Dodaj do ulubionych

VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 08:19
Wrocław zaprosił muzyka, o którym na Zachodzie już nikt nie pamięta. Nie wiem
dlaczego, ale wszyscy wrzucali go kiedyś do worka muzyki elektronicznej z
Kraftwerk, Tangerine Dream, Klaudem Schulze i innymi.
Dla mnie muzyka Vollenweidera jest mdła i nieokreślona. Taki łud szczęścia,
który nie przemija. Nie ma w nim żadnego radykalizmu. Każdy utwór jest taki
sam.
Szkoda, że władze Wrocławia nie zaprosiły holenderskiej awangardy albo np.
Lustmord, Nocturnal Emissions czy Arecibo.
Obserwuj wątek
    • Gość: prof. Jan Miodek Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:06
      dość zŁUDny ten łuT szczęścia
    • Gość: Zenon Wypierd Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.05, 11:20
      Władze Wrocławia nie zapraszały, a zamawiały koncert, to zupełnie co innego. A w
      dodatku niech wszyscy malkontenci pamiętają, że każdy słuchał nie kupując biletu
      (celowo nie piszę że za darmo, bo w jakiś pośredni sposób każdy z nas zapłacił
      za to).
      Nie jestem ani wielbicielem Volenweidera, ani w szczególności urzedującycej
      władzy Wrocławia. Ale akurat na ten fakt nie narzekałbym, każdy ma swój gust
      muzyczny, a miasto i tak wydało sporo kasy na ta całą imprezę.
      • Gość: M Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE IP: *.dibre.bre.com.pl / 195.187.134.* 04.07.05, 12:48
        Ditran chce wylacznie rewolucji w muzyce i wypisuje tragiczne brednie:) padlem
        ze smiechu.
        • Gość: ditran Nie chcę żadnej rewolucji w muzyce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 13:52
          Ale Volenweider to przesada podobnie jak Kitaro. Jest dziś mnóstwo innych
          kompozytorów na czasie jak np. Philip Glass, który właśnie teraz przebywa w
          Polsce.
          • Gość: M Re: Nie chcę żadnej rewolucji w muzyce IP: *.dibre.bre.com.pl / 195.187.134.* 04.07.05, 14:32
            Nie rozumiesz jednego: ze jest tysiace ludzi, ktorzy znaja muzyke Wolenwaidera
            od dziecinstwa niemal i chca zobaczyc go na zywo. To po pierwsze: a po drugie,
            tak zwana nowa fala albo awangarda to jeden wielki szit: wszystko juz wymyslono
            a ci mlodzi, nowi, wyważają otwarte drzwi.
          • Gość: Nie malkontent Re: Nie chcę żadnej rewolucji w muzyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:54
            > Ale Volenweider to przesada podobnie jak Kitaro. Jest dziś mnóstwo innych
            > kompozytorów na czasie
            ...to jest Twoja opinia i możesz przy niej trwać, masz do tego pełne prawo. Tak
            jak ci, którzy z Twoim zdaniem się nie zgadzają. Choćby ja.
            • Gość: Ditran Re: Nie chcę żadnej rewolucji w muzyce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 17:03
              Kocham marsze pogrzebowe, reszta muzyki jest do dupy.
              • Gość: Ramzes Re: Nie chcę żadnej rewolucji w muzyce IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.07.05, 17:26
                > Kocham marsze pogrzebowe, reszta muzyki jest do dupy.
                bo takie marsze lubią trupy ?
        • zembig Ditran - tez jak zwykle... 05.07.05, 21:23
          Przeciez mogles zostac w domu.
    • Gość: ? ditran jednak myślę że twoi rodzice to rodzeństwo IP: *.media4.pl 04.07.05, 18:32
      jak to się ktoś ładnie o orszaku wyraził, widać osobników takich jest więcej
      • Gość: ditran Myślę, że twoi również IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:58
    • Gość: AC/DC Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 04.07.05, 19:25
      Gość portalu: ditran napisał(a):
      > Szkoda, że władze Wrocławia nie zaprosiły holenderskiej awangardy albo np.
      > Lustmord, Nocturnal Emissions czy Arecibo.

A co to za pajace? Ktoś o nich w ogóle słyszał?
      ditran - jak nie znasz na muzyce, to się nie odzywaj...

A Vollenweider dał naprawdę fajny koncert, kto był ,ten wie...

• Gość: ditran AC/DC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 21:57
        Bo niby frajerze znasz AC/DC a nieznasz elektroniki z Holandii. Nie powinienieś
        nawet nosić ksywy tak wspałałej grupy jak AC/DC - na wioskę do domu jedź buraku
        • Gość: AC/DC Re: AC/DC IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 05.07.05, 05:54
          Ditran - pisze się "VOLLENWEIDER" - zacznij od tego.

Parafrazując "klasykę" spytam: Co ty, k..., wiesz o AC/DC?!

• Gość: ditran Lepiej nie parafrazuj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 09:10
            Bo zaczynałem od AC/DC i pojęć typu punk lub hard rock. I zaświadczam nikt kto
            naprawdę słucha AC/DC nie pisałby takich głupot. Chyba, że słuchasz rocka, bo
            koledzy słuchają i twoja dziewczyna.
      • kitix Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE 05.07.05, 18:50
        To sie popisales wiedza o muzyce. Tak, ktos o nich slyszal, bo sa tacy, ktorzy
        nie poprzestaja na muzyce znanej z ogolnopolskich gazet i telewizji.
    • Gość: ditran Głupki nie mają pojęcia o dobrej muzyce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 22:03
      Facet nudzi na harfie od lat. Jest skończony jak Kitaro w Japonii. Nic nowego
      nie wniósł oprócz kiczu - muzyki szczęścia.
      • Gość: jaszczomp Re: ditran - ty się znasz na wszystkim, czyli na IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.05, 22:25
        niczym.
    • Gość: jaszczomp Re: Vollenweider świetny jak zawsze. IP: *.core.lanet.net.pl 04.07.05, 22:17
      Ten wirtuoz harfista jak mało kto potrafi wydobyć niespotykane klimaty z własnoręcznie zmodyfikowanej harfy.

> Wrocław zaprosił muzyka, o którym na Zachodzie już nikt nie pamięta.

Co to za argument ?

Świetnie że wystąpił.
      • Gość: ditran Bo to muzyka twojego pokroju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 23:07
        Jałowa i przeźroczysta bez poglądów jak ty Jaszczurka.
        • Gość: bonek Re: Bo to muzyka twojego pokroju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:13
          Bomersbach, ty rzeczywiście jesteś
          podręcznikowym przykładem bezmóżdża.
          To, że ktoś nie lubi jakiejś muzyki,
          a lubi inną, to jest dla ciebie
          powód, żeby na niego napadać?
          I go obrażać?
          Każdy, nawet takie dziennikarskie kuriozum
          jak Bomersbach ma prawo do lubienia
          muzyki i nie lubienia innej muzyki.
          I pisiorek ci do tego.
          Więc odwal się od normalnych ludzi,
          którzy chcą sobie w spokoju posłuchać
          nawet najbardziej kiczowatych harfistów.
          Taki stary jesteś Bomers a taki głupi.
          • Gość: ditran pierdu, pierdu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 23:26
            kretynie masz raczej mało do powiedzenia więc morda w kubeł i spać
            • magda.z.asp Re: pierdu, pierdu 04.07.05, 23:35
              za to ja, słynna Magda, mam dużo do
              powiedzenia.
              powiem, że Andreas rzeczywiście jest
              kiczowaty.
              powiem, że nie mam nic przeciwko
              ludziom, którzy słuchają Andreasa.
              powiem, że Ditran Bomersbach
              kompromituje się wygłaszając agresywne,
              prostackie i chamskie komentarze.
              i na koniec odpowiem bonkowi:
              co ze tego, że Bomers jest stary?
              to nie ma związku z jego niskim
              poziomem inteligencji, dobrego smaku,
              wychowania, kultury i innych jeszcze
              rzeczy.
              • Gość: ditran Na razie ty się kompromitujesz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 00:01
                Że wogóle ze mną rozmawiasz.
              • Gość: jaszczomp ditrana trzeba odbierać w medycznych kategoriach IP: *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 00:10
                i on już sobie zdaje z tego sprawę. Świadczy o tym choćby ostatnia jego odpowiedź na Twój post.
                • Gość: ditran JASZCZOMP - KOCHAM KICZ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 09:07
                  Buraku słoma ci z butów wystaje! Nie znasz się kompletnie na muzyce. Jedynie,
                  gdzie ją poznałeś to wesela wiejskie. Dlatego pewnie lubisz wesoły nastrój.
                  • Gość: ciekawski Re: JASZCZOMP - KOCHAM KICZ! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 09:21
                    Czy ditran to naprawdę ten dziennikarz gazety wrocławskiej (były?) ? Bo jeśli
                    tak to nieźle kompromituje siebie i gazetę;) czy ktoś zorientowany może tu
                    bliższe szczegóły przytoczyć?
                    • Gość: M Re: JASZCZOMP - KOCHAM KICZ! IP: *.dibre.bre.com.pl / 195.187.134.* 05.07.05, 12:04
                      całkiem możliwe, ze to były dziennikarz,teraz tam biorą z ulicy. I takie kmioty
                      potem "kreują swiatopoglądy czytelników".
                      • Gość: ditran Gusty to nie kompromitacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 12:51
                        Tylko przedstawienie swojego zdania. Powtarzam: Muzyka Vollenweidera jest
                        cukierkowa do przesady, aż się na wymioty zbiera. To kicz. To ty się Jaszczurka
                        kompromitujesz. Bo nawet nie napisałeś, dlaczego ci się podoba. Tylko z
                        przekorą dziecka mnie atakujesz.
                    • Gość: szczególara Re: JASZCZOMP - KOCHAM KICZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:05
                      Były dziennikarz radiowy i prasowy
                      (Gazeta Wrocławska), później pismak
                      Expressu Wrocławskiego (idealne do
                      tapetowania kibli wydawnictwo).

Jacek był kiedyś fajnym gościem,
                      ale tutaj na forum go nie poznaję.
                      Lży i atakuje bez powodu ludzi,
                      wzywa do "szlachtowania kapitalistów"
                      i w ogóle jakis inny jest.

• Gość: WK Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE IP: *.ig.pwr.wroc.pl 05.07.05, 16:15
      O gustach muzycznych się zwykle nie dyskutuje. Zwykle tzn. wtedy, gdy jakaś
      agencja artystyczna zaprasza muzyków i SPRZEDAJE bilety na ich koncert. Wpływy
      ze sprzedaży biletów (plus jakieś wpłaty od sponsorów-reklamodawców) pokrywają
      koszty koncertu i przynoszą zysk organizatorowi (jak nie przynoszą to jego
      strata).
      Ale gdy darmowe imprezy "funduje" miasto to każdy może narzekać: czemu ten a
      nie tamten. Vollenweidera lubi Dutkiewicz. I wystarczy. Gdy Zdrojewski lubił
      występy śpiewaków to zaproszono Placido Domingo.
      Jak długo akceptujemy wydawanie miejskich funduszy na "darmowe" występy tak
      długo jesteśmy skazani na poznawanie gustów naszych rządzących.
      • Gość: tak tak ditranku Re: VOLENNWEIDER - MDŁY JAK ZWYKLE IP: *.media4.pl 05.07.05, 16:40
        gusta to nie kompromitacja
        ale twoja chęć zaistnienia za wszelką cenę już nią jest
        nie doceniali cię w dzieciństwie?
        nic ci się nie podoba
        najlepiej nic nie robić prawda
        popratrzcie jakie wielkie g... dzieje się w innych miastach
        no i tam nikt nie marudzi na poziom imprez, bo nic się nie dzieje
        pojedz sobie do poznania na :urodziny nad warta"
        impreza że hej1
        pozdrawiam
        • Gość: ditran A MOŻE U2 PRZYJEDZIE DO WROCŁAWIA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 19:32
          Bo właśnie najwięcej najlepszych koncertów jest w innych miastach.
          • Gość: jaszczomp Re: A jak ci nie dadzą przepustki a zerwać ci się IP: *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 20:00
            nie uda ?
            • Gość: paszczur Re: A jak ci nie dadzą przepustki a zerwać ci się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.05, 22:08
              Jak się czyta te wasze "wypowiedzi" to aż szkoda organizować jakiekolwiek koncerty, no chyba że na
              poziomie rynsztoka i pt. "Oto Polska właśnie"
              • Gość: ? Re: A jak ci nie dadzą przepustki a zerwać ci się IP: *.media4.pl 05.07.05, 22:37
                poza kompromitacją-koncert janerki
                impreza udana
                ludzie przyzwyczili się do tłumów na rynku o 2-3 w nocy
                znajomi z krakowa byli w szoku(pozytywnym)
                tym że ludzie mogą się tak bawić

mam gdzieś ditrana i jego kompleksy wszystkiego i wszystkich
                nie podoba ci sie ,ni emusisz oglądac
                statystyczny mieszkaniec wrocławia zapłacił za imprezę ze 2 złote, może mniej
                za tą cenę fajnie mieć di meolę i marizę

ale lepsza mandaryna, krawczyk i inni
                ?
                prawda?
                ditranku
              • Gość: jaszczomp Re: ditran vel paszczczur IP: *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 23:20
                musisz już wracać na oddział, bo prochy przestają działać.
                • Gość: ... Ty jesteś jakich chory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 09:57
    • Gość: Radoskór-ONZ Nie lubię ditrana, ale tu ma racje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 10:06
      Facet przedstawił swoje zdanie na temat muzyki Volenweajdera, dlaczego jej nie
      lubi. Ma do tego prawo i dobrze, bo takie są prawidła forum. Lecz reszta
      krytykantów obrzuca go błotem nie podając przyczyny złości. To jest chore i
      dziecinne.
      Ja marzę, aby na Rynku kiedyś wystąpił Pink Floyd, albo Ramones. Teraz pewnie
      na mnnie polecą razy za to, że lubię Pink Floyd. Do forum trzeba dorosnąć.
      Jeśli chodzi o muzykę Volenweidera to była dobra w epoce komuny.
      • Gość: ciekawski Re: Nie lubię ditrana, ale tu ma racje IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.07.05, 10:30
        nie facet tylko bomer coś tam - poza tym się zgadzam;)
        • Gość: ... Każdy, kto z dialogu to ditran - pamiętaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 19:45
      • Gość: M Re: Nie lubię ditrana, ale tu ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 18:46
        a Pink Floyd nie byl dobry w epoce komuny?
        • Gość: paszczur Re: Nie lubię ditrana, ale tu ma racje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 19:57
          Obrzucanie się błotem w kontekście imprezy kulturalnej najlepiej świadczy o uczestnikach dyskusji.
          Można oczywiście przyjąć tezę że im więcej kultury w postaci koncertów, wystaw, spektakli itd. tym
          mniej chamstwa na codzień. Ale czy to prawdziwa teza? Póki co pozwolę sobie zwątpić...PS.: nie jestem
          ditranem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka