowanych
        stron jeszcze ich nie wykasowala. A ta banda oszolomow rosie, bo w Polsce
        idiotow sporo.

A MW ma gdzies Polske. Oni po prostu chca sie dorwac do koryta i wladzy. Mysla
        ze to pomoze ich kompleksom.
        • loquin.phd Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 09:50
          Odrodzenie Niemiec po wojnie trzydziestoletniej również trwało długo. Na
          początku był sam bandytyzm i bałagan. Na MW i LPR trzeba patrzeć w perspektywie
          dziesięcioleci; przyznaje jednak, że o tę perspektywę łatwiej z lóż i balkonów
          Zachodu. Niemniej procesy wyrafinowania i udoskonalenia siłą rzeczy również w
          LPR i MW nastąpią.
          • alatien Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 09:56
            Ten program ktory przedstawiles wczesniej (odciecie sie od faszyzmu, douczenie
            itd) jest bardzo rozsadny. Zauwaz tylko ze takie zmiany oznaczalyby partie z
            innym programem, czyli LPR i MW musialyby zmienic program. A obecny program to
            jedyny powod dla ktorego maja zwolenniko. A jacy ludie sie do nich dolaczaja?
            Tacy co szukaja "sily", "Ojczyzny" , niezaprzeczalnych wartosci i innych rzeczy
            ktorych propaganda MW dostarcza. Bez tego MW by nie istniala a my nie mielibysmy
            tej dyskusji.
            • loquin.phd Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 10:03
              Znam strony www MW, faszyzmu tam raczej nie znalazłem. Tzw. Parada Normalności
              również za bardzo faszyzmem nie zalatywała.
              Cóż, jak mówiłem w innych wątkach: jeśli będzie prawicowa, faszyzująca
              dyktatura w Polsce, to jest to być może konieczny etap. W innych, podobnych
              krajach bez tego się nie obyło.
              • madine1 Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 10:12
                A dlaczego my mielibyśmy przechodzić przez wszystkie choroby współczesnych społeczeństw? Poza
                wszystkim - szkoda na to czasu. Mamy do nadrobienia kilka dekad rozwoju cywilizacyjnego. Rządy
                LPRu zepchnęłyby nas w polityczne bagno na kolejne lata. Przecież oni są gorsi niż Mecziar na Słowacji,
                a jego rządy kosztowały ten kraj ładne parę lat zastoju.
                Poza tym, jak się sąsiaduje z Białorusią, to z może się okazać, że ten "konieczny etap" przeciągnąłby
                się w nieskończoność. Pod rządami LPRu wpadlibyśmy w łapki Rosji, zanim ktokolwiek zdążyłby się
                zorientować.

> Cóż, jak mówiłem w innych wątkach: jeśli będzie prawicowa, faszyzująca
                > dyktatura w Polsce, to jest to być może konieczny etap. W innych, podobnych
                > krajach bez tego się nie obyło.
                • loquin.phd Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 21.06.05, 10:20
                  Ze wy się bardzo boicie zbliżenia z Rosją, to ja wiem. I macie rację.
              • kisana Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 02.07.05, 01:45
                Nie znam stron MW, ale przypuszczam, ze faszyzmu na nich nie ma. Strony www, to
                nie bojowki. Strony maja nieco inne zadanie. Co do etapu faszyzujacych
                ugrupowan, to przyznaje racje, ze taki etap wystapil w niektorych panstwach,
                jednak nie jest on regula. Historia lubi sie powtarzac, jesli zapewni jej sie
                podobne warunki rozwoju.
                Patrzac na rozwoj sytuacji politycznej w ujeciu historycznym jestem spokojna i
                raczej spokojnie okiem obserwatora rejestruje wszystko stwierdzajac, zeto
                kolejny jakis tam etap, po ktorym nikt nie bedzie pamietal o co chodzilo.
                Patrzac zas z wlasnej, nie historycznej perspektywy, to przyznam, ze jestem
                zdumiona, iz takie sytuacje i taki ich rozwoj moze jeszcze miec miejsce w
                dzisiejszych czasach.
      • kisana Re: A program AMBASADORZY UE w szkołach, to co? 02.07.05, 01:31
        Uczniowie powinni sie uczyc tego, co obejmuje program szkolny i powinni ich
        tego uczyc osoby majace odpowiednie kwalifikacje potwierdzone stosownym
        dyplomem i zaswiadczeniem o uprawnieniach pedagogicznych. Inne osoby nie
        powinny sie mieszac do toku nauczania, nawet wtedy, gdy kampania depcze im po
        pietach.
    • polonic Znowu okazało sie ze MW jest najlepiej 21.06.05, 09:12
      zorganizowaną młodzieżówką... jest młodzieżówką licealno-akademicką, w
      Międzywojniu zdobyła najwieksze znaczenie właśnie w uczelniach wyższych... Plan
      odbudowy jest niezwykle mozolnie i uporczywie realizowany... Brawo MW.
      • the.bill1 Re: Znowu okazało sie ze MW jest najlepiej 21.06.05, 09:28
        Dokładnie tak. WYborczj nie uda się nas zdemoralizować. Trzeba jakąś konferencję
        zrobić. Poświęconą fenomenowi demoralizacji Polaków przez środowiska a'la GW.
        Brawo MW! Tak trzymać Jestem z Wami!
    • the.bill1 NIE DAJCIE SIE NABRAC WYBORCZEJ!!!!!!!!! 21.06.05, 09:26
      Czytajcie oryginalne teksty Młodzieży Wszechpolskiej.
      Poniżej link do najnowszego numeru.
      Byłem sceptyczny - przez GW oczywiście. Teraz jestem pod wrażeniem.
      Ta młodziez jest cudowna!

komentator WYborczej:
      W ostatnim numerze gazety „Wszechpolak” Wojciech Wierzejski, były prezes
      Młodzieży Wszechpolskiej, dziś eurodeputowany LPR radzi: „[Wzorcowy działacz]
      zabiega o uczniów. (...)”.

A teraz zerknijcie do oryginału, ktory został wycięty:
      wszechpolak.pl/pdf/w121.pdf
      "Zabiega o ucznió, formuje ich indywidualnie (...) Pozostawia po sobie lepszych
      od siebie
      • alatien DAJ SIE NABRAC MW!!!!!! 21.06.05, 09:46
        no faktycznie teksty antysemickie i rasistowskie sa wspaniale! Zaraz ide sie
        zapisac, a po drodze do siedziby MW ogole sie i kupie "bejzbola". Kto wie kiedy
        taki "Zydek" czy "Czarnuch" wyskoczy.

Swoja droga to w Niemczech faszysci tez byli zorganizowani. I przemysl
        odrodzili, drogi pobudowali.....

Myslcie ludzie!
        • polonic Zamiast bejsbola kupisz polską flagę... 21.06.05, 10:06
          Masz człowieku klapy na oczach, nałozone przez Gó..arską propagandę... ale nie
          martw sie takich jak ty jest bardzo wielu... niestety.
          • alatien Re: Zamiast bejsbola kupisz polską flagę... 21.06.05, 12:03
            Takze badz tak mily i zdejmij mi te klapki o wszechwiedzacy.

Podaj jakies argumenty, podyskutuj, przedstaw cale swoje zdanie.... Nie ucza Was
            tego? Przeciez to podstawy funkcjonowania demokracji. No chyba ze MW za
            demokracja sie nie opowiada.

Co do flag, orzelkow i hymnow to to wszystkosa tylko symbole, a symbole
            zostawiam ludzia o symbolicznej inteligencji. Takich niestety jest wielu.
      • hatteras Re: NIE DAJCIE SIE NABRAC HITLEROWCOM!!!!!!!!! 21.06.05, 10:22
        Nalezy zdelegalizowac wszystkie hitlerowskie bandy dzia?ajace na terenie
        naszego kraju.M?odziez wszechpolska to jest zwyczajna hitlerowska
        banda,zagrazaja,ca zyciu i bezpieczenstwu obywateli.
        • loquin.phd Re: NIE DAJCIE SIE NABRAC HITLEROWCOM!!!!!!!!! 21.06.05, 10:24
          Niektórych być może.
      • kisana Re: NIE DAJCIE SIE NABRAC WYBORCZEJ!!!!!!!!! 02.07.05, 01:54
        No.... tekst rewelacyjny.... Podobne w wymowie teksty znajdziesz w almanachach
        historycznych z lat 1953 -1957. Chwyty literackie, te same, nawet slownictwo
        prawie to samo. Fakt.....Tamci zostawili po co najmiej tak samo dobrych, a moze
        i lepszych w picowaniu i gornolotnych, ale nicnieznaczacych slowach nastepców :
        ( niestety
    • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 09:44
      A ja proponuję wszystkim zachwycającym się tą "wspaniałą, patriotyczną
      młodzieżą" poczytać UWAŻNIE nie tylko metriały reklamowe z ich stron www, ale
      materiały szkoleniowe i formacyjne. Jeśłi to nie jest faszyzm - to nie wiem, co
      nim jest.

Ludzie, którzy powołują się na Hitlera (oczywiście "tylko w niektórych
      sprawach"...) nie maja prawa nazywać się Polakami.

Porażająca jest głupota niektórych księży, dających się nabrać na ich
      patriotyczno - bogoojczyźnianą retorykę. Wystarczy poczytać ich broszury, żeby
      zobaczyć, że z nauką Kościoła (... o Ewangelii nie wspominam...) nie maja one
      nic wspólnego. Nie mówiąc już o tym, że połowa obecnych działaczy wszechpolskich
      rekrutuje się ze środowisk ruchów neopogańskich, swego czasu głośno mówiących o
      "zarazie judeochrześcijańskiej" itp. Dziś zwąchali koniunkturę, więc wygodniej
      im się pod Kościół podpinać - a niektórzy księża dają się na to nabrać jak
      ostatnie ofiary. Żenujące.
      • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 09:53
        Aha, byłbym zapomniał - jeszcze słowo komentarza. Ktoś tu mówi o akcji
        młodzieżowych "Amabsadorów Europejskich" - argument kompletnie nietrafiony, z
        prostego powodu:

Ta akcja jest UCZCIWA - na plakatach jest wprost powiedziane, o co chodzi,
        wiadomo, że organizuje ją (między innymi) PD. Każdy, kto nie chce w niej
        uczestniczyć, kto jest przeciwnikiem obecności POlski w UE i tak dalej, może po
        prostu plakat zlekceważyć i akcję olać. Natomiast MW wchodzi na lekcje pod
        pretekstem "lekcji patriotyzmu", pozornie - jest to apolityczne, mówi się o
        szczytnych ideałach, o miłości ojczyzny, nikt wprost nie mówi, że chodzi o
        jakąkolwiek partię czy choćby linię polityczną. Dopiero "w trakcie" takiej
        "lekcji" okazuje się, że prowadzący wychwala program Ligi Pachołków Rosji i
        zaprasza na spotkanie MW.

Tak właśnie działają sekty...
        • polonic Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:13
          Błądzisz, skoro akcja PD jest legalna to czemu niby LPR i Mw nielegalna?
          MW wchodzi tam na lekcje gdzie im sie pozwala. To chyba normalne prawda???
          A aluzje co to płytkości patriotyzmu w MW są najwiekszym nonsensem jaki
          kiedykolwiek czytałem.
          • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:17
            Czy Ty w ogóle czytasz posty, na które odpowiadasz?????

Ja napisałem wyraźnie: nie "nielegalna" tylko "nieuczciwa". I napisałem,
            dlaczego: że PD otwarcie mówi, o co chodzi, a MW włazi jak sekta, pod pozorem
            robienia zupełnie czego innego, a potem daje partyjną agitkę.

Czytaj uważniej.
            • michal00 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:37
              Oczywiscie ze PD (UW) wchodzi pod pozorem robienia czegos innego. Jezeli
              rozdaje sie materialy agitacyjne za UE z ich logo, to trudno tego nie zauwazyc.
              Albo nie znasz ich dzialan, albo celowo dezinformujesz. Poza tym radze
              pamietac, ze okreslanie partii mianem faszystowskiej moze zostac potraktowane
              jako znieslawienie.
              • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:47
                michal00 napisał:

> Oczywiscie ze PD (UW) wchodzi pod pozorem robienia czegos innego. Jezeli
                > rozdaje sie materialy agitacyjne za UE z ich logo, to trudno tego nie zauwazyc.

Jeśłi rozdaje się plakaty z ich logo, to WIADOMO, że chodzi o konkretną partię
                polityczną. A jeśli wchodzi się pod pozorem "lekcji patriotyzmu" a potem
                propaguje się konkretną partię, to jest zwykła manipulacja. Jeśłi tego nie
                łapiesz - trudno, widać jesteś na nią bardziej podatny, mówiąc złosliwie.

Tak działają sekty - zapraszaja na przykład na "darmowy kurs językowy" w czasie
                którego indoktrynują przyszłych adeptów.
                • polonic LOL, kazdy wiedział ze to MW... 21.06.05, 10:53
                  ksiądz który sie zgodził a Wszechpolacy sami sie "ujawnili" i przyznali do
                  działalnosci w MW ktora im zarzucasz... czyli to samo co PeDerasci... bycie
                  faszystą jest dzisiaj niezwykle trudne.
                • michal00 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:58
                  Jeśłi rozdaje się plakaty z ich logo, to WIADOMO, że chodzi o konkretną partię
                  > polityczną

Przeciez to nachalna indoktrynacja i promocja partii politycznej zakazana przez
                  prawo. Masz dosc lewicowy stosunek do prawa jak widze.

A jeśli wchodzi się pod pozorem "lekcji patriotyzmu" a potem
                  > propaguje się konkretną partię, to jest zwykła manipulacja.

Jezeli wchodzi sie pod pretekstem szerzenia wiedzy o UE, a potem propaguje
                  konkretna partie, to jest zwykla manipulacja.

Spektakl "informacyjny" przed referendum robiony byl dokladnie wedlug
                  goebbelsowsko-stalinowskich wzorow propagandowych. Tylko slepy albo bardzo
                  podatny na propagande moze tego nie zauwazyc. Poczytaj sobie teksty z tego
                  okresy, zamien UE na ZSRR albo RWPG, a sam sie przekonasz.
                  • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 12:01
                    michal00 napisał:

> Jeśłi rozdaje się plakaty z ich logo, to WIADOMO, że chodzi o konkretną partię
                    > > polityczną
                    >
                    > Przeciez to nachalna indoktrynacja i promocja partii politycznej zakazana
                    > przez prawo. Masz dosc lewicowy stosunek do prawa jak widze.

JA mam lewicowy stosunek do prawa? To jakoś tobie łamanie prawa przeszkadza w
                    wykonainu PD, a nie przeszkadza w ykonaniu MW... Moralność Kalego...

> Jezeli wchodzi sie pod pretekstem szerzenia wiedzy o UE, a potem propaguje
                    > konkretna partie, to jest zwykla manipulacja.

O ile mi wiadomo, przy okazji "szerzenia widzy o UE" PD nie zaptaszał nikogo na
                    spotkania partyjne. W przeciwieństwie do MW. Nie broń draństwa na siłę.

> Spektakl "informacyjny" przed referendum robiony byl dokladnie wedlug
                    > goebbelsowsko-stalinowskich wzorow propagandowych.

Według goebbelsowsko-stalinowskich wzorów działali przede wszystkim członkowie
                    LPR: kłamali, kłamali, kłamali licząc, że coś z tego zostanie. Jak widać po
                    ponad roku członkostwa POlski w UE jak dotąd nie sprawdza się ANI JEDNA z
                    "czarnych przepowiedni" - a ci ludzie nie maja nawet tyle uczciwości, żeby
                    powiedzieć "myliliśmy się".

Nie mówiąc już o tym, że sprzeciw członkostwu w UE - TAK SAMO, jak wczęsniejszy
                    sprzeciw tego samegośrodowiska wobec wejścia do NATO - to ewidentne działanie w
                    obronie interesów Rosji. NIkomu bardziej nie zależało, żeby POlska nie weszła do
                    NATO i UE, niż Rosji...

• michal00 Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 12:28
                      JA mam lewicowy stosunek do prawa? To jakoś tobie łamanie prawa przeszkadza w
                      > wykonainu PD, a nie przeszkadza w ykonaniu MW... Moralność Kalego...

No to juz szczyt wszystkiego. Gdzie ja pisze, ze dzialanie MW jest OK? To ty
                      wmawiasz, ze UW nic zlego nie robi, mimo ze robi to samo co MW.

O ile mi wiadomo, przy okazji "szerzenia widzy o UE" PD nie zaptaszał nikogo na
                      > spotkania partyjne. W przeciwieństwie do MW.

Doprawdy? To skad sie wziely mlodziezowki unitow? Po co zamieszcza sie na
                      materialach informacyjnych dla mlodziezy ich logo, jak nie dla promocji partii.

Według goebbelsowsko-stalinowskich wzorów działali przede wszystkim członkowie
                      > LPR: kłamali, kłamali, kłamali licząc, że coś z tego zostanie. Jak widać po
                      > ponad roku członkostwa POlski w UE jak dotąd nie sprawdza się ANI JEDNA z
                      > "czarnych przepowiedni" - a ci ludzie nie maja nawet tyle uczciwości, żeby
                      > powiedzieć "myliliśmy się".

W niektorych sprawach mieli racje - wzrost cen to przyklad najbardziej
                      spektakularny (tylko nie mow ze parowozy stanialy). Impuls wzrostowy dla
                      gospodarki tez wyglada na chwilowy, zgodnie z zapowiedziami eurosceptykow.
                      Sprawa odszkodowan dla szwabow w lesie. Trzeba jeszcze poczekac na
                      ostateczne rozliczenie funduszy z UE, zeby bylo wiadomo jak wyszlismy na tym od
                      strony finansowej. O bajkach opowiadanych przez oficjalna propagande litosciwie
                      nie wspomne.

Nie mówiąc już o tym, że sprzeciw członkostwu w UE - TAK SAMO, jak wczęsniejszy
                      > sprzeciw tego samegośrodowiska wobec wejścia do NATO - to ewidentne działanie
                      w
                      > obronie interesów Rosji.

Gruba przesada. Oni uwazali, ze zaproponowane warunki sa kiepskie, co
                      niewatpliwie jest prawda. Inna sprawa czy mozna bylo wynegocjowac lepsze.
          • cobolt MW jest plytka jak brodzik 21.06.05, 10:52
            To banda kiboli, zatwardzialych dewotow, nie majaca pojecia o swiecie wspolczesnym. Oni zyja w jakims sredniowieczu i na pewno ich "patriotyzm" nie odpowiada mojemu "polonicu".
            • alatien Re: MW jest plytka jak brodzik 21.06.05, 12:10
              Podpisuje sie pod Twoja opinia.
      • loquin.phd Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 09:54
        Kościół wielokrotnie zdradzał Polskę.

Się jednak nie martw, Polacy to nie Niemcy. Jeśli będzie jakiś faszyzm, to
        raczej w stylu włoskim lub hiszpańskim.
        • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:04
          A jak to się ma do tego, co powiedziałem?

Ja twoerdzę, że:

1. MW to żadni patrioci, bo nie można nazywać polskim patriotą piewcy faszyzmu,
          który wymordował kilka milionów Polaków...

2. LPR to żadni patrioci, bo trudno nazywać patriotami ludzi tak ewidentnie
          reprezentujących w każdej sprawie interesy Rosji (...i wystawiających do wyborów
          prezydenckich przydupasa Jaruzelskiego, piewcę STanu Wojennego, przeciwnika
          wyjścia wojsk sowieckich z POlski - czyli Giertycha seniora...)

3. LPR i MW to żadni katolicy, bo nie da się być katolikiem głosząc tezy i
          poglądy jednoznacznie sprzeczne z nauką Kościoła katolickiego.

Czyli jedni i drudzy są bandą oszustów, politycznych uzurpatorów, myślących
          jedynie o dorwaniu się do władzy za wszelką cenę, wykorzystującą do tego takie
          pojęcie jak patriotyzm, Kościół, wiara...

Dorwać się do władzy, oderwać POlskę od Zachodu i połączyć z Rosją. Czy to
          świadoma zdrada, czy po prostu potworna głupota - nie wyrokuję.
          • loquin.phd Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:09
            To, iż Jaruzelski i LPR są patriotami rosyjskimi, jest prymitywnym zabiegiem
            propagandystycznym. I tyle. Polska nie wyleci z Zachodu, takiej możliwości już
            nie ma. M. Giertych przemawiał dość rozsądnie na spotkaniu z ambasadorami. LPR
            chodzi o władzę, to jasne.
        • kisana Re: Lekcja wszechpolskiego 02.07.05, 02:05
          Faszyzm, to faszyzm. To nie rodzaj muzyki, Nawet gdyby byl w stylu delikatno-
          nachalno-prostackim, to jest to ideologia, ktorej szerzenie nawet jest
          zabronione. I nie chcialabym zyc w kraju, gdzie wlada faszyzm, chocby w swojej
          najbardziej wysublimowanej postaci.
      • polonic Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:07
        A znasz choć jednego z tych "faszystów" młotku???????
        • braineater Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:21
          Klasyczne, tak do bólu klasyczne, że aż się chce wyć:
          zebrac osiedlowych dresów i głupków
          zarazić ich kretyńskimi ideami
          postawić na czele paru wyszczekanych studencików z organizatorskim zacięciem
          i wypuscic bydlaków w miasto
          niech nawracają, nauczają, krzewia wiarę w boskość Fuhrera Romana
          zawsze sie kilku kolejnych kretynów, złudzonych abstrakcyjnym bełkotem o
          wartościach, da skusić, boć to przecież o Ojczyzny ratowanie idzie. Po co
          napieprzac pedała, cygana, zyda, anarchistę tak za friko, skoro można sie
          jeszce przy tym poprzeć 'patriotycznymi poglądami'.
          Cóż, wystarczy czekać na kolejną Noc Kryształową - niech sie tłuszcza zabawi...
        • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:21
          polonic napisał:

> A znasz choć jednego z tych "faszystów" młotku???????

No jasne, śmiem się z Tobą nie zgadzać, więc oczywiście jestem młotkiem...
          Typowy poziom dyskusji Wszechpolaka...

Po pierwsze - owszem, znam. Z kilkoma z Was dyskutowałem dosyć długo o polityce,
          historii i patriotyzmie. Na pozcxątku próbowali mnie przekonać, potem - kiedy
          zorientowali się, że znam historię lepiej niż oni i że nie maja argumentów,
          zaczęły się właśnie obelgi. Ty mnie nazwałeś "młotkiem", oni twierdzili, że
          jestem "wrogim elementem", że nie jestem patriotą i tak dalej.

Po drugie - a gdybym nawet nie znał, co to ma do rzeczy? Osobiście nie poznałem
          nigdy żadnego hitlerowca - wystarczy mi porzeczytać hitlerowskie teksty
          propagandowe, żeby zorienotwać się, z czym mam do czynienia. Tu podobnie.
          • polonic Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 10:56
            A dlaczego tylko hitlerowskie?? A co z bolszewickimi?? Nie wiem skąd sie biorą
            takie łosie jak ty, które MW biorą za nazistów... doprawdy skąd ty sie wziąłęs?

PS Moze przestali cie namawiać bo zobaczyli ze jesteś po prostu inny niz oni i
            masz w dupie patriotyzm?
            • puuchatek Re: Lekcja wszechpolskiego 21.06.05, 11:24
              polonic napisał:

> A dlaczego tylko hitlerowskie?? A co z bolszewickimi??

Tak, bolszewickie też. Faszyzm i bolszewizm wbrew pozorom nie są aż tak różne.
              POmysły LPRu na gospodarkę są typowo bolszewickie.

> Nie wiem skąd sie biorą
              > takie łosie jak ty, które MW biorą za nazistów...

Takie łosie biorą się z logicznego myślenia i umiejętności czytania tekstów ze
              zrozumieniem. Nie wystarczy poczytać propagandę MW. Hitler w "Mein Kampf" także
              nie pisał wszystkiego...

> PS Moze przestali cie namawiać bo zobaczyli ze jesteś po prostu inny niz oni i
              > masz w dupie patriotyzm?

Oczywiście, bo każdy, kto śmie myśleć inaczej, niż Ty, ma w dupie patriotyzm,
              prawda? Bo prawdziwi patrioci to tylko MW?

A ni przyszło ci do głowy, przyjacielu, że można być patriotą nie popierając
              tych moskiewskich agentów z LPR? Że można szczerze uważać, że dla Polski lepsza
              jest inna droga niż ta, którą proponuje MW?

MYŚL, to nie boli.
    • loquin.phd Nie dajcie się nabrać GW, moi drodzy! 21.06.05, 10:17
      GW nawet po stronie Parady Równości nie potrafiła stanąć w sposób jednoznaczny.
      Bo kręci i kręci. Kaczyńskim wspieranym przez GW "Nie", a Okrągłostołowców z
      KOR odsunąć od władzy! Lustracja i rozliczanie afer III RP! Kwaśniewski niby
      remontuje Pałac, a Jolcia już walizki pakuje do ucieczki.
      • puuchatek Re: Nie dajcie się nabrać GW, moi drodzy! 21.06.05, 10:30
        loquin.phd napisał:

> (...)
        > Kaczyńskim wspieranym przez GW "Nie", a Okrągłostołowców z
        > KOR odsunąć od władzy!

Jasne! Odsunąć! Niech rządzi Maciej Giertych, on się przy Okragłym Stolke nie
        pojawił... Niech rządzi ten, który popierał Jaruzelskiego wtedy, kiedy wszyscy
        porządni ludzie albo siedzieli w domach, albo w internie... Ten, który
        jednoznacznie sprzeciwiał się wyjściu wojsk sowieckich z POlski... Który uważał,
        że tylko Układ Warszawski gwarantuje Polsce niepodległość (!!!)... Który w 1968
        r. popierwał chaniebną interwencję wojsk komunistycznych w Czechosłowacji...
        Który w Stanie Wojennym wyrażał radość z tego, że "ktoś wreszcie zrobił porządek
        z tą Solidarnością"... O, ten niech nami rządzi! To prawdziwy patriota, pod jego
        rządami będziemy mieć IV RP - państwo prawa, porządku i dobrobytu, w stu proc.
        zależne od Rosjii... Tak, na niego głosujmy!!!!!

Człowieku, czy Tobie już naprawdę LPRacka propaganda tak mózg wyprała?

Lat mam na pewno trochę więcej niż Ty, naprawdę pamiętam, jak zachowywali się ci
        "patrioci" w czasie stanu wojennego, co mówili, jak żyli...

> Lustracja i rozliczanie afer III RP!

Najpierw rozliczmy posłów LPR. Politycznie i finansowo. DOKŁADNIE.
        • loquin.phd Re: Nie dajcie się nabrać GW, moi drodzy! 21.06.05, 10:34
          Giertych nigdy nie kłamał, był prorosyjski i projaruzelski od początku.
          Wiedział też, że Polska cieszy się względną autonomią militarną.

Zakłamane q to wy z KOR, nie Giertych.
          • puuchatek Re: Nie dajcie się nabrać GW, moi drodzy! 21.06.05, 10:43
            loquin.phd napisał:

> Giertych nigdy nie kłamał, był prorosyjski i projaruzelski od początku.
            > Wiedział też, że Polska cieszy się względną autonomią militarną.

Nie kjłamał, to mu się chwali... Czyli wprost, uczciwie i bez niedomówień był
            zdrajcą ojczyzny... O, jakże to szlachetnie...

Liga Pachołków Rosjii. Gdyby ci ludzie rządzili, rzeczywiście nie doszłoby do
            Okrągłęgo STołu. Do dziś bylibyśmy obyweatelami PRL stojącymi w kolejkach po
            własne paszporty.

To banda prorosyjskich, prokomunistycznych drani. Jeśli na tym ma polegać
            "polski patriotyzm"... Zwyczajni bolszewicy. I obrzydliwe jest to, że zasłaniają
            się Kościołem.

A szczytem hipokryzji jest to, że atakują innych za Okragły Stół - za to, że
            "układali się z komunistyczną władzą" - a sami wprost i bez ukłądów tej
            komunistycznej władzy d... lizali.
      • kisana Re: Nie dajcie się nabrać GW, moi drodzy! 02.07.05, 02:13
        piszesz.: "GW nawet po stronie Parady Równości nie potrafiła stanąć w sposób
        jednoznaczny"... reporter powinien przekazywac informacje, a nie oceniac je i
        potepiac. Niestety, tak sie juz prawie nie dzieje :(
    • cobolt Faszystoska bojowka wchodzi do szkol jak milo!!! 21.06.05, 10:42
      Co to jest ta badna faszystow nie powinna miec kontaktu z dziecmi. Zrobia im pranie mozgu w stylu Polen Polen Iberalen fujjjjjjjjjjj
    • wojten Faszystowscy degeneraci do szkół? 21.06.05, 10:52
      • polonic Co sie tak obruszyłes bolszewiku>??? 21.06.05, 10:53

• cobolt Bolszewiku dobre hahaha nie chce nic mowic 21.06.05, 11:18
          Ale LPR wywodzi sie z tradycji Stronnictwa Narodowego a nastepnie z PAXU, jedna w okresie miedzywojenny popierala bolszewikow i byla rusofilska w koncu to Dmowski byl przeciwko odzyskaniu niepodleglosc 1918roku, PAX ta partia PRL ktora wspolpracowala z partia jedyna i sluszna. Do PZPR nalezal Maciej Giertych ale co tam mozesz nazywac mnie bolszewikiem w koncu ja nie znam historii!!!
    • cziriklo Szkoly: Faszyzm nie jest cool 21.06.05, 10:58
      Osoboiscie nie gorszy mnie sam fakt, ze mlodziezowki jakiejkolwiek partii chca
      przychodzic do szkol i rozmawiac z mlodz ieza, przedstawiac swoj program i
      ideologie.
      Zdumienie moje natomiast budzi, ze mlodziez szkolna jest na tyle nie
      przygotowana do krytycznego myslenia i sluchania, iz gotowa jest pojsc na kazde
      demagogiczne haslo. Ze w tej mlodziezy nie rozwija sie w szkole krytycznego
      stosunku do pewnych skompromitowanych idei. Bo niechby nawet agitator MW
      przeprowadzil zajecia z uczniami. Gdzie w tym czasie byl nauczyciel? Czy po
      tych zajeciaich odbyla sie w klasie jakas debata na temat tegp, cp uslyszeli?
      Czy nikt ich nie skonfromntowal z innymi pomyslami na Polske? Partie sa od tego
      aby m.in. indoktrynowac (slowo pochodzace od "doktryna"!) Ale szkoly sa od tego
      by uczyc myslenia, wlasciwych wyborow i od ostrzegania do czego niektore
      doktryny prowadza. Dla szkoly jest to znakomita okazja aby przypomniec czym
      byla Organizacja Narodowo Radykalna- Falanga (prekusror MW) przed wojna i jaka
      byla cena ich pomyslow na Polske (pogromy, getta lawkowe, bicie studentpw
      zydowskich, podpalanie zydowskich sklepow az wreszcie Jedwabne). Jestem
      przekonany, ze gdyby takie zajecia z historii zostaly w szkole przeprowadzone
      po wizycie MW, mlodziez uczniowska nie dala by sie zlapav na lep faszystow.
      Faszysci nie sa cool.
      • loquin.phd Re: Szkoly: Faszyzm nie jest cool 21.06.05, 11:04
        Juz wspominano, że żydowski punkt widzenia nie jest brany pod uwagę. Z punktu
        widzenia narodowego jest nieistotny. Zydom uczciwym nic nie grozi w Polsce.
        • puuchatek Re: Szkoly: Faszyzm nie jest cool 21.06.05, 11:28
          loquin.phd napisał:

> Juz wspominano, że żydowski punkt widzenia nie jest brany pod uwagę. Z punktu
          > widzenia narodowego jest nieistotny. Zydom uczciwym nic nie grozi w Polsce.

Hitler mówił to samo. Gdzieś tak do 1935 r. Dopiero potem zmienił zdanie...

Po drugie - co to znaczy "zydowski punkt widzenia"? To znaczy każdy, który jest
          inny od Twojego?

Czyli definicja brzmi:
          "Żyd" to osoba nie lubiąca MW... No, gratulują logiki...

A teraz, żebyś załapał, o czym mówię, pozwolę sobie pójść za Twoją logiką (jeśli
          to można w ogóle tak nazwać...) i napiszę Ci Twoim językiem, co sądzę o
          poglądach głoszonych przez Ciebie, MW i LPR:

Juz wspominano, że prorosyjski punkt widzenia nie jest brany pod uwagę. Z punktu
          widzenia patriotyzmu jest nieistotny. Rosjanom uczciwym nic nie grozi w Polsce.
          • loquin.phd Re: Szkoly: Faszyzm nie jest cool 21.06.05, 11:58
            Ech, punktu widzenia patriotycznego to Ty nam tłumaczyć nie musisz. Niektóre
            zmienne mieszczą się się w tej logice, a niektóre już nie. Niektórzy to w porę
            pojmują (gdyż się im życzliwie tłumaczy), a niektórzy nie. Prorosyjskość zawsze
            jest jedną z kilku opcji, które są brane pod uwagę. PD i SdPl – nie.

Powtarzam, że na razie MW jest w powijakach. Naprawdę szkoda, że się mentalnie
            tak wolno rozwija. Oskarżenia o faszyzm są jednak zwyczajnym oszczerstwem.
            Szykują się kolejne klęski GW.

• puuchatek Re: Szkoly: Faszyzm nie jest cool 21.06.05, 12:09
              loquin.phd napisał:

> Ech, punktu widzenia patriotycznego to Ty nam tłumaczyć nie musisz.

Wy mi także. Ja widzę jasno, kto jest patriotą i działa dla dobra Polski, a kto
              (świadomie lub nie) wspiera tylko Rosję. Macie pełną gębę patriotyzmu,
              odmieniacie Polskę przez przypadki, ale ci sami ludzie, którzy dziś wami
              kieruja, jeszcze 20 lat temu byli piewcami komunizmu i wiernymi wasalami Moskwy.
              Jak na patriotę słabo znasz historię...

> Niektóre
              > zmienne mieszczą się się w tej logice, a niektóre już nie.

Słowo "logika" ma okreslone znaczenie... Sprawdź w słowniku, nie używaj słów,
              których nie rozumiesz...

> Niektórzy to w porę
              > pojmują (gdyż się im życzliwie tłumaczy), a niektórzy nie. Prorosyjskość
              > zawsze jest jedną z kilku opcji, które są brane pod uwagę.

Tak, zawsze. Zawsze brali ją pod uwagę zdrajcy i agenci, którzy chcieli
              podporządkować POlskę Rosji. I parę razy w historii im sie udało. A teraz póbują
              znowu.

> Powtarzam, że na razie MW jest w powijakach. Naprawdę szkoda, że się mentalnie
              > tak wolno rozwija.

Mentalnie się powoli rozwija? Czyli umysłowo? No, wreszcie w czymś się zgadzamy ;)

> Oskarżenia o faszyzm są jednak zwyczajnym oszczerstwem.

Jasne, jasne. A powoływanie się na Hitlera ("...oczywiście tylko w niektórych
              kwetsiach...") to tylko przejaw patriotyzmu. A ręce wszechpolaków wyciągnięte w
              geście "sieg heil" to też tylko przypadek albo nawiązanie do starżymskich
              zwyczajów, prawda? I nie zarzucaj mi kłamstwa, bo widziałem to wielokronie...

Oj, ludzie, kiedyż wy dorośniecie...
              >
        • kisana Re: Szkoly: Faszyzm nie jest cool 02.07.05, 02:23
          A kto bedzie osadzal, ktory zyd jest uczciwy? zdaje sie, ze jedyna sluszna
          wykladnie posiada tylko MW Ups....przepraszam...jeszcze lpr..
    • czwartaa Dlaczego? 21.06.05, 11:30
      Dlaczego do tej pory pozwała się Giertychowi i jegi faszystom na legalną
      działalność?
      • loquin.phd Re: Dlaczego? 21.06.05, 11:57
        Bo taka jest wola pana :-)
        • Gość: Marco - i wylazło szydło z woreczka :) IP: *.magma-net.pl 02.07.05, 00:40
          loquin.phd napisał:

> Bo taka jest wola pana :-)

a to głos przedstawiciela rasy panów.
          Żałosne.
    • precz-z-konkordatem Klechy won od polityki ! Religia presz ze szkol ! 21.06.05, 12:12
      KK byl zawsze polskim nieszczezciem ! Im mocniejszy tym wiecej czyni Polsce
      zla !
      • puuchatek Re: Klechy won od polityki ! Religia presz ze szk 21.06.05, 12:17
        Nie bredź, przyjacielu. Co ma MW albo LPR wspólnego z Kościołem? Że jakiś ksiądz
        - głupol zaprosił ich na lekcję? To pewnie od swojego biskupa po głowie dostanie
        i tyle. Jak chcesz się dowiedzieć, co Kościół mówi o polityce, o innych ludziach
        czy o czymkolwiek innym, zajrzyj do dokumentów Kościoła. Są dokumenty II Soboru
        Watykańskiego, są ensykliki papieskie - każdy, kto kiedyś w życiu do nich (ze
        zrozumieniem) zajrzał wie, że mają się nijak do tego, co głoszą MW czy Liga
        Pachołków Rosji...
    • puuchatek "Patrioci" 21.06.05, 12:13
      Patrioci - wszechpolacy... Gęba pełna frazesów...

O takich właśnie pisał Jan Kasprowicz - pozwolę sobie zacytować fragment:

Rzadko na moich wargach -
      Niech dziś to warga ma wyzna
      Jawi się krwią przepojony,
      Najdroższy wyraz: Ojczyzna.

Widziałem, jak się na rynkach
      Gromadzą kupczykowie,
      Licytujący się wzajem,
      Kto Ją najgłośniej wypowie.

Widziałem, jak między ludźmi
      Ten się urządza najtaniej,
      Jak poklask zdobywa i rentę,
      Kto krzyczy, iż żyje dla Niej.

Widziałem, jak do Jej kolan -
      Wstręt dotąd serce me czuje -
      Z pokłonem się cisną i radą
      Najpospolitsi szuje.

Widziałem rozliczne tłumy
      Z pustą, leniwą duszą,
      Jak dźwiękiem orkiestry świątecznej
      Resztki sumienia głuszą.

Sztandary i proporczyki,
      Przemowy i procesyje,
      Oto jest treść Majestatu,
      Który w niewielu żyje.
      • k4free "Pardidioci" 21.06.05, 17:56

"Pardidioci"

Abrakadabra: Parda-Makabra...
        To awangarda? Morda! Pogarda!
        Karków bezgłowa mowa jak garda!
        Groza! Narkoza? To horda twarda!

Nie dla nich Miłosz, Rifkin czy Bauman!
        To dzieci pałek i trepów trauma!
        To serc morderca! Chór gardeł targa!
        Ostra musztarda gazu na wargach!
    • makabi edukacja wszechpolska 21.06.05, 12:30
      Wniosek jest tylko jeden. Młodziez wszechpolska jako organizacja powinna
      zostac zdelegalizowana z powodu szkodliwośći i godzenia w interes państrwa. W
      Polsce nie może byc miejsca dla organizacji promujących przemoc, nietolerancje
      rasizm i szowinizm w imie skrajnie nacjonalistycznych, wręćz faszystowskich
      idei. Tylko nikt sie na to nie zgodzi, skoro za swój radykalny pseudo-
      katolicyzm nawet hierarchia jest gotowa udzilić błogosławiństwa chulkiganom
      wszechpolskim
      • Gość: Buba To nie sa chuligani. To jest sila polityczna i IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.06.05, 13:23
        widac to najlepiej po zachowaniu sie np prezydenta Warszawy, ktory ani jednym
        slowem potepienia nie wypowiedzial sie w sprawie tego co glosili wszechpolacy w
        czasie swojego przemarszu. Natomiast mial niejedno do powiedzenia w sprawie
        Parady Rownosci. On sie z nimi LICZY. Na chuliganow wystarczyloby napuscic
        policje, keidy zle sie zachowuja. Ale ci sa czyms wiecej - sa legalnie
        dzialajaca w Polsce partia.
        I tu sie zaqczyna groza.
        A jesli bedziemy ich nadal traktowac jako garstke oszolomow czy prowokatorow,
        to ani sie obejrzymy, jak Kaczynski bedzie mial ich u siebie w rzadzie za
        ministyrow i doradcow. Wtedy, makabi, mozemy sie zaczac prawdziwie bac.
        PS. A jaka dyscyplina sportu sie zajmujesz? ;)
    • Gość: Zel Gadis MW tak trzymać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:28
      www.rafalorszak.prv.pl
      • amicek Re: MW tak trzymać! 21.06.05, 13:42
        No to już jest przesada. Przyglądam się tej dyskusji i włos jeży mi się na
        głowie !!! Ten link "Zel Gadis" jest okropny. Wiersze beznadziejne. Przecież w
        Polsce mamy czas pokoju a one "zagrzewają" do walki, nienawiści w imię czego,
        poronionych pomysłów o faszystowskich skłonnościach wszechpolaków?
        • meerkat1 Faszyzm: demagogia i dezinformacja 21.06.05, 14:22
          W Hiszpanii odbyla sie minionego weekendu pokojowa
          demonstracja przeciwko legalizacji malzenstw homoseksualnych planowanej przez
          Kortezy. Wzielo w niej udzial okolo poltora miliona osob z calego kraju, w tym
          nawet z Wysp Kanaryjskich.
          POlska TV poinformowala natomiast, ze "W Hiszpanii odbyla sie "parada
          normalnosci" w korej wzielo udzial okolo...150 tysiecy osob.[sic!]

Gwoli obiektywizmowi trzeba jednak dodac, ze polskie przekaziory nie nazwaly ich
          "faszystami".
    • Gość: xy karanie IP: *.patho.med.uni-erlangen.de 21.06.05, 14:39
      A co by bylo, gdyby karano nie tylko nauczycieli i dyrektorow szkol, lecz
      rowniez agitujacych?
    • Gość: iq160 sekta IP: 195.116.118.* 21.06.05, 14:41
      wara od dzieci, sekciarze! jak patrze na was, takze na 'panienki' po 60-tce,to
      mi sie niedobrze robi! do roboty! i wara od szkól powtarzam! wytruc katolicka
      prawice,bo ani sie obejrzymy, a bedzie drugi Iran!!!
    • ratatatam aha czyli wszystko zalezy od opcji politycznej 21.06.05, 15:29
      - rozumiem - tylko trzeba to uczciwie powiedziec , ze polityczna agitacja za UE
      w szkolach - jest cacy - a przeciwko - jest be , ze MW w szkolach to dzuma, ale
      Mlode Centrum juz nie ... itd itp.
      ehhh - kto by was tam chial sluchac pisamki z GW - kumple Leslawa Maleszki

JESIEN BEDZIE NASZA! ;)
    • frank_drebin Domyslam, sie ze jakby takie dzialania prowadzila 21.06.05, 15:46
      PeDe to relacja GW brzmialaby nastepujaco. "We wroclawskich szkolach z
      inicjatywy i przy czynnym udziale mlodziezowki demokratow.pl odbywaja sie lekcje
      wychowania obywatelskiego. Lekcje te cieszace sie olbrzymim zainteresowaniem
      uczniow sa cenna inicjatywa w dziele budowania otwartego spoleczenstwa
      obywatelskiego oraz ksztaltowania postaw europejskich. Pomysl ten z radoscia
      powitalo Kuratorium oraz Wydzial Oswiaty magistratu. Jak powiedziala nam pani
      kurator Ygrekowa Iksinska takie inicjatywy zawsze beda witane z radoscia i
      zrozumialym zainteresowaniem. Podczas lekcji czlonkowie mlodziezowki
      demokratow.pl przekonuja uczniow np. do wychowania w duchu obrzydzenia dla
      lustracji, milosci do Zwiazku Radzieckiego - ups do Unii Europejskiej, itp.
      Typowe tematy takich lekcji to na przyklad "Kto jest najwiekszym zyjacym
      europejczykiem i udowodnij dlaczego jest to B. Geremek", "Od PZPR do PeDe.pl,
      czyli dramatyczne wybory J. Hausnera", "100 powodow, dla ktorych M. Belka
      powinien dostac Nobla z ekonomii". Kazdorazowo lekcje te koncza sie odspiewanem
      "Miedzynarodowki" upsss "Ody do radosci". Najaktywniejsi uczestnicy zajec sa
      nagradzani egzemplarzami konstytucji europejskiej. Natomiast wsrod wszystkich
      uczestnikow zajec zostanie rozlosowany dwuosobowy wyjazd na przyszloroczny marsz
      dumy gejowskiej do Brukseli."
    • oszolom.z.radia.maryja Tu was boli lewacy! i bardzo dobrze! 21.06.05, 17:01
      dość indoktrynowania polskiej młodziezy w duchu pogardy do tradycji do
      wszystkiego co polskie i katolickie! Dość już lansowania wśród młodych ludzi
      zboczeń i hedonizmu! Czas najwyższy położyć temu kres! Brawo Młodzieży
      Wszechpolska..ratujcie polskie dzieci i polską młodzież przez permisywnym
      lewactwem które uczy pogardy dla drugiego człowieka pogardy dla religii
      tradycji oraz własnych rodziców i dziadków!
      • Gość: BEŁKOT CHOREGO! Re: Tu was boli lewacy! i bardzo dobrze! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 19:03
        Kto tego uczy o czym piszesz? schowaj Swoje pomysły i hasła. Polsce i Polakom
        grożą tacy ludzie jak ty i głoszone przez ciebie poglądy. Więcej trzeźwości w
        życiu i w propagandzie!
      • Gość: polak Re: w sumie to mi ciebie żal IP: *.icpnet.pl 21.06.05, 22:30
        musiałeś mieć ciężkie dzieciństwo. być może mama niechcący upuściła na główkę?
      • Gość: gnago Re: Tu was boli lewacy! i bardzo dobrze! IP: *.comp.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:20
        a gdzie szacunek do drugiego człowieka?? I pisze to człowiek majacy w pogardzie polski strój narodowy czy bodaj , ludowy . Nosiciel t-shirtu i marynarki!!! ..... Do dzieła ,bracia nauczmy go nosić kontusz . precz z unifikacją stroju!!!!.. precz z dresem!!! nośmy polskie fryzury. Łyse pały zapuszczajcie łaszczówkę najlepiej z kołtunem ( a co obcy wie tam o higienie) LUDZIE TO CO MACIE MIĘDZY USZMI TO MÓZG, UŻYWAJCIE GO!! NIE DAJCIE SIĘ ZWARIOWAĆ TYM CO MÓWI JAKIŚ GURU. A jeśli każe kogoś krzywdzić to zróbcie krzywdę jemu a świat bedzie lepszy mający własne poglądy
    • Gość: Mlekota Lekcja wszechpolskiego IP: 195.117.40.* 21.06.05, 18:20
      Podniecacie się, a w ubiegłym tygodniu pisało o tmy Słowo Polskie.
    • abba15 Opozycyna wiceminister edukacji ? 21.06.05, 18:51
      Wiceminister edukacji, czy ona nie jest przypadkiem z pozaparlamentarnej kanapy
      PeDe, zresztą tej samej co premier?
    • Gość: andy lekcje wszechpolskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:39
      Tak zaczynal sie faszyzm !.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka